14 kötelező készség minden szabadúszó közösségi médiamenedzser számára

A „szociális média menedzser” kifejezés a felelősségek széles körét öleli fel, beleértve a közösségi média stratégiák kidolgozásától az ilyen erőfeszítések hatásainak megalkotásáig és elemzéséig bármit. Tehát a legjobb szabadúszó közösségi média menedzsereknek sokrétű készségekkel és tehetségekkel kell rendelkezniük, mivel a munka sokrétű.

A közösségi média szabadúszó bármely cég, márka vagy szervezet hatalmas kiegészítője lehet. Végül is a legtöbb szervezetnek rendszeresen közzé kell tennie a különböző közösségi média platformokon, közösségi stratégiát kell kidolgoznia, kezelnie kell az interakciót és figyelemmel kell kísérnie a teljesítményt. A közösségimédia-menedzsereknek pedig mindezt úgy kell megvalósítaniuk, hogy közben a folyamatosan fejlődő közösségimédia-funkciók és algoritmusok csúcsán maradnak.

A szükséges közösségimédia-készségek fejlesztése kritikus fontosságú minden szabadúszó közösségimédia-menedzser feltörekvőjének, vagy bárkinek, aki a közösségimédia-menedzser karrierjét fontolgatja, és aki javítani akar teljesítményén és új ügyfeleket szeretne szerezni.

A szabadúszó közösségi média marketing üzletág azonban zsúfolt. Koncentráljunk mindarra, amit tudnia kell, mielőtt szabadúszó közösségi média szakemberré válna.

Ki a szabadúszó közösségi média menedzser?

Forrás

A szabadúszó közösségimédia-menedzser olyan szakértő, aki naponta kezeli a vállalat közösségimédia-csatornáit, és bármilyen méretű vállalatnak segít a közösségi jelenlétük javításában. Mivel önfoglalkoztatók, ezek a szakértők több cégnél dolgozhatnak egyszerre. A szabadúszó közösségi média menedzserek gyakran szerződések alapján dolgoznak, ami azt jelenti, hogy egy cég csak meghatározott ideig alkalmazza őket.

A szabadúszó közösségimédia-elemző közösségimédia-stratégiákat épít ki és hajt végre a márka láthatóságának, az ügyfeleknek és az értékesítésnek a javítása érdekében. Ehhez a munkához számítógépes know-how és közösségi média ismerete szükséges. A szabadúszó közösségi média menedzserek gyakran olyan anyagokat dolgoznak ki ügyfeleik számára, amelyek új fogyasztókat vonzanak.

A belső marketinggel nem rendelkező vállalatok profitálhatnak ezeknek a szabadúszók közösségi média marketinggel kapcsolatos szakértelméből.

Mit csinál egy szabadúszó közösségi média szakértő?

A közösségi média menedzser feladatköre a vállalat méretétől függ.

Egy kisvállalkozás közösségi média menedzsere a grafikai tervezéstől a szövegíráson át a kép- és videószerkesztésig mindent elvégez. A nagyvállalatok közösségi média menedzserei együttműködhetnek a kívánt képességekkel rendelkező külső ügynökségekkel vagy csapatokkal. A szabadúszó közösségi média menedzser azonban több felelősséget is magában foglal. Néhány mindennapi feladataik közé tartozik:

Közösségi média stratégia

A közösségi média stratégia egy módja annak, hogy új fogyasztókat és értékesítéseket szerezzenek a közösségi média platformok segítségével. Például a szabadúszó közösségi média menedzserek közösségimédia-kampányokat használhatnak az ügyfelek bevonására, vonzására és megtartására.

Bejegyzések ütemezése

A vállalat összes közösségimédia-bejegyzésének ütemezése a szabadúszó közösségi média menedzserek további feladata. A közösségimédia-menedzserek proaktívan tervezik és tesznek közzé tartalmakat, hogy javítsák a nézettséget és az ismertséget a platformjukon.

Olvasni:  SEO pénzügyi szolgáltatásokhoz – Marketing pénzügyi vállalatok számára

Szövegírás

A szabadúszó közösségi média menedzserek gyakori feladata a másolat írása, hogy tartalmat generáljon az ügyfél számára. Feladataik részeként több bejegyzést is írhatnak különböző közösségi média platformokon. Azonban nem ők felelősek a cég összes anyagának létrehozásáért.

Közösségi menedzsment

A közösségi menedzsment figyelemmel kíséri a közösségi média tevékenységét, reagál az üzenetekre és megjegyzésekre, és ösztönzi az ügyfél célközönségének részvételét a közösségi média platformokon, amelyeket szabadúszó közösségi média elemzők végeznek.

Mutatók és elemzések

Forrás

A szabadúszó közösségimédia-menedzserek gyakran statisztikát készítenek annak megállapítására, hogy mennyire hatékonyan működnek a vállalkozás közösségimédia-csatornái. Eredményeik dokumentálhatók, amelyeket analitikai eszközökkel generálnak az egyes közösségi média hálózatok vizsgálatára.

14 készség, amelyre minden szabadúszó közösségi médiamenedzsernek szüksége van

A szabadúszó közösségimédia-menedzserek segítik a vállalatokat a célközönségükkel való kapcsolatteremtésben, termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésében, valamint jelentős hosszú távú előnyök biztosításában, amelyek szinte mindig bevételnövekedéssel járnak.

Szabadúszó közösségimédia-menedzser-aspiránsként folyamatosan fejlődnie kell, és fejlesztenie kell a szükséges közösségimédia-készségeket, hogy előreléphessen a karrierjében. Minél jobban koncentrál ezeknek a készségeknek a fejlesztésére, annál valószínűbb, hogy eredményeket ér el, jelentős üzleti hatást ér el, és szilárd szakemberként emeli ki képességeit.

Nézzük meg azt a készségkészletet, amellyel egy szabadúszó közösségi média menedzsernek rendelkeznie kell ahhoz, hogy sikeresen elérje célját.

1. Kreativitás

A közösségi médiát túlterhelték szervezetek és befolyásolók, akik megpróbálják eljuttatni üzenetüket. Szabadúszó közösségimédia-menedzserként képesnek kell lennie arra, hogy stratégiáit kitalálja és végrehajtsa.

Nincs meghatározott stratégia, amelyet követni kellene a közösségi média marketingjére. A zsúfolt közösségi média arénában a vállalatok számára az egyik legnagyobb kihívás a kitűnés. Minden közösségimédia-menedzser érdekfeszítő, segítőkész és vírusos tartalmat szeretne generálni, de az egyedi ötletek kidolgozása leleményességet igényel.

Bár a kreativitás apad és árad, számos dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy kreativitásod éles maradjon közösségimédia-menedzserként. Nézze meg az online forrásokat, és iratkozzon fel néhány kreatív kurzusra, amelyek segítenek új kreatív közösségi média képességek elsajátításában.

Vegye fontolóra virtuális eseményeken való részvételt vagy podcastok hallgatását. Amikor közösségi médiában posztokat hoz létre, gondoljon a dobozon kívülre. Ne féljen kísérletezni friss tartalmi ötletekkel.

2. Kommunikációs készségek

Forrás

Azoknál a cégeknél, amelyekkel szabadúszó közösségimédia-szakértőként együttműködik, Ön lesz a felelős a tartalomstratégiák kidolgozásáért és megvalósításáért.

Ennek eredményeként kiváló kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie, amelyeket különféle médiákra, platformokra, karakterszámokra és közönségre lehet alkalmazni. A közösségi média menedzserek több részleggel foglalkoznak, beleértve a termékeket, az ügyfélszolgálatot, az értékesítést és a támogatást.

A közösségimédia-menedzser szerkesztési és rövid formátumú írási képessége kulcsfontosságú, csakúgy, mint az írási képessége. A grafikusokkal, videószerkesztőkkel és fotósokkal való együttműködés egy platform vizuális anyagának létrehozásában szintén a közösségi média menedzserek hatáskörébe tartozhat.

3. Tervezési készségek

Ha sikeres társadalmi menedzser akar lenni, akkor a tervezéshez is jó szemmel kell rendelkeznie. A kutatások szerint a fogyasztók 43%-a szeretne több videotartalmat látni a közösségi médiában, és a képeket tartalmazó bejegyzések nagyobb érdeklődést váltanak ki.

Olvasni:  6 hatékonyan használható tartalomnaptár eszköz

A márkák és vállalkozások online hírnévmenedzsereként végzett munkája attól függ, hogy képes-e vonzó, esztétikusan vonzó anyagokat nyújtani, amelyek javítják a vállalat online imázsát.

A népszerű tervezőprogramok, például az Adobe Illustrator, a Photoshop és az InDesign ismerete óriási előnyt jelent. Legalább ismernie kell néhány legnépszerűbb online grafikus szerkesztőt, ha ezek a képességek hiányoznak.

Számos online tanfolyam segíthet abban, hogy javítsa a tervezési és a közösségi média képességeit, hogy lépést tartson a frissített tervezési trendekkel.

4. Írás

Különféle tehetségek segíthetnek a közösségi médiában való kommunikációban, de az írás mindig a kommunikáció alapja.

Azokra a digitális kommunikátorokra, akik a közösségi médiához vonzó szövegek írásában boldogulnak, nagy az igény közösségi média menedzserként. Képesnek kell lennie olyan rövid tartalom előállítására, amely érzelmi reakciókat vált ki a közönségből, a figyelemfelkeltő hirdetésszövegtől az ügyes társasági beszélgetésig.

A képzett írók azt is tudják, hogyan kell írni sok olvasónak és platformon. Azon túl, hogy az írás létfontosságú közösségi média tehetség, a szakmádhoz is elengedhetetlen. Szabadúszó közösségimédia-szakértőként online eszközök és útmutatások felkutatásával kell felfrissítenie írási képességeit.

5. Szervezet

A szervezet kritikus fontosságú, függetlenül attól, hogy a közösségi médiát egy vagy több márka számára kezeli. A kampánydátumoktól és a közzétételi ötletektől az ütemezésig és a bejelentkezési információkig mindennek nyomon követése ijesztő lehet.

Ezenkívül a tartalom ütemezésének nyomon követése kihívást jelenthet, mivel sok olyan elem lehet, amely változhat. Ennek eredményeként sok közösségimédia-menedzser használja a bejegyzések ütemezését, hogy időt takarítson meg.

A jól szervezett terv kritikus a hatékonyság szempontjából; a digitális eszközök uralkodnak. Ügyfelei közösségi média kampányait megfelelően kezelheti a megfelelő közösségi média marketing eszközökkel.

6. Közösségi elkötelezettség

Ahhoz, hogy izgalmas tartalmat készítsen online célközönségének, először meg kell értenie azt. Vállald fel hétköznapi követőd szerepét, és gondold át, milyen témák és anyagok vonzzák a leginkább.

Az egyértelmű stratégia az, hogy lépést kell tartani az aktuális eseményekkel, és könnyebben elérhető marketing hangot kell alkalmazni. Emellett fontos, hogy a megjegyzésekre barátságosan és megközelíthető módon válaszoljon.

Számos népszerű eszköz lehetővé teszi, hogy minden interakcióját egy helyen kezelje, így könnyen válaszolhat a legtöbb megjegyzésére. Kerülje a merev, üzletszerű válaszokat, és ehelyett személyesen lépjen kapcsolatba a közösséggel.

7. Alkalmazkodóképesség

A társadalmi környezet folyamatosan változik, és a legátgondoltabb tervek is gyorsan elúszhatnak. Egy új vagy kialakulóban lévő trendhez való alkalmazkodás segíthet abban, hogy lépést tartson a játékával.

A közösségimédia-menedzser számára kritikus fontosságú, hogy alternatív megközelítésekkel kísérletezzen, vagy akár teljesen újragondolja stratégiáját, hogy lépést tartson az új trendekkel, integrálja a vállalati változásokat, vagy felépüljön a kevésbé kiemelkedő eredményekből. Az új tehetségekhez való alkalmazkodás és az olyan új tehetségek elsajátítása, mint a grafikai tervezés és a videókészítés, elengedhetetlen egy sikeres közösségi média menedzserhez.

Olvasni:  A hat legjobb audioeszköz a zene szerelmeseinek

8. Kapcsolatok kialakítása

A közösségi média menedzser stratégiájának tartalmaznia kell a digitális kapcsolatok kialakítását és ápolását. A közösségi médiában az ügyfelek elvárják, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalatokkal. A közösségi média legjobb szakemberei agresszívek és találékonyak.

A közösségi média menedzsereként a követőivel való kommunikáció során szerzett mennyiségi és anekdotikus tapasztalatai alapvető ismereteket nyújtanak arról, hogy közönsége mire van szüksége és mire van szüksége.

9. Adatelemzés

Forrás

A közösségi média elemzőjeként sok adatot kell átvizsgálnia, hogy feltárja azokat a legjelentősebb pontokat, amelyek a közösségi oldalak hasznos meglátásaihoz vezetnek.

Nem kell mástól függnie, ha rendelkezik alapvető Excel-képességekkel. A posztonkénti teljesítmény vagy a magasan specializált szociológiai elemzés jelentős mértékben profitálhat ebből a funkcióból. Ha egy robusztus közösségimédia-elemző eszközzel rendelkezik, sokkal könnyebb észrevenni a mintákat és hasznos információkat szerezni.

10. Panaszkezelés és ügyfélszolgálat

Forrás

A közösségi médiában nem minden kapcsolat pozitív a cégeddel. Meg kell küzdened a dühös rajongókkal, akik választ keresnek a problémáikra. A panaszkezelés és az ügyfélszolgálat a türelemről, az udvariasságról és a megértésről szól.

A vállalat jó hírnevének károsodásának elkerülése érdekében a megbeszélést a lehető leggyorsabban privát környezetbe kell helyeznie. Kerülje el a becsomagolt válaszok használatát, amelyek csak a fogyasztók irritációját szolgálják, és ehelyett időben és udvariasan válaszoljon megkereséseikre.

11. Marketing és elemző készségek

Alapvetően ismernie kell a digitális és a hagyományos marketing taktikákat, hogy olyan terveket dolgozhasson ki, amelyek megfelelnek ügyfele hosszú távú marketingcéljainak.

Sok marketingesnek nehézséget okoz olyan közösségimédia-stratégiák létrehozása, amelyek összhangban állnak a vállalat szélesebb céljával. Minél jobban ismeri a közösségi média marketingjét, annál jobb lesz. Ez kéz a kézben jár a fizetett hirdetésekkel, az e-mail marketinggel és még sok mással

Alapvető fontosságú, hogy tudja, hogyan használhatja a közösségi média elemző eszközeit kampányai sikerének és marketingtervének más részeire gyakorolt ​​hatásának nyomon követésére.

Ismerkedjen meg a népszerű marketingeszközökkel, hogy jobban megértse a vállalati marketinget. Minél több eszközzel tanulhat és gyakorolhat, annál jobb. További információkat is megtudhat a marketingszakemberektől; sok szakértő nyújtja a legújabb marketing ismereteket podcastokon, blogokon és egyebeken keresztül, ezért tájékozódjon.

12. Viselkedéslélektan

Az adatok és az elemzések megmondják, hogy a közösségi médiában milyen bejegyzések működnek sikeresen. A viselkedéspszichológia megmagyarázza, miért – például, miért szeretnek az egyének bizonyos bejegyzéseket?

A trendek megtalálásához és a korábbi eredmények megismétléséhez tudni kell, hogy mit és miért. A miértek megértése segít a jövőbeni sikerek felépítésében azáltal, hogy megérti a korábbi trendek mögöttes okait.

Statisztikái azt mutathatják, hogy a vizuális elemek jobban teljesítenek, mint a csak szöveges tweetek. Ezen adatok alapján további képalapú tweeteket is készíthet. De a közönség inkább a videót részesíti előnyben. Más vizuális anyagok, például filmek és GIF-ek fejlesztése lehetetlen a trendpszichológia megértése nélkül. A pszichológia megértése és megértése döntő tehetség a közösségi média menedzsereinek.

13. Jó üzletvezetés

Független közösségi média menedzserként ügyei intézéséhez alapvető üzleti képességekre van szüksége. Ismerje meg a számlák kezelését, szerződések és számlák létrehozását ügyfelei számára, valamint cége új ügyfelek számára történő értékesítését.

Olvasni:  A szálak több millió felhasználót fognak szerezni az EU-ban való megjelenésével

Szabadúszók vagy kisvállalatok tulajdonosai számára kritikus fontosságú ezeknek a képességeknek a fejlesztése. Hozzon létre egy tisztességes számviteli rendszert – a számvitel gyorsan bonyolulttá válhat számviteli rendszer nélkül.

Szabadúszóként az ideje korlátozott, és időt kell beosztania a marketingre, hogy új ügyfeleket vonzzon. Ha ügyfelei elég jól fizetnek, érdemes megvizsgálni az üzleti feladatok kiszervezését.

14. A közösségi média eszközök ismerete

Az ingyenes közösségimédia-kezelő eszközök használata jelentősen javíthatja a termelékenységet. Ezek az eszközök abban is segítenek, hogy szemmel tartsa a dolgokat.

A közösségi média menedzsment eszközök jelentősen javíthatják a közösségi média marketingjét. Egyes szoftverek lehetővé teszik a potenciális ügyfelek információinak összegyűjtését az egyszerű kedvelések helyett, míg mások lehetővé teszik a munka kiszervezését más csapattagokhoz. Mások automatikusan felfedezhetnek fantasztikus információkat más elismert webhelyekről, hogy közzétegyék az Ön webhelyén.

A szabadúszó közösségi média menedzserek a megfelelő eszközökkel túlléphetnek egy platform alapvető képességein.

Kulcs elvitelek

Forrás

A szabadúszó közösségimédia-vállalkozás elindításakor kritikus fontosságú, hogy rendelkezzen speciális közösségimédia-marketing készségekkel.

● Hozzon létre ötleteket a közösségi médiában megjelenő bejegyzésekhez, hogy miről írjon, hogyan mondja el és mikor tegye közzé.

● Készítsen lenyűgöző közösségimédia-feliratokat és szöveget, amelyek a nézőket fizető ügyfelekké változtatják cége számára.

● Válaszoljon az ügyfél közönségétől érkező üzenetekre és megjegyzésekre úgy, hogy figyelemmel kíséri közösségi média tevékenységeit.

● Elemezze és havi közösségi média jelentéseket készítsen ügyfelei megállapításai alapján.

● A legjobb módja annak, hogy az összes anyag időben megjelenjen, az ütemezési eszközök és platformok használata.

Következtetés

Ezek az alapvető készségek a szabadúszó közösségi média menedzserek számára fantasztikus kiindulópontot jelentenek. A közösségi médiás képességeid fejlesztésre szorulnak, még akkor is, ha jelenleg a legtöbben jeleskedsz. Az új készségek elsajátítása élethosszig tartó folyamat egy szabadúszó közösségi média menedzser számára.

A népszerű eszközök segítségével könnyedén kezelheti az összes közösségi média platformját, hogy valós idejű adatokat gyűjtsön, és hatékony szabadúszó közösségi médiamenedzserként kommunikáljon közönségével.

GYIK

1. Mi az a szabadúszó közösségi média menedzser?

A szabadúszó közösségimédia-menedzser igény szerinti közösségimédia-marketing specialista. Általában egyedül működnek, különféle cégekkel és ügyfelekkel.

2. Hogyan kezdenek szabadúszóvá a közösségi média menedzserek?

A szabadúszó közösségimédia-menedzserek különféle online és offline csatornákon keresztül találják meg az ügyfeleket. Ezeket az ügyfeleket a legjobb eszközök és stratégiák segítségével kezelik, megtervezik a napjukat, és időben megkapják a fizetést.

3. Miért érdemes szabadúszó közösségimédia-menedzsert felvenni?

Minden online marketingtervhez szükség van egy szabadúszó közösségi média menedzserre, ha nincs házon belüli. Tudják, hogyan gondolkodnak, cselekszenek és viselkednek az emberek, mivel a fogyasztók állnak a közösségi média középpontjában, és a velük folytatott jó interakciók növelik a potenciális ügyfelek számát és az eladásokat.

4. Milyen készségeket kínálnak a szabadúszók?

Kommunikációs készségek, tárgyalási készségek, iparági ismeretek, marketing, grafikai tervezés, kreativitás és projektmenedzsment csak néhány a szabadúszó közösségi média menedzser által kínált készségek közül.

Új publikációk:

Ajánlott