3 legjobb fotólogóötlet inspirációhoz [+Tools]

Fényképészeti vállalkozásának olyan logóra van szüksége, amely ugyanolyan jó, mint az Ön fényképei. Ragyogó tippekkel állunk rendelkezésére a tökéletes logó létrehozásához.

A tökéletes logó minden vállalkozás számára fontos. Inkább egy fényképészeti vállalkozás esetében, mivel tükrözi a márka imázsát. Végül is a jó logó elengedhetetlen ahhoz, hogy fotósként ábrázolja kreatív képességeit. A jó fényképezési logó a márka felismerésében is segít. A sok fényképezési logótervezés és -stílus miatt zavaró, sőt ijesztő lehet egyet választani.

Olvassa el ezt a blogot, hogy ne csak ihletet merítsen logójához, hanem megismerje a fotózási logók készítésének legjobb platformjait is.

A 3 legjobb fényképezési logó ötlet inspirációért

A logótervezés során végtelen lehetőségek állnak rendelkezésre. Megosztunk veled néhányat a legjobb fotólogó ötletek közül, amelyeket kölcsönözhetsz.

1. Kézzel írt aláírások

Az aláírásról elmondható, hogy az egyik legrégebbi logóforma. Ez egy klasszikus választás, ha kitűnő, személyre szabott logót szeretne. Közvetlenül bemutatja márkájának legfontosabb elemét: Önt.

Ügyeljen arra, hogy a márkájához illő, olvasható betűtípust és színt használjon. Itt nem kell túl sok elemet játszani, így a lehető legegyszerűbben kell megmutatnia a márka imázsát.

Íme néhány példa a klasszikus aláírási tervekre:

Forrás

aláírás tervezési példa 2

Forrás

2. Alakelemek

Lehet, hogy egy forma a fényképezési logó központi eleme. A legnépszerűbb formák közül néhány:

Olvasni:  8 legjobb technikai pont a stúdióhoz

● Körök

A kör alakú logók egyik legjobb tulajdonsága, hogy tökéletesen illeszkedik a közösségi média profilképének miniatűrjébe. Ami a pszichológiát illeti, a körök a stabilitáshoz, az erőhöz, a bizalomhoz és a nőiességhez kapcsolódnak.

egy kör alakú logót

Forrás

● Téglalapok és négyzetek

A téglalapok és négyzetek logói az egyensúlyt, a professzionalizmust és a hatékonyságot jelzik. Választhatja ezeket a formákat, ha azt szeretné, hogy márkája élesnek tűnjön.

egy logó téglalap alakú elemekkel

Forrás

● Háromszögek

A háromszögeket a hatalommal, a tudományral, a joggal és a férfiassággal társítják. A háromszög alakú fotólogó előnyt jelenthet a márkának, mivel az innovációt is jelenti.

példa egy háromszög alakú logóra

Forrás

Válasszon egy olyan formát, amelyről úgy gondolja, hogy a legjobban illik márkájához, majd adjon hozzá további elemeket, például illusztrációkat, szöveget és színt, hogy tökéletes logót készítsen fényképészeti vállalkozása számára.

3. Tüntesse fel a fő témát az emblémában

Magába az emblémába belefoglalhatja vállalkozása központi témáját. Ellátja a logó egyik legfontosabb funkcióját: a márka identitásának előmozdítását. A néző csak a logóra nézve megérti, hogy milyen fotózási szolgáltatásokat nyújt.

Azonban csak akkor használjon ilyen logókat, ha biztos és tisztában van a témával/résszel. Ha nem dolgozik szigorúan ezen a területen, vagy azt tervezi, hogy elmozdulni és felfedezni, akkor nem kívánja korlátozni a logó hatókörét.

Ennek a logónak két eleme van: a hegyek és a városkép. Ez egy példa arra, hogy egyértelmű, hogy ennek a fotósnak a szakértelme a természet- és városképfotózásban rejlik:

egy építészeti fotós logója

Forrás

Egy indiai fotóstúdió alábbi logóján egy alvó babát ábrázol. Nem hagy kétséget afelől, hogy vállalják a szülési, baba- és gyerekfotózásokat.

  egy kismamafotós logója

Forrás

Az alábbi logó egy releváns illusztrációval világítja meg a személy vadfotózással kapcsolatos szakértelmét. Szöveg hozzáadásával világosabbá válik.

Olvasni:  Márka vs. márkaépítés vs. márkaidentitás: a különbség
  egy vadfotós logója

Forrás

A 3 legjobb fotólogó-készítő

A logókészítő egy olyan alkalmazás, amellyel online logót hozhat létre. Nincs más dolgod, mint feltölteni a céged nevét, a márka stílusát, a színeket stb., és ez generál egyet neked. Egyes online logókészítők kreatívabb lehetőségeket kínálnak, és saját maga is hozzáadhat design elemeket vagy részleteket.

Természetesen előfordulhat, hogy az online logókészítők minősége és dizájnja nem olyan jó, mint egy professzionális tervező vagy tervezőszolgálat által készített logóké, de nagyszerű eszközök, amelyeket alacsony költségvetés mellett használhat. Tehát, ha a legjobb fotólogó-készítőket keresi az interneten, olvasson tovább.

1. Vászon

fényképezési logó sablon a Canván

Forrás

A Canva egyablakos megoldást kínál minden tervezési igényére, és ez alól a logók sem kivételek. Tengernyi logósablon közül választhat. Miután megvan a design, szabadon módosíthatja azt a márka követelményei szerint. A Canva sok rugalmasságot és kreatív szabadságot kínál. Tehát ha gyakorlati élményre vágyik, ez az eszköz a megfelelő út.

2. Szabó Márkák

a Tailor Brands fényképészeti logója

Forrás

Ez a platform mesterséges intelligencia algoritmust használ az esztétikus logók kidolgozására. A kezdéshez el kell küldenie néhány alapvető információt, például a rést, a preferált betűtípusokat és logóstílusokat, valamint egy kicsit arról, amit csinál. Ezután létrehoz egy logót, amely a legjobban illeszkedik az Ön preferenciáihoz. Még a logó kialakítása után is kísérletezhet és testreszabhatja logóját: módosíthatja a betűtípust, a színpalettát vagy mozgathatja az elemeket.

3. Logo készítő

fényképezési logó a Logo Makeren

Forrás

A platform legjobb része a logójához kipróbálható lehetőségek tárháza. Használata is meglehetősen egyszerű, és a jól megtervezett sablonok tárháza. Ez egy nagyszerű eszköz, ha erősen testreszabott logót szeretne. És ha Ön nem szeretne ilyen erőfeszítéseket tenni, vagy részt venni a tervezési folyamatban, akkor lehet, hogy ez a fotózási logókészítő nem az Ön számára való.

Olvasni:  MVP fejlesztés: Végső útmutató

A tökéletes logó elkészítése fotómárkájához nem olyan zavaró, mint amilyennek korábban tűnt, igaz? A logók és logótervező oldalak széles választéka közül választhat. Most, hogy van némi inspirációja és a megfelelő információ, eldöntheti, mit szeretne a kívánt eredmények alapján.

Dönthet úgy, hogy tervezőt bérel, saját maga tervez logót, vagy egyszerűen egyedileg generált logót használ. Készítsen jövőképet a márkájához kívánt logóról. Ezután döntse el, hogyan szeretné elkészíteni. A legfontosabb: légy kreatív!

GYIK

1. Milyen egy jó fényképezési logó?

Egy jó fényképezési logónak egyedinek kell lennie, és szinkronban kell lennie a márkával. Egyszerűnek, de hatásosnak kell lennie. Rendetlen kialakításúnak kell lennie, hogy a néző jól megértse az üzenetet.

2. Melyek a logótervezés legfontosabb elemei?

A logótervezés három fontos eleme:
● Szimbólum: absztrakt vagy szemléltető szimbólumot használnak a márka ötletének ábrázolására.
● Betűtípus: minden logónak külön betűtípussal kell rendelkeznie, ha szöveget tartalmaz. Sok vállalat szöveg és szimbólumok keverékét használja emlékezetes logó készítéséhez.
● Szín: válassza ki a színeket a márka imázsának és esztétikájának szem előtt tartásával. A szín az érzelmeket és a viselkedést is befolyásolja.

3. Mik az előnyei és hátrányai a logókészítő használatának?

Profik
● Könnyen használható.
● Rövid időn belül logókat készít.
● Testreszabhatja logóját.
● Lehet olcsó vagy akár ingyenes is, attól függően, hogy milyen logókészítőt használ.

Hátrányok
● A logója professzionálisnak tűnhet
● Egy online logókészítő használata szokatlanná teheti a tervet.

4. Hogyan válasszunk színpalettát logójához?

A logó az egyik első benyomás a fényképészeti márkáról, amelyet a nézők és a leendő ügyfelek kaphatnak. A színpaletta kiválasztásakor összpontosítson a márka személyiségére és tulajdonságaira. Vegye figyelembe a színpszichológiát is. Ha a márkatervednek már van színpalettája, célszerű azt használni.

Olvasni:  A legjobb blogkészítő eszközök a blogod bővítéséhez 2024-ben

Új publikációk:

Ajánlott