30 szabadúszó iparági statisztika az induláshoz

A szabadúszó ipar gyorsan növekszik Indiában és világszerte. Íme tehát 30 statisztika, amelyre hivatkoznia kell, ha szabadúszóvá válását fontolgatja.

Jelentős különbség van aközött, ahogyan öt évvel ezelőtt dolgoztunk, és ahogy most. A járvány különösen az elmúlt két évben arra kényszerített mindenkit, hogy otthonról dolgozzon. Amióta világszerte sok vállalat megkezdte működését távoli vagy hibrid alapon. Egy másik ilyen forradalom jött elő a szabadúszók számának növekedésével.

Az elmúlt évtizedben a szabadúszó iparág többszörösen növekedett. Ezenkívül a statisztikák azt mutatják, hogy 2030-ra a szabadúszók nagyobb arányban lesznek jelen.

Szóval, miért nem ugrál korán? Kezdheti azzal, hogy szabadúszó projekteket kezd, hogy mellékjövedelemhez jusson. És ha ez beválik, akár több millió szabadúszó világszerte, fontolóra veheti, hogy a szabadúszó iparág teljes munkaidős részévé váljon.

Ha ez nem győzné meg, akkor biztosak vagyunk benne, hogy ez a 30 szabadúszó iparra vonatkozó statisztika biztosan meg fogja tenni. Legyen szó szabadúszó az IT-iparban vagy fizetett koncerteken a zeneiparban; ez a blog minden szükséges dologba betekintést nyújt.

Forrás

A fenti kép bemutatja a szabadúszó iparág előnyeit mind a vállalatok, mind a szabadúszók számára. Érthető, hogy a szabadúszó hamarosan nagy divat lesz.

Szabadúszó iparági előnyök a statisztikák szerint

Itt vannak a legjobb szabadúszó iparági statisztikák, amelyek változást hoznak.

  1. Indiában 15 millió szabadúszó dolgozik, és a piac exponenciálisan növekszik.
  2. Az 1995-ben és később születettek (Z generáció) 50%-a szabadúszó iparban dolgozik.
  3. 2020-ban a szabadúszó iparág közel állt 1,2 billió dollár.
  4. Egy átlagos szabadúszó az Egyesült Államokban évente 67 164 dollárt keres. Indiában körülbelül 32 000 INR havonta.
  5. A szabadúszók 77%-a egyetért azzal, hogy a technológia rendkívül hasznosnak bizonyult a független munkaprojektek megtalálásában.
Olvasni:  Útmutató a fordítási projekt sikeréhez

Szabadúszó v/s Teljes munkaidős állás

A járvány óta a teljes munkaidős állások kevésbé csábítóak. A világ látta a nagy lemondást és azt az általános vonakodást, hogy a hivatalok teljes munkaidőben vállaljanak munkát. Ezért ezek a statisztikák elgondolkodtatóak a szabadúszó iparágban dolgozók számára.

6. A munkát végzők 87%-a a szabadúszó munkavállalást életképes lehetőségnek tartotta a következő években.

7. A szabadúszók 65%-a nyilatkozott úgy, hogy több pénzt keres, mint előző teljes munkaidőben.

8. A szabadúszók 62%-a részesíti előnyben a távoli munkát, hogy javítsa ütemtervének termelékenységét.

9. A szabadúszók 51%-a nem szívesen tér vissza hagyományos munkahelyére.

Hol dolgoznak a szabadúszók?

Forrás

Globális szabadúszó iparági statisztika

A szabadúszó elfoglalja a világot. Ezek a statisztikák megmutatják, hogyan.

10. Körülbelül 1,219 milliárd szabadúszó van a világon.

11. A szabadúszók szerte a világon átlagosan 21 dollárt keresnek óránként.

12. A Fülöp-szigetek a leggyorsabban növekvő szabadúszó ország, ahol az éves bevétel 208%-a nő.

13. Az összes szabadúszó közel 50%-a szakképzett szolgáltatásokat kínál.

14. A munkaerő csaknem 80%-a szabadúszó modellre tér át 2030-ra.

15. A szabadúszó iparágban dolgozók 36%-a teljes munkaidőben szabadúszó.

Szabadúszó a Covid-19 idején

Forrás

Szabadúszó iparági statisztikák az USA-ból

Íme néhány szám, amelyek megmutatják, mit hoz a szabadúszó iparág Amerika számára.

16. A szabadúszó átlagos fizetése az USA-ban 23,55 dollár óránként.

17. Az USA-ban a szabadúszó ipar bevétele 22%-kal nőtt egyetlen év alatt.

18. A szabadúszók az Egyesült Államokban közel 1,2 billió dollárt kerestek 2020-ban.

19. Körülbelül 59 millió amerikai vett részt a szabadúszó iparban 2020-ban.

20. Az USA-ban a szabadúszók 71%-a nyilatkozott úgy, hogy a rugalmas időbeosztás miatt preferálja a szabadúszót.

Szabadúszó különböző iparágakban

Manapság a legszokatlanabb munkák is kínálnak szabadúszó lehetőséget. Sok szakember profitál a jogászokból, színészekből, tartalomkészítőkből és fizikai edzőkből.

Olvasni:  10 legjobb webhely szabadúszó írói munkákhoz

21. Egy 37 éves szinkronszínész 1,5 millió dollárt keresett a Fiverr-en.

22. 255 USD/óra áron, jogi személy strukturálása az Upwork legdrágább szolgáltatása.

23. A szabadúszók 25-35%-a gigamunkás.

Növekedési diagram

Forrás

Szabadúszó platformstatisztika

Ne becsülje alá a jól bevált szabadúszó platformok erejét. Míg a szájról szájra kaphat projekteket, a szabadúszó platformokon való regisztráció hosszú távon hasznosnak bizonyulhat.

24. A Fiverr bevétele 100%-kal nőtt 2021-ben.

25. Az Upwork-nek 145,4 ezer fő aktív ügyfele van, akik évente legalább 5000 dollárt költenek.

26. 2021-ben az Upwork szabadúszói több mint 3,3 milliárd dollárt kerestek 10 000 kategórián belüli készségből.

27. Több mint 500 vállalati ügyféllel, köztük az Amazon, az Adobe és a Facebook, a Pepper Content 4,2 millió dollárt gyűjtött szabadúszó platformként Indiában.

A szabadúszó hátrányai a statisztikák szerint

A szabadúszó iparág kis hányadával jár visszaesésekkel. Így néz ki:

28. A szabadúszók 92%-a nyilatkozott úgy, hogy egy tanulmányban nem lehetséges számukra a munkamentes szabadság.

29. A szabadúszó iparágban dolgozó nők mindössze 84%-át keresik annak, amit férfi társaik keresnének.

30. Az Egyesült Államok teljes munkaerőjének nagyjából 36%-a dolgozik szabadúszó modellen.

Az összes fontos statisztikai adat birtokában most jobban megérti a szabadúszó iparágban rejlő lehetőségeket. A számok segítenek a pályaválasztás és egyéb döntések meghozatalában is.

Most pedig beszéljünk azokról a piacterekről, amelyeket szabadúszóként fel kell fedeznie. Ha még nem aktív ezeken, javasoljuk, hogy készítsen egy profilt, és kezdjen el munkalehetőségeket szerezni.

8 legjobb szabadúszó iparági piac, amelyet kipróbálhat

A szabadúszó munka egyik előnye, hogy bárhol, világszerte dolgozhat az ügyfeleknek. Sőt, valószínűleg minden iparághoz talál szabadúszó platformot.

Olvasni:  Hogyan alkalmazza a nyertes marketingstratégiát az Ön számára

A Behance például siker a tervezők és építészek körében, mivel egyszerre teszi lehetővé a kreatív portfólió felépítését és az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt.

Az olyan platformok, mint a „Do Your Thing”, lehetővé teszik, hogy könnyen kapcsolatokat létesítsen és együttműködési lehetőségeket találjon, ha Ön tartalomkészítő. Ugyanakkor a Pepper Content egy olyan platform írók számára, amely megbízási modellen dolgozik.

Íme egy lista a legjobb 8 szabadúszó iparági piacról, amelyeket meg kell tekintenie, ha szabadúszó karrierjét fontolgatja:

1. Paprikatartalom

A tartalomíróktól a szerkesztőkig és tartalommarketingesekig a Pepper Content a tartalommal foglalkozó összes személyt szabadúszóként alkalmazza.

2. Feldolgozás

Az Upwork a szabadúszó iparág híres globális piaca, ahol több mint 10 000 különböző szakértelemmel rendelkező szabadúszók találnak munkát.

3. Fiverr

A Fiverr egy másik szabadúszó piactér. Lehetővé teszi a kis egyszeri állások vagy koncertek listázását és jelentkezését az interneten. Az IT-ipar szabadúszóinak számára a Fiverr nagyszerű lehetőség.

Az írás 6 aranyszabálya

Forrás

4. Chegg India

A Chegg India házi feladat megoldásokat kínál, ezért népszerű piactér a tudományos iparban.

5. Behance

A Behance segítségével bemutathatja tervezési portfólióját. Azok a funkciók, amelyek lehetővé teszik, hogy mások nyomon kövessék a munkáját, és a projektnézetek megjelenítése növeli az esélyét, hogy munkát találjon ezen a platformon.

Forrás

6. Guru

A Guru egy szabadúszó piactér, amely az Egyesült Államokból származik. Változatos tudású szabadúszók találhatnak itt munkát.

7. Tedd a dolgod

A Do Your Thng egy tartalomkészítőknek szentelt cég. Ha Ön influencer vagy éppen most kezdi a tartalomkészítést, ezen az alulértékelt platformon találhat munka- és együttműködési lehetőségeket. Sőt, ez az alkalmazás hasznos lehet, ha szabadúszóként szeretne dolgozni a filmiparban.

Olvasni:  Hogyan határozza meg újra a generatív AI-fejlesztés a FinTech párbeszédet?

8. Truelancer

A Truelacer egy további szabadúszó iparági portál, ahol projekteket találhat online. Mindenki számára előnyös a szabadúszó ezen a portálon, a fejlesztőktől a SEO szakértőkig és marketingesekig.

Használja ezeket a statisztikákat az Ön javára

Most, hogy tisztában van azzal, hogyan működik a szabadúszó iparág mindezekkel a statisztikákkal, készen áll az első lépések megtételére. Kezdheti azzal, hogy felvállal egy maroknyi szabadúszó projektet a fent említett platformok használatával. Aztán ahogy nő, folyamatosan frissítse portfólióját, a munkához való hozzáállását és az árakat.

GYIK

1. Mekkora ma a szabadúszó iparág?

Néhány évvel ezelőtt, 2018-ban a globális szabadúszó platformok piaca 2,35 milliárd dollár volt. Megbízható jelentések szerint 2025 végére a világméretű szabadúszó iparág piaca eléri a 6,7 ​​milliárd dollárt. Sőt, ennek az összetett éves növekedési rátája (CAGR) állítólag 15,3% a 8 éves időkeretben.

2. Milyen a szabadúszó az IT-iparban?

Az IT-ipar India és a világ egyik legkeresettebb iparága. Így a szabadúszó weboldal-fejlesztőknek és programozóknak kiváló lehetőségük van arra, hogy felállítsák bázisukat és elkezdjenek szabadúszóként dolgozni az IT-iparban.
Az IT-fanatikusok számára az induló vállalkozások és a kisvállalkozások a leginkább elérhető ügyfelek. Még az olyan multinacionális vállalatok is, mint a Google, nagymértékben dolgoznak együtt szabadúszókkal, köztük IT-szakemberekkel.

3. Hogyan lehetek szabadúszó a filmiparban?

A filmiparban szabadúszónak lenni nem új keletű gyakorlat. A filmipar az egyik úttörő, ha szabadúszókról van szó. Mert a rendezőtől a producerekig, a művészekig és a filmesekig mindenki csak projekt alapon dolgozik. Ahhoz, hogy szabadúszóként dolgozhasson a filmiparban, erős portfólióra, magabiztos személyiségre és kivételes képességekre lesz szüksége.

Új publikációk:

Ajánlott