15. epizód: Hogyan alakítja ki a Scripbox tartalommarketing-stratégiáját a FinTech térben

A fintech területen a tartalommarketing célja, hogy oktató tartalommal lejjebb vigye őket az értékesítési tölcséren. Az emberek átláthatóságot és hitelességet várnak el, mielőtt hatalmas befektetést hajtanának végre. A fintech cégek oktató tartalmat hirdethetnek, hogy kiemeljék közönségük fájdalmas pontjait. Mivel ezek segítenék az ügyfelek vásárlási döntéseinek irányítását, bizalmat építene a vállalat és a közönség között. Ez a bizalom potenciális ügyfelekké válik, és végül vezérli az üzletet.

A Scripbox, India vezető digitális vagyonkezelési szolgáltatása célja, hogy holisztikus képet nyújtson a befektetésekről és személyre szabott ajánlásokat nyújtson a jobb felhasználói élmény érdekében. Arról ismertek, hogy egyszerű felhasználói élményt hoznak létre egy összetett tartományban. Manu Prasad, a Scripbox marketing igazgatója már egy ideje vezeti marketing csapatukat. Korábban olyan márkákkal is dolgozott, mint a Myntra és az Urban Ladder. Natasha Puri, a Pepper Content tartalommarketing-vezetője ebben a beszélgetésben a tartalommarketing fontosságáról beszél neki a fintech térben. Nagyon informatívnak és áttekinthetőnek ígérkezik.

Natasha Puri:

Manu Prasad: Azt a kockázatot kockáztatva, hogy felfedjem, hány éves vagyok, jó néhány évvel ezelőtt elkezdődött a tartalomjátékom. Személyes tengelyen 2003-ban kezdtem el blogolni. Már majdnem 18 éve blogolok. A kezdetektől fogva tartalomgyártással foglalkozom, legalábbis mikrotartalommal. A kezdeti években szerepeim olyan területeken voltak, ahol a tartalom volt a termék. 2003-ban dolgoztam a Wall Space nevű céggel. Valószínűleg túl fiatal vagy ahhoz, hogy halljon róla. Több mint 40 egyedi rádióállomás volt egyetlen platformon. Gondolj FM-re, de otthon, mivel akkor még nem voltak hordozható dolgok. Bármelyik csatornára ráhangolhatod. Ha tartalmilag nézzük, szuper szegmentálás volt. A szegmentálás India regionális nyelvei szerint történt, a hinditől a tamilig, a bengáliig és a malájalamig, valamint a hallgatott zene műfaja szerint, a rocktól az alternatív rockig, sőt spirituális csatornák is. Az egészet egy dobozba rakták.

Ezt követően mindkét médiával, valamint a Times csoporttal dolgoztam. A Times Group-ban több termékkel is dolgoztam, mint például a Mirror, a Crest, a TOI és így tovább. Ebben az értelemben a tartalom maga a termék volt. Mivel a Mirror a fiatalabb közönség számára készült, én voltam a felelős azért is, hogy a tartalmat olyan közönség szempontjából módosítsam, amelyik számára vonzó legyen. A Milli blogok zenei hozzájárulása volt. Karthik ezeken dolgozott. Voltak áfás blogjaink a technológiáról. Volt játéktartalmunk, amelyet egy házon belüli író írt. Megvolt az egész tér, amit Campus térnek hívtak, ahol riporterek és újságírók beszéltek olyan dolgokról, amelyek fontosak a fiatal közönség számára. 2010-ig volt.

Mielőtt öregszem, felteszem a konkrét kérdését Myntrával kapcsolatban. Myntra egy évtizeddel ezelőtt történt. 2011-től voltam ott. A divat nem volt mindennapi. Csak alkalomra vásárolt ruhát. Az előttünk álló teljes feladat az volt, hogy egy kicsit elterjedtebbé tegyük. Hogyan demokratizálja a divatot és tegye elérhetőbbé az emberek számára? Az egyik első dolog, amit ott tettem, az volt, hogy blogot alapítottam. Ez akkor történt, amikor a Zara üzletet nyitott Bangalore-ban, az első üzletet Indiában. Ez minden divatiroda számára nagy dolog volt, mivel a Zara akkoriban jelentős márka volt.

Csak azért indítottunk blogot, mert egy kicsit közösségibbek akartunk lenni. Megpróbáltuk kitalálni, hogy milyen tartalmat fogunk feltenni a blogra, a márkáról, de elsősorban a divatról, mire szeretnénk, hogy az emberek összpontosítsanak. Egy csomó ilyen blog és a hírhedt „Hogyan szerezz Celeb Look-ot” divatos volt. Ez most nagyon közhelynek tűnik, de egy évtizeddel ezelőttről beszélek. Rendszeresen felkapott hashtageket futtattunk. Olyan embereket sikerült megtérítenünk, akiket divatszempontból elképzelni sem lehet. Emlékszem, a távközlési világnapon versenyt rendeztünk a Twitteren. A T9 sms-technológiára épült, mivel akkoriban a telefonok is elég régiek voltak.

Jöttek bloggereink kötözni. Ők csak bloggerek voltak és nem influencerek. Volt ez a Property and Stars szekciónk, ahol Kalki, Chitrangada felállította az együttesét a Myntrán, és ekörül csináltunk olyan tartalmakat, mint a BTS, kvíz stb. Most azt gondolhatja, hogy az Instagram-fotózás alapvető. Az Instagram kezdeti napjaiban volt, és nehéz volt tartalmat készíteni hozzá. Megállapodtunk a srácokkal, akik termékfelvételeket készítettek modellekkel, hogy 3-4 exkluzív felvételt készítsenek, amelyeket közzé tudtunk tenni az Instagramon. A Youtube lassan gázolt a szférában.

A bútor nagyon vizuális kategória volt. 2014 körül kerültem be az Urban Ladderbe. Akkor rengeteg lehetőséget találtunk az Instagramon. Csináltunk valamit, amit US story-nak hívnak, ami az Ügyféltörténetek és a bútorok illesztése. Youtube-ot is csináltunk.

Olvasni:  Tartalommarketing oktatáshoz: legfontosabb előnyök és bevált gyakorlatok

Natasha Puri:

Manu Prasad: Fantasztikus csapatunk dolgozott a hírlevelekért az Urban Ladderben. Nehéz nap volt, amikor kézzel csinálták a mozgást. Ha ránézel, elgondolkozol azon, hogyan jött létre ez a kis gif. De ez az érzés váltotta ki a vásárlókat. Óriási ütés volt.

Natasha Puri:

Manu Prasad: A vizuális termékfelvételek segítettek. Ön, mint vásárló, akkoriban nem özönlött be ezekből a hírlevelekből. Manapság az emberek megnézik a hírleveleket, és félredobják őket, ahogy minden márka ír hírleveleket. Az egészségbiztosításom minden nap küld e-mailt. Miért akarnék minden nap emlékezni rád? De hát mi marketingesek vagyunk. Igyekszünk a legtöbbet kihozni minden erőforrásból. Ami a kérdésed második részét illeti, nem elmozdulás, hanem tartalmi kontinuum volt, amit tapasztaltam.

Láttam, hogy a tartalom számos szerepet játszik, a keresletgenerálástól a vezető generáción át az elköteleződésen át a konverzión át a megtartásig, és nagyjából minden, ami a kettő között van. A híradók a napilapoktól a letöltésekig, a terjesztés szempontja teljesen megváltozott. Az újságok esetében a hirdetések eltérőek. Ez még mindig nagyon speciális színdarab. Személyre szabott hírlevelei vannak. Vannak emberek, akik szakértelemből kivonnak, és fizetős hírleveleket keresnek, a tartalmuk szakértelme miatt. És visszatértünk a tartalomhoz, mint termékhez.

Ha filmeket, tévéműsorokat, vagy inkább OTT-műsorokat, vagy zenét vesszük, a tartalom nagy része a kulisszatitkok mellékterméke. Ez az ön által létrehozott jelenet mellékterméke. A kulisszák mögé csomagolja, és meggyőzi az embereket, hogy ez is nagyszerű tartalom nézni. A mozgókép-feltöltéstől a tényleges filmbemutatóig mindent megtalál. Ez egy egész folyamat. A tartalom szerepe megváltozott, hullámvasutakon ment keresztül, és ez továbbra is így van.

A következő dolog valószínűleg a formátum lesz. Miközben beszéltem, nagyon nehéz volt egyedi gifet készíteni. Most már csak van egy telefonja, és képeket és videókat készíthet, nemcsak a gyártás, hanem a fogyasztás szempontjából is. Beléphet a Tiktok oldalára, videót készíthet, és pillanatok alatt a gyártója lehet. Már nem nehéz tartalmat létrehozni és fogyasztani.

A harmadik dolog valószínűleg a választás szabadsága. Nézhetsz jógaórákat egy Youtube-csatornán, az OTT-n, vagy válthatsz a következő 10 dolog megtekintésére, amivel feltöltheted az arcodat. A jógatartalom és az étkezési tartalom egymás mellett történik. Szabadon dönthet arról, hogy milyen tartalmat fogyaszthat egy platformon. A tartalom röpke jellege, a történetektől a Snapchatig. Az olyan tartalom, amely csak egy bizonyos ideig marad meg, aztán továbblép az életben, szintén olyan, ami mostanában történt. Korábban, amikor tartalmat állítottunk elő, az a fajta erőfeszítés, erőforrás és energia, ami belekerült, valószínűleg biztosította a hosszabb eltarthatóságot. Most lelősz valamit, közzéteszed, és másnap eltűnik. A szervereken létezik, de a nagyobb világban nem látod.

A funkcionalitás, a választás szabadsága, a tartalom múlandósága valószínűleg néhány olyan dolog, ami megváltozott az elmúlt években.

Natasha Puri:

Manu Prasad: Sok mindent eladtam az interneten, divatot, bútorokat és még fehérneműt is. Van egy cég, akivel egy ideje konzultáltam. Azt hiszem, engesztelő vagyok, amiért arra késztetem az embereket, hogy olyan dolgokra költsenek pénzt, amire nem kellene, hogy most megpróbálják megtakarítani és pénzt befektetni, mert én is megöregedtem. Ha a beszélgetés kontextusába kell hoznom, akkor technikailag csak a kijelölt tartalomcsoport dolgozik velem ezen.

Ha megnézem az összes velem dolgozó csapatot – legyen szó márkáról, PR-ról, tartalomról, akkor lényegében minden munkájuk valamilyen tartalomgyártás körül forog, legyen szó márkakampányokról, hívásszkriptekről, marketingautomatizálásról, fizetett marketing együttműködésről, kommunikációról, minden tartalmas.

A Scripbox Fintech, tehát vagyonkezelésnek nevezhetjük, de ez B2C. Nem megy a B2B területre. Összességében, ha az általam végzett munkáról beszélünk, az tartalom, csak a tartalom felhasználója változik, attól függően, hogy ki mivel dolgozik. Gondoljon erre az ügyfél szemszögéből is. Ahogy én látom, mindenki szeretne kevésbé aggódni a pénz miatt. Mindenki szeretné rendezni a pénzügyeit. Aktívan keressük. A vita a tranzakciós árfolyamról szól, ahogy én nevezem. A leggyakrabban megjelenő keresés a jövőbeli alapok lehetnek. Ez egy hosszú farkú kulcsszó formájában lenne, például Hogyan találhatok megbízható pénzügyi tanácsadót. Ha elkezdi beírni a „Hogyan csinálom” szót, a „pénzügyi tanácsadó” kulcsszó valószínűleg a második vagy a harmadik lehetőségben szerepel.

Kétféle beszélgetés létezik a futó tartalom körül. Blogokat, értékesítési oldalakat, nyitóoldalakat vagy bármi mást szeretne? Azokról az emberekről beszélek, akik aktívan keresnek valamit. Vannak, akik nem is néznek. Egy olyan megjelenítő csatornán, mint a Facebook vagy a Linkedin, milyen tartalom kelthet szikrát? A márka tekintetében nem akarunk félelmet kelteni attól, hogy meghalsz, és a családod az utcára kerül, ezért neked kell gondoskodnod a vagyonodról. Ez egy nagyon negatív megközelítés. A pénz fontos az életben, de nem kell a félelem szemszögéből megközelíteni. Megközelítheted úgy, hogy a pénzedről kell gondoskodnod, hogy megoldd a problémáidat, éld az életed.

Olvasni:  Melyek a Google főbb algoritmusfrissítései, és hogyan lehet helyreállítani...

Kétféle embered van, akik szívesen meghallgatnak téged. Hogyan tervezi meg a tanfolyamot ezek után? Ez nem impulzusvásárlás, amennyiben 10% kedvezményt kap, és biztosítást vásárol. Ez nem ilyen döntés. Tehát hogyan segíthet az ügyfeleknek egy ilyen döntés meghozatalában? Mik azok a dolgok, amelyek fontosak egy ügyfél számára? Mi a tartalom szerepe itt? Milyen oktatási tartalmat adhatsz ki, legyen szó lakhatásról vagy gyermeknevelésről? Hogyan segíthetsz nekik?

Blogunk körülbelül 1000 különböző cikket tartalmaz olyan tervekről, mint a nyugdíj, gyermekkor, oktatás stb. A Youtube-on is elég sok konkrét tartalom található, valamint befektetési torzítások, hogy az elfogultságok halmaza miként akadályozhat meg egy cél elérését, olyan döntések meghozatalára késztethet, amelyek nem optimálisak a pénz jövőbeli növekedése szempontjából. Amikor vállalkozása közüzemi része működik, ajánlásokat gyűjt. Az ügyfelek szívesen beszélnek róla. Ezek a tölcsér különböző szintjei.

Ezen a területen az igazi munka az ügyfél megszerzése után kezdődik. A befektetések megtérülnek, de nem az e-kereskedelem. Nem kezdheti el a pénz visszaküldését, és nem kérhet visszatérítést. Ez nem így működik. Ez egy teljesen más kontextus. Hogyan biztosíthatja, hogy ügyfele megmaradjon a termékbe való befektetés után? Milyen információk hasznosak az Ön ügyfele számára? Van valami “Hírek, amelyek számítanak”. Hetente kétszer jelenik meg az alkalmazáson. Sok zaj keletkezik. Hogyan szűrheti ki ezeket az információkat, hogy olyan jelzést hozzon létre, amely kontextusban releváns az ügyfél számára, hogy pénzügyi döntéseket hozhasson?

Vannak olyan kutatási cikkeink is, amelyek betekintést nyújtanak. Ismét az a célja, hogy segítse az ügyfeleket a döntéshozatalban. Mik azok a trendek, amelyekre figyelnem kell? Miről maradok le? Mit tegyek, hogy soha ne maradjak le a trendekről? Megérdemli, hogy a portfóliójának része legyen? Óvatos döntéseket kell hoznia, mielőtt valamiről a Bitcoinra váltana valami másra. Ha belegondolunk, a tartalom óriási szerepet játszik az ügyféllel folytatott beszélgetésekben.

Natasha Puri:

Manu Prasad: Mindig van marketing tartalom, ami arról szól, hogy mélyen megértsük, mi vagyunk szolgáltatóként az Ön számára. Ennek van egy vásárlói oldala is. Mit szeretne tudni az ügyfél, hogy regisztráljon és Önnél maradjon? Ennek nagy része csúcsminőségű, oktató tartalom. Ennek nagy része az utazási feltérképezés és a kommunikáció is. Ezen az úton e-maileket, SMS-eket, értesítéseket és így tovább. Mindezek is tartalmak. És van egy másik márka oldala is. Nem csak a reklámokról van szó. Ön az e-kereskedelem, a divat és a bútorok dinamikus világából érkezik a fintech felé. Ez egy száraz téma.

Hogyan teheted érdekesebbé a fogyasztó számára? A pénzről szeretne beszélni, de nem olyan unalmasan, hogy ne is akarjon beszélni róla. Ezek a tartalom különböző aspektusai. Nem tartalmi pillérek szerint gondolunk rá. Leláncolja Önt olyan tartalom létrehozásába és írásába, amely esetleg nem megfelelő az ügyfél számára. Ügyfélút szemszögéből nézzük. Hogyan készítsünk tartalmat, hogy kényelmessé tegyük őket? Hogyan készítsünk olyan tartalmat, amely az ügyfél számára az utazás bármely pontján működne, legyen az audio, kép vagy szöveg? Milyen tartalom működne számukra?

Három-négy csapatunk van. A tartalommal foglalkozó csapaton belül sok szabadúszó íróval dolgozunk együtt. Van pár írónk a fedélzeten. Egy rakás tartalommal foglalkoznak. Sok munka van a SEO-val kapcsolatban. Nem írók hadával dolgozunk. A SEO tartalom sokat változott. Emlékszem, volt idő, amikor írók hada éppen SEO-tartalmat terjesztett az e-kereskedelmi cégeknél. Nos, ez nem technológiai SEO. Így sokkal könnyebb fürtöket létrehozni és megkerülni ezt, és ügyelni kell arra, hogy milyen tartalmat adsz ki.

A Google arra is törekszik, hogy releváns tartalmat jelenítsen meg a felhasználók számára, és ennek megfelelően rangsorolja őket. Valójában jobb, mert megkönnyíti a fogyasztó számára releváns tartalom létrehozását, ahelyett, hogy csak egy csomó kulcsszót beütne annak biztosítására, hogy a keresőmotor megtalálja. Sok minden megváltozott körülötte is. Van egy márkánk, PR, Creative és egy csomó írónk, akik tartalom létrehozásán dolgoznak. Segítenek SEO tartalmak, blogok közzétételében, és segítenek a tartalom egyéb formáinak létrehozásában is, például videók és sok más, amelyen dolgozunk.

Olvasni:  10 tartalommarketing-trend, amelyet keresni kell 2024-ben

Natasha Puri:

Manu Prasad: Ez utóbbi Abban a pillanatban, amikor azt mondjuk, hogy több platformon frissítjük a tartalmat, feltételezzük egy bizonyos platform felhasználóinak természetét. Hagyjuk figyelmen kívül a keresést. Inkább technikai jellegű. Beszéljünk a Youtube-ról, mint keresőcsatornáról. Hogyan fogyasztod a különböző csatornák tartalmát? Nem megy a hírfolyamhoz, majd gondolja át, mit nézzen meg. Általában a Youtube-ra mész, és keresel valamit. Aztán egy gyors zuhanás következik, sorra jönnek a videók. Inkább keresőmotor, mint megjelenítő médium.

Elegendő keresés történik ezeken a platformokon. Nézzünk olyan platformokat, mint a Facebook, a Linkedin vagy az Amazon. Ezek nyilván mások. Ha vásárolsz, mutatok valamit, ami tetszhet. Ezeken a platformokon keres valamit. De nem keresel valamit a Facebookon. Ott szeretne eltölteni egy kis időt. Önnek nem érdeke bizonyos típusú tartalmak fogyasztása ott, ellentétben a keresőmotorral vagy az Amazonnal. Ezért teljesen más lehetőségem, hogy elmeséljek egy érdekes történetet és kapcsolatba lépjek veled.

Ha a tartalmi pilléreimre gondolok, majd létrehozok néhány tartalmat, és szétosztom a platformok között, akkor az egész stratégia feldobásra megy. Inkább nézd meg a Facebookot, és nézd meg, mire vannak ott. Hogyan tehetem kreatívvá? Hogyan tehetem érdekessé a felhasználó számára, hogy behúzza, majd folytassa útját? Ellentéte a Youtube-tal, ahol az emberek az „XYZ” kifejezésre keresnek. Hogyan jeleníthetek meg egy releváns videót, amely igazodik az ügyfelem kereséséhez, és hogyan vonhatom be őket? Kifejezetten különböznek egymástól. Tehát itt nincs stratégiánk a tartalom újrahasznosítására. A csatorna határozza meg a felhasználást, a használat pedig azt, hogy milyen tartalmat hoz létre.

Natasha Puri:

Manu Prasad: Az első dolog az ügyfél mentális rendelkezésre állása. Kijelenthetem, hogy fintech játékos vagyok, ezért fogom fogyasztani az ilyen típusú tartalmakat. Az ügyfél sokféle tartalommal találkozhat. Át kell vágnom az étel zaját. Divat, és így tovább. Hogyan tehetem érdekessé az ügyfél számára? Véleményem szerint ez az elsődleges kihívás. Az ügyfelek bevonása és meggyőzése arról, hogy ez jót tesz hosszú távú céljaiknak, kihívást jelent. Csak a befektetésről beszélek, mert a kölcsönök egyszerűek. Pénzt adni sokkal könnyebb, mint pénzt befektetésre kérni. Nem mondhatom el, hogy holnap gyarapszik a pénzed. Pár évig tart. Még a Fintechben is, ha azt mondom, hogy pénzt kapsz, akkor az azonnali kielégülést jelent.

Ezt az ügyfél életciklusában kell vizsgálnunk, ahol nagyon sok e-kereskedelmi dolog folyik. Szórakozásról és tévéműsorokról szeretnénk beszélni. Ráadásul, ha bevisszük a felhasználó csökkenő figyelmét, az még nagyobb kihívást jelent. Engem nem is érdekel, akkor hogyan bírsz rá, hogy maradjak? A növekvő kihívás, amelyről nem esik elég szó, maguknak a platformoknak a csökkenő eltarthatósága jelenti. A Facebook kezdeti napjaiban szerves követőket építettél ki a Facebookon azzal, hogy keményen dolgoztál a releváns tartalom létrehozásán. A márkák olyan tartalomba fektettek be, mint a Myntra. Idővel fizetnie kellett, hogy vonzza a fogyasztókat. Mi történik ezekkel a beruházásokkal? Hogyan méri ezeknek a beruházásoknak a hasznosságát? A folyamatok és az, ahogyan erről gondolsz, mássá teszik.

Beszéljünk a Tiktokról az elmúlt néhány évben. Körülbelül 5 évig folyt és ki, most pedig eltűnt. Ez nem technológiai katasztrófa. Ez a kormány tiltása. A tartalomstratégiáját befolyásoló bonyolultságok őrülten megnövekedtek. Ma, ha marketinggel foglalkozol, és tartalmat szeretnél létrehozni, meg kell kérdezned, hol vásárolnál, hova fektetnél be és hogyan készítenél. Szerintem ezek fontosak. Jelenleg tehetünk valamit, de ezeken a tartalmi stratégiákon kell gondolkodnunk.

Beszéltünk a kihívásokról. Beszéljünk a lehetőségekről, mert ott ez inkább játékteret jelent. Úgy gondolom, hogy mindkét lehetőségem esernyőként kapcsolódik a történetmeséléshez. A tartalomkészítők, befolyásolók és a létrehozható tartalomtípusok robbanásszerű száma. Márkás tartalom, termékelhelyezés és számos egyéb lehetőség áll rendelkezésére. Viszonylag könnyebben megtalálhatja a márkája szellemiségének megfelelő kontextust és tartalmat. Ez nem egy kis polc, amelyből választani kell. A tartalom és a kereskedelem keverése működik. A platformok maguk hoznak létre. Jelentősen változik.

A dolgok technikai oldala is változik. Van VR, játékplatformok és még sok más. A marketingesek egy feltörekvő osztálya a közösségi médiát örökölt médiának nevezi. A hagyományos médiát örökölt médiának nevezzük. A közösségi média olyan 2010-es évek. Beszéljünk azokról a dolgokról, amelyek jelenleg történnek. Térjünk rá a Fortnightra és a Discordra. Erről beszélnének. A technológiai robbanás rengeteg lehetőséget nyitott meg a marketingesek és a tartalomkészítők előtt is.

Olvasni:  11 intelligens módszer a blogok újrahasznosítására

Natasha Puri:

Manu Prasad: Arról beszéltünk, hogy a fintech száraz terület. Nem a legjobb és legnépszerűbb kampányról beszélek. De csináltunk egy lejátszási listát a Youtube-on, és ez az egyik legkedvesebb kampányom. Ezt hívják GYIK, ami a Gyakran Ismételt Kérdések. Ez azokhoz a kérdésekhez kapcsolódik, amelyeket az emberek nem gyakran tesznek fel. Hadd mondjak egy példát. A befektetési alapok tekintetében a leggyakoribb keresés a „legjobb befektetési alap” és valami ehhez hasonló. Tegyük fel, hogy úgy döntött, hogy vásárol néhány befektetési alapot a 300 millió keresési eredmény közül. Három hónap elteltével tegyük fel, hogy úgy döntött, hogy ismét rákeres a lekérdezésre. Valószínűleg nem fogja megtalálni ugyanazt a befektetési alapkészletet. Hasonló lesz, de nem lesz ugyanaz. Szóval eladod, amit vettél? Mi lesz a kilépési stratégiád? Erről beszélünk. Tehát arra irányítjuk az ügyfeleket, hogy a megfelelő kérdéseket tegyék fel. Nem beszélünk a megfelelő befektetési alapról. A „legjobbakat” a legjobb tartalom szerint bontjuk le.

A tartalomlejátszással kapcsolatos célunk, hogy segítsük az embereket jobb döntések meghozatalában. Megtettük a részünket a tartalomból és a webináriumokból. Ahelyett, hogy az emberek beszélnének a közönséggel, történetmesélési megközelítést szerettünk volna kialakítani. Példákat vettünk a 2008-as recesszióból, és azt, hogy Szingapúr miért fejlődik úgy, hogy kifejezzük álláspontunkat. A vagyonkezelés különböző fajtáiról beszélgettünk. Olyan kérdésekről beszélgettünk, amelyeket fel kell tenned.

Számunkra az egyik legnagyobb kihívás az, hogy érdekessé tegyük számodra, hogy továbbra is hallgass minket, és tudj valami értelmet kihozni belőle. Kezdjünk el másképp gondolkodni a pénzről. Ez egyfajta mérőszáma volt a sikerünknek.

Egyéb mutatók az volt, hogy mennyi a megtekintésenkénti költségem, hogy a látogatók érkeztek-e az oldalamra, hogy ezek az emberek maradtak-e vagy visszaléptek-e. Ezeket a mérőszámokat néztük meg. Az üzenetküldés és a válaszok minősége mindennél jobban meghatározza sikerünket.

Natasha Puri:

Manu Prasad: Tartalmaink főként 35 év felettieknek szólnak. Nem azt mondom, hogy nem fiatalabb közönségnek való. Célunk inkább a vagyonkezelésre irányul, mint a fintechre. Ennek megvan az oka. Az emberek tudatosabbak a pénzzel, a befektetéseikkel kapcsolatban, érdemesebb pénzügyi termékeket építeni a generációk egy bizonyos szintű érettségi szintjén. Inkább jobb, mint azt mondani: „Van Bitcoin ezen a platformon. Nem fektetek be ebbe.” Ez nem ásás a Bitcoinnál. Amikor fiatal vagy, azt hiszed, hogy az élet megy tovább. De ez nem így van. Életmódbeli változások történnek, amikor eléri a 30. életévét. Tervezni kell, hogy elérje. Egészsége és családi élete aggodalomra ad okot.

Natasha Puri: A Covid nem változtatott ezen?

Manu Prasad: Az emberek tudatossá váltak megtakarításaik iránt, és hosszú távú megtakarítási tervet készítenek. De nem hiszem, hogy a normalizálás ilyen gyorsan megtörténik. Minél fiatalabb vagy, annál jobban hiszel a világban, és készen állsz arra, hogy felvállald. Más a gondolkodásmód.

Natasha Puri:

Manu Prasad: 2010-ben a digitális tér jóval korlátozott volt, mint manapság. A számok ezt mutatják. Körülbelül 4-5% volt, most pedig 28%. Egy ugrás történt. Az USA-ban ez közelebb van a 60%-hoz, ha nem tévedek. Hatalmas út áll előttünk. A digitális marketing jövője virágzik. Kicsit minőségibb leszek, amikor a fintech térről beszélek. Ha megnézzük, az elmúlt pár év más volt. A személyes pénzügyek terén magas szintű digitális átalakulás ment végbe. A Google Pay átálláshoz való használatától kezdve a rendelkezésünkre bocsátott tranzakciók körének feltárásáig az ügyfelek különböző érettségi szakaszokon mentek keresztül. Vásárol termékeket az Amazon-tól, és boldog. Ahogy egy kicsit érett leszel, valószínűleg több segítségre lesz szüksége annak eldöntésében, hogy ez megfelelő-e az Ön számára. Ez személyre szabottabb.

Régebben a kapcsolatod a tanácsadóddal, az ügyfélkapcsolati menedzserrel stb. Megbízna egy digitális pénzügyi tanácsadót az online szolgáltatásért? Lehetséges, mert az egész online. Marketingszakemberként a konvenciókra fog gondolni. Hogyan lehet itt felhasználni a tartalmat? Eltekintve a demográfiai adatoktól és a termékektől, nézzük kulturálisan árnyalt szemszögből. Kultúraként nem folytatunk mély beszélgetéseket. A pénz egy hallgatag dolog. Nem kérdezel valaki fizetéséről.

Sok tartalom középpontjában az állna, hogy kijelentsük, nem szabad pénzről beszélni. A mentális egészségről beszélsz. Hirtelen sok tartalom kering a mentális egészséggel kapcsolatban. Lehet beszélni az anyagi gazdagságról. Erről a térről sok irányba el lehet menni. A tartalom felhasználása a beszélgetésbe való behatoláshoz fontos.

Ezért gondolom, hogy a tartalom tartalommarketing aspektusa fényes jövő előtt áll a fintech térben.

Beszéljünk a formátumokról. Volt társaságunk, és most is van mesterséges intelligencia. Létezik egy új formátum a tartalommal való interakcióhoz. Anélkül, hogy bármit is tudna a kulturális tájról, a mesterséges intelligencia rengeteg tartalmat tud kidobni Önnek. Mi az a tartalom, ami tetszhet? Mint mondtam, a játék egy másik platform. A Fortnite hatalmas volt. A Marvel és a DC ugyanazon a platformon van. Hogyan lehetséges ez? Óriási dolog ez számomra. Megnézed a podcastokat és a viszályokat, és kitalálsz valami stratégiát. Nagyon sok dolog történik a tartalommal és a formátumokkal kapcsolatban. Az Amazonban van valami úgynevezett élő vásárlás. Az egész arénád nyitva áll a hadviselés előtt.

A tartalmi lehetőségeknek csak a felszínét kapargattuk, és azt, hogy milyen médiát tudunk használni. Lehet, hogy kicsit filozofálok itt. A közösségi médiát használjuk a pillanatok megosztására, igaz? Ezután pillanatokat teremtünk, hogy megosszuk őket. Most csak azokat a pillanatokat szeretnénk megosztani, amelyek megbecsülnek és megbecsülnek bennünket. Először az eszközök jöttek, aztán formáltak minket. Egyénként vagy közösségként nem ismerjük ennek hatásait. Ez az, ami annyira izgalmassá teszi.

Natasha Puri:

Manu Prasad: Nagyon szépen köszönöm.

Új publikációk:

Ajánlott