2024-as videómarketing-útmutató? Miért kell elkezdenie a videomarketinget?

A videó a marketing egyik legvonzóbb formája. A megfelelő videomarketing-útmutató segítségével elkezdheti előnyére használni a médiumot.

Olyan korban élünk, ahol minden elégedett, és mindenki alkotó. Amellett, hogy az adott iparágban folytat üzleti tevékenységet, minden vállalat készít tartalmat. Bármerre is nézel, egy márka harcol a figyelmedért, különféle csatornákon, különféle formákban új tartalmakat hoznak létre, legyen szó szövegről, hangról vagy videóról.

Az összes médium közül kétségtelenül kiemelkedik a videó. Ennek az az oka, hogy a látványelemeknek nagyobb a visszatartási aránya, és gyorsabban dolgozzák fel őket agyunk, mint a szöveget. Nem csoda, hogy a marketingesek úgy találják, hogy a videók többféle módon segítik őket, a potenciális ügyfelek generálásától és az eladások fellendítésétől a márka hírnevének építéséig és a termék/szolgáltatás megértésének növeléséig. Így a vállalatok szilárd videó marketing stratégiába fektetnek be céljaik elérése érdekében.

Forrás

Nem számít a végső célod, a videók csak akkor válnak a javadra, ha helyesen használod őket. Ebben a videómarketing-útmutatóban bemutatunk néhány olyan stratégiát, amelyeket kihasználhat.

Mi az a Video Marketing?

Egyszerűen fogalmazva, a videomarketing a videó médiumát használja annak érdekében, hogy a márka kapcsolatba lépjen közönségével, és rávegye őket a kínált termékek és/vagy szolgáltatások megvásárlására. Lehetővé teszi számukra, hogy kifejezőbbek legyenek a kínálattal kapcsolatban, és személyre szabott módon lépjenek kapcsolatba a közönséggel.

Lényegében a videomarketing a digitális marketing eszköztár egyik aspektusa. Lehetővé teszi a márka számára, hogy kapcsolatot létesítsen ügyfelei között azáltal, hogy a tartalmat szükségleteiknek és szükségleteiknek megfelelően optimalizálja.

Olvasni:  Három WordPress téma vörös zászló, amelyekről tudnia kell

A marketingvideók nem csak a csúcskategóriás reklámvideókról szólnak. Többféle lehet, például:

 • Demo videók
 • Márka videók
 • Útmutató videók/magyarázó videók
 • Szponzorált videók
 • Animációs videók
 • Élő videók vagy webináriumok
 • Vásárlói beszámolók

Miért fontos a videómarketing?

A videó jelentős előnyt kínál más formátumokhoz, például a szöveghez vagy a hanghoz képest. És ez a multi-szenzoros tapasztalata. Több érzékszerv bevonása több érzelem bevonását eredményezi. Ez pedig végül oda vezet, hogy a néző többet emlékezik arra, amit látott. Az érzelmi elkötelezettség az egyik oka annak, hogy a videomarketing olyan hatékonynak bizonyul.

A videók több információval is szolgálhatnak rövidebb idő alatt. Vegyünk egy általános példát. Egy regény elolvasása több időt vesz igénybe, mint egy ugyanazon könyv alapján készült film megtekintése. És nagyobb valószínűséggel fog több információt megőrizni a történetről és a cselekményről.

Forrás

A lebilincselőtől az ügyfelek oktatásáig a videomarketing-útmutató többféle célt szolgál. Nem csak ez, de rendkívül sokat segít a márka láthatóságának növelésében. A Wyzowl által végzett felmérés alapján íme néhány statisztika a videomarketing fontosságáról és egy útmutató a videómarketinghez:

 1. Az emberek 88%-a azt mondta, hogy meg volt győződve arról, hogy megvásárol egy terméket, miután megnézett egy márkavideót.
 2. A marketingszakemberek 94%-a úgy találta, hogy a videó segített a felhasználónak jobban megérteni a termékét/szolgáltatását.
 3. Az emberek kétszer nagyobb valószínűséggel osztanak meg egy videót ismert videóikkal, mint bármely más tartalomformátumban.

Videómarketing-stratégia felépítése

A videomarketing-út megkezdése és a videómarketing-útmutató összeállítása előtt figyelembe kell vennie bizonyos elemeket:

1. Tűzz ki célokat, mielőtt elkezded

A világos cél szem előtt tartása az első lépés annak elérésében. Ismerje meg a videók létrehozásának célját. Több oka is lehet. A statisztikák szerint a marketingszakemberek 62%-a azt mondja, hogy sikeresnek tekint egy videót, ha látja az ügyfelek elkötelezettségét (megosztások, kedvelések és megjegyzések). Míg 60%-uk a potenciális ügyfelek vagy kattintások generálását tartja a siker tényezőjének.

Olvasni:  Helyettesítő karakter átirányítás: mi ez, miért kell használni & Példák

Fontolja meg, hogy videókat készít-e a márkaismertség növelése, az ügyfelek elköteleződésének növelése vagy a leadek generálása érdekében. Ez csak néhány példa; az okok azonban sokfélék lehetnek.

Forrás

2. Találja meg a közönségét

Ha már a célokat szem előtt tartod, a következő lépés a célközönség megtalálása. A hosszú távú vállalkozások már ismerik a közönségüket, de lehet, hogy az újaknak meg kell találniuk, hogy kit szolgálnak ki. A vásárlói personák létrehozása itt hasznos lehet.

Azt is meg kell találnia, hogy a célközönség hol tölti idejének nagy részét.

3. Készítsen tervet a videóhoz

A videó megtervezése sok mindent jelenthet. Ki kell találnia a videó hangnemét, függetlenül attól, hogy szórakoztató, megnyerő vagy professzionális, komoly hangvételű legyen. Ez a videó típusától és a kívánt végcéltól függően változhat. Általában az emberek jobban kapcsolódnak egymáshoz, amikor a videó történetet mesél el. Tehát ezt a saját előnyére használhatja.

Miután beállította a hangot, meg kell vizsgálnia a videógyártás technikai szempontjait, például a forgatókönyvet, a castingot, a hangokat, a fényeket és egyéb dolgokat. A megfelelő elemkészlet használatával videót készíthet vagy megszakíthat. A legjobb, ha felvesz egy videoügynökséget, aki segít a gyártásban.

4. Idővonal és költségvetés

A videókészítés időigényes és költséges lehet. Ehhez egy különböző szakterületen dolgozó emberekből álló csapat is szükséges. Ezért itt megfelelő tervezésre és irányításra lesz szüksége.

Ütemezze be a projekt ütemezését lépésről lépésre, és haladjon vele. Ez magában foglalja a teljes folyamatot, az előgyártástól az utómunkaig. Nemcsak a stresszt távol tartja, hanem előre nem látható változások esetén is hasznos lesz.

A következő fontos dolog a költségvetés meghatározása. Számolja ki, mennyit szeretne befektetni a videógyártásba. Ez a videó típusától, a futási időtől, a grafikai tervezéstől, a helytől és egyebektől függően változhat.

Olvasni:  Az Amazon mesterséges intelligenciát használ az értékelések kiemeléséhez: Íme, miért...

Forrás

5. Terjesztési platform

Csakúgy, mint a célnak és a célközönségnek a videók készítésének megkezdése előtt, el kell döntenie, hogy melyik platformon teszi közzé videóit. Elemezze, mely csatornák biztosítják a legjobb eredményeket. Ez a célközönségtől és az erőforrásoktól függ.

A LinkedIn-en élők jobban szeretik a magyarázó videókat, hogy képet kapjanak az üzletről. A platform lehetővé teszi az események élő közvetítését is.

A Facebook inkább szöveg- vagy kép-orientált, ezért olyan videókat kell elhelyeznie, amelyek kiemelkednek. Például az Airbnb különféle helyekről tesz közzé videókat utazási tippekkel, amelyek segítségével az oldal követői kapcsolatba léphetnek a házigazdákkal.

Az Instagramon rövid kedvcsináló videókat helyezhet el a teljes videót tartalmazó webhelyre vagy YouTube-csatornára mutató hivatkozással.

Néhány tipp és trükk a videómarketing-útmutatóhoz

 • A videó SEO használatával optimalizálhatja videóit, és előrébb kerülhet a keresési eredmények között.
 • Adj hozzá átiratot/feliratokat a videóidhoz, mivel sokan nézik a videókat hang nélkül.
 • Adjon cselekvésre ösztönzést (CTA) a videó elején, közepén vagy végén.
 • Mérje meg sikerét. Fektessen több időt az elemzésbe, hogy kitalálja, mi működik az Ön számára, és mi az, ami még javítható.

Kezdetben a videók kicsit megterhelőek lehetnek. De egy szilárd videómarketing-stratégia és ez a videómarketing-útmutató segítségével elkezdheti elérni céljait. Nem csoda, hogy ez az egyik legmegfelelőbb médium a márka hírnevének kialakításához vagy a leadek generálásához, és ezekből a potenciális ügyfelekből vásárlókká alakításához.

GYIK

1. Milyen mérőszámokkal mérhető a videomarketing sikere?

1. Megtekintések száma
2. Lejátszási arány
3. Átkattintási arány (CTR)
4. Eljegyzés
5. Megosztás a közösségi médiában
6. Átváltási arány
7. Visszajelzés, például reakció vagy megjegyzés

Olvasni:  Útmutató a kereskedőknek a Magento 2 csoportosított termékéhez: Mi ez & Hogyan kell használni

2. Hogyan ragadhatod meg a közönség figyelmét egy videóban?

1. Használjon borítóképeket vagy miniatűröket
2. Adjon hozzá világos, fülbemászó és lenyűgöző címeket
3. Lépjen gyorsan, és ne szánjon túl sok időt egyetlen dolog újra és újra elmagyarázására
4. Statisztikák és tények használata
5. Használjon képeket és hangokat
6. Feliratok hozzáadása

3. Milyen hosszú legyen egy videó?

A videónak nincs tökéletes hossza. Ez a videó típusától, a terjesztési csatornától, a videó indítékától, az iparágtól és egyéb okoktól függően változhat. A legjobb tanács azonban az, hogy gyorsan térjen rá a fő témára. És legyen világos és korrekt az információkkal. Legyen rövid a videók, ha a videomarketing kezdeti szakaszában jár.

4. Miért jobbak a rövidebb videók?

Az emberek figyelme rövid. Azt akarják, hogy gyorsan a lényegre térj. A rövidebb videóknál magasabb a megőrzési arány. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó végignézheti a videót.

Új publikációk:

Ajánlott