15+ hasznos PHP-eszköz a mindennapi webfejlesztők számára: Tegye a fejlesztést gyorssá és élvezetessé

Napjaink egyik legismertebb és legszélesebb körben használt szkriptnyelve a PHP. Nagyon sok fejlesztő használja, kiváló támogatást kapott a fejlesztői közösség, és nagyon gyors és stabil. Például a WordPress a PHP szkriptnyelven alapul.

Ezért van olyan sok eszköz, amelyet a PHP fejlesztői használnak a mindennapi munkájuk során, még a vészhelyzeti helyreállítási eszközöket is webalkalmazás-fejlesztési szolgáltatások.

Az alábbiakban bemutatunk néhány legnépszerűbb PHP-eszközt. Felsoroljuk a fejlesztői környezetként használt eszközöket, majd a teljesítményt, a kódprofilozást és a naplózást, valamint a hibakereső eszközöket.

Scriptcase

A Scriptcase egy nagyszerű eszköz, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára weblapok és alkalmazások fejlesztését a böngésző előnézetével. Hivatkozások adatbázisokhoz és nagyon jó jelentések generálhatók. Ez a fejlesztői környezet elsősorban közép- és nagyvállalatoknak szól, mert nem mindenki számára megfizethető.

Ennek az eszköznek néhány fő jellemzője a legtöbb adatbázis-motorhoz való csatlakozás lehetősége; lehetőség van magától értetődő diagramok létrehozására; az adatok XLS formátumba történő exportálása és nagyon részletes jelentések elkészítése.

A Scriptcase-t 20 napig ingyenesen kipróbálhatja, és ha továbbra is használni szeretné, évente 279,20 USD-t kell fizetnie egyetlen adatbázis használatáért; a Pro verzió évi 319,20 USD-ba kerül, a legdrágább verziót pedig Enterprise-nak hívják, és évi 479,20 USD-ba kerül.

Magasztos szöveg

Ez az egyik legjobb szövegszerkesztő az IDE-n keresztül. Nagyon áttekintett, és olyan kisebb cégek számára alkalmas, amelyek nem rendelkeznek magas költségvetéssel vagy olyan szerverekkel, amelyeken nagy mennyiségű adatot tárolhatnak.

Ennek az eszköznek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy egyszerre több kód- vagy szövegpéldány szerkeszthető.

Mint már említettük, ez az eszköz olyan vállalatok számára készült, amelyek nem rendelkeznek magas költségvetéssel; használatáért mindössze 80 USD/élettartamot kell fizetnie.

Eclipse PDT

Az Eclipse PDT egy nagyszerű eszköz, amelyet leginkább a Java kódot író fejlesztők használnak. Természetesen lehetőség van más programozási nyelvekhez, például a PHP-hez is. Bár nyílt forráskódú eszközről van szó, nagyon igényes és rengeteg erőforrást emészt fel, ami a kisebb költségvetésű cégeknél gondot okozhat.

Ennek az eszköznek a legjobb lehetőségei közé tartozik a kód profilozása PHP-ben, valamint a formázás, a kódsablonok használata, a hibakeresés és a szintaxis kiemelése.

Mivel az eszköz teljesen ingyenes, javasoljuk, hogy próbálja ki.

Olvasni:  Milyen előnyökkel jár a Headless Drupal webhelye számára

Zend

A Zend napjaink egyik leghíresebb eszköze. Nagyon sok funkcióval rendelkezik, amelyek bármely szerverre alkalmazhatók, beleértve a felhőszervereket és -szolgáltatásokat is. A korábban említett eszközökkel ellentétben a Zendet minden cég használhatja, a kis- és kezdőtől a nagyvállalatig.

Az eszköz legfontosabb lehetőségei közé tartozik a felhőalapú megvalósítás, valamint az MS Azure és az AWS támogatása.

Ha ezt az eszközt személyes használatra szeretné használni, akkor 89 USD-t kell fizetnie. Az alaplicenc ára 189 USD. Ha ingyenesen szeretné kipróbálni ezt az eszközt, van egy ingyenes próbaverzió.

XAMPP

Az XAMPP egy nagyszerű és fejlett eszköz, amelyet az Apache Friends szervezet hozott létre. MySQL adatbázisokkal való együttműködésre van optimalizálva.

Ennek az eszköznek néhány alapvető funkciója a nagyon egyszerű telepítés varázslóval, a Perl és a MySQL a telepítés része, a CMS-összetevők telepítésének lehetősége, valamint egy nagyon könnyű és áttekinthető felület az összes telepített összetevő kezeléséhez.

Az XAMPP az egyik legrégebbi PHP fejlesztői platform, és az Apache termékcsoport része.

Az eszköz használata teljesen ingyenes, ezért javasoljuk, hogy próbálja ki.

Nyomkövetés

A Retrace nagyszerű eszköz a fejlesztési hibák nyomon követésére, a teljesítmény figyelésére és a kód javítására. Ezen az eszközön belül minden további eszköz egy helyen megtalálható, amelyek megkönnyítik a fejlesztők munkáját.

Ez az eszköz az egyik legjobb eszköz azon csapatok számára, akik szeretnének felgyorsítani egy alkalmazást, de a hibák diagnosztizálására és a szerver teljesítményének felgyorsítására is.

Ennek az eszköznek a fő jellemzői az erőforrás-kihasználtság nyomon követése a szerveren, a kulcsfontosságú alkalmazási mutatók és a profilkód nyomon követése oly módon, hogy pontosan tudja, mit csinálnak az egyes kódrészletek.

Ha ingyenesen szeretné kipróbálni ezt az eszközt, 14 napon belül megteheti.

Ha ezt az eszközt nem éles szervereken használja, akkor szerverenként havi 10 USD-t kell fizetnie. A termelésben lévő szerverek esetében az ár havi 25 USD és 50 USD között van.

Zephir

A Zephir egy nagyon erős szoftver, amely kódjavító eszköznek tekinthető. Ezen az eszközön belül olyan lefordított függvényeket hozhat létre, amelyek a PHP motoron belül futnak. Mindenki használja, magánszemélyektől és kisvállalatoktól a nagy és komoly vállalatokig.

Olvasni:  A DreamHost szponzorálja a WordCamp Europe 2024-at

Ennek az eszköznek a fő jellemzői az összetevők közös könyvtárakba való fordítása a gyorsabb végrehajtás érdekében, valamint a C programozási nyelvhez hasonló függvények létrehozása. De a legfontosabb jellemző az ár; ez a termék teljesen ingyenes.

Új ereklye

Ha az APM iparágról van szó, akkor a New Relic a legjobb és leghíresebb eszköz. Nagyon sok fejlesztői nyelvet támogat, mint például a PHP, Java, Ruby és .NET. Az interaktív és letisztult felületen teljes mértékben figyelemmel kísérheti alkalmazásai teljesítményét, valamint a mobil alkalmazások viselkedését.

Ennek az eszköznek néhány vezető funkciója a böngésző, a teljes infrastruktúra-figyelés, a teljesítményfigyelés, az SQL-adatbázisokon belüli végrehajtás és a részletes diagnosztika.

Az új ereklye nem olcsó megoldás, ezért havi 75-600 USD-t kell fizetnie, az Ön igényeitől függően. Ha éves licencet vásárol, jobb árat kaphat.

SonarSource

A SonarSource egy olyan eszköz, amelyet a PHP nyelv biztonságának javítására hoztak létre. 2010-ben hozták létre, és máris az iparág egyik vezető eszközeként tartják számon. Az eszköz belsejében van egy PHP-szkenner, amely megpróbálja kideríteni, hogy a kódban vannak-e sérülékenységek.

Ez egy nagyon hatékony eszköz, amely számos opcióval rendelkezik, és robusztus a kezelése. A legfontosabb jellemzők közé tartozik a teljes PHP-támogatás, a kódminőség-elemzés, a beépített sebezhetőségészlelő mechanizmusok, az iparági biztonsági szabványoknak való megfelelés és az összes adat exportálása.

A termék árát csak kérésre kaphatja meg a hivatalos weboldalon keresztül.

Csavargó

A Vagrant egy nagyszerű eszköz, amellyel a környezet különböző verziói vezérelhetők, amit a PHP fejlesztők nagyon hasznosnak találhatnak. Ezen az eszközön belül virtuális környezetek hozhatók létre, így a PHP többféle verziója használható.

Ennek az eszköznek a legjobb lehetőségei közé tartozik, hogy fejlesztői környezetet hozhat létre az aktuális projektben szükséges összetevőkkel, és törölheti ezeket a környezeteket, amikor már nincs rájuk szüksége.

Az eszköz teljesen ingyenes, ezért javasoljuk, hogy tesztelje.

Git

A Git az egyik leghíresebb és legnépszerűbb verzióvezérlő eszköz. Önálló megoldásként is használható. Ráadásul sok fejlesztő használja személyes projektekhez, valamint kis- és nagyvállalatok.

Ezt az eszközt nagyon gyakran használják, és könnyű segítséget találni a közösségen belül. Ennek az eszköznek a felülete nagyon könnyen megtanulható, és a felhőben lévő szervereket is támogatja.

Olvasni:  5 technika a WordPress webhely felgyorsításához

Az eszköz teljesen ingyenes, érdemes kipróbálni.

Debugbar

A Debugbar nagyszerű eszköz minden fejlesztő számára, nem csak a PHP-t használók számára. Nagyon jó a HTML és JS kódon belüli hibák keresésére.

A legfontosabb lehetőségek közül néhány a CSS-elemek áttekintése, a JavaScript értékelésének képessége, a módosítások közvetlen végrehajtása a HTML-kódon belül, a változások élőben történő megjelenítése és a hálózati forgalom figyelésének lehetősége.

Mivel ez egy teljesen ingyenes eszköz, javasoljuk, hogy próbálja ki.

Xdebug

Ha a PHP-kódban találunk hibákat, akkor az Xdebug nélkülözhetetlen eszköz. Integrálható az IDE-be, és a legtöbb IDE támogatja. A PHP kód fejlesztéséhez használt eszközök többsége az Xdebug, ezért használata nagyon elterjedt.

Ez egy 2002-ben keletkezett eszköz, és főbb jellemzői, hogy a legtöbb IDE-vel működik, képes a kód gyors hibakeresésére, és más hibakereső eszközökkel kombinálva is használható.

Az Xdebug egy ingyenes eszköz, amelyet feltétlenül ki kell próbálnia.

SolarWinds AppOptics

Az AppOptics a SolarWinds nagyszerű eszköze. Ez az eszköz támogatja az alkalmazások teljesítményének és az erőforrások kihasználtságának nyomon követését, és segít a vállalatoknak megjeleníteni szoftvermegoldásaik teljesítményét.

Ennek az eszköznek a legfontosabb jellemzői közé tartozik a nagyon sok egyéb eszközzel való integrálhatóság, a teljes infrastruktúra és szerverek figyelésének képessége, az alkalmazások végrehajtásának figyelése, a metrikák nagyon jó lehetőségei, a részletes elemzés, és gyors adatexportálás.

Ennek az eszköznek az ára 20 USD hostonként. Az ár tartalmazza az infrastruktúra-figyelő szolgáltatást és 400 mérőszámot hostonként.

phpDesigner

A phpDesigner az egyik legjobb eszköz, és valószínűleg a legtöbb szolgáltatásban gazdag IDE, amelyet valaha készítettek PHP-fejlesztők számára. Ez az eszköz mindent tartalmaz, amire szüksége van a webes alkalmazások hibakereséséhez.

Az ár miatt ez az eszköz nem a legjobb megoldás a kisvállalkozások számára. Az engedélyezési díjak meglehetősen magasak. Az Egységes Kereskedelmi Licenc ára 69 EUR, egyéb kereskedelmi árak esetén pedig érdeklődni kell a hivatalos weboldalon keresztül.

phpDocumentor

A phpDocumentor a PHP dokumentáció készítésének egyik legjobb és legismertebb eszköze. Lehetőség van PHP dokumentáció létrehozására közvetlenül a forráskódból. Ez egy nyílt forráskódú eszköz, amely web alapú felülettel rendelkezik.

Olvasni:  Az ügyfélszerzés költsége és az ügyfelek megtartása

Ezen az eszközön belül lehetőség van a PHP kód automatikus elemzésére és a dokumentáció nyomtatására néhány népszerű formátumban, például PDF, HTML, CHM vagy Docbook. A különböző dokumentumok összekapcsolásával kereszthivatkozásokat és útmutatókat hozhat létre. Ezen az eszközön belül nagyon szép PHP-sablonok találhatók, amelyeket a projektjeiben használhat.

Az eszköz ingyenes, és egy példányt a hivatalos weboldalon szerezhet be.

NetBeans

A NetBeans valószínűleg a leggyakrabban használt IDE a PHP alkalmazások fejlesztésére. Kezdeti célja a Java programozási nyelv fejlesztése volt, de idővel jó eszközzé nőtte ki magát, amely a PHP szoftverek fejlesztését is támogatja.

Az eszköz nagyon jó, és támogatja a más programozási nyelvek, például a C, C ++ és HTML5 kiterjesztését. Több világnyelven is elérhető, ami hatalmas számú fejlesztő számára teszi elérhetővé ezt az eszközt. Ennek az eszköznek a fő jellemzője, hogy képes együttműködni az összes népszerű keretrendszerrel, mint például a Zend, a CakePHP és még a WordPress is. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az eszköz rendelkezik intelligens kódkiegészítés lehetőségével, valamint nagyon jó szintaktikai kiemelővel. Ingyenes, ezért feltétlenül próbálja ki.

Codelobster

A CodeLobster IDE egy intelligens, ingyenes, többplatformos integrált fejlesztőkörnyezet (IDE), amelyet PHP, HTML, CSS és JavaScript fájlok szakszerű szerkesztésére terveztek.

Különféle keretrendszerekhez és tartalomkezelő rendszerekhez nyújt speciális támogatást, köztük Drupal, WordPress, Joomla, Magento, CodeIgniter, CakePHP, Symfony, Vue, Yii, CodeIgniter, Angular, Laravel, React, Phalcon, Backbone, Bootstrap, jQuery, Twig, Python , Node.js.

Platformokon átívelő funkcionalitása biztosítja a hozzáférést a különböző operációs rendszereken, így a CodeLobster IDE értékes eszközzé válik a webfejlesztők számára, akik átfogó és felhasználóbarát kódolási élményt keresnek különböző programozási nyelvekhez és webfejlesztői platformokhoz.

Következtetés

Mivel manapság a PHP az egyik legnépszerűbb programozási nyelv, sok olyan eszköz létezik, amelyek megkönnyítik a munkát. Leírtunk néhányat a legjobb és leghasznosabb eszközök közül, amelyek megkönnyítik a PHP alkalmazások fejlesztését. Mivel ezeknek az eszközöknek a többsége ingyenes, javasoljuk, hogy próbálja ki őket, és a legjobb eredmény érdekében több eszközt is kombinálhat.

Új publikációk:

Ajánlott