21 YouTube SEO-eszköz a videók rangsorolásának javítására

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Mik azok a SEO eszközök?
 • Miért van szükségünk SEO eszközökre a videók rangsorolásának javításához?
 • Miért számít a YouTube optimalizálás?
 • 21 YouTube SEO-eszköz a videók rangsorolásának javítására
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A YouTube a második legnépszerűbb közösségi média platform, és világszerte több mint 2,1 milliárd felhasználója van a Statista szerint. Így talán ez az egyik legrelevánsabb hely a vállalkozások számára, ahol olyan tartalmat helyezhetnek el, amely segíthet ügyfeleket nyerni. A YouTube egyben a második legnépszerűbb keresőmotor, közvetlenül a Google után.

A YouTube szinte minden szakértő digitális marketingstratégiájának részét képezi, hogy növelje a márka videóinak rangsorolását, ami minden vállalkozás számára az egyik legfontosabb prioritás.. A vélekedésekkel ellentétben azonban a YouTube-elérés növelése nem mindig azt jelenti, hogy több videót teszünk közzé egymás után. Bár a vállalkozások számára fontos, hogy olyan videókat tegyenek közzé, amelyeket ügyfeleik keresnek, ugyanilyen fontos, hogy a közzétett videók minőségére összpontosítsanak.

Gary Vaynerchuk szavaival élve, ha a vállalatok nem akarnak „nem létezni”, akkor kritikus fontosságú számukra, hogy folyamatosan minőségi tartalmat adjanak ki a YouTube-on, és javítsák videóik és csatornáik rangsorát. Kérje meg a sikeres vállalkozásoktól a legfontosabb digitális marketingstratégiai tippjeit, és a YouTube SEO fellendítésével kapcsolatos általános visszajelzés az lenne, hogy könnyebb mondani, mint megtenni.

Mik azok a SEO eszközök?

Annak érdekében, hogy a kínált tartalom az egyik legjobb legyen ebben a partnerségben, a vállalkozások a rendelkezésre álló legjobb YouTube SEO-eszközök segítségét veszik igénybe. A webhely és a különféle digitális tartalmaik állapotának és minőségének értékeléséhez a vállalkozások a YouTube legnépszerűbb SEO eszközeiből vesznek segítséget.

A SEO eszközök értékelik az összes digitális tartalmat a vállalkozások számára, és adatokat szolgáltatnak a vállalkozásoknak, kiemelve mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a márkák kihasználhatnak, hogy javítsák helyezésüket, és előrébb kerüljenek a SERP-n (Search Engine Ranking Page). Segítenek továbbá megjelölni minden olyan problémát, amely ellentétes lehet a vállalkozás azon érdekével, hogy tartalmukon keresztül maximalizálják a szemet.

Ha a SEO eszközöket egy sorban kellene magyarázni, akkor ezek olyan eszközök, amelyek elősegítik, hogy a digitális tartalom feljebb kerüljön a SERP-ben.

Olvasni:  A kulcsszavak rangsorolásának javítása

Miért van szükségünk SEO eszközökre a videók rangsorolásának javításához?

Forrás

Amellett, hogy a világ második leglátogatottabb webhelye, a YouTube a világ második legerősebb keresője is. Ezt az állapotot tekintve nem meglepő, hogy a legtöbb fogyasztó videókat keres, hogy segítsen kielégíteni a vállalkozások által kínált különféle termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseit és kérdéseit.

A közönség igényeinek kielégítése és a velük való kiterjedt kapcsolat fenntartása érdekében mind az üzleti YouTube-csatornának, mind a videóknak igazodniuk kell ezekhez a konkrét keresési trendekhez. A YouTube fizetős és ingyenes keresőoptimalizálási eszközei segítenek kereshetővé tenni az üzleti tartalmakat és videókat, és segítik a vállalkozásokat videóikat a keresési trendekhez igazítani, így javítva a videók rangsorolását.

A rangsor növelése elősegíti a közönség iránti nagyobb elköteleződést, ami viszont segít a márka és a közönség közötti elkötelezettség növelésében. Ez végső soron jobb kapcsolatokhoz vezet, és lehetőséget teremt a vállalkozások számára, hogy növeljék bevételeiket.

Miért számít a YouTube optimalizálás?

Az elsődleges oka annak, hogy a vállalkozások miért hoznak létre és tárolnak videókat YouTube-csatornáikon, az a közönségükkel való kapcsolatteremtés. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a videók és a tartalom megteremtette az igényt, hogy először a közönséget érjék el, és a közönséget is arra kell csábítaniuk, hogy ugyanezt nézzék meg. A leggyakoribb digitális marketingstratégiai tipp ezeknél a márkáknál az lenne, hogy optimalizálják tartalmukat a YouTube-hoz használt fizetett vagy ingyenes SEO-eszközök használatával.

A YouTube a világ második legnépszerűbb keresőjeként a tartalom és a videók keresésre optimalizálása különböző YouTube SEO szoftverekkel válik szükségessé a tartalom elérhetőségének növelése érdekében, ezzel is segítve a követők számának növekedését.

Ezenkívül a YouTube SEO másként működik, mint a Google SEO, ezért a márkák számára még fontosabb, hogy ingyenes vagy fizetős YouTube SEO eszközöket használjanak. Míg a Google keresőmotorja elsősorban a visszamutató linkeken, a domainen, a tartalomon és más hasonló paramétereken dolgozik, a YouTube SEO szoftver segít optimalizálni a csatornákat, lejátszási listákat, leírásokat, videókat és metaadatokat a vállalkozások számára.

A YouTube-videóknak magasabb elköteleződési mutatókkal kell rendelkezniük, hogy magasabb organikus helyezést érjenek el. A legjobb YouTube SEO-eszközök némelyike ​​segít optimalizálni a videókat, és gondoskodni arról, hogy a vizuális tartalom magasabb elköteleződési mutatókat tartson fenn, így a vállalkozás magasabb rangot ér el a SERP-ben.

21 YouTube SEO-eszköz a videók rangsorolásának javítására

Bár a videók rangsorolásának növelése és a videók nézettségének növelése az üzleti YouTube-csatornákon mindenki digitális marketingstratégiai tippjei közé tartozik, könnyebb mondani, mint megtenni. A márkák szerencséjére, az ingyenes YouTube kulcsszókutató eszközöktől a különféle videóoptimalizáló szoftverekig számos ingyenes és fizetős YouTube SEO eszköz áll a márkák rendelkezésére. Íme egy lista a 21 felkapott YouTube SEO-eszközről, amelyek segíthetnek a márka videóinak rangsorolásában:

Olvasni:  Előugró videók használata termékbemutatókhoz: Jellemzők és előnyök bemutatása

1. Google Trends

Ha adatról van szó, semmi sem megbízhatóbb, mint a Google. Ez az ingyenes eszköz segít a marketingeseknek és a vállalkozásoknak valós idejű alapon megérteni közönségük érdeklődését.

2. YouTube Analytics

A YouTube saját elemző eszköze az egyik legjobb eszköz annak meghatározására, hogy az üzleti csatornád hol sikeres és hol kudarcot vall. Ezzel az ingyenes eszközzel megtalálhatja az összes valós idejű statisztikát a közönség érdeklődésétől a videók nézési idejéig.

3. Google Kulcsszótervező

A felfedezhetőség érdekében semmi sem működik olyan jól, mint a megfelelő kulcsszavak. A megfelelő kulcsszavak megtalálásához és a keresési mennyiség elemzéséhez rendelkezésre áll a Google kulcsszótervező, a legmenőbb ingyenes YouTube kulcsszókutató eszköz.

4. YouTube Autosuggest

A YouTube Autosuggest eszköze egyszerűen kezelhető, mégis nagyon hatékony kulcsszavak kereséséhez a videó leírásához, címéhez és különféle címkéihez. Mindössze annyit kell tennie, hogy beírja a címet vagy a kulcsszót a keresőgombba, és hagyja, hogy a keresőmotor automatikusan javasolja a releváns kulcsszavakat.

5. Keywordtool.io

Egy másik nagyszerű kulcsszókereső eszköz, amely segít az alkotóknak az adatmennyiségek ingyenes keresésében és elemzésében, a Keywordtool.io. Több ezer kulcsszótól a hashtagekig megtalálja itt mindet, hogy javítsa YouTube-videóinak SEO rangsorát.

Forrás

6. RapidTags

Segíti a videók vírusossá válását azáltal, hogy több címkét generál, amelyeket a keresőmezőbe egyszerűen beírva felhasználhat a videón. Bár ez az eszköz ingyenes, az ingyenes verzió bizonyos funkciókban korlátozott.

7. Rangkövető

Ez a többfunkciós kulcsszó-rangsorkövető eszköz nemcsak a kulcsszó SERP-ben elfoglalt helyének nyomon követésében, hanem egy adott hely rangsorolásának nyomon követésében is segít. Bármely kulcsszó rangsorolási teljesítményének elemzéséhez korlátlan adatokkal, a Rank Tracker egy egyablakos megoldás.

8. VidIQ

A sokoldalú YouTube SEO-megoldásként is népszerű VidIQ minden statisztikát kínál a YouTube-on elért teljesítményük nyomon követéséhez. Ezenkívül azonnal megoszthat videókat az összes közösségimédia-csatornán, nyomon követheti a verseny alakulását, és még sok más. Van egy praktikus böngészőbővítmény is.

9. Rivális IQ

A hatékony videótartalom létrehozását segítő hatékony eszköz, a Rival IQ segít nyomon követni a versenytársak YouTube-teljesítményét, valamint azt, hogy milyen kulcsszavakat és címkéket használnak a rangsoroláshoz, mi vált be nekik és mi nem, sok egyéb paraméter mellett.

10. TagsYoutube

A RapidTags-hez hasonlóan ez az eszköz is segít megtalálni a releváns címkéket, amelyeket a célkulcsszó alapján hozzáadhat YouTube-videóihoz. Ezenkívül ez az eszköz az indexkép-generátorokhoz, valamint a részletes leíráshoz és címhez is segítséget nyújt.

11. Kparser

A fizetett kulcsszókereső eszköz, a Kparser segít kulcsszavakat hozzáadni a célkulcsszó előtt és után, miközben lehetővé teszi az elemzési mélység meghatározását. Ez az eszköz elsősorban a hosszú farkú kulcsszavakhoz nyújt segítséget.

Olvasni:  Milyen gyakran tegyél közzé a közösségi médiában: A 2024-es végső siker útmutatója

12. TubeBuddy

Az egyik leginkább funkciókban gazdag eszköz, a TubeBuddy az egyik leghatékonyabb és leghatékonyabb módja YouTube-csatorna kezelésének. Az adatoktól és elemzésektől a kutatásig, a versenyelemzésen át a tömeges feldolgozó eszközökig a TubeBuddy mindezt és még sok minden mást kínál.

13. Noxinfluencer

Az egyik legjobb YouTube SEO eszköz a piacon, a Noxinfluencer lehetővé teszi a legjobban teljesítő videók megtekintését kategória vagy hely szerint, amellett, hogy segít értékelni a csatorna teljesítményét.

14. Quintly

Bár nem kifejezetten a YouTube számára készült, ez a nagyszerű elemzési megoldás segít nyomon követni a csatorna teljesítményét a feliratkozókra vonatkozó adatokkal és elemzésekkel, az elköteleződéssel, a nézési idővel és sok más fontos elemzéssel.

15. Címkék a YouTube-hoz

Ezzel a Chrome-bővítménnyel mostantól bármelyik YouTube-videóhoz megtekintheti a címkéket, ha rákattint a videó leírása alatti „további információk” lehetőségre. Ismerje meg, milyen címkéket használ a versenytársa. Nézze meg, mi vált be nekik, és használja ki ezt a tudást a csatornáján.

16. Intelligens Moderátor

A YouTube egyik legnépszerűbb SEO-eszköze, ez a fizetős mesterségesintelligencia-alapú moderátorszoftver segít eltávolítani a nem kívánt megjegyzéseket a közösségi platformokon, amikor és amikor közzéteszik. Sőt, a szoftver magától tanul, így az idő előrehaladtával még jobban szolgál.

17. Tubics

A közzétételi időkre vonatkozó tippektől a befolyásos személyekig, akikkel kapcsolatba lehet lépni, a kulcsszókutatástól a csatorna-auditálásig és még sok más, a Tunics egy teljes körű YouTube SEO-eszköz.

Forrás

18. Canva

A Canva, egy könnyen használható grafikai tervezőszoftver segítségével kiemelheti kreatívjait, csatornaképeit és miniatűrjeit. Vonzó alkotásokkal álljon ki magasra a versenytársak között, ragadja meg sok szemét, és figyelje meg, hogy előfizetése az egekbe szökik a megnövekedett átkattintási aránnyal.

19. SE Rangsor

A minden az egyben YouTube SEO szoftver, az SE Ranking egy egyszerűen használható kulcsszókövető eszköz, amely segít a valós idejű kulcsszavak rangsorolásának nyomon követésében bármely helyen és eszközön 5 különböző keresőmotoron. Ez az eszköz lehetővé teszi akár 5 versenyző teljesítményének nyomon követését is.

20. Awario

Ezzel a fizetős YouTube SEO eszközzel most egyszerűen automatizálhatja és nyomon követheti videói és kulcsszavai említését. Állíts be riasztásokat a videód URL-címének megemlítésével és a hivatkozás nélküli említések összegyűjtésével. Ezek az említések a Google rangsorolásában is segítenek.

21. YouTube Comment Moderator

Automatizálja a nem helyénvaló megjegyzések figyelését a „tiltott” szavak listájának létrehozásával. Ez a YouTube keresőoptimalizálási szoftver nemcsak kiszűri az összes nem kívánt megjegyzést, hanem közvetetten is befolyásolja videód keresőoptimalizálását.

Kulcs elvitelek

 • Az összes közösségi platformon egyre népszerűbbek a videotartalmak. Ez a YouTube-ot még fontosabb platformmá teszi a digitális marketingstratégia szempontjából.
 • A YouTube SEO optimalizálása segít a videóknak fenntartani a magasabb elköteleződési mutatókat, ami magasabb nézettséghez és jobb konverziós esélyhez vezet.
 • Nagyon fontos a márkák által a YouTube-on közzétett videók optimalizálása a videók keresési rangsorának javítása érdekében.
 • Bár kritikus, nem könnyű optimalizálni a videókat és egyéb tartalmakat a YouTube-ra és más közösségi platformokra.
 • A YouTube számára számos fizetős és ingyenes SEO-eszköz létezik, amelyeket a vállalkozások használhatnak bejegyzéseik sikerének biztosítására. Ezek az eszközök azt is biztosítják, hogy a videók a megfelelő közönséghez és időben megjelenjenek.
Olvasni:  Használhatunk Pythont sikeres MVP létrehozására?

Összefoglalni

A YouTube egy olyan tartalomplatform, amelyet nézők milliói keresnek fel a világ minden tájáról, hogy választ találjanak kérdéseikre és kérdéseikre. A YouTube-csatornák itt maradnak, és innen csak növekedni fognak. Bár nem könnyű megtanulni, a videóoptimalizálás az egyik elsődleges digitális marketingstratégiai tipp, amelyet el kell sajátítania ahhoz, hogy a YouTube-on vonzó legyen. Miközben 21 fizetős és ingyenes SEO-eszközt soroltunk fel a YouTube-on, még sok más közül választhat.

Tehát haladéktalanul induljon el YouTube-utazásán, és javítsa videói rangsorolását azáltal, hogy a legtöbbet hozza ki a fent tárgyalt SEO optimalizálási eszközökből.

GYIK

1. Mi a SEO a YouTube számára?

A YouTube SEO a YouTube-videók, lejátszási listák, leírások, csatornaoldalak stb. optimalizálásának folyamata annak érdekében, hogy javítsa a YouTube keresőmotorjában elfoglalt helyezésüket.

2. Mi az a SEO Tools?

A SEO eszközök olyan digitális eszközök, amelyek segítenek elemezni és azonosítani a különböző digitális tartalmak fejlesztési területeit annak érdekében, hogy javítsák az ügyfél általános rangsorát, ezáltal segítve a láthatóságot.

3. Mi az a YouTube SEO rangsor?

A YouTube keresőoptimalizálási rangsorolása a digitális eszköz (amely többnyire videók a YouTube-on) pozíciójára vonatkozik a YouTube keresőmotor-eredményoldalán (SERP).

4. Mik azok a SEO kulcsszavak?

A SEO kulcsszavak olyan szavakra vagy kifejezésekre utalnak, amelyek a digitális tartalom részeként segítenek az embereknek felfedezni a digitális tartalmat a különböző keresőmotorokon. Egyszerű szavakkal, a SEO kulcsszavak olyan népszerű kifejezések, amelyekre az emberek a legnagyobb valószínűséggel keresnek.

5. A Google Analytics SEO eszköz?

A Google Analytics a legnépszerűbb ingyenes SEO eszköz, amelyet minden digitális tartalom elemzésére használnak.

6. Hogyan javítják a videók a SEO helyezést?

A felhasználók által egy oldalon eltöltött idő a SEO egyik legfontosabb mutatója. Azt is tartják, hogy egy videót tartalmazó oldalon az emberek több mint kétszer annyi időt töltenek, mint egy videó nélkül. Ma már a Google algoritmusai szerint is egyre nagyobb prioritást élveznek a videotartalmat tartalmazó webhelyek.

7. Hogyan érhetsz el gyorsabban a YouTube-on?

Egy jó videó növeli a megtekintési időt, ami viszont javítja a videó rangsorolását. Minél magasabb a videó rangsorolása a YouTube-on, annál többen fogják megnézni, és ez növeli a megtekintési időt. Ez ciklusban működik.

Új publikációk:

Ajánlott