20 befolyásoló marketingtrend 2024-ben

Összegyűjtöttük a 20 legjobb influencer marketingtrendet, amelyek segíthetik vállalkozása fellendülését 2022-ben.

Az Influencer marketing jobbá tette a marketinget és a reklámfelületet! Képzett szakács nélküli kávézókhoz hasonlóan a márkák unalmasak influencer marketing nélkül.

Bár az igazság az, hogy az influencerek örökké ott voltak, a világjárvány elérésekor egyre fényesebben kezdtek ragyogni. Még a marketingguruk is egyetértenek abban, hogy ezek a közösségimédia-sztárok most segítik a márkák virágzását és nagy közönség vonzását.

A befolyásolókat nano-, mikro-, mega- és hírességek kategóriába sorolják. Olyan befolyásolókat kell kiválasztania, amelyek megfelelnek a költségvetésének és a márkahangjának. Hiszen ez számít a legtöbbet! Bár a márkához tökéletesen illeszkedő influencerek kiválasztása önmagában is kihívást jelent, van néhány egyéb akadály is, amelyeket át kell lépnie! Az egyik az, hogy naprakészen maradj az influencer marketing trendekkel!

A jelenlegi trendek és az influencer marketing kampányok összehangolása elsöprő feladat lehet; Mielőtt azonban mélyen belemerülnénk ezekbe az influencer marketing trendekbe, röviden értsük meg az influencer marketing jelentését.

Mi az Influencer Marketing?

Az befolyásoló marketing egy olyan marketingforma, ahol a márkák együttműködnek influencerekkel termékeik vagy szolgáltatásaik népszerűsítése érdekében. A márkák különböző célok érdekében dolgoznak együtt befolyásolókkal, mint például a márkaismertség, a leadek, a hírnév javítása stb. Ne feledje, hogy befolyásos személyeket kell találnia a saját résén, alaposan tanulmányoznia kell profiljukat, és ki kell választania azt, aki tökéletesen megfelel minden kritériumának.

Forrás

Egyetértünk abban, hogy a perfekcionizmus mítosz, de a megfelelő szűrési folyamat segít abban, hogy a legjobb befolyásolókat bevonja a fedélzetre. És hogy ebben segítsünk, íme, 2022 legfontosabb influencer marketingtrendjei, amelyek segíthetnek abban, hogy márkáját a reflektorfényben tartsa.

Olvasni:  Az ingyenes tartalom weboldalakon való átadásának előnyei és hátrányai

És ki ne szeretne reflektorfényben maradni? Tudjuk, hogy mindenki igen, mert itt a lux az eladásokkal arányos! Laikus szóval, minél több fogyasztó ismeri a márkáját, annál nagyobb lesz a profitja!

Most, hogy tisztában van az influencer marketing néhány alapjával és a lehetséges előnyökkel, segítünk ellopni a reflektorfényt.

20 befolyásoló marketingtrend 2024-ben

2019-ben a marketingesek 55,4%-a kamatoztatta az influencer marketinget. A növekedés pedig az előrejelzések szerint 2022-ben 17,1%. Ezek a statisztikák azt bizonyítják, hogy mennyire fontos megismerni a 2022-es influencer marketing trendeket, és azokat megfelelően kiaknázni.

Forrás

1. A mikro- és nano influencerek az új hírességek!

A közönségkapcsolat messzire vezet. Úgy tűnik, a nano- és a mikro-befolyásolók elsajátították ezt a képességet. Összehasonlítva az igazi hírességekkel, például a filmsztárokkal, lehet, hogy nincs tömeges követőjük; az elköteleződési arányuk azonban jelentősen magas!

Forrás

Nos, ez a hiteles és megnyerő tartalmuk eredménye. Ezért ne ess a nagyszámú követő csapdájába. Ezek az influencer kategóriák jól ismerik márkaértékeit, és segíthetnek megnyerni a közönség hűségét. Ezért ügyeljen arra, hogy működjön együtt a megfelelő mikro- és nano-befolyásolókkal a résében.

2. Az élő vásárlás új jelenség!

Ez a legújabb trend örökre megváltoztatja a vásárlási élményt. Olyan márkák, mint a Myntra teljesen megváltoztatták a vásárlás fogalmát az olyan élő funkciók bevezetésével, mint a Myntra Studio. Tudva, hogy a fogyasztói magatartás és preferenciák változnak, a közösségi kereskedelem, valamint a divat- és életmód-befolyásolók összehozása jó módja annak, hogy személyre szabott tartalmat készítsünk a fogyasztók számára.

Forrás

3. A videotartalom térnyerése

A videótartalom a teljes marketingtér pillérévé vált. Ha hatékonyan kihasználja az influencer marketinggel, segíthet átalakítani a márkáját. Az influencerekkel rendelkező márkák az Instagram-videók segítségével pénzt szerezhetnek hosszú formátumú tartalmakkal.

Forrás

4. Új közösségi média eszközök megjelenése

A közösségi média dinamikus tér. Ha nem tud teljes mértékben a közösségi média platformokra koncentrálni, akkor lehet, hogy veszteséget kell viselnie. Az olyan platformok, mint az Instagram, a Facebook stb., csak a javulás érdekében frissülnek.

Forrás

Az olyan eszközök, mint a közösségi kereskedelem, a Lives, a Reels stb., csak segítik a márkákat, hogy több bevételt érjenek el. Nem meglepő, hogy az influencer marketing elengedhetetlenné vált ezen funkciók megfelelő optimalizálásához.

5. Befolyásolói együttműködés több platformon

Minden olyan digitális marketingszakértő, aki megéri a sót, azt tanácsolja, hogy ne függjön egyetlen platformtól vagy befolyásolóktól. Soha! Lépjen kapcsolatba a befolyásolókkal több platformon, és működjön együtt velük, hogy kiszélesítse elérhetőségét.

Olvasni:  Hogyan lehet törölni Instacart fiókot

6. Együttműködjön a résén lévő influencerekkel

Az influencer marketing trendek közül már régóta léteznek influencer partnerségek a kívánt résben. Mivel azonban az influencer piac növekszik, a niche influencerek iránti kereslet növekszik. Az ok egyszerű!

Végtére is, senki sem értheti annyira a márka értékeit és céljait, mint a domainjében már aktív befolyásolók. Rendelkeznek a szükséges készségekkel és szakértelemmel, amelyekre az Ön vállalkozása a promóciós célokhoz megkívánja.

7. Történetmesélés influencer marketingen keresztül!

A mai közönség okos és érzelmes. Ezért az influencer marketing kampányaidnak történetet kell mesélniük! Emlékezzen Steve Jobs, a marketingzseni Apple termékeinek piacra dobására!

Szerinte mindenki szereti a mesét! Az egyszerű termékpromóció többé nem működik. Kell lennie egy történetnek és egy érzelemnek, amelyhez a közönség kapcsolódni tud. Végtére is, a márkájának meg kell ragadnia a fogyasztók elméjét és szívét, mielőtt lyukat áshatna a pénztárcájukba!

8. A kampányok üresek influencer marketing nélkül

Miközben a 2022-es influencer trendekről beszélünk, vitathatatlanul igaz, hogy a márkáknak összhangba kell hozniuk az influencer marketinget az általános kampányukkal, hogy nagyobb vonzerőt szerezzenek. Ahogy a közösségi média tér virágzik, úgy az influencer közösség is. Az influencer marketing aranykorszaka már elkezdődött, és jó úton kell haladnod a márkáddal, hogy kihasználd az előnyöket!

9. A podcastok az új vonzó formátum

Ön szerint a hangtartalom iránti kereslet régimódivá vált? Ha igen, akkor barátunk, lemaradsz 2022 egyik kiemelkedő influencer trendjéről.

Forrás

Legyen szó Spotifyról vagy Amazonról, a podcastok mindenhol megtalálhatók. Óriási növekedésével azt jósolták A podcast-hallgatók száma 2023-ra meghaladja a 160 milliót. Így a podcastoknak az erőteljes influencer marketingstratégiájának kell lenniük, mert ezek személyre szabottabbá teszik kampányait.

10. Az alkalmazottak az új befolyásolók

Az alkalmazottak befolyásolói hiteles tartalmat eredményeznek, és növelik a közönség lojalitását. A munkavállalói befolyásolókkal való együttműködés előnye, hogy úgy értik a márkáját és termékét, mint senki más. Sőt, a közönség nagyobb valószínűséggel bízik az alkalmazotta ajánlásaiban, mint valakiben, akinek nincs szakértelme ebben.

11. A marketingtevékenységek kihasználása alkalmas eszközökkel

Számos influencer marketing platform jelent meg a közelmúltban, mivel az influencer marketing iparágat elárasztják a különféle influencerek. Ezek az eszközök és platformok segítik a márkákat az influencer kampányok összes adatának rendszerezésében, kezelésében és jelentésében.

Ezért használja ezeket az eszközöket, ha értékelni szeretné influencer marketing kampányait és optimalizálni szeretné azokat.

12. Hosszú távú befolyásoló partnerségek

Ma a márkabefolyásoló együttműködések nem korlátozódnak a rövid távú szerződésekre. Ehelyett ezek a partnerségek ma már hosszú távú alapokon nyugszanak. Az influencer marketing trendhez hasonlóan az influencer-brand partnerségek is sokáig megmaradnak. Ne feledje, ezek az együttműködések a bizalomra, az őszinteségre és a hűségre vonatkoznak.

Olvasni:  10 eszköz a B2B közösségimédia-stratégia felépítéséhez 2024-ben

13. A reklámok segítségével nagy közönséget érhet el

Nem meglepő, hogy az influencerek segítenek kiszélesíteni az elérést, de a nagy közönség előnyeinek kihasználása érdekében igazítsa az influencer tartalmát a fizetett hirdetésekhez. Itt nem kell aggódnia az algoritmusok megváltoztatása vagy az alacsony elkötelezettség miatt. A jó minőségű tartalom több figyelmet érdemel. Tehát folytassa, és erősítse fel hirdetéseit.

14. Az influencer befektetések folyamatos növekedése

Egyszerűen nem hagyhatja ki az influencer marketingbe való befektetést a márka átfogó kampányának kialakítása során. A hiányzó influencer marketing olyan, mintha megakadályozná a márkáját abban, hogy aurát alkosson! Egyszerűen nem élhet ezzel a lehetőséggel a hirdetési és marketing területen.

Így az influencer befektetések emelkedésben vannak! Egyszerűbben fogalmazva: a márkák manapság ügyelnek arra, hogy külön költségkeretet tartsanak ezekre a kampányokra, és ezt Önnek is meg kell tennie!

15. A célvezérelt kampányfelhajtás

Amennyire a közönség a történetmesélés, az érzelmi és kreatív kampányok felé irányítja a figyelmét, egyúttal megmutatják érdeklődésüket a márkák és befolyásolók iránt, akik valóban támogatnak egy adott célt.

Forrás

Azonban vigyázni kell! A célorientált kampányok nem feltétlenül jelentik minden ügy előmozdítását. Támogass egy ügyet, amelyben őszintén hiszel. Legalább az erőfeszítéseid valódibbnak tűnnek!

16. Érd el a magasan célzott influencereket a résben!

Ne keverje össze a nagyon célzott influencereket a mega influencerekkel. Legyen pontosabb arról, hogy milyen befolyásolókkal szeretne együtt dolgozni. Ez elősegíti a márkarés jobb leépítését és a kampány jobb optimalizálását.

17. A metaverzum és a virtuális valóság megjelenése

Ahogy haladunk a virágzó technológia felé, mindannyian tudjuk, hogy a metaverzum és a virtuális valóság jelenti a jövőt! A márkák az influencer marketinggel kihasználhatják ezeket a funkciókat, hogy a lehető legjobb módon mutassák be termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

Forrás

18. A hitelesség az új divatszó!

A közönség már alig várja, hogy személyes kapcsolatot építhessen ki kedvenc influencereivel. Nos, ez hiteles, releváns és vonzó tartalommal jár. Tehát mielőtt kiválasztaná a megfelelő influencert a márkájához, győződjön meg arról, hogy minden tulajdonsága megvan a környezetében. Szeretnéd felkelteni a közönséged? Ne feledje, a hitelesség a kulcs!

19. Több teljesítmény alapú szerződés

A verseny az influencer iparágban hatalmas léptékben növekszik. Ezt figyelembe véve ezek a partnerségek ma már hosszú távú alapon jönnek létre. Ezért nem meglepő, hogy a teljesítményalapú szerződések száma növekedni fog.

Olvasni:  A legnépszerűbb mesterséges intelligencia fordítóeszközök 2024-ben: Segíthetnek az AI-eszközök minden dokumentum lefordításában?

Forrás

Ezért, ha olyan influencereket keres, akik hajlandók ilyen szerződéseket aláírni, minden feltételt előzetesen határozzon meg, és végül alakítsa ki a kívánt partnerséget.

20. Az influencer marketing cégek folyamatos felemelkedése

Az egyik influencer marketing trend, amelyet választanod kell, az, hogy szerződést írsz alá az influencer ügynökségekkel. Az influencer kampányok kezelése néha túlterhelheti Önt. Ilyenkor ezek az ügynökségek segíthetnek a kampányok kezelésében és megszervezésében.

Ezen túlmenően rendszeres időközönként átfogó jelentéseket küldenek Önnek. Kérjük, erősítse meg üzleti mentorait; hogy ezek az ügynökségek megérik a befektetését!

Következtetésképpen

Úgy tűnik, hogy az influencer marketing trend 2022-ben is megmarad. Az eszközök és technológiák minden nap frissülnek. Az egyetlen út a sikerhez, ha felhasználják őket influencer marketing kampányai végrehajtásához!

Készüljön fel, és készüljön fel arra, hogy márkáját magasabb szintre emelje hatékony influencer marketinggel.

Kulcs elvitelek

  • Célozza meg a befolyásosokat a résén. Például, ha Ön egy ruházati cég, ideális partnerkapcsolatokat alakíthat ki divat- és életmód-befolyásolókkal.
  • A nano- és mikrobefolyásolók relevánsabbak a márkánál, és nagyobb elköteleződést érhetnek el.
  • Lépjen kapcsolatba influencer marketing ügynökségekkel, hogy jobban kezelje influencer marketing kampányait.
  • Az influencer marketing kampányok összhangba hozása a teljes kampányával elengedhetetlen.
  • Az influencer trendek kihagyása 2022-ben nagy nem!

GYIK

1. Ha végre kell hajtania az összes influencer marketing trendek?

Nem. Bár a trendek nap mint nap jönnek, valósítsa meg azokat, amelyek a legjobban illeszkednek márkakampányaihoz.

2. Hatékony-e az influencer marketing a márkák számára?

A válasz egyértelmű igen! Az influencer marketing növelheti márkájának ismertségét, és elősegítheti a vonzerejét. A trükk az, hogy használja ezeket a 2022-es influencer marketing trendeket, hogy a legtöbbet hozza ki influencer marketing kampányából.

3. Melyik influencer marketing trendek a legéletképesebb a használata?

Bár a történetmesélés, a videótartalom és a nano influencerekkel való partnerség a legáltalánosabb influencer marketing trend, amelyet a sikeres márkák alkalmaznak, mindig tesztelheti és kipróbálhatja azokat, amelyek segítségével márkája magasabb magasságokba juthat.

4. Csak mega- és celeb influencerekkel tudsz együttműködni?

Bölcs dolog szorosabban együttműködni a nano- és mikro-befolyásolókkal, mert ezek az influencerek hiteles tartalmat hoznak létre. Sőt, a követőikkel való személyes kapcsolatuk növelheti a márka ismertségét és hűségét.

5. Ingyenesen regisztrálhat az influencer marketing ügynökségeknél?

Ez nagyban függ az influencer marketing ügynökségektől. Míg egyes ügynökségek komoly díjat számítanak fel, vannak olyanok, amelyek ésszerű díjakat alkalmaznak.

Új publikációk:

Ajánlott