15 ok, amiért szabadúszó lehet tanulni

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • 15 ok, amiért szabadúszóként kell dolgoznia tanulás közben
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Tudtad, hogy világszerte körülbelül 58 millió szabadúszó van? Igen, ez igaz!

Meglepődne, ha tudná, hogy a szabadúszó 2027-re az Egyesült Államok egyik fő munkaerőjévé válik.

A Wikipédia szerint körülbelül 5 millió ember dolgozik Indiában szabadúszóként. Ezzel India a 7. legnagyobb szabadúszó munkaerő az Egyesült Államok és Banglades után. Szabadúszó tanulás közben többnyire előnyben részesítik, mert rengeteg elképesztő előnnyel jár.

Sok szabadúszó emberrel találkozhat IT, pénzügy, értékesítés és marketing, tartalomírás, tervezés és egyéb tanulmányok során. Ha te is szeretnél szabadúszó lenni tanulás közben, az életed egyik jobb döntése lehet.

Olvasson tovább, és tudjon meg 15 fontos okot, amelyek miatt szabadúszó szabadúszóként kell dolgoznia tanulás közben!

15 ok, amiért szabadúszóként kell dolgoznia tanulás közben

1. A saját főnököd leszel

Az egyik legfontosabb ok, amiért oly sokan a szabadúszó mellett döntenek tanulás közben, az a képességük, hogy saját maguk főnökei legyenek. Igen, szabadúszó diákként elkerüli, hogy a szervezet vezetése irányítson. Ezenkívül nem kell követnie a 9-től 5-ig futó rutint, és ne kelljen szidni a késői bejelentés miatt. Minden projekt mesterévé válhat; ez önmagában páratlan érzés.

Forrás

2. Nem kell szenvedned a hivatali politika miatt

Nem mindenki akar szocializálódni a munkahelyén. Egyes szakemberek csak dolgozni akarnak, kapcsolatba szeretnének lépni a projektvezetőkkel, elvégezni a munkájukat és kijelentkezni. Az ilyen emberek kerülik a felesleges pletykákat és viccelődést, így a munkatársak megjelölik őket, és több irodai pletyka és politika miatt szenvednek. Néha még akkor sem jól értékelik őket, ha megérdemlik. Ebből adódóan, szabadúszó lehetőségek hallgatók számára kerüljenek minden felhajtást, dolgozzanak elszántan és őrizzék meg a békét.

Olvasni:  Mire kell figyelni egy vendégposzton? Képes erős backlinkeket építeni

Forrás

3. Ön teljes mértékben irányítja

A tanulás közbeni szabadúszó segít az egyéneknek a saját döntéseik meghozatalában. Nincs vita arról, hogy milyen öltözködési kódot kell követni, vagy milyen operációs rendszeren dolgozzunk. Lehetővé teszi, hogy egyszerűen kiugorjon az ágyból, és pizsamában kezdjen dolgozni. Amíg nem tartja be a határidőket és a munka minőségét, mindent az Ön ellenőrzése alatt tart. Még az órákat és a munkaidőket is tetszés szerint kezelheti!

4. Ön dönti el, mikor dolgozik

A szabadúszónak nem kell ragaszkodnia egy bizonyos munkarutinhoz. Ha nem akar napközben dolgozni, nyugodtan pihenhet. Ha szeret éjszaka dolgozni, megteheti. Az Ön projektjeit kiosztó cégek csak azt akarják, hogy minőségi munkát végezzen, és azt időben benyújtsa. Ha ezt fenntartják, dolgozhat a saját idővonala szerint.

Forrás

5. Teljes szabadsága van, hogy bárhonnan dolgozzon

Lehet egy tengerparton, egy szállodai szobában, kávézókban vagy dombállomáson, és dolgozhat. Semmilyen szabály nem írja elő, hogy honnan kell dolgozni. Feltételeket diktálhat, ha bárhonnan elvégezheti a feladatokat. A minőségi munkáért fizetést kap, ami nem jelenti azt, hogy egy meghatározott helyen kell ezt elvégeznie. Az a végső szabadság, amelyet a szabadúszó tanulás ezen aspektusa nyújt a tanulás során, egyszerűen példátlan. „Digitális nomádnak” lenni fantasztikusan megtérül.

Forrás

6. El kell döntenie, milyen feladatokon szeretne dolgozni

Ha tartalomírással foglalkozik, és műfaja a digitális marketingről és nem a pénzügyekről szól, akkor nem kell pénzügyekről írnia. Még akkor is átadhatja, ha Ön egy értékesítési oldal megírásával vagy egy internetes marketing indításához húzza a mozdulatot, és nem akarja megtenni. Vállalati környezetben azonban köteles dolgozni bármin, ami ki van osztva. Röviden, ha egy projekt nem izgat fel teljesen, akkor kihagyhatja.

7. Kívánsága szerint dolgozhat az ügyfeleknek

A szabadúszó tanulás egyik előnye tanulás közben, hogy dönthet úgy, hogy bizonyos ügyfeleknek nem dolgozik. Dönthet úgy is, hogy nem dolgozik olyan személlyel, aki durva és nem reagál. Így elkerülheti, hogy csak pénz miatt rossz ügyféllel ragadjon. Ez nem lehetséges egy hagyományos irodai napi munkában.

Olvasni:  10 tipp videomarketing kampány létrehozásához

8. Nem kell attól tartanod, hogy nem kapsz fizetést egy túlóráért

A fizetett alkalmazottakat gyakran megkérhetik arra, hogy „nyújtsanak túl” a szokásos munkaidőn túl bizonyos sürgős feladatok miatt. Jó felnőni az alkalomhoz, és professzionálisnak számítani, ha szükséges; nem szabad gyakorlattá válnia. Ez azért van így, mert ezekért a plusz órákért többnyire nem fizetnek. A szabadúszó tanulás azt jelenti, hogy ha többletórákat fektet be, fizetést kap érte. A koncepció egyszerű – Ön csak azért dolgozik, hogy pénzt kapjon, és ezért számít fel ügyfeleinek!

Forrás

9. Többet kereshet, mint egy fizetett alkalmazott

Az egyik legfőbb ok, amiért a szabadúszóként dolgoznak tanulás közben, hogy többet fizet, mint egy fizetett szakember. Igen, a fizetett alkalmazott fix jövedelemért dolgozik. Diákként vagy bárki másként szabadúszóként nem ez a helyzet. Minél több időt fordít rá, annál magasabb lesz a havi bevétele. Lehet, hogy nehéz többet keresni az első hónapokban, de amint a projektek jóváhagyása megkezdődik, több munka folyhat be. Ez viszont azt jelenti, hogy nagy pénzeket kell keresni, és igazi kék laptop életstílust kell élni.

10. Kiváló jutalmat kap

A szabadúszók minden megbízásért fizetést kapnak, és minden projektnek eltérő lehet az ára. Minél jobban dolgoznak, annál több fizetést kapnak. Például 5000 szó írása egy vállalatnál konkrét bevétel megszerzését jelenti. Másrészt a szabadúszó írók szónként fizetést kapnak, ami hatalmas napi bevételi kilátásokhoz vezet. Senki sem fogja azt mondani neked, hogy lusta vagy és maradj otthon. Ez azért van így, mert a pénzed egyszerűen a tiéd, hogy megtakarítsd, vagy lefújd.

11. 100%-os munkahelyi biztonságot élvezhet majd

Mindig attól tart a félelem, hogy a főnöke elbocsátja normál munkavégzés esetén, ha úgy gondolja, hogy nem tesz meg kellő erőfeszítést. Persze, a szabadúszó tanulás során megvan a maga hullámvölgye, de csak arról kell gondoskodnia, hogy lógjon. Ha ez hosszú távon folytatódik, akkor 100%-os munkahelyi biztonságban lehet része. Sokkal jobb, mint megizzadni egy olyan cégnek, amely azt mondja, hogy a szolgáltatásaira már nincs szükség.

12. Képes lesz frissíteni tanulságait

A szabadúszók nyitott világában bármely iparágban új tanulási lehetőségeket és kihívásokat rejt magában. Ebből az a nagy előny, hogy még ha hibázol is, akkor mindegyikből tanulhatsz. Többé válhat annál, amiben szerepet tölt be, és fokozatosan elkezdheti napi szinten megoldani az üzlettel kapcsolatos kérdéseket.

Olvasni:  Üzleti elemzői fizetési információk 2024-re

Forrás

13. Nem kell munkába járnia

A legtöbb esetben a szabadúszó tanulás tanulás közben azt jelenti, hogy nincs többé munkába járás. Ez azért van, mert a legtöbb esetben otthon maradhat és kényelmesen dolgozhat. Nemcsak időt takarít meg a munkába utazáshoz, hanem költségeket is megtakarít. Most, mivel az otthona az új irodája, lazíthat, pihenhet egy kicsit, ehet, dolgozhat és ismételhet.

14. Nem kell minden héten rászánni a szükséges 40 órát

A munkavállalás általában azt jelentheti, hogy legalább 40 órát kell befektetnie minden héten. De ha szabadúszóként dolgozol tanulás közben, jobb egyensúlyt tud teremteni a munka és a magánélet között. Sőt, azt is felfedezheti, hogy hetente mindössze 20-30 órára van szüksége az alapvető kiadások fedezésére. Ezért, ha az alapvető kiadásait fedezi, elkerülheti a munkát, és csak lazíthat. Sőt, ha többet akarsz keresni, akkor 40 óránál többet is befektethetsz. Az, hogy szabadúszó, segít eldönteni, mit akarsz. A szabadúszók néha hosszabb ideig dolgoznak egy adott cél elérése érdekében. Így a folyamatos elkötelezettségei és céljai alapján eldöntheti, hogy hány órát szeretne rászánni.

15. Nem kell többé utálni a hétfőket

Hagyományos munkavégzés esetén előfordulhat, hogy egyszerűen nincs kedved hétfőn dolgozni. Különösen akkor fordulhat elő, ha vasárnap késő este óta ébren van. Az alvási ciklusa viszont megváltozhat. És ez akadályozhatja a termelékenységét, ha hétfőnként jelentkezik dolgozni. Mindezek a főnököd üdvözülését eredményezhetik – elrontva a napodat, sőt, az egész hetet. A szabadúszó tanulás azonban lehetővé teszi a saját hétvégéit, és még hétfőnként is pihenhet. Ez az egyik legjobb oka annak, hogy manapság sokan váltanak szabadúszóvá.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A lista csak néhány okot mutat be, miért részesítik előnyben az emberek a szabadúszót a teljes munkaidős munkával szemben. Ön dönti el, melyik indok tetszik Önnek.
 • A szabadúszó tanulás megszabadítja az embereket az irányítástól. Ők a saját főnökük.
 • Nem kell rendes irodai politikát folytatniuk, és felesleges pletykálkodással vesztegetniük az idejüket.
 • A szabadúszó azt is teljes mértékben kézben tartja, hogyan dolgozzon, milyen ruhában és honnan.
 • Könnyebb éjszaka dolgozni és egész nap aludni, és fordítva, az Ön kívánsága szerint.
 • Bármilyen helyre elmehet, dolgozhat, ellátogathat a helyi látnivalókhoz, enni, pihenni és ismételni.
 • Olyan projekteket kell kiválasztani, amelyek sikeres végrehajtásában biztosak lehetünk.
 • Elkerülheti, hogy bántalmazó és rosszul fizető ügyfelekkel dolgozzon.
 • Nem kell túlóráznia fizetés nélkül.
 • Akkor is növelheti bevételét, ha kevesebb munkaórában jelentkezik be.
 • A szabadúszó tanulás 100%-os munkahelyi biztonságot nyújt.
 • Sokkal többet fog tanulni, mint a szerepét – mindennap megoldja az üzleti problémákat.
 • Többé nem kell utálnia hétfőn az irodájába menni.
 • Könnyedén kihagyhatja a hétköznapi munkát, és pihenhet, meglátogathatja egy barátját, vagy elmegy egy randevúzni moziba.
Olvasni:  Hogyan lehet növelni a blog láthatóságát és több olvasót vonzani

Következtetés

Mivel a legtöbb nyilvánvaló ok arra, hogy tanulás közben szabadúszóvá váljon, most már szóba került, Ön most már nagyon jól tudja, milyen jól fizet a szabadúszó. Ha valaha is szabadúszóként akart kezdeni, 2022 a legjobb alkalom a kezdésre.

GYIK

1. Jó-e szabadúszónak lenni, miközben teljes munkaidőben dolgozik?

Igen, ez lehetséges. De érdemes megfontolni – van-e időd megtenni? Több mint szabadon elkezdheti, ha mindkét munkának megfelel.

2. Szabadúszóként dolgozzak tanulás közben?

Igen, ha egyformán tudja kezelni a tanulmányait és a munkát, akkor a szabadúszó tanulás javasolt.

3. A szabadúszó időpocsékolás?

Azok az emberek, akik nem érnek el azonnali sikert a szabadúszó munkával, puszta időpocsékolásnak tartják. Lehet, hogy a nagy verseny miatt nem könnyű projekteket szerezni. Idővel azonban rendszeres megbízásokat kaphat, ha fenntartja a magas minőséget.

4. Melyek azok a vezető szabadúszó webhelyek, amelyeken dolgozhatok?

A legnépszerűbb szabadúszó webhelyek közé tartozik a Freelancer.com, a Fiverr, az UpWork és a Pepper Content.

5. A szabadúszó tanulás jó a kezdőknek?

Igen, a szabadúszó tanulás jó a kezdőknek, hogy tisztességes pénzt keressenek az interneten. Szabadúszó webhelyeket kereshet az interneten, és értékelheti magát. Ha Ön a megfelelő jelölt, gyorsan elkezdhet szabadúszó lenni.

6. Hány éves kortól kezdhetek szabadúszóként?

Ha szabadúszó szeretne lenni Indiában, akkor legalább 18 évesnek kell lennie. Ennek ellenére a tehetséget nem az életkor határozza meg. Emiatt egyes cégek bőven fizethetnek Önnek, még akkor is, ha Ön fiatal, de kiváló képességekkel rendelkezik.

7. Mennyit kereshetek szabadúszóként?

A PayPal jelentése szerint az átlagos éves bevétel Indiában akár a 20 millió Rs-t is elérheti. Némelyikük akár évi 60 millió Rs-t is kereshet.

Új publikációk:

Ajánlott