3 tipp a SEO növekedési stratégiájának újjáélesztéséhez

A SEO növekedési stratégia egy biztos megoldás arra, hogy javítsa webhelye rangját a keresőmotorok eredményei között. Íme a legjobb módja annak, hogy újraélesztjük.

Az 1990-es évek közepe óta a SEO növekedési stratégia a digitális/internetes marketing egyik alapvető szempontjává vált. Az affiliate marketing, a keresőmotor-marketing (SEM), a mobilmarketing és a vizuális hirdetések mellett a SEO vezető szerepet játszott a webhelyek organikus forgalmának növelésében.

A SEO megértése

A SEO egy folyamat, amely növeli az organikus forgalmat, és növeli webhelyeinek láthatóságát az olyan keresőmotorokon, mint a Google és a Yahoo. A SEO folyamat végső célja a weboldalak finomítása a webhelyek rangsorolásának javítása és az organikus leadek generálása érdekében. Ha helyesen hajt végre egy SEO stratégiát, az:

● A keresőmotorok rangsorolásának és láthatóságának javítása

● Növelje az organikus internetes forgalmat

● Az üzleti növekedés támogatása

● Minőségi potenciális ügyfelek bevonása

● Tegye a terméket vagy szolgáltatást megbízhatóvá a felhasználó szemében

Íme a SEO folyamat alapvető felépítése:

Forrás

Bár a SEO létfontosságú szerepet játszik az általános marketingstratégia javításában, sok vállalkozás nem hajtja végre megfelelően. A SEO megértése nem bonyolult feladat; megvalósítása azonban bonyolultnak hangzik. A kiváló eredmények eléréséhez megfelelő szakértelem, idő és következetesség szükséges. A kis- és középvállalkozások tulajdonosai gyakran frusztrációt tapasztalnak, amikor SEO növekedési stratégiájuk nem vezet eredményre. Szóval, miért történik ez? Íme, miért nem működik a SEO stratégiája.

Olvasni:  13 WordPress blog elrendezési tipp

Gyakori okok, amelyek miatt a SEO növekedési stratégia meghiúsulhat

Íme néhány ok, amiért előfordulhat, hogy SEO-stratégiája nem hozza meg a kívánt eredményeket.

1. A kulcsszókutatás kihagyása

Forrás

Sokan úgy gondolják, hogy a kulcsszókutatás 2022-ben irreleváns, és nem fektet bele időt. Ez az egyik legnagyobb hiba, amely a SEO növekedési stratégiájának kudarcához vezethet. A keresőmotorok segítségével az emberek arra kereshetnek, amit keresnek: információt, terméket vagy szolgáltatást. Legyen tisztában azzal, hogy az emberek mit keresnek szavakkal és kifejezésekkel, és alkalmazza ezeket a tartalomban, legyen szó SEO blogírásról vagy bármi másról. Feltéve, hogy már tudja, mit keres a felhasználó, és nem végez megfelelő kulcsszókutatást, az alacsony keresési mennyiséghez vezet, ami negatívan befolyásolja a SEO-t.

2. A tartalom erejének figyelmen kívül hagyása

Bill Gates egyszer azt mondta: „A tartalom a király”. Ez nem csak egy kifejezés. Megjósolta az internet jövőjét, és igaza volt. Manapság a tartalom különböző módokon létfontosságú szerepet játszik a SEO-ban. Ha minőségi tartalommal rendelkezik, akkor magas lesz az átkattintási arány, és megnő a linkmegosztás esélye.

Végül vonzóbbá, relevánsabbá és hitelesebbé teszi webhelyét. Ezenkívül a hiteles és minőségi tartalom javítja a SERP-rangsort, ami a forgalom fenntartható növekedéséhez vezet. Ha nem a tartalomra koncentrál, hajlamos sok lehetőséget elszalasztani, és a keresőoptimalizálási erőfeszítései is kudarcot vallanak.

3. Nem nyújt kiváló felhasználói élményt

Sok SEO növekedési stratégia kudarcot vall még a megfelelő kulcsszavak, minőségi tartalom, metaadatok stb. alkalmazása után is. Előfordulhat, ha webhelye nem tud kiváló felhasználói élményt nyújtani. Ha webhelye gyengén teljesít a betöltési idő és a navigáció tekintetében, a felhasználói elköteleződési arány drasztikusan csökkenni fog. Az oldalbetöltés és az egyszerű navigáció szerves része a SEO forgalom átalakításának. A Google adatai szerint a mobilos látogatók 53%-a elhagyja webhelyét, ha három másodpercnél tovább tart a betöltődés.

Olvasni:  Mac technológia: A digitális marketingben rejlő lehetőségek felszabadítása

Forrás

Más okok lehetnek a fekete kalap SEO módszerek használata, az irreleváns metacímkék, a duplikált tartalom, a kulcsszótömés stb.

A 3 legjobb módszer a SEO-stratégia újraélesztésére

Akár egy SEO-szervezettel dolgozik, akár saját maga végez SEO-t, egyszerű és hatékony módszerekkel újraélesztheti SEO stratégiáját, és hosszú távú előnyöket élvezhet. Íme néhány módszer.

1. Tegyen közzé releváns és minőségi tartalmat

A keresőmotorok rangsorolják azokat a webhelyeket, amelyek a legjobban megfelelnek a felhasználók keresési lekérdezésének. Ahhoz, hogy a keresés élén álljon, releváns és vonzó tartalmat kell közzétennie. Gondoskodnia kell arról, hogy bizonyos elemek jelen legyenek a tartalomban, például látható szöveg, jó minőségű képek és videók stb. A tartalom tekintetében a következőket kell javítani:

● Biztosítson tartalmat ugyanazon a nyelven, mint ahogyan a felhasználó beírja.

● Ellenőrizze, hogy a tartalom jelentése mennyire egyezik a keresési lekérdezéssel.

● Az oldal címének vagy a webhely fő témájának relevánsnak kell lennie a keresés szempontjából.

● A képeknek és grafikáknak támogatniuk kell a weboldalon található tartalmat.

● A helyi keresőoptimalizálás során használjon megfelelő kifejezéseket és nyelvet, amelyek megfelelnek egy adott régiónak.

Összpontosítson a kiváló minőségű tartalom előállítására, és legyen következetes a közönségkutatásban, hogy releváns és vonzó maradjon. Használja újra a régi tartalmat, ha ma már nem releváns vagy értékes.

2. Használja a megfelelő kulcsszavakat

A releváns kulcsszavak használata az egyik legjobb tipp az örökzöld SEO stratégiához. Amikor tartalmat tesz közzé, minden darabnak tartalmaznia kell a felhasználó által keresett releváns kulcsszavakat. A keresőrobotok általában átfutják a webhelyet, és megállapítják, hogy az tökéletes-e a felhasználó számára. Különféle kulcsszókutató eszközök állnak rendelkezésre, amelyek segítségével megtalálhatja webhelye számára a legjobb kulcsszavakat.

Olvasni:  A 10 legjobb SEO eszköz vállalkozása számára

A kulcsszavakra vonatkozó SEO növekedési stratégia az évek során fejlődött. Elmúltak azok az idők, amikor a kulcsszavak kitöltése a magasabb helyezés egyik módszere volt. Ma a keresőmotorok spamként jelölik meg webhelyét, és megbüntetik, ha kulcsszavakkal tölti fel a tartalmát. Ki kell húznia a kulcsszavak listáját, amelyek természetesen együtt járnak a tartalommal. Egy másik dolog, amit megtehet a SEO növekedési stratégiájának felülvizsgálatához, az az, hogy a Google Search Console segítségével figyeli az egyes kulcsszavak rangsorolását.

3. Koncentrálj a linképítésre

Miután alkalmazta az összes Google oldalon található SEO tippet és stratégiát, egy dolog, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagynia, az oldalon kívüli SEO. A linképítés továbbra is a legdöntőbb tényező az oldalon kívüli SEO-ban. Segítségével webhelye hitelessé válik. Például lehet, hogy van egy új webhelye, amely értékes információkat kínál. Ennek ellenére, ha más megbízható webhelyek nem készítenek biztonsági másolatot, a Google nem fogja elég hitelesnek tekinteni az Ön webhelyét ahhoz, hogy magasabb helyezést érjen el. Aira szerint a piacok 92%-a úgy gondolja, hogy a linképítés az elkövetkező években is létfontosságú SEO-rangsorolási tényező marad.

A jó minőségű backlinkek megszerzése meghatározza a webhely hitelességét. Ezért mindenképpen fektessen be egy linképítési folyamatba, amely több rangsorolási és beszélgetési lehetőséget biztosít Önnek. A blogírás vitathatatlanul a linképítés legjobb módja. A HubSpot szerint a rendszeresen blogoló márkák 97%-kal több bejövő linket generálnak, mint azok, amelyek nem. A linképítés további módszerei közé tartozik a tartalommarketing, az infografika, az e-mail marketing, a közösségi média marketing és így tovább. Ez az egyik legjobb tipp egy örökzöld SEO-stratégiához, amely soha nem mutat eredményt.

Olvasni:  200 SEO rövidítés & A marketingesek rövidítései

A SEO növekedési stratégiája elengedhetetlen a mai digitális világban. Ezenkívül ahhoz, hogy SEO stratégiája sikeres legyen, következetesnek kell lennie erőfeszítéseiben, és naprakésznek kell lennie a legújabb algoritmusokkal. Ha azonban a SEO nem tartozik vállalkozása alapvető kompetenciái közé, béreljen fel egy SEO szervezetet, amely segíthet a folyamatban. Személyre szabott megoldásokat kínálnak, valamint költségmegtakarítási előnyöket.

GYIK

1. Hogyan készítsük el a legjobb SEO növekedési stratégiát?

A legjobb SEO növekedési stratégia létrehozásához a következőkre kell összpontosítania:
– Blog készítése és karbantartása
– Releváns kulcsszavak elhelyezése
– Minőségi tartalom közzététele
– Az ismétlődő tartalom eltávolítása
– A mutatók nyomon követése
– A linképítésre összpontosítva
– Az oldal teljesítményének javítása
– A SEO gyakorlatok naprakészen tartása

2. Mi az a SEO?

A SEO megértése nem bonyolult feladat. A SEO a keresőoptimalizálás rövidítése. Ez a webhely optimalizálásának folyamata, hogy jobb helyet foglaljon el a keresőmotorok eredményei között.

3. Szükségem van SEO növekedési stratégiára 2022-ben?

Igen, a SEO növekedési stratégiája biztosítja, hogy webhelye előrébb kerüljön, és jobban teljesít, mint más webhelyek. A SEO gondoskodik a tartalom relevanciájáról és a linképítésről, így az oldal könnyen felfedezhető a felhasználó számára.

4. Hogyan javítható a SEO helyezés a Google-ban?

Kövesse a Google oldalon található SEO tippeket és stratégiákat. Ide tartozik a releváns tartalom közzététele, a tartalom rendszeres frissítése, a metaadatok használata, az alt címkék használata, a visszamutató linkek terjesztése stb.

Új publikációk:

Ajánlott