3 hírhedt termelékenységgyilkos, és hogyan kell harcolni ellenük

Egy takarón fekszel, a dűnék között, egy gyönyörű homokos tengerparton? Felnézel a vibráló kék égre, és nézed azokat a puffadt fehér felhőket, amelyek a fejed fölött lebegnek. Képzelje el a konfigurációikat. Amikor felnézel rájuk, kutya alakot ölthetnek? a Csillag? vagy akár egy angyal?. Elvisz egy másik helyre. Talán álmai helye. Rögzíted az aktuális témát. Érdeklődésed központjává válik. Röviden, ez MEGSZAKÍTÁST okoz. Itt az ideje, hogy kihúzd a fejed a felhők közül, mert minden körülötted van.

A legnagyobb termelékenység-gyilkosok – Mi az Ön fókusztényezője?

Az első számú teljesítménygyilkos – megszakítások

Akár az irodában, akár otthon dolgozik, egész nap megszakításokat tapasztal. A mai multimédiás, felgyorsult környezetben a zavaró tényezők folyamatosan, minden irányban érik Önt. A legnagyobb bűnös a telefon és az internet, ami miatt úgy érzi, azonnal reagálnia kell.

De ez a luxus magas árcédulával jár. A megszakítások elvonják a figyelmét, és elveszítik a fókuszt az aktuális feladatra.

Ezek óriási termelékenységgyilkosok a munkában. Ez értékes termelési idő elvesztéséhez vezethet. És lényegében az idő pénz.

#1 Performance Killers Megoldás: Növelje a fókusztényezőt

A nap elején kell összpontosítania. Nyissa meg e-mailjét, hallgassa meg az üzeneteket, vizsgálja meg a teendők listáját, majd állítsa be a fontossági sorrendet. A feladatokat négy különálló kategóriába sorolja. Először a KELL megtenni ASAP, majd a MUST do később. Aztán lehet, hogy „átruházhatom ezt”, vagy egyszerűen „NEM”-et kell mondanod. Ma nem tudom megcsinálni.”

Olvasni:  Útmutató a tartalomkészítő eszközök használatához a digitális marketinghez

Szüksége van egy megszakítás nélküli idősávra. Ütemezzen be egy meghatározott időpontot a napra, és csoportosítsa a visszahívásait és e-mailjeit. Ezután hozzon létre egy kijelölt időt, hogy válaszoljon nekik abban az időben.

Ezzel elkerülheti, hogy a nap folyamán mindegyikkel külön-külön megszakadjon. Ellenkező esetben folyamatosan újra kell összpontosítania gondolatait és prioritásait, és értékes időt veszítenie kell. Ezért megnehezíti a dolgok véghezvitelét. Ez lehet a legrosszabb a termelékenység-gyilkosok közül.

Például állítsa néma üzemmódba a telefont. Kapcsolja ki az Instagram-üzeneteket. Ne nyissa ki az e-mailjét… még akkor sem, ha csak egy órára szól. Amikor csak lehetséges, tájékoztassa csapatát a válaszadási időről.

Az időgazdálkodás a legjobb eszköz a termelékenység növelésére. Talán emlékezett erre a pontra a legutóbbi bejegyzésből, amely a 10 módszerről szól, amellyel csapata eredményesebbé teheti.

Szünetet tartani. Rendben van. Néha mindent el kell hagyni, és el kell menni.

Időre van szüksége, hogy újra összpontosítson. Rázza ki a pókhálót. Ezért tesznek vízhűtőt a munkahelyekre. És azt hitted, csak pletykasarokként használják.

Időzítsen időt az asztalától távol. Tervezz egy ebédidőt. Sétálj. Meg kell változtatnia a fókuszt, hogy újra fókuszáljon.

A 2. számú termelékenységgyilkos a munkahelyén – Halogatás

Hogyan szereted enni a borsót?

Emlékszel, amikor gyerek voltál, és anyád azt mondta, hogy egyél a borsódat? Két dolog közül az egyiket csináltad.

Előbb megette őket, és túl volt rajta, így élvezhette a többi kedvencet a tányérodon.

Vagy utoljára ette, mert nem kellemes ízűek és unalmasak. Ha az utóbbit tette, akkor halogatta.

Ugyanúgy megoldasz egy feladatot, mint a borsót? Mindannyian hajlamosak vagyunk időről időre halogatni.

Olvasni:  Pareto-elv a SEO-ban: Hogyan érjünk el SEO sikert a 80/20-as szabállyal

Ha azonban egy projekt befejezésének határideje előtt áll, előfordulhat, hogy nincs meg ez a luxus. A halogatás rossz időgazdálkodáshoz is vezet.

Számos oka lehet annak, hogy késleltetheti a projekt elindítását. Lehet, hogy túlterhelt, és egyszerűen nem tudja, hol kezdje. Az eleséstől való félelem gyakran késlelteti valakit.

Lehet, hogy ez a projekttéma nem tartozik az Ön szakterületére. Talán elérte a buktatót. Talán pont az ellenkezője. Végül is unatkozhat az egész. Egyszerűen nem „énekel”.

Vagy lehet fizikai dolog. Lehet, hogy túl fáradt. Szünetet kell tartanod, újra kell csoportosulnod, félre kell tenned, és később újra kell koncentrálnod.

#2 Teljesítménymegoldás: Egyél először a borsót!

Legyél proaktív. Ugorjon be. Először egye meg a borsót! Miközben leveszi őket a tányérjáról, előre láthatja, milyen finom lesz az étel többi része, és nem kell aggódnia a nyálas ízű borsók miatt.

Ezután vegye ezt a hatalmas projektet, és válassza szét falatnyi darabokra.

Kezdje az irányelvek listájának elkészítésével. Bontsd le őket szegmensekre, és rendelj hozzá mindegyikhez egy elérhető határidőt. Ez kis győzelmekhez vezet, amelyek a végső célhoz vezetnek. Végül is használhat projektmenedzsment szoftvert, hogy segítsen az úton.

Az unalom leküzdéséhez újra kell összpontosítani. Ideje összehívni a csapatot és ötletelni.

Ez ösztönözheti a spontán hozzájárulásokat a projektmegoldásokhoz, és lelkesedést vált ki a csoporton belül. Ez lehet a katalizátor, amely a csapatot sikerre viheti.

Amikor a tested azt mondja: „Ki vagyok égve. Szabadidőre van szükségem”

A fizikai fáradtság miatt az elméd elkalandozik, elkerülve ezzel a feladatot. Ez a fókusz elvesztését okozza.

Ideje pihenni az agyát. Uzsonna egyet. Ha az idővonalad megengedi, aludj rajta.

Olvasni:  10 PR és marketing tipp szabadúszó grafikusok számára

Csoportosítsa újra gondolatait holnap. Egy másik módja annak, hogy gondolataidat újra fókuszáld, ha nyomtatod őket. Jegyezzen fel néhány kulcsfontosságú ötletet, hogy gondolatai és ötletei frissek maradjanak.

Ha megzavarják, hivatkozhat rájuk, és azonnal onnan folytathatja, ahol abbahagyta.

A 3. számú termelékenységgyilkos a munkahelyén – Pontatlan terv

Ha nem tervezel – a terved meghiúsul!

Projektvezetőként Ön megteremti az utat a sikeres produktív tervhez.

A rossz tervezés rossz eredményeket hoz. Ha nincs vázlata, nincs terve. Hogyan tarthatja a csapat összpontosítását, ha nincs terve?

Ha nem tervezel, a projekted nem fog megvalósulni. A gyenge terv pontatlan terv, és kudarcra van ítélve. Ez egy gyilkos.

A csapattal való elkötelezett kommunikáció hiánya veszélyeztetheti a termelékenységüket a munkahelyen.

Ezen túlmenően, ha egy csapatnak nincs iránymutatása és útmutatása, elveszti a fókuszát. Ez határidők elmulasztását, valamint idő- és pénzveszteséget eredményezhet. Hasonlóképpen, ez a munkahelyi termelékenység gyilkosa lehet!

#3 Teljesítménygyilkos megoldások – Növelje a fókusztényezőt

Meg tudod simogatni a fejed és dörzsölni a hasad egyszerre? Kipróbáltad, igaz? Nem olyan egyszerű. Következésképpen koncentrálnod kell, és arra kell koncentrálnod, amit a kezed csinál. De bárki elvégezheti az egyes gyakorlatokat külön-külön.

Miért nem közelíted meg a projektedet ugyanúgy? Ossza fel projektjét két külön szakaszra, két külön határidővel. A projekt végcélja kevésbé lesz nyomasztó. Neked is jobban működik.

Bármilyen problémát vagy akadályt észlelhet a középpályán, ahelyett, hogy hagyná, hogy a célterületen felkúszjanak rátok. Ráadásul csapata minden szegmensen külön dolgozhat, és megtarthatja a fókuszt.

Rendszeres időközönként számos konzultációs találkozót kell ütemezni. A kommunikáció manapság számos formát ölthet; vezetékes telefonmobiltelefon, SMS és e-mail.

Olvasni:  Útmutató a névjegykártyák használatához a marketingben

Általában véve ezen eszközök bármelyikének lehetővé kell tennie a kommunikációs vonalak nyitva tartását.

A pontos tervfolyamat fenntartásához folyamatosan figyelemmel kell kísérnie csapata termelékenységét.

Végül kezdje azzal, hogy megtanulja, hogy az egyes csapattagok melyik kommunikációs formát részesítik előnyben. Gyorsan működik, hogy megkapja a válaszukat.

Ezután használja őket, amikor előrehaladást és konferenciatalálkozókat tervez. Megfontolt időgazdálkodás.

Így kiküszöböli a megszakításokat és a halogatást, a másik 2 termelékenységgyilkost a munkában.

Termelékenységgyilkos Infografika

A következő infografikát a termelékenység gyilkosainak elkerülése érdekében hozta el Önnek Írj online ötletbörze együttműködési eszközök.

Termelékenységi eszközök, amelyekre ma is szükség van ahhoz, hogy produktív maradjon.

Összegzésként: Időmegtakarítás a munkahelyen

Milyen termelékenység-gyilkosok miatt vétkezik ma? Mely teljesítménytippek tetszettek a legjobban? Vannak további tippjei, amelyekkel időt takaríthat meg és termelhet?

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott