15 módszer a backlinkek finanszírozására nagy SEO-költségvetés nélkül

A pénzügyi szektorban nehéz visszamutató linkeket nyerni – különösen akkor, ha nem egy multinacionális vezető bank.

Az American Banker jelentése szerint a vezető bankok igen több mint 40%-kal növelik éves marketing kiadásaikat.

Tehát hogyan versenyezhetnek a kis pénzügyi cégek az óriásokkal?

Szerencsére nem kell milliókat költenie arra, hogy a drága „hitelkártya” kulcsszavakra leadott kattintásokért versengjen.

Más módon is nyerhetsz:

Val vel erőteljes pénzügyi visszalinkek.

Használja a cikkben található 15 technikát, hogy releváns visszamutató linkeket és forgalmat szerezzen pénzügyi webhelyére – töredékével annak, amit a nagy bankok több ügyfél megszerzésére költenek.

1. Szerezzen helyi listákat irodáihoz és fiókjaihoz

Kezdjük az egyszerű linkekkel.

Készítsen listát a vállalat minden helyéről – az összes irodáról és fióktelepről. Ezután ebből a listából ki kell mennie, és meg kell szereznie a helyi listák visszamutatóit.

Kezdje legalább azzal Nyüszít és Google Cégem. Hozzon létre egy adatlapot az egyes helyekhez, és tegye kiemelhetővé az adatokat helyspecifikus fotók hozzáadásával, és kérje meg ügyfeleit, hogy írjanak véleményt.

Íme egy jó példa egy helyi adatlapra a hitelszövetkezet Chicagóban a Yelpen:

Láthatja, hogy a listában szerepel a webhelyére mutató link, valamint elérhetőségei és az irodájába vezető útmutatások.

A stratégia maximalizálása érdekében ország- vagy városspecifikus helyi listákat is találhat, mint pl 411.ca Kanadában, ahol hasznos forrásként adhatja hozzá pénzügyi cégét.

2. Állítson be egy sztárügyfelet a helyi blogokhoz

A pénzügy többről szól, mint pusztán számokról egy táblázatban. Őszintén szólva, a számok nem sokat jelentenek a legtöbb vásárló számára.

Az emberek történetekhez kapcsolódnak, nem adatokhoz.

Pénzügyi visszamutató linkek beszerzésének nagyszerű módja, ha kiemeli az ügyfelek sikertörténetét, hogy azok megjelenjenek a helyi blogokon vagy híroldalakon. Vállalkozását említik mellettük, valamint egy erőteljes backlinket!

Ehhez először gondoljon lenyűgöző vásárlói történetekre vagy kérdezzen rájuk. Lehet, hogy az Ön bankja üzleti hitelt adott egy kis helyi pékségnek, és most a pékség öt helyszínre bővült.

Ezután terjessze a történetet a helyi bloggereknek és a médiának, és visszamutató linkeket kap, amikor cége megjelenik a hírekben.

Ezt a stratégiát a jótékonysági tevékenységek hangsúlyozására is módosíthatja, például mikor ez az öt kanadai bank 2015-ben közösen adományozott.

Olvasni:  Az AirTags működik WiFi nélkül?

3. Tekintse át szponzorálásait a visszamutató hivatkozási lehetőségekhez

A pénzügyi társaságok számos esemény szponzorálásáról ismertek. Ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a jómódú ügyfelek elé kerüljön.

Sajnos sok ilyen szponzoráció nincs SEO-ra optimalizálva. De ezt a mulasztást most kijavíthatja!

Először készítsen listát a cége összes idén és tavalyi szponzorációjáról. (Ha még nem szponzorált, érdemes lehet újragondolnia.)

A legtöbb szponzorált szervezetnek van webhelye, sőt, talán még egy oldala is, amelyet a szponzoraiknak szenteltek. Lehet, hogy már szerepelsz is rajta!

Ha ez a helyzet, egyszerűen forduljon a szervezethez, és kérje meg, hogy mellékeljen egy backlinket a cége megemlítésével.

Ha nem, kérheti, hogy szponzorként szerepeljen a webhelyükön.

Íme egy példa a szponzorok oldalára A North Liberty Blues & BBQ weboldalakiegészítve a hitelszövetkezeti szponzorukra mutató linkkel:

Ez a fajta backlink kérés egyszerű lesz, mivel már van kapcsolata a szervezettel.

Attól függően, hogy hány szervezetet szponzorál, ezzel a megközelítéssel akár egy tucat vagy több visszamutató linket is elérhet.

4. Használja ki az üzleti szövetségek és tagság előnyeit

A pénzügyi szektor méretéből adódóan számos szakosodott egyesület és csoport létezik, ahol tag lehet. A Mountain West Credit Union Association jó példa.

Valószínűleg az Ön pénzügyi vállalkozása már tagja néhány iparági és üzleti szövetségnek. Ha igen, kaphatsz tőlük backlinkeket!

Kezdje azzal, hogy készítsen egy listát az összes iparágról és üzleti szövetségről, amelynek a vállalata tagja. Vagy kérje meg a számviteli osztályát, hogy adja meg azoknak a szervezeteknek a listáját, ahol az elmúlt évben tagdíjat fizetett.

Ezután lépjen kapcsolatba a szervezetekkel, és érdeklődjön a webhelyükön található backlink lehetőségekről.

Lehet, hogy van egy tagkönyvtár, ahol fel lehet tüntetni, vagy szerepelhet a blogjukon, ha van valami hírértékű megosztása.

Például, ez a blogbejegyzés a Mountain West Credit Union Association honlapján linkek az egyik tagjukhoz, aki ösztöndíjat nyitott:

Mi van, ha nem tagja semmilyen szakmai szövetségnek?

Ebben az esetben két lehetőséged van:

Elkölthet egy kis pénzt, és csatlakozhat néhány szervezethez. Vagy létrehozhat saját szervezetet, és cégét alapító tagként tüntetheti fel.

5. Használja ki kapcsolatait brókerekkel és harmadik felekkel

A pénzügy egy nagyon specializálódott iparág, több tucat réssel.

Emiatt valószínűleg más, különböző pénzügyi réseken lévő vállalatokkal lesz kapcsolata.

Gondold át:

Vannak olyan cégek, amelyek jogi és számviteli tanácsadásra szakosodtak pénzügyi vállalatoknak. Vannak szoftvercégek, amelyek a hitelszövetkezetekkel foglalkoznak. És vannak brókerek és egyéb harmadik felek, amelyek kulcsszerepet játszanak a pénzügyi termékek értékesítésében.

Ha iparági kapcsolatai vannak, ott van egy backlink lehetőség.

Vegyünk egy általános példát: jelzáloghitel-brókerek. Ha bankja jelzáloghitelt nyújt, valószínűleg együttműködik néhányukkal.

A visszamutató linkek eléréséhez nem kell mást tennie, mint felvenni a kapcsolatot brókereivel, és kérdezni!

6. Szerezzen listát a pénzügyi összehasonlító vásárlási oldalakon

Az összehasonlító vásárlás él és virágzik a pénzügyi szektorban, különösen a jelzáloghitelek, hitelkártyák és egyéb fogyasztói termékek esetében.

Olvasni:  Hogyan készítsünk naptárt a WordPressben az események megjelenítéséhez

Csak keressen fel egy összehasonlító oldalt, mint pl Ratehub vagy RateSpy– látni fogja, hogy sokféle vállalatot hasonlítanak össze, és minden összehasonlított vállalathoz vannak visszamutató linkek.

Tovább A RateSpy legjobb jelzálogkamatlábak oldalaa “Részletek” gombra kattintva hivatkozások találhatók a vállalati webhelyekre:

Ezek a pénzügyi visszamutató linkek különösen érdemesek, mert az ezekről a webhelyekről érkező forgalom magasan képzett – az emberek aktívan vásárolnak pénzügyi cégeket és termékeket.

Ha fel szeretné venni cégét ezekre a webhelyekre, és visszamutató hivatkozást szeretne kapni, a legjobb megoldás az, ha kapcsolatba lép a webhely tulajdonosával, vagy megvizsgálja hirdetési lehetőségeit.

7. Tegye közzé a felmérés eredeti tartalmát

Egy eredeti felmérés létrehozása és közzététele webhelyén nagyszerű módja a PR és a visszamutató linkek beszerzésének.

Ehhez egy olyan témával kell kezdenie, amelyről felmérést készít. Kérdezze meg értékesítési munkatársait az ügyfelektől kapott leggyakoribb kérdésekről. Mit szeretnének tudni az ügyfelei?

Ebből készítsen digitális felmérést egy olyan szoftverplatform segítségével, mint például SurveyMonkey vagy Google felmérések. Ez segít a felmérési adatok rendszerezésében.

Állítsa be a felmérés követelményeit – azt javaslom, hogy a felmérést legfeljebb 10 kérdésre korlátozza, és legalább 1000 válaszadót célozzon meg a statisztikai érvényesség elérése érdekében.

Ezután indítsa el a felmérést az ügyfelek célzott listájához. Gyűjtse össze a felmérés adatait, készítsen rövid jelentést az eredményekről, majd lépjen kapcsolatba az üzleti médiával, hogy népszerűsítse eredményeit.

Szeretné látni ezt a felmérési technikát működés közben?

Nézze meg, hogyan működik a Goldman Sachs felmérésükkel némi médiafigyelmet keltett a vállalati technológiai kiadásokról:

Amikor a linképítésről van szó, előfordulhat, hogy elfelejti figyelembe venni az offline eseményekben rejlő lehetőségeket.

A konferenciák, találkozók és egyéb offline események azonban nagyszerű lehetőséget nyújtanak a célzott helyi pénzügyi visszacsatolások létrehozására – és értékes új kapcsolatok kiépítésére is.

Gondoljon a vállalatát érintő összes közelgő eseményre. Rendelsz valamilyen rendezvényt az irodádban vagy más helyszíneken? Az alkalmazottai részt vesznek már rendezvényeken vagy felszólalnak konferenciákon?

Ezután keressen olyan webhelyeket, ahol felsorolhatja a közelgő eseményeit. Rengeteg helyi rendezvényhelyszín közül választhat!

Például, ha van egy eseménye Chicagóban, akkor azt fel szeretné tüntetni egy helyi webhelyen, például Válassza a Chicagót.

Ha az eseményt egy helyszínen tartják, akkor azt is megnézheti, hogy az esemény szerepeljen a helyszín honlapján. Íme egy példa a pénzügyi esemény szerepel a Vegas Means Business honlapján:

Ha havonta egy eseményt tartana, könnyen szerezhetne egy tucat visszamutató linket évente – és magából az eseményből még több ügyfelet vonzhat.

9. Szerezzen listát a felülvizsgálati webhelyeken

Az ügyfél hangja mindenhol ott van az üzleti életben, beleértve a véleményeket és a minősítő webhelyeket is.

Az utazás során olyan webhelyek vannak, mint pl TripAdvisor. A pénzügyi szolgáltatási ágazatban más webhelyeket is érdemes figyelembe venni.

Olvasni:  Hogyan reklámozza franchise vállalkozását márkatörténetek segítségével

Íme néhány, ahol felsorolhatja pénzügyi vállalkozását:

Minden webhely más-más eljárással kezeli az üzleti listákat és a visszamutató linkeket. Egyesek szabadon felkerülhetnek a listára, mások pedig díjat fizetnek.

Mint például, a Better Business Bureau-nak van egy jelentkezési oldala hogy elindítsa a pénzügyi társaság tőzsdei bevezetésének folyamatát.

Jegyzet: Sok ügyfél csak akkor ír véleményt, ha elégedetlen. Ha lehetséges, állítson be egy folyamatot az elégedetlen ügyfelek megszólítására és aggodalmaik kezelésére.

10. Válaszoljon a pénzügyi kérdésekre a Q&A webhelyeken

A megfelelő pénzügyi termékek nélkül nehéz utazni, otthont birtokolni és felelősséget vállalni. Vannak, akik részben azért fulladnak az adósságba, mert egyszerűen nem értik a pénzügyi termékek költségeit és jellemzőit.

Segíthet véget vetni ennek a zűrzavarnak, ha részletes válaszokat ír pénzügyi kérdésekre olyan kérdések és válaszok oldalakon, mint például Quora.

Íme egy példa a jelzáloghitelekkel kapcsolatos népszerű kérdés:

Ne feledje, hogy a kérdésre sok szavazat és válasz érkezett, ami azt mutatja, hogy egy link ezen az oldalon jelentős forgalmat generálhat.

Győződjön meg róla, hogy megadja alapos és segítőkész válaszol. Nem lehet egyszerűen hozzáadni egy linket a webhelyéhez, és elhívni egy nap – valószínűleg spamként jelölik meg, vagy teljesen figyelmen kívül hagyják.

Ehelyett a válasz részeként adja meg a visszamutató hivatkozást, hogy további információkhoz irányítsa az embereket.

A Quora mellett más kérdezz-felelek oldalakat is megnézhet, például Kiváló válasz és Yahoo Answers.

11. Tedd azt, amit a versenytársaid

A versenytársak backlinkjeit tanulmányozva sokat tehetsz.

Ha a Ahrefs segítségével követi nyomon fő versenytársait, egyszerűen lépjen a Backlink Research részre, ahol megtekintheti az általuk létrehozott összes visszamutató hivatkozást:

Nézze át a versenytárs linkjeit, hogy megtalálja a legjobb backlink lehetőségeket, amelyeket érdemes kihasználni. Könnyedén megállapíthatja, hogy a linkeket üzleti adatokból, hírcikkekből stb.

Ha értékes backlink, menj és szerezd be te is!

Használja ezt a stratégiát havonta egyszer, hogy rengeteg új backlink ötlettel álljon elő.

12. Lepje meg vásárlóit jó hírekkel

A nagyközönség nem pontosan szerelem pénzügyi társaságok. Ez csak a valóság, különösen a legnagyobb bankok esetében.

Szerencsére szembeszállhat ezzel a felfogással, hogy kitűnjön, és linkeket szerezzen.

Gondoljon egy jó hírre a pénzügyi vállalatával kapcsolatban, amelyet kiemelhet. Kapcsolatban áll egy sikeres helyi vállalkozással? Adott-e ösztöndíjat vagy díjat egy helyi iskola diákjainak?

Készíts erről sajtóközleményt!

Ennek a stratégiának a használatának kulcsa az, hogy váratlan és meglepő legyen.

Készítse el a történetet valaki másról, és nagyobb valószínűséggel vonzza ki a figyelmet és a visszamutató linkeket.

13. Indítsa el a Szezonális tartalmakat és promóciókat

A pénzügyi igények az évszaktól függően változnak. Gondoljon a „vissza az iskolába szezonra” augusztusban és szeptemberben – ez remek alkalom a diákok és családok piacra dobására – és a tavaszi „házvásárlási szezonra”.

Olvasni:  Mi az átlagos társult konverziós arány? A válasz, plusz 8 módszer a konverziók javítására

Időszerű tartalom létrehozásával visszalinkeket szerezhet ezekkel a szezonális lehetőségekkel kapcsolatban.

Kezdje a termékeihez kapcsolódó évszak vagy esemény kiválasztásával. Például a „vissza az iskolai szezonhoz” hivatkozhat egy Ön által kínált diákhitelkártyára.

Ezután dolgozzon ki egy promóciót az évszakhoz és a termékhez. Lehet, hogy különleges ajánlatot kínál azoknak a diákoknak, akik a következő 30 napban hitelkártyát regisztrálnak, vagy pénzdíjjal versenyt rendeznek.

Hozzon létre néhány releváns tartalmat a promócióhoz, majd használja a tájékoztatást és a PR-t, hogy elterjessze a szót. A közösségi média hirdetéseket is használhatja, hogy gyorsan felhívja magára a figyelmet.

14. Válaszoljon pénzügyi kérdésekre a webhelyén

Korábban kitértem a kérdések megválaszolásának megközelítésére a Q&A webhelyeken. De van egy jelentős hátránya ennek a megközelítésnek:

Az ott feltett kérdések korlátozzák Önt.

Mi van, ha további kérdései vannak, amelyekre választ szeretne adni a hallgatóságnak?

Egyszerű: válaszoljon ezekre a kérdésekre a sajátod weboldal.

A technika hatékony használatához:

  • Minimalizálja a zsargont. A pénzügyi ágazaton kívül senki sem szereti a pénzügyi szakzsargon hangzását. Törekedjen arra, hogy csökkentse – ha nem is küszöbölje ki – a zsargon használatát a tartalomban. Kérj meg egy nem iparági barátot, hogy először olvassa el a tartalmat, és ha van egy szó vagy rövidítés, amit nem ért, vegye ki.
  • Mesélj történeteket. Fontos, hogy néhány számot használjon, hogy kifejezze álláspontját, de ne felejtse el bevonni ügyfelét, és a róluk szóló tartalmat elkészíteni. Ha például a tartalom diákhitelkártyákról szól, használjon egy történetet annak bemutatására, hogy a hitelkártya utasbiztosítási funkciója hogyan mentett meg egy diákot, amikor külföldre utazott.
  • Légy segítőkész. A pénzügyekben túlságosan könnyű prédikálni vagy elítélni az embereket rossz pénzügyi döntések miatt. Ez a hangnem csak kikapcsolja az embereket a tartalomról (és tönkreteszi az esélyét, hogy jó linkeket szerezzen). Ehelyett használjon pozitív, segítőkész hangnemet, és adjon gyakorlatias és egyszerű tippeket.

15. Figyelje a visszamutató linkeket, amelyeket keres

Miközben ezeket a pénzügyi backlink stratégiákat gyakorlatba hozza, figyelnie kell webhelye backlink profilját, hogy tudja, melyik működik.

Ezen információk birtokában láthatja, hogy mely módszerek érdemesek megduplázni az erőfeszítéseket a több visszafelé mutató link elérése érdekében, és melyek azok, amelyek nem hoznak eredményt, és melyeket érdemes megváltoztatni.

A Ahrefs Backlink Monitoring eszköze nagyszerű eszköz a backlink nyomon követésére és a legjobb backlink lehetőségek azonosítására.

Egy pillantással megtekintheti az összes megszerzett backlinket, és nyomon követheti, hogy honnan érkeznek:

Ezenkívül automatikusan értesítést kap az új visszamutató linkekről (és az elveszettekről), így könnyen nyomon követheti minden változást.

Pénzügyi visszamutató linkek összefoglalója

Készen áll arra, hogy értékes, releváns linkeket keressen pénzügyi webhelyére?

Kezdje a cikk elején található könnyű nyereményekkel, és ahogy egyre magabiztosabbá válik, lépjen tovább az összetettebb technikák felé.

A megfelelő pénzügyi visszacsatolásokkal versenyezhet a legjobbakkal, és előkerülhet az élre.

Bruce Harpham kimenő és bejövő ajánlatokat marketing szolgáltatások B2B technológiai vállalatok számára.

Új publikációk:

Ajánlott