14 Facebook-hirdetéstervezési ötlet a kitűnéshez

Val vel több mint 2,91 milliárd havi aktív felhasználó, A Facebook a legnépesebb közösségi platform. A platform széles körű hatóköre a kis- és középvállalkozások számára a digitális láthatóságuk növelésére alkalmas megoldássá tette.

Bár mindig ingyenesen hozhat létre márkaoldalt a Facebookon, a Facebook-hirdetések sokkal hatékonyabbak, ha arról van szó a forgalom növelése, a márkaismertség növelése és az értékesítés javítása.

A Meta, a Facebook anyavállalata azt állítja, hogy a platform hirdetési hatóköre 2,11 milliárd ember. Más szóval a A hirdetések a havi 2,91 milliárd felhasználó több mint 72%-át érik el.

Így minden bizonnyal nagyon logikus a Facebook-hirdetések kihasználása bármely márka vagy marketingszakember számára.

Facebook-hirdetések létrehozását azonban könnyebb mondani, mint megtenni.

A kompozíciótól, a képtől, a méretezéstől, az elhelyezéstől, a stílustól, a betűtípusokig és a színekig olyan sok elemre kell vigyázni, hogy egy új ember számára nagy kihívás lehet a Facebook-hirdetések feltörése az első próbálkozásra.

Mivel a Facebook-hirdetések általános megjelenése jelentős hatással van arra, hogy az emberek milyen valószínűséggel kattintanak rájuk, bölcs dolog egy jó hírű digitális marketing ügynökség a legjobb eredmény érdekében.

Ha azonban inkább barkácsolásra vágyik, akkor is kiemelheti Facebook-hirdetéseit a tömegből. Íme 14 Facebook-hirdetéstervezési ötlet, amely segíthet.

1. Kezdje a hirdetésformátummal

Hirdetésformátum

Még mielőtt elkezdené gondolkodni a Facebook-hirdetés tervezésén, válassza ki a hirdetés formátumát. Jelenleg A Facebook nyolc különböző hirdetési formátumot kínál, valamint a változatok széles skálája. Mindegyik hirdetésformátumot konkrét marketingcélokhoz ajánljuk. Ezek a hirdetésformátumok a következők:

 • Fénykép
 • Videó
 • Történetek
 • Hírnök
 • Körhinta
 • Diavetítés
 • Gyűjtemény
 • Lejátszható elemek

A Facebook-hirdetések kialakításának véglegesítése előtt érdemes átgondolni, hogy melyik hirdetésformátum felel meg a legjobban követelményeinek és céljainak.

Például, ha szeretné tájékoztatni az embereket egy termék vagy szolgáltatás működéséről, fontolóra veheti egy történet vagy videohirdetést. Másrészt, ha széles termékskálát árul, a gyűjtemény- vagy körhintahirdetések megfelelőek lehetnek.

Ha nem szeretné saját maga megtenni, együttműködhet egy jó hírűvel Facebook reklámügynökségami jelentősen leegyszerűsítheti a folyamatot.

Olvasni:  Mi az a marketing irányítópult? (Példákkal)

2. Merítsen tervezési ihletet a hirdetéselhelyezésből

Hirdetés elhelyezése

A legtöbb hirdető gyakran figyelmen kívül hagyja a hirdetéselhelyezést hirdetései tervezése során. Azonban a elhelyezése jelentősen befolyásolja a hirdetési helyet lesz. A Facebook különféle hirdetéselhelyezési lehetőségeket kínál, amelyek árban jelentősen eltérnek. A legnépszerűbb lehetőségek közül néhány:

 • Mobil hírfolyam
 • Asztali hírfolyam
 • Jobb oldali oszlop (Asztali)
 • Történetek
 • Videóba ágyazott videók
 • Piactér
 • Közönséghálózat

A Facebook ebben a hasznos tájékoztatóban részletes információkat kínál a hirdetéselhelyezésről forrás. Vegye figyelembe a célját és a költségvetését, amikor az elhelyezési lehetőségek között böngészik, és válassza ki a legjobbat.

3. Használjon Minimális szöveget

Minimális szöveg

Az emberek nem akarnak sok időt tölteni a hirdetések olvasásával. Ezért ajánlatos minimális szöveget használni a Facebook hirdetéseiben.

Próbáld meg a lehető legtömörebben és leggyorsabban átadni az üzenetet, lehetőleg 280 karakteren belül. A felhasználók általában átugorják a bejegyzéseket, amikor rájönnek, hogy reklámról van szó. Tehát maximális hatást kell elérnie bármilyen kevés odafigyeléssel is.

Ezenkívül a hirdetésnek egyetlen értékponttal, ajánlattal vagy üzenettel kell rendelkeznie. Az üzenet lehet például „20% kedvezmény az egész webhelyre ezen a hétvégén” vagy „Ingyenes szállítás minden rendelésre”. Mentsen el mindent, ami felesleges a webhelyéhez, termékoldalához vagy alkalmazásoldalához, amelyre a felhasználók a hirdetésre kattintás után át lesznek irányítva.

4. Egyszerű tipográfia használata

Tipográfia

A minimális szöveghasználat mellett erre is szükség van gondoskodjon arról, hogy hirdetései könnyen olvashatóak legyenek. Jobban szeret egyszerű tipográfia használatával és nem valami nagyon dekoratív.

Bár a kreatív betűtípusok felkelthetik a nézők figyelmét, könnyen elvonják a figyelmüket a hirdetés központi üzenetéről. Sans serif, félkövér betűtípusok a hirdetők többsége számára.

Ugyanez igaz a vizuális elemekhez hozzáadott szövegre is, ha van ilyen. Mindennek, amit ír, olvashatónak kell lennie, lehetőleg vastag betűtípussal és olyan színnel, amely kiemeli a szöveget a látványból.

Ha találsz egy neked tetsző betűtípust, jó lenne, ha továbbra is ugyanazt használnád minden Facebook-hirdetésedhez, mivel a több betűtípus nagyon elvonhatja a figyelmet. Tehát maradjon egy vagy talán két betűtípusnál.

5. A látványtervek kezelése

A vizualizáció kezelése

A hirdetésed látványvilága fogja felkelteni a Facebook-felhasználók figyelmét. Ha azt szeretné, hogy hirdetései feltűnjenek, a leghatékonyabb megoldás a megfelelő vizuális megjelenítés, mivel az emberek jobban szeretik a látványt, mint az írott tartalmat.

Kezdje az összpontosítással hogyan tegyük relevánssá a hirdetéseket a célközönség számára. A hirdetéseknek rezonálniuk kell a nézőkkel, hogy felkeltsék a figyelmüket.

Olvasni:  6 kisvállalkozási ötlet

Olyannak kell lennie, aminek arra kell ösztönöznie őket, hogy elolvassák a hirdetését, és végül kattintásokhoz vezet. Íme néhány további tipp a hirdetési vizualizáció kezeléséhez:

 • Használjon képeket a termékét használó emberekről
 • Használjon különféle képeket a felhasználói személyiségektől függően
 • Szűkítse a közönséget célzással
 • Kerülje a sok szöveg használatát a képeken
 • Inkább nagy felbontású képeket használjon

6.Create Gyönyörű képek

Készítsen gyönyörű képeket

Többé nincs szüksége grafikusra vagy fotósra, aki segít gyönyörű képeket készíteni Facebook-hirdetéseihez. Bár mindig jobb valódi fényképeket használni a termékeiről/szolgáltatásairól, gyakran nem ez a legpraktikusabb választás több márka esetében. Ilyen esetekben támaszkodhat ingyenes képforrásokra, mint pl Canva és Unsplash.

A Canva segítségével szerkesztheti fényképeit, az Unsplash segítségével pedig nagy felbontású, jogdíjmentes képeket készíthet. Valójában a Canva már rendelkezik Facebook-hirdetéstervező formátummal.

Tehát mindössze annyit kell tennie, hogy letölt egy képet az Unsplash-ről, feltölti a Canvára, és elkezdi a szerkesztést. Megvásárolhatja ennek a szerkesztőeszköznek a prémium verzióját is a további funkciókért.

7. Állítsa be a megfelelő képméretet

Képméret jobb

Facebook-hirdetésed megtervezésekor ügyelj arra, hogy a felhasznált képek vagy videók a helyes képarány és méret. Ellenőrizze, hogy a vizuális elemek megfelelően vannak-e formázva a hirdetésekhez, különben torznak vagy szemcsésnek tűnnek.

Hasonlóképpen, a képarány esetében ügyeljen arra, hogy olyan lehetőséget válasszon, amely lehetővé teszi az összes kívánt információ hozzáadását anélkül, hogy helyet pazarolna. Ezt megnézheted Facebook hirdetési útmutató hogy többet megtudjon arról, hogyan állíthatja be a megfelelő képméretet.

Bármikor létrehozhat néhány különböző verziót a Facebook-hirdetésekből, különböző vizualizációkkal, hogy megtudja, melyik néz ki a legjobban. A hirdetéskészítési folyamat során a Facebook rengeteg hasznos tippet is kínál a maximális hatás eléréséhez.

8. Helyspecifikus képek segíthetnek

Helyspecifikus képek

A Facebook-hirdetések használatának egyik legnagyobb előnye a célzás. Minden egyes hirdetésnek nem kell mindenkit vonzania. Könnyedén megcélozhatja a felhasználókat régióik vagy demográfiai adatok alapján.

Így hirdetésében képeket használhat bizonyos közönség vonzására. Használhatja például a helyi tereptárgyak képeit, amikor egy adott régió közönségét célozza meg.

Hasonlóképpen használhat más képeket is, amelyek kifejezetten a helyiekhez szólnak. Az ilyen földrajzi célzási stratégiák segíthetnek egyedivé és vonzóvá tenni a hirdetés megjelenését.

9. Használja a kontrasztot a kitűnéshez

Ellentétben a kiemelkedõvel

Egy átlagos felhasználó Facebook hírfolyama tele van számos frissítéssel a barátaitól, kedvenc márkáitól, előadóitól, híreiről, videóiról és miegymásáról. Hirdetései versenyezni fognak mindezekkel szemben, hogy megpróbálja felkelteni a felhasználók figyelmét.

Olvasni:  Miért fontosabb a felhasználók megtartása, mint a felhasználószerzés?

Szóval, hogyan teheted meg, hogy hirdetéseid feltűnjenek? A kontraszt kreatív használata segíthet.

A kontraszt használatának egyszerű módja a színkerék, ahol két színt választhat ki egymással szemben. A piros/zöld, a kék/sárga és a fekete/fehér néhány példa az ilyen ellentétes színekre.

A kontraszt segít növelje hirdetései láthatóságát és növeli annak esélyét, hogy az emberek észrevegyék őket, miközben görgetik a hírfolyamukat. De vegye figyelembe, hogy a kontraszt akkor működik a legjobban, ha a képek és a szöveg könnyen olvasható.

10. CTA törlése

CTA törlése

Egy releváns és szép hirdetés nagyszerű dolog, de megfelelő CTA (Call-To-Action) nélkül bonyolult lehet a nézők számára, hogy megértsék, mit kell tenniük ezután.

A legjobban az olyan CTA-k működnek, mint a „Vásároljon most, hogy 25%-os kedvezményt kapjon” vagy „Az ajánlat hamarosan lejár”, amelyek egyértelmű utasításokat adnak a nézőknek, és egy kis sürgősséget adnak hozzá.

A CTA-knak mindig cselekvésre kell ösztönözniük az embereket. Ezenkívül a CTA-nak a terméke/szolgáltatása reklámozása helyett olyan előnyt kell hirdetnie, amelyet a nézők a hirdetésére kattintva élvezhetnek. Több hirdető is feltesz egy kérdést a CTA-ban, hogy megragadja a nézők figyelmét.

11. Következetes hirdetés és céloldal

Következetes hirdetés és céloldal

Hirdetéseivel megígéri az olvasóknak, hogy rákattintva megkapják azt, ami a hirdetésben megjelenik. Az emberek többnyire akkor mennek el, ha az átirányítást követően nem látják azonnal, hogy mit ígértek a hirdetésben.

Ennek eredményeként elengedhetetlen, hogy gondoskodjon arról, hogy hirdetései és céloldalai szinkronban legyenek mindenkor. És ez nem csak a hirdetés tartalmáról szól. Még a tervezési elemeknek is hasonlóaknak kell lenniük.

Például a hirdetésekben és a céloldalakon használt betűtípusoknak, képelrendezéseknek és színeknek hasonlóaknak kell lenniük. A céloldalaknak a hirdetések folytatásának kell tűnniük. Soha ne szakítsa meg a kettő közötti kapcsolatot azzal, hogy valami váratlan dolgot jelenít meg a céloldalakon, mivel ez növeli a visszafordulási arányt és befolyásolja a ROI-t.

12. Adja hozzá a Branding Basics elemet

Márkaépítés alapjai

A marketing minden formájának, beleértve a Facebook-hirdetéseket is, képviselnie kell márkaszemélyiségét. Kezdetben a hirdetéseknek tartalmazniuk kell a márka alapjait, például az emblémát, a kulcsfontosságú terméket/szolgáltatást, a színsémát, a kabalafigurákat, valamint a márka tipográfiáját és betűtípusait.

Ha új márkáról van szó, és még nem kell dolgoznia a vizuális identitáson, tegye meg a marketing megkezdése előtt. Az összes kiválasztott vizuális eszköznek tartalmaznia kell a márkaépítés alapjait annak érdekében, hogy hatékonyan képviseljék a márkáját, és növeljék annak visszahívási értékét.

Olvasni:  A 4 gyakori hiba a márkaépítés során

Ha például videohirdetéseket használ, a termék vagy a márka logójának az első 2–3 másodpercben a képernyőn kell lennie, hogy azonnal kialakuljon a márka asszociációja a közönséggel. Tartsa fenn a márka identitását a videó során, hogy erős és meggyőző márkatársítást hozzon létre.

13. A mobil-első hirdetés megközelítés

Mobil-első hirdetés megközelítés

Facebook-hirdetések létrehozásakor mérlegelje, hogy a közönség hol tekinti meg nagyobb valószínűséggel hirdetéseit. Mivel a Facebook mobilt többet használják, mint a platform asztali verzióját, a mobil-első hirdetési megközelítés segíthet.

Így függőleges, teljes képernyős hirdetéseket fog létrehozni, amelyek zökkenőmentesen jeleníthetők meg kézi eszközökön.

Hasonlóképpen, a történethirdetéseket is kihasználhatja az ilyen rövid videótartalmak növekvő népszerűsége miatt. A Facebook-sztorik számos funkciót is tartalmaznak, például szavazást, felfelé húzást az átirányításhoz stb., amelyek interaktívabbá teszik a megtekintésük élményét.

14. Teszteljen különféle hirdetéseket

Tesztelje a különböző hirdetéseket

Ha nem egy megbízható digitális marketing ügynökséggel dolgozik, és egyedül kezeli a Facebook-hirdetéseket, kezdetben sok időt tölt majd azzal, hogy kipróbálja, mi működik és mi nem.

Bár rengeteg felhasználói adatot találhat a megalapozott döntések meghozatalához, nincs garancia arra, hogy a dolgok hogyan fognak teljesíteni, ha a hirdetések megjelennek. Tehát az ideális megoldás a tanulás folytatása.

A korábbi hirdetési kampányok teljesítménye alapján rendszeresen finomíthatja a hirdetési stratégiát, hogy jobb eredményeket érjen el. Az is hasznos lenne, ha kezdetben különböző hirdetéseket tesztelne egyidejűleg, mivel kiváló betekintést nyújt azokra a dolgokra, amelyeket figyelmen kívül kell hagynia, és amelyekre a jövőben összpontosítania kell.

Ehhez exportálhatja kampányadatait innen Facebook-hirdetések a BigQuery számára vagy a Google Táblázatok segítségével tárolhatja, és bármikor elemezheti.

Tedd nagyra a Facebook-hirdetésekkel

Világszerte több milliárd felhasználóval a Facebook minden márka és marketingszakember számára megkerülhetetlen platform. Használja ezeket a tippeket Facebook-hirdetéseinek megtervezéséhez, hogy megragadja a célközönség figyelmét és elérje marketingcéljait.

Bármilyen kérdés esetén, vagy ha a hirdetések nem hozzák meg a várt eredményeket, mindig konzultálhat szakértő digitális marketingesekkel, akik személyre szabhatják hirdetési stratégiáját, és segítenek megtervezni a lenyűgöző Facebook-hirdetéseket, hogy a marketinget a következő szintre emelje.

Remélhetőleg ez a blog remek ötleteket ad a következő Facebook-hirdetési kampányához. Ha van még tartalékod, írj nekünk vagy írj nekünk.

Új publikációk:

Ajánlott