25 legjobb Black Friday marketingötlet a Seaso-tól…

A Black Friday és a Cyber ​​Monday a két legnagyobb dátum a SaaS-vállalkozások tulajdonosai számára. Ha promóciót tervezett, a lehető legkorábban el kell kezdenie annak hirdetését, hogy nagyobb forgalomra és nagyobb bevételre tegyen szert.

Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Sok üzlettulajdonos küzd, hogy innovatív módokat találjon termékeik reklámozására. Hogy megkönnyítsük olvasóink dolgát, néhány SaaS marketingszakértővel beszélgettünk azokról a legjobb Black Friday marketingötletekről, amelyeket cégtulajdonosoknak ajánlanak.

Íme, mit kellett mondaniuk.

1. Adja vissza, ha olyan helyzetben van, hogy megteheti!

A Black Friday és a Cyber ​​Monday rendszerint nagy kedvezmények jönnek létre a SaaS-területen. A közelmúltban azonban sok B2C vállalat a BCFM fenntarthatóbb és jótékonyabb megközelítése mellett döntött, és ugyanez megtehető a B2B-n belül is. A Weglotnál az elmúlt három évben úgy döntöttünk, hogy felhagyunk az ajánlatokkal, és inkább adományozunk A BFCM-ből származó bevétel 50%-a több jótékonysági szervezetnek.

Ez egy olyan megközelítés, amelyet az új és jelenlegi ügyfelek pozitívan fogadtak, és amely lehetővé teszi, hogy mindenki úgy érezze, valami pozitívumban játszott szerepet.

2. Forgassa meg a virtuális kereket

Megfordíthatja a sajátját Black Friday akciók játékba. A virtuális kerék megpörgetése népszerű módszer. Az üzlet webhelyének ez a kis kiegészítése arra csábíthatja a jelenlegi és leendő fogyasztókat, hogy látogassanak el, hogy nyerhessenek nyereményeket, kedvezményeket és kuponokat. Ez a Black Friday marketingstratégia inkább szórakoztató élményt kínál, semmint elképesztő jutalmakat. Kedvező élményt teremt mind a márkája, mind a webhelye számára közvetett módon.

3. Vegye át az automatizálást

Minden ügyfél azonnali reakciót akar. Tanulmányok kimutatták, hogy az e-mailekre 24 órán belüli válaszadás 60%-kal növeli a bevételt. Az automatizálás segítségével elérheti a potenciális vásárlókat, és gyorsan válaszolhat kérdéseikre. Használja a CRM-szoftvert az értékesítési feladatok, az e-mail válaszok, a nyomon követések és egyéb feladatok, például a visszajelzések és a lead-hozzárendelések automatizálására. Ez biztosítja, hogy soha ne maradjon le egyetlen kérdésről sem.

4. Keresztértékesítés és felárértékesítés kedvezményekkel

Az utánértékesítés és a keresztértékesítés kiváló stratégiák az értékesítési potenciál maximalizálására és végül az átlagos rendelési érték növelésére. A továbbértékesítés arra készteti az ügyfeleket, hogy megvásárolják az általuk fontolóra vett termék drágább vagy továbbfejlesztett változatát. Ezzel szemben a keresztértékesítés arra ösztönzi a vásárlókat, hogy több olyan terméket vásároljanak, amelyek kiegészítik azokat, amelyeket már bevásárlókosarukba tettek.

Ezért elveszítheti az esetleges további eladásokat, ha a Black Friday marketingkampánya idén nem tartalmaz fel- és keresztértékesítéseket. Black Friday akciós ötletek esetén összeállíthat három-öt ingyenes áruból álló készleteket, amelyek jól működnek együtt, és az egészet eladhatja a vásárlóknak az összegből származó kedvezményért.

Amikor a fogyasztók aktívan keresnek alacsonyabb áron csomagajánlatokat, például fekete pénteken és kiberhétfőn, ez a fajta kombinált promóció meglehetősen jól működik.

5. Reklámozás az Outreach segítségével

Nem ártana, ha újra bemutatkozna ezeknek a hideg ötleteknek a fantasztikus ajánlatával. Készíts egy Black Friday e-mail listát, és ne légy irgalmas. Még jobb, ha felhívhatod egy befolyásos alak figyelmét az e-mail listádra. Aztán ott van az időzítés kérdése. E-mailjei vissza fognak pattanni, ha túl korán küldi ki őket, mert a Black Friday megállapodást még nem hozták nyilvánosságra; Ha azonban túl sokáig vár, előfordulhat, hogy a Black Friday elmúlt, és értelmetlen lesz ezt az e-mailt elküldeni. Továbbá szabadon folytathatja a kampányt és a tájékoztatást, ameddig csak akarja. Bármennyi ideig is szeretné futtatni kampányát, ne felejtse el felvenni a kapcsolatot a megfelelő emberekkel, és ki tudja, lehet, hogy többet kap, mint amennyit tervezett.

Olvasni:  WooCommerce vs. Squarespace – melyik…

6. Népszerűsítse a követői körében

Kétségtelen, hogy legalább néhány ember követi Önt a közösségi médiában, ha nem vagy az a SaaS-cég, amely csak a Black Friday-re összpontosít. Végül is ez az a pillanat, amire vártak. Értesítse törzsvásárlóit, hogy közeledik Black Friday kedvezménye, és lépjen tovább egy lépéssel azáltal, hogy kampányát olyasvalamivé tegye, amit szívesen megosztanak.

Amikor például Giffgaff és LadBible együttműködött a YouTube-on a Check Your Drawers kampányban, sokan izgatottak voltak, és meg is osztották. A kampány alaptétele az volt, hogy az egyének régi telefonjaikat a fiókjukban tartják a Giffgaff készpénzéért cserébe. Mi akadályoz meg abban, hogy kitaláljon egy zseniális Black Friday ötletet, amely viharba veszi az internetet?

7. Optimalizálja webhelye nyitóoldalait

Az ünnepi céloldalak nemcsak abban segítenek, hogy organikus forgalmat szerezzenek azoktól, akik konkrét ajánlatokat keresnek, hanem abban is, hogy jobban megfeleljen a hirdetései, a közösségi média és az e-mail kampányok révén érkező vásárlók szándékainak. Fontolja meg, hogyan nő a laptopok eladásaira irányuló keresések a fekete péntek környékén minden évben; Ezt kihasználhatja, ha ehhez a keresési lekérdezéshez SEO-optimalizált nyitóoldalt hoz létre, laptopja kedvezményeit hirdető PPC és közösségi hirdetéseket futtat, és erre az oldalra tereli az embereket. Mivel az ehhez hasonló céloldalt konverzióra tervezték, jobban teljesít, mint egy általános termékinformációs oldal vagy kezdőlap:

  • Egyetlen ajánlatra koncentrálnak.
  • Tele vannak információval.
  • Jó szándékú közönséget szólítanak meg.
  • Ezek az oldalak legtöbbször FOMO és sürgősségi módszereket alkalmaznak.

8. Bátorítsa az embereket kívánságlisták készítésére

A kívánságlisták az elhagyott bevásárlókosarakhoz hasonlíthatók annyiban, hogy érdeklődést jeleznek, és azt jelzik, hogy a vásárló a vásárlási útja döntési szakaszában vagy annak közelében van. A kívánságlisták sokféleképpen felhasználhatók a Black Friday és a Cyber ​​Weekend során, beleértve az alkalmazások letöltésének vagy fiókregisztrációjának ösztönzését; e-mail feliratkozói listájának bővítéséhez; hogy javítsa a csepegtetését email marketing; a releváns tételek keresztértékesítésére és továbbértékesítésére; Ha úgy dönt, hogy saját összeállított kívánságlistákat készít a leginkább „kívánt” dolgok alapján, növelheti a webhely forgalmát.

9. Egyszerűsítse fizetési folyamatát

Ha az ügyfelek nehézségekbe ütköznek az Ön által terjesztett szoftver megvásárlásakor, az nem tükrözi jól a felhasználói élményt. Remek precedenst teremthet azzal, hogy a fizetési folyamat gyors és egyszerű az elejétől a végéig. Csak a szükséges információkat kérje, és helyezzen el egy folyamatjelző sávot a tetején, hogy a felhasználók tudják, milyen közel állnak a befejezéshez. A cél a potenciális akadályok minimalizálása, amelyek elűzhetik a potenciális ügyfeleket, és ezen akadályok többsége a fizetés során merül fel.

10. Készítse elő webhelyét a Google Shopper keresői számára

Úgy gondolom, hogy az e-kereskedelmi webhelyek a Google főoldalán való pozícióért küzdenek a Fekete Péntek idején. A rangsoroláshoz optimalizálnia kell webhelyét az online vásárlók számára.

Ennek egyik módja az olyan kulcsszavak használata, amelyeket a fogyasztók valószínűleg az ünnepi akciók keresésekor használnak. Használja ezeket a szavakat webhelyén, miután végzett néhány kulcsszókutatást. Ügyeljen arra, hogy természetes hangzású legyen, és kerülje azt a gyakorlatot, hogy az írást kulcsszavakkal töltse ki.

11. Használja a Video Marketinget

Mivel nagyon sok szöveg található az interneten, a videó egy egyszerűen fogyasztható formátum, amely kikapcsolódást kínál a szemünknek. Ennek eredményeként egyre több vállalat frissíti Black Friday marketingtervét videoalapú tartalom hozzáadásával.

Olvasni:  Hostinger és Liquid Web Partner együtt

De ha a videomarketingről van szó, sok cégtulajdonos hajlamos arra, hogy drága, időigényes stratégiának tekintse. A valóságban fordítva igaz.

Lebilincselő Black Friday filmeket készíthet anélkül, hogy túlzásba esne marketingköltéseivel. Nincs követelmény a drága ill
képzett videófotósok. A legtöbbször csak egy okostelefonra és egy eredeti koncepcióra van szükséged!

12. Tartsa kristálytisztán kreatívjait

A kemény munka MOST kezdődik. Ki kell találnia néhány kreatív módszert a konverziók növelésére és a forgalom növelésére, ezért az első lépés az, hogy átgondolja, hogyan tudja maximalizálni ezt a lehetőséget. Az Ön kreatívjai lesznek kampánya középpontjában, és hatékony eszközei lesznek az eladások növelésének – ne becsülje alá őket.

Tartsa szem előtt az összes korábbi pontunkat az ügyfélúttal kapcsolatban. Mi lesz az ajánlatod? Hogy néz ki? Hogyan fog megjelenni? Szeretnéd, hogy az ügyfeleid mit érezzenek ezzel kapcsolatban? *A marketing aranyszabálya *az, hogy mindennek a vevőre kell irányulnia. A kreatívok nem különbözhetnek egymástól.

Gondolja át, mit találnak annyira csábítónak az ajánlatában, hogy meggyőzi őket a kattintásról és a vásárlásról, ahelyett, hogy máshová mennének. Ne felejtse el, hogy a *konverzió a király a BFCM-nél* – a legkevesebb erőfeszítést kell tennie ahhoz, hogy az ügyfél kattintással eljusson, így az értékesítési tölcsérbe való eljuttatásuk ügyességet igényel.

13. Új termék bemutatása

Az emberek mindig valami újat és izgalmasat keresnek. Éppen ezért a Black Friday alkalmával érdemes kihasználni az egyedülálló lehetőséget, hogy olyan új terméket forgalmazzon, amelyet csak aznap kínálunk. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy Black Friday promócióját magasabb szintre emelje. Még akkor is, ha egy korábbi ügyfél csak egyszer vásárolt, érdeklődhet az Ön új terméke iránt, és megvásárolhatja azt.

Új terméket kétféleképpen vezethet be. Kezdésként adja hozzá néhány nappal a nagy nap előtt. Ki tudja, talán ez még több eladáshoz vezet a Black Friday előtt. A második lehetőség az elem felvétele a Black Friday napjára. Egy visszaszámláló is fokozhatja az izgalmat. Előfordulhat, hogy ezt a terméket csak a Black Friday napján kínáljuk. Ez sürgető érzést kelt, ami cselekvésre sarkallja az embereket.

14. Kössön csábító üzletet

Nehéz lehet diszkontráta kiválasztása és kampány kidolgozása köré. Igen, olcsóbb árazásra vágyunk, de nem mondhatja, hogy még soha nem látott akciós terméket, és azt gondolta magában: Hú, ez csodálatos üzlet, de miért olyan olcsó? Nem lehet egyszerűen csökkenteni az árakat, és 500%-os megtérülést várni beruházások hosszútávon. Ez eltúlzott haszonkulcsokat eredményezne, ami később kerülni fog Önnek, amikor versenytársai követik az Ön stratégiáját és csökkentik áraikat.

Próbálja ki a cipőkereskedő módszerét. Egészen egyértelmű. Ami a cipőket illeti, a fogyasztók többsége minden üzlettel elégedett mindaddig, amíg kielégítő terméket kap. Azok az ügyfelek, akiknek erős a vágyuk, vagy használtan vásárolják meg, vagy várnak egy Black Friday ajánlatra. Lényegében ugyanez a helyzet a SaaS-eszközökkel. Mivel minden eszköz más és más, a legtöbb ember nem fogja tudni megmondani, hogy melyiknek van nagyobb funkciója, ezért csak az első ajánlatot veszik igénybe a Fekete Pénteken.

15. Ágazatokon átívelő csomagok

Végül is a szoftvert erre tervezték. Például, ha Ön fotószerkesztő szoftvert árul, miért ne csomagolja be valamelyik helyi nagyüzletből származó fényképezőgéppel? Határozza meg azokat a legmenőbb modulokat, amelyekkel a szoftvere jól fog működni ebben a szezonban, és próbálja meg kihasználni az eladó lehetőségét. Pénzt takaríthat meg a marketingen, és szélesebb közönséget érhet el, növelve terméke láthatóságát.

A szoftvercsomagolás lehetővé teszi az ügyfelek elégedettségének növelését azáltal, hogy egyszerűsíti a döntést, és értéket biztosít termékei számára ésszerűbb áron. Ezenkívül a kötegelés lehetővé teszi, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy meghallgatja és megérti az igényeiket, ami növeli a hűséget.

Olvasni:  Hogyan garantálják a legjobb csapatok a tartalommarketing sikerét?

A csomagok az Ön számára is előnyösek lesznek a megnövekedett eladások, a marketing ROI és a termékek közvetlen eladása révén. Ne felejtse el egyedinek és relevánsnak lennie a kötegelés során, és vállalkozása határozottan sikeres lesz ezen a fekete pénteken.

16. Legyen hatékony az ügyfelek válaszaival

Véleményem szerint minden ügyfél gyors és kielégítő választ akar. Keressen lehetőségeket az ügyfelekkel való kapcsolat javítására. Akár az automatizálást is kihasználhatja a kérdések gyors megoldásához. Az automatizálás segítségével felkeresheti a potenciális ügyfeleket, és azonnal válaszolhat kérdéseikre.

A megfelelő válaszmechanizmusok alkalmazása azonban segítheti vállalkozása értékesítését. A lényeg – legyen gyors a válaszaival. Gyorsan válaszoljon az e-mailekre, a nyomon követési kérdésekre és az ügyfelek visszajelzéseire.

17. E-mail marketing kampány

Hozzon létre egy e-mailes marketingkampányt, majd figyelje meg, hogyan szárnyal a ROI. Az e-mailek átlagosan 36 USD ROI-t generálnak minden befektetett dollár után. Ez minden más csatornát felülmúl.

Ki ne élvezné a napi kedvezményeket és ajánlatokat a postaládájában? Néhány héttel a Black Friday előtt készítsen ajánlatot előfizetői számára.

18. Lépjen be ügyfelei cipőjébe

A Black Friday nagyszerű lehetőség az e-kereskedelmi és SaaS-vállalkozások számára, hogy kapcsolatba léphessenek ügyfeleikkel. Ez egy lehetőség a nagy feltűnésre, de arra is fontos, hogy ne vigyük túlzásba.

Fontos, hogy ismerd a közönségedet, és megértsd, mit keresnek. Ha cipőket árul, jó ötlet lehet cipőkiárusítás, de ha kisállat-kellékeket árul, előfordulhat, hogy nem lesz olyan hatékony. A legfontosabb, hogy gondolja át, mit akar az ügyfele, és ezt az üzenetet világosan, tömören adja át.

Azt is javaslom, hogy korlátozott idejű kedvezményt biztosítsanak az új ügyfeleknek. Ez történhet kuponkód formájában, vagy bizonyos összegű engedmény felajánlásával az első vásárláskor, azzal a kikötéssel, hogy nem
újra használni.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy új ügyfeleket mutasson be vállalkozásának anélkül, hogy túl sok pénzt költene. Ez segít az e-mail lista összeállításában is, amelyet későbbi promóciókhoz és kampányokhoz használhat fel.

19. Hűségprogram felépítése

Az egyik legjobb promóciós stratégia, amelyet most megvalósíthat, egy olyan hűségprogram felépítése, amely képes rá segítse SaaS vállalkozását szerezzen hosszú távú ügyfélmegtartást még a Black Friday / Cyber ​​Monday után is. Végtére is, a SaaS-iparral kapcsolatban az a helyzet, hogy a vállalkozásoknak előre kell gondolkodniuk, és szilárd megtartási stratégiát kell kidolgozniuk, hogy megtartsák azokat az ügyfeleket, amelyeket valóban sikerül vonzaniuk. Hiszen nincs értelme akvizícióba fektetni, ha nem biztos abban, hogy meg tudja-e tartani őket. Ha megteszed, akkor csak egy szitát fogsz kapni, nem pedig egy értékesítési tölcsért.

Ennek megfelelően, ha a legtöbbet szeretné kihozni Black Friday marketingajánlataiból, akkor egy hűségprogram végrehajtása gyakran jól járhat azzal, hogy nemcsak jelentős számú felhasználót ösztönöz arra, hogy csatlakozzon a szolgáltatásához, hanem arra is, hogy kitartson, mint amikor a potenciális ügyfeleknek valamilyen extra szolgáltatást kínálnak, például ingyenes hónapot, kiterjesztett kedvezményes árat vagy más jelentős jutalmat, amely hasznosnak bizonyul számukra, akkor hajlamosabbak lesznek hűségesek maradni az Ön cégéhez.

20. Kategorizálja ügyfeleit

Tudja, mit várnak el Öntől ügyfelei. Ráadásul nem minden ügyfél lesz egyforma. A különböző emberek különböző kategóriákba tartoznak.

  • Akik rákattintanak a termékeire, de soha nem veszik meg. Ezeket a statisztikákat a webhelyekhez elérhető elemzőeszközökkel ellenőrizheti.
  • Már meglévő és hűséges ügyfelei.
  • Az új ügyfelek, akik belépnek.
  • Olyanok, akik már nézték a terméket, de várják a megfelelő időt.

Mindegyiknek más-más elképzelése lesz, amikor belépnek. Minden kategóriához új stratégiára lesz szüksége. Meglévő vásárlóinak hűségkedvezményt ad.

Csatlakozási ajánlatot is adhat az újaknak. Sokszor látjuk, hogy a legtöbb márka 10% kedvezményt ad az első vásárláskor. A Black Friday akcióval összekeverve ez jó dolog lehet új ügyfelek megszerzésében és állandó vásárlóivá tételében.

21. Telepítsen egy chatbotot webhelyére

Több ügyfélszolgálati megkeresés a vásárlók számának növekedése miatt. Ez elkerülhetetlen. Az ügyfelek felveszik Önnel a kapcsolatot a megrendelésekkel, a szállítással, a visszaküldéssel és az Önnel kapcsolatos GYIK-vel kapcsolatban.

Olvasni:  A legjobb 7 tabletta 20 000 INR alatt

Ügyfélszolgálati szolgáltatásai egyszerűsíthetők és automatizálhatók, ha egy chatbotot ad hozzá webhelyéhez. Ha ügyfélszolgálati ügynökre van szükség, beavatkozhatnak és átvehetik a beszélgetést. A chatbot képes kezelni az egyszerű GYIK-eket. Csapata időt szabadíthat fel a jelentősebb problémákra való összpontosításra, ha ezzel a technikával csökkenti az ismétlődő feladatokat, amelyek visszatartják őket.

22. Beválthatja a céloldali CTA-kat

Tapasztalataim szerint a legjobb Black Friday marketingötlet egy e-kereskedelmi vállalkozás számára egy Black Friday nyitóoldal létrehozása.

A céloldal egyetlen weboldal, amely a Black Friday összes információjának központjaként működik. Úgy kell megtervezni, hogy csábítsa a vásárlókat, és elmagyarázza, mit várhatnak el a promóciótól. Ez magában foglalja, hogy elmondja nekik az akciós termékeket, mennyi pénzt takarítanak meg, és mennyi ideig tartanak az ajánlatok.

Fontos, hogy ennek az oldalnak az alján erőteljes cselekvésre ösztönzés szerepeljen, hogy az ügyfelek pontosan tudják, mit kell tenniük. Ha azt szeretné, hogy az emberek feliratkozzanak az e-mail listára, használja ezt a lehetőséget, és kérdezze meg őket! Ügyeljen arra, hogy a közösségi média megosztási gombjait használja, hogy az ügyfelek könnyen megoszthassák izgalmaikat barátaikkal a Facebookon és a Twitteren.

A legfontosabb dolog az, hogy a céloldal világos, tömör és meggyőzően legyen megírva – így az ügyfelek könnyen megérthetik, mi történik, és miért kell foglalkozniuk ezzel!

23. Hirdetések újracélzása a Google-on

Ha nagyszerű módot keres az akció hirdetésére, próbáljon meg néhány újracélzó hirdetést vásárolni a Google-on. Ezek a célzott keresések növelik a hirdetésmegjelenítéseket és az ezzel járó hirdetések átkattintási arányát (CTR).

Amikor a felhasználók rákeresnek Black Friday ajánlatok, a vágyaiknak megfelelő hirdetés jelenik meg. Az újracélzás lehetővé teszi, hogy megtalálja azokat a keresőket, akik érdeklődnek az Ön terméke vagy szolgáltatása iránt, ahelyett, hogy egyszerűen mindenhol megmutatná, ahogy a hagyományos reklám teszi. Ezzel a technikával olyan ügyfeleket szerezhet, akik korábban nem tudtak dönteni!

24. Black Friday-specifikus céloldal

A céloldalnak vizuálisan tetszetősnek kell lennie, cselekvésre ösztönzőkkel, amelyek hangsúlyozzák, hogy az Ön által kínált kedvezmények egyszeri ajánlatok vagy évente egyszeri lehetőségek. Fontolja meg egy visszaszámláló hozzáadását az oldalhoz, hogy sürgősebbé és izgatottabbá tegye.

A nyitóoldal fejlesztésekor ügyeljen a következőkre:

Sürgős érzést kelt, hogy növelje termékei vélt értékét, és mutassa be a leendő ügyfeleknek, hogy az alku évente egyszeri alkalom, amelyet nem engedhetnek meg maguknak.

Ez egyértelmű, így nincs kétértelműség azzal kapcsolatban, amit kínál. Gondoskodnia kell arról, hogy a megállapodás feltételei egyértelműen legyenek meghatározva. Ha 25% kedvezményt kínál a termékére, világosan jelezze, hogy 25% kedvezményt kínál.

25. Black Friday Roundup bejegyzések

Valójában elég könnyű. Az évnek ebben az időszakában sok tartalommenedzser és író gyűjti össze a Black Friday ügyletek összefoglaló bejegyzéseit, ahol nagyszámú ajánlatot sorolnak fel egy helyen. Mindössze annyit kell tennie, hogy figyelemmel kíséri, ki gyűjti őket, és küldje el a sajátját. Sokat segít, mert további expozíciót és ingyenes backlinket kap, és mindössze néhány mondatot kell másolnia és beillesztenie. Az egész arról szól, hogy naprakészen maradjon a SaaS marketing világában zajló eseményekkel. További, ehhez hasonló felbecsülhetetlen értékű tippekért és trükkökért figyeljen a BFCM Prepathonra. Ez egy olyan esemény, amely minden bizonnyal stratégiák tárházát kínálja az eladások növelésére ebben a jövedelmező szezonban!

Összegzés

Most, hogy hallott a szakma legjobbjaitól, mit gondol? Ez a legjobb módja annak, hogy reklámozza ajánlatait ezen a fekete pénteken és a kiberhétfőn a SaaS-vállalkozások számára. Reméljük, hogy ez a bejegyzés olyan ihletet adott számodra, amely eddig elkerülte! Kezdje el akcióit népszerűsíteni még ma, hogy a legtöbbet hozza ki Black Friday és Cyber ​​Monday promócióiból!

Új publikációk:

Ajánlott