30 ingyenes forrás írói képességeinek fejlesztéséhez

Ez a WikiHow-tanfolyam szórakoztató példákkal bontja le az írásjelek szabályait listás formátumban.

Tartalom Tábla

Tartalomjegyzék:

 • Alapvető írás: Nyelvtan és írásjelek
 • Műszaki írás
 • Üzleti írás
 • Szövegírás
 • Tartalomíró eszközök
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Szeretné felgyorsítani szabadúszó tartalomírói karrierjét? Összeállítottunk egy ingyenes katalógust tartalomírási források hogy segítsen a készségfejlesztésben.

Mivel a tartalommarketing a marketingszakemberek egyik legfontosabb készségévé válik, az írástudás jótékony hatását jelentheti karrierjének. Amellett, hogy növeli a webhely forgalmát, felerősíti szakmai fejlődését is. Az írás azonban sok ember számára megfélemlítő, és folyamatosan azon töprengenek, hogyan találják meg források az íráskészség fejlesztéséhez. Ha valóban kíváncsi vagy hogyan fejlesztheti tartalomírási készségeitjó helyen jársz.

A jó hír az, hogy az írás nem kanyargós, és egy kis útmutatás és az interneten elérhető ingyenes források segítségével könnyen megtanulhatja, hogyan fejlesztheti a kreatív írási készségeket. A mai világban nem olyan nehéz megtanulni különféle trükköket SEO vagy kreatív írási készségeinek fejlesztésére, mint gondolná. Nak nek fejleszti a tartalomírási készségeketcsak gyakorlatra, megfelelő útmutatásra és a legújabb forrásokra van szüksége.

Készen állsz arra, hogy jobb íróvá válj?

Alapvető tartalomírási források: Nyelvtan és írásjelek

1. Purdue Online Writing Lab

A Purdue OWL ingyenes tartalomírási forrásokat és oktatóanyagokat állít össze, amelyek hasznosak a szabadúszó írás szilárd alapjainak kialakításához. A kurzus kiterjedt útmutatóval is rendelkezik a plágium elkerüléséről, ami rendkívül hasznos lehet a szabadúszó webírók számára. Rengeteg tippet tartalmaz a tartalomírási készségek fejlesztéséhez. Az alapvető nyelvtani szabályokat is gyakorolhatja a gyakorlatok részben. Sok gyakorlással és a megfelelő erőforrásokkal pillanatok alatt kitűnik a mesterségében.

Forrás

2. HyperGrammar

Az Ottawai Egyetem Íróközpontjának ingyenes elektronikus nyelvtani kurzusa kiválóan alkalmas arra, hogy megkeresse azokat a gyakori nyelvtani hibákat, amelyekre a szerkesztője felhívta a figyelmet. Ez egy hatékony tartalomírási forrás a tartalom javításához. Ha például nem biztos abban, hogy mi az a függő módosító vagy függő záradék, egyszerűen keresse meg a módosítókat vagy záradékokat ebben az e-útmutatóban, és győződjön meg arról, hogy tudja, hogyan kerülheti el a hibákat a következő alkalommal.

Forrás

3. Paradigm Online Íróasszisztens

Ez a tartalomírási források központja olyan cikkeket tartalmaz, amelyek segíthetnek hatékony webtartalom megírásában. Segít a mondatszerkezetek javításában a maximális hatás elérése érdekében, és megtanítja, hogyan javíthatja a tartalmi hierarchiát. Ezek az íráskészség fejlesztésére szolgáló források finomítanák a tartalmi játékot, és segítenek jobban strukturálni az írást. Az írási keret nagyon fontos a tartalom javításához. Olyan ez, mint egy gondolattérkép, vagy a cikked alapvető lényege. Ha az írásod gerince részletes, akkor egy nagyon részletes cikk lesz belőle.

Olvasni:  5 tipp és trükk a szabadúszó pénzgazdálkodáshoz

Forrás

4. Az angol írásjelek helyes használata

Ez a WikiHow-tanfolyam szórakoztató példákkal bontja le az írásjelek szabályait listás formátumban. Ne felejtse el letölteni az írásjelek csalólapját praktikus íróeszközként. Ez az egyik legjobb forrás az íráskészség fejlesztésére, mivel összehasonlítható példákkal részletes áttekintést kap arról, hogy milyen írásjeleket kell használnia. Ez a cikk is kiváló példa arra, hogyan néz ki egy érdekes és rokon cikk. A komoly tartalmat szórakoztató példák tarkítják, hogy megragadják az olvasót. Az írásjelek csalólapja nagyon hasznos a tartalomírási készség fejlesztésében, így az olvasó valószínűleg többet fog visszatérni.

Forrás

5. Nyelvtan lány – Mignon Firty

A nyelvtan fejlesztésével kapcsolatos rövid, barátságos tippekért tekintse meg a Grammar Girl podcastját és blogját. Ideális közvetítő továbbképzési műhelyként elfoglalt szakemberek számára, akik útközben is meghallgathatják az apró tippeket. Ha alig tud időt szakítani egy kiterjedt tanfolyam elvégzésére, de továbbra is fejleszteni szeretné tartalomírási készségeit, válassza a Grammar Girl-t. Minden szempont részletes, magyarázó darabokra van feldarabolva. A tartalom kétféle formátumban érhető el, így a felhasználó kedvére válogathat.

Forrás

Kreatív írástanfolyamok a történetmesélés fejlesztéséhez

6. Alison – angol írástudás

Minden tartalom a középpontjában a történetmesélés áll. Értékes tartalom eljuttatása a közönséghez történetmesélésen keresztül olyan művészet, amelyet el kell sajátítania tartalomírási készségeinek fejlesztéséhez. Ha még mindig megtalálja a hangját kreatív íróként, vagy új utakat és médiumokat szeretne felfedezni írói tehetségének bemutatásához, ez a tanfolyam ideális az Ön számára. Lefedi a vígjátékírás, a rejtély- és fikcióírás alapjait, a közönségnek szóló írást és még sok mást.

Forrás

7. Hubspot Akadémia – Tartalommarketing tanfolyam: Szerezzen minősítést tartalommarketingből

Bár ez nem szigorúan kreatív írási kurzus, ez a forrás elárulja a történetmesélés alapelvein alapuló hatékony tartalom írásának fontosságát. Kifejezetten azoknak a webtartalom-íróknak készült, akik következetesen szeretnének lenyűgöző cikkeket írni. A Hubspot már jó ideje a tartalommarketing szinonimája. Ez a tanfolyam kiváló választás azok számára, akik erőforrásokat keresnek a tartalomírási készségek fejlesztéséhez.

Forrás

8. Állj fel!; Vígjátékírás és előadói költészet

Nem is lehetne jobb kombináció, mint a humorral tarkított történetmesélés, amely értékes tartalmat nyújt. Ha helyesen csinálják, a humor relativitást kölcsönöz, és elősegíti a közönség elköteleződését. Ez az EdX-tanfolyam nagyszerű kezdő lépés azok számára, akik kreatív képességeiket szeretnék életre kelteni a színpadon. Jó eszköz azoknak az íróknak is, akik egy csipetnyi humort szeretnének beépíteni történeteikbe/blogjaikba, és fejleszteni szeretnék tartalomírási készségeiket.

Forrás

9. Kreatív írás szakirány – Wesleyan Egyetem

Az íráskészség fejlesztésének egyik legjobb forrása ez a kezdőbarát Coursera-sorozat, amely a kreatív írás három fő formájának – a novelláknak, az elbeszéléseknek és az emlékiratoknak – alapos feltárását nyújtja. Mivel sokféle formával foglalkozik, változatosabbá teszi az írást, és megtanítja ugyanazokat a gondolatokat különböző formákban közvetíteni. Kiváló gyakorlat a beágyazódás, mivel a tartalom a tartalom világában is különböző platformokra kerül újrahasznosításra, és az írónak tisztában kell lennie azzal, hogy milyen felhasználók látogatják ezt a platformot.

Forrás

10. Transzmédiás történetmesélés: narratív világok, feltörekvő technológiák és globális közönség

Manapság a legtöbb webhely sokféle tartalmat kínál, a videóktól kezdve a statikus körhinta-bejegyzésekig az Instagramon. Az Új-Dél-Walesi Egyetem átfogó útmutatót állított össze az összefüggő történetélményhez több szállítási platformon. Akár szórakoztató, reklám- és marketingcélú multimédiás tartalmakat keres, akár társadalmi változásokat keres, ez a tanfolyam mindent lefed.

Olvasni:  Ingyenes online logókészítő és letöltési szolgáltatások, amelyeket be kell jelentenie 2024-ban

Forrás

Technikai írástanfolyamok az íráskészségek fejlesztésére

11. Műszaki írástanfolyam – Google

Ez a kifejezetten fejlesztők számára készült Google-tanfolyam segít megtanulni a műszaki dokumentáció tervezését és elkészítését. Az előkészületi anyag a nyelvtantól és igeidőtől a szerkezeti irányelvekig és a szerkesztésig mindent lefed.

Forrás

12. Kattintson a Súgó technikai írás blog elemre

Ha fejleszteni szeretné írási készségeit a műszaki írás területén, ne keressen tovább, mint a Click Help technikai írás blogján. Tippeket és trükköket tartalmaz a technológia, a kémia, a fogyasztói elektronika és számos egyéb téma elsajátításához. Kövesse ezt a blogot, ha átfogó tájékoztatást szeretne kapni a technológiát igénylő témák webírásáról. Néhány érdekes témakör többek között az SOP-ok írása, valamint a lemaradások kezelése.

Forrás

13. README-k írása – Udacity

A README-k kihagyhatatlan dokumentumok, amelyeket minden Git-bejegyzéshez fel kell töltenie. A README-k okosságának elsajátítása segíthet az olvasó számára világossá tenni, és továbbértékesíteni más műveit. Ez is jó forrás azoknak a tervezőknek, akik ingyenes tervezési eszközöket és szkripteket adnak ajándékba.

Forrás

14. Technikai írási stratégiák – Lumen tanulás

A technikai írásba való átfogó bevezetéstől a fehér könyv tartalmára és esettanulmányaira vonatkozó forrásokig és gyakorlatokig ez a technikai írási erőforrás-központ minden bizonnyal a Biblia lesz a technikai írási készségek fejlesztésére irányuló utazásához. Részletesen lefedi a technikai írás minden aspektusát.

Forrás

15. Hogyan válhat műszaki íróvá – Útmutató kezdőknek

Ha még nem ismeri a műszaki írással elérhető szabadúszó lehetőségeket, ez a tanfolyam segít felismerni a másodlagos bevételként rejlő lehetőségeket. Ha Ön termékmenedzser, fejlesztő vagy szoftveríró, vegye fel ezt a tanfolyamot, és bővítse karrierlehetőségeit a 9-5 órarenden kívül.

Üzleti írástanfolyamok a tartalom javítására

16. Üzleti írástanfolyam – HubSpot

Forrás

Az üzleti írás alapvető készségkészlet minden szakember számára, különösen az értékesítési és marketing ökoszférában dolgozók számára. A hosszú formátumú tartalomtól a másolatokig az üzleti írás abban az értelemben különbözik, hogy meg kell szólítania a célközönség tömegét, miközben mindenki számára személyre szabja. Ismerje meg az üzleti írás folyamatát ezzel a HubSpot-tanfolyammal.

17. Üzleti írástechnikák

Ez az EdX-tanfolyam az üzleti írás bevált gyakorlatait tárgyalja valós példákkal és alkalmazásokkal. Segít megérteni a 6C technikát, hogy jobb másolatot készítsen az üzleti élet számára. A valós példák jelentősen javítanák az íráskészségedet, mivel a száraz témákat, például a pénzügyet érdekessé tehetik történetekkel. Az emberek szívesebben hallgatnának rád.

Forrás

18. Nagy hatású üzleti írás – Coursera

Az e-mailektől és prezentációktól kezdve az átfogó üzleti jelentésekig és sajtóközleményekig ez a tanfolyam a C-Suite-szal szorosan együttműködő tartalommarketingesek számára készült útmutató. Kiváló útmutató szabadúszóknak, egyéni vállalkozóknak és influencereknek is, akik szeretnék javítani termékeik/szolgáltatásaik kilátásán.

Forrás

19. Üzleti írás – Coursera

A nem angol anyanyelvűek számára az üzleti írás még fontosabbá válik ezen a globális piacon. Akár webtervező, aki szabadúszó karriert szeretne folytatni, vagy egyszerűen csak megérti, hogyan írjon e-mail-sablonokat a globális közönség számára, ez a tanfolyam megtalálja a választ.

Forrás

20. E-mail írás – hogyan írjunk hatékony e-mailt

Ahogy az e-mail marketing egyre elterjedtebbé válik minden iparágban, sok vállalat igyekszik kiszervezni e-mail kampányait szabadúszóknak. Ez a kurzus akkor való Önnek, ha kifejezetten meg szeretné érteni az e-mailek másolását. Az e-mail-másolat meglehetősen nagy kihívást jelent, mivel a szerzőnek csak néhány szava van, hogy magával ragadja az olvasót. Ez a kurzus fejleszti az írási készségeit, mert mélyen elmerül a lenyűgöző e-mailek írásának művészetében.

Forrás

Szövegírási források

21. Szövegírás 101 – Copyblogger

Ez az ingyenes e-könyv a Copybloggertől mindent megtalál, amit az internetes szövegírásról tudnia kell. Kiváló forrás az íráskészség fejlesztéséhez. Akár kezdő, akár szakértő, olvassa át ezt az útmutatót, hogy megszilárdítsa alapjait. A szövegírás leleményességet és kísérletezési hajlandóságot igényel. Nem tudhatod, hogy a példányod rossz, ha ki nem adod. Ne féljen kísérletezni, és kritikával módosítani munkáját.

Olvasni:  30 ingyenes forrás írói képességeinek fejlesztéséhez

22. 155 éves szövegírási betekintés 1,5 órás tanfolyamon!

Forrás

Ha egy lényegre törő és tömör tanfolyamot keres, amely a szövegírás alapjait egy gyors összefoglalóba sűríti, akkor ez a tanfolyam nagyszerű kezdet. Ez egy fantasztikus forrás kezdőknek az íráskészség fejlesztéséhez. Ahhoz, hogy kapcsolatba léphessen a közönséggel a példányán keresztül, meg kell értenie, hogy milyen tartalom vonzza őket. Ehhez meg kell határoznia a célközönséget. Ez segít jobb másolatok készítésében.

23. Copywriting Foundations: Adjon el szavaival 2020-ban

Ahhoz, hogy olyan példányokat írhasson, amelyek rezonálnak a közönség számára, meg kell értened a kedvenc tartalmaikat. Ez a kurzus az alapokat, valamint néhány középhaladó és haladó témát tárgyal, hogy segítsen megérteni, hogyan működik a felhasználók által létrehozott tartalom manapság. Ha már egy ideje kísérletezik, és szeretné fejleszteni íráskészségét, fontolja meg ezt a tanfolyamot.

Forrás

24. Szövegírás: javítsa a felhasználói élményt egy szóval (ismétlés)

Webhelye vállalkozása arca. Meg kell vonzania az olvasókat, valamint képet kell adnia arról, hogy ki vagy és mit árulsz. Ezért el kell sajátítania a felhasználókkal való beszélgetés készségét. Fontolja meg a UX-írás tanulását. A SaaS tartalomkészítők számára különösen hasznos ez az OpenSAP-tanfolyam rendkívül hasznos, mivel átnyúlik a szövegírás és az UX írás között.

Forrás

25. Vírusmarketing és fertőző tartalom készítése

A marketing összhangban van a szociológiával és a pszichológiával. Olyan példányokat kell kiadnia, amelyek a célközönség nagy részét vonzóvá teszik, miközben különlegesnek és relevánsnak érzik magukat, ha megkapják ezt a példányt. A legtöbb cég e-mail üzeneteket küld, amelyek nem konvertálják az ügyfeleket, mivel nem kötik le őket. Az e-mailezők kiváló másolási készségeket igényelnek, mivel néhány másodperc áll rendelkezésére, hogy hatást gyakoroljon a közönségére. Bár technikailag nem egy szövegíró tanfolyam, Jonah Berger, a Wharton School-tól feltárja az internet szociológiáját – ez egy éleslátó kurzus azok számára, akik a szövegírási készségeiket szeretnék továbbfejleszteni.

Forrás

Tartalomíró eszközök a tartalomírási készségek fejlesztéséhez

26. CoSchedule

A címsorok a tartalom készítő vagy megszakítási elemei. Kellően relevánsnak kell lennie a SEO szempontjából, és meg kell vonzania az olvasókat is. Ha szeretné fejleszteni tartalomírási készségeit, próbálja meg a CoSchedule használatát. Számos beépített funkcióval rendelkezik, amelyek javítják az írást. Ez a címsorelemző meg tudja mondani, hogy az Ön címe mennyire hatékonyan növeli a forgalmat, a megosztásokat és a keresési eredményeket.

Forrás

27. HemingwayApp

Képzeld el, hogy egy kiváló cikket írtál, de az első mondatodban nyelvtani hiba van. Nem lesz baj? Használjon olyan eszközöket, mint a HemingwayApp és a Grammarly, hogy javítsa tartalomírási készségeit. Az egyszerűség és a relevancia messzire vezet. Ellenőrizze blogjai vagy cikkei helyességét és olvashatóságát a HemingwayApp segítségével.

Forrás

28. Wordcounter.net

Amikor írunk, gyakori az ismétlődő kifejezések használata, vagy minden író ellensége, ez a „nagyon” szó. Ezért érdemes elolvasni a cikkeit, és lektorálni, mielőtt közzéteszi. Kihagyhatja ezt a kemény munkát, és fejlesztheti írási készségeit a Wordcounter.net segítségével. A wordcounter.net segítségével határozza meg, milyen gyakran ismételjen szavakat vagy kifejezéseket. Ez nagyban segít az írás színvonalának javításában, mivel gyorsan lecserélheti a gyakran ismétlődő szavakat. Előnyös, ha termék- és kategórialeírásokat ír.

Forrás

29. Nyelvtanilag

Grammarly minden író legjobb barátja. Az ingyenes verzió segít a felhasználóknak az írásjelek azonosításában, és megfelelő szavakat javasol. A prémium verzió jobb javaslatokat kínál az íráskészség javítására. A Grammarly automatikusan kijavítja az elírt szavakat, valamint az olyan gyakori hibákat, mint az affektus kontra hatás.

Olvasni:  Privát Instagram-videók letöltése 2024-ben (ingyenes és egyszerű)

Forrás

30. Portens Idea Generator

Kifogyott az ötletekből a blogodhoz? Egyszerűen írjon be egy témát a Portent ötletgenerátorába, és kezdje el a következő cikkével vagy blogjával. Kiváló eszköz ötletei felújítására és lenyűgöző tartalom generálására.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A tartalomírási készségek fejlesztéséhez megfelelő útmutatásra, legújabb forrásokra és sok gyakorlatra van szüksége.
 • A Purdue Online Writing Lab, a HyperGrammar, a Paradigm Online Writing Assistant és a Grammar Girl néhány forrás az íráskészség fejlesztéséhez.
 • A HubSpot, a Wesleyan Egyetem és a Dél-Walesi Egyetem részletes történetmesélési kurzusokat kínál, amelyek elengedhetetlenek a tartalomírási készségek fejlesztéséhez. A University of South Wales más multimédiás és reklámmodulokat is tartalmaz.
 • A Google Technical Writing Course, a Clickhelp technikai írási forrása, a Lumen Learning és az Udacity’s Course a legjobb források az íráskészség fejlesztésére és a technikai írás elsajátítására.
 • A HubSpot és a Coursera rendelkezik a legjobb üzleti tartalomírási forrásokkal az íráskészség javítására.
 • A Coursera, a CopyBlogger, az Open Sap, az Udemy és még sokan mások a legjobb szövegírási tippeket kínálják az írás javításához.
 • Használja a HemingwayApp-ot, a Wordcounter.net-et, a Grammarly-t, a Portent Idea Generator-t és a CoSchedule-t az írás fokozásához. Ezek kiváló tartalomíró eszközök a tartalomírási készségek fejlesztésére.
 • A téma megértése és a tanulási vágy fontosabb, mint bármely tartalomírási forrás.

Következtetés

Legyen író még ma!

Tagadhatatlan, hogy bárki elkezdhet szabadúszó íróként előzetes tapasztalat nélkül. Ahhoz azonban, hogy professzionális íróként fejlődjön, a megfelelő megközelítés kiválasztására kell összpontosítania, ahelyett, hogy csak azon gondolkodna, hogyan javíthatja írását. Az ingyenes online tartalomíró eszközök használatával elkezdhet fejleszteni írási készségeit.

Ne felejtse el megosztani a legjobb írási tippjét és a leghasznosabb forrást, hogy segítsen más íróknak megtanulni, hogyan javíthatják az íráskészséget.

GYIK

1. Hogyan fejlesztheted íráskészségedet ingyenes eszközökkel?

Ha úgy érzi, túlterheli a sok írási munka, és nem tud a tartalom minőségére összpontosítani, használhat ingyenes eszközöket a tartalomíráshoz. Ezek az eszközök segítenek a nyelvtan, az írásjelek, a cím és az olvashatóság javításában. Néhány népszerű eszköz a Grammarly, a CopyScape és a CoSchedule.

2. Milyen gyakorlatokkal javíthatom az íráskészségemet?

Íráskészséged fejlesztése érdekében csatlakozhatsz különböző tanfolyamokhoz. Ezen kívül kipróbálhatja a szabadírást, olvashat más írásokat, készíthet útmutatót, szerkesztheti mások munkáját és építhet egy véletlenszerű mondatra. Ez segít abban, hogy többet gyakoroljon, és ne csak javítsa az írást, hanem bővítse szókincsét és javítsa a mondatszerkezetet.

3. Melyik a legjobb ingyenes tartalomíró eszköz?

Nagyon sok eszköz létezik, és mindegyik eszköznek megvannak a sajátosságai, amelyek jobbak a másiknál. A legjobb technika tehát a különböző tartalomíró eszközök használata. Néhány a legfontosabbak közül:
1. Nyelvtan
2. Copyscape
3. Tezaurusz
4. Szörfös

4. Használhatunk alkalmazásokat az íráskészség fejlesztésére?

Igen, biztosan használhatsz alkalmazásokat az íráskészséged fejlesztésére. Az alkalmazások minden értelemben segítséget nyújtanak, attól kezdve, hogy útmutatást adnak a mondatszerkezet javításához, így a tartalom mentessé válik a nyelvtani hibáktól. Alkalmazások egész arzenálja áll az Ön rendelkezésére az íráskészség fejlesztéséhez; sok közülük ingyenes is. Ne feledje, hogy nincs „mindenre való” íróalkalmazás. Csak meg kell értenie a követelményeket, és ki kell választania a megfelelő alkalmazást, és meg kell néznie, hogyan tehet még jobb írást ezek használatával.

5. Hatékonyak az ingyenes tartalomíró eszközök a SEO-hoz?

Igen, az ingyenes tartalomírási és SEO-eszközök hatékonyak a kezdők számára. Ezekkel az eszközökkel könnyedén fejlesztheti íráskészségét és növelheti a webhely forgalmát. Csak győződjön meg arról, hogy az írási stílusa és a projektje alapján a megfelelő eszközöket választja. Ha tovább szeretné fejleszteni írási készségeit és használni szeretné a speciális funkciókat, választhatja a tartalomírási és SEO-eszközök fizetős előfizetéseit is. Néhány fő ingyenes tartalomíró eszköz a SEO-hoz a Google Kulcsszótervező, a WooRank, a Plagiarism Checker és a SEMrush.

Új publikációk:

Ajánlott