30 SEO GYIK marketingeseknek és Vállalkozók

A keresőoptimalizálás (SEO) továbbra is alapvető stratégia az online láthatóságuk növelésére törekvő vállalkozások számára.

De technikai zsargonjának és folyamatos frissítéseinek köszönhetően a SEO gyakran még a legtechnológiásabb marketingszakembereket és cégtulajdonosokat is megvakarhatja.

Ezért állítottuk össze ezt az átfogó útmutatót, amely választ ad a SEO-val kapcsolatos 30 leggyakrabban feltett kérdésre. Az alapoktól a komplexitásig megválaszoljuk a leggyakoribb SEO GYIK-ket.

Általános SEO GYIK

Mi az a SEO?

A SEO vagy a keresőoptimalizálás egy hatékony digitális marketingstratégia, amely a webhely láthatóságának javítására összpontosít az organikus keresőmotorok eredményei között. Magában foglalja mind a technikai, mind a kreatív elemeket, amelyek szükségesek a rangsorolás javításához, a forgalom növeléséhez és a keresőmotorok ismertségének növeléséhez.

Így működik:

 • Kulcsszavak: A SEO magában foglalja az emberek által keresett kifejezések azonosítását, más néven kulcsszavakat, és ezek beépítését a webhely tartalmába. Ez segít a keresőknek megérteni, miről szól az Ön webhelye, és ennek megfelelően rangsorolni.
 • Minőségi tartalom: A vonzó, informatív tartalom létrehozása kulcsfontosságú. Ez nemcsak vonzza a látogatókat, hanem arra is ösztönzi őket, hogy hosszabb ideig maradjanak a webhelyen, csökkentve a visszafordulási arányt és növelve a konverzió esélyét.
 • Linképítés: Ez azt jelenti, hogy más jó hírű webhelyek hivatkoznak az Ön webhelyére, ami növeli az Ön hitelességét a keresőmotorok szemében.
 • Weboldal optimalizálás: A gyors betöltési időkkel, világos navigációval és mobilbarát kialakítással rendelkező, felhasználóbarát webhelyek nagyobb valószínűséggel kerülnek előrébb a keresési eredmények között.

A SEO lényegében arról szól, hogy webhelyét vonzóvá tegye mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára.

Ez nem csak a keresőbarát webhelyek készítéséről szól, hanem arról is, hogy webhelyét jobbá tegyük az emberek számára. A SEO végső célja, hogy kapcsolatba lépjen azokkal, akik azt keresik, amit Ön kínál, ami a potenciális konverziók és az üzleti növekedés növekedéséhez vezet.

A SEO halott?

Nem, a SEO nem halt meg. Ez a digitális marketing körökben gyakran visszhangzott kérdés a keresőmotor-algoritmusok gyorsan változó környezetéből, valamint az új technológiák és platformok térnyeréséből született.

A SEO nem halt meg, de valóban fejlődött – és tovább is fejlődik.

Nézzük meg közelebbről a mögöttes adatvezérelt okokat:

 • Az organikus keresés ereje: Alapján BrightEdge, az organikus keresés a webhely teljes forgalmának 53%-át adja. Ez a statisztika önmagában is aláhúzza a SEO jelentőségét abban, hogy a felhasználókat az Ön webhelyére irányítsa. Ha a SEO halott lenne, nem látnánk a forgalom ilyen jelentős százalékát az organikus keresésből.
 • Felhasználói viselkedés és keresési lekérdezések: Az adatok ezt mutatják A napi keresések 15%-a egyedi, vagyis még soha nem keresték át őket. Az új lekérdezések folyamatos áradata folyamatos lehetőséget biztosít a webhelyek számára, hogy a SEO révén forgalmat vonzanak.
 • Mobil optimalizálás: Több mint a globális webforgalom 50%-a mobileszközökről érkezik, a mobilbarát webhely létfontosságú. A SEO kulcsszerepet játszik abban, hogy webhelye optimalizálva legyen a mobilfelhasználók számára.

 • Helyi SEO: A „közelben” keresési trend 500%-os növekedést mutatott az elmúlt két évben, amint azt a Gondolkozz a Google-lalkiemelve a helyi keresőoptimalizálás fontosságát a vállalkozások számára a helyi ügyfelek vonzására.

Megállapíthatjuk, hogy mindaddig, amíg léteznek keresőmotorok, és az emberek információkat, termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek velük, a SEO továbbra is minden digitális marketingstratégia létfontosságú része lesz. Ez fejlődhet, és a használt technikák változhatnak, de az alapvető elv, hogy optimalizálja online jelenlétét a keresési eredmények láthatóságának növelése érdekében, továbbra is ugyanolyan fontos, mint valaha.

Még mindig működik a SEO?

Igen, a SEO továbbra is működik. A SEO továbbra is kulcsfontosságú stratégia a webhely láthatóságának javításában, a forgalom növelésében és a konverziók növelésében. Vegyünk egy valós példát, amely aláhúzza a SEO hatékonyságát.

Tekintsük a Canva, egy grafikai tervezési platform esetét. Egy robusztus SEO stratégia megvalósításával figyelemreméltó növekedést tudtak elérni.

Az eredmény? Többek szerint esettanulmányok, a Canva organikus keresési forgalma 150 millió fölé nőtt, és több millió visszamutató link mutat a domainjére. Ezen túlmenően a leadek és a konverziók jelentősen nőttek, ami hozzájárult az exponenciális üzleti növekedéshez.

Tehát a SEO továbbra is működik? Ez a valós példa egyértelműen bizonyítja, hogy igen. Hatékony megvalósítása esetén a SEO jelentősen megnövelheti a webhely forgalmát, leadeit és konverzióit, így minden digitális marketingstratégia alapvető elemévé válik.

Olvasni:  A TikTok frissítése és használata az e-kereskedelmi áruházban

Hogyan működik a SEO?

A SEO működésének megértése kulcsfontosságú a webhely láthatóságának javításához és az organikus forgalom növeléséhez.

A keresőmotorok „webhelyrobotokat” vagy „pókokat” használnak az internet felfedezéséhez. Ezek a robotok átvizsgálják webhelye tartalmát és szerkezetét. SEO-stratégiája részeként gondoskodnia kell arról, hogy ezek a feltérképező robotok megfelelően hozzáférjenek a tartalomhoz. Ezt a folyamatot „kúszásnak” nevezik.

Kép forrása: eCreative Works

A Google keresési algoritmusa meghatározza az egyes lekérdezések mögött meghúzódó szándékot (azaz mit akarnak a keresők).

A keresési algoritmusok számos tényezőt és jelet vesznek figyelembe, beleértve a lekérdezés szavait, az oldalak relevanciáját és használhatóságát, a források szakértelmét és az Ön tartózkodási helyét.

A rangsorolási tényezők közül néhány az Ön ellenőrzése alatt áll. Így dolgozhat azon, hogy a Google algoritmusa kedvezőbben tekintse meg a tartalmat. Ez magában foglalja az olyan elemek optimalizálását, mint a kulcsszavak, a metaleírások és a minőségi tartalom, hogy igazodjanak ahhoz, amit a keresőmotorok és felhasználóik keresnek.

Mennyi ideig tart a rangsorolás a Google-on?

A SEO egy hosszú távú stratégia, és általában körülbelül 3-6 hónap kell ahhoz, hogy megjelenjenek az eredmények.

Ez az időkeret azonban számos tényezőtől függően változhat, például az iparág versenyképességétől, a tartalom minőségétől és az általános SEO-stratégia hatékonyságától.

Ne feledje, a SEO nem csak a gyors nyereményekről szól, hanem a fenntartható növekedés kiépítéséről is. A következetes erőfeszítés és türelem a sikeres SEO kulcsa.

Miért nem jelenik meg a webhelyem a Google-on?

Ha webhelye nem jelenik meg a Google keresési eredményei között, annak több lehetséges oka lehet:

 • Webhelyét nem indexeli a Google: Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy a Google indexelje webhelyét. Ezt úgy ellenőrizheti, hogy beírja a „site:” szót, majd a webhely URL-címét a Google keresősávjába. Ha webhelye indexelt, oldalai megjelennek a keresési eredmények között. Ha nem, kérhet indexelést a Google Search Console-on keresztül.

 • Gyenge kulcsszó szerinti célzás: Előfordulhat, hogy webhelye nem látható a helytelen kulcsszóhasználat miatt. A Google kulcsszavak alapján párosítja a keresési lekérdezéseket a webhelyekkel. Ha webhelye nem a megfelelő kulcsszavakat használja, vagy ha azokat nem megfelelően használja, előfordulhat, hogy webhelye nem jelenik meg a releváns kereséseknél. A megfelelő kulcsszókutatás és -optimalizálás kulcsfontosságú a láthatóság szempontjából.
 • Gyenge minőségű tartalom: A Google a jó minőségű, releváns tartalmat részesíti előnyben. Ha tartalma gyenge, vagy nem nyújt értéket a felhasználóknak, ez negatívan befolyásolhatja a keresési rangsorolást. Ha rendszeresen frissíti webhelyét friss, vonzó tartalommal, javíthatja láthatóságát.
 • Technikai SEO problémák: A technikai problémák, például a lassú betöltési idő, a mobilbarátság vagy a hibás hivatkozások megakadályozhatják webhelye megjelenését a keresési eredmények között. A rendszeres ellenőrzések segíthetnek azonosítani és kijavítani ezeket a problémákat.

Mi az a White-Hat SEO?

A White-Hat SEO olyan etikai taktikára utal, amelyet a webhely keresési helyezéseinek javítására használnak, összhangban a keresőmotorok által meghatározott szabályokkal.

Ez magában foglalja a releváns kulcsszavak használatát, a kiváló minőségű tartalom előállítását, a jó hírű backlinkek megszerzését, valamint a webhely architektúrájának optimalizálását a felhasználóbarát és reagálóképesség érdekében.

Ez egy olyan stratégia, amely a felhasználók valódi értékének biztosítására, a webhely integritásának megőrzésére és a fenntartható online jelenlét kialakítására összpontosít.

Kép forrása: Közepes

Mi az a Black-Hat SEO?

A Black-Hat SEO olyan etikátlan gyakorlatokra utal, amelyeket egy webhely keresési rangsorolásának javítására használnak, és amelyek sértik a keresőmotorokra vonatkozó irányelveket.

Ezek a taktikák, mint például a kulcsszavak betömése, a rejtett szövegek és a linksémák, a keresőmotorok algoritmusainak manipulálását célozzák, nem pedig értéket nyújtanak a felhasználóknak.

Bár rövid távon javíthatnak a rangsorban, büntetésekkel járhatnak, ideértve a rangsor csökkenését vagy akár a keresési eredmények közül való eltávolítást is.

A fenntartható online jelenléthez elengedhetetlen a Black-Hat SEO elkerülése és az elfogadott SEO gyakorlatok betartása.

Mi a különbség a SEM és a SEO között?

A SEO a webhely organikus keresési helyezéseinek javítására összpontosít. A SEO célja, hogy egy weboldalt vonzóbbá tegye a keresők számára, így előrébb kerüljön az organikus (nem fizetett) keresési eredmények között.

A keresőmarketing magában foglalja az organikus és a fizetett keresési stratégiákat is. Bár magában foglalja a keresőoptimalizálási erőfeszítéseket, a SEM elsősorban a fizetett hirdetésekre támaszkodik a láthatóság növelése érdekében.

Kép forrása: Backlinko

Ezek a fizetett taktikák gyakran magukban foglalják a kulcsszavakra tett ajánlattételt annak érdekében, hogy a hirdetések megjelenjenek a keresőmotorok eredményei között, amikor ezekre a kulcsszavakra keresnek.

Mik a Google rangsorolási tényezői?

A Google összetett algoritmust használ a webhelyek rangsorolására. Noha körülbelül 200 tényezőt veszünk figyelembe, a legfontosabbak közül néhány:

 • Kiváló minőségű tartalom: A releváns, vonzó és jó minőségű tartalom kulcsfontosságú. Értéket kell nyújtania a felhasználók számára, és rendszeresen frissíteni kell.Visszahivatkozások: A webhelyére mutató linkek száma és minősége jelentősen befolyásolja a rangsorolást.
 • Mobilbarátság: A Google nagy hangsúlyt fektet a mobiloptimalizálásra, ezt tekintve kulcsfontosságú rangsorolási tényezőnek.
 • Oldalsebesség: A gyorsabb betöltési idő jobb felhasználói élményhez és magasabb helyezésekhez vezet.
 • Relevancia és frissesség: A tartalomnak relevánsnak kell lennie a keresési lekérdezés szempontjából, és rendszeresen frissíteni kell.
 • HTTPS: A biztonságos webhelyeket (azokat, amelyek HTTPS-sel kezdődnek) előnyben részesíti a Google algoritmusa.
 • Felhasználói tapasztalat: Az olyan tényezők, mint a könnyű navigáció, az olvasható szöveg és a letisztult megjelenés, javíthatják webhelye felhasználói élményét és rangsorolását.

Ne feledje, a Google rangsorolási tényezői arról szólnak, hogy a lehető legjobb eredményeket és élményt nyújtsák a felhasználók számára.

Olvasni:  Márkaüzenet: Hogyan készítsünk egyet, és miért olyan fontos az R...

A közösségi médiának van hatása a SEO-ranglistára?

Nem, a közösségi média mutatói nem közvetlen rangsoroló tényező a Google algoritmusában, de ez nem csökkenti az értéküket. Valójában kulcsfontosságú, bár közvetett szerepet játszanak a keresőoptimalizálási erőfeszítések fokozásában. Itt van, hogyan:

 • Márka láthatósága és felismerése: A következetes közösségi média tevékenység felerősíti márkája láthatóságát, így az emberek (és a keresőmotorok) könnyebben megtalálhatják Önt.
 • Megnövekedett forgalom: A közösségi médiában történő minden megosztás lehetőséget kínál arra, hogy valaki átkattintson az Ön webhelyére, ami növeli a webhely forgalmát.
 • Lehetőségek linkelése: A közösségi médiában megosztott nagyszerű tartalom felkeltheti az influencerek vagy más releváns webhelyek figyelmét, akik visszavezethetnek az Ön webhelyére.

Tehát bár a Google nem számolja közvetlenül a tetszésnyilvánításait és megosztásait, egy erős közösségi média stratégia minden bizonnyal elősegítheti a keresőoptimalizálást.

Segíti a PPC az organikus SEO-ranglistát?

A Pay-Per-Click (PPC) hirdetés és az organikus keresőoptimalizálás (SEO) két különálló stratégia, és a legtöbb forrás szerint a PPC nem befolyásolja közvetlenül az organikus SEO-rangsort.

Google maga kijelentette, hogy a PPC nem javítja az organikus keresési rangsorolást.

A PPC azonban közvetetten támogathatja a SEO erőfeszítéseit. Például a PPC-kampányok segíthetnek abban, hogy értékes kulcsszavakat fedezzen fel SEO stratégiájához. Ezen túlmenően, ha fizetett hirdetései hatékonyan irányítják a forgalmat webhelyére, a webhely organikus rangsorolása közvetett előnyökkel járhat.

De ne feledje, bár a PPC kiegészítheti a SEO-t, nem helyettesíti az erős, szerves SEO-stratégia szükségességét.

Miért csökkent az organikus forgalmam?

Ha jelentős csökkenést észlel webhelye organikus forgalmában, ne essen pánikba. Ez nem ritka, és ennek több oka is lehet. Íme néhány a leggyakoribb okok közül:

 1. Google algoritmus frissítések: A Google gyakran frissíti keresési algoritmusait. Ezek a frissítések hatással lehetnek webhelye rangsorolására, és ennek következtében az organikus forgalomra.
 2. Technikai SEO változások: A webhely szerkezetének bármilyen változása, például az URL-módosítások vagy a robots.txt fájllal kapcsolatos problémák, befolyásolhatják a láthatóságot a keresőmotorokban.
 3. Webhely migráció: Ha nemrégiben új domainre helyezte át webhelyét, vagy megváltoztatta a webhely szerkezetét, az a forgalom átmeneti csökkenéséhez vezethet.
 4. Tartalmi változások: A meglévő tartalom módosítása vagy olyan új tartalom hozzáadása, amely nem felel meg a célközönség érdeklődésének, csökkentheti az organikus forgalmat.
 5. Kézi műveletek és büntetések: Ha a Google úgy találja, hogy webhelye megsérti a webmestereknek szóló irányelveket, kézi műveleteket alkalmazhat, amelyek jelentősen csökkenthetik webhelye láthatóságát.
 6. Technikai problémák: Az olyan problémák, mint a lassú webhelysebesség, a mobilbarátság vagy a hibás hivatkozások, negatívan befolyásolhatják a felhasználói élményt és a keresőoptimalizálási teljesítményt.
 7. Fokozott verseny: Az online tér versenyképes. Az új versenytársak vagy a meglévők továbbfejlesztett stratégiái forgalomkiesést okozhatnak.

A pontos ok azonosításához kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ellenőrizze webhelye teljesítményét olyan eszközök segítségével, mint a Google Analytics vagy a Google Search Console. Miután megértette a problémát, stratégiát dolgozhat ki az organikus forgalom visszanyerésére.

Ne feledje, az organikus forgalom ingadozása normális. Ha azonban folyamatos csökkenést észlel, létfontosságú, hogy azonnal kivizsgálja és kezelje a mögöttes problémákat.

Technikai SEO GYIK

Mi az a technikai SEO?

A technikai SEO a webhely optimalizálásának folyamatát jelenti a feltérképezési és indexelési fázishoz. Arról van szó, hogy webhelyét könnyen érthetővé tegye a keresőmotorok számára, hogy azok pontosan rangsorolhassák webhelyét a keresési eredmények között.

A legfontosabb szempontok közé tartozik a webhely sebessége, a mobilbarátság és az XML-webhelytérképek, hogy csak néhányat említsünk.

Dióhéjban a technikai SEO vonzóvá teszi webhelyét a keresőmotorok számára, ami jelentősen javíthatja láthatóságát.

Mi az a Google-büntetés?

A Google-büntetés a Google által az irányelveit megsértő webhelyekkel szemben végrehajtott intézkedés.

Ez a webhely keresési rangsorának csökkenéséhez vezet, ami befolyásolja a láthatóságot és a forgalmat. A szankciók lehetnek algoritmikusak vagy manuálisak. A webmesterek elkerülhetik őket, ha betartják őket A Google minőségi irányelvei az etikus SEO gyakorlatokhoz.

Befolyásolja-e a webhely sebessége a SEO-rangsorokat?

A webhely sebessége jelentős tényező a SEO rangsorolásában. A Google megerősítette, hogy egy gyors webhely segít jobb helyezést elérni. Emiatt webhelye sebessége befolyásolja, hogy a Google-on és más keresőmotorokban milyen helyen fog elhelyezkedni.

A gyorsan betöltődő webhelyek jobb felhasználói élményt nyújtanak. A lassú webhely magas visszafordulási arányhoz vezethet, mivel a felhasználók hajlamosak elhagyni, ha az oldal nem tölt be gyorsan.

A Google a webhely sebességét használja rangsorolási tényezőként. Egy gyorsabb webhely javíthatja pozícióját a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

Ezenkívül a mobil böngészés térnyerésével a webhely sebessége még fontosabbá válik, mivel a mobileszközöket használók gyakran gyorsabb betöltési időt várnak el.

A webhely sebességének javítása nem csak a jobb helyezéseken múlik; ez is jelentős tényező webhelye általános sikerében. Javítja a felhasználói élményt, növeli az elköteleződést, és végső soron magasabb konverziós arányhoz vezethet.

Megbüntetést kap a webhelyem a többszörös tartalomért?

Miután duplikált tartalom megzavarhatja a keresőmotorokat, és esetleg megakadályozhatja az oldal megfelelő rangsorolását.

Bár ez technikailag nem büntetés, hatással lehet a keresőmotorok rangsorolására.

Annak ellenére, hogy a büntetések ritkák, a legjobb, ha egyedi, jó minőségű tartalom létrehozására összpontosítunk az optimális helyezés érdekében.

On-Page SEO GYIK

Mi az On-Page SEO?

Az on-page SEO az egyes weboldalak optimalizálásának gyakorlata, hogy magasabb helyezést érjenek el, és relevánsabb forgalmat érjenek el a keresőmotorokban. Ez az oldal tartalmának és HTML-forráskódjának tökéletesítéséről szól, ellentétben az oldalon kívüli SEO-val, amely hivatkozásokra és egyéb külső jelekre hivatkozik.

Olvasni:  Hogyan építs ki bizalmat online potenciális ügyfelekkel és növeld őket

Íme az oldalon belüli SEO legfontosabb összetevői:

 • Kulcsszóhasználat: A releváns kulcsszavak használata a címsorokban és a tartalomban létfontosságú. A Google ezek alapján határozza meg webhelyének adott keresési lekérdezések szempontjából való relevanciáját.
 • Tartalom minősége: A felhasználói szándékot kielégítő értékes, jó minőségű tartalom biztosítása kulcsfontosságú. Minél jobb a tartalom, annál nagyobb az esélye a magas helyezésre.
 • Meta Tags: A címcímkék és a metaleírások optimalizálása segít a keresőmotoroknak elmondani, miről szól az oldal.
 • URL szerkezete: A világos és tömör URL-struktúra segít a keresőmotoroknak megérteni az oldal tartalmát.

 • Belső linkelés: Ez segít a felhasználóknak végigvezetni a webhelyén, és javíthatja webhelyének láthatóságát a keresőmotorok eredményei között.
 • Oldalbetöltési sebesség: A gyorsabban betöltődő oldalak jobb felhasználói élményt biztosítanak, és nagyobb valószínűséggel kerülnek előkelő helyre a keresési eredmények között.

Mi a különbség a belső hivatkozás és a külső hivatkozás között?

A belső hivatkozás olyan hiperhivatkozás, amely ugyanazon a webhelyen egy másik oldalra irányít. Másrészt a külső hivatkozás olyan hiperhivatkozás, amely egy másik webhelyre mutat.

Mindkét típusú hivatkozás kulcsfontosságú a SEO stratégiában: a belső linkek javítják a felhasználói élményt és a webhely architektúráját, míg a külső hivatkozások a hitelességet és a tekintélyt.

Milyen hosszúak legyenek a blogbejegyzéseim?

A blogbejegyzés optimális hossza a közönségtől, a témától és a céloktól függ. A kutatások azonban általában azt sugallják, hogy a hosszabb, mélyreható bejegyzések általában magasabban helyezkednek el a keresőmotorok találatai között.

Íme egy gyors útmutató:

 • Rövid bejegyzések (300-600 szó): Kiválóan alkalmas gyors frissítésekhez vagy rövid áttekintésekhez.
 • Közepes hosszúságú bejegyzések (600-1200 szó): Ideális egy téma részletesebb megismeréséhez.
 • Hosszú formátumú tartalom (1200+ szó): A legjobb átfogó útmutatókhoz vagy összetett témákba való mélyreható merüléshez.

Ne feledje, a minőség mindig felülmúlja a mennyiséget. Legyen szó rövid vagy hosszú, ügyeljen arra, hogy tartalma releváns, értékes és vonzó legyen olvasói számára.

Mit jelent a SEO-barát tartalom?

Amikor “SEO-barát tartalomról” beszélünk, olyan tartalomra gondolunk, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy jól teljesítsen a keresőmotorok rangsorolásában. Az ilyen típusú tartalom több, mint informatív és lebilincselő; stratégiailag úgy van kialakítva, hogy mind a közönség, mind a keresőmotorok számára vonzó legyen.

A SEO-barát tartalom releváns kulcsszavakat és kifejezéseket tartalmaz, amelyeket a célközönség használ, amikor az Ön által kínált termékeket vagy szolgáltatásokat keresi. Ezeket a kulcsszavakat természetesen bele kell szőni a tartalomba, hogy segítsenek a keresőmotoroknak megérteni, miről szól a tartalom.

Az olyan keresőmotorok, mint a Google, előnyben részesítik a tartalmat, amely értéket és jó felhasználói élményt nyújt. Ez azt jelenti, hogy a tartalomnak könnyen olvashatónak, lebilincselőnek és hasznosnak kell lennie a közönség számára.

A belső linkek és a jó hírű forrásokra mutató külső linkek beépítése javíthatja a keresőoptimalizálást.

Az optimalizált metaleírások és címcímkék létfontosságúak a SEO számára. Pillanatképet adnak a keresőmotoroknak a tartalom relevanciájáról, növelve ezzel az esélyt, hogy magasabb rangot kapjanak.

Mivel a keresések többsége mobileszközökön történik, a SEO szempontjából elengedhetetlen, hogy tartalma mobilbarát legyen.

Ezen elemek beépítésével olyan SEO-barát tartalmat hozhat létre, amely nem csak vonzza a látogatókat, hanem vásárlókká is teszi őket. Ne feledje, a SEO-barát tartalom célja a közönség vonzása, bevonása és konvertálása, miközben kielégíti a keresőmotorok algoritmusait.

Hogyan találhatom meg a legjobb kulcsszavakat a SEO számára?

A SEO megfelelő kulcsszavainak megtalálása magában foglalja annak megértését, hogy a közönsége mit keres, és hogy ezek a keresési kifejezések hogyan illeszkednek a tartalomhoz. A folyamat négy egyszerű lépésre bontható:

 1. Kezdje egy vetőmag kulcsszóval: Ennek olyan kifejezésnek kell lennie, amely releváns az Ön vállalkozása vagy iparága szempontjából. Kiindulópontként szolgál a kapcsolódó kulcsszavak generálásához.
 2. Elemezze a javaslatots: Miután megvan a kapcsolódó kulcsszavak listája, vizsgálja meg keresési mennyiségüket és versenyképességüket. Ezek a betekintések képet adnak arról, hogy mely kulcsszavak képesek jelentős forgalmat vonzani webhelyére.
 3. Válassza ki a megfelelő kulcsszavakat: Törekedjen a nagy mennyiségű és hosszú távú kulcsszavak egyensúlyára a kiválasztott kulcsszavak között. Míg a nagy mennyiségű kulcsszavak több keresést eredményeznek, versenyképesebbek is. Ezzel szemben a hosszú farkú kulcsszavakra kevesebb a keresés, de könnyebben rangsorolhatók, ami gyakran célzottabb forgalmat vonz.
 4. Valósítsa meg a kulcsszavakat: Illessze be a kiválasztott kulcsszavakat webhelye különféle elemeibe, például a tartalomba, a metacímkékbe, az URL-ekbe és a képek alternatív szövegeibe.

Az olyan eszközök, mint a Seoptimer kulcsszókutató eszköze, segíthetnek a releváns kulcsszavak felfedezésében, értékes betekintést nyújtva a keresési mennyiségekbe és a versenyszintekbe, így leegyszerűsítve a kulcsszókutatási folyamatot.

Oldalon kívüli SEO GYIK

Mi az a linképítés?

A linképítés egy hatékony SEO-stratégia, amely magában foglalja más webhelyekről a saját webhelyére mutató hivatkozások beszerzését. Ezek a linkek bizalmi szavazatként működnek, jelezve a keresőmotoroknak, hogy tartalma értékes és megbízható.

A jó minőségű backlinkek stratégiai felépítésével növelheti webhelye láthatóságát a keresőmotorok eredményei között, ezáltal nagyobb forgalmat generálhat, és növelheti online tekintélyét.

Ne feledje, ez nem csak a mennyiségen múlik – a linkek minősége és relevanciája kulcsfontosságú a hatékony linképítéshez.

Vásároljak vissza linkeket a SEO-hoz?

A SEO-hoz kapcsolódó linkek vásárlása ellentmondásos téma. Míg egyesek azzal érvelnek, hogy ez egy gyors módja a nagyobb forgalom növelésének, a legtöbb SEO-szakértő egyetért abban, hogy kockázatos, és potenciálisan káros lehet webhelye hosszú távú sikerére nézve.

Google és más keresőmotorok erősen elkedvetleníteni a linkek vásárlásának gyakorlata. Ha észlelik, hogy így tesz, webhelye büntetést kaphat, ami alacsonyabb helyezéseket eredményezhet.

Olvasni:  Boldog kiegészítők hozzáadása és beállítása az Elementorhoz a WordPressben

Az olcsó, tömegesen vásárolt backlinkek gyakran rossz hírű forrásokból származnak, és nem biztos, hogy valódi értéket kínálnak. Ezenkívül a fizetett linkek természetellenesnek tűnhetnek, és károsíthatják webhelye hírnevét mind a keresőmotorok, mind a felhasználók körében.

Ahelyett, hogy visszamutató linkeket vásárolna, fontolja meg a természetes megszerzését a kiváló minőségű tartalom, a stratégiai partnerségek és az organikus tájékoztatás révén. Ez a megközelítés tovább tarthat, de nagyobb valószínűséggel jár fenntartható, hosszú távú haszonnal a keresőoptimalizálási erőfeszítései során.

Hogyan hozhatok létre hivatkozásokat a webhelyemre?

A webhelyére mutató minőségi linkek építése a SEO stratégia döntő része. A legjobb módja annak, hogy több webhely hivatkozzon Önre, ha kiváló minőségű, egyedi tartalmat hoz létre, amelyre mások természetesen hivatkozni szeretnének, és amelyre hivatkozni szeretnének, és erről az embereknek tájékoztatni fognak.

Íme néhány további hatékony módszer:

 1. Vendégblog
 2. Törött linképítés
 3. Backlink Outreach
 4. Versenytárs elemzés

Mi az a Broken Link Building?

A törött linképítés egy stratégiai SEO technika, amely magában foglalja a hibás (nem működő) hivatkozások megtalálását a webhelyeken, releváns tartalom létrehozását a meghibásodott erőforrás pótlására, majd a webhely tulajdonosának megkeresését, hogy javasolja a meghibásodott link cseréjét az új és továbbfejlesztett tartalommal. .

Íme két fő ok, amiért ez egy jó linképítési technika:

 • Win-Win helyzet: Segít a webmestereknek javítani webhelyük felhasználói élményét azáltal, hogy kijavítja a hibás hivatkozásokat, miközben Ön visszamutató hivatkozást kap. Ez kölcsönös előny!
 • Minőségi visszamutató linkek: A lecserélni kívánt hibás hivatkozások gyakran azért voltak linkelve, mert értékes információkat szolgáltattak. Ha jó minőségű helyettesítő tartalmat hoz létre, jó hírű forrásból származó visszamutató hivatkozást szerezhet, ami növeli saját webhelye tekintélyét.

A megszakadt linképítés hatékony módja a minőségi backlinkek létrehozásának, amelyek jelentősen javíthatják webhelye SEO teljesítményét.

Mitől lesz egy backlink kiváló minőségű?

A jó minőségű backlink a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Relevancia: A link olyan webhelyről származik, amely ugyanabban a résben van, vagy ugyanarról a témáról beszél, mint az Ön webhelye.
 • Hatóság: A visszamutató hivatkozás egy jó hírű webhelyről származik, amely magas domain minősítéssel rendelkezik.
 • Elhelyezés: A legértékesebb backlinkek szerkesztőileg a tartalomban vannak elhelyezve, nem a láblécben vagy az oldalsávban.
 • Természetes: A jó minőségű backlinkek természetes módon kerülnek beszerzésre, jelezve, hogy a tartalom minőségének köszönhetőek.
 • Kontextuálisan releváns: A minőségi backlink beleillik az oldal többi részének kontextusába.

A jó minőségű backlink természetes, releváns és hiteles forrásból származik.

Helyi SEO GYIK

Mi az a helyi SEO?

A helyi SEO egy hatékony online marketingstratégia, amely pontosan akkor helyezi el üzleti ajánlatait a helyi ügyfelek előtt, amikor keresik őket.

Ez a stratégia arról szól, hogy optimalizálja online jelenlétét, hogy megjelenjen a helyi keresési eredmények között, amikor az ügyfelek az Önéhez hasonló vállalkozásokat keresnek a közelükben.

Ennek a stratégiának kulcsfontosságú eleme, hogy a jól optimalizált Google Cégem-profil, amely megjelenik a helyi keresési eredmények között. Ez a profil a vállalkozás digitális kirakataként működik, és olyan kulcsfontosságú részleteket jelenít meg, mint a cím, a nyitvatartási idő és a kínált szolgáltatások.

A helyi SEO segít abban, hogy ott legyen, ahol helyi ügyfelei vannak, és hatékonyan irányítja őket vállalkozása felé. Hatékony eszköz a kisvállalkozások számára, amelyek helyi szinten szeretnének versenyezni a nagyobb versenytársakkal.

Melyek a legfontosabb helyi SEO rangsorolási tényezők?

A legutóbbi felmérések és jelentések alapján a legfontosabb helyi SEO-rangsorolási tényezők a következők:

 • Google Cégem (GMB) profil: Ide tartoznak olyan tényezők, mint a Google Cégem-kategória és a profil teljessége.
 • Oldalon lévő jelek: Ide tartozik a NAP (név, cím, telefonszám), a címekben szereplő kulcsszavak, a domain jogosultsága és egyebek.
 • Google Vélemények: A Gogole vélemények mennyisége és sokfélesége jelentős szerepet játszanak.
 • Online idézetek: A különböző online címtárak következetes és pontos hivatkozásai segíthetnek javítani a helyi keresési rangsorban.
 • Lokalizált tartalom: Ha a tartalmat a helyi közönségre szabja, az is javíthatja a helyi keresés láthatóságát.

Ne feledje, hogy ezek a tényezők összefüggenek egymással, és a helyi keresőoptimalizálás sikeréhez olyan kiegyensúlyozott megközelítésre van szükség, amely mindegyikre vonatkozik.

Vegyek fel SEO-t?

SEO tanácsadó vagy ügynökség felvétele számos előnnyel jár:

 • Szakvélemény: Széles körű ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek a webhelyek rangsorolásának javításában.
 • Időtakarékos: Időt takaríthatnak meg, lehetővé téve, hogy vállalkozása egyéb szempontjaira összpontosítson.
 • Eredményorientált: Bevált stratégiákat és módszereket alkalmaznak a kézzelfogható eredmények elérése érdekében.
 • Legyen naprakész: lépést tartanak a legújabb algoritmus-változásokkal és SEO trendekkel.

Ha azonban szenvedélyesen szereti a tanulást, és van ideje befektetni, minden bizonnyal saját maga is megtanulhatja a SEO-t. Számos online forrás áll rendelkezésre a kezdéshez. Az utazás kihívást jelenthet, de mindenképpen kifizetődő, hiszen olyan értékes készségekre tesz szert, amelyek jelentősen javíthatják webhelye teljesítményét!

Következtetés

Ezzel véget ért a legnépszerűbb SEO GYIK listája. A SEO megértése és megvalósítása inkább egy folyamatos utazás, mintsem egyszeri feladat.

A digitális környezet folyamatosan fejlődik, és a keresőoptimalizálási stratégiák is. Nagyon fontos, hogy tájékozott maradjon, és ennek megfelelően alakítsa ki taktikáját.

Akár szakembert választ, akár a barkácsolást választja, ne feledje, hogy a SEO sikerének kulcsa a következetességben, a türelemben és a folyamatos tanulásban rejlik.

Azok számára, akik szeretnék bővíteni tudásukat, a Ahrefs blogja átfogó forrásközpontként szolgál. Itt rengeteg információt, tippet és betekintést talál, amelyek segítenek hatékonyan eligazodni a SEO világában.

Új publikációk:

Ajánlott