15 mobil e-kereskedelmi tipp

A bizonyíték egyértelmű: az amerikaiak egyre kényelmesebben vásárolnak telefonjukon.

Több mint 94 százalék A 18 és 49 év közötti amerikaiak közül 10-ből nagyjából 9 használta már telefonját vásárolni.

Valójában a 30–49 éves amerikaiak körülbelül fele hetente vásárol telefonján. A mobiltelefonokon történő e-kereskedelem nem csak marad; ez tovább fog növekedni.

A kiskereskedők úgy helyezkedhetnek el, hogy boldoguljanak a 2024-es e-kereskedelmi mobilkörnyezetben, ha súrlódásmentes és személyre szabott vásárlási élményt biztosítanak az ügyfelek számára.

Nem elég jó csak a reszponzív tervezésre hagyatkozni. 2024-ben a kereskedőknek mobil-első dizájnt kell használniuk üzleteik létrehozásakor.

Találkozzon ügyfeleivel ott, ahol vannak, és ez a telefonjukon történik.

Mi az a mobil e-kereskedelem?

A mobil kereskedelem (más néven mcommerce) az e-kereskedelem növekvő szegmense. Míg az e-kereskedelem magában foglalja azt, hogy a felhasználó az interneten keresztül vásárol olyan eszközöket, mint például laptopok vagy asztali számítógépek, Az mcommerce leírja, hogy a felhasználók vezeték nélküli eszközökkel vásárolnak.

A legnépszerűbb mobileszköz az e-kereskedelemhez az okostelefon használata, bár a táblagéppel történő vásárlás is mobil e-kereskedelemnek minősül.

Néhány példa az m-kereskedelemre, ha valaki okostelefonjával macskaalomot vásárol az Amazonon, koncertjegyet a StubHubon vagy kézzel kötött sálat az Etsy-n. A csekk befizetése egy banki alkalmazásba vagy az alkalmazáson belüli vásárlások egy mobiljátékban szintén a mobilos e-kereskedelem körébe tartoznak.

Könnyen belátható, hogy miért nőnek a mobilvásárlási trendek. Az e-kereskedelem a mobilon hihetetlenül kényelmes lehet. Az ügyfelek bármikor és bárhol vásárolhatnak és vásárolhatnak, amennyiben van internetkapcsolatuk. Az online boltok soha nem zárnak be, és a termékek közvetlenül a vásárló küszöbén jelennek meg.

Adjon el digitális termékeket online, gond nélkül

A StoreBuilder segítségével gyorsan és egyszerűen elkezdheti az értékesítést

E-kereskedelmi mobiltrendek

Az elsődleges trend, amelyet a kiskereskedőknek meg kell érteniük, az az, hogy a mobilvásárlás tovább fog növekedni.

Az amerikaiak túltöltötték 360 milliárd dollár a mobilvásárlásokon 2021-ben, és ez a szám 2025-re várhatóan 760 milliárd dollárra ugrik.

Ez a kétszeres növekedés azt jelenti, hogy a kereskedőknek komolyan kell foglalkozniuk mobil e-kereskedelmi stratégiájukkal, ha el akarják érni a mobilvásárlási hullámot.

Tekintse meg ezt a 15 mobil e-kereskedelmi tippet 2024-re, hogy megtudja, hogyan kezdjen hozzá.

Olvasni:  3 egyszerű módszer a Magento konverziók javítására

15 tipp a mobil e-kereskedelemhez

1. Hozzon létre egy weboldalt reszponzív mobil e-kereskedelmi kialakítással

Ez az e-kereskedelmi webhelyek bevált gyakorlata, amellyel biztosítható, hogy webhelye reszponzív kialakítású legyen, amely automatikusan alkalmazkodik a mobileszközök képernyőméretéhez. Ha nem reagáló webhelyet talált a telefonján, akkor valószínűleg apró szövegeket, olvashatatlan menüt és lehetetlen kattintható gombokat tapasztalt.

A reszponzív webhelykialakítás lehetővé teszi, hogy e-kereskedelmi webhelye ugyanúgy nézzen ki és működjön, függetlenül attól, hogy a felhasználó asztali számítógépet, laptopot, táblagépet vagy telefont használ. A reszponzív webhely megtervezésekor tekintse át asztali és mobil módban is, hogy biztosan használható legyen, és hogy a kialakítás és az elrendezés megfelelő legyen.

Vessen egy pillantást az egyéb e-kereskedelmi optimalizálási tippekre, amelyek segítségével javíthatja e-kereskedelmi webhelyét.

2. Hozzon létre egy mobil-első dizájnt

2024-ben egy reszponzív webhely a mobilfelhasználók által elvárt minimális szabványt képviseli.

Ahhoz, hogy valóban megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, kezdje az e-kereskedelmi platform mobil-első kialakításával.

Ne feledje, hogy az ügyfelek teljesen más módon használják az okostelefonokat, mint az asztali webhelyeket. A mobil-első platformot optimalizálnia kell a mobilhasználathoz.

Hozzon létre például egy platformot, ahol a felhasználók:

 • Csúsztassa felfelé és lefelé a képernyő mozgatásához.
 • Könnyedén érintse meg a gombokat vagy hivatkozásokat.
 • Könnyen olvassa el a szöveget.
 • További képek vagy képernyők megtekintéséhez csúsztassa az ujját.

A mobil-első kialakítás célja, hogy a látogatókat a platformon tartsa. Amíg a átlagos elhagyási arány az összes platformon közel 70%, a mobileszközök elhagyási aránya elképesztő 85%. Mobil látogatóinak rövid a figyelme és magasak az elvárásai. Ha nem találkozik velük egy nagyszerű e-kereskedelmi mobil felhasználói felülettel (UI), akkor ügyfelei ugrásszerűen kiszállnak.

3. Hozzon létre egy alkalmazást

A Zers generáció eléri korai felnőttkorát, és natív okostelefonos készségeiket az m-kereskedelmi ipar élvonalába hozzák. Ezt a hatalmas csoportot az ezredfordulósokkal együtt „Mobilgenerációként” is nevezhetjük. Ezek a felnőttek rendkívül kényelmesen vásárolnak, tanulnak, és az internetböngésző helyett alkalmazásokon keresztül élik le életüket.

Amikor a Covid elérte, átlagos 35 százalék okostelefont vásárlók közül hetente többször használtak kiskereskedelmi mobilalkalmazásokat. Az alkalmazások az ökoszisztémán belül tartják az ügyfeleket, és minden alkalommal, amikor meglátják az alkalmazást a telefon képernyőjén, a legfelső észbe helyezhetik.

A Progress Web Apps (PWA-k) olyanok, mint a minialkalmazások, és olcsóbbak és kevésbé bonyolultak a mobilalkalmazásokhoz képest. Egyszerűen ismerős webes technológiákkal (például JavaScript és HTML) készült alkalmazásoknak tekinthetjük őket. A PWA-k úgy néznek ki és működnek, mint a natív alkalmazások, de általában olcsóbbak és könnyebben létrehozhatók. Valójában a rendkívül népszerű Starbucks alkalmazás egy PWA.

4. Gyorsítsa fel a fizetési folyamatot

Miután a vásárló kosárba helyez egy terméket, tegye a lehető legegyszerűbbé számára a vásárlást. Minden további űrlap, képernyő vagy jelölőnégyzet, amelyet az útjukba helyez, növelheti az elhagyási arányt.

Kövesse az Amazon példáját, és hozzon létre a egy kattintással történő fizetési lehetőség. A felhasználók elvárják ezt a funkciót, és sokan kényelmesen, egyetlen gombnyomással fejezhetik be tranzakcióikat.

Olvasni:  10 tipp egy szépségblog tartalmának elsajátításához

5. Rövidítse le a betöltési időt

A mobilfelhasználókat semmi sem dühíti jobban, mint a késleltetett webhelyek vagy alkalmazások. A mobilfelhasználók fele feladja a szállítást, ha a platform több mint három másodperc tölteni. Ülj le egy pillanatra ezzel a statisztikával.

A betöltési idő számít, ezért tegyen extra erőfeszítést annak érdekében, hogy mobiláruháza a lehető leggyorsabban betöltődjön. Használjon olyan eszközöket, mint pl A Google PageSpeed ​​Insights hogy ellenőrizze a terhelési sebességét.

Ha az alkalmazás vagy a webhely úgy töltődik be, mint egy teknősbéka, íme néhány tipp az oldalbetöltés felgyorsításához:

 • Tiltsa le a nem használt alkalmazásokat.
 • Állítson le minden nem használt témát.
 • Méretezze le a képeket.

6. Adjon hozzá push értesítéseket

Valószínűleg van némi tapasztalata a push értesítésekkel kapcsolatban a mindennapi életében. Néhány példa:

 • Egy fitneszalkalmazás azt mondja, hogy további 1000 lépést kell megtennie napi céljának eléréséhez.
 • Egy naptáralkalmazás emlékezteti Önt a holnapi fogorvosi időpontra.
 • A YouTube tájékoztat, hogy egy általad követett csatorna új videót töltött fel.

Ezek a képernyőn kattintható figyelmeztetések mind push-értesítések, és kiváló módot nyújtanak arra, hogy röviden fontos és hasznos információkat nyújtsanak ügyfelei számára.

A mobilüzletek push értesítéseket használhatnak arra, hogy figyelmeztessék a vásárlókat az eladásokra, az új termékek bevezetésére vagy a vásárlók kosarában lévő termékek alacsony készletére.

A push értesítések növelhetik az ügyfelek megtartását és lojalitását, de takarékosan használják őket. Ha túl sok push értesítést küld ki, azzal kockáztathatja, hogy bosszantsa a felhasználókat, akik elnémíthatják az értesítéseket, vagy teljesen bezárhatják fiókjukat.

7. Használja helyesen a képeket

A tiszta, lenyűgöző képek vonzzák az ügyfeleket, és segítik őket a konverzióban.

A ThinkWithGoogle ezt találta az online vásárlók 53 százaléka jóváírja a képeket, és inspirálja őket vásárlásra.

Nem minden kép egyforma azonban. Az általános stock képek vagy a rossz minőségű képek taszíthatják a vásárlókat, és alááshatják az üzlet legitimitását.

Ehelyett, ha megvan a költségvetése, fektessen be termékei egyedi képeibe. Béreljen fel egy professzionális fotóst, aki optimalizálja a fényt és a szögeket, hogy minden termék pompázzon.

Mindig töltsön be négyzet alakú vagy függőleges képeket, és ügyeljen a kép méretére. A nagy képek lelassíthatják a platform betöltési idejét. Az optimális minőség és betöltési idő érdekében próbáljon meg ragaszkodni a körülbelül 72 pixel/hüvelyk felbontású képekhez.

8. Fogadja el a közösségi média kereskedelmét

A nagy közösségi média platformok saját átfogó ökoszisztémáivá fejlődtek. A tervezők úgy építik meg őket, hogy csábítsák a felhasználókat, és a lehető leghosszabb ideig a platformon tartsák őket.

A legtöbb csatorna ma már e-kereskedelmi lehetőségeket is tartalmaz, így a felhasználók közvetlenül az alkalmazásból vásárolhatnak termékeket.

Az e-kereskedelmi lehetőségeket kínáló közösségi média platformok a következők:

 • TikTok
 • Facebook
 • Twitter
 • Snapchat
 • Pinterest

2024-ben menjen oda, ahol ügyfelei már vannak. Felett 4,26 milliárd ember 2021-ben világszerte szerepeltek a közösségi médiában, és egy átlagember több mint költ két és fél óra 2022-ben naponta a közösségi médiában. Használja ki ezeket a hatalmas közönségeket termékei értékesítéséhez.

Olvasni:  A Hostinger elindítja a StoreBuilder alkalmazást a WooCommerce számára

9. Adjon hozzá egy chatbotot

Sok időt és erőfeszítést igényelhet a vásárlók gyakori kérdéseinek megválaszolása, és nem minden látogató akarja végiggörgetni az összes GYIK-et.

A chatbot funkció egyszerű kérdésekre tud válaszolni, így több ideje marad a csapatnak, hogy a nagyobb kihívást jelentő esetekre összpontosítson.

Az AI-alapú chat-funkciók még az elmúlt évben is hatalmas ugrást értek el, és egyre bonyolultabbá és funkcionalitásukkal bővült. A kiterjesztés ChatGPT 2022 végén felkiáltójelet tett erre az izgalmas átmenetre.

A legjobb az egészben, hogy a chatbot soha nem jár ki. Bármikor elérhető lehet az ügyfelek számára, amikor vásárolnak, így több vásárlónak segíthet a vásárlás befejezésében.

10. Ne adjon hozzá tolakodó elemeket

Ha jó mobil e-kereskedelmi felhasználói felületről van szó, az egyszerűség a legfontosabb. Simítson el minden ugrást ügyfele webhelyére érkezése és vásárlása között.

Kísértést érezhet arra, hogy előugró ablakokat, automatikusan lejátszott videókat vagy extra csengőket és sípokat adjon mobil e-kereskedelmi kialakításához, de amennyire csak tud, álljon ellen ezeknek a funkcióknak.

Bármi, ami elvonja vagy bosszantja ügyfelét, az eladás elvesztését eredményezheti. Tartsa a hangsúlyt a termékeire, és ne próbáljon túl sok információt közölni az ügyfelekkel.

Vessen egy pillantást az e-kereskedelmi felhasználói élményre vonatkozó egyéb bevált módszerekre az online tervezési játék fejlesztése érdekében.

11. Fókuszban a hozzáférhetőség

Tegye egy lépéssel tovább mobil e-kereskedelmi tervezését azáltal, hogy a lehető legtöbb felhasználó számára elérhetővé teszi.

Tudtad, hogy 14 millió amerikai látássérült? Ha hangjelzéseket kínál, vagy lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kiterjesszék a szöveget és a képeket, az javíthatja a platformmal kapcsolatos élményüket.

Előfordulhat, hogy a potenciális ügyfelek nem beszélnek vagy olvasnak angolul, ezért fontolja meg mobil e-kereskedelmi platform több nyelven történő megtervezését. A jó felhasználói élmény (UX) kialakításának lényege, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjunk a különböző képességekkel rendelkező felhasználókhoz.

Ha időt szán a mobilplatform akadálymentesítésére, az nem csupán az e-kereskedelem bevált gyakorlata. Ez is segíthet elkerülni költséges perek.

12. Adjon hozzá zökkenőmentes keresési élményt

Sok ügyfél kereséssel kezdi útját az Ön mobilplatformján. A kapott eredmények határozhatják meg, hogy vásárolnak-e.

Tegye könnyen megtalálhatóvá és használhatóvá keresősávját. Fektessen be az intelligens keresési programozásba, amely megérti a gyakori elírásokat és többszöröseket.

A megfelelő keresősáv funkció jobb felhasználói élményt biztosíthat azáltal, hogy automatikus kiegészítési lehetőségeket és releváns javaslatokat biztosít, ha nincs közvetlen egyezés.

Például:

 • A csizmák keresése automatikusan a „női csizmák”, „férfi csizmák” vagy „gyerekcsizmák” kifejezést javasolja.
 • Nem rendelkezik konkrét márkájú kutyarágójátékkal, amelyre egy vásárló keres, de a keresés hasonló rágójátékokat javasol.
 • Egy adott videojáték-címre történő keresés a sorozat más játékait is javasolja.

Számos mesterségesintelligencia-program segíthet a keresési funkciók képzésében és javításában idővel.

13. Adjon hozzá vásárlói véleményeket

Egyes marketingszakemberek már megértik, hogy a társadalmi bizonyítás hatékony eszköz abban, hogy az ügyfelek magabiztosan vásároljanak. A termékeiről szóló hiteles és őszinte vásárlói vélemények más ügyfeleket is vásárlásra csábíthatnak.

Olvasni:  9 hatékony és hatásos tartalomírási tipp

A Dixa által végzett kutatás megállapította az ügyfelek 93%-a elolvassa az online véleményeket, mielőtt a termék megvásárlása mellett dönt. Adja meg ügyfeleinek a lehetőséget, hogy véleményezze termékeit, de ügyeljen a hasznos értékelésre.

Ne terhelje túl az ügyfeleket termékértékelések százaival sem. Emeljen ki néhány legjobb értékelésű véleményt, amelyek jó munkát végeznek termékei és vásárlói élményei elsődleges előnyeinek megfogalmazásában.

14. Tegye személyre minden felhasználói élményt

Gyakran megéri a plusz időt, erőfeszítést és erőforrásokat, hogy személyre szabott elemeket adjon az egyes ügyfelek utazásához.

Például amikor egy vásárló felkeresi az Amazon kezdőlapját, a korábbi vásárlási előzményei alapján javasolt termékeket kap.

Az Amazon ezenkívül javasolni fogja a termékek – például papírtörlő vagy pelenka – újrarendelését, amelyeket a vásárlónak esetleg újra kell töltenie. A vásárló minden termékoldalon hasznos listákat találhat a „vásárolt” termékekről, valamint a megfelelő tartozékokról.

Nem kell olyan messzire menned, mint az Amazon. A személyre szabott termékajánlások vagy általánosan csoportosított cikkek programjainak használata azonban kiváló e-kereskedelmi felhasználói élményt jelent, és magasabb ügyfélenkénti megtérülést és jobb általános felhasználói élményt eredményezhet.

A vásárlók értékelhetik az általuk ajánlott termékeket, amelyek megfelelnek ízlésüknek és igényeiknek.

15. Teszt, teszt, teszt

Csak azért, mert mobilüzlete nagyszerűen néz ki az okostelefonján, még nem jelenti azt, hogy az ügyfelei által használt összes telefontípus esetében ugyanaz lesz.

Gondoljon a piacon lévő összes különböző telefonmodellre (beleértve a régebbi modelleket is, amelyek esetleg korábbi operációs rendszereket vagy kevésbé erős chipeket futtatnak).

Az üzlete jól fog kinézni és mindegyiken (vagy legalábbis a legtöbben) jól fog működni?

Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, a tesztelés, amely a következőket tartalmazhatja:

 • A hardver és a szoftver tesztelése.
 • Minden linkre kattintva megbizonyosodhat arról, hogy megfelelően működnek.
 • Minden elképzelhető módon végighalad a vásárlási és/vagy fizetési folyamaton.
 • Összeomlási forgatókönyvek végrehajtása.
 • Bétateszt végrehajtása a platform vagy az alkalmazás elindítása előtt.

Keressen olyan eszközöket, mint a Google Mobilbarát teszt amelyek segíthetnek a mobilwebhely tesztelésében.

Itt az ideje, hogy felkaroljuk az e-kereskedelmi mobiltrendeket 2024-ben

Nincs olyan idő, mint most, hogy új fókuszt és erőforrásokat helyezzenek el a mobileszközökön folytatott e-kereskedelemben.

Ha befektet a mobil e-kereskedelmi platformba, hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, jelentősen javíthatja a webhely forgalmát, a webhelyen töltött időt, a konverziós arányokat és a befektetés megtérülését.

Azok a kereskedők, akik nem tanulmányozzák és nem valósítják meg a mai mobil vásárlási trendeket, lemaradnak, mivel egyre több vásárló vándorol a mobil vásárlási platformokra.

A Hostinger segíthet javítani mobil e-kereskedelmi megjelenését.

StoreBuilderünk megkönnyíti az online áruház megtervezését és elindítását. Ez az online áruház-készítő frissített képességekkel rendelkezik, így egyetlen kódsor ismerete nélkül is örömet szerezhet vásárlóinak és növelheti eladásait.

Nézze meg a StoreBuilder alkalmazást még ma.

Új publikációk:

Ajánlott