3 kulcstényező, amely megalapozza a hatékony felhasználói élmény-optimalizálást és a megújult alkalmazástervezést

Néha megesik, hogy egy vállalkozás sok pénzt és időt költ egy olyan digitális termékre, amelynek hosszú távon nincs kielégítő konverziós aránya. Ez elkerülhetetlenül a bevételek visszaesését eredményezi. Melyek a felhasználói lemorzsolódás mögöttes okai? Általában ezek az egységes és nem egyénre szabott UX, nem kellő figyelmet fordítva a fogyasztói törekvésekre, a nehézkes navigáció, a felesleges funkciók stb. miatti nem megfelelő UX, valamint az olyan frusztráló problémák, mint a rendszerhibák, a válaszok késése stb. Ebben a három részből álló összefoglalóban arról lesz szó, hogy az átgondolt alkalmazás UX optimalizálás, azaz a digitális megoldás használhatóságának finomítása hogyan mentheti meg a helyzetet és ébresztheti fel a közönség érdeklődését iránta.

1. kulcstényező: a visszajelzések felhasználása a felhasználói élmény optimalizálása érdekében

A közönség megjegyzéseinek és javaslatainak összegyűjtésével és elemzésével jobban megértheti szükségleteiket, választásaikat és problémás területeiket. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő helyzetben lesz ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásaiknak.

Értékelje a tapasztalatait

A jól jártas szakértők általában sokféle nézőpontra tesznek szert a hatékony UX konverzióoptimalizáláshoz a következő eszközökkel:

  • Rövid felmérések készítésével különböző programok segítségével, visszajelzési űrlapok beágyazásával a megoldásba, vagy egyszerűen megkérdezve a fogyasztókat, hogy véleményt kérjenek a felhasználói élményről, az előnyökről és korlátokról, valamint ötleteket a jobbításhoz,
  • Azzal, hogy azt javasolja a végfelhasználóknak, hogy bizonyos célzott műveleteket hajtsanak végre annak megerősítésére, hogy a megoldás intuitív és könnyen használható, vagy pedig kiemeli a finomításra váró területeket,
  • Azáltal, hogy betekintést nyer a felhasználói részvételre, a konverziós és visszafordulási arányokra stb., különféle alkalmazások UX-elemzéseiből és egyebekből.
Olvasni:  Erőteljes SerpBook-alternatíva, amely többet tesz a keresőoptimalizálásért

2. kulcstényező: felhasználó-központú tervezési elvek alkalmazása

Ezek a fogyasztók előszeretetei és ízlése köré épülnek, és a következő, az UX-hez kapcsolódó alapokat foglalják magukban:

Vonja be a közönségét

Az alkalmazás teljes életciklusa során, a koncepciótól és a prototípus létrehozásától kezdve a használhatóság teszteléséig és a visszajelzések gyűjtéséig, ajánlott az ügyfélkör bevonása. Részt vehetnek az A/B tesztelésben, hogy ellenőrizzék az ötleteket, szervezzenek fókuszcsoportokat és így tovább. Ily módon a fejlesztő a megfelelő helyzetben lesz ahhoz, hogy a lehető legpontosabban felvázolja a felhasználói személyiségeket és azok kontextusát, és tisztázza az összes félreértést a prototípuskészítési szakaszban az alkalmazás későbbi tervezésének optimalizálása érdekében.

felhasználóközpontú kialakítás

Törekedj a következetességre

Az alkalmazások konverziós arányának optimalizálásának orvoslása többek között az, hogy a termékben jól harmonizált, platform-specifikus és egységes elemeket alkalmazunk. A színtömbtől és a szókincstől a betűtípusokig és az ikonográfiáig mindennek segítenie kell a fogyasztókat a képernyők közötti zökkenőmentes navigálásban és a kívánt műveletek zökkenőmentes végrehajtásában. Így minden lépésnek, amelyet ügyfelei az alkalmazáson keresztül tesznek, egyértelmű választ kell adnia az elvárásaiknak megfelelően; a testre szabott funkciók esetében ezeket egyértelműen meg kell magyarázni, és könnyen elsajátíthatónak kell lenniük.

Biztosítsa a hozzáférhetőséget

A prototípusok megtervezésekor ügyeljen arra, hogy bárki élhessen az Ön ajánlatával, beleértve a különböző fogyatékkal élőket is. Időnként a felhasználói élmény optimalizálása érdekében az ügyfelek ezen kategóriája számára elegendő egyszerű intézkedéseket tenni, például könnyen olvasható formátumokat elképzelni, ragaszkodni a nagy kontrasztú színkombinációkhoz, tömör, de informatív alt címkéket kitölteni a vizuális összetevőkhöz, és augmentatív és alternatív kommunikációs rendszerek, pl. beszédszintézis technológia és billentyűzet alapú interakció.

Az alkalmazások felhasználói élményének optimalizálásával a márkák nemcsak hűséget és bizalmat nyernek el a piacon, hanem különféle jogi kötelezettségeknek is eleget tesznek, például az Amerikai fogyatékossággal élők törvényének és a webtartalom hozzáférhetőségi irányelveinek. Ez utóbbi azt állítja, hogy a valóban hozzáférhető rendszereknek kézzelfoghatónak, működőképesnek, érthetőnek és tartósnak kell lenniük.

Olvasni:  Útmutató az internetes ügynökség visszatérő bevételeinek növeléséhez

Adjon meg több lehetőséget ugyanazon művelet végrehajtásához

A beállíthatóság lehetővé teszi, hogy megfeleljen a változatos csoportok elvárásainak, az elemeket a forgatókönyvek sokaságához igazítva. Ez az alkalmazástervezési optimalizálási elv abban rejlik, hogy zökkenőmentes szoftvermódosításokat és -konfigurációkat, például személyre szabott beállításokat tesz lehetővé, így bárki, függetlenül az előszeretetektől és hajlamoktól, teljes mértékben használhatja az alkalmazást.

Fordítsa le az összetett ötleteket egyszerű formákká

Végül, még a vállalati szintű termékek esetében is próbáljon betartani az egyszerű navigációt és a letisztult képernyőket. Vezesse az ügyfeleket útjuk során tanácsokkal és gyakori visszajelzésekkel.

A felhasználói élmény optimalizálásának fent felsorolt ​​alapjai végső soron kedvezően befolyásolják a termék konverziós arányát.

3. kulcstényező: egyéni minőségbiztosítás a végpontok közötti alkalmazásoptimalizáláshoz

Egyedi szoftvertesztelési szolgáltatások célja a minőségbiztosítással kapcsolatos folyamatok, dokumentációk, eszközök és megközelítések kialakítása egy szervezetben, hogy kifogástalanul illeszkedjenek a fogyasztók egyedi szükségleteihez és a termék sajátosságaihoz. Nemcsak a vállalati szintű többszintű rendszerekre alkalmazzák, hanem az alkalmazások optimalizálása során is bármilyen olyan programhoz, ahol a maximális teljesítmény és felhasználóbarátság elérésére törekszik.

UX

A jól kidolgozott tesztelés segítségével olyan kritikus mérőszámokat fejleszthet, mint a válaszidő és a művelet végrehajtási sebessége. Ezek közvetlenül kapcsolódnak az UX optimalizálásához, és gyakran olyan manővereket tesznek szükségessé, mint a fájlok tömörítése, az API- és HTTP-kérelmek számának korlátozása, a kód átalakítása, a gyorsítótár kihasználása stb. Ezek és más műveletek, mint pl. teljesítményoptimalizálási taktika garantálják a felhasználói élmény optimalizálását, mivel növelik az ügyfelek megtartását.

Tehát hogyan kell pontosan megszervezni a minőségbiztosítást lépésről lépésre a felhasználói élmény optimalizálása érdekében?

Készítsen projektspecifikus tesztelési tervet

Ez részletesen leírja, hogy mit kell tesztelni, milyen mértékben, milyen környezetben, milyen technikákról van szó, milyen korlátokat kell felismerni, és mik a tervezett végeredmény. Tartalmazza továbbá a rendszer jellemzőit, pontos ütemtervet a felelősökkel, valamint a meghatározott gyakorisággal benyújtandó leszállítandó anyagok listáját. Felvázolja a kockázatkezelési intézkedéseket is.

Olvasni:  WordPress Statisztika 2024: Piaci részesedés, használat és amp; Népszerűségi tények

A tervben meghatározott célok konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött minőségcentrikus eredmények, amelyeket a munka során elérni kíván. Ezek olyan területeket foglalhatnak magukban, mint a használhatóság, biztonság, megbízhatóság, hozzáférhetőség stb. Hogy néhány példát említsünk, a cél az lehet, hogy egy adott időkereten belül bizonyos százalékra csökkenti az összeomlási arányt, végrehajtja a konverziós arány optimalizáló felhasználói élményt, vagy megerősíti, hogy az alkalmazás kialakítása harmonikusan igazodik az ilyen-olyan képernyőméretekhez. Ezek a célok átfogóan és átláthatóan körülhatárolt üzleti és technológiai követelményekre épülnek, beleértve az érdekelt felek és a szabályozók törekvéseit is.

Személyre szabott tesztesetek létrehozása

Vizsgálja meg a felhasználói történeteket és egyéb dokumentációt, hogy megértse, pontosan milyen módon tervezik a szoftvert a kívánt funkciók végrehajtására. Ezt követően állapítsa meg azokat a pozitív és negatív forgatókönyveket, amelyekben ezek előfordulnak. Ezután mindegyiket le kell fedni egy tesztesettel, amely felméri a program viselkedését és a szükséges optimalizálási szintet.

A testreszabott tesztesetek rendkívül konstruktívak az UX konverzióoptimalizálása szempontjából, mivel a fent említett forgatókönyvek nagyon relevánsak a valós felhasználói élmények szempontjából.

tesztelés

Küldjön be személyre szabott szállítmányokat

Ezek mélyreható hatást gyakorolnak az alkalmazások konverziójának optimalizálására, mivel gyakorlati információkat adnak, beleértve a felhasználói kényelem és a hűség növelésének módját.

Mindenekelőtt azáltal, hogy a jelentések formátumát – legyen az táblázatokkal ellátott táblázat, grafikonokat és diagramokat tartalmazó slide deck, vagy egy fehér könyv – az érdekelt felek és a csapat elvárásai szerint állítja be, maximalizálja az átlátható kommunikáció és a kommunikáció valószínűségét. kedvező eredményeket.

Ezután a projektje szempontjából legrelevánsabb kulcsfontosságú teljesítménymutatók (pl. hibasűrűség, tesztautomatizálási lefedettség stb.) kiválogatásával és ezek nyomon követésével finomhangolhatja megoldását a specifikációknak megfelelően. Ehhez össze kell gyűjtenie és ki kell értékelnie az átgondoltan kiválasztott tesztelőeszközök és hibakövető rendszerek eredményeit.

Olvasni:  Hogyan koncentrálj és maradj motivált ezekkel a tudományosan alátámasztott tippekkel

Kulcs elvitelek

Mivel a vállalkozások sikere egyre inkább függ az ügyfelekkel folytatott digitális technológia révén folytatott interakcióik hatékonyságától, a robusztus UX optimalizálási stratégiák alkalmazása a következő nyerő hatásokat bizonyítja:

    • Fokozott felhasználómegtartás. Az interaktivitással kombinált, tetszetős felületek arra késztetnek másokat, hogy ragaszkodjanak az Ön kínálatához, visszatérjenek, és képviseljék őket kapcsolati hálózatukban. Ennek érdekében tartsa a hangsúlyt a kényelemen és az optimalizáláson a különböző ügyfélcsoportok számára, küszöbölje ki a szükségtelen lépéseket, törekedjen az UX egységességére és konzisztenciájára, előre jelezze a lehetséges használati forgatókönyveket, és biztosítsa a fogyatékkal élők zavartalan hozzáférését a funkciókhoz.
  • Fokozott felhasználói részvétel. Ha a funkcionalitás elképzelésekor ügyfelei érdeklődési köréből, szokásaiból és szükségleteiből merít, megnöveli annak esélyét, hogy végrehajtsák a kívánt műveleteket. Ezt követően ez növeli a forgalmat és növeli a pénzügyi megtérülést. Ezeket a jótékony hatásokat úgy érik el, hogy fontosságot tulajdonítanak az ügyfelek felhasználói élményéről szóló visszajelzéseknek és véleményeknek.
  • Megerősített teljesítmény számos eszköz, operációs rendszer és használati eset felhasználói élményének optimalizálásával érhető el, a kimerítő tesztelési erőfeszítések eredményeként.

Az Andersen tapasztalt UI/UX-szakértői és tapasztalt minőségbiztosítási mérnökei mindig készen állnak arra, hogy segítséget nyújtsanak Önnek ötletekkel és interfészek prototípusával, átalakítva azokat, és kiküszöböljenek minden olyan problémát, amely akadályozza a közönséget abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki képességeiből. Lépjen kapcsolatba velünk, és kérjen ingyenes konzultációt az UX-optimalizálási szükségleteiről, hogy digitálisan vezérelt ambícióit új szintre emelje.

Új publikációk:

Ajánlott