14 módszer az e-kereskedelmi műveletek javítására

Az e-kereskedelem az a folyamat, amikor árukat vagy szolgáltatásokat adunk el és vásárolunk az interneten, ahelyett, hogy bevásárlóközpontba vagy szupermarketbe mennénk. 2024 végére a globális e-kereskedelmi eladások várhatóan növekedni fognak eléri a 6,3 billió dollárt így az egyik legélénkebb és legjövedelmezőbb iparág. Ez nagyobb versenyt eredményez, és az üzleti folyamatok fejlesztésére van szükség ahhoz, hogy az előrébb maradhasson. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb tippeket és stratégiákat az e-kereskedelmi tevékenység 2024-as fellendítéséhez.

pc

Az e-kereskedelmi műveletek egyszerűsítésének módjai

Az e-kereskedelmi vállalkozások számos módon javíthatják működésüket, amelyek mindegyike eltérhet a vállalat méretétől, költségvetésétől, résétől és céljaitól függően. Összeállítottunk azonban egy listát azokról az univerzális tippekről, amelyek megfelelnek az Ön vállalkozásának, nem attól függően, hogy éppen melyik szakaszban van.

1. Cserélje ki a hagyományos telefonvonalakat felhőre

A VoIP technológia forradalmasította a piacot azzal a képességével, hogy stabil és biztonságos telefonhívásokat kezdeményezhet az interneten keresztül. Íme csak néhány mód, ahogyan az e-kereskedelmi vállalkozások profitálhatnak a VoIP technológia előnyeiből:

 • Kiemelkedő ügyfélszolgálat. Vezetői az egész világon dolgozhatnak, és továbbra is stabil kapcsolatuk van. tudsz válasszon helyi számot előtagokat, megszünteti a nemzetközi hívások díjait, és jó lefedettséget biztosít távoli területeken is;
 • Sok fejlett funkció. A VoIP olyan szolgáltatásokat kínál a vállalkozásoknak, mint az ingyenes és helyi számok, várakozó híváswebtelefonok, hívásnaplók, SMSsőt egyéni üdvözlés is;
 • Alacsonyabb költségek. Az analóg telefonról való váltás lehetővé teszi, hogy olcsóbban béreljen vonalakat, csökkentse a működési költségeket és megfizethető nemzetközi hívásokat kezdeményezzen;
 • Továbbfejlesztett munkafolyamat. A csapattagok jobban hallják egymást, rögzítik a hívásokat, hogy ne maradjanak le semmiről, átirányítják a hívásokat hangpostára, és tartásba helyezik a hívókat.
Olvasni:  13 módszer az infografikák tervezésére [+Examples]

2. Növelje a felhasználói élményt

A minőségi felhasználói élmény minden vállalkozás alapja. Amikor az emberek jó bánásmódban részesülnek, szívesen visszatérnek Önhöz újra és újra, és mesélnek barátaiknak és kollégáiknak az üzletéről. Az e-kereskedelmi vállalkozások számos módon javíthatják működésüket megfelelő UX-optimalizálással:

 • A weboldal fejlesztése, hogy felhasználóbarát és könnyen navigálható legyen;
 • Áruk és szolgáltatások kategóriákba rendezése az egyszerű és logikus keresés érdekében;
 • Különféle eszközöket kínál a webhely reszponzívvá és befogadóvá tételéhez.

3. Az ügyfélszolgálat javítása

Az e-kereskedelemben a vásárlói út online zajlik, ezért kulcsfontosságú, hogy a megrendeléstől a fizetésig kiemelkedő támogatást nyújtsunk az embereknek. Tanítsa meg ügyfélszolgálatát, győződjön meg arról, hogy jó soft készségekkel rendelkezik, és használjon különböző eszközöket a legjobb élmény biztosítása érdekében. Élő chat-platformokról, chatbotokról, személyre szabott e-mailekről és CRM-programokról beszélünk a rendelések és panaszok nyomon követésére. Élő chat-platformokról, chatbotokról, személyre szabott e-mailekről és CRM-programokról van szó, sőt még felhő call center megoldások a megrendelések és panaszok nyomon követésére. Mindig gyűjtsön visszajelzést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a felhasználók elégedettek az Ön ügyfélszolgálatával.

4. Több platformon is elterjedt

Az úgynevezett omnichannel marketing a lehető legtöbb platform integrálásával átfogó élmény nyújtását teszi lehetővé. Például a cég honlapja, az Instagram, Facebook, Twitter, TikTok és más médiumok. Így Ön a lehető legtöbb közönséget bevonja, mert egyesek a weboldalon, mások pedig a közösségi médián keresztül szeretnek rendelni a telefonjukon. Vannak felhasználók is, akik választanak vezetékes telefon szolgáltatás mert nem bánnak olyan jól a számítógépekkel.

Győződjön meg arról, hogy üzeneteinek hangja és hangszíne ugyanaz minden platformon. Ez bizalmat és hűséget épít, és növeli az elismerést.

Olvasni:  8 bevált módszer a linkek teljesítményének kezelésére és nyomon követésére

5. Egyszerűsítse a kijelentkezést

A statisztikák azt mutatják, hogy sok felhasználó nem fejezi be a vásárlást, ha a kijelentkezés időigényes és bonyolult. A kosár elhagyásának elkerülése érdekében fordítson sok időt és figyelmet a folyamat egyszerűsítésére. Például engedélyezze a regisztrációt a közösségi médiában, ne kelljen több tíz űrlapot kitöltenie, és kínáljon fel minél több fizetési módot.

6. Kövesse nyomon a fő teljesítménymutatókat

A KPI-k világos képet adnak az e-kereskedelmi vállalkozásoknak a dolgok alakulásáról. Íme néhány a legtöbb nyomon követendő kulcsfontosságú KPI-k ha egy céget online vezet:

 • Értékesítés – eladások száma, konverzió, átlagos rendelési méret, bevétel stb.;
 • Pénzügy – cash flow, ROI, jövedelmezőség és egyéb pénzügyi mutatók;
 • Vevőszolgálat – megtartási arány, panaszok, megoldási arány és ügyfél-elégedettség;
 • Marketing – elkötelezettség a közösségi médiában, lead generálás és online forgalom;
 • Emberi Erőforrások – képzési költségek, fluktuáció és egyéb, az alkalmazottaival kapcsolatos mutatók.

Az átfogóbb kép érdekében azt javasoljuk, hogy az e-kereskedelmi vállalkozások a lehető legtöbb KPI-eszközt kombinálják.

7. Automatizálja a rutinfolyamatokat

Digitális világban élünk, ahol sok ismétlődő feladat hozzárendelhető különböző típusú szoftverekhez, például értékesítés-menedzsment eszközökhöz, kommentelő eszközökhöz, számlázó programokhoz stb. Így több folyamatot automatizálhat, kiküszöbölheti az emberi hibák kockázatát, javíthatja a kommunikációt és a termelékenységet, valamint sok időt szabadíthat fel az igényesebb feladatokra.

Különféle mesterséges intelligencia eszközöket is tesztelhet, amelyek segíthetnek az adatgyűjtésben, a marketingelemzésben, a bejegyzések írásában és a versenytársak frissítéseiben.

8. Kínáljon személyre szabott megközelítést

Használjon minden rendelkezésre álló eszközt, hogy személyre szabott élményt biztosítson látogatóinak, és jelentősen megnő az esélye annak, hogy hűséges ügyfelekké váljanak. Íme néhány a használható megközelítések közül:

 • Bátorítsa a látogatókat fiók létrehozására. Ez segít értékes adatokat gyűjteni a tartózkodási helyükről, preferenciáikról és vásárlásairól;
 • Személyre szabott ajánlásokat tehet személyes fiókon vagy e-mailen keresztül;
 • Integrálja az adatokat több platformról;
 • Hűségbeli jutalmak és kedvezmények felajánlása különleges alkalmakkor;
 • Dinamikus tartalom biztosítása az ügyfelek igényei alapján
Olvasni:  8 módszer, amellyel időt takaríthat meg a közösségi média marketingje során

9. Használjon adatelemzést

Az adatelemzés az egyik leghatékonyabb eszköz azok számára, akik e-kereskedelmi üzletük növekedését szeretnék. Az ilyen eszközök rengeteg információt képesek elemezni az értékesítési mintákról, a vásárlói magatartásról, a trendekről, a választékról és még sok másról. Ezek az adatok végül az Ön hosszú távú stratégiáinak alapjává válnak, és segítenek abban, hogy az ügyfelek pontosan azt kínálják, amit akarnak.

10. Erős marketingstratégia kidolgozása

A marketing a király, különösen, ha online működik, és forgalmat szeretne irányítani a webhelyre. Ahelyett, hogy mindent egyedül próbálna megtenni, béreljen fel egy professzionális marketingcsapatot, amely SEO, PPC és szövegíró szakemberekből áll, akik javítják a webhely láthatóságát, reklámkampányokat futtatnak, és dolgoznak a márka ismertségén.

11. Készletgazdálkodás lefolytatása

Megértés készletkezelési mechanizmusok az e-kereskedelem ugyanolyan fontos, mint a fizikai üzletek számára. Biztosítja a zavartalan ellátást és a vevők elégedettségét. Javasoljuk, hogy automatizált készletkezelési rendszereket használjon, amelyek leegyszerűsítik az összes folyamatot és lehetővé teszik a készletek valós idejű nyomon követését. A leggyakoribb módszerek az RFID-címkék és vonalkódok, amelyek biztosítják a szabályosságot teljesítési folyamatok.

12.Optimalizálás okostelefonokra és táblagépekre

A Google a mobil-első megközelítést alkalmazza, ami azt jelenti, hogy az okostelefonokra nem optimalizált webhelyeknek nincs esélyük a keresési eredmények első oldalára jutni. Ennek elkerülése érdekében válasszon legjobb reszponzív webhelykészítő vonzó és zökkenőmentesen adaptálható mobilélmény biztosítása érdekében. Ha a költségvetés megengedi, hozzon létre egy natív alkalmazást, hogy a mobilfelhasználók számára első osztályú élményt nyújtson. Fontolja meg olyan funkciók beépítését, mint a helyalapú vásárlás és a push értesítések, amelyek magasabb konverzióhoz és felhasználói élményhez vezetnek.

Olvasni:  Nagyszerű ajándékok bloggereknek

Ha nem, próbálja meg optimalizálni jelenlegi webhelyét különböző operációs rendszerekre és képernyőkre. Futtasson le egy tesztet, és gyűjtse össze a felhasználói visszajelzéseket, hogy megtudja, szereti-e használni az üzletét okostelefonjaikon és táblagépeiken. Ebben a tekintetben az A/B tesztelés az arany standard.

13. Egyszerű visszaküldések megszervezése

Bármilyen jó is a vállalkozása, a megtérülés elkerülhetetlen, így egyszerűsítésük fontos lépés a jobb ügyfélmegtartás és pénzügyi menedzsment felé. Az egyes termékek kézi visszaküldése helyett a vállalkozások visszaküldés-kezelő rendszereket használhatnak a műveletek felgyorsítására és optimalizálására. További fontos tippek közé tartozik az átlátható és egyértelmű visszaküldési irányelvek kidolgozása, a chatbotok használata a kérések összegyűjtésére és elemzésére, valamint a valós idejű frissítések megosztása az ügyfelekkel.

14. Soha ne hagyd abba a fejlesztést

Végül mindig fejlődnie kell. Az e-kereskedelmi piac rendkívül versenyképes, ezért ahhoz, hogy talpon maradjon és felülmúlja versenytársait, rendszeresen figyelemmel kell kísérnie a legfontosabb mutatókat, össze kell gyűjtenie az ügyfelek visszajelzéseit, agilis megközelítést kell alkalmaznia, és beszélnie kell alkalmazottaival, hogy értékes betekintést nyerjen. Kevésbé nyilvánvaló, de még mindig nagyon hatékony tanács, hogy olvassa el azoknak a vállalkozóknak és cégeknek életrajzát, amelyeknek sikerült a csúcsra jutniuk. Feliratkozhat az ilyen emberekre a közösségi médiában is, és mindig új trükköket és tippeket tanulhat a fejlődéshez.

férfi jelölés

Út a stabil növekedéshez és jövedelmezőséghez

Az értékesítések folyamatosan növekvő világában, különösen az online értékesítés terén, a fejlődés kulcsa a több ügyfél vonzásában, az erősebb kapcsolatok kialakításában, a kiemelkedő ügyfélszolgálatban és a versenytársak előtt maradásban.

A fent említett 14 módszerre koncentrálva jelentősen javíthatja az e-kereskedelem működését, és új szintre emelheti vállalkozását. Ne feledje, minden vállalat egyedi, ezért soha ne kövesse ezeket a tippeket meggondolatlanul. Igazítsa őket igényeihez és erőforrásaihoz, és olyan egyedi stratégiát dolgozzon ki, amely a legjobban működik az Ön számára. Sok szerencsét!

Új publikációk:

Ajánlott