15 tipp szabadúszó íróknak, hogy online munkát találjanak

Ön olyan ember, aki szeret a saját tempójában dolgozni? Szeretsz önmagad főnöke lenni? Ha igen, akkor a szabadúszó írás a legjobb módja annak, hogy megvalósítsa professzionális írói álmait, és mégis megszabaduljon a teljes munkaidős állás állandó nyüzsgésétől.

Forrás

Akár kezdő a szabadúszó tartalomírásban, akár tapasztalt író, mindenkinek az interneten kell munkát találnia. Manapság számos lehetőség kínálkozik a példamutató írók számára, hogy jelentős munkát találjanak, és otthonuk kényelméből keressenek. Cégek, webhelyek és magánszemélyek ezrei keresnek folyamatosan tehetséges szabadúszó írókat.

A megfelelő ügyfelek megtalálásához megfelelő kutatást kell végeznie, hogy ne okozzon csalódást. A legtöbb író tisztában van azzal, hogy nem könnyű szabadúszó munkát találni. Kihívásokkal és küzdelmekkel kell szembenéznie, amikor elindul a szabadúszó írás útján. De amint elkezdi elérni a kívánt munkát és megbízható ügyfeleket, ez lesz a legjobb döntés, amelyet meghozhat.

Ez a blog 15 tippet vázol fel a szabadúszóknak, hogy online tartalomírási munkát találjanak.

15 tipp, amellyel a szabadúszó tartalomírók online munkát találhatnak

A szabadúszó írói állások online keresése kihívást jelenthet a kezdők számára, mivel a legtöbben nincsenek tisztában azokkal a gyakori tippekkel és trükkökkel, amelyek segíthetnek nekik jobban elérni céljaikat. Tehát, ha az elején jól felkészült, akkor a csaták felét megnyerte.

Olvasni:  Bizonyított sztárok, amelyek növelik vállalkozását a digitális marketinggel

Forrás

Mert annak ellenére, hogy az első megbízás megérkezésekor elég nyomasztó lehet, önbizalomhiányhoz is vezethet, amikor néha elutasítással és átdolgozással kell szembenéznie. Ez csalódást és levertséget okozhat, és megkérdőjelezheti szakmai választását.

Ezért az ilyen helyzetek elkerülése és az online szabadúszó írási állások megtalálása érdekében itt van néhány szempont, amelyet figyelembe kell vennie:

1. Találja meg azt a műfajt, amelyik a legjobban illik írási stílusához

Legyen szó tartalomírásról vagy szövegírásról, meg kell találnia a hivatását. Olyan műfajt kell választania, amely megfelel az írási stílusának. Szabadúszó írásprojektek szinte minden iparágban elérhetők, mint például az IT, oktatás, média és újságírás, reklám, FMCG, építőipar, kiskereskedelem, ingatlanügy stb.

Bár dönthet úgy, hogy bármelyik vagy az összes iparághoz ír, szakértelmet kell fejlesztenie abban, hogy miről dönt. Minél jobban megért egy adott iparágat, annál valószínűbb, hogy jól fizető szabadúszó projekteket kap.

2. Határozza meg, hogy milyen típusú írást szeretne folytatni

A tartalomírás nem csupán egyetlen médiumra való írásról szól. Különböző típusú szabadúszó írások léteznek, amelyeket érdemes lehet folytatni. Választhat a weboldal tartalmának írása, cikkírás, blogírás, sajtóközlemény- és hírlevélírás, technikai írás, közösségi média írás stb.

Forrás

Gyakorold tovább íráskészségedet, és kérdezd meg magadtól, melyik írási stílusban vagy jó. Csak így fejlesztheti írási készségeit, és kiválóan teljesíthet a munkájában.

3. Készítse el portfólióját

A portfólió felépítése segíthet ügyfelek megszerzésében vagy nagy projektek megvalósításában, és fejlesztheti kreatív készségeit. Minél kreatívabb a portfóliója, annál valószínűbb, hogy jól fizető projekteket fog kapni a szabadúszó arénában. A portfólió létrehozása lehetővé teszi a legjobb munkák kiemelését, és segít ügyfeleket vonzani.

Olvasni:  Mi az a Bucket Brigade Writing (példákkal)

Forrás

4. Használja a közösségi médiát, hogy kiemelje képességeit.

Mivel ingyenes és nagy elérésű médium, a közösségi média a legjobb módja annak, hogy az íráskészséged beszéljen. A Facebook, a Twitter, az Instagram és a LinkedIn olyan médiumok, amelyeken keresztül közzéteheti munkáit, és tudathatja a világgal, hogy Ön potenciális „bérbeadó” jelölt.

5. Hideg pitch szolgáltatásai

A Cold pitching nagyszerű módja annak, hogy a vállalatok és az ügyfelek tájékozódjanak szolgáltatásairól, és arról, hogyan segítheti elő vállalkozásukat. Ezeket a cégeket és leendő ügyfeleket a Twitteren és a LinkedIn-en lévő közösségi profiljukon keresztül mutathatja be. Használhatja a közösségi médiát is, hogy kapcsolatba lépjen különféle bloggerekkel, szabadúszó cégekkel, vállalkozókkal, kisvállalkozásokkal és startupokkal, és bemutatja nekik munkáját.

Forrás

6. Keressen helyi ügyfeleket és álláshirdetéseket.

A kezdők számára a helyi ügyfelek megtalálása a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy kezdő írói koncerteket szerezzenek. A webhelyfejlesztő ügynökségek felkutatása nagyon hasznos lehet a keresett tartalomírási munka megszerzésében.

Ha sikerül helyben munkát találnia, az javíthatja a morálját, és segíthet a portfólió bővítésében.

7. Kövesse az állástáblázatok és más szabadúszó írásszolgáltatók Twitter-oldalait.

A közösségi média a szabadúszók menedéke, és nagyszerű módja annak, hogy megtudja, mely cégek keresnek szabadúszó tartalomírókat.

Tweeteléssel és megcímkézéssel is kapcsolatba léphet velük. Ez minden bizonnyal szabadúszó fellépésekhez vezethet.

8. Tanulja meg az alapvető SEO készségeket

Nem lenne túl sok azt mondani, hogy a SEO és a tartalomírás kéz a kézben járnak. A legtöbb cég olyan szabadúszó írókat keres, akik alapvető SEO ismeretekkel rendelkeznek, mivel ez segít nekik előrébb helyezni webhelyüket a keresőmotorban.

Forrás

Ha Ön történetesen SEO szakértő, ez egy plusz bónusz, és javítja az ügyfelek megtalálásának esélyeit.

Olvasni:  10 tipp a közösségi média nagyszerű kialakításához a következő bejegyzésekhez

9. Alapos ismereteket szerezzen a különböző stíluskalauzokról

Mivel a tartalomírás egy hatalmas tudományág, frissíteni kell a népszerű írási stílusokat. Az egyik ilyen módszer a különböző stílus útmutatók megismerése, amelyek meghatározzák a helyes nyelvtan, helyesírás és írásjelek alkalmazását.

Forrás

Ügyfelei igényeinek megfelelően olyan határozott írási stílust kell követnie, amely megfelel az igényeiknek.

10. Regisztráljon népszerű szabadúszó webhelyeken

Sok jól fizető ügyfél keresi az Ön szolgáltatásait. Néhány népszerű webhely, mint például a Pepper Content, Upwork, Freelancer.com, PeoplePerHour, Unigigs, Fiver stb., jól fizető koncerteket kínál.

Ezeken a weboldalakon nem kell mást tennie, mint regisztrálni és kitölteni a profilját, és máris indulhat a projektekre való licitálás. Ezek nagyszerű platformok a jól fizető és megbízható ügyfelek megtalálásához.

11. Tanulj, tanulj és tanulj többet

Folyamatos új dolgok tanulása minden nap megfelelő ahhoz, hogy sikeres szabadúszóvá váljon. A híres idézet így szól: „Azon a napon, amikor abbahagyod a tanulást, az a nap, amikor elkezdesz meghalni”, ami igaz egy tartalomíróra. A tartalomírás területe folyamatosan fejlődik, és lépést kell tartania a legújabb írási trendekkel.

Kövesse a népszerű szabadúszó tartalomírókat, ügynökségeket és közösségi média csatornákat, hogy naprakész legyen, és új dolgokat tanulhasson.

12. A hálózatépítés a kulcs.

A hálózatépítés a mai világ egyik fontos aspektusa minden területen, és ez a szabadúszó tartalomírás sem más. Az állandóan aktív szabadúszókkal való kapcsolatfelvétel segíthet a tartalomírás árnyalatainak elsajátításában, és segíthet néhány szabadúszó projekt megvalósításában.

Forrás

13. Legyen tagja a fizetős Facebook-csoportok és oldalak úttörőinek

A Facebookon számos csoport és oldal fizet neked az írásaidért. A szabadúszó írásokhoz kapcsolódó oldalakon számos versenyt és versenyt is lebonyolítanak, és ha történeted vagy cikked kiválasztásra kerül, meghatározott összeget kereshetsz. Az ilyen koncertek nagyszerű katalizátorként működnek szabadúszó írói karriered fellendítésében.

Olvasni:  5 lépés a spanyol fordítói készségekkel rendelkező szabadúszó fordítóvá váláshoz

Emellett elküldheti történeteit online könyvtárakba is, és ha kiválasztják a munkáját, bizonyos összeget fizetnek.

14. Kezdje el a vendégküldést

A különböző nyilvános blogokon, webhelyeken és közösségi média platformokon való vendégküldés elengedhetetlen a kezdő szabadúszó tartalomíráshoz. Annak ellenére, hogy ezekre a platformokra írva nem biztos, hogy bevételhez jut (bár bizonyos esetekben kereshet is!), segíthet elérni a leendő ügyfeleket vagy munkaadókat.

Forrás

Akár saját blogot vagy weboldalt is létrehozhat, ahol az Önt leginkább érdeklő témákról írhat. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy bemutassa írási képességeit az ügyfeleknek.

15. Mindig kérjen ajánlást.

Amikor befejez egy projektet, és pozitív visszajelzést kap a munkájáról, itt az ideje, hogy ajánlást kérjen az ügyféltől. Így több munkát kaphat más ügyfelektől, és ez segíthet a portfólió bővítésében.

Összefoglalva

A szabadúszó tartalomíró szektorban nyilvánvaló fellendülés tapasztalható. Ezért szinte mindenkinek van elég munka. Az egyetlen bökkenő a megfelelő ügyfél megtalálása. Ezért a fent említett tippek betartásával felgyorsíthatja szabadúszó írási útját, és zökkenőmentessé és erőfeszítés nélkül teheti azt.

GYIK

1. Hogyan szereznek a szabadúszó írók új ügyfeleket?

– Hideg hívások és e-mailek
– Együttműködés más szabadúszókkal
– Kapcsolatfelvétel régi ügyfelekkel
– Munkakeresés Twitteren és LinkedInen

2. Hogyan növelheti ügyfélkörét az online platformokon?

Fontos, hogy beszéljen a meglévő ügyfelekkel arról, hogy elterjessze a munkáját az ismerőseikhez. Győződjön meg arról, hogy ajánlásokat is adnak, amelyeket közzétehet webhelyén vagy portfóliójában.

3. Van-e kereslet szabadúszó írásra?

Mivel a tartalommarketing minden idők csúcsán van, a szabadúszó írók iránt nagyon nagy a kereslet, és ez lesz az elkövetkező években is.

Új publikációk:

Ajánlott