15 2024-ben megvalósítandó webhelytervezési trend

Tartalomjegyzék

 • A 15 legjobb webdesign-trend, amelyekből inspirációt kereshet az idei évből
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Mindannyian szinte minden nap több webhelyet görgetünk át. Míg egyes webhelyek könnyen kimerülnek a memóriából, biztosan vannak olyanok, amelyekre emlékszünk. Évről évre a weboldalak egyre kifinomultabb üzletté válnak.

Mivel szinte minden márka alkalmaz weboldal tervezéssel foglalkozó egyéneket, szükségessé vált, hogy folyamatosan tájékozódjunk a weboldal tervezési trendekről. Ez az oka annak, hogy ez a blog elhozza a legjobb 15-öt weboldal tervezési trendek 2022-ből.

Íme néhány a népszerű webdizájn trendek vigyázni kell erre az évre.

1. Mikroanimáció

Az elmúlt néhány évben kis animációkat használtak a weboldalak elrendezésében. Lehet, hogy nem tartoznak a legújabb webhelytervezési trendek közé, de jelentősek a webhely hangulatának javítása és a mélység növelése szempontjából. A hatalmas weboldal apró és finom mozdulatai élettel töltik fel az oldal teljes tartalmát. Ez növeli a látogató élményét.

Forrás

A mikroanimációk a weboldal fontos részei kiemelésére is használhatók. Így a látogatók figyelme azonnal az oldal legfontosabb területeire irányulna.

2. Illusztrált webdesign

Míg a fotózás a weboldal trend amelyet évről évre egyre gyakrabban használnak, a webdesign nem marad el mögötte. Valójában itt az ideje, hogy felismerjük valami interaktívabb és hatékonyabb dolog, például az illusztrációk fontosságát. Az illusztrált képek kisebb fájlmérettel rendelkeznek, aminek köszönhetően gyorsabban töltődnek be, mint a fényképek. Az illusztrált képek használata nem csak szórakoztatóbbá és vonzóbbá teheti a weboldalt, de fel is gyorsítja a weboldalt.

Forrás

Az illusztrációk nagyszerű lehetőséget kínálnak olyan ötletek és fogalmak ábrázolására is, amelyeket nem lehet szavakkal kifejezni vagy fényképeken megörökíteni.

3. Sötét mód és gyenge megvilágítású UX

Számos cég kínál ma már sötét módot vagy gyenge megvilágítású/éjszakai fényű verziókat webhelyeihez. Ez messze az egyik legjobb weboldaltervezési trend, amely valószínűleg 2022-ben is megfigyelhető lesz. A sötét vagy éjszakai fény módok alacsony kontrasztú oldalt biztosítanak a felhasználóknak, amely könnyen nézhető, és nem bántja őket. látomás. Vannak váltókapcsolók, amelyek segítségével a felhasználók beállíthatják az üzemmódot a környezetük megvilágításának megfelelően.

Olvasni:  Hogyan keress pénzt e-mail marketinggel 2024-ben (9 szakértői tipp)

Forrás

4. Monokróm minták

A monokromatikus dizájn az egyik aktuális weboldaltrend, amely segíthet egy egyszerűbb, könnyen navigálható és figyelemfelkeltő weboldal elkészítésében. Egy egyszerű monokromatikus kialakítással egyértelműen felhívhatja a figyelmet az oldalán található CTA-ra. Ez közvetlenül elvezeti a látogatót az oldalon található legfontosabb információkhoz.

Forrás

5. Modern minimalizmus

A minimalizmus az egyik legnépszerűbb életmódtrend. Egyre népszerűbbsége pedig abban nyilvánul meg, ahogy a felhasználók manapság előnyben részesítik a weboldalakat. A minimalista webdizájn letisztult élményt kínál a látogatóknak azáltal, hogy a releváns információkra irányítja a figyelmet. Nem nyomja el az olvasót, és inkább megnyugtató a látvány.

Forrás

6. Mesélés

A történetmesélés napjaink egyik leghatékonyabb weboldaltervezési irányzata. A látogatók általában több időt töltenek azokon a webhelyeken, amelyek történetszerű élmény formájában lépnek kapcsolatba velük. A történetek általában vizuálisan tetszetősek, és ha jól vannak elkészítve, képesek vásárlókká alakítani a látogatókat. Az animáció használata a történetmesélésben a legjobb módja ennek, de költséges lehet.

Forrás

7. Neomorfizmus

A neomorfizmus a feltörekvő weboldaltervezési trendek közé tartozik, amelyeket a márkák egyre inkább megvalósítanak. A neomorfizmus használatával a webhelyeket úgy lehet megtervezni, hogy tisztán, finoman nézzenek ki, és mégis hordozzák a szükséges vizuális vonzerőt. A neomorfizmus alapvetően egy monokromatikus stílusként definiálható, amely a fekete-fehér kombináció helyett árnyék- és színváltozásokat alkalmaz.

Forrás

Kétségtelenül tetszetős megközelítés a webhelytervezéshez, de a nézői élmények következetlenségéhez vezethet, ha nem alkalmazzák megfelelően. A neomorfizmus manapság meglehetősen népszerű technika, amelyet különösen a mobil alkalmazások tervezésében használnak.

8. Forgó animációk

A forgó animációs trend elengedhetetlen eleme a menő weboldal-együttesnek. Számos cég használja ezt a trendet, ahol a látogató minden alkalommal új videót lát, amikor felkeresi a webhelyet vagy frissít egy weboldalt.

Forrás

Ez növeli a felhasználók kíváncsiságát, akik folyamatosan visszatérnek, hogy újabb egyedi videókat nézzenek meg.

Olvasni:  A 7 legjobb hely SoundCloud-követők vásárlására 2024-ben (igazi és olcsó)

9. Nem hagyományos görgetés

A görgetési technikákkal kísérleteztek a legtöbbet az idők során, a weboldal tervezési trendek történetében. A függőleges és vízszintes görgetés ma már redundáns módja a webhelyek végighaladásának. A márkák saját egyedi és innovatív görgetési technikáikkal állnak elő, hogy bevonják a webhelyüket felkereső felhasználókat. Illusztrációk, képek, fényképek, ikonok ma már a görgetés részeként használatosak.

Forrás

10. Beágyazott videók

Egy rövid videó a kezdőlapokon növeli az általános felhasználói élményt. Az egyik feltörekvő weboldaltervezési irányzat a videók kezdőlapba történő beágyazása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan betekintést nyerjenek a kulisszák mögé, vagy bármely más lényeges folyamatba, amely a vállalat termékeinek és szolgáltatásainak gyártása/csomagolása/létrehozása/terjesztése során zajlik. .

Forrás

A videók hatékony történetmesélési eszközként is használhatók. Nemcsak vizuálisan teszik esztétikusabbá a weboldalt, hanem segítik a látogatókat a márka jobb megértésében is.

11. Túlméretezett tipográfia

A tipográfia nagyszerű módja annak, hogy weboldalát kiemelje. A szokatlanul friss és merész tipográfia használata napjaink egyik legnépszerűbb weboldaltrendje. Függetlenül attól, hogy Ön a minimalista dizájnhoz kötődik, vagy a maximalista megközelítést részesíti előnyben, a tipográfia fontos grafikai elem, amely hatékonyan használható a webhely vagy a kezdőlap javítására. Ennek számos módja van: használhat túlméretezett tipográfiát, amely szükség esetén blokkolja a képet, vagy színkombinációt alkalmazhat a szöveg kiemelésére.

Forrás

12. Színátmenetek

A színátmenetek korszerűsítése meglehetősen pozitív hatással lehet arra, ahogyan a felhasználók észlelik webhelyét. Míg a színátmenetek már a webhely népszerű elemei, és újra és újra használatosak, a színátmenetek szemcsézett felülettel történő használata sima és menő módja a kezdőlap javításának.

Forrás

Választhat filmeket, fényképeket, nyomatokat és természetalapú textúrákat a színátmenetes inspirációhoz. A színátmenetek vagy a teljes elrendezésen, vagy egy adott oldal meghatározott oldalain vagy objektumain használhatók.

13. Kollázsmunka

A kollázs alapú grafikák vagy illusztrációk használata szintén az egyik legjobb webdesign-trend, amelyet a nagy és a kis márkák is alkalmaznak. A kollázs illusztrációk tapinthatóbbá és személyesebbé tehetik a webhelyet. Színek, formák és minták használhatók kollázskészítés közben. Számos effektus is megvalósítható a főiskola hatásának fokozására, például árnyalat, árnyék, monokróm, szűrők stb.

Forrás

A kollázs illusztrációk többnyire egy webhely kezdőlapján vagy nyitóoldalán láthatók. A hatékony digitális kollázsmunka kulcsa az oldalon lévő üres hely okos használata. A kollázsmunka ma már nem korlátozódik a fényképek felhasználására. A kezdőlap kollázsai sok szöveget, ikonokat, animációkat és még sok mást is tartalmazhatnak.

Olvasni:  Vészhelyzeti alap útmutató kezdőknek

Győződjön meg arról, hogy a főiskola nem olyan rendetlenség, amelyben a látogató nehezen tudja eligazodni. Ennek értelmesnek kell lennie, és nem csak abból a célból kell megtennie, hogy sok képet mutasson egy helyen.

14. Interaktív betűtípusok

A betűtípusokkal való játék nem korlátozódik csupán a túlméretezett tipográfiára. Számos más módszer is létezik az interaktívabbá tételre. Egyes webhelyeken olyan szöveg található, amely megváltoztatja a vonalvastagságot vagy -szélességet, vagy árnyékeffektusokat jelenít meg, amikor a kurzor fölé kerül. A szöveg összezsugorodhat vagy feloldódhat egy eltérő árnyalatú háttérben.

Forrás

Ennek a weboldaltervezési irányzatnak a használatakor segít szem előtt tartani a szöveg olvashatóságát. A túl sok mozgó karakter vagy szín, amelyek nem jól láthatóak, megsemmisítheti az interaktív betűtípus-effektusok megvalósításának teljes célját.

15. Mozgástervezés

2022-ben a legjobb weboldaltervezési trend a mozgástervezés. Győződjön meg arról, hogy a használt mozgáshatások vizuálisan érdekesek és nem zavaróak. Ideális esetben kerülni kell az olyan hatásokat, mint a parallaxis vagy a síkban eltolt görgetés. Vannak finomabb és jobb módszerek a mozgástervezés használatára. Egy másik fontos szempont, amelyet szem előtt kell tartani, hogy ne használjon túl sok mozgástervet a webhely minden oldalán. Ezenkívül a mozgástervezés túlzott megvalósítása meglehetősen felesleges, sőt bosszantahatja a látogatót.

Kulcs elvitelek

 • Míg egyes webhelyek memóriája könnyen kimegy, van néhány, amelyre emlékszünk.
 • A webdesign a következő nagy dolog a grafikai tervezés világában. Az új és feltörekvő webdizájn trendekkel kapcsolatos folyamatos naprakészen tartás elengedhetetlen a tervezői fejlődéshez.
 • Számos cég kínál ma már sötét módot vagy gyenge megvilágítású/éjszakai fényű verziókat webhelyeihez.
 • Mikroanimációkkal hangsúlyozhatjuk a weboldal kulcsfontosságú részeit.
 • Az illusztrált képek használata interaktívabbá teszi a weboldalt, és egyben gyorsítja is a weboldalt.
 • A monokróm az egyik jelenlegi weboldaltrend. Segítségével egyszerűbb, könnyen navigálható és figyelemfelkeltő weboldalt hozhat létre.
 • A minimalista webdizájn letisztult élményt kínál a látogatóknak azáltal, hogy figyelmüket a releváns információkra irányítja.
 • A történetmesélés az egyik leginteraktívabb webhelytervezési irányzat, amelyre 2022-ben figyelni kell.
 • A neomorfizmus (olyan monokromatikus stílus, amely az árnyék- és színváltozásokat alkalmazza) használatával a webhelyeket úgy lehet megtervezni, hogy tisztán és finoman nézzenek ki, és mégis hordozzák a szükséges vizuális vonzerőt.
 • Videók beágyazása a honlapra lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy gyors betekintést nyerjenek egy vállalat termékeinek és szolgáltatásainak gyártása/csomagolása/létrehozása/forgalmazása során zajló jelentős folyamatokba.
 • A tipográfia egy fontos grafikai elem, amely hatékonyan használható a webhely vagy a kezdőlap fejlesztésére.
 • A szokatlanul friss és merész tipográfia használata napjaink egyik legnépszerűbb weboldaltrendje.
 • Az interaktív betűtípusokkal való játék során elengedhetetlen a szöveg olvashatóságának szem előtt tartása.
 • A kollázs illusztrációk tapinthatóbbá és személyesebbé tehetik a webhelyet.
Olvasni:  Twitter-fiókok feltörése 2024-ben (Hacker alkalmazások)

Következtetés

Az egyszerű fényképes elrendezéseket, a gyönyörű betűtípusokat és más szabványos webhelyelemeket most fejlett animációkkal, interaktív betűtípusokkal, navigációs eszközökkel, egyedi színsémákkal és még sok mással helyettesítik. A tervezők izgalmas kortárs technikákat alkalmaznak a webhelyek fejlesztésére és a felhasználói élmény színvonalának emelésére. A webdizájn ilyen gyors ütemben történő fejlődése miatt elengedhetetlen, hogy folyamatosan figyeljük a 2022-es évet jelző változó weboldaltervezési trendeket.

GYIK

1. Mi a webdizájn jövője?

A webdesign jövője fényes és tele van kreatív lehetőségekkel. A felhasználói felület és a felhasználói élmény minden bizonnyal jelentős szerepet fog játszani az elkövetkező néhány évben.

2. Hogyan lehet lépést tartani a webdesign trendekkel?

Ahhoz, hogy lépést tarthassunk a webdizájn trendjeivel, elengedhetetlen, hogy feliratkozzunk olyan blogokra, amelyek a weboldal tervezési rést érintő legújabb trendekről és fejlesztésekről számolnak be. A közösségi média nagyszerű lehetőség lehet más webhelytervezők vagy olyan csoportok felkutatására, amelyek webhelytervezési tippeket és trükköket osztanak meg egymással. A hálózatépítő közösségeken kívül érdemes az online tervezői fórumokat is megnézni.

3. Mitől rossz a weboldal tervezés?

A zsúfolt elrendezés, a rejtett navigációs menü, a színséma hiánya, a nem interaktív dizájnelemek és az inkonzisztens betűtípusok rossz weboldalt tesznek lehetővé, amelyből szintén hiányzik a felhasználó-központúság.

4. Melyek a legnépszerűbb weboldalak a világon?

A legnépszerűbb webhelyek közé tartozik többek között a Google, az eBay, a Wikipedia, a Reddit, a Yahoo, az Amazon, a Facebook és az Apple.

5. Mitől jó a weboldal tervezés?

Az első és legfontosabb, hogy egy jó weboldal tervezés felhasználó-központú. Felhasználóbarát, problémamentes, esztétikus elemekkel rendelkezik, és a márka hangját képviseli. A jó weboldal tervezésének középpontjában az egyszerűség és a könnyű használat hangsúlyozása áll.

Új publikációk:

Ajánlott