25 legnagyobb digitális marketing hiba, amelyet könnyedén elkerülhet

Még a professzionális digitális marketingszakemberek is gyakran követnek el néhány digitális marketing hibát marketingstratégiáik során. Íme a 25 leggyakoribb hiba.

Vállalkozások százai esnek le trónjáról a digitális marketing területén, nemcsak azért, mert képtelenek megismerni a legújabb digitális marketingtrendeket, hanem egyszerű hibákat követtek el, amelyek mindenbe kerültek.

Ezreket költenek hirdetésekre, de a megtérülésük olyan alacsony, hogy elpazarolják a pénzüket. Azt is láttuk, hogy a vállalkozások vakon követik a SEO stratégiákat, mert jól működtek mások számára. És a lista folytatódik.

Az internetes marketingszakemberek arra törekszenek, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek a digitális marketinggel, és néhány tipp segíthet elkerülni a leggyakoribb digitális marketing hibákat.

Ez a cikk áttekintést nyújt a leggyakoribb 25 elkerülendő digitális marketing hibáról, amelyek akár a legjobb SEO kampányokat is tönkretehetik, ha elkötelezik magukat.

25 elkerülendő digitális marketing hiba

1. A célközönség azonosítása

Az egyik legnagyobb digitális marketing hiba az, hogy nem határozod meg a célközönségedet. Egy jó marketingszakember tudja, hogy a marketing a megfelelő közönség azonosításán múlik.

Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy azt gondolja, hogy a közönséged mindenki. 2009-ben a marketingvezetők 16%-a mondta azt, hogy a célközönség szegmentálása volt a legnagyobb kihívás. És több mint egy évtizeddel később 91%-uk mondta ugyanezt.

A marketing célja, hogy elérje azokat az embereket, akik megveszik, amit el kell adni. De ha megpróbálsz mindenkinek piacra dobni, akkor végül senkinek sem. És ez a kulcsa a marketingnek: relevánsnak lenni azoknak az embereknek, akiket meg akar elérni

Forrás

2. Nincs jól mobilra optimalizált webhely

Manapság egyre több webhely mobilra optimalizált. A mobiloptimalizálás egyszerűen azt jelenti, hogy weboldalát okostelefonon is használhatóvá kell tenni. A telefonon meglátogatott webhelyeknek alkalmazkodniuk kell a képernyő méretéhez, és különböző módokat használnak az információk bekeretezésére.

Így az egyetlen legnagyobb digitális marketing hiba, amit elkövethet, ha figyelmen kívül hagyja a mobileszközöket. Győződjön meg róla, hogy webhelye mobilra van optimalizálva, mert még a keresőmotorok is kedvelik a gyors és mobilbarát webhelyeket.

3. A közösségi média szerepének alábecsülése

A közösségi média előtti korszakban a marketing egy kis, elit szakértői csoport tartománya volt, akik tudták, mit csinálnak. Ügyfeleik is hasonlóan elithez tartoztak. De a paradigma mára teljesen megváltozott.

A Statista szerint csak 2020-ban több mint 3,6 milliárd ember használta aktívan a közösségi médiát, és a számok folyamatosan növekszenek. Emiatt a közösségi média döntő szerepet játszik a mai digitális marketing iparágban.

Túl gyakran látjuk, hogy a vállalatok nem használják a közösségi médiát arra, hogy kapcsolatba lépjenek ügyfeleikkel. Vagy nem figyelnek, vagy csak értékesítési üzenetek kiküldésére használják, és ezzel nagy kárt okoznak nekik.

Így a közösségi média szerepének alábecsülése a digitális marketingstratégiákban az egyik leggyakrabban kerülendő hiba.

A közösségi média jelentősége a digitális marketingben

Forrás

4. Semmilyen formában nem lép kapcsolatba a közönségével

Amikor online marketingel, az emberek időt fektetnek beléd. Tudni akarják, hogy komolyan gondolja, hogy értéket nyújt. Hogy téged is érdekel, kik ők és mi érdekli őket a legjobban.

Olvasni:  Tartalommarketing a Big Data korában: Az adatok kihasználása a versenyelőny érdekében

Ha a tartalom nem ad választ ezekre az aggályokra, miért törődne bárki is azzal, hogy tájékozódjon róla? Ezért fontos a fogyasztókkal való rendszeres kapcsolattartás, hogy jobban megértsük őket. Ezenkívül segít Önnek és vállalkozásának erősebb kapcsolatokat kialakítani ügyfeleivel.

5. Nem tervezi meg SEO stratégiáit

A SEO-ba befektető online marketingszakemberek több mint 90%-a ugyanazokkal az alapvető SEO hibákkal rendelkezik. Szívesen fektetnek be a SEO-ba, de nem tervezik tartalmi naptárukat, kulcsszókutatásukat és linképítési stratégiájukat. Visszamutató hivatkozásokat hoznak létre a webhelyeikre, de nem hoznak létre semmi lényegeset. Ezért fontos, hogy olyan SEO stratégiával rendelkezzen, amely kifejezetten az Ön vállalkozása számára működik.

6. Nem jutalmazod hűséges vásárlóidat

Az internet tele van cégekkel, amelyek könnyen figyelmen kívül hagyják leghűségesebb vásárlóikat. Ezek a cégek annyira el vannak foglalva az új ügyfelek üldözésével, hogy elfelejtik értékelni azokat, akik már megvásárolják termékeiket. Egy közömbös vásárló vásárolhat egyszer, de a hűséges vásárló továbbra is vásárol.

Ha online értékesít, adjon okot ügyfeleinek, hogy visszatérjenek. Ez azt jelentheti, hogy hűségük jutalmaként kedvezményeket vagy új dolgokat adunk nekik kipróbálásra.

7. Nincs blogoszlop a webhelyéhez

Van egy alapvető hiba, amit az emberek elkövetnek a blogírással kapcsolatban. Azt hiszik, ez nem nekik való. De a blogírás mindenkié. Ha megérted a blogírást, megváltozik a webhelyekről alkotott véleményed.

Ahelyett, hogy egy webhelyet statikus oldalak gyűjteményének tekintenél, rájössz, hogy a webhely egy beszélgetés az emberekkel. Ezért minden webhelynek rendelkeznie kell egy blog rovattal, mert ott küldheti el a válaszokat a felhasználók kérdéseire.

8. A kulcsszavak kutatásának felületes megközelítése

A kulcsszókutatás fontos, de ez csak egy része a digitális marketingnek. Óvatosnak kell lennie a kulcsszavakkal, mert a keresőmotorok annyira versenyképesek.

Sok marketinges kísértést érez a „short tail” kulcsszavak használatára, mert a Google feltűnőbben jeleníti meg őket. De a nyeremény kisebb. A rövid farkú kulcsszavak rendkívül versenyképesek, és sok erőforrást igényelnek.

Általánosságban elmondható, hogy rossz ötlet kulcsszavakat betömni. De mindig rendelkeznie kell egy szűkített kulcsszavakkal, amelyekre úgy gondolja, hogy az emberek kereshetnek. Amikor bejegyzést ír, tartsa szem előtt a kulcsszavak listáját.

Kulcsszavak

Forrás

9. Nem tartod szemmel a blogod mutatóit

Ha a blogod stagnál vagy hanyatlik, meg kell találnod, miért. A Google Analytics megmondja, hogy hányan keresik fel webhelyét, és mit keresnek (feltéve, hogy megfelelően állította be a Google Analytics szolgáltatást). Megmutatja, hogy hány oldalt látogatnak meg, honnan származnak, és hogyan böngészik.

A blog létrehozása a könnyű rész. A folyamat fenntartása és a forgalom növelése a nehéz rész. Ezért feltétlenül figyelje a mérőszámokat, hogy megértse, hol marad el a blogjaitól.

10. Nem tartalmaz vendégposztokat

Az egyik leggyakoribb digitális marketing hiba a vendégposztok elkerülése. Ha a cél a tekintély megteremtése, akkor elengedhetetlen a vendégküldés.

A vendégbejegyzések lehetővé teszik a közönség növelését, a kapcsolatok kialakítását és a szakterületed vezetőivel való megalapozást. A befektetés megtérülésének maximalizálása érdekében pedig be kell építenie a vendégposztokat a stratégiájába.

Kövesse ezeket a tippeket, hogy a legtöbbet hozza ki vendégblogolási erőfeszítéseiből.

  • Csak olyan webhelyekre pályázz, amelyek megfelelnek a rést
  • Először kérjen linket vagy blogbejegyzést, ne egy helyet
  • Soha ne küldjön vendégblogot többször
  • Mindig küldjön utólagos e-mailt
  • Legyen a cím fülbemászó és érdekfeszítő
  • Ne készítsen eladási ajánlatot a címsorral

11. Meggondolatlan befektetés fizetett hirdetésekbe

Vessünk egy pillantást a legnagyobb internetes marketinghibákra, amelyeket a PPC-hirdetések során elkövethet:

  • Rossz kulcsszavak használata
  • Túl nagy hangsúlyt fektet a PPC-re
  • Nem végez kutatást
  • Nem a megfelelő közönséget célozza meg

12. Az e-mail marketing alábecsülése

E-mail marketing

Forrás

Az e-mail marketing egy módja annak, hogy marketingüzeneteket küldjön azoknak, akik feliratkoztak ezek fogadására, általában valamilyen ösztönző, például ingyenes minta vagy e-könyv fejében. Javíthatja e-mailjeit, ha párosítja a közösségi médiával és más digitális marketing technikákkal.

Az e-mail marketing azért működik, mert személyes. Az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy marketingüzeneteket kapjanak, de nagyon kevés üzenet ragad meg. Az e-mailek azonban igen, mert gyakran viccesek, érdekesek vagy hasznosak. És az emberek nagyobb valószínűséggel olvasnak egy e-mailt, mint egy blogbejegyzést.

Olvasni:  2024 legjobban várt játékai

Sok marketinges e-mail azonban bosszantó: spam, felugró hirdetések stb. Az emberek nem bánják ezeket, ha alkalmanként használják, de igen, ha folyamatosan. Ezért ne feledje, hogy az e-mailes marketing nevében ne küldjön spamet ügyfeleinek, mert az több kárt okozhat, mint hasznot.

13. Nem hozza ki a legtöbbet a LinkedInből

A legnagyobb digitális marketing hiba, amit a LinkedIn-en elkövethet, ha figyelmen kívül hagyja. A világ legnagyobb szakmai hálózataként a Linkedin többet tesz a karrieredért, mint szinte bármely más erőforrás.

Míg a Facebook nagyszerű hely a közösségi életre és a személyes adatok megosztására, a LinkedIn kizárólag üzleti célokat szolgál. Az álláskereséstől a potenciális ügyfelekkel való találkozáson át a társaival való kapcsolatépítésig felbecsülhetetlen értékű eszköz minden digitális marketinges fegyvertárában.

Amint azonban az újoncok gyakran felfedezik, a LinkedIn egy trükkös vadállat, amelyet el kell sajátítani. Tele van információs túlterheltséggel és rengeteg buktatóval.

14. Nem használ releváns CTA-kat marketingstratégiájában

Ha digitális marketinggel foglalkozik, valószínűleg tudja, hogy vannak olyan sarkok, amelyeket nem szabad levágnia. De valamilyen oknál fogva sok vállalkozás még mindig nem fordít elegendő időt a CTA-ra.

A cselekvésre ösztönzés (CTA) olyan gombra, linkre, űrlapra vagy képre utal egy webhelyen vagy nyitóoldalon, amely a látogatókat konkrét műveletre, például termék vagy szolgáltatás megvásárlására, hírlevélre való feliratkozásra vagy tartalom megosztására készteti. közösségi hálózatok.

A CTA létrehozása a digitális marketingstratégia egyik legegyszerűbb, de leghatékonyabb eleme. Ez végigvezeti a látogatókat az értékesítési csatornán, és cselekvésre készteti őket. Sok vállalkozás azonban elfelejti használni a CTA-kat, ami egy kulcsfontosságú hiba, amely hátráltathatja marketingtevékenységét.

CTA-k

Forrás

15. Nem tervezi előre a tartalmat

Ha nem tervezi meg előre a tartalmat, az olyan, mintha térkép nélkül akarna autóval átjárni az országot. Csak annyi ideje van, és a tartalomnak prioritást kell élveznie. Ez azonban soha nem fog megvalósulni, ha nem tervezi meg a tartalmat. Ezenkívül, ha nem tervezi meg előre a tartalmat, a közzétételi idők következetlenek.

Sok vállalkozás még akkor sem teszi meg a következő lépést, ha ismeri célközönségét. Tudják, hogy a közönségük mit akar. Tudják, mit kell mondaniuk. De nem tudják, mikor mondják el.

Nem kell sok tartalom. Talán csak egy-két blogbejegyzés hetente, egy cikk havonta vagy egy videó hetente. Így egyszerűen elkerülheti ezt a gyakori digitális marketing hibát, ha előre megtervezi a tartalmat, és következetesen közzéteszi.

16. Nem lépést tartani a közösségi média trendjeivel

Ha marketinggel dolgozik, akkor tudja: a közösségi média a jövő. A probléma az, hogy ha nem követed a trendeket, az árthat neked. Manapság sok olyan céget látunk, amely nem követi a trendeket, és ennek eredményeként olyan dolgokra költik marketing dollárjukat, amelyek nem működnek.

Így az egyik legnagyobb digitális marketing hiba, amit elkövethet, ha folyamatosan ragaszkodik ahhoz, ami működik. Ez a legnagyobb oka annak, hogy oly sok cég csődöt mond. Weboldalakat az alapján készítenek, amiről tudják, hogy működik, nem pedig az alapján, amit a potenciális piac jelenleg követel.

17. Nem a megfelelő platformot választja vállalkozása piacra dobásához

Kis- és nagyvállalatok számára a weben végzett marketing ijesztő lehet. Annyi platform létezik, mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, hogy komoly kihívást jelenthet kiválasztani, melyiket használjuk.

Az internet kezdetén a platformok viszonylag egyszerűek voltak. Létrehozhat egy webhelyet, vagy futtathat egy e-mailes hírlevelet. Korlátozottan lehetett elérni az embereket, és mindegyik meglehetősen egyszerű volt.

Manapság sok választási lehetőség létezik, és mindegyik bonyolult. Minél több választási lehetőséged van, annál nehezebb a helyes választás. És ha egyszer sikerül, ragaszkodnod kell hozzá. Nem cserélhet platformot néhány havonta, mert ügyfelei nem ragaszkodnak hozzád.

Olvasni:  40 kattintásra érdemes cselekvésre ösztönző példa, amelyet most érdemes megnézni

Ráadásul maguk a platformok is gyorsan változnak. Tehát a rossz platform kiválasztása olyan hiba, amelyet nehéz visszavonni.

18. Egynapos eredményeket várunk

Amikor marketingesekkel beszélgetünk webhelyeikről, gyakran ugyanazt a választ kapjuk: „Azt várjuk el, hogy weboldalunk azonnal pénzt hozzon. Miért nem működik?” A válasz az, hogy a webhelyek nem termelnek azonnal pénzt. Idővel pénzt keresnek. Ha arra számít, hogy webhelye azonnali bevételt hoz, akkor csalódás elé állítja magát.

Ne feledje, hogy webhelyének pénzt kell keresnie Önnek. Ha termékeket ad el, akkor a beszállítóinak is pénzt kell keresnie. Ha szolgáltatásokat ad el, annak pénzt kell keresnie Önnek és ügyfelei számára. És mindez megfelelő következetességgel és tervezéssel jár.

19. A marketingtervek rossz költségvetése

A vállalatok legnagyobb digitális marketinghibája az, hogy túl sokat vagy túl keveset költenek digitális marketingre.

Sok cégtulajdonost túlterhelt a digitális marketing. Félnek tőle, azt gondolva, hogy ez minden idejüket és pénzüket elveszti. De nem kell félni tőle.

A digitális marketing olyan, mint bármely más marketing. Tudnia kell, hogyan tervezze meg az idejét és a pénzét. Először is ki kell találnia, hogy mennyit fog költeni. Másodszor, reális célokat kell kitűznie. És végül meg kell mérnie az eredményeket.

20. Nem nyújt értéket ügyfelei számára

A marketing első szabálya az értékteremtés. Sok digitális marketinges tévedésben csak arra gondol, hogy mire tudja rávenni ügyfeleit. “Vedd ezt, vedd meg azt, kattints erre, vedd meg azt.” De az ügyfelek nem gondolnak arra, hogy ezeket a dolgokat megtegyék. Arra gondolnak, hogy vásárolnak valamit, amire szükségük van. És ha úgy gondolják, hogy amit eladsz, azt nem érdemes megvenni, akkor nem vásárolnak.

Tehát az ügyfeleket meg kell győzni arról, hogy az Ön terméke értékes számukra. Az érték különböző emberek számára mást jelenthet. Bizonyos értelemben minden, amit az ügyfelek hasznosnak találnak, értékes számukra. De más értelemben az érték valami fontosat jelent számukra, vagy valamilyen előnyt jelent számukra. Próbáljon meg gondolkodni azon, hogy a terméke hogyan nyújthat előnyt ügyfelei számára.

21. Szükségtelen spamelés az ügyfelekkel

A legtöbb marketinges ma már megérti az e-mail értékét. Olcsó, gyors, és sok emberhez eljuthat. De az e-mail marketingesek gyakran spammelnek ügyfeleiknek.

Miért? Ennek egyik oka az, hogy sok marketingszakember úgy kezeli az e-mailt, mint bármely más csatornát. Minden kapcsolatukat fogyasztóként tüntetik fel, és ismételten elküldik nekik ugyanazt az üzenetet. De az e-mail nem így működik.

Senki sem szereti a spam leveleket. Az emberek tudják, hogy az e-mail marketingesek a pénzt keresik, és az e-mail postafiókjuk a direkt marketing egy újabb terepe. Ezért ügyeljen arra, hogy ne küldjön spamet ügyfeleinek e-mailjeivel, mert ez néha tönkreteheti a velük való kapcsolatát.

Az ügyfelek kéretlen levelei e-mail marketinggel

Forrás

22. Lassú weboldal

A lassú webhely nagy probléma. Ha Ön is olyan, mint a legtöbb webhely, a forgalom fő forrása a Google. A Google jó élményt kíván nyújtani a felhasználóknak. Előnyben részesíti a gyors oldalakat. A rangsorolási algoritmus azon alapul, hogy milyen gyorsan reagál a webhely. Minél gyorsabb a webhely, annál előrébb kerül.

A Google rangsorolási algoritmusa összetett. De van egy alapvető egyenlet: a gyorsabb webhelyek magasabb rangot kapnak. Ez két okból működik. Először is, kevesebb időbe telik a gyorsabb webhelyekkel rendelkező oldalak megjelenítése. Másodszor, a Google rangsoroló algoritmusa a gyors webhelyek jutalmazására szolgál.

23. Videók korlátozott használata marketing stratégiákban

A videók uralják az internetet, és a marketingesek nem használják ki őket, ez egy gyakori digitális marketing hiba. A YouTube és a Vimeo növekedése, valamint az olyan videó-gyűjtők, mint a DailyMotion, robbanása egyszerűen azt jelenti, hogy többen néznek videókat, mint valaha. Tehát egyértelmű, hogy a videó a digitális marketing jövője.

24. A „termék” eladása a történet helyett

Az egyik leggyakoribb digitális marketing hiba, hogy termékeket ad el a márka és annak története helyett. Kétféle marketing létezik: a márkaépítés és a termékértékesítés. A köztük lévő különbség leginkább az ügyfélkapcsolatok kezelésében mutatkozik meg, de ez sokkal fontosabb.

Olvasni:  Szakértői útmutató: 5 lépés a SEO tartalom létrehozásához

A márkaépítés az identitásról szól. Hosszú távú köteléket hoz létre Ön és ügyfelei között azáltal, hogy ad nekik valamit, amiben higgyenek. A márkaépítés nem reklám. A reklámozás elsősorban arról szól, hogy eladjunk valamit. A márkaépítés arról szól, hogy adjunk valamit.

Ezért összpontosítson a márkatörténetének eladására és a hosszú távú kapcsolatok kialakítására az ügyfelekkel, ahelyett, hogy csak termékeket adna el nekik.

25. Nem követi nyomon a ROI-t

A legtöbb vállalkozás nem követi nyomon ROI-ját. A marketing költség, és a kiadásokat meg kell fizetni, akár sikeresek, akár nem. De a marketing ugyanolyan költség, mint a többi. Ha sikeres, akkor kevesebbe kerül; ha nem sikerül, többe kerül. Tehát nagyon fontos nyomon követni.

Hogyan kerülhetjük el a digitális marketing gyakori hibáit?

Ez a bejegyzés a digitális marketing hibáiról szól, mert a digitális marketing hatalmas üzleti lehetőséget jelent. A probléma az, hogy a legtöbb ember rosszul értelmezi. Gyorsbillentyűket használnak, bonyolultabb stratégiákat használnak a kelleténél, vagy nem veszik észre, hogy stratégiájuk nem működik.

A vállalkozásoknak egyértelműen kommunikálniuk kell ügyfeleikkel; A digitális marketing ezt megkönnyíti. A digitális marketing azonban összetett, és a legtöbb ember rosszul érti.

A kutatás és a tervezés a legegyszerűbb módja annak, hogy elkerüljük az ilyen gyakori digitális marketing hibákat. Kezdje a célközönség, a demográfiai adatok és az igényeik kutatásával. Ezután ezek köré tervezze meg marketingstratégiáját.

Ezenkívül figyelje meg versenytársait, és keressen kiskapukat üzleti stratégiájukban. Ezután ennek megfelelően forgalmazza termékét.

A kezdők számára meglehetősen megfélemlítő lehet robusztus marketingstratégiák kidolgozása, de a megfelelő eszközökkel és kutatással sikeressé teheti marketingjátékát.

Tanulni a digitális marketing hibáiból

A digitális marketingben manapság a legnagyobb kihívás nem a megfelelő csatorna kiválasztása, hanem a sikeres stratégia megléte, amely növeli és megsokszorozza erőfeszítéseit.

A digitális marketing nagyon bonyolult, fárasztó és összetett lehet, ezért nem ritka, hogy a tapasztalt digitális marketingesek is elkövetik a fent felsorolt ​​hibák egy részét.

A digitális marketing hibáit gyakran nehéz elkerülni, főleg azért, mert a marketingesek túlságosan a rövid távú eredményekre összpontosítanak. Ezek a hibák gyakran akkor merülnek fel, amikor a szervezetek azt várják stratégiáiktól, hogy gyorsan megtérülést és eredményeket érjenek el anélkül, hogy időt fordítanának a hosszú távú eredmények mérlegelésére és tervezésére. A digitális kor növekedésével és fejlődésével a digitális marketing hibái is növekednek. Ezért ez a 25 leggyakoribb digitális marketing hiba listája, amelyet el kell kerülni, segíthet a marketinges játékban.

GYIK

1. Melyek a híres marketinghibák?

A NY Times híres marketinghibája 2011 decemberében történt. A NY Times tévedésből e-mailt küldött 8 millió előfizetőjének, ahelyett, hogy csak 300 embernek küldte volna el.
Az e-mailt csak 300 embernek kellett volna elküldeni, akik a NY Times-előfizetés lemondását tervezték. A NY Times megnyugtató gesztusnak tekintette az ügyfelei megtartása érdekében. Ez azonban csúnyán megbukott, amikor az e-mailt a tervezettnél több embernek küldték el.

2. Mi a legnagyobb hiba, amit a digitális marketingesek elkövetnek?

A digitális marketingesek legnagyobb hibája az, hogy azt gondolják, hogy a dolguk inkább eladni a dolgokat, nem pedig közösséget építeni. Sok marketinges még mindig úgy gondolja, hogy az ő feladata az értékesítés, még digitális termékek esetén is. Ez tévedés. A marketing célja a közösség építése: rávenni a vásárlókat, hogy vásároljanak dolgokat, de emellett a hűség, a bizalom és a szájhagyomány építése is.

3. Hogyan kerüljük el a digitális marketing hibáit?

A digitális marketing összetett téma, hibát bárki elkövethet. Vannak azonban olyan hibák, amelyek gyakorlatilag minden képzettségi szintű emberre jellemzőek, és ha ezeket a hibákat ismeri és elkerüli, nagy utat járhat be digitális marketingje hatékonyságának növelése felé. A legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, ha digitális marketingről van szó, ha nem tervezik meg, hogy mit szeretnének elérni. Ez hosszú távon drága és nem hatékony, és rossz döntésekhez vezethet, amelyek csekély hozzáadott értéket képviselnek.

Új publikációk:

Ajánlott