20 ok, amiért szabadúszó közösségi médiamenedzsert kell bérelni

Ez a cikk 20 okot vizsgál meg, amiért szabadúszó közösségi médiamenedzsert kell felvennie. Tanuld meg, hogyan legyél az, és szerezd meg gondolataidat ezzel az izgalmas karrierrel kapcsolatos hasznos információkkal.

Tartalomjegyzék

● A szabadúszó közösségi médiakezelő meghatározása

● 9 készség, amellyel minden szabadúszó közösségi média szakembernek rendelkeznie kell

● 20 ok, amiért szabadúszó közösségi médiamenedzsert kell bérelni

Az e-kereskedelem manapság rendkívül specializált és rendkívül versenyképes, a vállalkozások minden dollárt tovább akarnak vinni.

Ennek eredményeként az online marketing most jobban összpontosít a közösségi médiára, mint valaha. De a több marketingcsatorna és a sokrétű üzleti erőfeszítések miatt a vállalkozások nem tudnak időt és erőforrásokat fordítani a közösségi médiára.

Ahogy ketyeg az óra, a közösségi média egyre fontosabbá válik a digitális marketingben. Egy újfajta szakember jelent meg, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a közösségi médiában kitűnjenek, miközben az erősségeikre összpontosítanak.

Lépjen be a szabadúszó közösségi média menedzserbe.

Forrás

A szabadúszó közösségi média menedzser meghatározása

A szabadúszó közösségi média menedzser szabadúszó. És ők közösségi média menedzserek.

Szabadúszóként,

● Nem kötődnek egy céghez.

● Lehet, hogy néhány ügyfelük van.

● A szabadúszók munkánként vagy óránként keresnek pénzt.

● Nem teljes munkaidős alkalmazottak.

● A szabadúszókat önálló vállalkozóknak nevezzük.

● Általában független vállalkozóként dolgoznak.

A közösségi média menedzsereként a szakemberek irányítják a cég online közösségi jelenlétét. Sok kalapot viselnek, beleértve a tartalomgyártást, a stratégiaalkotást és az adatelemzést (szabadúszó közösségi média elemzők).

Forrás

Ha szabadúszó közösségi médiamenedzsert szeretne felvenni, ellenőrizze ezeket a készségeket.

9 készség, amellyel minden szabadúszó közösségi média szakembernek rendelkeznie kell

Forrás

A szabadúszó közösségi média menedzser egyben szabadúszó közösségi média specialista is. Speciális tudással és rátermettséggel rendelkeznek a közösségi médiában. Íme egy ellenőrző lista, amelyet érdemes kipipálni, mielőtt szabadúszó közösségi médiamenedzsert bérelne.

Olvasni:  Logótervezési tippek: Mitől lesz nyerő logó?

1. Írás

A szabadúszó közösségi média menedzser legfontosabb készsége az írás. Az írott szón keresztüli kommunikáció a legerősebb médium. A videó azonban gyorsan felzárkózik. Egy nagyszerű szabadúszó közösségi média menedzser a márka hangjával összhangban tud beszélni. Példányuk felkelti a figyelmet, felirataik pedig terjednek. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert szeretne felvenni, az írás az első készség, amelyet keresni kell.

2. Kommunikáció

A kommunikáció a következő készség. A közösségi média lényegében a kétirányú kommunikáció egyik eszköze. Kommunikációs szakértőként a szabadúszó közösségi média menedzsereknek képesnek kell lenniük arra, hogy párbeszédüket minden közösségi médiára hangolják. A saját hangjukon és a márka hangján kell kommunikálniuk az érdekelt felekkel.

Forrás

3. Szervezési készségek

A szervezési készségek jelentik a következő értékes készségeket egy szabadúszó közösségimédia-specialista arzenáljában. Ezek a szakemberek az elejétől a végéig kampányokat terveznek és hajtanak végre. Irányelveket és folyamatokat kell kialakítaniuk, hogy időben elvégezhessék a munkát. A közösségi média naptár nagyszerű módja a szervezésnek. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert szeretne felvenni, a harmadik ellenőrizendő készség a szervezési készségek.

Forrás

4. Kreativitás

A kreativitás fontos fegyver a szabadúszó közösségi média specialisták fegyvertárában. Hogyan tűnsz ki a közösségi média tartalmaiba fulladó világban? A kreativitás a márka védjegye. Egy szabadúszó közösségimédia-menedzsernek zümmögésre méltó tartalmat kell létrehoznia. Ha közösségimédia-menedzsert szeretne felvenni, a következő készség a kreativitás.

Forrás

5. Ügyfélszolgálat

Az a képesség, hogy ügyfélszolgálati szakember legyen, egy másik tulajdonság, amely egy szabadúszó közösségi média szakembertől megköveteli. A Sprout Social Index legfrissebb adatai szerint a fogyasztók 33%-a valószínűleg a közösségi médiában keresi meg, ha ügyfélszolgálati problémája van. Az ötlet itt nem csak a kiszolgálás, hanem az örömszerzés is. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert szeretne felvenni, az ügyfélszolgálati alkalmasságra figyelni kell.

Forrás

6. Marketing

A digitális és a hagyományos marketing ismeretek elengedhetetlenek egy szabadúszó közösségi média szakember számára. A társadalmi stratégiát nagyobb üzleti célokhoz kell kapcsolni. Ehhez meg kell érteni a hagyományos és a digitális marketing megközelítéseket. Ezek zökkenőmentes alkalmazását is megköveteli. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert szeretne felvenni, a marketing ismeretek előfeltétele.

7. Agility

Agility – a karcsú, átlagos gondolkodásmód a következő előfeltétele egy szabadúszó közösségi média specialistának. Gyorsan reagál a szakember? Képességgel és gyorsasággal alkalmazkodnak a változó marketingkörnyezethez? Hatékonyan taktikusak az átfogó stratégián belül?

Forrás

8. Kapcsolatok

A kapcsolatteremtési képesség egy szabadúszó közösségi média specialista egyik legfontosabb készsége. A társadalmi kapcsolatok kialakítása elengedhetetlen. Ennek az az oka, hogy a vásárlók nagyobb valószínűséggel fizetnek olyan márkákért, amelyekkel kapcsolatban érzik magukat. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert szeretne felvenni, nézze meg kapcsolatteremtő képességét.

9. Adatelemzés

Az adatelemzés egy másik létfontosságú készség a szabadúszó közösségimédia-szakértők arzenáljában. Az adatok áttekintése és használható erőforrássá alakítása elengedhetetlen készség számukra. A társadalmi meghallgatás egyre fontosabbá válik. A minőségi és mennyiségi adatok bányászata betekintés céljából fontos a közösségi marketing sikeréhez. Ha szabadúszó közösségi médiamenedzsert szeretne felvenni, ellenőrizze adatelemzési készségeit.

Olvasni:  10 módszer az ügyfélélmény-stratégia felépítésére

Forrás

Ha ismeri a szabadúszó közösségi média menedzserhez szükséges készségeket, tudja, kit keres. De a kérdés, amit fel kell tenni:Miért keresed őket?”

20 ok, amiért szabadúszó közösségi médiamenedzsert kell bérelni

Forrás

Egy szabadúszó közösségi média menedzser alkalmazása rendkívül pozitív hatással lehet vállalkozására. Itt van, hogyan.

1. A közösségi média prioritása

Egyes cégtulajdonosok számára kihívást jelent a közösségi média marketingjének előnyben részesítése. Ha felvesz egy kiváló szabadúszó közösségimédia-menedzsert, biztos lehet benne, hogy a közösségi média marketingjét helyezi előtérbe. Végül is ez a dolguk. Gondosan megtervezik a tartalmat, és hozzáigazítják az üzleti céljaihoz.

2. Stratégia megfogalmazása

Egy kiváló szabadúszó közösségi média menedzser jártas a stratégiaalkotásban. Rendkívül fontos kérdésekre válaszolnak. Milyen posztok vonzzák a legtöbb vásárlót? Milyen platformokat érdemes használni? Milyen adatbetekintéseket érdemes megnézni? Ezekre a kérdésekre adott válaszokat aztán egy erőteljes közösségimédia-stratégiává gyűjtik össze.

3. Friss gondolkodásmód

A szabadúszó közösségi média szakértők a közösségi média játékának élén állnak. Kapcsolatban állnak a legjobb közösségi média menedzsment eszközökkel. Az általuk készített feliratok nagyobb érdeklődést váltanak ki, mint az átlagos Joe. Több követőt vonzanak, és kereshető tartalmat adnak ki.

4. Márkaismertség növelése

Kiváló szabadúszó közösségi média menedzserek növelik márkájának ismertségét. De túlmutatnak ezen. Új követőket vonzanak, és hűséges „törzset” hoznak létre az elkötelezett ügyfelekből.

5. Gyors válaszok

Az ügyfelek gyors választ akarnak kapni kérdéseikre. Ha nem kapnak kellő időben válaszokat, csalódottak lehetnek, és a versenytársaktól szeretnének vásárolni. A szabadúszó közösségi média menedzser gyorsan válaszol a kérdésekre, és megakadályozza, hogy az ügyfelek máshol vásároljanak.

6. Győzd le a versenyt

A szabadúszó közösségi média szakértők olyan eszközöket használnak, mint a SpyFu, hogy szemmel tartsák a versenyt. Ezeket az ismereteket arra használják fel, hogy figyelemreméltóan hatékony közösségimédia-taktikákat dolgozzanak ki, amelyek a játék tetején tartanak. Azzal, hogy szemmel tartják az iparág vezető elméit, stratégiailag és taktikailag növelik vállalkozását.

7. Elköteleződés a követőkkel

Vállalkozását ismerni, kedvelni kell, és meg kell bízni benne. Ez a társadalmi szerepvállalás kialakításával valósul meg. Hány lájk, megosztás és hozzászólás van a bejegyzésedben? Elterjedt valamelyik bejegyzésed az elmúlt hónapokban? A szabadúszó közösségimédia-menedzser feladata, hogy növelje az elkötelezettséget, és a márka hangját azonnal felidézze az ügyfél elméjében.

8. Kiváló ügyfélélmény biztosítása

Az ügyfelek minden barátjuknak mesélhetnek a vállalkozásáról. Vagy hagyhatnak negatív véleményt. A kiváló ügyfélélmény biztosítása ma már elengedhetetlen. És ezt nem akarod egy tapasztalatlan juniorra bízni. Egy nagyszerű szabadúszó közösségimédia-menedzser valós időben tud beszélni az ügyfelekkel, meg tudja oldani kérdéseit, és elragadtatja őket.

Olvasni:  15 szabadúszó író, akit követned kell a Linkedin inspirációért

9. A befolyásolók felerősítése

A kiváló szabadúszó közösségimédia-specialisták azonosítani tudják a kulcsfontosságú befolyásolókat, és kapcsolatba léphetnek velük. Ezután ezekkel a befolyásolókkal együttműködve növelik a márka bizalmát és visszahívását. A szabadúszó közösségi média menedzserek úgy erősítik meg a márkájuk befolyásolóinak erejét, hogy stratégiailag együttműködnek velük.

10. Növekvő PR

Egy szabadúszó közösségi média menedzser exponenciálisan növelheti PR-jét. A közösségi média tele van PR lehetőségekkel. Egy kiváló szabadúszó közösségi média szakember képes azonosítani ezeket a lehetőségeket és dolgozni azokon. Ily módon kiterjesztik vállalkozása hatókörét, és nagyon magas ROI-t biztosítanak.

11. A kulcsfontosságú üzleti folyamatok kiadási ideje

Mivel Ön szakértőt fogadott fel közösségi média marketingre, ideje felszabadul a legfontosabb üzleti folyamatokra. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsere dolgozik a közösségi média marketingjén, lazíthat, és azokra az üzleti területekre összpontosíthat, amelyekben a legjobban teljesít.

12. Maradjon egy lépéssel előrébb

Mivel a szabadúszó közösségi média menedzserek szakterületük szakértői, egy lépéssel a verseny előtt járnak. Időt áldoznak a kutatásra és a kreativitásra, és a piac legjobb eszközeivel dolgoznak, hogy Ön a játékban maradjon.

13. A racionalitás ereje

A szabadúszó közösségi média menedzserek nagyobb valószínűséggel tekintenek racionális szemmel a közösségi média marketingedre. Jó döntéseket hozhatnak, amelyek végső soron a márkája javát szolgálják. Előfordulhat például, hogy jobban reagálnak a sunyi megjegyzésekre és a trollokra, mint a cég tulajdonosa.

14. Hagyd, hogy azt csináld, amit szeretsz.

Az üzletemberek gyakran nem szeretik a közösségi médiát. Lehet, hogy szívesebben töltik idejüket vállalkozásaik hirdetéseivel. Itt dolgoznak kiválóan a szabadúszó közösségi média szakértők. Időt biztosítanak arra, hogy azokra az üzleti folyamatokra összpontosítson, amelyeket szeret, és amelyekben kiváló.

15. Pénz

A közösségi média menedzserei gyakran pénzt takaríthatnak meg. Ismerik a legjobb, leghatékonyabb eszközöket a különböző folyamatokhoz. A közösségi média marketing különböző területeit szinkronban tudják kihasználni, hogy magas ROI-t érjenek el. Egyszerűen fogalmazva, sok pénzt takaríthatnak meg!

16. Lean és aljas

A szabadúszó közösségi média menedzserek nem nagy ügynökségek. Nem hagyományos órákban dolgoznak. Nagyon befektetnek a sikeredbe. Nem veszett el az ügyfelek tengerében. Ügyfélként kritikus a szakember számára. Ez nagyon sokat számít.

17. Szakértelem

Elmegyünk fodrászhoz fodrászni. Autót küldünk a szerelőkhöz szervizelésre. Miért? A válasz a szakértelem. A közösségi média nem más. A közösségi média kezelését szakértőkre kell bíznunk.

18. Kiválóan működjön válsághelyzetekben.

Néha egy szabadúszó közösségi média menedzser áldás a válság idején. A közösségi média katasztrófáit győzelemre tudják váltani.

19. Valóban jót tesz a bolygónak.

Egy szabadúszó közösségimédia-menedzser alkalmazása nagyszerűen működik a bolygó számára. Az ingázás hiánya halmozottan sok benzint takarít meg minden nap. Ez összeadódik.

20. Multiplikatív hatás

Amikor felvesz egy szabadúszó közösségimédia-menedzsert, gyakran kihasználja a közösségük erejét. Ez olyan, mintha egynél több embert alkalmazna.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egyszerű webhelyet kevesebb mint egy óra alatt

Itt érdemes megemlíteni a szabadúszó közösségi média menedzser munkaprofil egy részét: a szabadúszó közösségi média elemzőt. A szabadúszó közösségi média elemzők a közösségi média adatainak elemzésére specializálódtak. A közösségi média elterjedése miatt a felhasználható közösségi adatok végtelen tárháza áll rendelkezésre. Nem minden vállalkozás használja fel piaci betekintésre. Egy szabadúszó közösségimédia-elemző felvételével kitűnhet a falkából. Ezek az egyének a közösségi adatokat hasznosítják és alkalmazzák marketingstratégiákhoz.

Forrás

Az utolsó szó

A szabadúszó közösségi média menedzsernek lenni megköveteli, hogy az egyének szövegírók, ügyfélszolgálati képviselők, elemzők, stratégák és tervezők legyenek. Nem mindenki lehet ennyire változatos a szakmájában.

A szabadúszó közösségi média specialisták sokféle kemény és puha készségekkel rendelkeznek. Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert alkalmaz, akkor a közösségimédia-kezelésre jellemző készségeket bérel fel.

Az ilyen speciális készségek nagyon ésszerű költségek mellett magas ROI-t eredményeznek. Ez az, amit minden vállalkozás keres. Három szóval: szabadúszó közösségi médiamenedzsert kellene felvenned, mert ennek van értelme.

Kulcs elvitelek

● Bizonyos üzleti folyamatokat, például a közösségi média kezelését ki kell szervezni a magasabb ROI elérése érdekében.

● Ha szabadúszót bérel fel a közösségi média kezelésére, az alapvető előnyökkel jár. Ide tartozik a szaktudás és az óra/projekt fizetés.

● Ha szabadúszó közösségimédia-menedzsert alkalmaz, az leveszi a közösségi média kezelésével járó stressz nagy részét. Ezen kívül időt szabadít fel az Ön által kimagasló üzleti folyamatok végrehajtására.

● A digitális marketing világa a szuperspecializáció korszakába lép. A szabadúszó közösségi média menedzser munkaprofil ennek eredménye.

● A szabadúszó közösségimédia-menedzsernek speciális készségekre van szüksége. Egy szabadúszó közösségimédia-menedzser felvétele lehetővé teszi a szakember számára a közösségi média kezelését. Ez jobb üzleti eredményekhez vezet.

● A szabadúszó közösségimédia-menedzser felvételének másik mellékterméke a rugalmasság.

Forrás

GYIK

1. Ki lehet szabadúszó közösségi média menedzser?

Ha jártas a közösségi médiában, és van némi tapasztalata a közösségimédia-fiókok kezelésében, akkor sikeres közösségimédia-menedzser lehet. De innovatívnak és alkalmazkodóképesnek is kell lenni. Együttműködési és kommunikációs készségre van szüksége. Magabiztosságra, kitartásra és önmotivációra is szükség van.

2. A szabadúszó közösségi média menedzserek teljes munkaidős alkalmazottak?

Általában a szabadúszó közösségi média menedzserek független vállalkozók. Nem teljes munkaidős alkalmazottak.

3. Hogyan fizetik a szabadúszó közösségi média menedzsereket?

Fizetésüket óránként vagy munkánként kapják, ahogyan az elején elhatározták.

4. Hol tanulhatok szabadúszó közösségi média kezelést?

Szabadúszó közösségi média kezelést tanulhat olyan platformokon, mint az Udemy, az Udacity és a Coursera.

5. Megéri diákot felvenni szabadúszó közösségi média menedzsernek?

Ennek néha kiváló értelme van. A diákok frissek, egyedi, világos és kreatív ötletekkel. Olcsóbbak is, mint a hagyományos szabadúszó közösségi média specialisták. Szívesen tanulnak és bizonyítani akarnak valamit.

Új publikációk:

Ajánlott