30+ híres és inspiráló blogpélda (2024)

Tartalomjegyzék

 • Példák vállalkozói blogokra
 • Példák a takarékos blogokra
 • Példák a műszaki blogokra
 • Példák a „pénzkereső” blogokra
 • Példák a mamablogokra
 • A legjobb öko és zöld blogpéldák
 • A legjobb barkácsblog példák
 • A legjobb oktatási és karrierblog példák
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Szóval blogot indítasz. Vagy talán már van blogod, de szeretnéd kideríteni, mit csinálsz rosszul. Ihletet merítve a népszerűből blog példák kiváló módja annak, hogy megértsük, mi működik.

Végül is vége 600 millió blog az interneten, nem akarsz egy újabb kis hal lenni a nagy tóban. Merítsen ihletet a legjobb blogpéldák kézbe veheted. Találja meg “mikrorését”. Segít a tartalom elhelyezésében és a célközönség megtalálásában.

A blogírás sikeréhez ma már nem elég a tartalom. Gondoljunk csak bele: a Statista szerint a bloggerek száma csak az Egyesült Államokban 10 millióval nőtt 2014 és 2020 között. A fokozódó verseny miatt valódi a küzdelem, hogy elérje olvasóit. Híres blogok Egy dolog közös: személyre szabott tartalom a felhasználó számára.

Ahhoz, hogy észrevegyenek, egyedi módon kell tennie a dolgokat. Ezért kiválasztottuk a 20-at legjobb blogpéldák különböző résekből, amelyeknek sikerült bevételt szerezniük, miközben megőrizték az egyediséget. Valóban, ezek a legjobbak blogok példái valaha is találkoznál a kibervilágban.

Példák vállalkozói blogokra

1. A Te történeted

Ez az egyik híres blogpélda. Shradha Sharma 2008-ban indította el a YourStory-t. Ez az indiai startupok kedvelt forrásává vált, több mint 15 000 vállalkozó profilját készítve. Motiváló történeteket tartalmaz startupokról, vállalkozókról és női alapítókról. Így az emberek bepillantást engednek abba, hogyan születnek nagyszerű vezetők. Az alkalmazást is tartalmazó webhely sima, szervezett és meglehetősen intuitív. Így hosszú ideig leköt.

2. InstaMojo blog

Az Instamojo egy bangalore-i székhelyű vállalat, amely több mint 15 00 000 online kis indiai vállalkozást működtet. Online áruház és fizetési átjáró megoldásokat kínál. Az Instamojo blogjain keresztül többek között sikertörténeteket és üzleti növekedési tippeket oszt meg. Ez a lehető legegyszerűbb módon reklámozza termékeit. Ez az egyik legjobb blogpélda, akik megpróbálták megkönnyíteni ügyfeleik online pénzügyi átállását.

Ők az egyik legjobb blogpélda arra, hogy üzleti céljaikat összehangolják, hogy extra segítséget nyújtsanak a kisvállalkozásoknak.

Példák a takarékos blogokra

3. Készpénz túlcsordulás

A pénzügy olyan téma, amely általában zavarossá válik. A Cash Overflow egyszerűsíti a személyes pénzügyek kezelését. A cikkek kereshetőek. Ezek a hitelkártyák, a kölcsönök, a banki szolgáltatások és bármi más, ami a pénzkezeléssel kapcsolatos. Ez egy példa egy olyan blogra, amely megpróbálja az olyan száraz témát, mint a pénzügy, vonzóvá tenni olvasói számára.

4. Jól élni, kevesebbet költeni

A Living Well Spending Lessnek egyetlen ambíciója van: segíteni a közönségnek, hogy okosan költsön pénzt. És zseniális munkát végez. Ruth, egy inspiráló utazással otthon maradt anya, 2010-ben indította el a blogot. Ez a nagyszerű blog platformmá alakult, és mára a blogírásból online bolttá és akadémiává bővült.

5. A főiskolai befektető

Ez a legjobb blog főiskolai hallgatók számára, hogy megtanulják, hogyan takaríthatnak meg, fizethetnek adósságaikat, hogyan kereshetnek pénzt, és hogyan építhetik fel gazdagságukat. Robert Farrington 2009-ben alapította személyes pénzügyi blogként. Ez most egy egyablakos pénzügyi médiaplatform. A blog cikkeket, útmutatókat, oktatóanyagokat és ismertetőket tartalmaz.

6. Keverés

A Mixergy mögött Andrew Warner áll. Jól ismert a startup-iparban elért óriási sikereiről, miután több mint 30 millió dolláros éves értékesítést könyvelhetett el.

Azért indította el blogját, hogy más vállalkozók is megtanulhassák és alkalmazhassák ugyanazokat a technikákat, mint ő. Rendszeresen megosztja a legjobb tartalmakat, és interjúkat közöl a legjobb vállalkozókkal és üzletemberekkel. Ez ma az egyik legjobb blogírási példa.

Olvasni:  Megszakadt hivatkozások keresése és javítása a WordPress webhelyén

Emellett elindított egy kurzus rovatot is a weboldalon, amely a kezdő vállalkozóknak mesél arról, hogyan lehet a semmiből létrehozni egy sikeres vállalkozást, és pénzt keresni vele. Nem lenne rossz azt állítani, hogy ez az egyik legjobb blogpélda a 2022-es vállalkozói arénában. Ha új vállalkozást indítasz, feltétlenül nézd meg ezt a blogot.

7. Az asztal mindkét oldala

Egy másik nagyszerű kiegészítés a 2022-es év legjobb blogpéldáinak listájához a vállalkozói résben a „Both Side of the Table”. Ennek a blognak az alapítója Mark Suster, aki szintén VC és egykori vállalkozó.

Két céget is alapított, és sokféle üzleti forgatókönyvben jó tapasztalatokkal rendelkezik, a sikeres startupoktól a vállalati kudarcokig.

Blogjában Suster lebontja az üzleti szóhasználatot és a vállalkozói fogalmakat, hogy még egy kezdő is könnyen megértse a fogalmakat.

8. PandoDaily

A PandoDaily mögött álló blogger Sarah Lacy. Ő és a Pando bloggerei keményen dolgoznak azon, hogy a Szilícium-völgy „rekordhelyévé” váljanak. Munkatársaik nagy része a TechCrunch-tól származik, tehát elmondhatjuk, hogy jó forrásból állnak. Gondolatvezetőként pozicionálja őket, és nagyszerű blogpéldát jelent.

Ezen kívül Lacy exkluzív interjúkat is készít a technológia magas rangú embereivel. Gondoskodik arról, hogy ő hozza létre a legjobb/vállalkozói történeteket a különböző startupoktól.

Példák a műszaki blogokra

9. Irányító Tech

A Guiding Tech az egyik legjobb blogpélda az indiai technológiai rést. A platform a fogyasztói technológiáról blogol. Ez magában foglalja a mobileszközöket, az asztali számítógépeket, az alkalmazásokat és a különböző operációs rendszereket. Tartalma az összehasonlításoktól, az e-könyvektől, a vásárlási útmutatóktól, a kütyüktől, az alkalmazásjavaslatoktól és egyebekig terjed. Amíg ez van, ne felejtse el megnézni a YouTube-csatornáját és a közösségi média profiljait.

10. iGeeksBlog

Ami különösen inspiráló az iGeeksBlogban, az a szuperspecifikus rése. Az Apple Inc. két rajongója 2012-ben indította el az iGeeksBlogot, hogy mindenről beszélhessen, ami az Apple-ről szól. Hibaelhárítási útmutatókkal, trükkökkel, áttekintésekkel és az Apple-eszközökre összpontosító műveletekkel rendelkezik. Ne felejtse el megnézni podcastjukat, YouTube-csatornájukat és közösségi médiaprofiljaikat. Ez egy nagyszerű blogpélda a technológiai rést, többféle tartalommal.

11. Next Big What

Ashish Sinha úgy döntött, hogy elindítja a Next Big What-t, miután hét évet töltött olyan nagy cégeknél, mint az IBM és a Yahoo. Az egyik legjobb blogpélda, a Next Big What blog inkább az indiai startupokra és szervezetekre összpontosít. De kiterjed a mesterséges intelligenciára, a termékekre és a technológiai világgal kapcsolatos frissítésekre is.

12. Vezetékes

Kétségtelenül a Wired az egyik legjobb blogpélda, amely alkalmas arra, hogy valós betekintést nyújtson a technológiai világba. Jó forrás információszerzéshez olyan témákról, mint a technológia, a szórakoztatás, a tudomány, a kultúra, a politika és a közösségi média.

Ez a csodálatos blog a modern életre és a technológiai iparra összpontosít. Különféle válaszokat tartalmaz a technológiai trendekkel, a modul-értékelésekkel és a közelgő trendekkel kapcsolatban. Tudtad, hogy az egyik legjobb technológiai blog a különböző iparágakhoz tartozó szakemberek számára? Ezen túlmenően elképesztő ötleteket is kínál a legrelevánsabb témák célközönségének bemutatásához.

13. Gizmodo

A Gizmodo a kütyükkel kapcsolatos információk elképesztő vezető forrása az interneten. Ha szereti a modulokat, ez az egyik legjobb blog, amelyet rendszeresen meg kell néznie. Különféle információkat tartalmaz az új modulokról, a legjobb útmutatókat és oktatóprogramokat tartalmazza.

A kütyük szerelmesei számára ez a webhely a legjobb blogpéldákat kínálja. Megnézheti a legújabb és közelgő modulhíreket.

14. Drótvágó

Ezt a blogot 2011-ben alapították, és jelenleg a The New York Times üzemelteti. Ez a híres blog mindent lefed a technológiáról. Csodálatos újságírókból, kutatókból és tudósokból álló csapatuk van. Biztosítják, hogy a technológiai alapú hírek minden aspektusát lefedjék.

Ha egy adott kategóriában a legjobb termékeket keresi, megnézheti, mit mond erről a Wirecutter. Ez az egyik oka annak, hogy meg kell néznie a legjobb technológiai blogokat az interneten.

15. A perem

A The Verge-t 2011-ben alapították, és 2021-ben is a legjobb technológiai blogok között tartják számon. Ha szeretnél a legfrissebb frissítéseket a technikai dolgokkal kapcsolatban, nézd meg ezt a blogot. Ez a blog különféle tartalommal és különféle formátumokkal foglalkozik, például szöveges tartalommal, videókkal, termékismertetőkkel és hírfrissítésekkel.

Úgy gondolhatja, mint egy kitűnő hely, ahol felkapott ünnepi ajándékokat kereshet, miközben ingyenes filmfolyamokat keres, és nyomon követheti, mit tesznek a technológiai óriások, hogy megelőzzék versenytársaikat.

Más szóval, elmondhatjuk, hogy ezen a blogon mindenből megtalálsz egy keveset, és az általuk kínált podcastok csodálatos módja annak, hogy minden héten felzárkóztass a technológiai trendekre.

16. Átkódolni

A Kara Swisher által 2014-ben alapított blog jelenleg a VOX média tulajdona. A Recode a legfrissebb független technológiai híreket, elemzési trendeket, valamint elismert és tájékozott újságírók, valamint bloggerek véleményét kínálja.

Olvasni:  Bemutatták a OnePlus Nord CE 5G-t: ár, műszaki adatok és előrendelés

A Recode a Szilícium-völgy üzleteire összpontosítva próbálja megmagyarázni, hogyan változik a technológiai világ. Ezen túlmenően az alapítója minden kapcsolattal rendelkezik a legújabb technológiai tippekhez és termékekhez, így az egyik legjobb blogpélda. Emiatt ez a blog robusztus technológiai blog lett, amelyre 2022-ben elő kell iratkoznia.

Példák a „pénzkereső” blogokra

17. MoneyConnexion

A „Hogyan keressünk pénzt” blogok az utóbbi időben népszerűvé váltak. Az Indian Money Connexion pedig messze a legjobb blogpélda ebben a rést. Ha meg akarja fordítani a 9-től 5-ig terjedő munkáját, el kell olvasnia gyakorlati cikkeit. Ez egy egyszerű blogolási webhely nagyszerű tartalommal, amely online állásoktatást is kínál.

18. Mentse meg a diákot

A Save the Student egy online platform, amelyet a diákoknak terveztek, hogy segítsen nekik pénzt keresni. A blog szerepelt a BBC-n, a The Guardianon, a Huffington Poston és más médiacsatornákon. Ingyenes és pártatlan tanácsokat ad a hallgatóknak. A műtárgyak eladásától a haj eladásáig minden fura és megvalósítható ötlettel rendelkezik. Ez az egyik legjobb blogpélda, mert minden típusú egyén számára van tartalom. A blog a pénzügyekkel, a pénzmegtakarítással, a munkahelyekkel és a banki tevékenységgel is foglalkozik.

19. Frugalwoods

Tudja, miért szeretik Frugalwoodst a pénzügyek szerelmesei szerte a világon? Ez azért van, mert egy fiatal párról szól, akik dokumentálják az anyagi szabadság felé vezető útjukat. Miután elhagyta a bostoni nyüzsgést, Mr. és Mrs. Frugalwoods most egy hatalmas telken él Vermont vidéki részén.

Dokumentálják azt a módot, ahogyan takarékos életmóddal gazdagították. Abban az esetben, ha szép képeket és személyes történeteket szeretne megnézni a pénzügyi menedzsment tanulása közben, a Frugalwoods jó médium. Az egyik legjobb blogpélda, a Frugalwoods egy történetet mesél el, és értékes tippeket ad. Nem csoda, hogy óriási siker!

20. Business Insider

Ha mindenféle üzleti és gazdasági hírre, valamint a Wall Street-i pletykákra vágyik, a Business Insider, a legnagyobb „Pénzkereső” blog ezen a listán jó választás. A webhelyen különféle pénzügyi cikkek találhatók, valamint számos egyéb hír, amelyet kereshet.

Legyen naprakész a pénzügyi világ legfrissebb eseményeivel és a pénzügyek kezelésére vonatkozó tippekkel. Ezenkívül a világ minden tájáról származó emberek és cégtulajdonosok sikertörténeteiből áll. Tekintse meg ezt a blogot, hogy naprakész legyen a pénzügyi eseményekről, és a legtöbbet hozhassa ki belőle.

21. Side Hustle Nation

Ez a blog olyan érdekes, mint amilyennek hangzik! Ez egy olyan közösség, ahol az emberek úgy segítik egymást, hogy rávilágítanak az üzletkötésre és a pénzkeresetre. A webhelyen és podcastján sok hasznos cikk található, amelyek megvalósítható terveket kínálnak, így nagyszerű blogpélda.

Példák a mamablogokra

22. Bumpsnbaby

“Mire számíthat, ha vársz?” Ez a kérdés általában minden leendő anya fejében felmerül. És Sangeetha Menon Bumpsnbaby-jének sikerül válaszolnia erre. A blog beszél a terhességről, a babagondozásról, az ételreceptekről és mindenről, ami a terhességgel kapcsolatos. Ez az egyik legjobb blogpélda, amire figyelni kell ebben a műfajban.

23. SinaMonTales

Ha ínyenc vagy, vagy kíváncsi az indiai ételekre, a Sin-a-Mon Tales örömet okoz számodra. Monika Manchanda azért indította ezt a blogot, hogy kövesse a főzés iránti szenvedélyét. IT-szakemberből lett házi pék és élelmiszer-tanácsadó. Blogját egyedivé teszi a blog bemutatásának stílusa. A legegyszerűbb recepteket kelti életre a mögöttük lévő élettörténetein keresztül. A legtöbb híres blog ötvözi a személyes történetmesélést szakértelmével.

24. Vidám Blogger

A Gleeful Blogger egyike a 100 legmegbízhatóbb anyablognak az interneten. Minden a szülői nevelésről és az oktatásról szól. Szó esik az egészségről és az életmódról is. Dipikka Singh, a blog alapítója tanár volt. Blogja igyekszik segíteni a szülőknek tudatos gyermekek nevelésében. Tanárként szakértelme megmutatkozik, és tartalma a legjobb blogpéldák közé tartozik.

25. Cat és Nat

Cat és Nat (más néven Catherine Belknap és Natalie Telfer) hét gyönyörű babával egy vidám páros, akik podcastjaik, videóik és személyes körútjaik során lebontják a #momtruths-t. Ez a pár hisz abban, hogy olyan dolgokról beszél, amelyeket a múmiák félnek beismerni. Itt fontos megjegyezni, hogy teljesen helytállóak!

Tudtad, hogy mindennel megbirkóznak, a gyermeked első napjától az iskolában az anyabarátok megszerzésének nehézségéig? Cat and Nat tulajdonosa azt mondja: “Ha olyan anya vagy, aki jelenleg mindenben három lépéssel le van maradva, nem vagy egyedül.”

26. FamilyFelicity

Brendi, a FamiliFelicity alapítója segíteni szeretne az anyukáknak, hogy az anyaság minden szakaszában tudatosan foglalkozzanak saját jólétükkel és örömükkel.

Tudja, miért dolgozik e cél érdekében? Mert ha egy anya boldog, az egész család boldog! Biztosak vagyunk benne, hogy 100%-ig egyetértesz vele.

Ezen kívül különféle cikkeket fog kapni a gyermeknevelésről, valamint egy ingyenesen letölthető Calm Mom Formula Guide-ot is talál. Remek blogpélda, hiszen valami értékeset kínál olvasói figyelméért cserébe. Elkötelezetten dolgozik azon, hogy sokkal könnyebbé tegye a gyermeknevelést és az anyaságot.

Olvasni:  A Hostinger jelentés meglepő előrejelzéseket és feltörekvő trendeket tár fel az e-kereskedelem globális hipernövekedési állapotában

27. Mama.Papa.Bubba

Jen két csodálatos gyermek csodálatos édesanyja. A blog alapja mögött egy történet áll. Egy gyönyörű kuvaiti utazással kezdődött egy 20 napos babával. Az utazás során Jennek az az ötlete támadt, hogy blogot indítson.

Az egész kanadai család bármikor beugorhat, hogy lássa gyönyörű lányát, ahogy nő és átalakul kuvaiti útja során. Ez a Mama.Papa.Bubba blog tele van olyan ötletekkel, amelyeket minden gyerek biztosan imádni fog. Olyan kreatív ötletek vannak benne, mint egy teherautó-kert, egy reggeli rutin flipchart vagy egyszerű papíralagutak a kis macskaimádók számára, így ez az egyik legjobb blogpélda, amire érdemes odafigyelni.

28. Popsugar Moms

Szeretnéd tudni, mitől lesz ez egy csodálatos blog anyukák és szülők számára? Különféle érdekes témákból és tartalmakból áll, hogy minden anyuka számára teljes körű szórakozást biztosítson. Erőforrásokat tartalmaz a terhességgel kapcsolatos témák és a kisgyermekek számára, az iskolába járástól a munkába állásig.

Családbarát recepteket is tartalmaz a szülők és gyermekek közötti szakadék áthidalására. Annak ellenére, hogy ez nem egy dedikált szülői oldal, akkor is megnézheti, mert megéri.

A legjobb öko és zöld blogpéldák

29. Fenntarthatóan elegáns

A Sustainably Chic gyönyörű dizájnnal, pontos tartalommal büszkélkedhet. A blog a fenntartható termékekről és az ökootthonokról szól. Ezenkívül világszerte áttekinti a zöld márkákat, és néha kedvezményeket kínál az olvasóknak. A blog Instagram oldala is gyönyörködtető a szemnek.

30. Erkölcsi rostok

Ez Wendy brit székhelyű zöld életmód blogja. Falatnyi tippeket oszt meg a fenntartható életvitel egyszerűbbé és könnyebbé tételéhez. A blog öt részből áll: életmód, étkezés, utazás, otthon és családok. Az ilyen értékes tartalmak az egyik legjobb blogpéldává emelték a tartalmát. Ez a gyakorlati tanácsokat kínáló blog nagyszerű dohányzóasztal blogolvasást tesz lehetővé.

A legjobb barkácsblog példák

31. Ess a barkácsolásra

Egy tér átalakítása nem drága dolog, és a Fall for DIY bizonyítja ezt! Francesca azért indította el a Fall for DIY programot, hogy inspirálja és hozzáférhetőbbé tegye a belsőépítészetet. Textiltervezői végzettsége elősegíti a divatos dizájnokat. Ezen kívül talál néhány barkács divatkelléket, nyomtatható terméket és egyebeket. A blog finom árnyalatokat használ, amelyek megnyugtató hatást keltenek.

32. Addicted 2 DIY

Az Addicted 2 DIY mindenről és bármiről szól, ami a barkácsolással kapcsolatos. Katie azért indította el a blogot, hogy kisméretű műveit megossza a világgal. Mostanra sokak számára ihletforrássá vált. A lakberendezési barkácsoláson kívül nyomtatható terveket, szerszámismertetőket és recepteket is talál. Az Addicted 2 DIY a szakértői útmutatás mellett értéket biztosít az egyik legjobb blogpélda.

33. Remodelaholiás

Az alapító, Cassity, minden barkácsprojektjét megteszi, hogy csökkentse, újrahasznosítsa, újrahasznosítsa, valamint átalakítsa, ha szűkös költségvetéssel rendelkezik. Követőitől is kap hozzájárulásokat, ami azt jelenti, hogy mindig lesz valami újdonság, amit kipróbálhatunk.

Ezen kívül a barkácsolásra is nagy hangsúlyt fektet a lakberendezés és az ételreceptek körül. Kíváncsi vagy, mi a legjobb ebben a blogban? A legtöbb barkácsmunkája könnyen követhető és elkészíthető. A csodálatos barkácsolás soha nem volt könnyebb.

34. Ess a barkácsolásra

A Fall for DIY céget Francesca alapította azzal a szándékkal, hogy olvasóit lekösse az étellel, az irodával, a bulikkal, a dekorációval és a divattal kapcsolatos ötleteket. A legtöbb ilyen ötlet egyszerű és megfizethető, így még szűkös költségvetés mellett is látványosabbá teheti környezetét. Relatív és kreatív, mint a legtöbb híres blog receptje.

Francesca megfizethető és könnyen létrehozható ötleteket szeretne kínálni, amelyek átalakíthatják a teret. Megnézheti a blogját, ahol könnyen barkácsolhat, és barkácsbaráttá teheti nappaliját, konyháját és az egész otthonát.

A legjobb oktatási és karrierblog példák

35. Nagyszerű tanulás

Ez egy ed-tech cég, amely szakmai tanfolyamokat és felsőoktatást kínál. A Great Learning blog a kódolók, az adattudományi nerdek és a digitális marketingesek helye. Az információk és a sikertörténetek megosztása nagyszerű módja a tanfolyamok népszerűsítésének. Nézze meg ezt a blogot, hogy megtudja a legújabb történéseket az oktatási szektorban.

36. Dobd el azt a tankönyvet

A Ditch That Textbook egy csodálatos blogpélda a diákok számára, amelyet követnie kell, ha csodálatos ötleteket szeretne kapni az oktatási szektor számára. Matt Millar, a Ditch That Textbook alapítója szintén oktató, író és újító. Folyamatosan keresi az inspiráló módszereket a technológia használatára, hogy a tanulókat lekösse a tanulást és az oktatást.

Nem szabad azonban elragadnia a blogja címétől. Nem támogatja az összes tankönyv elhagyását. Csak azt támogatja, hogy a tanárok számára a tankönyveken kívül több alternatívát biztosítsanak. A technológia és az oktatás tökéletes keverékét fogja létrehozni, hogy megfeleljen a hallgatók oktatási igényeinek.

Olvasni:  Az Ultimate Facebook Business Guide

37. Kiálts Hangosan

Ha azt tervezi, hogy főállású blogger lesz, a Harsh Agrawal Shout Me Loud az Ön számára készült. A platform SEO-ról, marketingről, bevételszerzésről, tárhelyről és még sok másról beszél. Ez egy egyszerű webhely olyan tartalommal, amely valóban működik és vonzó a célközönség számára.

Következtetés

A blogírás hatékony leadgeneráló. Megerősíti az Ön hitelességét a domainjében, és hálózati lehetőségeket is kínál. Meghívhat egy vendégbloggert, hogy bővítse az elérést, és biztosítsa, hogy mindketten részesüljenek egymás közönségéből. A vásárlók és a márkák közötti kapcsolat már nem merev. Most a blogpéldákból kiderül, hogy a közönség hitelességet és átláthatóságot követel. Ha termékeket kínál, győződjön meg arról, hogy blogja tartalmaz utasításokat és a gyártás kulisszái mögé. A legtöbb híres blog az elsődleges közönségüket célozza meg, ezért nagyon fontos, hogy nullázzuk le képességeinket és szakértelmünket, és válasszunk belőle egy „mikrorést”.

Paradyes, a készülő hajfesték márka nagy feltűnést keltett az indiai hajfestőiparban azzal, hogy platformot adott vásárlóinak és bemutatta frizuráikat. Ez nemcsak az eljegyzést segítette elő, hanem 2 éven belül szeretett névvé is tette őket. Rendszeresen közzéteszik blogjukon a hajfestés, szőkítés fortélyait, ezzel szakértővé téve őket a saját fülkéjükben. Elszakadtak a hagyományos hajfestéstől, hogy élénk, felbukkanó színeket hozzanak létre, célcsoportjuk pedig a fiatalok, amint az a közösségi médiából is kitűnik.

Kulcs elvitelek

 • A híres blogokban egy közös vonás van: túlságosan személyre szabottak, és az elsődleges közönségüket célozzák meg.
 • Ha egy népszerű rést választ, eltart egy ideig, amíg gondolatvezetővé válik ezen a területen. Türelemmel.
 • Keresse meg a legjobb blogpéldákat, amelyeket megtalálhat, és elemezze, miért szereti őket. Gondolkozz a fogyasztó szemszögéből.
 • A legtöbb olyan blogot, amelyek hatékony potenciális ügyfelek generálnak, rendszeres időközönként felújítják, hogy naprakészek maradjanak a trendekkel.
 • Minden blog résben rejlik monetáris potenciál. Próbálj meg olyan márkákból reklámokat generálni, amelyek kapcsolódnak a blogodhoz, mert ez nem zavarja az olvashatóságot.

GYIK

1. Milyen hosszú legyen egy blogbejegyzés?

Egy ideális blogbejegyzés-példa nem haladhatja meg a 2000 szót, és lehetőleg ne legyen kevesebb 1500 szónál. A hangsúly azonban nem a mennyiségen, hanem a minőségen van. De minden 1000 vagy több szót tartalmazó blog előnyösebb, mivel jobb rangsorolást kap, feltéve, hogy a megfelelő kulcsszavakat tartalmazza.

2. Milyen hosszú legyen az első blogbejegyzésem?

Az első blogbejegyzésed kiváló alkalom arra, hogy röviden bemutatkozz, majd elidőzhetsz azon, hogy miről is szól a blog, és mi késztetett arra, hogy bloggerré válj. A trükk abban rejlik, hogy írj egy rövid és érdekes bevezető bekezdést és rövid bekezdéseket, amelyek ideális hosszt adnak ki a blognak. A legjobb blogpéldák gyakran nem az adott márka első blogjai. Folytatnod kell a felújítást és a kísérletezést, hogy megtaláld, mi kattint a közönségedre.

3. Mi az ideális olvasási idő egy blog számára?

Egy blogbejegyzés ideális olvasási ideje hat és hét perc közötti, egy átlagosan 2100 szóból álló blogbejegyzés esetében. Az emberek nem akarnak túl sok időt tölteni szövegolvasással, és legtöbbjük kihagyhatja a 7 percnél hosszabb blogbejegyzéseket. Lehetőleg ne legyen túl hosszú, mert azt szeretné, ha az olvasók a következő alkalommal visszatérnének. A legjobb blogpéldák tömörek és fülbemászóak. Lekötik olvasóik figyelmét és elősegítik az elköteleződést.

4. Hogyan segítik vállalkozását a közösségi média tartalmai?

A közösségi média tartalma a legsokoldalúbb és leghatékonyabb módja annak, hogy új követőket vonzzon és tartson meg közösségi média csatornáin. Tanulmányok kimutatták, hogy a képek tökéletes közösségimédia-eszköz, amely jelentősen vonzza az új követőket, akik egyébként nem láttak volna más bejegyzést rólad. A legjobb blogpéldák sokféle tartalommal rendelkeznek – a képektől a gifeken át a videókig. Ha van podcastja, újra felhasználhatja a blog tartalmát, és a blogján keresztül a podcastra irányíthatja a figyelmet. A közönség olyan márkaként tekint rád, amely minden közönség számára kínál valamit. A nagyszerű blogpéldák a többség számára vonzóak, a személyre szabottság mellett.

5. Mik azok a tartalommarketing stratégiák?

A tartalommarketing-stratégia egy olyan tervként definiálható, amely segít a márkának közönségépítésben azáltal, hogy gyakran és következetesen olyan tartalmat tesz közzé és népszerűsít, amely a látogatókat ügyfelekké alakítja. A legjobb blogpéldák jól átgondolt tartalomstratégiával születtek. Alkotó lényként gyakori az eltérülés. A tartalommarketing stratégiák a tartalomra összpontosítanak. Nyomon követheti a bejegyzéseket egy naptár segítségével, a Mar-tech eszközeivel elemezheti a közönségreakciók adatait, és ennek megfelelően a közönség igényei szerint továbbíthatja azokat.
A tartalommarketing-stratégia létrehozásának öt lépése a következő:
Állítsa be a céljait.
1. Határozza meg a felhasználói személyiségeket.
2. Végezzen tartalom auditot.
3. Készítsen szerkesztői naptárt.
4. Hozzon létre egy tartalmi infrastruktúrát.

Új publikációk:

Ajánlott