2024 10 legjobb logótervezési trendje

A logótervezés minden márkaépítési tevékenység elválaszthatatlan része. Íme néhány a legfontosabb logótervezési trendek közül, amelyekről tudni érdemes.

A tervezők és marketingszakemberek számára az egyik legjobb módja annak, hogy beharangozzák az újévi változást, ha egy pillantást vetnek a logótervezési trendekre, amelyek egyre nagyobb teret hódítanak, és végül egész évben uralják a színteret.

A vállalat logója inkább egy személyhez hasonlít, és a márka nagyköveteként működik, és megkülönböztetett identitást ad a márkának. Hacsak nincs megragadó logója, kihívást jelent megragadni az ügyfelek figyelmét és lekötni őket. A logótervezés azért fontos, mert jó első benyomást kelt, és elősegíti a márkahűséget. A fülbemászó logótervezés a legjobb módja annak, hogy látható hatást keltsen, amely bevésődik ügyfelei elméjébe. Legyen szó márkáról, termékről, közösségi média jelenlétről vagy névjegykártyájáról, a legfontosabb logótervezési trendek betartása mindent megtesz.

Ezért a vállalkozások jelentős mennyiségű időt, erőfeszítést és pénzt fektetnek abba, hogy megértsék azokat a tervezési trendeket, amelyek közvetítik a szervezet tulajdonjogát, minőségét és imázsát. A vállalatok és kreatív ügynökségek szorosan figyelik a logótervezési trendeket, amelyek minden évben fejlődnek, hogy relevánsak és versenyképesek maradjanak saját vállalkozásukban.

Logótervezés 2024-ben: Áttekintés

Mivel a logótervezés megközelítése évről évre változik, a régi és az új stílusok kombinációja divatos, hiszen tanúi vagyunk annak a tendenciának, hogy visszatérünk az előző korokhoz. A mai grafikusok többféleképpen is frissíthetik magukat egyedi logók létrehozása érdekében. Például 2022-ben a tinta-fekete-fehér betűtípusok élénk neonképekkel a fejlődő logótervezési trendek 2022-ben. A komplex animáció és a 3D színátmenetek azok a grafikai tervezési trendek, amelyek továbbra is relevánsak.

Olvasni:  Az 5 legjobb fizetési átjáró a WooCommerce üzletekhez

Hasonlóképpen divatos betűtípusok, színátmenetek, geometrikus minták és tömörség manapság divatosak. A némított színpaletták, az absztrakt illusztrációk, a félkövér és egyszerű címsor-betűtípusok, a 3D tipográfia, a fémes effektusok és a márkanimációk szintén néhány divatos logótervezési trend.

A formatervezési szakemberek ezeket a trendeket a futurisztikus formatervezés és a mintafejlesztések ötvözésével alkalmazzák. Napvilágot láttak a rétegelt elemeket és az egymást átfedő elemeket tartalmazó logók is. A formák, a textúrák és a színek mélységet és egyensúlyt adnak a logóknak, így összefüggő megjelenést kölcsönöznek.

10 logótervezési trend, amire figyelni kell

Ugorjunk bele az idei év legkiemelkedőbb logótervezési trendjei közé.

1. Optikai csalódás

Forrás

A háromdimenziós (3D) tervezés nagyszerű logótervezési megközelítés, ha olyan elemekkel van átitatva, mint a formák, színek és betűtípusok. A 3D logótervezés nagy márkaérték és ismertség benyomását kelti. Bár kissé bonyolult, az optikai csalódás elemeit tartalmazó logó felkelti a felhasználó érdeklődését.

2. Absztrakt tervezés

Forrás

Az absztrakt logó a márka identitásának kreatív értelmezése. Ez a design absztrakt szimbólumokat tartalmaz metaforaként a márka víziójának közvetítésére, és tükrözi a szervezet örökségét vagy személyiségét. Az absztrakt tervezésnél nagyobb szabadságot élvezhet a felfedezésre és a kísérletezésre, és a tervezés általában nyitva áll a felhasználó értelmezése előtt.

3. Átfedő kialakítás

Forrás

Az egymást átfedő logótervezési megközelítés a formák, betűtípusok, szimbólumok, színek és minták különböző kombinációi esetén működik a legjobban. Felnagyítja a logó kialakítását, így terjedelmesnek tűnik.

4. Hip betűtípusok

Forrás

Az élénk és élénk színek kombinációja dinamikussá és kifejezővé teheti a logót. Adjon hozzá egy stílusos, kísérleti betűtípust, és máris egyedi logót kap. A közönségben is optimista érzelmet vált ki.

5. Vintage design

Forrás

Olvasni:  A 4 legjobb Drag & Dobd el a WordPress oldalkészítőket 2024-ra

A retro logó nosztalgia érzetet kelt az 1960-as és ’70-es évek esztétikai utalásaira visszakanyarodva. Ez jó közérzetet kelt a közönségben. Néha a kirívó színeket fontokkal állítják kontrasztba, sziluettekbe simulva. Más esetekben monokromatikus palettát is használnak.

6. Fehér tér

Forrás

A negatív vagy fehér mezők innovatív használata leegyszerűsíti és kiemeli a logó üzenetét. Ez egy örökzöld grafikai irányzat. A negatív vagy fehér terek úgy működnek, hogy vizuális megkönnyebbülést kínálnak az általános kialakításnak. Ebben az esetben esztétikaként használják. Ez a választás az Ön számára, ha a minimalista dizájn szerelmese.

7. Rajzfilmek és kabalák

Forrás

A rajzfilmek használata egyre divatosabbá válik. Ennek az az oka, hogy a tervezők beváltják a rajzfilmek bűvöletét, amelyet a bennünk élő gyermek érez. Ez a logótervezési trend segíthet abban, hogy a márka barátságosnak és megközelíthetőnek tűnjön. A márkáknak nyitottnak kell lenniük arra, hogy kabalafigurákat és rajzfilmfigurákat építsenek be logójukba.

8. Függőleges logók

Forrás

A függőleges logótervezésnek számos előnye van a vízszintes mintákkal szemben, amelyek közül az utóbbi meglehetősen általános. Az ilyen kialakításokat kifejezetten mobiltelefonokon és táblagépeken való használatra optimalizálták. Stílusos és kifinomult megjelenést kölcsönöznek márkájának.

9. Monogramok

Forrás

A monogram lehetőséget kínál olyan különálló kép létrehozására, amelyet nem lehet sokszorosítani. Ez a márka kezdőbetűinek kombinálásával történik. A monogramos logótervezés általában egy embléma, amely a vizuális integritás veszélyeztetése nélkül megjeleníthető és nyomtatható a csomagokra és a termékekre. A legjobb példa erre a luxus divatmárkák és felsőkategóriás üzletek monogramos logói.

10. Kézzel rajzolt tervek

Forrás

A kézzel rajzolt logók rendkívül népszerűek, mivel a melegséget sugárzó küldetéssel tervezték őket. Sokkal személyre szabottabbak. Továbbra is hatással vannak és felhívják a figyelmet a modern időkben is.

6 tipp logótervezéshez

Most, hogy tudja, mi a trend a logótervezés területén, fontos megérteni, hogyan kell létrehozni egyet. Olvass tovább.

1. Ismerje meg a márka lényegét

Minden márkának van története vagy öröksége, és logójának ezt kell közvetítenie. Ezért a márka hangjának és identitásának ismerete az első lépés a logó létrehozásához.

Olvasni:  8 legjobb tipp és trükk a mobilalkalmazás-marketing tervezéséhez

2. Válassza ki a színeket bölcsen

A színek pszichológiai hatást gyakorolnak a vásárló elméjére. A márkáknak stratégiailag kell megválasztaniuk színeiket, hogy a vásárlók tervezettnek tekintsék azokat. A színek reakciókat és érzelmeket válthatnak ki, és azonnali gondolkodásra és cselekvésre késztetik a vásárlókat.

3. Rugalmas tervezési megközelítést alkalmazzon

A legikonikusabb márkák logói elég rugalmasak ahhoz, hogy az évek során fejlődjenek. Az egyszerű, egyszerű dizájn segít megkülönböztetni a márkáját is.

4. Emlékezzen a megfelelő betűtípus erejére

A megfelelő betűtípus használatával a logó sokoldalúbbá és a márkához vagy termékhez illeszthetőbbé válik. A szervezetek logótervezésükben a megfelelő betűtípussal közvetítik víziójukat és küldetésüket.

5. Ragadja meg a megfelelő érzelmet

Létfontosságú a megfelelő hangulat vagy érzelem rögzítése egy logóban. Attól függően, hogy mi a márkája, ha egy kis szellemességet adunk a dizájnba, még szórakoztatóbbá válik. Lehet, hogy ez nem minden ágazatra vonatkozik, de egy adott hangulatnak vagy érzelemnek helye van a különböző iparágakban. Az üzlet az emberekről szól, és ezért az érzelmek mindig relevánsak, függetlenül az üzlettől.

6. Ügyeljen a visszajelzésekre

Amíg a logótervezésen dolgozik, legyen nyitott a visszajelzésekre, és szánjon időt a alkotás áttekintésére. A tervezők időnként nem veszik figyelembe a különböző szempontokat, miközben a logótervezésen dolgoznak. Ilyenek például a nem szándékos célzások, a rossz tervezés és a rossz színválasztás. Mindig megfontolandó, ha időben ellenőrizzük egy megbízható csoporttól érkező visszajelzéseket és javaslatokat. Az eredmény mindig jobb lesz.

Ne feledje, hogy a logótervezés elsődleges célja a kommunikáció és egy emlékezetes élmény megteremtése a végfelhasználó számára. A logótervnek egyértelműen meg kell határoznia az üzletágat és a vállalkozás jellegét. A logótervezés jelentősége és a különböző tervezési trendek évről évre történő megértése kiemelten fontos a tervezők és márkák számára. A logók tervezése során követnie kell a legfontosabb tippeket, hogy változást érjen el.

Olvasni:  A közösségi média 15 leginkább figyelmen kívül hagyott előnye

Ha Ön kezdő, és nem tudja, hol kezdje, használhatja a Pepper Content csúcsminőségű tervezési szolgáltatásait, hogy megszerezze a kívánt logót.

Kulcs elvitelek

● Úgy tűnik, a nosztalgia uralkodik 2022-ben, ami a logótervezési trendeket illeti.

● Logótervezőként ihletet kell keresnie a különböző korszakokból és művészeti stílusokból származó logóterveihez.

● Mindig ne felejtse el megragadni a megfelelő érzelmet és hangulatot logójában.

● Annak érdekében, hogy relevánsak maradjunk, feltétlenül tájékozódjunk a logótervezés legújabb trendjeiről.

GYIK

1. Mik a jelenlegi trendek a logók terén?

A logótervezési trendek a korral folyamatosan változnak. A felkapott logók közé tartoznak a retro gumitömlős logók. Az egyéb logótervezési irányzatok közé tartoznak a firkák és vázlatok, a fehér terek képei és a groovy revival, hogy csak néhányat említsünk.

2. Mi lesz a következő grafikai trend?

A Grafikai tervezési trendek 2022 izgalmas ajánlat, mivel a kreatív pragmatizmus körül forog. A merész és kifejező márkaépítési trendekről sok szó esik ebben a szezonban. A céltudatos és szándékos tervezés is az idei év egyik legnépszerűbb trendje.

3. Melyek a jövőbeli logótervezési trendek?

A jövő logótervezési trendjei közé tartoznak a tompított színpaletták logói, az aszimmetrikus elrendezés pedig számos márka választása. Az absztrakt illusztrációk és a 3D tipográfia uralják majd a márkaépítési trendeket 2022-ben. A félkövér és egyszerű címsor-betűtípusok továbbra is trendek maradnak az elkövetkező években. Metál effektusok, márkanimációk, lebegő/repülő elemek és nyitott kompozíciók – néhány további logótervezési trend, amelyre 2022-ben figyelni kell.

4. Melyek a különböző típusú logók?

Többféle logó létezik, amelyek a jelenlegi logótervezési trendek részét képezik, és ezek közé tartoznak a képi jelek, az absztrakt logók, az emblémák, a kabalalogók, a kombinált logók stb. Néhány népszerű embléma a Harley Davidson és a Stella Artois. A Starbucksnak viszont kétféle logója volt. Először embléma logója volt, amelyet szimbólummá változtattak, és ez jelenleg is használatos.

Új publikációk:

Ajánlott