24 vs 27 vs 32 hüvelykes monitorok: 5 beszédtéma

Ha a számítógépén végzett tevékenységeihez megfelelő monitorral rendelkezik, az jelentősen megváltoztathatja felhasználói élményét. A nagyobb monitor nem mindig jobb a puszta kijelző méretét tekintve, sok mindent figyelembe kell vennie, beleértve a használati eseteket és azt, hogy mennyi időt tölt a számítógép előtt, mielőtt választana.

Ebben a cikkben a 24, 27 és 32 hüvelykes monitorokat hasonlítjuk össze, hogy segítsünk eldönteni, melyik a jobb választás az Ön számára.

Amiről szó van, a méretükön kívül sok különbség van a monitorok között. Valójában maga a monitor mérete határozza meg ezeket a különbségeket.

A monitor felbontását leginkább a mérete határozza meg. A legtöbb 24 hüvelykes monitor 1920 x 1080-as maximális felbontással rendelkezik. Ha nem éppen a legnagyobb számítógéppel szeretné használni monitorát mindennapi munkához vagy játékhoz, akkor ez a méret megfelelő lehet.

60 Hz vs 120 Hz vs 144 Hz vs 240 Hz kijelzők: melyik a legjobb az Ön számára

A 27 és 32 hüvelykes monitorok felbontása a monitortól függően akár 4k-t is elérhet. Ha sok tartalmat készítesz (videó-/fényképszerkesztés), vagy a lehető legjobb felbontáson szeretnél játszani, ezek a jobb választás.

Ha játszani szeretne, az alacsony bemeneti késleltetésű, magas frissítési gyakoriságú monitor beszerzése kell, hogy legyen. Képernyőmérettől függetlenül találhatunk 100+Hz-es frissítési frekvenciával rendelkező monitorokat akár 1 ms bemeneti késleltetéssel is, ha eleget tudunk költeni.

Freesync vs G sync: Melyik jön a legjobban?

A fő különbség itt az árban lesz. 144 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1 ms-os válaszidővel rendelkező 24 hüvelykes monitort kaphat meglehetősen olcsón, összehasonlítva az azonos specifikációkkal rendelkező 27 vagy 32 hüvelykes monitorokkal. De alacsonyabb felbontásra is korlátozódik (1920 x 1080).

A képminőség szintén fontos döntő tényező. Ha elsődleges célja a tartalom létrehozása/szerkesztése vagy csak az általános médiafogyasztás, akkor a választása automatikusan a 27 vagy 32 hüvelykes monitorokra korlátozódik, mivel ezek nagyobb felbontást, jobb képpontsűrűséget kínálnak, és a paneljeik összességében színpontosabbak. A 24 hüvelykes monitorokon is találhatunk színpontos paneleket, de a felbontás tekintetében korlátozzuk magunkat.

Olvasni:  Google I/O 2024: Android 12, LaMDA és 7 legfontosabb beszédtémája

A szöveg méretezését szintén szem előtt kell tartani. Ahogy a monitorok egyre nagyobbak és a felbontások nőnek, a kijelzőn megjelenő szövegek és egyéb ikonok kisebbek lesznek. Ezt ellensúlyozhatja a kijelző méretezésének megváltoztatásával, de ez pixeles képet eredményezhet, ami meghiúsítja a nagy felbontású monitor használatának célját.

Az ívelt monitorok egyre népszerűbbek, mivel jobban elmerülhetnek azáltal, hogy a monitort a perifériás látás köré hajlik. Ha hajlított monitort szeretne választani, jobb, ha nagyobb méretet választ, mivel egy 24 hüvelykes monitoron a görbe alig elég ahhoz, hogy elérje a perifériás látást, és egy idő után érezni fogja. mintha egy egyenes panel előtt ülnél.

A nagyobb méretek nagyobb görbülettel érkeznek, így jobban elmerülhet. Azt is fontos megjegyezni, hogy az ívelt monitorok általában kevesebb helyet igényelnek, mint az azonos méretű lapos képernyős alternatíváik.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, magának a monitornak a fizikai mérete. Mondanunk sem kell, hogy a nagyobb monitorok több helyet foglalnak el az asztalon, és összességében nagyobb területet igényelnek.

Mi a kijelző válaszideje?  Érdemes alacsony RT-vel vásárolni?

Ha több monitort szeretne beállítani, akkor a rendelkezésre álló helytől függően kell választania. Azt is el kell döntenie, hogy monitorállványt vagy VESA kart használjon a monitorok helyén tartásához.

A válasz az Ön személyes preferenciáitól függ, de ezekre a felhasználási esetekre a következő méreteket ajánljuk:

  • Szerencsejáték: 27 vagy 32 hüvelykes
  • Munkavégzés (beleértve a kép-/videószerkesztést): 24 vagy 27 hüvelykes
  • Kódolás: 24 vagy 27 hüvelykes

Természetesen a költségkerettől, a használati esettől és a méretkorlátoktól függően egy másik képernyőméret lehet a jobb megoldás. Ha két- vagy hárommonitoros beállítást szeretne készíteni, javasoljuk, hogy használjon kisebb méretet (lehetőleg 24 hüvelykes), mivel így is több képernyőterületet kap.

Olvasni:  A Samsung 110 hüvelykes átlátszó Micro LED-et dob ​​piacra 150 000 dollárért

Új publikációk:

Ajánlott