15 hatásos idézet az epikus tartalommarketingről Joe Pulizzitól

Tartalomjegyzék

 • 15 Epikus tartalommarketing Joe Pulizzi idézete
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Forrás

Elmúltak azok az idők, amikor a márkák azt mondták: „A tartalom a király”. Ma már eléggé nyilvánvaló, hogy a különféle érdekek és törekvések körüli beszélgetések puszta skálája a tartalmat a királyból magába a királysággá változtatta. A tartalom ma minden üzleti kapcsolat és tranzakció középpontjában áll: a követők, a kedvelések, a hűség, a kereskedelem, az ellenszolgáltatás és még az érdekképviselet is.

Joe Pulizzi, a Content Marketing Institute alapítója volt az egyik korai alkalmazó, aki észrevette ezt a lehetőséget és trendet. Ötleteinek csak Epic Content Marketing címet lehet adni.

Maga a platform 2011-ben jelent meg, és azóta folyamatosan fejleszti a tartalommarketing gyakorlatát. Alapvető meggyőződésük, hogy oktassák és ösztönözzék az embereket a tartalommarketing lehető legjobb használatára, de végső céljuk kissé szokatlan egy ilyen léptékű platformon. Joe Pulizzi úgy véli, hogy az emberek folyamatosan átveszik a tartalommarketing koncepcióját az elemi szakaszokban. A jövőben valamikor megszűnik az igény egy ilyen platformra.

Ez az ideológia nemessé és emberbarátivá teszi ügyüket. Sok éves szakértelmük során Joe számos alkalommal forradalmasította a tartalommarketing gondolatát. Íme, 15 epikus tartalommarketing-idézet Joe Pulizzitól, amelyek alapján mindenkinek élnie kell!

15 epikus tartalommarketing-idézet Joe Pulizzitól

 1. „Egy blogbejegyzés olyan, mint egy miniszoknya… elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy a lényeget lefedje, de elég rövidnek ahhoz, hogy érdekes legyen.” – Joe Pulizzi,

Ahogy az iparágban sokan nevezik, Joe a tartalommarketinggel kapcsolatos analógiák mestere. Tudja, hogyan kell egy ötletet alapvetővé egyszerűsíteni. Ebben az idézetben a könyvéből , az információátadás fogalmáról beszél. Ha valaki megosztja az összes márkatitkát a kezdőlapon vagy az e-mailező címén, miért kellene a közönségnek még csak görgetnie is? Nagyjából olyan, mint a történetmesélés; a megfelelő karaktert a megfelelő időben tárod fel, így a közönség élvezi, ahogy a cselekmény kibontakozik.

 1. “Amikor tartalmat hozol létre, és visszajelzést kapsz a közönségtől, ez lehetővé teszi, hogy csiszold a látásmódodat, és végső soron beágyazd a látásodat bármibe is, amit éppen létrehozol.” – Joe Pulizzi,

Ugyanebben a forradalmi könyvben Joe egy másik fontos szempontot is kiemel az epikus tartalommarketing-stratégia felépítésében: a visszajelzést. A tartalmat soha nem szabad a márka monológjának tekinteni, hanem inkább párbeszédnek a márka és közönsége között. Amint egy tartalomkészítő elkezd hallgatni a közönsége által kínált témákra, visszajelzésekre, kérdésekre, kérdésekre, megjegyzésekre és beszélgetésekre, a márka ráébred. Jogosan mondják, hogy csak egy tudatos márka tud kapcsolatba lépni a közönségével, mert egy elszigetelt márka nem törődik a közönséggel, hanem csak a termékeivel.

 1. „A tartalommarketing alapvetően annak a művészete, hogy értékesítés nélkül kommunikáljunk az ügyfelekkel és a potenciális ügyfelekkel.” – Joe Pulizzi,
Olvasni:  15 idézet, amelyek inspirálhatnak céges blog indítására

Nos, ez egy kicsit zavaró, nem? Hogyan lehet eladni anélkül, hogy ténylegesen eladnánk? A válasz erre a kérdésre a tartalommarketing zsenialitása. A bejövő struktúra ezen formájában a márka igényei az, hogy a vásárlókat egy őszinte beszélgetésen keresztül vonzza be. A márkának kommunikálnia kell a számára fontos érdeklődési körökről, és a közönség rövid időn belül elkezdi kiválasztani a terméket/szolgáltatást. Minden eladás lényege végül is a kommunikáció.

 1. „A tartalommarketing az elkötelezettségen múlik. Nincs félút. Vagy bent vagy, vagy kint vagy.”- Joe Pulizzi.

Sok jó márka létezik, amelyek időnként érdekes tartalmat hoznak létre, amelyek relevánsak a közönségük számára. De ezzel a tapasztalt megközelítéssel az az évszakváltás. Hiányzik belőlük a kitartás. A kiváló tartalom következetes átadása összetett hatást kelt. Az alábbiakban egy analógia bemutatja, hogy a kompaundálás milyen hatással lehet egy vállalkozásra.

Forrás

Ahogy itt is látható, egy olyan márka, amely folyamatosan jó tartalmat kínál, sokkal jobban visszahívható lesz potenciális vásárlói és közönsége körében. Az emberek felnéznének a márkára, és többet foglalkoznának vele, szemben minden olyan márkával, amely jól, de következetlenül teljesít.

 1. „Az ügyfelek nem törődnek veled, a termékeiddel vagy a szolgáltatásaiddal. Törődnek magukkal. A tartalommarketing arról szól, hogy olyan érdekes információkat hozz létre, amelyek iránt ügyfeleid szenvedélyesen rajonganak, hogy valóban figyeljenek rád.” – Joe Pulizzi.

Ez az egyik legfontosabb tanulság Joe Pulizzitől és epikus tartalommarketing technikáitól. Az egzisztenciális kérdés elengedése éppoly nehéz egy márkának, mint az embernek; – Ez nem rólad szól. Az emberek törődnek önmagukkal, és mindig olyan márkát választanak, amely értéket ad az életükhöz. Tehát egy márka tartalmának is ugyanezt kell tennie. Tekintse a tartalomplatformjait egy drága ingatlannak: a tartalom minden hüvelykje értéket kell, hogy képviseljen a közönség életében. Ha igen, akkor automatikusan jobban érdeklődni fognak az Ön terméke/szolgáltatása iránt, és még inkább az Ön mondanivalója iránt.

 1. „Nincs szent grál a tartalommarketingnek, de ha lenne, az az e-mail-feliratkozó lenne.” – Joe Pulizzi.

Az e-mail marketing az egyik leginkább alulértékelt tartalommarketing csatorna, de az e-mail ereje óriási. Lehetőséget kínál személyes kapcsolat kiépítésére minden ügyféllel, és egy platformot, amely a hűséges ügyfelekből márkanagyköveteket tesz lehetővé.

 1. „A tartalommarketing nem arról szól, hogy mit adsz el; arról szól, hogy mit képviselsz.”- Joe Pulizzi.

A tudatos vásárlás az igazi, és ezt senki sem érti jobban, mint Joe Pulizzi. Tudja, hogy az embereknek fontosak az olyan értékek, mint a termék beszerzési helye, gyártási helye, a márka nemi szempontokat figyelembe vevő és sok más. Minél jobban igazodik az értékrendjükhöz, annál nagyobb az esélye a márka felfedezésének és felidézésére.

 1. „A tartalommarketing nem kampány – ez egy megközelítés, egy filozófia és egy üzleti stratégia.” – Joe Pulizzi.
Olvasni:  A 10 legjobb gyakorlati módszer a csapat termelékenységének növelésére

Ez az összeállítási technika kiterjesztésének tekinthető. Nem arról van szó, hogy a márkája egyes platformokon át tudja venni a bejövő tartalommarketing technikákat, a többit pedig figyelmen kívül hagyja. A tartalommarketingnek a márka DNS-ébe kell tartoznia, és az üzleti modellben a legnagyobb tiszteletben kell lennie ahhoz, hogy működjön. Ha a márkája kiegészítőnek tekinti, nem pedig elengedhetetlennek, akkor valószínűleg nem fogja meghozni a kívánt eredményt.

 1. „A jó tartalommarketing arra készteti az embert, hogy megálljon, olvasson, gondolkodjon és másképp viselkedjen.” – Joe Pulizzi

Gondoljon Joe epikus tartalommarketing-stratégiájára: mikor állt meg utoljára, olvasott, gondolkodott és viselkedett másként, mint egy tartalom? Valószínűleg ez volt az, amikor a tartalom nemcsak informatív vagy érdekes volt, hanem lenyűgöző is. Az írás, a szavak és a fogalmak megértése annyira kitűnő volt, hogy végül sokkal többet foglalkoztál vele, mint általában. Ez egy nagyszerű tartalom jele, amely arra késztet, hogy megtörje a hétköznapok körforgását. Arra kell késztetnie ügyfelét, hogy valami olyasmit tegyen, amit általában nem tesz meg: kattintson rá, lájkoljon, ossza meg, válaszoljon vagy akár vásároljon is.

 1. “Fellazulnak. A hitelesség felülmúlja a tökéletességet az olvasókkal való kapcsolattartás során.” – Joe Pulizzi,

Az egyikben beszél, Joe Pulizzi a hitelességről beszél. Ezt a tartalommarketing stratégiát a lehető legegyszerűbb formában magyarázta; nem barátkozunk emberekkel, mert tökéletesek. Nem azért szeretünk bele az emberekbe, mert tökéletesek. Azért csináljuk, mert valódiak.

Tehát ha az olyan cselekedeteket, mint a barátság és a szerelem a hitelesség diktálja, miért kellene a marketinget lemaradni? Sokkal többre értékelik azt a márkát, amely bátran vállalja azt, aki valójában, mint bármely olyan márkát, amely tökéletes képet fest magáról. Tehát a stratégiád egyik alapja annak valós tartása.

 1. “Mielőtt további nagyszerű tartalmakat hozna létre, először gondolja át, hogyan fogja elkészíteni.” – Joe Pulizzi.

Nem furcsa, hogy egyes márkák úgy tűnik, hogy folyamatosan nagyszerű tartalmat hoznak létre, és sokan mások egyszerűen megteszik ezt néha? E tüskék mögött a ütés és a próba áll. Egy nagyszerű tartalommarketing-stratégia tudja, hogy a nagyszerű tartalom létrehozása előtt a nagyszerű tartalom kutatása következik. Tegyen fel magának olyan kérdéseket, mint például: „Mi működött a múltban?”, „Miért teljesített jól ez a tartalom, és ez miért nem?” Ezek a kérdések perspektívába helyezik az elképzeléseidet, és segítenek elválasztani a jót a közepestől.

 1. „A közepes tartalom jobban árt a márkának, mintha nem tenne semmit.” – Joe Pulizzi.
Olvasni:  Hogyan védheti meg márkáját a védjegybitorlástól

Márkaként könnyű beleesni a „valami jobb, mint a semmi” csapdájába, mert „Semmi sem jobb, mint egy véletlenszerű valami”. A tartalmainkat alaposan át kell gondolni, alaposan meg kell vizsgálni, megfelelően tesztelni kell, és különféle objektívek alapján kell megítélni, mielőtt megjelennének. Mert a szavakhoz hasonlóan a közzétett tartalmat sem lehet könnyen visszavonni. Szánjon rá időt egy robusztus tartalomstratégia kidolgozására, de tegye azt elég jól.

 1. „A közösség tagjainak kikapcsolásának legegyszerűbb módja, ha ugyanazt az üzenetet sugározzuk több csatornán. Ehelyett határozza meg azt a fajta tartalmat, amely érdekli a közössége tagjait úgy, hogy az hasznos legyen számukra.” – Joe Pulizzi (Forrás)

Képzelje el, hogy követ egy ruhamárkát, és ez a márka szezon végi akciót folytat. Az akciós üzenetüket az üzletben látja, ahol ennek van értelme, mivel már az üzletben vásárol. Ezután megjelenik egy hirdetőtáblán; ez is rendben van. De akkor a YouTube-on egy futballmérkőzés csúcspontjait nézi, és ismét videóként látja a hirdetésüket. És még egyszer, miközben az interneten vásárol bútorokat. Kezdesz izgulni és megvetni a márkát. Éppen ezért a márkának meg kell értenie a platform kontextusát, mielőtt feltörné a platform tartalmát. A tükrözési technikák elavultak, és többet ártanak, mint használnak, ha egyáltalán használnak.

 1. „Ma egy vállalkozás elindításának és növekedésének több köze van a kiadókhoz, mint a történelem bármely más pillanatában.” – Joe Pulizzi.

A mai digitális korban minden márkának kiadóként kell viselkednie. Minden tartalomkészítő újságíró, aki olyan vonzó tartalmat hoz létre, amely a címlapokra kerül. Az Instagramon 100 000 követővel, a Facebookon 200 000 követővel, a YouTube-on pedig egymillió feliratkozóval rendelkező márkának folyamatosan tartalmat kell közzétennie, így a közönség elkötelezi magát. Így vált minden márkából kiadó: márkás videók közzététele, együttműködések, magyarázók, kicsomagolás, ismertetők, ajánlások és még sok minden más.

Nézd meg ezt a Netflix sorozatot – egy streaming platform, amelynek végső célja a fizető előfizetők megszerzése, hogy néhány tartalomsorozatot hozzon létre Instagram-kezelőjükhöz. Igen, a Netflix által készített sorozat, amely csak az Instagramon látható. Egy műsor, amelynek célja a márka platformján megjelenő egyéb műsorok népszerűsítése.

Forrás

Ez egy klasszikus példa arra, hogy a kiadók mit tehetnek egy márkáért; húzd és alakítsd át. Megmutatja, hogy a tartalmat sokkal többre értékelik, mint egy márka ígéretét, és hogy a márka kiadóként való irányítása sokkal fontosabb annál, hogy egyszerűen beszéljünk olyan funkciókról, mint a reklámmentes tartalom, a 4k streaming minőség, az új műsorok stb.

 1. „Ne írj már mindenről. Nagyon sok márka hoz létre tartalmat, és megpróbál mindent lefedni, ahelyett, hogy az alapvető résre összpontosítana, amely mellett szakértőként pozícionálhatja magát. Senkit nem érdekel a különleges recepted… Találd meg a rést, és válassz még nagyobb rést.” – Joe Pulizzi (Forrás)
Olvasni:  Hogyan kezdjünk el közösségi média marketinggel: 39 forrás kezdőknek

Bármely iparág túl nagy ahhoz, hogy egyetlen szereplő felfalja a piacot. Ha a világnak van helye a kólának és a pepsinek is, akkor biztosan van elég hely a versenytársak számára. De a különbség köztük és köztünk a tartalommarketing stratégiából adódik. Egyedülálló beszélgetés megtalálása és éppen ennek a témának a birtoklása több babérra tesz szert, mintha egyszerűen mindenben szakértővé válna. Könnyebb a Keto diétával kapcsolatos beszélgetéseket folytatni, mint az összes egészséges étkezési szokásról. Találja meg márkája kommunikációs rését, és hűséges közönsége lesz.

Kulcs elvitelek

 • A tartalom minden üzleti kapcsolat és tranzakció középpontjában áll: a követők, a kedvelések, a hűség, a kereskedelem, az ellenszolgáltatás, sőt az érdekképviselet.
 • A Content Marketing Institute alapvető meggyőződése, hogy oktassák és ösztönözzék az embereket a tartalommarketing lehető legjobb használatára, de végső céljuk kissé szokatlan egy ilyen léptékű platformon.
 • A tartalmainkat alaposan át kell gondolni, alaposan meg kell vizsgálni, megfelelően tesztelni kell, és különféle objektívek alapján kell megítélni, mielőtt megjelennének.
 • A márkának meg kell értenie a platform kontextusát, mielőtt feltörné a platform tartalmát.

Következtetés

Joe Pulizzi ezek az epikus tartalommarketing-stratégiák márkák ezreit és a tartalom területén dolgozó emberek millióit segítették lenyűgöző stratégiák létrehozásában és sikeres márkák felépítésében. Dolgozzon azokon, amelyek relevánsak a márkája szempontjából, és kezdjen el egy robusztus bejövő tartalomstratégia kialakításával most.

Amint elkezdi életre kelteni ezeket az epikus tartalommarketing-stratégiákat, a márkája története életre kel, amely nemcsak kapcsolatot teremt a közönséggel, hanem arra is ösztönzi őket, hogy kapcsolatot építsenek ki a márkával.

GYIK

1. Ki az a Joe Pulizzi?

Joe Pulizzi vezető globális tartalommarketing-szakértő, a Content Marketing Institute (CMI) és a Content Marketing World alapítója. A tartalommarketingért 2014-ben megkapta a John Caldwell-életműdíjat is.

2. Mi az a Content Marketing Institute?

A Content Marketing Institute (CMI) online és személyes eseményeket szervez a tartalommarketing előmozdítására cégek és magánszemélyek oktatásával. Számos globális márka konzultál a CMI-vel képzés és kutatás céljából. A CMI olyan eseményeket is szervez, mint a Content Marketing World, a ContentTECH Summit és a CMI virtuális események.

3. Miért híres Joe Pulizzi?

Pulizzi volt az egyik első ember, aki 2001-ben elkezdte használni a „tartalommarketing” kifejezést. Ő a leghíresebb arról, hogy 2007-ben társalapítója volt a Content Marketing Institute-nak, és öt könyv szerzője: „Get Content Get Customers”. „Tartalommarketing kezelése”, „Epic Content Marketing”, „Content Inc.”, „Killing Marketing”.

4. Mi a tartalommarketing

A tartalommarketing lényege az online tartalom (videók, blogok, közösségi média) létrehozása és megosztása, hogy finoman népszerűsítse a márkát azáltal, hogy érdeklődést kelt a termékei vagy szolgáltatásai iránt.

Új publikációk:

Ajánlott