14 prioritásként kezelendő marketingcsatorna 2024-ben

Tartalomjegyzék

 • A marketing csatornák megértése
 • Miért fontosak a marketing csatornák?
 • 14 legjobb marketingcsatorna kisvállalkozások számára 2022-ben
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Marketing csatornák azok a különböző eszközök és platformok, amelyeket a célközönség bevonására használ. A marketing trendek folyamatosan változnak, miközben a gazdasági és egyéb tényezők jelentősen befolyásolják őket. A kisvállalkozások csak akkor érhetik el a legjobb eredményeket, ha óvatosak ezekre a folyamatosan fejlődő trendekre és a közönségük bevonására használt digitális marketingcsatornákra.

Függetlenül attól, hogy milyen kiváló a terméke vagy szolgáltatása, a márka megalapozásához és az értékesítési potenciálok generálásához kisvállalkozása számára a legjobb marketingcsatornákra van szükség. Noha a közönségstatisztikáknak meg kell mutatniuk a csatornaválasztást, fontos megérteni az egyes csatornák értékét is.

Minden csatorna hasznos, de egyes marketingcsatornák népszerűbbek lesznek idén, mint mások. Tehát melyik legjobb marketing csatornát érdemes alkalmazni?

A marketing csatornák megértése

Ahogy a neve is sugallja, a marketingcsatornák a tartalom terjesztésére rendelkezésre álló online és offline médiumok. Vállalkozása népszerűsítésére számos csatorna használatával kapcsolatba léphet, és elvezetheti közönségét termékéhez vagy szolgáltatásához.

A többszintű marketingterv segítségével felhívhatja a potenciális ügyfelek széles körét, és garantálhatja, hogy minden leendő fogyasztót megragadjon, miközben a vásárló útján halad.

Miért fontosak a marketing csatornák?

A marketingcsatornák alkalmazása kiváló stratégia arra, hogy márkája elérje célközönségét. Egy vállalat marketingcsatornáit gyakran integrálják a bevétel maximalizálása érdekében. Továbbá az alapvető szervezeti célok könnyebben megvalósíthatók marketing csatornák alkalmazásával.

Az emberek manapság jobban össze vannak kötve az interneten, mint valaha. A kisvállalkozások számára elengedhetetlen a marketingterv megléte a digitális platformok és szolgáltatások terjedése miatt. A fogyasztók elérhetőbb, ügyfélközpontúbb és költséghatékonyabb megoldásokat keresnek, és Ön vállalkozásként ezeket könnyedén biztosíthatja, ha digitális marketingcsatornákat használ.

Kisvállalkozásként figyelnie kell a legújabb stratégiákat és trendeket, hogy marketing erőfeszítéseit összpontosíthassa. A leghatékonyabb marketing médium teljes figyelmét és erőforrásait követeli meg, hogy segítsen megalapozott döntést hozni 2022-ben; az alábbiakban felsoroljuk a különböző marketingcsatornákat, amelyekre összpontosítani kell:

Olvasni:  Építsd fel kategóriádat tartalommal, közösséggel és kíváncsisággal

1. Keresőoptimalizálás marketing

A SEO-t vagy keresőoptimalizálást használó marketingszakemberek konkrét kulcsszavakat foglalnak bele az anyagukba, hogy növeljék láthatóságukat a keresőkben. Bár időigényes folyamat, a SEO sikeres megközelítés az organikus keresési forgalom növelésére. A keresőoptimalizálást, mint a reklámozás egyik leghatékonyabb formáját, régóta használják a nagy márkák és vállalatok.

Az ügyfelek különféle kifejezéseket használnak, hogy megtalálják, amit keresnek. A SEO lehetővé teszi a marketingesek számára, hogy a tartalomban a pontos kulcsszavakat alkalmazzák, így cégük webhelye a keresési eredmények tetején jelenik meg.

B2B marketingcsatornaként az organikus keresés az egyik legköltséghatékonyabb módja a tartalom általános hatékonyságának növelésének.

2. E-mail marketing

A kisvállalkozások számára 2022-ben az e-mail marketing továbbra is jelentős bevételi forrás lesz. Az e-mail marketinget a kisvállalkozások 64%-a már használja az ügyfelek vonzására. Ennek eredményeként nem akarja figyelmen kívül hagyni azokat az előnyöket, amelyeket az e-mail marketing kínálhat a cége számára.

Lehetséges potenciális ügyfeleket szerezni e-mail kampányokon keresztül, de alapos módszertanra és folyamatos fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy valóban hatékony legyen.

Forrás

A marketinges hideg e-maileknek határozott célközönségnek kell lennie. Tartalmaznia kell a megfelelő szövegrészt és azt a tárgysort, amely felkelti az olvasó érdeklődését, és az olvasás folytatására csábítja. Az e-mailek tartalmának hosszát és stílusát is javítani kell, hogy az e-mailek jól működjenek mobileszközökön.

Amikor a célközönség eléréséről van szó, az e-mail marketing nagyszerű módszer lehet erre.

3. Podcast marketing

A podcastok minden más elérhető marketingformátum felett állnak. A közösségi médiához hasonlóan a podcastok is segítik a marketingeseket azáltal, hogy a szokásos munkaidő után is elérik a potenciális ügyfeleket.

A podcastok segítenek a bonyolult problémák lebontásában, és könnyen érthető módon elgondolkodtató beszélgetéseket folytatnak. Ez fokozható más elismert szervezetek iparági szakértőinek együttműködésével és/vagy bemutatásával, növelve a hatást és az elérést. Ez gyümölcsöző vitákhoz, megerősített legitimitáshoz és minden érintett számára szélesebb közönséghez vezethet.

Forrás

A gondolatvezetést podcastokon keresztül is közvetíthetjük, amelyek ideálisak azoknak az elfoglaltságokkal rendelkező embereknek, akik mozgás közben előnyben részesítik az auditív anyagokat.

4. Search Marketing

A kattintásonkénti fizetéses keresési hirdetés kiváló módszer a vállalkozások közönségének vonzására. Még ha oldala vagy webhelye nem is szerepel jól az organikus keresési eredmények között, a PPC-terv segíthet az organikus eredmények hasznosításában. Ennek a módszernek a használata azonban költséges lehet. Leleményesnek kell lennie, és szakember segítségét kell kérnie a technikai kérdésekben.

Olvasni:  Django vs WordPress: Mi lesz a jobb webhely 2024-ben?

A helyi PPC-terv nagyszerű módszer annak biztosítására, hogy cége előkelő helyen jelenjen meg a keresési eredmények között, amikor az ügyfelek 97%-a helyi cégeket keres az interneten. Mivel az organikus találatok felett jelennek meg a keresőmotorok eredményoldalain a cégéhez kapcsolódó keresések esetén, a helyi PPC nagyszerű módja a helyi keresőoptimalizálási erőfeszítések támogatásának.

5. Influencer Marketing

Annak ellenére, hogy az influencer marketing már néhány éve létezik, egyenértékű, vagy még jobb is, mint más csatornák. Az influencerek segítségével történő marketing a közeljövőben nem vezet sehova. Az influencer marketing használatával nagyobb közönséghez juthat ki, ha valaki mással reklámozza a márkáját a közösségi médiában vagy blogjában.

A legtöbb cég azért kerüli az influencer marketinget, mert elképzel egy szupersztárt több millió követővel, aki több százezer dollárba kerül minden egyes bejegyzésért, de a forgatókönyv egészen más. Ehelyett a mikro-befolyásolók alkalmazása elhanyagolható bejegyzésenkénti költséggel és koncentráltabb közönséggel hasonló, ha nem jobb eredményeket hozhat.

6. Ajánlások

Ha egy közönség egy másik megtekintése után keresi fel az Ön webhelyét, azt hivatkozási forgalomnak nevezik. A webhelyek kapcsolódhatnak egymáshoz, ami segíti a hivatkozási forgalom generálását. Ez segít abban, hogy olyan közönségeket vonzzon, akik úgy döntenek, hogy hosszabb ideig maradnak.

7. OTT hirdetések

Az OTT streaming 115%-kal nőtt 2021-ben. Természetesen a világjárvány nagyban befolyásolta ezt a számot. Az OTT-hirdetések más megközelítést alkalmaznak, mint a vizuális vagy keresési hirdetések. Az OTT (over-the-top) terjesztésnek köszönhetően videóhirdetései megjelenhetnek olyan alkalmazásokban, mint a Hulu, a Google Play és mások.

Az OTT-hirdetések felkeltik a márka ismertségét, és a jövőbeli ügyfeleket olyan online keresésekre ösztönzik, amelyek eladásokhoz vezethetnek. Vegye figyelembe, hogy ez nem olcsó. Tetemes összeget kell fizetnie, hogy termékét/szolgáltatását ezeken a platformokon reklámozza.

8. Közösségi média

2022-ben számos alternatíva áll majd rendelkezésére termékei és szolgáltatásai közösségi médiában történő népszerűsítésére. Nem hiányoznak kreatív módszerek az ügyfelek és potenciális ügyfelek értékesítéséhez és bevonásához. Lehetőség van vállalkozásának hirdetésére a közösségi médiában, mint a Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat és TikTok.

Igényeitől és költségvetésétől függően marketingszemlélete fizetős és ingyenes módszereket is tartalmazhat. Másrészt a közösségi média marketingje korántsem egyszerű. Azoknak a marketingszakembereknek, akik szeretnék szélesíteni az elérést, és célközönségüket fizető ügyfelekké akarják alakítani, meg kell ismerniük a több platform által használt különféle algoritmusokat és más marketingtrendeket.

Olvasni:  Heardle 70-es évek – minden, amit tudnod kell

9. Organikus közösségi média marketing

A közönség bevonása és a közösség létrehozása minden organikus közösségimédia-marketing terv kritikus eleme. A sok szám és alternatíva segítségével biztosan megtalálja a célközönségét a közösségi médiában. Ennek eléréséhez világos közösségimédia-marketing célokat tűzz ki.

Tervezze meg előre, hogy mit és hol tesz közzé, és hogyan méri majd a sikert. Ezt megteheti a közösségi média ütemezési eszközével vagy marketingmenedzser felvételével.

10. Vizuális hirdetések

A szponzorált keresés mellett a vizuális hirdetések népszerű PPC-hirdetésformátumok. Megcélozhatja közönségét a webhelyeken megjelenő vizuális hirdetések, képek vagy videók segítségével. Hozzon létre kapcsolatot a közönséggel úgy, hogy képes vagy videóhirdetést helyez el a releváns webhelyeken vagy a YouTube-on.

A vizuális és a keresési hirdetések együttes használata segíthet új fogyasztók megszerzésében. A vizuális hirdetések használata a figyelem felkeltésére oda vezethet, hogy a fogyasztók az Ön keresési hirdetéseit a keresőmotor eredményoldalán (SERP) keresik. A kattintás nélküli konverziók azt mérik, hogy mennyire hatékonyan működnek együtt a vizuális és a keresési hirdetések.

11. Helyi SEO

A helyi keresőoptimalizálás továbbra is változást jelent a kisvállalatok számára, mivel 2021-ben a Google-keresések 46%-a regionális fókuszt mutatott.

A SEO arra utal, hogy egy webhelyet láthatóbbá kell tenni a keresőmotorokon keresők számára. Ez azt jelenti, hogy megkönnyíti számukra, hogy megtalálják cégét az interneten. A webhelyet és a webhelyen kívüli tartalmat a helyi keresésekhez kell optimalizálni. Nincs mentség arra, hogy ne vegye fel a helyi SEO-t marketingstratégiájába, ha az ingyenes.

12. Online hírnév és helyi listák kezelése

Vásárlás előtt az emberek 93%-a elolvassa az internetes véleményeket. Az ügyfelek hajlandóak még többet fizetni a kiváló online hírnévvel rendelkező cégek termékeiért vagy szolgáltatásaiért. Nagyszerű internetes hírnév kialakításához kezelnie kell helyi adatait. Az olyan webhelyeken található helyi adatok, mint a Yelp, a Google Maps és a CitySearch, segíthetnek rangsorolni a keresőmotorokban.

A Google vállalkozásprofillal az ügyfelek könnyen megismerhetik Önt. Például a cég leírása, elérhetőségei és fizikai címe mind egy helyen megtalálhatók. Ráadásul a cége helyi címjegyzékekben való feltüntetése egy ingyenes marketing megközelítés.

13. Mobilmarketing

2023-ra várhatóan 4,3 milliárd okostelefon-felhasználó lesz világszerte. Az előrejelzés szerint a mobilmarketing minden szervezet számára kötelező marketing csatorna lesz.

Győződjön meg róla, hogy webhelye mobilbarát, mielőtt elkezdi használni a mobilmarketinget. Innentől kezdve a mobil világ az Ön osztriga, amikor divatos, új módon kapcsolatba lép közönségével.

Forrás

14. Segítő technológia/mesterséges intelligencia

Egy csomó mesterséges intelligencia marketingeszköz széles körben elérhetővé vált minden cég számára csak az előző évben. Ami a marketinget illeti, az AI (mesterséges intelligencia) gépi tanulást alkalmaz az olyan műveletek automatizálására, mint a tartalom létrehozása és gondozása, termékek vagy információforrások ajánlása, webhely chatbotok bevezetése és marketing automatizálás.

Olvasni:  A tartalmak hatékony bevételszerzése 2024-ben: Tanuljon a szakértőktől

Emellett 2020 és 2027 között a mesterséges intelligencia növekedése várhatóan 2020-2027 közötti ütemben fog növekedni 33.2%. A mesterséges intelligencia marketingjének használata segíthet a cégének kiemelkedni azáltal, hogy hatékonyan kommunikálhat fogyasztóival.

Kulcs elvitelek

 • A marketing csatornák a potenciális ügyfelek és üzleti partnerek nagyobb köréhez kapcsolódnak.
 • A marketingcsatornák gyorsabban generálnak minőségi potenciális ügyfeleket, így a kisvállalkozások sokkal gyorsabban kezdhetik meg a tesztelést és a beállítást.
 • Minőségi leadek generálhatók a közönségadatokkal feltöltött digitális marketingcsatornák használatával a hagyományos technikák helyett, átfogóbb hangsúllyal.
 • Az olyan integrált technológiák, mint a Google Analytics, egyszerűvé teszik az online marketingkampányok sikerének nyomon követését. Ez a módszer lehetővé teszi olyan mutatók nyomon követését, mint a látogatók, a webhelyeken eltöltött idő és a konverziós arányok.
 • Míg a stratégiák kidolgozása időt vesz igénybe, a marketingcsatornák gyakran költséghatékonyabbak, mivel sok eszköz újrahasznosítható és megváltoztatható csekély többletköltség nélkül.

Következtetés

A marketingcsatornák hatékony módja annak, hogy a termékek eljussanak a megcélzott vásárlókhoz. A legjobb marketingcsatornák azonosítása és rangsorolása az összes elérhető platformon létfontosságú szerepet játszik a vállalkozások tájékoztatásában és viselkedésének befolyásolásában.

A hatékony kommunikáció megköveteli a legjobb marketing csatornák kiválasztását annak érdekében, hogy üzenetét hatékonyan közvetítse alapvető üzleti céljainak elérése érdekében.

GYIK

1. Mik azok a marketing csatornák?

A marketing csatornák azok az útvonalak, amelyeken a termék eljut az ügyfélhez.

2. Melyek a fizetett marketing hirdetések?

A fizetős csatornák közé tartozik a Facebook Ads, az Instagram Ads, a Twitter Ads, a Pinterest Ads, a Google AdWords és az Influencer Marketing.

3. Hogyan kezelhetem a marketing csatornákat?

A marketingcsatorna-kezelés magában foglalja a fogyasztó elemzését, a csatorna céljainak meghatározását, a terjesztési feladatok meghatározását és az értékelést, a csatornaalternatívák kiválasztását és a csatornatagok teljesítményének értékelését.

4. Hogyan hatnak a marketingcsatornák a termékek és szolgáltatások marketingjére?

A marketingcsatornák segítenek a vállalkozásoknak termékeiket vagy szolgáltatásaikat piacra vinni, és elérhetővé tenni a fogyasztók számára.

5. Melyek a főbb marketing csatornák?

Néhány főbb marketing csatorna:
1. SEO
2. Tartalommarketing
3. E-mail marketing
4. Közösségi média marketing

6. Megbízhatók-e a marketingcsatornák?

Igen, a marketingcsatornák nagyon megbízhatóak, feltéve, hogy a megfelelő csatornákat használja vállalkozása vagy szolgáltatása számára.

Új publikációk:

Ajánlott