20 tipp a SEO-írás szupersztárjává váláshoz

Tartalomjegyzék

  • Hogyan lehetsz kezdőként jó író
  • 20 tipp a jó SEO tartalom írásához
  • Következtetés
  • GYIK

Mint minden törekvés, a jó SEO tartalom írásának ismerete is időt és odaadást igényel. A Google algoritmusa folyamatosan változik, de ha megismerkedsz a SEO írással tipsmegtanulod, hogyan írj nagyszerű cikket.

Szerencsére a SEO alapjai nem változnak úgy, mint a Google algoritmusa. Csak új módszereket tanulhat meg, hogyan lehet jó tartalomíró, és folyamatosan fejlődhet új projektekkel.

Hogyan lehetsz kezdőként jó író

Kezdetben a SEO-írás lenyűgözőnek tűnhet, és ha azon tűnődsz, hogyan lehetsz jó tartalomíró, akkor ez azzal kezdődik, hogy megtanulod, hogyan írj jó SEO-tartalmat. Az internet tele van tartalommal, és ha egy rést akarsz uralni, akkor valami értékeset kell letenned az asztalra.

Forrás

A SEO-rangsorok feljebb emelkedése és a tartalom optimalizálása mind megtanulható, és a munka megkezdésekor könnyebbé válik. Bár erőfeszítést és időt kell szánnia ahhoz, hogy sikeres legyen, hogy SEO-író szupersztár legyen, ez teljesen megvalósítható. Főleg, ha szeretsz kutatni és ügyes vagy a szavakkal, ez a szakma meg fog jutalmazni. Ez a blog 20 módszert kínál a SEO-írási utazásának kamatoztatására. Ez a blog néhány SEO tartalomírási tippet tartalmaz, amelyek végigvezetik Önt a folyamaton.

20 tipp a jó SEO tartalom írásához

Ha már egy ideje dolgozik a szakmában, ismeri a SEO-írási tippek értékét. Nagyon sok területen lehet fejlődni, még akkor is, ha van egy évtizedes tapasztalatod. A jó íróvá válás megtanulása pedig türelmet és kitartást igényel. Íme 20 tipp, amelyek megtanítanak jó cikket írni.

1. Alkalmazzon közönségközpontú megközelítést

A jó SEO tartalom írásának megtanulásának első lépése a saját résének és a megfelelő célközönségnek a megértése. Ha nem tudja, mihez kapcsolódnak leginkább, nem fogja tudni kiválasztani a megfelelő szavakat, hogy elérje őket. Ha a tartalom nem közönségközpontú, hosszú út áll előtted, mielőtt SEO-író szupersztárrá válhatsz.

Szóval, mi az a közönségközpontúság? A célközönségről és az általuk fogyasztott tartalom típusáról való világos elképzelés létfontosságú az egyes blogbejegyzések vagy internetes példányok stratégiájának kialakításához. Ha nem, akkor azt tanácsoljuk, hogy több közönségszemélyt hozzon létre, hogy összehangolja írásait, és azonosítsa azt a közönségszegmenst, amelyre kattint. Ez a SEO tartalom írásának első számú szabálya. Tudja meg, hogy a célközönsége mit szeretne olvasni, és adjon nekik személyre szabott tartalmat, amely lojalitást épít.

2. Alkalmazzon méltányos arányban hosszú farkú kulcsszavakat

A sok SEO írási tipp közül a long tail kulcsszavak használata érdemel különös figyelmet. Ennek az az oka, hogy a kulcsszavak segítik a tartalmat az információkat kereső felhasználók keresési szándékával egyeztetni. Az interneten található tartalom telítettsége megnehezíti a SEO-írók számára, hogy rangsorolják a gyakran használt, egyszavas kulcsszavakat. Ez az, ahol a hosszú farkú kulcsszavak hozzák a varázslatot.

Olvasni:  Márkapromóciós tippek: 5 fajta blogbejegyzés a márkaépítéshez

A kulcsszókutatás részeként készítsen listát a fő témájához kapcsolódó hosszú farkú kulcsszavakról. Így azonosíthatja és rangsorolhatja azokat a pontos keresési lekérdezéseket, amelyeket ideális közönsége keres. Ha például a „SEO-szolgáltatások” alapján szeretne rangsorolni, akkor nagyobb esélye lehet a hosszú távú kulcsszavaknak, mint például a „Legjobb SEO-szolgáltatások” a környékemen. Ez azért van így, mert az emberek úgy keresnek az interneten, ahogy beszélnek.

3. A hosszú formátumú tartalom nélkülözhetetlen

Amikor megtanulja, hogyan írjon jó SEO-tartalmat, meg kell ismerkednie a hosszú formátumú SEO-írással. A részletes, hosszú formájú bejegyzések megírása növeli az esélyét, hogy kapcsolatba kerüljön az olvasókkal. Ennek az az oka, hogy egy jól kutatott hosszú cikk informatív és megfelel az olvasó céljának. A hosszú formátumú tartalom több helyet biztosít a különböző típusú kulcsszavak használatához, és javítja oldalai láthatóságát.

Egy átgondolt témával párosítva hosszú formátumú blogja nagy forgalmat gyűjthet, ha helyesen hajtja végre. Fontos azonban egy bizonyos minőségi szint fenntartása annak érdekében, hogy azok a felhasználók, akiknek tetszett a bejegyzés, még többet visszajöjjenek.

4. Stratégizálja SEO erőfeszítéseit

„Ha nem készülsz fel, azzal a kudarcra készülsz” – mondta a híres Benjamin Franklin.

A jó tartalomíróvá válás megtanulása nem csupán tudás, hanem felkészültség és tervezés. A tartalomkészítés során a tervezés segíthet időt takarítani, és előre kiválasztani a megfelelő erőforrásokat a kutatáshoz. Egy olyan egyszerű dolog, mint egy durva vázlat összeállítása, segít megőrizni a munka minőségét, és elkerülni, hogy a gondolat elhaljon. Hatékony módszert dolgozzon ki a kulcsszókutatás, témakutatás, blogvázlat stb. stratégiájának kialakítására, és megtanulja, hogyan válhat rövid időn belül jó tartalomíróvá.

5. A kutatás kulcsfontosságú

Ha szeretné tudni, hogyan kell jó cikkeket írni, kezdje azzal, hogy megtanulja, hogyan kell jól kutatni. Ahhoz, hogy jó legyen a SEO írásban, jónak kell lennie a kutatásban. A kutatás jó módja, ha 10-szer több információt gyűjt össze, mint amennyit felhasznál, és kiválasztja a megfelelő tartalmat, amely megfelel a cikk folyamatának. Minél többet kutat, annál jobb lesz a cikk. Az olvasók pedig azonnal megszagolhatják a különbséget.

Tehát ha a legszélesebb körben értékelt SEO tartalomírási tippekre vágyik, akkor az az, hogy a legtöbbet hozza ki a Google és a Bing előnyeiből. Kérjük, ne habozzon elmélyülni a kapcsolódó könyvekbe is. Nézzen videókat és hallgasson a témájához kapcsolódó hanganyagot. A kutatás alapvető. Vállalja fel kutatási készségeinek csiszolását, és képes lesz az online olvasóközönség összegyűjtésére, lenyűgözésére és megtartására.

6. Elemezze a versenyt a rést

A jó SEO tartalom írásának része a piaci verseny ismerete. Szeretnél olvasókat szerezni, mert a legjobbat kínálod. Bármely adott téma esetében, ha szeretné megelőzni a versengő eredményeket online, tudnod kell, mi teszi őket sikeressé, és mit csinálnak rosszul. Így tudja, hogy mi van odakint, és valami egyedit és értékeset kínálhat az olvasóknak.

A verseny tanulmányozásának egyszerű módja, ha többet tud meg a téma keresése során megjelenő eredményekről. Akár a 3. és 4. oldalon is megnézheti az eredményeket. Ügyeljen arra, hogy jegyzeteket készítsen, és azonosítsa, mi teszi őket jó helyen. Értse meg, kivel versenyez, és készítsen jobb tartalmat a megfelelő kulcsszavak használatával és gyakorlati betekintésekkel.

Olvasni:  5 legfontosabb prezentációtervezési tipp

7. Határozzon meg és alkalmazzon előre egy promóciós stratégiát

Rengeteg információ található, és ha láthatóságot szeretne szerezni, meg kell tennie néhány további lépést. Ha már az írás megkezdése előtt tudja, hogyan fogja népszerűsíteni a cikkét, az hatékony módja a jobb eredmények elérésének.

Például, ha növelni szeretné oldalai domain értékét, győződjön meg arról, hogy rendelkezik minőségi hivatkozások beszerzésével, mielőtt minden idejét írással tölti. Vagy ha többet szeretne olvasni, használja a közösségi megosztást és a vendégblogolást. A tartalom legtöbbször észrevétlen marad, mert az íróknak nincs promóciós stratégiájuk. Egy promóciós terv elkészítésével felkészülhet arra a sok jutalomra, amellyel megtanulhatja, hogyan lehet jó tartalomíró.

8. Írj valódi embereknek

A SEO tartalomírási tippek legszentebb tippjei közé tartozik, hogy lekösse az olvasóit azzal, hogy ír nekik és nekik ír. A nap végén, ha meg akarsz tanulni jó cikket írni, meg kell tanulnod beszélgetős hangnemben írni. Ennek az az oka, hogy ha azok, akik olvassák a tartalmat, valóban élvezik azt, megosztják másokkal is. A közönség bevonásának legjobb módja, ha úgy írsz, mintha beszélgetnél velük.

9. Soha ne hagyd ki a bemutatkozást

A sok SEO-írási tipp közül a blogbevezetés prioritása nem probléma. Ennek az az oka, hogy az első néhány sor határozza meg, hogy az olvasó folytatja-e az olvasást, vagy leugrál az oldalról. Közvetlenül a címszó után a tartalmad legfontosabb része a bevezető, ahol összefoglalod, hogy miről is szól a blog. Azáltal, hogy a bevezetőt rövid, éles és vonzó, felkeltheti az olvasó kíváncsiságát és érdeklődését a téma iránt.

10. Vigye be egyedi stílusát a műsorba

Ha meg akarod tanulni, hogyan legyél jó tartalomíró, akkor készen kell állnod arra, hogy előtérbe helyezd egyedi stílusodat és nézeteidet. Bár sok SEO tartalomírási tipp a körül forog, hogy naponta 5 millió blogot tesznek közzé, és hogy meg kell találnia a módját az algoritmus becsapásának, mégis szüksége van valamire, amit tartalomdifferenciációs tényezőnek (CDF) neveznek. A CDF válasz arra a kulcskérdésre, hogy az emberek miért olvassák el az Ön egyedi tartalmait a többi helyett. Egyedülálló történetével és perspektívájával olyan emberként helyezheti el magát, akit meg kell hallani. A jó tartalomíró megtanulásának első lépése az, hogy azonosítsa CDF-jét, hogy mitől egyedi a tartalom, és miért jobb, mint a versenytársa.

11. Legyen világos célja

A nagyszerű cikk írásának megtanulásának része az „Egy nagy ötlet” szabály követése, amelyet az iparág legjobb szövegírói használnak. A szabály szerint a példánynak egy kulcsfontosságú ötletre kell összpontosítania, nem pedig többre. Ezt a filozófiát az egész tartalomban le kell fordítani, hogy világos kontextust kínáljunk az olvasónak. A tartalom fő céljának azonosításával az ötletek áramlása szervezettebb lesz, és hatékonyan bevonhatja a lelkes olvasókat, hogy a konverziós szövegírás szakértőjévé váljanak.

12. A mondatok és bekezdések legyenek rövidek!

Ez valószínűleg egy SEO-írási tipp, amelyet mindenki ismer, mert az interneten található tartalom gyors fogyasztásra szolgál. És ha rövid mondatokat használ, könnyebben kapcsolatba léphet a legtöbb internetfelhasználóval. Valószínű, hogy az olvasók többsége az egész cikket át fogja olvasni anélkül, hogy túl mélyre merülne. A rövid mondatok és bekezdések használatával megkönnyíti számukra, hogy több információt kapjanak, még akkor is, ha gyorsan végigfutják a szemüket az oldalon.

Olvasni:  15 egyszerű számítógép-karbantartási tipp kezdőknek

13. Használj hétköznapi szavakat!

Ha meg szeretne tanulni jó SEO-tartalmat írni, használjon hétköznapi nyelvezetet. Kerülje a bonyolult vagy szokatlan szavakat, ha valóban olvasókra vágyik. A SEO-írás nem a szókincs bemutatásáról szól, hanem arról, hogy a fogalmakat az átlagos olvasó számára rokoníthatóvá tegyük. Az egyszerű és gyakori szavak használata javítja a tartalom általános olvashatóságát, és megszakítás nélküli élményt nyújt az olvasó számára. Nagyszerű eszköz bármilyen tartalom olvashatóságának tesztelésére Olvashatóamely értékeli a tartalmat, és gyakorlati módszereket kínál az olvashatóság javítására.

14. Alkalmazzon releváns látványelemeket

Bár a tartalom minősége fontosabb, a vizuális elemek használata is fontos szempont a SEO tartalomírásban. A képeket tartalmazó blogok akár 94%-kal több megtekintés mint a látványelemekkel nem rendelkező blogok. Tekintve, hogy A lakosság 65%-a vizuális tanulókból áll, nagyon okos dolog releváns képeket használni a blogodban. De ne vigyük túlzásba! Győződjön meg arról, hogy a látványelemek relevánsak a tartalom szempontjából, és takarékosan használja őket, körülbelül 300 szó után.

15. Ismerkedjen meg az alapvető SEO-val

Amikor megtanulod, hogyan legyél jó tartalomíró, akkor a SEO-írást is szokásoddá kell tenned. A SEO mutatóinak és technikáinak ismerete segíthet olyan tartalmat létrehozni, amely több közvetlen látogatáshoz és kevesebb visszafordulási arányhoz vezet, és fenntartja a tartalom tökéletes hosszát. A megfelelő helyen használt kulcsszavak és a megfelelő téma kiválasztása segíthet jó SEO tartalom megírásában. A keresőben való rangsorolás az alapvető SEO szabályok betartásáról szól, mint például a kulcsszóoptimalizálás, a linkelés, a szavak száma és a metacímkék a jobb láthatóság érdekében.

16. Finomítsa be a címsorokat

A legfontosabb SEO tartalomírási tippek közé tartozik a címsorok optimalizálása a több kattintás érdekében. Tekintettel arra, hogy 8/10 ember olvassa el a címsort, és csak 2/10 olvassa el ténylegesen a tartalmat, nagyon fontos, hogy a címsorok erőteljesek legyenek. A tökéletes cím megírása időbe telhet, de teljesen megéri. Ne felejtsen el körülnézni a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), keresve hasonló címsorokat, és használjon online eszközöket a címsorok módosításához, és javítsa a tartalom olvashatóságának esélyét.

17. Kezdje el építeni az e-mail listát az első naptól kezdve

Ha rávenni az embereket, hogy elolvassák a tartalmat, az a munka fele, a többi pedig annak biztosítása, hogy visszatérjenek. Ehhez az olvasókat a hurokban kell tartania. Az e-mail lista felépítése számos előnnyel jár, például értesíti az olvasókat, ha új blog jelenik meg, marketingüzeneteket oszt meg, kapcsolatokat épít és visszajelzéseket gyűjt. Az e-mail-címek gyűjtésére szolgáló külön területen a blogon felvértezheti magát egy többfunkciós erőforrással. Egy e-mail listát használhatsz tartalmaid népszerűsítésére és olvasói hűség kialakítására. Valójában, ha ezt így folytatja, a növekvő e-mail listája később jelentős bevételi forrássá válhat.

18. Alkalmazzon intelligens összekapcsolási stratégiát

A belső és külső hivatkozások használata az oldal SEO alapvető szempontja. A belső linkek egészséges keveréke lehetővé teszi az olvasók számára, hogy felfedezzék a webhely más területeit, míg az okosan használt külső hivatkozások segíthetnek ellenőrizni a tartalom keresőmotor-minőségét. Az intelligens linkelési stratégia javítja az oldalak általános navigálhatóságát és növeli a tartalom hitelességét. Fontos, hogy csak hiteles forrásokra hivatkozzon, hogy olvasói értéket találjanak, és ne csalódjanak. Ezenkívül a hivatkozások használatakor fontos, hogy a tartalomhoz kapcsolódó szavakat és kifejezéseket linkelje, hogy a keresőmotorok feltérképező robotjai barátságban legyenek a webhely oldalaival. Te tudod használni Moz hogy megtalálja a következő blogjában felhasználható minőségi hivatkozások adatbázisát.

Olvasni:  Útmutató a linképítési stratégiához vendégblogok használatával

19. A mobil válaszkészség kulcsfontosságú

A mobilbarát webhelyek nagyobb valószínűséggel kapnak megtekintéseket, mivel a mobiltelefonok népszerűbbek az internet elérésében, mint az asztali számítógépek. Ha webhelye nem mobilbarát, akkor az internethasználók nagy részét elveszíti, ami csökkenti a konverzió esélyeit. Ezenkívül, ha webhelye nem reagál a mobilon, az rontja a Google keresőmotorjainak helyezését. Remek eszköz a mobilbarátság ellenőrzésére A Google mobilbarát tesztje.

20. Használjon cselekvésre ösztönzést

A jó SEO tartalom írásakor nem csak az a cél, hogy az emberek elolvassák a bejegyzéseidet, hanem az is, hogy cselekvésre ösztönözd a felhasználót. Ahogy fentebb említettük, a végső cél az, hogy visszatérjenek. A cselekvésre ösztönzés (CTA) bölcs használata a tartalomban arra készteti a felhasználókat, hogy küldjék el adataikat, keressenek fel egy másik oldalt a webhelyen, érdeklődjenek a márkával kapcsolatban, vagy akár visszajelzésüket is hagyják másoknak.

Sokféle CTA létezik különböző célokra, és a célnak megfelelőt kell elkészítenie. Például, ha ez egy oktatási darab, akkor azt szeretné, ha az emberek feliratkoznának a jövőbeni kommunikációra. Ha egy terméket reklámoz, érdemes lehet egy ingyenes bemutatót igénybe venni. A CTA varázsa abban rejlik, hogy az olvasókat azonnali cselekvésre készteti. Bár hozzáadhat egy utolsó CTA-t a tartalom végéhez, az is jó ötlet, hogy ezeket az oldal különböző részein helyezze el a konverzió esélyének növelése érdekében.

Következtetés

Annak érdekében, hogy megtanuljon jó tartalomíróvá válni, használjon ki minden lehetőséget portfóliója bővítésére és a felhasználókkal való kapcsolatfelvételre az interneten. Így fejlődsz íróként és tartalommarketingesként. Most, hogy világos elképzelése van arról, hogy milyen utat kell megtennie, most el kell kezdenie. Állítson fel magának egy mércét, hogy a többiek fölé emelkedjen, és lépjen fel a ranglétrán legjobb SEO-szakemberként. Ne felejtse el okosan használni az idejét, és gondosan válassza ki a szavait.

GYIK

1. Milyen tulajdonságai vannak egy jó tartalomírónak?

A jó tartalomíró jól végzi a kutatást, rendelkezik szervezési készségekkel, figyel a részletekre, jó kommunikációs készségekkel rendelkezik, és alkalmazkodik a különböző írási formátumokhoz.

2. Milyen tippeket adunk a SEO tartalom írásához?

Néhány tipp a jó SEO tartalom megírásához: kutatások elvégzése, rövid és hosszú kulcsszavak használata, a hivatkozások okos használata, a CTA-k használata, a tartalom megfelelő vizuális elemekkel való kiegészítése és a tartalompromóció alapjainak ismerete.

3. Kötelező a SEO ismerete a tartalomíróvá váláshoz?

A mai digitalizált világban a SEO alapelveinek ismerete mindig előnyt jelent. Ahogy az iparágak áttérnek a digitális formátumokra, egyre fontosabbá vált a tartalomírók számára, hogy tudják, hogyan reklámozhatják tartalmaikat az interneten, és hogyan érhetik el azt, hogy előrébb kerüljenek a keresőkben.

4. Mi az a tartalomvázlat?

A tartalomvázlat egy váz, amelyen a vázlatod nyugszik. Segíti a tartalom áramlását és szerkezetét, valamint javítja az olvashatóságot. A legalapvetőbb tartalomvázlat egy címből, bevezetőből, törzsszövegből és befejezésből áll.

5. Mi az a CTA?

A CTA a tartalom fontos eleme, amely bizonyos műveletekre készteti az olvasókat a darab elolvasása után. Többek között ez lehet a tartalom megosztása, a hírlevélre való feliratkozás vagy a visszajelzés.

Új publikációk:

Ajánlott