19 csodálatos blogírási tipp és trükk kezdő bloggereknek

Új vagy a blogolásban? Célunk, hogy megosszuk néhány hasznos és hatékony blogírási tippet és trükköt, amelyek segítségével könnyedén létrehozhatsz egy sikeres blogot.

A blog indítása sok lépésből áll, ezért a potenciális bloggerek óvakodnak attól, hogy megtegyék az első lépést egy blog elindításához. Ezért, hogy segítsünk az indulásban, ebben a cikkben megosztunk néhány rendkívül hatékony blogírási tippet és trükköt.

19 blogírási tipp és trükk új bloggerek számára

1. Válasszon egy blogolási rést

Válassz egy témát, amiért szenvedélyes vagy, és próbáld felerősíteni ezt a témát azzal, hogy valamit többet vagy másként (vagy talán még jobban) teszel, mint a meglévő játékosok.

A rés szűkítése a legokosabb stratégia az új blog elindításához. Valójában ez az egyik legjobb blogírási tipp és trükk kezdőknek. Egy niche-blog megbízható közönséget szerez, és növeli blogja aktuális tekintélyét, ami segít javítani a keresőoptimalizálás (SEO) rangsorolásán.

Például egy egészség- és wellnessblog elindítása (nagyon általános téma), akkor lehet, hogy kizárólag a „Növényi gyógymódokra” vagy a „Táplálkozásra” összpontosít, és a téma szakértője lesz. Később, ha már elnyerte a vonzerejét, elágazhat, és számos témakört lefedhet.

Forrás

2. Írj következetesen

Sok blogger kudarcának leggyakoribb oka az, hogy hobbiként vagy mellékprojektként kezeli a blogírást. A blogírás kemény munkát és következetességet igényel, ha diadalmaskodni akar. Ellenkező esetben könnyen széteshet a blogírás.

Ez azt jelenti, hogy bár a minőségi tartalom számít, a blogírási szokások elfogadása és a következetessé válás a blogírásban ugyanolyan fontos. Ha elfoglaltságod van, egy szerkesztői naptár segítségével előre ütemezheted bejegyzéseidet vagy piszkozataidat, hogy jobban összeegyeztethess a blogoddal.

Ha nem érzi magát produktívnak, egy nagyszerű tipp az új bloggerek számára, hogy próbálja meg elolvasni a többi blogger által közzétett tartalmat az Ön résén. Válaszolhat a blogjában található megjegyzésekre is, és megtudhatja, hogy a közönsége jelenleg mivel foglalkozik. Mindezek a tevékenységek segítenek új ötletek megszerzésében, és motiváltnak érzi magát, hogy dolgozzon ezeken.

Olvasni:  A legjobb kisvállalkozási webtárhely cégek

3. Hozzon létre egy közösségi média marketing stratégiát

Közösségi média marketing stratégia

Forrás

A blog tartalmának népszerűsítése a közösségi oldalakon az egyik leghasznosabb blogírási tipp és trükk kezdőknek. Növeli az olvasóközönséget, és célzott forgalmat irányít a blogodra. Használja ki blogja rését, és használja ki a megfelelő közösségi média platformot blogja népszerűsítéséhez.

Ha például a blog tartalma vizuálisan vezérelt, akkor az olyan közösségi média platformok, mint az Instagram, a Facebook és a Pinterest, remekül illeszkednek. Ha azonban professzionális olvasókat céloz meg, érdemes lehet olyan közösségi platformok felé fordulni, mint a LinkedIn és a Twitter, ha professzionális olvasókat céloz meg. Ugyanebben a megjegyzésben, ha fiatal közönséget céloz meg, jó ötlet lenne a tartalmat olyan hálózatokon keresztül reklámozni, mint a Snapchat.

Ahhoz, hogy a megfelelő közösségi média platformot válassza ki blogja számára, találja meg a választ erre az egyszerű kérdésre – hol van a közönsége? És a döntés könnyű lesz számodra.

Ha készen állnak a közösségi média csatornái, egy fontos blogírási tipp kezdőknek, hogy készítsenek stratégiát a blog népszerűsítésére. Ennek legjobb módja, ha rövid bejegyzéseket ír a blogja tartalmából, és a közönséget átirányítja a webhelyre, hogy többet megtudjon. Néhány vonzó és fülbemászó közösségi média grafika is segíthet.

4. Írj gyilkos szalagcímeket

A vagy a blogbejegyzése a tartalom legfontosabb része. A tartalom semmit sem jelent, ha az olvasó nem tud túllépni a címsoron. Ezért érdemes megtanulnia, hogyan írjon lebilincselő címeket, hogy megragadja az olvasó figyelmét és felkeltse a kedvét, hogy többet olvasson.

Ha nem biztos benne, hogyan írja meg a címsorokat, használhatja az online címsorelemző eszközöket kattintható keresőoptimalizálási címsorok létrehozásához.

5. Optimalizálja blogját mobilra

Mobilbarát blog

Forrás

Az egyik leghasznosabb blogírási tipp és trükk az új bloggerek számára a blog mobileszközre való optimalizálása. Ez ugyanolyan fontos, mint egy blog. Sok blogger most úgy dönt, hogy tökéletesíti mobilwebhelyét.

A Smart Insights jelentése szerint az internethasználók 80%-ának van okostelefonja. Így minél mobilbarátabbá teszed a blogodat, annál többen fognak vele foglalkozni. Ez gyakran egy reszponzív tervezési sablon kiválasztását jelenti.

Általában a blogplatformok lehetőséget biztosítanak reszponzív blogírási sablonokra. Ha azonban a blogja egyedileg készült, megkérheti webfejlesztőjét, hogy optimalizálja a blogot mobileszközökre.

6. Fektessen be egy jó blogtervezésbe

Az új bloggerek számára fontos tipp, hogy fordítsanak időt az olvasók felhasználói élményére (UX). Az intelligens, felhasználóbarát blogtervezés kellemes élményben részesíti olvasóit, amely újra felkeresi őket.

Kiszervezhet egy professzionális blogtervezőt, aki segít a blog megtervezésében. Vagy ha nem tud szakembert fogadni, kiváló minőségű WordPress-témákat használhat a jól bevált tervekhez.

Olvasni:  Hogyan ütemezzünk és automatizáljunk WordPress feladatokat

Az olyan platformoknak, mint a WordPress, még a kezdők is elkezdhetik blogjukat a háttérben építeni. A könnyen használható funkciók és kezelőszervek segítségével személyesebbé teheti blogját. A rendelkezésre álló blogsablonok közül választhat esztétikai, UI/UX, szín- és témakövetelményei szerint.

7. Ne plagizálja a tartalmat

Kerülje el a plágiumot a blogján. Írj egyedi tartalmat. Ne próbálja meg másolni valaki más tartalmát, mert a plágium súlyos bűncselekmény, és a keresőmotorok, például a Google, akár kitilthatják is az Ön webhelyét szerzői jogok megsértése miatt.

Számos ingyenes és prémium online eszköz létezik, amelyek segítségével a közzététel előtt ellenőrizheti a tartalom plágiumát. Ezek az eszközök segítenek abban, hogy tartalmait 100%-ban egyedivé és SEO-baráttá tegye. Ne feledje, hogy a duplikált tartalom vétség a Google szemében, és emiatt az Ön blogja szenvedni fog.

8. Kerülje a nyelvtani hibákat

A nyelvtani hibák rossz felhasználói élményt eredményezhetnek, és befolyásolhatják hitelességét. Ha nem az angol az anyanyelve, használhat online nyelvtani ellenőrző eszközöket és alkalmazásokat, például Nyelvtanilag vagy Nyelvtan-ellenőrző hogy tartalma mentes legyen a nyelvtani hibáktól. Ezek az eszközök könnyen használhatók, ingyenesen és prémium verziókban is elérhetők.

9. Vegye fel a kapcsolatot a niche bloggerekkel

A blogírás nehéz üzlet. De más bloggerek segítségével kezelhetővé válik. Ezért fontos tipp az új bloggerek számára, hogy elérje a saját réseitekben csodált bloggereket, és jó kapcsolatokat építsen ki velük.

Sok dolgot tanulhatsz tőlük, és fontolóra veheted a velük való együttműködést egymás keresztpromóciója érdekében. Ez biztosítja, hogy a célolvasó pillanatok alatt láthassa blogját.

10. Ismerje meg az alapvető oldali SEO-t

SEO

Forrás

Tanulja meg, hogyan használhatja az oldalon belüli keresőoptimalizálási taktikákat a keresési eredmények magasabb helyezése érdekében. A kezdőknek szóló blogírási tippek és trükkök egyike, hogy válasszon célzott kulcsszót a blogbejegyzéséhez, és helyezze el azt az oldal néhány kulcsfontosságú helyén, például a blogbejegyzés címében, a meta leírásában és a H1 címkékben. Ezenkívül tanulja meg a rövid és leíró URL-ek használatát.

Ha szakmai segítség nélkül kezeli blogját a háttérben, akkor SEO beépülő modulokat is használhat a blog SEO pontosságának biztosítására. Ezek a beépülő modulok a közzététel előtt átvizsgálják a tartalmat, és megmutatják a blog hiányosságait SEO szempontból. Így jóváteheti és optimalizálhatja blogja keresőjét a közzététel előtt.

11. Adjon hozzá hivatkozásokat a bejegyzéséhez

A linkek beillesztése blogbejegyzéseibe növeli blogja hitelességét, és áldás lehet a SEO stratégiájában.

Másrészt, ha a bejegyzésben külső forrásokra hivatkozik, az olvasói számára is mélyebb élményt nyújt.

12. Böngészők közötti tesztelés a blogon

A böngészők közötti tesztelés a blogépítés fontos részévé vált, és segít egységes blogélményt biztosítani minden olvasója számára a különböző böngészőkben.

Olvasni:  3 biztos módszer a vlogod termelési értékének növelésére

A Google Chrome, a Safari és a Firefox a leggyakoribb böngészők közé tartozik. Győződjön meg arról, hogy a blog kialakítása kompatibilis az összes böngészővel, és minden böngészőben megfelelően betöltődik.

13. Válaszolj a blogodban írt megjegyzésekre

Az egyik legjobb blogírási tipp és trükk kezdőknek az, hogy interakcióba léphet olvasóival úgy, hogy válaszol a blogbejegyzéséhez fűzött megjegyzéseikre. Minél több interakció van közted és olvasóid között, annál kényelmesebben fogják érezni magukat, ha újra kommentálnak a blogodban.

Az olvasóival a megjegyzéseken keresztüli interakció biztosítja szakmai hitelességét, és segít nekik jobban megérteni a tartalmat. Ügyeljen azonban arra, hogy ne szórakoztasson spam megjegyzéseket a blogjában.

14. Használjon vizuális tartalmat

A vizuális tartalom fontossága

Forrás

Bővítse blogbejegyzéseit releváns, kiváló minőségű vizuális tartalommal, hogy feldarabolja a szöveget, és kiemelje a fontos részleteket, így az olvasók gyorsan átlapozhatják a tartalmat és megérthetik az üzenetet.

Ezzel gyönyörű grafikát készíthet Canva vagy töltsön le kiváló minőségű fényképeket és videókat ingyenes stock fotóforrásokból, mint pl Pexels, Pixabayés StockSnap. Ha úgy gondolja, hogy a grafika tervezése nem az Ön csésze teája, kérjen segítséget egy professzionális tervezőtől.

15. Kémkedj versenytársaid után

A versenyelemzés az erős marketingstratégia gerince. Tehát először azonosítsa közeli versenytársait és marketing taktikáját.

Használhat versenytárs kutatási eszközöket, mint pl SEMrush és Ubersuggest hogy azonosítsa a legközelebbi versenytársait, és olyan adatokat gyűjtsön, amelyek segíthetnek blogja marketingstratégiájának kidolgozásában.

Ezenkívül gondosan figyelje az általuk közzétett tartalmat és a közönségük reakcióit. Segít abban, hogy módosítsa tartalmi stratégiáját, hogy az jobb és eredményorientáltabb legyen.

16. Adjon hozzá cselekvésre ösztönző (CTA) gombokat

Bár a blogodhoz választott tartalom fontos, tanácsos fontos cselekvésre ösztönző gombokat is elhelyezni a blogodban. Fejezd be blogbejegyzéseidet valamilyen CTA-val, hogy kövess az Instagramon, vagy feliratkozz az e-mail listádra.

17. Építsd fel az e-mail listádat

Kezdje el az e-mail listát az elejétől. Mindaddig, amíg olvasói fel vannak iratkozva az e-mail listára, új tartalmait közvetlenül hirdetheti nekik anélkül, hogy aggódnia kellene a keresési rangsorolás miatt. Az egyik legjobb blogírási tipp és trükk az újoncok számára, hogy stratégiailag elhelyezzük a feliratkozási űrlapokat a blogokon, hogy az olvasókat előfizetőkké alakítsuk.

18. Hozzon létre hosszú formátumú tartalmat

Írj hosszú formátumú blogbejegyzéseket, mert azok többet nyújtanak neked abból, amit szeretnél. A hosszú formátumú tartalom jó SEO-értelmű, és fokozza a helyszíni elköteleződést, a közösségi megosztásokat, és vonzza a visszamutató linkeket. Ökölszabályként írjon 1000+ szót, hogy előrébb kerüljön a keresőmotorok lekérdezéseiben

19. Adjon hozzá közösségi megosztási gombokat

Jó tipp az új bloggereknek a blogírás és a közösségi média marketing = marketing siker. A közösségimédia-ikonok összekapcsolása a blogjával a legjobb módja annak, hogy olvasói kövessék közösségi oldalait. Ez növeli a közösségi hálózatok forgalmát, és kiépíti jelenlétét a blogon kívül.

Olvasni:  Hogyan keltsd fel a blogodat: 6 legjobb tipp

A legfontosabb tipp: Ne add fel

Az egyik legfontosabb blogírási tipp és trükk kezdőknek, amellyel ezt a listát szeretnénk lezárni: Ne hagyd, hogy a kudarc cserbenhagyjon.

A rendszeres blogírás nehéz, és nehézségekbe ütközhet a blogoddal, és esetleg úgy érzed, hogy abbahagyod. Rázd le, és csak így tovább. A kemény munka és az elkötelezettség hihetetlenül fontos ahhoz, hogy sikeres blogger legyél.

GYIK

1. Hogyan választhatok domain nevet a blogomhoz?

A blogod neve a legfontosabb része. Leírja, hogy ki vagy, mit csinálsz, vagy miről szól a blog, és segít a célközönségednek felfedezni téged. Tehát az egyik tipp az új bloggereknek, hogy olyan domain nevet válasszanak, amely leírja Önt és blogját, és megkönnyíti a célközönség megtalálását. Keresse meg a leggyakrabban előforduló kulcsszavakat a résben, és használhatja őket domain- vagy blognévként.

2. Hogyan generálhatok ingyenes forgalmat a blogomra?

Használja ki a közösségi médiát és a vendégblog-platformokat, hogy ingyenes forgalmat generáljon blogjába. Megoszthatja blogjait a közösségi médiában, írhat vendégblog-oldalakra, részt vehet vitafórumokon, megjegyzéseket fűzhet más blogokhoz stb.

3. Hogyan javíthatom a blogom SEO-ját?

A blog SEO-jának javításához képet kell kapnia az alapvető oldali SEO-ról. Tartsa szem előtt az oldalon belüli SEO szabályait, miközben tartalmat hoz létre a blogjához. A kulcsszóoptimalizálás többek között az egyik legfontosabb tényező.

4. Mi a legjobb módja a tartalmi ötletek megszerzésének?

Amellett, hogy lefedi a résén lévő információs témákat, jó tipp az új bloggereknek, hogy tartsák szemmel a folyamatban lévő trendeket. Jegyezze fel, mit csinálnak versenytársai és befolyásolói. Kipróbálhatja a közösségi hallgatást is, ahol nyomon követheti, miről beszél a közönsége. Mindezek a tevékenységek segítenek megismerni a legújabb trendeket, és sok tartalmi ötletet adnak.

5. Mely közösségi média platformok a legalkalmasabbak a blogom népszerűsítésére?

A közösségi média platformok kiválasztása a közönségtől és a réstől függ. A Facebook, a Pinterest és az Instagram nagyon sokoldalú, és mindenféle vállalkozás és blogger megtalálható ott. Szóval, mehetsz erre a háromra. Ezenkívül ellenőrizheti a Twitter, a YouTube, a TikTok, a Snapchat stb. hasznosságát a blogjában. Ha megvan a közönségük, hajrá!

6. Hogyan kezd el egy blogger pénzt keresni?

Sokféleképpen lehet pénzt keresni blogírás közben. Egyes gyakorlatok közé tartozik a hirdetési hálózatok használata, a termékek értékesítése vagy a közvetlen reklámozás, az affiliate marketing, a natív hirdetés, a szponzorált bejegyzések közzététele, a fizetett értékelések írása stb. Ezenkívül kövesse a megfelelő blogírási tippek és trükkök hogy blogját híressé tegye közönsége körében és szponzorokat vonzzon.

Új publikációk:

Ajánlott