15 készség, amit a sikeres szabadúszóktól tanulhatsz

Forrás

Az elmúlt néhány évben a technológiai fejlődés megváltoztatta az emberek karrierjét és munkáját. Az emberek a szabadúszót választják a szokásos 9-5 munkakör helyett, ahol kiaknázzák az ügyfelek kiválasztásának szabadságát, és teljes rugalmassággal a számukra kényelmes és időben dolgoznak.

A szabadúszó egyetlen hiányossága a bizonytalanság, de ez a probléma könnyen megoldható megfelelő készségekkel. Olvassa el a 15 legjobb szabadúszó készséget, amely segítheti az egyéneket abban, hogy fenntartsák magukat a versenypiacon.

15 legjobb szabadúszó készség, amelyre szüksége van

Íme a 15 legjobb szabadúszó készség.

1. Projektmenedzsment

A COVID-19 világjárvány drasztikus változást eredményezett a munkakultúrában, ahol az alkalmazottak távolról dolgozhattak. Fokozatosan egyes vállalkozások úgy döntöttek, hogy érintetlenül hagyják ezt a változást, ami lehetőséget teremt a szabadúszók és projektmenedzserek számára. Minden szabadúszó számára létfontosságú, hogy tudja, hogyan kell egy projektet hatékonyan kezelni.

2. Tanácsadás

Kezdők számára nehéz elsajátítani a tanácsadói készségeket, mivel ehhez némi tapasztalatra van szükség az adott iparágban. De vannak bizonyos kategóriák, amelyeket bárki magába szívhat, például a SEO-tanácsadás.

3. Adatelemzés

Az adattudomány az egyik legegyszerűbben megtanulható szabadúszó készség. Tartalmazza az adatelemzést, amelyben a szabadúszók segítenek a cégeknek értékesítési és vásárlói adataik elemzésében, hogy javítsák üzletüket. Az adatelemzés elsajátításához és a jobb lehetőségek megragadásához további készségekre van szükség, mint például az adatértelmezés, a minták azonosítása és mások.

4. Adminisztratív segítségnyújtás

Ez magában foglalja a dolgok irányítását az irodában vagy online távmunka esetén. Szabadúszó adminisztrációs asszisztensek kezelik a közösségi oldalakat, ügyelnek az ügyfelekre és a csapatokra, virtuálisan asszisztálnak, könyvelést és hasonló feladatokat látnak el. Azok, akik több feladatot tudnak végezni, és több szakértelemmel rendelkeznek, hatékonyan tudják ezt a munkát elvégezni.

Olvasni:  Zefoy Review – Minden, amit tudnod kell

5. WordPress ismeretek

Forrás

A webhelyek gyors, legkényelmesebb és legköltséghatékonyabb elkészítéséhez WordPress-készségekre van szükség. Ez kiváló lehetőséget kínál kisvállalkozási webhelyek készítéséhez.

A szabadúszók számára elsajátítható WordPress-készségek közé tartozik a témák tervezése, valamint összetett webhelyek, online áruházak és tagsági platformok létrehozása. Ez egy nagyszerű platform a tartalomkészítők számára.

6. Webfejlesztési ismeretek

Ez magában foglalja a CSS-t, a HTML-t és a JavaScriptet, amelyek a leginkább keresettek a szabadúszó szektorban. Különféle vállalkozások kísérleteznek interaktív elemekkel a webhelyükön JavaScript használatával. Így azok, akik jártasak ebben, kihasználhatják az álláslehetőségeket a versenyképes munkaerőpiacon, mint sok más szabadúszó a webfejlesztésben.

7. Cloud computing

A felhőalapú számítástechnika számos felfedezésre váró rést kínál. Tartalmazza a téma fogalmi megértését, az Azure, az Amazon Web Services (AWS) elsajátítását, valamint a programozóvá vagy számítási felhő mérnökévé váláshoz szükséges egyéb készségeket. Ez lehetőséget nyit a SaaS-vállalkozásokhoz és induló vállalkozásokhoz való csatlakozásra, hogy segítse őket különböző projektekben.

8. Alkalmazásfejlesztés

A vállalkozások online szolgáltatásai a világjárvány kezdetével váltak előtérbe, ami szükségessé tette a webes alkalmazások fejlesztését. Az éttermektől a ruházati és élelmiszer-vásárlásig az emberek úgy döntöttek, hogy biztonságban maradnak otthon, és házhoz szállítják a dolgokat.

Az ilyen alkalmazások csökkentik a natív Android- vagy iOS-alkalmazások fejlesztési költségeit. Tehát számos lehetőség rejlik ebben a szektorban, és a megfelelő készségek meghonosítása segíthet egy nagyszerű szabadúszó karrier kialakításában.

9. Videó készítés

Az embereket jobban lenyűgözik a videohirdetések, akár tájékoztató, oktató vagy szórakoztató célokat szolgálnak. Ez nyilvánvaló a tekercsek vagy az Instagram, a Tik Tok és hasonló rövid videós alkalmazások népszerűségének növekedéséből.

Forrás

Emiatt nő az igény a videó producerek és szerkesztők iránt, hogy a legjobb tartalmat nyújtsák a közönségnek. Az ilyen készségek elsajátítása segíthet jó lehetőségeket megragadni ebben a rést.

Olvasni:  Drupal webhely migrálása WordPressbe

Soft készségek szükségesek a szabadúszóhoz

Az általunk felsorolt ​​készségek mellett van néhány puha készség is, amelyekkel egy szabadúszónak rendelkeznie kell, hogy sikeres legyen. Íme néhány fontos készség, amelyet el kell sajátítania ahhoz, hogy sikeres szabadúszóvá váljon:

10. Kommunikációs készségek

A szabadúszóknak kommunikálniuk kell társaikkal és ügyfeleikkel a világ különböző sarkaiból. Ehhez jó kommunikációs készségek szükségesek telefonon, személyesen és írásban. A kommunikációs eszközök iparági szabvány szerinti elsajátítása kulcsfontosságú, beleértve a Slack, Skype, VoiceMail stb.

11. Társadalmi intelligencia

Ez a készség jövőbiztossá teszi a szabadúszót, mivel képessé teszi arra, hogy érzékelje, hogyan érzik magukat az ügyfelek és társaik irántuk, és mit várnak el a munkájuktól. Ez a készség segít abban, hogy professzionálisan cselekedjen, és teljes magabiztossággal készítse el a megfelelő értékesítési ajánlatot az ügyfelek előtt. Jó benyomást kelt, és ügyfeleket hoz Önnek több projekthez.

12. Kritikai gondolkodás

Erre azért van szükség, hogy igazolja szabadúszóként tett tevékenységét. Miközben olyan kérdésekkel találkozik, mint például egy bizonyos összeg megtárgyalása egy feladatért, a tőlük kapott visszajelzések megvitatása, hogy nem talál megfelelő kritikai gondolkodási készségeket, segít megmagyarázni a tettei mögött meghúzódó gondolkodási folyamatot az ügyfelekkel szerzett korábbi tapasztalatok megfelelő példáira hivatkozva. .

A kritikus gondolkodási készségek kialakításának kezdeti lépése az elfogulatlan munka. Azok, akik tökéletesnek érzik magukat, nem tudják beágyazni az ügyfelek visszajelzéseit a munkájukba.

13. Kitartás

A szabadúszó azoknak való, akik nem adják fel könnyen, ha váratlan kihívással szembesülnek. A kitartó marketing és értékesítési erőfeszítések segíthetnek abban, hogy ügyfeleket nyerjen, és értéket biztosítson számukra a legjobb munkájával.

A kitartást a munkaautomatizálás szervezett rendszerének kidolgozásával lehet építeni. A projekt határidejének meghatározásakor hagyni kell némi teret a késéseknek.

14. Időgazdálkodás

Hatékony időgazdálkodásra van szükség ahhoz, hogy teljes potenciálját kiaknázza. Nem hagyja, hogy kihagyjon néhány fontos tevékenységet anélkül, hogy folyamatosan dolgozna, és kimerülne.

Olvasni:  A sikeres e-kereskedelmi honlap elemei

Forrás

A prioritások jelenlegi profilja és tapasztalata alapján történő kezelése segíthet abban, hogy a szoros ütemtervben időt találjon az alapvető készségek fejlesztésére, és egy lépéssel közelebb kerüljön céljaihoz.

15. Rugalmasság a kötelezettségvállalások teljesítésében és az önfegyelem

A szabadúszóknak rugalmasnak kell lenniük a határidők betartása érdekében, mivel előfordulhat, hogy nem mindig rendelkeznek rendszeres munkaidővel. Néha előfordulhat, hogy ismétlődő és unalmas feladatokat kell elvégezni egy érdekesebb projekt elérése érdekében. Az ügyfeleknek arra van szükségük, hogy a munkákat tökéletesen végezzék el, ezért Önnek rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy megfeleljen az igényeiknek.

Szabadúszóként nem dolgozol főnök alatt, de ez nem jelenti azt, hogy fegyelmezett életmód nélkül is virágozhatsz.

16. Figyelemkezelés, célorientált és sportszerű visszajelzés:

A szabadúszóknak meg kell határozniuk céljaikat a személyes fejlődés és az ügyfelek üzleti céljainak elérése érdekében. E célok határozott követése, értékelése és újraértékelése a célok elérése érdekében a siker kulcsa. Ez sikerélményt és önértékelést ad.

Ha sok ötlet van a fejünkben, és több projektben is részt vesz, néha határidők elmulasztásához vezethet, ami ronthatja a munka minőségét. Ezért jobb figyelemre van szükség ahhoz, hogy erőfeszítéseit nagyobb termelékenységre irányítsa.

Azokban az esetekben, amikor úgy érzi, hogy a munkafolyamat megszakadt, a figyelemkezelés hasznos lehet a hosszabb munkaidőben. Ezt úgy érhetjük el, hogy korlátozzuk a munkában nem segítő technológia használatát, kerüljük a többfeladatos munkát, és munkaidőben szüneteket tartunk a kikapcsolódásra.

Kulcs elvitelek

● A fent említett készségek mindegyikének elsajátítása nem kötelező a szabadúszó sikerhez, ismernie kell az erősségeit, és a gyengeségei leküzdésére kell összpontosítania.

● A szabadúszó lehetővé teszi, hogy Ön legyen a főnöke, és eldöntse, melyik projektet kívánja vállalni. Ez azonban semmiképpen sem jelent biztonsági hálót, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, és teljes felelősséget kell vállalnia az eredményekért.

Olvasni:  Hogyan lehetsz sikeres szabadúszó? Tippek a szakemberektől

● Elkezdhet elsajátítani néhány technikai készséget, mielőtt új résbe merülne. De minden puha készség egyformán fontos, és ezeket meg kell fejleszteni.

● A jobb eredmények érdekében fontos pozitívan fogadni a kritikákat, és a közönség/ügyfél véleménye alapján kell dolgozni.

● Előfordulhat, hogy nincs kedve dolgozni. Ennek ellenére önmotiváltnak kell lennie, és arra kell törekednie, hogy az önfegyelem által okosan dolgozó munkával elérje céljait.

Következtetés

A szenvedély és a készségek minden területen nagy szerepet játszanak a sikerben, és szabadúszóként is alkalmazhatók. A munkaerőpiac jelenlegi trendjei alapján folyamatosan szabadúszó készségeket kell tanulni, hogy a legjobb munkalehetőségeket kaphassuk meg az adott résben.

Ez segít a projektek megvalósításában és abban, hogy büszke legyen önmagára. Így nem kell kényszerből dolgozni, hanem szeretni kell a munkájukat, és mindig igyekszik keresni a fejlesztendő területeket.

GYIK

1. Alkalmas-e a szabadúszó tervezők és írók számára?

Igen, a szabadúszó nagyszerű lehetőség a tervezők és írók számára. Valójában a jelenlegi munkaerőpiacunk abszolút előnyös a szabadúszók számára. Vessen egy pillantást például a Pepper Content szabadúszó lehetőségeire. Ha megfelelő az alakod, garantáltan nagy pénzt keresel.

2. Egy fő készségre kell összpontosítanod ahhoz, hogy szabadúszó legyél?

Nem, összpontosíthat az elsődleges készségekre, és dolgozhat mellette egy másodlagos készségen. Ez segít abban, hogy a másodlagos készségeidhez kapcsolódó kisebb projektekkel kezdj, tapasztalatokat szerezz, és később nagyobb lehetőségeket ragadj meg.

3. Van-e kockázat a szabadúszó munkában?

Igen, a szabadúszó nagy kockázattal jár, mivel az ügyfelek és a projektek következetlenek lehetnek. De ha szerződéses alapon dolgozik, akkor bizonyos mértékig biztonságosabbá válik.

4. Hogyan csökkenthető a kockázat a szabadúszó munkában?

A szabadúszó kockázat csökkentésének legjobb módja az, ha több projektet vagy tartalék pénzügyi támogatást vagy sürgősségi alapokat vesz igénybe, amelyek a legrosszabb forgatókönyv esetén is megmenthetők.

Új publikációk:

Ajánlott