15 íróközösség: az egyéni törekvések támogatása

Tartalomjegyzék

 • Mik az Online Íróközösségek?
 • Az íróközösségekhez való csatlakozás előnyei
 • 15 legjobb íróközösség, amelyhez azonnal csatlakozhat
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Az írást magányos utazásnak tekintették. Természetesen írsz magadnak, másoknak, de bármit csinálsz, fel kell készülnöd, és szavakba kell foglalnod a gondolataidat. De vajon az írás magányos művészetnek tűnik? Talán rosszul értelmeztük az írás magányát?

Az írás az elméd legnagyobb odaadását és elkötelezettségét követeli meg. Egyetlen zaj tönkreteheti az írás hangulatát. Nagy koncentrációt igényel, és ezt zajok közepette nehéz elérni. Így elkülönülünk a világtól, amikor kiadjuk szívünket és kreativitásunkat. Miután órákat és napokat töltött egy bizonyos írással, nincs kedve megmutatni valakinek, aki értékes visszajelzést osztana meg róla?

Lehet, hogy családodtól és barátaidtól gyűjtöd a véleményeket, de mindannyian megértjük, hogy nem mindenki tudja finomhangolni az írást íróként. Szükségünk van valakire, aki ismeri az írás csínját-bínját, hogy őszinte és valódi visszajelzést adhasson. Itt jön számításba az online írói közösség.

Forrás

Ahogy a név is mutatja, íróközösségek ahol az írók világszerte virtuálisan kapcsolódnak egymáshoz, hogy támogassák, bátorítsák és segítsék írótársaikat. Senki sem értheti jobban az írást, mint egy író, és ha valamiben bizonytalan az írásaival kapcsolatban, esetleg a hangvételében vagy az írási stílusban, egyetlen üzenet eloszlathatja minden kételyét.

Íróközösségek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy véleményeket gyűjtsenek az írásairól, és sok más módon segítsenek Önnek. Az online előnyei íróközösségek hatalmasak, és rengeteg íróközösségi webhely található, amelyek különböző műfajú, tapasztalati szintű írókból és még sok másból állnak.

Forrás

Az íróközösségekhez való csatlakozás előnyei

Íróközösségekhez való csatlakozáson gondolkodik, de kételkedik ebben? Nem számít, melyik online íróközösségbe lép be, ez aligha akadályozza a karrierjét. Éppen ellenkezőleg, több előnyben is részesülhet, ha csatlakozik néhányhoz legjobb íróközösségek. Nézzük meg az öt jelentős előnyt, amelyet ezek a közösségek nyújtanak.

Olvasni:  Közzététel a közösségi médiában: Maximalizálás a jobb láthatóság érdekében

1. Ajánljon értékes visszajelzést

Íróként az a célod, hogy megértsd a közönség elméjét, és ennek megfelelően készítsd el az írást. Az olvasó elméjére való összpontosítás létfontosságú ahhoz, hogy összekapcsolja őket az írásával, ami nem könnyű. Az íróközösségek megfelelő platformok munkái megosztására és valódi visszajelzések kérésére. A közösség részletes visszajelzést ad az írás hangneméről, menetéről, valamint arról, hogy az olvasó szemszögéből vonzó-e.

2. Támogatás és bátorítás forrása

Nem számít, mit teszünk, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki felemel és támogat minket utunk során. Egy írói közösségben, ahol az összes író egyesül, soha nem fogod egyedül érezni magad. Támogatást kapsz azokon a nehéz napokon, amikor nincs kedved írni, és elismerést kapsz egy kis sikerért is.

3. Javítja az írási folyamatot

Az íróközösségek segíthetnek az írás fejlesztésében. Itt az írók megosztják saját tapasztalataikat az utazásukról, valamint a nekik segített módszerekről és forrásokról. Egyesek nagyszerű fiktív írók lehetnek, mások pedig nem kitalált írók. Bármi legyen is a műfajod vagy problémád, ezen a helyen mindent beszerezhetsz.

4. Remek hely a hálózatépítéshez

Mi lehet jobb, mint egy író, aki írói közösségeken kívül más írókkal is hálózatba lép? Amikor kapcsolatba lépsz a közösség többi tagjával, megismerheted hibáikat, sikereiket, tapasztalataikat, és rengeteg tudást szerezhetsz számukra. Ezenkívül néhány gyönyörű köteléket is megoszthat a többi íróval.

5. Kérjen segítséget az íráshoz

Az írói blokk minden írót foglalkoztat, és ha eléri Önt, futhat ezekhez az írói közösségekhez, hogy ötleteket, kreativitást és írást kérjen.

15 legjobb íróközösség, amelyhez azonnal csatlakozhat

Lenyűgözte az íróközösség előnyei? Most itt az ideje, hogy csatlakozz valamelyikhez, vagy talán néhányhoz. Nézzük meg néhány gyűjteményét legjobb online íróközösségek és megtalálja a számodra tökéleteset.

1. Absolute Write vízhűtő

Az Absolute Write egy nagy és aktív írói közösség, amely több mint 68 000 íróból áll. Itt részt vehet a vitákban minden műfajról, a politikától a tudományig, a popkultúráig, a szabadúszó írásig, az írási gyakorlatokig stb.

A legjobb rész? Ez online íróközösség nagyon aktív és híres. Itt könnyen találhat hasonló gondolkodású embereket.

Olvasni:  6 ok, amiért a White Label WordPress fejlesztés: bölcs terv

2. AgentQuery

Kritikát és visszajelzést keres írásaihoz? Az AgentQuery kiváló hely az Ön számára. Ha Ön olyan szerző, aki befejezte kéziratát, és a következő lépést keresi, ez a közösség segíthet kapcsolatba lépni a kiadókkal. Ezenkívül számos promóciós tanácsot, ügynököt és önkiadói tippet találhat itt.

3. NaNoWriMo

A National Novel Writing Month, más néven NaNoWriMo, az egyik leghíresebb online íróközösség. A világ számos írójából álló közösség támogatja és ösztönzi az írókat, hogy fejlesszék kreativitásukat és írásaikat.

A NaNoWriMo széles körben népszerű a novemberi kihívása miatt, amely szerint 50 000 szavas regényeket kell elkészíteni 30 nap alatt. Ez talán lehetetlennek hangzik, de az elkötelezett írók bebizonyították kiváló képességeiket ebben a kihívásban.

Ez az íróközösség minden évben áprilisban és júliusban megszervezi a NaNoWriMo-t, hogy az írók jobb teljesítményt nyújthassanak tapasztalt írók irányítása alatt.

4. Kritikai Kör

Ahogy a neve is sugallja, ez az online íróközösség a helye minden kritikának és más írók visszajelzésének. A 2003-ban alapított Kritikai Kör az egyik legrégebbi és legjobban író közösség, amely kezdőkből és tapasztalt írókból áll.

Számos oka van annak, hogy csatlakozzon ehhez a közösséghez, a legfontosabb az, hogy őszinte visszajelzést kapjon, és kapcsolatba lépjen a legjobb írókkal. Ezenkívül a Critique Circle storyboard-eszközöket, írási utasításokat, workshopokat és sok más dolgot kínál.

5. Krónika

Az egyik legnagyobb tudományos-fantasztikus és online fantasy-közösség, a Chronicles tökéletes helyet kínál a sci-fi-vel és fantasy-vel kapcsolatos könyvek, hírek és írások megvitatására.

Ha érdeklik ezek a műfajok, ez az írói közösség sok szálon, kihíváson, workshopon és a közösség aktív támogatásán segíthet.

6. Bookrix

Érdekel az önkiadás? Ha igen, ez az íróközösség a te helyed. A Bookrix segít a könyvek kiadásában és marketingjében. Még ha kezdő is vagy, ennek a közösségnek számos írója és olvasója van, akik értékes visszajelzést tudnak adni az írás minden lépésénél.

7. Nem biztonságos írók támogató csoportja

Nem tagadhatjuk, hogy mindannyian kételkedünk írásunkban, talán kezdőként vagy akár tapasztalt íróként. De sajnos előfordulhatnak önbizalomhiányok, és ez az íróközösség segíthet leküzdeni minden bizonytalanságot.

Tehát, ha bármilyen bátorításra van szüksége írás közben, vagy szeretné tisztázni önbizalmát, minden meggondolás nélkül csatlakozzon a Bizonytalan írók támogató csoportjához.

8. A következő nagy író

Ez egy nemzetközi és fizetett írói közösség. A közösség legtöbb írója elismert szerző, és mély és értékes visszajelzést ad az írásairól.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egyéni WordPress regisztrációs űrlapot a RegistrationMagic segítségével

Itt folyamatos támogatást kaphat, a tartalom elkészítésétől a közzétételig. Így az online íróközösséghez való csatlakozásért megérheti a pénzét.

9. Reddit

Ha olyan írói közösséget keres, amely a niche-szálakra összpontosít, akkor megtalálta a legjobb helyet. Számos alreddit mellett a Reddit segíti az írót azáltal, hogy írási utasításokat és egyéb, az íráshoz kapcsolódó tájékoztató tartalmat biztosít.

Könnyedén találhat számtalan subredditet érdeklődési körétől és egyéb hasznos dolgoktól függően, mivel ez a közösség különböző résekkel és tapasztalati szintekkel rendelkező írókból áll.

10. Scribophile

A Scribophile workshopokat, webináriumokat és oktatóanyagokat szervez a szerzőknek szentelt közösség számára, függetlenül attól, hogy melyik műfajhoz tartoznak.

Ez a közösség kiváló funkciókat kínál, de néhányan a fizetett tagságra korlátozódnak.

11. Ő ír

A kizárólag nőknek épített íróközösség, a She Writes több mint 30 000 tagot számlál, így az egyik legnagyobb „ő” írói közösség. Ez a hely remek forrásgyűjteményt kínál az írással, szerkesztéssel és marketinggel kapcsolatban

Ha Ön írónő, aki támogató közösséget keres írótársakból, erősen ajánlott, hogy csatlakozzon ehhez a fantasztikus térhez.

12. Talentville

A Talentville a legmegfelelőbb online íróközösség a forgatókönyvírás és a hálózatépítés iránt szenvedélyesek számára. A közösség mindig nyitott arra, hogy valódi visszajelzést adjon az írásairól, és arra késztet, hogy bővítse készségeit egy tökéletes ScreenCraft elkészítéséhez.

Itt értelmes kapcsolatokat létesíthet szakemberekkel, beleértve a menedzsereket, alapítókat és ügynököket, akik általában a közösség részét képezik, hogy új tehetségeket alkalmazzanak.

13. Aláhúzva

A fiatalabb írók, akik segítséget szeretnének kapni a műfajspecifikus információkkal kapcsolatban, csatlakozhatnak a Penguin Random House által elindított Underlined-hez.

Még kvízeket, könyvekkel kapcsolatos legfrissebb híreket, QnA-üléseket szerzőkkel, ajándékokat és még sok mást is találhat.

14. Írók segítik az írókat

Ez egy ingyenes íróközösség, amely különféle eszközöket és forrásokat kínál a tartalom elkészítéséhez. Legyen szó íróról, szerkesztőről vagy tanárról, mindenki számára kínál vetélkedőket, workshopokat, webináriumokat, író- és marketingeszközöket.

15. Koholmány

Az írók szórakoztató és barátságos közössége, amely az egyszerű írási tippektől a valami másról szóló részletes megbeszélésig terjedő témákkal foglalkozik. A Figment fantasztikus hely a kezdéshez. A tagok nagyon aktívak, és szükség esetén mindig támogatják.

Kulcs elvitelek

 • Az online íróközösség különböző műfajú és tapasztalati szintű írók csoportja, akik összefognak, hogy támogassák egymást.
 • Számos előnnyel jár az írói közösségekhez való csatlakozás. Meg kell találnod a célodat, és csatlakoznod kell hozzájuk.
 • Az online íróközösség olyan, mint egy írók családja, akik támogatnak és felemelnek az utazásod során.
 • Építő jellegű kritikát kaphat az íróközösségektől, amelyek segíthetnek az írás fejlesztésében.
 • Kapcsolatba léphet kiváló írókkal, és tanulhat tapasztalataikból, ha írói közösségekhez csatlakozik.
 • Rengeteg ilyen van közösségi weboldalak írása hogy megtalálja a legjobb online íróközösségeket, és csatlakozzon hozzájuk, választásától függően.
Olvasni:  Duonao Review – Minden, amit tudnod kell

Következtetés

Az íróközösségek nagyszerű helyek arra, hogy értelmes kapcsolatokat alakítsanak ki más írókkal, és jobb íróvá váljanak. Ezen túlmenően, ha azonos szakmával rendelkező emberek vesznek körül, az segít önbizalmat szerezni, és más tényeket is megtudhat ugyanarról.

Megvizsgáltuk azt a rengeteg előnyt, amelyet az íróközösségek szolgálnak. Egy írónak csatlakoznia kell az ilyen közösségekhez, hogy önmaga jobb verziója legyen. Mivel rengeteg íróközösségi weboldal létezik, meg kell találni és kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet.

GYIK

1. Milyen az erős írói közösség?

Az erős írói közösség olyan írók csoportja, akik mindig készek segíteni írási tippekkel, eszközökkel és egyéb forrásokkal. Ezenkívül ez a közösség valódi visszajelzést ad az írásairól, ami segíthet az írásai improvizálásában.
Ezenkívül sok írótársával kapcsolatba léphet, megismerheti tapasztalataikat, és megismerheti a különböző könyveket és írásokat.

2. Mi az a Wattpad?

A Wattpad egy közösségi történetmesélő platform az olvasók és írók számára, hogy megosszák történeteiket, és megismerjék mások narratíváit és tapasztalatait.

3. Hová küldhetem be az írásaimat, és hol kaphatok fizetést?

Számos webhely jó összeget kínál az írása alapján, ha be szeretné küldeni az írási munkáját, és pénzt szeretne keresni velük. A Copyhackers, a Listverse, a Narratively, a Reader’s Digest, a Writer’s Digest, a Copypress, a Fiverr néhány olyan oldal, ahol pénzt kaphat az írásaiért.

4. Hol tehetem közzé írásomat ingyen?

Az ingyenes cikkek közzétételét kínáló platformok a Medium, a Linkedin cikkek, az EzineArticles, a Scoop. It, Issuu, Yudo, Cikk Alley, és még sok más.

5. Melyik oldal a legjobb blogíráshoz?

Manapság számos webhely létezik a blogok írásához és közzétételéhez. A blogírás legnépszerűbb webhelyei a Wix, a Linkedin, a Medium, a WordPress, a Weebly, a Ghost, a Blogger és a Tumblr.

6. Mi a neve egy online folyóiratnak?

Az online folyóiratot általában blognak vagy pontosabban személyes blognak nevezik. Itt megoszthatod gondolataidat, élettapasztalataidat és bármit, amit szeretnél, hogy a világ tudjon rólad.

Új publikációk:

Ajánlott