15 ok, amiért a webhelylátogatók nem térnek át

Ahogy a kereszteződések különböző utakat kínálnak az utazóknak, egy webhely több útvonalat kínál a látogatóknak. Míg egyesek a megtérés felé haladhatnak, mások más irányt vehetnek.

Arról van szó, hogy egyértelmű jelzéseket és zökkenőmentes utat biztosítsunk, hogy a látogatók úti céljukhoz jussanak, legyen szó vásárlásról, hírlevélre való feliratkozásról vagy bármilyen más kívánt műveletről, szükségtelen kitérők és útlezárások nélkül.

Tehát ha nem ér el eredményeket, ez a blog megtanítja Önnek, hogyan lehet a webhely látogatóit vásárlókká tenni, ahogy a következőket nézzük:

Miért nem konvertálnak webhelye látogatói?
Az értékesítési tölcsér legjobb gyakorlatai
A konverziós arány optimalizálásával kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

Miért nem konvertálnak webhelye látogatói?

Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk az egyes okokat. Minden szakaszban tippeket is talál a konverziós arány optimalizálásához.

1. Nem fektetett be a SEO-ba

Lehet, hogy először nem foglalkozik keresőoptimalizálással (SEO). A SEO az a tudomány, amely garantálja a webhelyek láthatóságát és rangsorolását a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). SEO-optimalizált webhely nélkül gyakorlatilag nincs láthatósága és teljesítménye a SERP-ben – ami végső soron nulla organikus forgalmat és eredményeket jelent.

A SEO három fő típusa:

1. Az oldal keresőoptimalizálása a webhelyén megjelenő összes tartalomra összpontosít, például a metaadatokra és a tartalomszerkezetre.
2. Oldalon kívüli SEO olyan külső elemekkel foglalkozik, amelyek befolyásolják webhelye teljesítményét, például a visszamutató linkeket és a közösségi médiát.
3. Technikai SEO a webhely műszaki jellemzőire utal, mint például a webhelytérkép, a reagálás és a betöltési sebesség.

Egyes marketingszakemberek a SEO-t a vállalat webhelyének vagy általános online jelenlétének jövőbiztosságának egyik módjának tekintik. Ennek az az oka, hogy a SEO végső célja a webhely organikus forgalmának stabilizálása, függetlenül a fizetett hirdetésektől.

“Az organikus forgalom mellett a SEO biztosítja, hogy olyan felhasználókat vonzzon, akik aktívan keresik azt, amit kínál.” – mondta Elaine Geneston, a Attentive rezidens CRO-szakértője.

Ha foglalkozott webhelye oldali és technikai SEO-val, elkezdheti felfedezni az oldalon kívüli SEO-t a HARO linképítéssel, hogy jobb linkprofilt kapjon. A HARO ingyenesen használható, vagy bizonyos funkciókért külön is fizethet.

Kapcsolódó olvasmány: Tippek sikeres HARO-beszéd megírásához

2. Irreleváns forgalmat vezetsz

Az irreleváns forgalom általában a visszapattanó látogatók. A „visszapattanás” akkor következik be, amikor a felhasználó megtekint egy oldalt, de nem kattint egyetlen elemre sem a munkamenet során.

Ha megfelelő forgalmi folyamot lát webhelye felé, de kevés a konverzió, előfordulhat, hogy rossz közönséget vonz. Ennek az lehet az oka, hogy ingyenes vagy fizetős kampányai csak a népszerű, nagy forgalmi potenciállal rendelkező keresési kifejezéseket célozzák meg.

A SEO-ban népszerű keresőkifejezések gyakran rövid kulcsszavak, amelyekre sok felhasználó keres a konverzió konkrét szándéka nélkül. Másrészt a hosszú farkú kulcsszavak valószínűleg olyan kulcsszavak, amelyeket kevesebb szándékozó felhasználó használ.

“A pontosabb keresési kifejezések célzása jobb elköteleződést és konverziókat eredményez” Geneston mondta.

Például egy újonnan megnyílt kávépörkölő Charlestonban (Dél-Karolina) megcélozhatja a népszerű „kávépörkölő” vagy a pontosabb „kávépörkölő Charleston sc” kulcsszót.

Az Ahrefs Keyword Explorer eszköze azt mutatja, hogy a „kávépörkölő” havi átlagos keresési mennyisége 24 000, a kulcsszó nehézségi foka (KD) pedig 89. Eközben a „kávépörkölő Charleston sc” keresési mennyisége és KD jelentősen alacsonyabb.

A KD besorolása legfeljebb 100; minél magasabb a pontszám, annál nehezebb a kifejezés rangsorolása a SERP-ben.

E két keresési kifejezés közül Ön szerint melyiket használják nagyobb valószínűséggel egy adott területen vásárlási szándékkal rendelkező felhasználók?

Kapcsolódó olvasmány: Hosszú farkú kulcsszavak: mik ezek és hogyan találjuk meg őket

3. A webhely lassú

“A késleltetett oldalbetöltési idő drámaian csökkentheti a konverziós arányokat” – mutatott rá Geneston.

Olvasni:  A legjobb WP felülvizsgálati bővítmények

Gondoljon bele: Várna egy fél percet, amikor könnyedén megnyithatna egy másik webhelyet, amely megadhatja azt, amit keres?

Így még ha sikerül is a megfelelő közönséget vonzani webhelyére, kár lenne, ha az oldal betöltése túl sokáig tartana. A hosszú oldalbetöltési idő arra kényszeríti a felhasználókat, beleértve a nagy szándékkal rendelkezőket is, hogy a tartalom megtekintése nélkül távozzanak. Tehát ez az elköteleződés, az eredmények és az eladások elvesztése az Ön számára.

A nagy forgalom mellett itt van néhány oka a lassú webhelynek:

Nem optimalizált képek
Videók tárolása belsőleg
Felesleges bővítések és integrációk
Több egyéni webes betűtípus
Megbízhatatlan webtárhely szolgáltatás
Nem használ tartalomszolgáltató hálózatot (CDN)

Megnézheti a fenti tényezőket, és meghatározhatja, hol javíthatja webhelye sebességét, és hol kezdheti el csökkenteni a visszafordulási arányt. Az optimális sebesség megakadályozza, hogy a felhasználók idő előtt távozzanak – tette hozzá Geneston.

4. Az online tartalomból hiányoznak döntő információk

A weboldal látogatói több, mint funkcionális és vonzó webdesign, olyan tartalmat igényelnek, amely közvetlenül válaszol kérdéseire. A felhasználói szándéknak nem megfelelő tartalom nem fogja tudni pontosan azt az információt megadni, amelyet a látogató a konverzióhoz keres.

“Egy jól informált látogató nagyobb valószínűséggel hoz eredményt” – mutatott rá Geneston.

A tartalom jobb megközelítése érdekében a felhasználói szándékok négy fő típusát ismertetjük:

Felhasználói szándék
Példák a keresési lekérdezésekre
Tájékoztató – A felhasználó konkrét kérdést tesz fel, és gyakran említi a mit, mikor, ki és hogyan kifejezéseket. Mire jó az e-olvasó?
Kereskedelmi – A felhasználó már majdnem készen áll a vásárlásra, és gyakran említ feltételeket, legjobbakat, véleményeket vagy ellene (vs.). A legjobb e-olvasó
Navigáció – A felhasználó egy adott weboldalra keres a márka gyakran említésével. A Kobo Libra 2 specifikációi
Tranzakció – A felhasználó készen áll a vásárlásra, gyakran megadva a feltételeket, vásárolni, kifejezni vagy letölteni. Ingyenes klasszikus e-könyvek

Hasonlóképpen szeretné, ha a márka értékajánlata megjelenne a céloldalain. Ellenkező esetben a potenciális ügyfelek nem tudják megkülönböztetni az Ön kínálatát a versenytárs márkák ajánlataitól, amelyeket szintén fontolóra vesznek.

A jobb céloldali eredmények elérése érdekében az online tartalomnak meg kell válaszolnia potenciális ügyfelei kérdéseit és kétségeit.

5. A webhelyen való navigáció nem intuitív

Webhelye minden megfelelő tartalommal rendelkezik, az informatív blogoktól a meggyőző társadalmi bizonyítékokig. A probléma azonban az, hogy a felhasználók nem tudják, hogyan kell megkerülni a webhelyet, vagy eltévednek a böngészés közepén. Ebben az esetben a rossz webhelykialakítás miatt a felhasználók frusztráltnak érezhetik magukat, és elhagyhatják webhelyét anélkül, hogy elérnék a kitűzött célt – ez elveszett eredmény az Ön számára.

A navigációs menü segítségével a felhasználók könnyedén felfedezhetik webhelyét. Bármilyen egyszerűnek is tűnik, a navigációs menüket tervezési elveknek és tesztelésnek kell alátámasztania.

“Az oldal nélküli navigáció súrlódásmentes felhasználói úthoz vezet, amely konverzióval végződik” – mutatott rá Geneston.

A navigációs menük általában vízszintes sávokban találhatók a weboldalak tetején, de lehetnek:

A legördülő navigációs menüket gyakran használják több különböző alkategória vagy feltétel rendszerezésére.

A függőleges oldalsó navigációs menük általában a blogokban, cikkekben vagy más hosszú tartalmakban jelennek meg a tartalomjegyzék (TOC) megjelenítéséhez.

A Hamburger navigációs menüi általában három vízszintes vonalként jelennek meg, és a mobil böngészés során használatosak.

Képek: laza

A navigáció a weboldalak láblécében is megtalálható. A visszafordulási arány csökkentése érdekében tesztelheti webhelye navigációs menüjét webhely használhatósági probléma tesztjeivel, hőtérképeivel és felméréseivel.

Kapcsolódó olvasmány: 5 jel, hogy ideje újratervezni webhelyét

6. Webhelye nem mobilbarát

A globális webes forgalom több mint fele mobileszközökről érkezik, kivéve a táblagépeket, és 2024 első negyedévében ez közel 59% volt (Statisztikai). Geneston elmondta, hogy egy mobilra optimalizált webhely zökkenőmentes élményt biztosít ennek a felhasználói szegmensnek, amely eredményt hoz.

Ezenkívül a korábbi adatok azt mutatták, hogy ha a felhasználóknak rossz a mobilélménye a webhelyén, akkor 62%-kal csökken annak valószínűsége, hogy a jövőben vásároljanak az Ön márkájából (Google). Ne feledje, hogy a „jövőbeni vásárlások” felirat szerepel, így még ha találkoznak is marketingkampányaival, a fele az esélye annak, hogy márkáját észreveszik.

Próbálja meg telefonján böngészni webhelyét. Néha a mobilwebhely jól néz ki a felületen, de a gombok vagy a bejelentkezési űrlapok problémát okozhatnak. Ne felejtse el alaposan tesztelni az összes összetevőt, figyelembe véve a különböző eszközöket, operációs rendszereket és képernyőméreteket.

Olvasni:  Miért nem látom a megjegyzéseket a Facebook tekercseken? Megtanulják, hogyan

Ne feledje, hogy a webhely reszponzivitása kulcsfontosságú a visszafordulási arányok csökkentésében.

7. Céloldalai rosszindulatúak

A céloldal egy önálló weboldal, amelyre a potenciális ügyfelek “hozzáférnek” vagy megérkeznek, amikor a hirdetésére, e-mailjére vagy más online forrásra kattintanak.

“Minden céloldalnak egyetlen fókuszt kell tartalmaznia” – mutatott rá Geneston.

A céloldal SEO fő célja, hogy a felhasználókat egy adott kívánt művelet végrehajtására irányítsa. Ezt a célt azonban alááshatja, ha a céloldalak extra elemeket tartalmaznak, például navigációs hivatkozásokat vagy túlnyomó elrendezést.

Míg egyesek szkeptikusak a navigációs sáv vagy a linkek eltávolításával kapcsolatban a céloldalakon, egy tanulmány a navigáció eltávolításának a céloldalakra gyakorolt ​​hatásáról 28 százalékos növekedést mutatott ki a webhelyek konverziós arányában (HubSpot).

Kép: Shopify

A Shopify ingyenes próbaverziójának céloldala a rosszindulatú oldal ellentéte. Nincsenek benne navigációs hivatkozások is, ami az egyértelmű megközelítés szilárd példája. Éppen a megfelelő mennyiségű információt biztosít a felhasználóknak, felesleges rendetlenség nélkül.

A képen csak az oldal hős része látható, de ha felkeresné az oldalt és lefelé görgetne, akkor is egyértelmű lenne, hogy mi az oldal egyetlen célja, vagyis a látogatók regisztrációra késztetése.

A stratégiai céloldal elősegíti a hatékony lead-generálást és az eredmények optimalizálását.

8. Nincs felhívásod cselekvésre

A cselekvésre ösztönzés (CTA) arról szól, hogy ott találkozz az emberekkel, ahol vannak, akár a kezdőlapon, akár a blogoldalon. A webhely minden oldalán cselekvésre ösztönzést kell tartalmaznia, vagy rossz a webhely kialakítása.

“Cselekvésre ösztönzés nélkül a felhasználóknak nincs iránymutatása” – mutatott rá Geneston.

Ha a következő lépéseket világossá és egyszerűvé teszi a felhasználók számára, megkönnyíti számukra az értékesítési csatornán való mozgást. Néhány gyakori példa a cselekvésre való felhívásra:

Belépés
Lépjen kapcsolatba velünk
Olvass tovább
Szoba
Olvass tovább
kosárba
Jelölje be

Kép: A történetem

A cselekvésre való felhívás lehet olyan egyszerű, mint a „Kezdés”. Bár egyesek kissé homályosnak találják, a My Storytime minimális megközelítést alkalmazott. A cselekvésre ösztönzésre kattintás után a felhasználóknak jelentkezniük kell e-mail címükkel. Ez egy egyszerű módja annak, hogy begyűjtse a felhasználó e-mailjeit.

A CTA-k azonban nem csupán tranzakciós eszközök a hatékony lead-generáláshoz; fontosak a kielégítő felhasználói élmény biztosításához. Olyan élmény, ahol a webhely látogatói irányítva érzik magukat, így nem kell találgatniuk.

9. Nem egyértelmű cselekvésre ösztönöz

A konverziók figyeléséhez azonban nem elegendő cselekvésre ösztönzést beállítani. Ha pénzt fektet be hirdetésekbe, hogy webhelyére vonzza a látogatókat, de a CTA nincs optimalizálva a vonzerőre vagy az ismertségre, akkor csak a marketingköltségvetést pazarolja, mert a látogatók nem tesznek semmit.

“A CTA-knak pontosnak, meggyőzőnek és könnyen megtalálhatónak kell lenniük” – tanácsolta Geneston.

Ellenkező esetben a cselekvésre való felszólítás zavart és habozást okozhat a felhasználóban – mondta Geneston.

Íme néhány gyakori CTA hiba, amelyekre érdemes figyelni:

Nem egyértelmű láthatóság – a cselekvésre ösztönzések nem keveredhetnek bele a tartalom többi részébe. ez vonatkozik mind a cselekvésre ösztönző színekre, mind az elhelyezésre.
Cselekvésre ösztönző túlterhelés – Ideális esetben oldalanként csak egy cselekvésre ösztönzést szeretne, különben a felhasználók elemzési bénulást tapasztalhatnak.
Homályos nyelvezet – A másolatnak egyértelműen fel kell tüntetnie, hogy mit csinál a látogató. A cselekvésre való felszólítás mellett legyen egy további példány is.

Kép: Evernote

Fent láthatod az Evernote weboldal hős rovatát. Bár két cselekvésre ösztönző felhívást tartalmaz, egy középen és egy a jobb felső sarokban, egyértelmű, hogy melyik a legfontosabb.

Ennek megfelelően ezt a megközelítést szeretné használni. A CTA, a “Regisztráljon ingyen”, közvetlen, és a gombot nem lehet kihagyni.

Kipróbálhat különféle cselekvésre ösztönzést, és elvégezheti a webhely konverziós arányának elemzését, hogy megtudja, melyik működik a legjobban.

10. A regisztrációs űrlapok túl hosszúak

Lehet, hogy azt látja, hogy a felhasználók elérik a bejelentkezési űrlapot, de nem töltik ki. Ha igen, érdemes lehet újra meglátogatni az űrlapokat, és ellenőrizni a webhely használhatóságával kapcsolatos problémákat. Ne feledje, hogy amikor a felhasználók hosszú bejelentkezési űrlappal szembesülnek, valószínűleg el vannak riasztva.

“A sikeres konverzió valószínűsége általában csökken, ahogy minden további mezőt hozzáadnak az űrlaphoz” Geneston felfedte.

Az emberek online és offline kényelmet keresnek. Ezért a felhasználók vonzására Geneston azt tanácsolta, hogy alkalmazza a progresszív profilalkotás stratégiáját. Ez egy olyan megközelítés, amelyben ahelyett, hogy előzetesen teljes profiladatokat kérne, fokozatosan több információt gyűjt a felhasználóról.

Olvasni:  Hogyan használjuk a hivatkozó tartományok módszerét jobb hivatkozások keresésére

Kép: Google

Például korlátozhatja az űrlapon kért információkat csak egy e-mail címre, akárcsak egy Google hírlevél-előfizetés esetén.

11. Nem végeztél A/B tesztet

“Az A/B tesztelés felfedi, hogy mi az, ami a legjobban rezonál a közönség körében” – mondta Geneston.

Sajnos sok webhelytulajdonos és fejlesztő kihagyja az A/B tesztelést. Így elszalasztanak olyan értékes ismereteket, amelyek egyébként hasznosak lennének a felhasználók konverzióját célzó stratégiájukhoz.

Az A/B tesztelés egy olyan kutatási technika, amely egy webhely vagy annak funkcióinak két vagy több változatát használja annak meghatározására, hogy melyik nyújt kiemelkedő teljesítményt. Ez a konverziós arány optimalizálás egyik alapja, amely lehetővé teszi mind minőségi, mind mennyiségi felhasználói visszajelzések gyűjtését.

Egy ilyen teszt során olyan változókat hozhat létre és értékelhet ki, mint például két teljesen különálló webtartalom és elrendezés. Vagy akár apróbbak is lehetnek, mint a címsorok, cselekvésre ösztönzések, gombszínek vagy szövegmezők módosításai a bejelentkezési űrlapon.

Például elvégezhet egy A/B tesztet a céloldalon két különböző cselekvésre való felhíváshoz.

Ne feledje, hogy az A/B tesztelés többletmunkának tűnhet, de lehetővé teszi annak meghatározását, hogy melyik elem vagy elrendezés adja a legjobb eredményt. Így abbahagyja a második találgatást, és hagyja, hogy a felhasználók döntsenek.

12. Inaktív közösségi médiája van

A webhelyén kívüli jelenléte a közösségi médiában közvetlen hatással van arra, hogy látogatói konverziót hajtanak-e végre.

“Az aktív vállalati profilok erősítik a márka hitelességét, és potenciális utakat jelentenek a releváns forgalom számára.” Geneston mondta.

Amikor a felhasználók online találkoznak a márkával, a legnépszerűbb helyek, ahová elmennek, hogy többet megtudjanak a vállalkozásáról, az Ön webhelye és közösségi oldalai. A felhasználók a közösségi médiában látottak alapján alakítják ki a márkáról alkotott képüket.

Ha több napig nem látnak bejegyzéseket, a felhasználók valószínűleg megbízhatatlannak fogják tekinteni a márkáját, és úgy dönthetnek, hogy nem kötnek üzletet Önnel. Geneston azt tanácsolta, hogy tartsa fenn az aktivitást rendszeres publikációkkal, de reagáljon üzenetszavazásokkal és megjegyzésekkel is.

Kép: CZI

A fenti képhez hasonlóan a webhelyén is rendelkeznie kell közösségi gombokkal, amelyek tájékoztatják a látogatókat arról, hogy mely platformokat követhetik.

Kapcsolódó olvasmány: Hogyan használd közösségi média csatornáidat lead-generáló eszközként

A következő szakaszokban arra fogunk összpontosítani, hogy az e-kereskedelmi webhelyek miért nem szereznek vevőket.

13. Rossz minőségű termékképei vannak

Az online vásárlók kivételesen vizuálisan orientáltak. Mivel a termékek lényegtelenek a virtuális piacon, a márka imázsára támaszkodnak.

Még ha biztos is a termékei kiváló minőségében, ne feledje, hogy a felhasználók fizikailag nem léphetnek kapcsolatba velük. Az online vásárlók termékének minőségéről alkotott véleménye a böngészés közben látott képektől függ. A termékleírások további információkat nyújtanak ezzel kapcsolatban.

A vásárlók bizalmának növelése és a megtérülés csökkentése érdekében a Geneston azt tanácsolta, hogy a nagyfelbontású termékképekkel több szögből, nagyítással nagyobb tisztaságot biztosítson. Ily módon jobb elvárásokat támasztani az online vásárlókkal szemben.

14. Nincsenek rugalmas fizetési lehetőségei

A felhasználók gyakran akkor hagyják el bevásárlókosarukat, amikor nem tudják használni a kívánt fizetési módot. Milyen kár elveszíteni a potenciális ügyfeleket a konverziós folyamat utolsó szakaszában.

Tehát vegye át a világ legnagyobb online kiskereskedőjétől. Vessünk egy pillantást az Amazon által elfogadott fizetési módokra:

American Express
Diner's Club (csak egyesült államokbeli számlázási címek)
PACE
NYCE
JCB
China UnionPay (csak hitelkártya)
Visa (beleértve az Amazon Rewards Visa Signature Card kártyát)

MasterCard, Visa vagy American Express előre fizetett hitel- vagy ajándékkártyák
Amazon Store kártya
Amazon Secured Card
MasterCard/EuroCard
Nézze meg a weben
Amazon ajándékkártya

És ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Integrálhat olyan fizetési átjárókat, mint a PayPal vagy a Stripe, hogy optimalizálja e-kereskedelmi webhelyét. Ez az integráció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy biztonságos és kényelmes fizetéseket hajtsanak végre, javítva ezzel az általános vásárlási élményt.

15. Hiányzik a társadalmi bizonyítékod

Kiváló minőségű termékképekkel és rugalmas fizetési lehetőségekkel rendelkezik. Mi mást szeretnének a potenciális vásárlók vásárolni?

A válasz: online vélemények.

Egy érdekes marketingüzenet és egy valódi termékértékelés között az utóbbira, mint hatékonyabb eladóra fogadhat. A potenciális vásárlók a termékértékeléseket elfogulatlannak tartják. Olyanok, mint a peer validációk – tette hozzá Geneston.

Olvasni:  Link népszerűsége: 3 ok, amiért ez még mindig kulcsfontosságú a SEO sikeréhez

Ha a felhasználók nem találnak közösségi megjelenítést a webhelyén, akkor több mint hajlandóak böngészni az internetet, hogy megalapozott vásárlási döntést hozzanak. De a vélemények elolvasása után előfordulhat, hogy visszatérnek a webhelyére, vagy nem. Nagy a valószínűsége annak, hogy a felhasználók érdeklődése egy másik márka felé terelődik, amikor elhagyják webhelyét.

Ezért szeretné, ha webhelye közösségi igazolással lenne felszerelve, így a vásárlóknak nem kell máshol keresniük.

Az értékesítési tölcsér legjobb gyakorlatai

Az eredménycsatorna az ügyfél útjának strukturált nézete. Számos bevált módszer létezik a lead-tölcséren, de itt van három általános tipp a webhely látogatóinak ügyfelekké alakításához.

Térképezze fel az ügyfélút elemzésével

Az ügyfélút elemzése részletesen áttekinti azokat a lépéseket és érintkezési pontokat, amelyeken az ügyfél átmegy a márkával való első interakciótól a végső eredményig. Lépésről lépésre feltérképezi a teljes utat.

Egy ilyen folyamat során azonosítja azokat a fontos pillanatokat vagy lehetséges akadályokat is, amelyekben a felhasználók az út közepén maradhatnak. Végső soron az ügyfélút elemzése során nyert betekintést arra használja, hogy minden szakaszban jobban megfeleljen a felhasználói igényeknek és elvárásoknak.

Határozza meg a tényezőket a webhely konverziós arányának elemzésével

A konverziós arány elemzése inkább egy adott mérőszámra összpontosít – arra a százalékra, amellyel a látogatók vagy az ajánlások vásárlókká alakulnak – és minden olyan tényezőre, amely ezt befolyásolja. A webhely konverziós arányának elemzése során elsősorban a cselekvésre ösztönzések hatékonyságát értékeli a különböző szakaszokban.

Amellett, hogy nyomon követheti, hány látogató hajt végre egy kívánt műveletet, például vásárol vagy regisztrál egy ingyenes próbaverzióra, megtekintheti a konvertáló felhasználók profilját vagy szegmensét is. Ezután létrehozhat vagy tesztelhet egyéni CTA-t a céloldal konverzióoptimalizálásának eredményei alapján.

Ismerje meg a konverziós arányok összehasonlító értékeit

A konverziós arány referenciaértékei segítségével megtekintheti, hogy konverziós arányai hogyan viszonyulnak az iparági szabványokhoz vagy a versenytársakhoz. A benchmarking lehetővé teszi a vállalat helyzetének megértését és a döntések meghozatalát.

Azonban vegye figyelembe, hogy minden vállalkozás egyedi, és megvannak a maga céljai, vevőköre és iparági árnyalatai. Ami az egyiknél magas konverziós aránynak tekinthető, nem biztos, hogy ugyanazt a súllyal bírja a másik számára.

CRO Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Ebben a részben a Attentive házon belüli CRO-szakértője, Elaine Geneston osztja meg tudását a gyakran ismételt CRO-kérdések megválaszolásával.

CRO GYIK
K. Mi az a konverziós arány optimalizálása (CRO)?
A. A CRO a konverziót végző látogatók százalékos arányának növelésének gyakorlataaz ügyfeleknek, vagy bármilyen kívánt funkciót ellátni a weboldalon.

Ez magában foglalja a felhasználói viselkedés megértését, a webhely különböző elemeinek tesztelését és a felhasználói élmény javítását a konverziók maximalizálása érdekében.

K. Hogyan számolja ki a konverziós arányt?
A. Eredmények száma / látogatók száma X 100 = Az eredmények százalékos aránya

Ossza el a konverziók (például vásárlások, űrlapbeküldések, regisztrációk vagy egyéb kívánt műveletek) számát a látogatók teljes számával, majd szorozza meg az eredményt 100-zal. Ez azt a százalékot adja meg, amely azt mutatja, hogy az összes látogatója közül hányan konvertálnak.

K. Milyen a jó konverziós arány?
A. 2% és 5% között gyakran átlagosnak számít sok online iparágban.

De mindig törekedj a jobbra! A cél a folyamatos fejlesztés. A „jó” konverziós arány nagymértékben változik az iparágtól, a webhely jellegétől és a mért funkciótól függően.

K. Milyen gyakran kell CRO-t csinálni?
A. Folyamatosan. Bár nincs szigorú szabály, azt javaslom, hogy rendszeresen futtasson teszteket és hajtson végre iteratív fejlesztéseket.

Mindig elemezze a teljesítményt, és tegyen lépéseket, ha látja a lehetséges fejlesztési területeket. Ne feledje, hogy a felhasználói viselkedés és a technológiák változnak, ezért a rendszeres CRO biztosítja, hogy Ön mindig a legjobb élményt nyújtsa.

K. Melyek a legjobb konverziókövetési eszközök?
A. Google Analytics, Optimizely, Hotjar, Crazy Egg és Convert.com

Ez a legjobb öt. A legjobb konverziókövetési eszközök azonban gyakran a webhely konkrét igényeitől és céljaitól függenek.

Felteheti CRO szakértőinket, ha kérdése van a webhely látogatóinak vásárlóvá alakításával kapcsolatban.

Többet érhet el a webhely forgalmánál: Megoldás a látogatóktól az ügyfelekig

Túlságosan ismerős számodra a fent felsorolt ​​okok valamelyike?

Ne aggódjon – a Attentive azért van itt, hogy a dolgok megtörténjenek. CRO-szakértőkből, írókból és tervezőkből álló csapatunk stratégiailag csökkentheti a súrlódást az értékesítési csatorna minden szakaszában.

Beszéljen csapatunkkal, és érjen el több eredményt.

Új publikációk:

Ajánlott