25 WhatsApp statisztika, amelyet minden cégtulajdonosnak tudnia kell 2024-ben

A WhatsApp marketing népszerű marketingeszközzé vált a márkák és a vállalkozások számára. Nézzünk meg néhány fontos statisztikát a 2022-es évre vonatkozóan.

A WhatsApp már nem csak szöveges üzenetküldő és hálózati alkalmazásra korlátozódik; marketingre is széles körben használják. Legyen szó kisvállalkozásról, nagy márkáról vagy e-kereskedelmi üzletről, a WhatsApp-marketing feltörekvő trend a marketingtevékenységekben minden területen.

Íme néhány WhatsApp-statisztika, amely bizonyítja a WhatsApp-on keresztüli marketing erejét. Vessünk egy pillantást, de először értsük meg, miről is szól a WhatsApp marketing.

Mi az a WhatsApp marketing?

Forrás

A WhatsApp marketing a WhatsApp alkalmazáson keresztüli üzenetküldő marketing kifejezés. Ez egy médium a márka vagy vállalkozás népszerűsítésére a WhatsApp segítségével.

A WhatsApp marketing sikeres és hatékony, mivel segít a márkáknak személyes szinten elérni az embereket, és közvetlenül a WhatsApp-on keresztül erős ügyfél-márka kapcsolatokat építeni. A WhatsApp egy széles körben használt alkalmazás, és nagyszerű médium az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartáshoz.

25 WhatsApp statisztika, amelyet minden cégtulajdonosnak tudnia kell 2024-ben

Forrás

 1. Havonta körülbelül 2 milliárd ember használja a WhatsApp alkalmazást. Ez a szám a világ népességének csaknem egyharmadát teszi ki. Az emberek többet használják a WhatsApp-ot, mint bármely más alkalmazást okostelefonjukon. Üzeneteket, szöveget, GIF-eket és videókat cserélnek, sőt hanghívásokat is gyakrabban bonyolítanak le a WhatsApp használatával, mint bármely más médiával. A WhatsApp felhasználók száma pedig napról napra jelentősen növekszik.

Forrás

 1. A WhatsApp a 7. legtöbbet letöltött alkalmazás Amerikában 2021-ben; 2021-ig több mint 47 millióan töltötték le a WhatsApp-ot az Egyesült Államokban. Ugyanakkor a többi népszerű alkalmazás az Instagram, a Tiktok és a Snapchat volt.

Forrás

 1. A WhatsApp a legnépszerűbb közösségi üzenetküldő alkalmazás az egész világon. Ez a WhatsApp statisztikáinak listáján valójában megjósolható. Bár vannak más széles körben használt alkalmazások is, mint a QQ, Telegram, Snapchat, WeChat stb. A WhatsApp még mindig a leggyakrabban használt közösségi üzenetküldő alkalmazás.
 1. Több mint százmilliárd üzenetet küldenek a WhatsApp-on keresztül, és naponta körülbelül 2 milliárd percnyi hang- és videohívás zajlik a WhatsApp-on keresztül. A WhatsApp nemcsak sms-re, hanem hang- és videohívásokra is kiválóan használható; az emberek szerte a világon inkább azt preferálják.
 1. A WhatsApp-ot leginkább az 55 és 64 év közötti nők használják. Megfigyelték, hogy a WhatsApp-ot gyakrabban használják a férfiak a 45-54 és az 55-64 év közötti korosztályban, míg a nők körében ez a legnépszerűbb. Míg a 16 és 24 év közötti nők körében a WhatsApp a legkevésbé népszerű.
 1. A WhatsApp egyben a harmadik legtöbbet használt közösségi média platform a világon. A WhatsApp felhasználói statisztikák listáján a következő az, hogy a WhatsApp a harmadik leggyakrabban használt közösségi média platform. Több mint 2 milliárd ember használja rendszeresen.
Olvasni:  Szerves elérési képességének feltöltése: Az AI SEO forradalom

Forrás

 1. Az Egyesült Államokban a WhatsApp-felhasználók 78%-a hetente legalább egyszer használja az alkalmazást. A közelmúltban megnőtt a WhatsApp-felhasználók száma a világjárvány miatt, és számos vállalkozás betelepült a WhatsApp Business alkalmazásba.
 1. Azt is megjegyezték, hogy a WhatsApp-ot használó emberek 28%-a városi környezetben él, míg körülbelül 23%-a külvárosi lakos. Ezenkívül a WhatsApp-ot használó emberek körülbelül 9%-a vidéki területeken és környékén él.
 1. Hat ország van, ahol a WhatsApp használata korlátozott. Ide tartozik Kína, Szíria, Korea, Kuba, Irán és az Egyesült Arab Emírségek.
 1. A WhatsApp Business alkalmazást körülbelül 215 millió alkalommal töltötték le Android és iOS rendszeren. India az első helyen áll azon országok listáján, ahol a WhatsApp Business-t a legtöbbször töltötték le. Brazília a második a sorban.
 1. A WhatsApp felhasználók 1,5%-a egyedülálló a platformon. A WhatsApp 2 milliárd felhasználójából a felhasználók 1,5%-a csak a WhatsApp-ot használja, más közösségi média platformot nem.
 1. Az egyik legérdekesebb WhatsApp üzleti statisztika az, hogy a WhatsApp lehetővé teszi felhasználóinak, hogy akár 256 személlyel is beszélgetést folytassanak egyszerre a világ bármely pontjáról. Ehhez erős WiFi- vagy adatkapcsolatra van szükség, és könnyen küldhet és fogadhat információkat.
 1. A WhatsApp 24,2%-kal növelte keresési mennyiségét éves szinten. Bármilyen meglepőnek is hangzik, igaz, hogy a „WhatsApp” a hetedik legnépszerűbb szó, olyan szavak után, mint a „Google”, „Facebook”, „Youtube” stb. Ez a megnövekedett keresési mennyiség hatékony a WhatsApp Businessen keresztüli marketing számára.
 1. Egy androidos WhatsApp-felhasználó átlagosan körülbelül 19 órát tölt a WhatsApp-on havonta. A WhatsApp globális összesített eltöltött idejét csak a Facebook verte meg. Úgy tartják, hogy egy átlagos Android-felhasználó havonta 19-20 órát tölt az alkalmazással. Míg az Instagram a harmadik a számban. A WhatsApp Business a havi eltöltött órák tekintetében is az első tíz közé tartozik.
 1. A WhatsApp-ot jelenleg több mint 180 országban használják. A WhatsApp valóban egy globális platform, és az emberek világszerte használják. Ez egy megbízható üzenetküldő alkalmazás, amely gyorsan és hatékonyan működik erős internetkapcsolat nélkül is. A világ 195 országából több mint 180 ország használja már a WhatsApp alkalmazást. Ez valóban az egyik leglenyűgözőbb WhatsApp felhasználói statisztika.
 1. Indiában van a világon a legtöbb WhatsApp-felhasználó. Csak Indiában 390 millió WhatsApp-felhasználó van. Ezért India áll a legmagasabb helyen a WhatsApp-felhasználók számát tekintve világszerte, míg az Egyesült Államok a harmadik helyen áll körülbelül 75,1 millió felhasználóval. Ez az indiai WhatsApp-felhasználók teljes számának körülbelül egyötöde. És ez egyszerűen nem India nagy lakosságának köszönhető, hanem inkább az alkalmazás Indiában népszerűségének. A legtöbb WhatsApp-felhasználó tíz ország közé tartozik India, Brazília, az Egyesült Államok, Indonézia, Oroszország, Mexikó, Németország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság.
 1. A WhatsApp felhasználói demográfiai adatai szerint a WhatsApp felhasználók 33%-a főiskolai végzettségű. A WhatsApp rendkívül népszerű alkalmazás a főiskolát végzettek körében. Megállapították, hogy a WhatsApp-felhasználók 33%-a főiskolát végzett, míg a WhatsApp-felhasználók körülbelül 20%-a érettségizett.
 1. A világ szelfikjének 27%-át a WhatsApp-on keresztül osztják meg. A WhatsApp statisztikáinak listája szerint a világ szelfikjének nagy részét a WhatsApp segítségével osztják meg. Korábban a Facebook volt az egyetlen hely a szelfik megosztására és feltöltésére, de a WhatsApp megjelenésével a szelfik 27%-át osztják meg rajta, míg az Instagramon csak 8%-át.
 1. Akár 50 millió felhasználó is van a WhatsApp Business szolgáltatásban. Napjainkban rendkívül népszerű a kis- és nagyvállalkozások, valamint az e-kereskedelmi üzletek körében. Indítása óta a WhatsApp Business nagy népszerűségre tett szert. A WhatsApp Business webhelyen különböző üzleti eszközök és kategorizálási lehetőségek állnak rendelkezésre.
 1. Az alkalmazás a 17. helyen áll az üzleti alkalmazások kategóriájában az App Store-ban. A WhatsApp Business az Apple App Store értékelése szerint a legjobb 20 üzleti alkalmazás között van. A WhatsApp Business olyan fontos üzleti alkalmazások között is szerepel, mint a Zoom Cloud, a Microsoft Team, a Skype stb.
 1. Naponta 175 millió ember használja a WhatsApp-ot, hogy kapcsolatba lépjen a vállalkozásokkal. A WhatsApp bebizonyította fontosságát az üzleti életben, mivel kiváló szóbeszédként működik a marketingben. A WhatsApp egyik statisztikája szerint 175 millió ember használja naponta a WhatsApp alkalmazást, hogy felvegye a kapcsolatot a vállalkozásokkal, hogy kérdéseket tegyen fel, rendeléseket adjanak le stb. A WhatsApp Business alapvető ügyfélszolgálati csatornává vált a vállalkozások számára, legyenek akár nagyok, akár kicsik.
 1. A WhatsApp alkalmazás több mint 146 millió értékelést rögzített az Android platformon. A WhatsApp átlagos pontszáma az Android platformon 4,1. Az iOS rendszeren a WhatsApp alkalmazás értékelése meghaladta a 9 milliót. Az átlagos pontszám 4,8.
 1. Egy átlagos WhatsApp felhasználó 23-25 ​​alkalommal nyitja meg az alkalmazást egy nap alatt. Megfigyelték, hogy egy felhasználó átlagosan körülbelül harmincnyolc percet tölt naponta a WhatsApp-on. A WhatsApp hanghívások és videohívások több időt jelentenek, amelyet a felhasználók minden nap az alkalmazással töltenek. A felhasználók naponta összesen 2 milliárd percet töltenek video- és hanghívásokkal.
 1. A WhatsApp nem olyan népszerű az Egyesült Államokban, mint azt feltételezzük. Csak 68 millió WhatsApp-felhasználó van az Egyesült Államokban. A 68 millió felhasználóból a hírek szerint csak 26 milliót neveztek aktív felhasználónak, aki a hónap során az alkalmazást használja.
 1. Számos növekvő WhatsApp-piac van, ezek közül az első tíz. Oroszország, India, Franciaország, Indonézia, az Egyesült Államok, Argentína, Brazília, Olaszország, Finnország és Ausztria. A WhatsApp aktív felhasználói bázisa több mint 10%-kal nőtt az elmúlt két évben. A WhatsApp felhasználói bázisa a jövőben csak gyorsan bővül.
Olvasni:  Minden, amit a nyelvi fordításról és a terminológiakezelésről tudnia kell

A 2009-ben egyszerű csevegőalkalmazásként elindított WhatsApp csak SMS-szolgáltatás volt az Android felhasználók számára. Körülbelül négy év alatt a WhatsApp az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazássá fejlődött. A WhatsApp.com azonban az egyik legkevésbé látogatott webhely az interneten, annak ellenére, hogy világszerte vannak WhatsApp-felhasználók.

Jelenleg több mint 200 millió havi aktív WhatsApp felhasználó van. A fent említett WhatsApp statisztikák szerint a WhatsApp hasznos marketingcsatornává vált a vállalkozások és márkák számára világszerte. Mára kétségtelenül ez a leggyakrabban használt mobil üzenetküldő alkalmazás a világon.

GYIK

1. A WhatsApp rendelkezik elemzésekkel?

A WhatsApp egy csevegőelemző eszközt kínál, amely számos statisztikát gyűjt, például az aktív felhasználókat, az alkalmazás legforgalmasabb időszakát, az összes üzenetet, a felhasználónként kapott átlagos üzenetek számát, a csoportos csevegési üzeneteket stb.

2. Hogyan ellenőrizhetem a WhatsApp üzleti statisztikáimat?

A WhatsApp Business statisztikák megtekintéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
● Nyissa meg a WhatsApp Business szolgáltatást
● Kattintson a További lehetőségek elemre
● Válassza az Üzleti eszközök lehetőséget
● Válasszon több lehetőséget onnan
● Kattintson a Statisztika elemre

3. Hogyan találhatok WhatsApp-csoportokat kategóriák szerint?

A „WhatsApp Group Links” nevű webhely segít a felhasználóknak megtalálni az ilyen közösségeket, ahol tartalmat oszthatnak meg és olvashatnak az őket érdeklő témákról vagy témákról. A WhatsApp statisztikái szerint a WhatsApp csoport népszerű témái közé tartoznak a hírek, vicces tartalmak, tanulás, technológia, játékok, vásárlás, szórakozás stb.

4. Hány nyelven érhető el a WhatsApp?

A WhatsApp 60 nyelven érhető el. De ez az Android készülékekre vonatkozik, míg iOS-en (iPhone, Apple eszközök) a WhatsApp csak körülbelül 40 nyelvet tud támogatni.

Olvasni:  Melyek a különböző típusú domain nevek?

Új publikációk:

Ajánlott