15 szabadúszó író, akit követned kell a Linkedin inspirációért

Tartalomjegyzék

 • Miért kövesse a szabadúszó író Linkedin profiljait?
 • A 15 legjobb szabadúszó író, akit követhet a Linkedin oldalon
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Íróként, különösen, ha újonnan kezdi pályafutását, időre és gyakorlásra van szüksége készségeinek fejlesztéséhez. A legjobb, ha folyamatosan tanul és olvas, hogy finomítsa készségeit. Ehhez fontos, hogy a szakterülete legjobb íróinak tartalmait olvassa. Ezt pedig úgy teheti meg, hogy megkeresi néhány nagyon sikeres író legjobb fiókját, amelyet követni szeretne a LinkedIn-en.

Miért kövesse a szabadúszó író Linkedin profiljait?

Az író és szerkesztő szakemberek gyakran teszik közzé munkáikat és tapasztalataikat a közösségi médiában. Ez inspirációt jelenthet a feltörekvő íróknak és szakembereknek. A LinkedIn egy nagyszerű platform, ahol lehetőséget kaphat vitákban való részvételre, megközelítések, ötletek és trendek megismerésére az írói és szerkesztői iparágon belül. Itt férhet hozzá a legjobb írókhoz, tanácsadókhoz, edzőkhöz, szerkesztőkhöz stb., akik jelentős hatással lehetnek karrierje alakítására.

Az alábbiakban felsoroltunk néhányat a LinkedIn-en követhető legjobb fiókok. A listán megtalálhatók a szabadúszó tartalomkészítés területén a legnagyobb nevek mellett néhány kevésbé ismert név is, akiknek útja ennek ellenére inspiráló volt, és akiknek képességeire és lehetőségeire érdemes figyelni. Különös sorrendben, íme néhány a legjobbak közül szabadúszó író LinkedIn profilok:

A 15 legjobb szabadúszó író, akit követhet a LinkedIn-en

1. Carol Tice

A Carol Tice egy olyan név, amelyet nem lehet kihagyni a szabadúszó íróiparból. Különösen a tartalmak és az üzleti témájú könyvek írására összpontosít, és sok szellemírással foglalkozik. Segít másoknak a szabadúszó írásbeli karrierjük előmozdításában.

Carol két könyvet írt/társíróként – „Hogyan indultak: Hogyan lett 25 jó ötletből nagyszerű vállalkozás” és „A kisvállalkozások tulajdonosának útmutatója vállalkozása cipőfűzőn való elindításához”.

Carol 2008 óta ír blogot, és a legjobb írók között tartják számon. Ő ad otthont a Freelance Writers Den nevű közösségnek, és olyan márkáknak írt, mint a Costco, a Dun & Bradstreet, az American Express, az Entrepreneur és még sok más. Erős oldala lenyűgöző történetmesélésében rejlik, amely segít az ügyfeleknek tekintélyt építeni. Ez szabadúszó író LinkedIn profilja az, amit nem hagyhatsz ki.

Olvasni:  36 legjobb tartalomterjesztési platform, amelyről tudni érdemes

2. Ben Riggs

Ben Riggs író és szerkesztő a Kettering Health vezető kommunikációs szakértője, aki szeret segíteni más íróknak céltudatos írásban. Ez az ohiói lakos szinte minden nap leckéket tesz közzé az írás világosságáról és rövidségéről, valamint többek között a történetmesélésről a LinkedIn-en.

Ben szenvedélyesen segíti a szakembereket írási készségeik fejlesztésében, és ehhez edzőt is biztosít. Nemcsak tartalmat írt és szerkesztett oktatási tantervekhöz, tudományos folyóiratokhoz és hosszú formájú tartalmakhoz, hanem szellemírású könyveket is írt. Riggs nevéhez fűződik egy bestseller “Mondj el nekik egy történetet: Narratív szépirodalmi irodalom használata a mindennapi írásodban” címmel.

3. Mukti Masih

Mukti Masih a legjobb tartalomírók közé tartozik Indiában, több mint 14 éves tapasztalattal. A The Times of India-ból indulva Masih az AVM Pictures társalapítója, és az írás mellett videókkal és tanácsadással is foglalkozik. Több ezer blogbejegyzést, több száz videószkriptet, webhelyet és közösségi média bejegyzést írt. Büszke a hiteles egyedi tartalomra és annak rangsorolására.

Mukti kiadott egy könyvet „Versek Chai csészében” címmel. Olyan ügyfeleknek dolgozott, mint a Vinfotech, az Akshaya Patra, a LetsShave, az InstaCar, a Sayaji Group of Hotels, a The CrowdSourcing Week Magazine és még sok más. Emellett lelkes utazó, és utazási cikkeket ír számos kiadványba, mint például a Thought Catalog és a Thrive Global, hogy csak néhányat említsünk.

4. Erin Brenner

A díjnyertes szövegíró, Erin Brenner több mint 20 éves üzleti és kommunikációs tapasztalattal rendelkezik. Szoftverekkel, értékesítési képzéssel és marketinggel foglalkozó cégeknél dolgozott. A szövegírás és szerkesztés mellett Brenner másokat is képez a szerkesztésben és az írásban. Számos könyvet írt az írásról és a szerkesztésről, például a , és így tovább.

Erin blogot vezet, és rendszeresen közzéteszi annak tartalmát a LinkedInjén. Ő fut Jobb gombos szerkesztés és a Copyediting.com társtulajdonosa.

5. Craig Clarke

Craig Clarke a MarketReach, Inc. írója, több mint 15 éve dolgozik lektorként és másolószerkesztőként. Szakterülete a műszaki írás, és egy ideje meggyőző darabokat készít PR és technológiai marketing számára.

Craig gyakran oszt meg hasznos bejegyzéseket és tartalmakat a LinkedIn technikai írásával, szerkesztésével és lektorálásával kapcsolatban, valamint közreműködik a Mediumban. Ez a bostoni lakos technológiai marketing tanácsai miatt az egyik Követendő legjobb Linkedin-fiókok.

6. Roota Mittal

Egy korábbi vállalati alkalmazott, Roota Mittal nehézségekkel küzdő szabadúszó tartalomíróból hat számjegyű fizetéssel rendelkező vállalkozóvá tett útja enyhén szólva is inspiráló. Roota most vezeti vállalkozását, a LearnWithRoota.com-ot, és az a küldetése, hogy képessé tegyen másokat, akik hozzá hasonlóan indultak. Célcsoportja nem csak az írókra korlátozódik, hanem kiterjed a nők és a főiskolát végzettek útmutatására is a magas jövedelmű készségek elsajátításában.

Olvasni:  Hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia az állásokat a szövegírói területen

Roota is vezeti online programját, a Marketing Acceleratort, ahol a világ minden tájáról oktat vállalkozókat. Szerepelt a Forbes-ban, és szenvedélyének megfelelően gyakran tesz közzé tanácsokat, útmutatást, tapasztalatokat és tanulságokat közösségi oldalain, beleértve a Linkedint is. Bár az Instagramon ő a legaktívabb. A Roota a tartalom mellett a közösségi médiával és a digitális marketinggel kapcsolatos szolgáltatásokat és képzéseket is nyújt.

7. Sophie Michals

Az üzleti és műszaki írások professzionálisa, Sophie több mint 15 éve dolgozik az író- és szerkesztőiparban. Ez a chicagói rezidens tanácsadóként dolgozik, és segít stílus útmutatók és írási szabványok létrehozásában a vállalatok számára, valamint több nagy szerkesztői projektet is irányított.

Ha valaki olyan, akinek a munkája arra késztet, hogy írjon, akkor Sophie az egyik legjobb Linkedin fiókok szakmai meglátásokért és tanácsokért. Rendszeresen posztol a LinkedIn-en.

8. Bhavik Sarkhedi

Az egyik Követendő legjobb Linkedin-fiókok Bhavik, aki szarkasztikus mesemondónak és szenvedélyes írónak nevezi magát. Ír és konzultál, miközben a Write Right nevű tartalomíró ügynökségét gondozza. Más vállalkozások is fűződnek a nevéhez, például a Bloggism, az Estorytellers, a KalamKagaz és a Taletel-all, és mindegyik a tartalomírással kapcsolatos.

Bhavik több könyvet is írt, amelyek útmutatást adnak a törekvőknek a tartalom világának megismeréséhez. Néhány könyve többek között a , , ‘, . Bhavik székhelye Gujaratban, Indiában található.

9. Darren Rowse

A professzionális blogírás úttörője, Darren Rowse előadó, podcaster, író és vállalkozó. Számos népszerű blogja van, például és amelyeknek havonta több millió látogatója van. A blogírás mellett Darren a vállalkozói szellemmel, a közösségi médiával, a személyes márkaépítéssel és sok mással foglalkozik.

Darren olyan jól ismert cégeket alapított, mint például, és társszerzője volt a című könyvnek.

10. Jeff Goins

A díjnyertes blogger, Jeff Goins ismert arc a tartalomkészítés világában. A marketing és kommunikáció terén szerzett tapasztalata mellett szerző, vállalkozó, podcaster és nyilvános előadó is. Jeff díjnyertes blogja – évente milliós forgalmáról ismert. Programokat kínál az online marketingről, a vezetésről, a blogolásról, a kreativitásról stb.

11. Anuradha Tiwari

A tartalomkészítésről jól ismert TEDx-előadó, Anuradha Tiwari szakértelme abban rejlik, hogy a márkákat és az ügyfeleket vonzó tartalommal kapcsolja össze. Jól kidolgozott, az ügyfél igényeire szabott tartalmat készít. Emellett a digitális marketing területén is nyújt szolgáltatásokat, különös tekintettel a közösségi médiára. Több mint nyolc éves tapasztalattal rendelkezik, és több mint 100 zenekarnak dolgozott, és ez a szám egyre növekszik.

Olvasni:  Hogyan készítsünk legördülő listát a Microsoft Excelben

Anuradha blogokat, cikkeket, közösségi promóciókat, sajtóközleményeket ír, valamint kezeli az online márka hírnevét, SEO-t és e-mail marketinget.

12. Nicole Dieker

Nicole Dieker főállású szabadúszó írói karrierje több mint egy évtizedet ölel fel. Írásai a személyes pénzügyekre összpontosítanak, és néhány műve a Haven Life, a Bankrate, a Vox és a CreditCards.com oldalakon is megjelent. A múltban az NBC News, a Lifehacker, a The Penny Hoarder, a Popular Science stb. munkatársa volt.

Nicole szerzők és szabadúszók írói edzőjeként is dolgozik. Szerkesztő, karrier-tanácsadó kalapját viseli, és ő a regény szerzője.

13. Michelle Garrett

Michelle technológiára, gyártásra és B2B írásra specializálódott, és 20 éves tapasztalattal rendelkezik. PR tanácsadóként ismert, hogy ügyesen ötvözi a PR-t a közösségi médiával és a tartalommarketinggel.

Díjnyertes íróként és legjobb bloggerként Michelle előadó és befolyásoló is, és az egyik legjobb PR-vezetőnek nevezték. Aktívan fenntart egy blogot, és aktív a közösségi média platformjain, például a Twitteren, és rendelkezik egy bloggal legjobb fiókok, amelyeket a Linkedin követhet. Leginkább szabadúszó, PR-ról, írásról és hasonló témákról beszél. Michelle székhelye a Metropolitan Ohioban található, Columbusban.

14. Priyanka Desai

Priyanka Desai az egyik legismertebb szabadúszó tartalomíró Indiából. Közreműködött a SEMrush, a Forbes, a Business.com és a Tech Ázsiában. Digitális marketingben és tartalomkészítésben is van tapasztalata, jelenleg pedig a tartalommarketing ügynökség alapítója-vezérigazgatója. Technikai és SaaS-cégekre összpontosító tartalmat szolgál ki hosszú formátumú tartalom- és videómarketing céljából.

Priyanka digitális elemzőként és növekedési hackerként is dolgozott azzal a tartalommal, hogy segítse a márkák online vonzerejét és láthatóságát. Az írás mellett tartalomstratégiával és szerkesztéssel is foglalkozik.

15. Kristi Hines

Kristi Hines szabadúszó író, és a legjobb blogtartalom-készítők listáján szerepel. Blogot vezet, ahol tanácsokat és tippeket ad kisvállalkozások számára. A blogtartalom egyik vezető írójaként több száz blogbejegyzést írt, és több mint 60 publikációja van a nevében.

Munkáit megtalálja a Hootsuite, a BigCommerce, a HostGator, a CrazyEgg, a GetResponse, a Moz, a Neil Patel, a Content Marketing Institute, a HubSpot, az Oberlo, a Salesforce, a Search Engine Journal és a Taboola oldalakon. Kristi székhelye Phoenixben, Arizonában található.

Kulcs elvitelek

 • A LinkedIn egy remek, ha nem a legjobb hely, ahol influencereket és szakértőket találhatsz a választott területen, jelen esetben szabadúszó írásban.
 • Ha valóban végigolvastad a listát szabadúszó írók LinkedIn fiókja A fent leírtak alapján, és minden egyes rövidre odafigyelve, két dolgot vett volna észre:
 1. A legtöbb legjobb szabadúszó írók évekkel (akár évtizedekkel) ezelőtt kezdődött. Jelentése? Időbe telik. Az írás gyakorlással és kitartással elsajátítható készség.
 2. Nem kell szilárd írásbeli háttérrel rendelkezni ahhoz, hogy karriert folytasson. Napjaink néhány legjobb írója nem írói munkából indult. Bárhonnan is jöjjön, mindig van hely, hogy felfedezze szenvedélyét és lehetőségeit az írásban.
 • Segít a tiédben írói karrier tartalmat adni, különösen az elején, ha azt bizonyos esetekben fizetés nélkül kell megtenni. Ez elsősorban egy kívánatos portfólió felépítésére szolgál.
 • Az íráson kívül a legtöbb ismert szabadúszó író más kapcsolódó készségekkel is rendelkezik, mint például a szerkesztés, a digitális marketing, a tanácsadás, a képzés stb.
Olvasni:  Tartalommarketing oktatáshoz: legfontosabb előnyök és bevált gyakorlatok

Következtetés

Van egy híres mondat: A tollmadarak összecsapnak Miért? Mert a rajokban menő madarak ki tudják nézni és megvédik egymást.

Bár nem éppen védőt keresel, tartalomkészítőként biztosan hasznodra válhat néhány tanács és tanulság a tapasztaltabbaktól, igaz? Még akkor is, ha kevés szabadúszó író van körülötted, akinek az eszét válogathatnád, mindig ott van az internet. És hol jobb, mint a LinkedIn, hogy professzionális kapcsolatokat találjon az interneten.

Következő író szakemberek a LinkedIn-en több szempontból is jól jöhet. Írási tippeket tanulhat, és útmutatást kaphat nemcsak az írás technikai részleteihez, hanem az írói karrierjében való eligazodáshoz is. Látogassa meg a fent említetteket szabadúszó író LinkedIn profilokat követni szakértelmüket, vagy egyszerűen inspirációt meríteni munkájukból és történeteikből, ha más nem.

Az általunk felsoroltak nem az egyetlenek a LinkedIn-en követhető legjobb fiókok. Rengeteg csodálatos szabadúszó író van, akiket követhet.

GYIK

1. Mennyit keresnek a szabadúszó tartalomírók?

A bevétel mértéke a tartalom típusától és az író tapasztalatától függ. A tartalom minőségétől függően a tisztességestől a jól fizetőig terjedhet.

2. Milyen lehetőségei vannak a tartalomírásnak, mint karriernek?

A tartalommarketing-iparban óriási lehetőségek rejlenek a karrier előtt, amely várhatóan a márkák egyre nagyobb digitalizálásával emelkedni fog a különböző ágazatokban és iparágakban.

3. Hogyan számítanak fel díjat a tartalomírók a munkájukért?

Van, aki szavanként (számonként), míg van, aki óránként, van, aki cikkenként fizet. Ez teljesen az írótól és a munkáltatótól függ.

4. Melyek azok a megbízható webhelyek, ahol szabadúszó tartalmat találhat?

Kipróbálhatja a Pepper Content, az UpWork, a Contena, a ProBlogger, a Fiverr és a People Per Hour.

5. Mennyire fontos az angol végzettség ahhoz, hogy angol tartalomíró legyen?

Nincs szükség diplomára vagy bizonyítványra mindaddig, amíg erős nyelvi alapokkal rendelkezik.

6. Kinek írnak a szabadúszó írók?

A szabadúszó író bármely olyan ügyfélnek írhat – magánszemélynek/csoportnak/cégnek/kiadónak –, aki tartalmat szeretne.

Új publikációk:

Ajánlott