25 fajta tartalom, amit létrehozhatsz a blogodban

Tartalomjegyzék

 • 25 fajta blogtartalom
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Köztudott, hogy a tartalom a király. Nehéz elhinni? Nos, itt van egy statisztika, amely alátámasztja az állítást. Az Optimonster.com szerint a kutatások szerint az internetezők 77%-a olvas blogokat, és a rendszeresen blogokat közzétevő cégek 97%-kal több linket vonzanak webhelyeikre. Nincs jobb alkalom arra, hogy marketingstratégiájában optimalizálja a különböző típusú blogtartalmakat,

Meglepődne, ha tudná, hogy a blogírás az ötödik legmegbízhatóbb forrás az online információgyűjtéshez. Valóban, a blogok elengedhetetlenek. De ami még fontosabb, hogy következetesek legyünk. Csak akkor fog észrevenni a különbséget, ha folyamatosan közzéteszi blogjait.

Különféle típusú tartalmakat hozhat létre a blogjában, amelyek segítségével jelentős vonzerőt vonzhat a blogja iránt, és fenntarthatja a közönség érdeklődését.

Mindazonáltal kihívást jelenthet állandóan valami izgalmas és vonzó kitalálni, ezért vagyunk itt, hogy segítsünk. Vessünk egy pillantást a különböző blogtartalom-típusokba, és vizsgáljuk meg, hogy egy blog mely tartalmai segítenének rengeteg bevételt és organikus forgalmat generálni.

25 fajta blogtartalom

1. Listák

Forrás

A közönség figyelme napról napra csökken. Ezért minden írónak az a feladata, hogy átadja az információt anélkül, hogy elveszítené olvasói figyelmét. Az emberek nassolnivaló tartalmat szeretnének, ami mégis értelmes. A listák a blogtartalom egyik legnépszerűbb típusává váltak. A legtöbb közösségi média és tartalomplatform ezt a formátumot használja tartalom létrehozására. Könnyen beolvasható, és bármilyen témához használható.

Könnyebben emészthetővé teszi a tartalmat, miközben segít leegyszerűsíteni a bonyolult témákat. A főcímek meglehetősen gyorsan felkeltik az olvasó figyelmét, és elragadtatják őket. Az ilyen típusú tartalmak nagyon rugalmas formátuma megkönnyíti a blog áttekintését. Éles áttekintést ad a témáról, és gyorsan felméri, mennyi van még hátra a cikkből.

Például: „Az 5 legjobb könyvajánló”, „10 ok, amiért érdemes ellátogatnia Londonba”, többek között.

2. Infografika

Forrás

Időnként egy téma összetett, és íróként az Ön feladata, hogy a tartalmat könnyen érthetővé tegye az olvasó számára. Az infografika a blogtartalom egy olyan fajtája, amely lehetővé teszi a tartalom egyszerűsítését a látványelemek segítségével, ezáltal vonzóbb és hatékonyabb tartalomtípust biztosít. Tartalmazhat diagramokat, statisztikákat, szórakoztató tényeket, definíciókat és egyebeket.

Íme egy kis szórakoztató tény: az emberek csak körülbelül 10%-ára emlékeznek a hallottaknak. Másrészt annak 65%-a, amit vizuálisan látnak. Egy felmérés kimutatta, hogy a b2b marketingszakemberek több mint 67%-a készít és oszt meg infografikát.

Az olyan látványelemek, mint a diagramok, grafikák, színes dizájn és képek, 80%-kal növelik az olvasók számát, mivel minden közönség előnyben részesíti a vizuális tartalmat a hagyományos formátumokkal szemben. A vizuális megjelenítés nagyon figyelemfelkeltő. Ezért az Ön blogjához készített infografika felhasználható az említett blog más közösségi média platformjain történő marketingjére is. A figyelemfelkeltő, színes infografika megosztása optimalizálja a vizuális megjelenést a közösségi oldalakon is.

3. Útmutató

Amellett, hogy kiváló örökzöld tartalompélda, a „How-to” keresések a legnagyobb keresési mennyiségû tartalmak közé tartoznak az interneten. Ha javítani szeretné blogja keresőoptimalizálási rangsorát, készítsen „hogyan kell” útmutatókat. Használjon egyszerű szavakat, és válasszon népszerű témákat. Például: „Hogyan hajtsuk össze megfelelően a ruhákat”, „Hogyan ellenőrizzük pontosan a testhőmérsékletet” stb.

Forrás

Bár ez a blogtartalom-típus meglehetősen egyszerűnek tűnik, rendkívül hatékony is. A legtöbb ember meg akarja érteni, hogyan tehet valamit saját maga számára, és az ilyen típusú tartalom közvetlen választ ad számukra. Sőt, sokkal jobban teljesítenek a keresési algoritmusban, különösen, ha cikkének címét a megmagyarázni kívánt kérdés alapján adja meg.

4. Oktatóvideók

Forrás

A blogolás jövője csak vizuális. A blogok videótartalma nagyobb érdeklődést vált ki, mint a szöveges blogok. Ha szeretné lekötni olvasóit, oktatóvideókat kell készítenie. Például a „hogyan változtassuk meg a telefon beállításait” vagy „hogyan készítsünk füstös szemsminket” jobban elmagyarázható egy vizuális bemutatóval. Tudtad, hogy 60% A vállalkozások többsége használja a videót marketingeszközként? A kutatások azt mutatják, hogy az emberek hajlamosak költeni 2,6x annyi időt tölteni azokon az oldalakon, amelyeken vannak videók, mint azokon, amelyeken nincs. Egyszerűen fogalmazva, az ilyen típusú tartalom használata a marketingben nagyszerű lehetőség, amelyet érdemes leszögezni, hogy ne hagyja ki.

Olvasni:  A Twitter volt vezetői 128 millió dollárra perlik Elon Muskot

A videók lehetnek oktatóanyagok, vlogok a mindennapi életedből vagy az utazásaidból. Ezek lehetnek egyszerű „Rólunk” videók is, amelyeket más közösségi média platformokon is reklámozhat. Bármilyen videót is készít, elhelyezheti magát a blogot, vagy linkelheti egy másik videómegosztó oldalra. Akárhogy is, minden típusú videotartalom mindig fokozza az elköteleződést azáltal, hogy vizuális grafikával felkelti a néző figyelmét.

5. Képek

Forrás

Egy kép többet ér ezer szónál. Néha a statikus képek használata egy pont közvetítésére hatékonyabb lehet, mint bekezdéseket írni róla. A témától függően a blogod lehet egyetlen kép vagy képek kollázsa. A képek segítségével a néző jobban megértheti a témát.

Egy másik nyomós ok az ilyen típusú blogtartalom használatára a bejegyzéseikben az, hogy megjelenik a Google vizuális kereséseiben. A Google vizuális kereséseinek fontosságát már nem lehet figyelmen kívül hagyni, különösen akkor, ha szeretne megjelenni a keresési eredmények között. Ha a blogbejegyzésben használt képek tetszetősek és esztétikusak, könnyen megjelenhetnek a Google képkeresőjében. Az ilyen típusú tartalom nagyobb vonzerőt kölcsönöz blogjának.

6. Vlogok

Forrás

A videoblogok közismerten vlogok. A legtöbb vlog személyes és beszélgetős. A legnépszerűbb vlogtémák közé tartozik egy nap az életemből, készülj velem, stb. A legújabb tanulmányok szerint több mint 44% az internethasználók havonta tekintenek meg ilyen típusú tartalmakat.

Az utazási vlogok, a családi vlogok vagy akár a napi vlogok különösen vonzóak a közönség számára a beszélgetős, mégis egyszerű formátumuk miatt. Mivel közvetlenül a kamerát szólítja meg, így a néző úgy érzi, hogy kapcsolatban áll Önnel, valószínűbb, hogy tovább néz. Akár külföldre utazik, akár egy laza éjszakát tölt el barátaival, a formátum interperszonális jellege lehetővé teszi, hogy az emberek sokkal jobban kapcsolódjanak Önhöz.

A tartalom személyre szabása nagyobb figyelmet kap. Csábító látni, ahogy az emberek mindennapjaikat élik át, miközben olyan kihívásokkal küzdenek, amelyekkel a néző maga szembesülhetett, vagy a jövőben szembesülhet. A nézővel kialakított kapcsolat növeli annak esélyét, hogy a jövőbeni tartalmaidba fektessék be őket.

7. Esettanulmányok

Ne becsülje alá az esettanulmány erejét. Ez az egyik legértékesebb típusú blogtartalom. Bizalmat keltenek az olvasók elméjében, és magasabb szintű beszélgetésekhez vezetnek.

Az esettanulmányok egyfajta blogtartalom, amely lehetővé teszi, hogy valós példákat mutasson be bármely kiválasztott témára, amelyet úgy dönt, hogy lefed a blogjában. A példák mindig segítik az olvasót abban, hogy jobban kapcsolódjon a történethez azáltal, hogy egy másik elemet ad hozzá, amelyet könnyebben tud összekapcsolni. Emellett az általad bemutatott példa kézzelfoghatósága miatt lényegesen hitelesebbnek tűnik.

Néhány kérdés, amelyekre megpróbálhat választ adni az esettanulmányaival, a következő lehet: „Hogyan oldja meg a problémát, amelyen az ügyfele átment” vagy „milyen vevői igényeket teljesített?” Ezek megválaszolása megmutatja nézőinek, hogy pontosan mire vagy képes, és milyen szolgáltatást várhatnak el tőled.

Forrás

8. Videó esettanulmányok

Ha el kell mesélned egy sikertörténetet, tedd meg egy videós esettanulmányon keresztül. Egy videó érdekessé tesz egy unalmas esettanulmányt, ami nagyobb elköteleződést eredményez a közönségkategóriákban. Ez az egyik legvonzóbb és leginformatívabb blogtartalomtípus.

A tartalom jövője a vizuális. A közönség figyelme évről évre csökken. Tehát, hogy lekösse őket bármivel is, amit gyárt, vizuális formátumot kell készítenie. Ahogy fentebb említettük, az esettanulmány elkészítéséhez felhasznált kézzelfogható és valós példák segítenek a hitelesség kialakításában. A videó használata azonban egy lépéssel tovább megy, mert állításaidat vizuálisan is alátámasztják. A közönség láthatja, mire vagy képes.

A videók növelik hitelességedet, és lehetővé teszik, hogy más közösségi csatornáidon is reklámozd. A videós esettanulmányokat közzéteheti blogja kis előzeteseként, hogy nagyobb figyelmet kapjon – ez az audiovizuális formátum.

Forrás

9. Interjúk

Az interjúk az egyik legnépszerűbb tartalomtípus, amióta csak az ember emlékezik. Beszélgetősek és értelmesek. Ha egy jelentős személyiséggel készült interjút tesz közzé, több megtekintést érhet el blogja. Az Ön és az interjúra kiválasztott személy közötti együttműködés kölcsönösen előnyös lenne. Mind Ön, mind az interjúalany megismerheti a másik közönségét.

Olvasni:  7 dolog, amit kerülni kell egy digitális marketinges interjún

Forrás

Az interjúcikkek viszonylag kevesebb gondot okoznak. Miután bebiztosított egy befolyásos személyiséget, hogy interjút készítsen, kutatnia kell őket, és kérdéseket kell feltennie. Az ilyen típusú tartalom segít elkerülni, hogy a semmiből írjon egy cikket, és egy leheletnyi friss levegőt jelenthet a formátum szempontjából.

10. Panelbeszélgetés

Forrás

Az emberek szeretik a vitákat. A panelbeszélgetések blogjai segíthetnek olvasóinak megérteni az érem mindkét oldalát. Az ilyen típusú tartalom teret nyit a beszélgetéshez, ahol új ötletek nyílhatnak ki. Ráadásul maguk a viták is lenyűgözőek. Tehát a két oldal vitájának szemtanúja leköti az olvasók figyelmét.

Az interjúkhoz hasonlóan a panelbeszélgetések is lehetővé teszik a hozzáférést újabb közönségekhez, akik már követik a panelbe választott személyeket.

11. Vélemények

A vélemények az egyik legnépszerűbb tartalomtípus. Egy felmérés során kiderült 84% évezredesek az online véleményekben éppúgy megbíznak, mint a barátok és a család ajánlásaiban. A felkapott dolgokról írt vélemények hasznosak lehetnek a blogod számára.

Forrás

Az éttermekről, ételekről vagy filmekről szóló vélemények a legnépszerűbb tartalomtípusok. Nagy mennyiségű organikus forgalmat gyűjtenek be. Mindenki véleményt akar mondani valamiről, amit ki akar próbálni. Ezen túlmenően, ha a címben szereplő dolgok nevét használja, jobban feltűnőbben jelenhet meg a Google kereséseiben.

12. Podcastok

Forrás

Lehet, hogy az embereknek nincs idejük olvasni, de hallgathatnak. Ha a célközönség gyakran autóval utazik, akkor a podcastok nagyszerűek lehetnek. Ha a podcast sláger lesz, akkor akár olyan népszerű platformokon is futtathatja, mint pl Apple Podcastok, Spotifyés több.

A Microsoft legújabb tanulmánya szerint az emberi figyelem 8 másodpercre csökkent. Az emberek jobban szeretik a többfeladatos munkát feladatok végrehajtása közben. A podcastok ideálisak olyan közönség számára, akik azt szeretnék, hogy valami a háttérben szólaljon meg, miközben más munkát végeznek.

A podcastod bármilyen választott témára összpontosíthat. Lehet informatív, vagy mesélhet a mindennapi élethez kapcsolódó történetekről. A valódi bűnözés manapság a podcastok egyik legnépszerűbb témája. A lehetőségei végtelenek.

13. GYIK

Forrás

A Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az interneten a legtöbbet keresett tartalomtípusok közé tartoznak. A termékekkel, szolgáltatásokkal stb. kapcsolatos GYIK létrehozása nagyszerű blogbejegyzést eredményez. Segítségével az olvasó gyorsan és tömören választ talál.

A GYIK rendkívül hasznos a blog forgalmának növelésében is, mivel gyakrabban jelennek meg a keresések alatt.

14. A színfalak mögött (BTS)

A kulisszák mögött (BTS) érdekes blogtartalom érhető el. Az emberek érdeklődnek a BTS iránt, ezért kapcsolatba lépnek olyan blogokkal, amelyek a kulisszák mögött szerepelnek. Használhat különféle típusú tartalomformákat, például fényképeket, megjegyzéseket, videókat stb.

A márka felépítése után az emberek többet akarnak tudni róla, ha kellő érdeklődést tud felkelteni az említett márka iránt. A BTS segít az embereknek, hogy több információhoz jussanak a márkáról, miközben egy hétköznapi hangulatot is biztosít, ami a közönséget jobban csatlakozik hozzá.

Forrás

15. Kvíz

Forrás

Az online vetélkedők azért váltak olyan népszerűvé, mert interakciót és szórakoztató megkönnyebbülést kínálnak. Hozzon létre bizarr kvízeket, teljesen kimerítő válaszokkal. Az ilyen típusú tartalom üdvözlendő rövid és szórakoztató szünet lehet. Általában az emberek akkor töltenek ki kvízeket, amikor érdekli őket egy téma, vagy van néhány szabad percük, mielőtt visszamennének dolgozni. Gyakran a kettő kombinációja.

Kvízek népszerű témákról, például „melyik Disney hercegnő vagy?” vagy a „találd ki a csillagjegyet” segíthet blogod vonzerejének növelésében.

16. Felmérések

Ha kutatással foglalkozik, a felmérések jelentik azt a típusú blogtartalmat, amely nagyszerű lehet a blogjában. Ügyeljen arra, hogy a felmérés ne legyen túl hosszú, mert az emberek figyelme könnyen elterelődik. Legyen egyszerű a kérdések.

Forrás

Az emberek mindig keresik a felhasználható statisztikákat; a felmérések hatékony módja annak, hogy elérje ezt a demográfiai csoportot, miközben a blogja gyakrabban jelenik meg a keresések alatt.

17. Vendégbejegyzés

Ha meghív egy vendégbloggert, hogy járuljon hozzá a blogodhoz, akkor új közönséget érhetsz el. A vendégblogokat legjobb havonta egyszer csinálni, javasolják a szakértők. Ha hinnénk a számoknak, a bloggerek 60%-a minden hónapban meghív 1-5 vendégbloggert.

Az ilyen típusú tartalom segíthet felrázni a dolgokat, miközben rövid szünetet tart. A szívességet úgy viszonozhatja, hogy cserébe vendég lesz a blogjukon.

Olvasni:  Személyre szabott videomarketing: A személyre szabott tartalom jövője

Forrás

18. Nyitott levelek

A digitális tartalom másik felkapott típusa a „nyílt levél” formátum. A miniszterelnöktől a legjobb barátig bárkinek írhat nyílt levelet. Ha a tartalom aktuális, blogja vírusos lehet.

Ez a fajta formátum jelentős szabadságot ad arra vonatkozóan, hogy miről kíván írni. Nyílt levelét nemcsak bárkinek, hanem bárminek címezheti. Lehet negatív vagy pozitív, nézeteltérést jelez, vagy dicséretet fejez ki a problémával kapcsolatban.

19. Receptek

Forrás

India tántorog a látszólag örökké tartó bezárástól. Míg a legtöbb étterem országszerte bezárt, az ilyen típusú digitális tartalom felgyorsult. Ennek eredményeként több indiai is otthon próbálkozik különböző receptekkel. Tegyen közzé egyszerű, jól magyarázható recepteket. szerint a felmérésa legkeresettebb ételreceptek közé tartozott a zárlat alatt a karantén falatkák, street food, egyedényes ételek stb.

Otthon mindenki szívesen kipróbál új dolgokat sok idővel a kezében, amit el szeretne égetni. Ide videókat is felvehetsz. Az Ön által kedvelt innovatív, új receptek kipróbálása, majd a főzési folyamat filmfelvétele vonzó tartalmat eredményez. Vizuális útmutatót nyújt a néző számára, amelyet követni kell, miközben leköti őket. A receptek nagyszerű példái az örökzöld tartalomnak. Az ilyen típusú blogtartalom nagyobb forgalmat hoz webhelyére, és megnöveli az elköteleződési időt.

20. Kitalált történetek

Írhatsz vicces, titokzatos, ostoba kitalált történeteket, melyeket a körülötted lévő valós emberek inspirálhatnak. A szakértők azt javasolják, hogy olvassa el hat perccel akár 60%-kal csökkenthető a stressz. Tehát menjen tovább, és hozzon létre kitalált történeteket.

Ezek lehetnek teljesen eredeti történetek, amiket kitalálsz, bármelyik műfajt követve, amelyik a legjobban tetszik. Lehetnek imádnivaló romantikus mesék, hátborzongató tészták vagy akár komikusok is. Másrészt fan-fictiont is írhatsz kedvenc médiadarabodról, felhasználva a már meglévő történetek szereplőit, és új történeteket mesélve el velük.

21. Mémek és GIF-ek

Forrás

Az emberek online kommunikációja megváltozott. A GIF-ek felváltották az emojikat. A mémek figyelemre méltó módja annak, hogy nagyobb közönséget érjenek el. Az ilyen típusú digitális tartalmakat nagymértékben fogyasztják, különösen a fiatalabb közönség körében. Ennélfogva remek tartalommarketing-stratégiává válik egy kis humorral. Tegyen közzé aktuális mémeket a blogjában, hogy releváns maradjon a célközönség számára.

22. Hírek

A hírek a digitális tartalom legsúlyosabban fogyasztott típusa. Ha azt szeretné, hogy közönsége továbbra is visszatérjen a blogjához, segíthet az ellenőrzött hírek közzététele. Készíthetsz egy videót, amely összefoglalja a nap vagy a hét legfontosabb híreit. Ez egy biztos módja annak, hogy az olvasók újra és újra visszatérjenek, miközben gondoskodik arról, hogy minden nap új tartalommal rendelkezzen.

A hírciklus véget nem ér, ami azt jelenti, hogy soha nem jön el az a pont, amikor ne lenne miről beszámolnod.

A hírek jelentésének kulcsa azonban az, hogy gyorsan és következetesen tegye közzé hiba nélkül. Önnek és blogjának naprakésznek kell lennie a világ minden történéséről, hogy a lehető leggyorsabban eljusson az olvasóihoz.

Forrás

23. Útmutató

Az internet a legjobb oktató. Sokan különféle útmutatókat keresnek, mint például bőrápolás, smink, szépség, divat stb. Különböző témákban készíthet ilyen típusú tartalmat, és tartalmazhat kötelező dolgokat, trendeket stb. Az emberek 46%-a vallja be, hogy hajlamos megfogadni az ajánlásokat az általuk fogyasztott blogokat és vlogokat figyelembe veszik – mondja Semrush. Vagyis az ehhez hasonló útmutatók jelentősen befolyásolják az olvasók döntéseit.

Ismét képeket és videókat használhat a folyamat bemutatására, amelyet az olvasónak javasol. Olyan anyagokat biztosít, amelyek segítségével népszerűsítheti blogját más közösségi média platformokon.

24. Nézz könyveket

Ha rajong a divatért, fontolja meg egy lookbook létrehozását. Például öt különböző mód a fehér nadrág formázására. Az ilyen típusú tartalom nagy vonzerőt kap. Lehet, hogy ezt Ön nem tudja, de az emberek 61%-a (Semrush) a nézett vlogokra alapozza a vásárlási döntését. Az olvasó figyelembe fogja venni azokat az ajánlásokat, amelyeket ebben a szezonban divatos ruhák megvásárlására ad.

Ezenkívül stilizált fényképeket is hozzáadhat az ajánlások mellé. Megoszthatja ezeket a fényképeket közösségi oldalain, és több nézőt vonzhat. Az esztétikus ruházat éles és éles képekkel nagyon csábító a közönség számára. A divat eredendően a művészet vizuális formája, így az írott tartalom vizuális megjelenítése jelentősen javítja azt.

Olvasni:  11 kérdés, amit fel kell tenni a WooCommerce fejlesztőjének

Forrás

25. Inspiráló történetek

A körülötted lévő emberek inspiráló történeteivel a blogod olyan hely lehet, ahová az emberek akkor jönnek, ha rosszul érzik magukat. Tekintettel a jelenlegi környezetre és a járványhelyzetre, ez a tartalomtípus biztosan trend lesz.

Ez abban is segít, hogy a közönség jobban kapcsolatba lépjen az írásoddal. A történetek interperszonális beszámolóként működnének, lehetővé téve az olvasó számára, hogy alaposabban viszonyuljon Önhöz és blogjához. Ha történeteiddel jó adag motivációt adsz az olvasóknak, arra készteti őket, hogy visszatérjenek a blogodhoz. Ez egy újabb kiváló példa az örökzöld tartalomra.

Használja ezeket a blogtartalom-formátumokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy blogja friss és vonzó. Az, hogy melyik tartalomtípus működik a legjobban a blogodban, számos tényezőtől függ, például a közönség típusától, a blog eléréséhez, a réstől stb. Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, kipróbáld. Légy következetes blogoddal, és próbálj ki különféle formátumokat. Végül, ne feledje, a több mint 2000 szóból álló blogok valószínűleg jobb eredményeket érnek el, mondja Optimonster.

Kulcs elvitelek

 • A vizuális tartalom mindig több figyelmet vonz. Ez az egyik legjobb tartalomtípus az olvasók elköteleződésének fenntartására és a blog forgalmának növelésére.
 • A listák, az infografikák és a videók szemet gyönyörködtető blogtartalomtípusok, és biztosítják, hogy az olvasó elmerüljön a tartalomban.
 • Használjon különféle közösségi média platformokat blogja népszerűsítéséhez. Növeli az elérhető emberek számát.
 • Használja a közösségi oldalakon népszerűsíthető vizuális elemeket, hogy nagyobb vonzerőt szerezzen blogjának.
 • Az olyan együttműködési erőfeszítések, mint az interjúcikkek vagy a panelbeszélgetések, újabb közönség elé állítják Önt, növelve a webhely forgalmát.
 • Ha véleményeket, lookbookokat, útmutatókat vagy GYIK-eket ír, akkor blogja nagyobb valószínűséggel jelenik meg a Google keresései között.
 • A következetes és szorgalmas közzététel biztosítja, hogy elhivatott közönséget gyűjtsön össze, majd erre építhet egy kis kísérleti tartalommal.

Következtetés

A blogírás az egyik leghatékonyabb módja a vevő és a fogyasztó közötti távolság minimalizálásának. A hiperdigitalizált és gyorsan változó világban a márkáknak a lehető legjobban megközelíthetővé kell tenni magukat. Ha a közönséged nem bízik benned, akkor nehezen tudod reklámozni termékeidet vagy szolgáltatásaidat. A blogolás SEO linkelési lehetőségeket is kínál, amelyek növelik a tartalom esélyét a keresőmotorokban. Kísérletezzen különféle típusú tartalommal, és derítse ki, melyik kattint a legjobban közönsége körében. Győződjön meg arról, hogy a blog tartalma hibamentes. Tegye közzé blogbejegyzéseit különböző platformokon, hogy nagyobb forgalmat érjen el és fokozza az elköteleződést.

GYIK

1. Mit jelent a blog tartalma?

A blog egy rendszeresen frissített weboldal, míg a blog tartalma azt az információt jelenti, amelyet a weboldalon helyez el az olvasók számára. A blogodban elhelyezett tartalom típusa követi az oldal létrehozásakor általad beállított témát. Ez lehet filmkritika, napilap, útmutató stb.

2. Ki a blogom célközönsége?

A blogod olvasói, akik újra és újra elolvassák és visszatérnek a webhelyedre, a célközönségednek számítanak. Ezek olyan emberek, akik annyira élvezik, amit írsz, hogy gyakran felkeresik a blogot, hogy többet olvassanak belőle.

3. Hogyan lehet kitalálni, hogy ki legyen a célközönségem?

A közösségi média platformok használata vagy felmérések elvégzése a leghatékonyabb módja a célközönség megtalálásának. Egyes platformok olyan betekintési funkciókkal is rendelkeznek, amelyek jelentősen segíthetnek. Próbáljon meg különféle típusú tartalmat létrehozni a blogjához, hogy kitalálja, mi a legmegfelelőbb a célközönség számára.

4. Hogyan készítsek jó tartalmat a blogomhoz?

Tervezz előre, dönts egy témát a célközönséged alapján, majd kutass utána. Használjon sok vizuális elemet az írott tartalom mellé, hogy leköti az olvasókat. Győződjön meg arról, hogy a szállítani kívánt információkat olyan pontosan adta meg.

5. Mi legyen az első blogbejegyzésem?

Két lehetőség közül választhat az első blogbejegyzéshez. Kezdheti azzal, hogy bemutatja magát, valamint bármit, amiről a blogon ír. Vagy közvetlenül beleugorhat a tartalom közzétételébe.

6. Hogyan szerezhetek nagyobb forgalmat a blogomnak?

A következetesség kulcsfontosságú. Állítson be egy ütemtervet, és ennek megfelelően tegye közzé hiba nélkül. Ettől eltekintve, ha gyakrabban tesz közzé bejegyzéseket, stabil olvasói bázist építhet ki, és interjúcikkekkel vagy panelbeszélgetésekkel meghívhat másokat, hogy működjenek együtt Önnel. Teljesen új közönség elé tár majd. Ismét próbáljon meg különféle blogtartalom-típusokat létrehozni, hogy vonzóvá tegye olvasóit.

Új publikációk:

Ajánlott