35 legjobb márkalogó, amely inspirációként szolgálhat a tervezésben

Tartalomjegyzék

 • Mi az a logó?
 • 35 nagyszerű logópélda, amelyekből ihletet kereshet
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Márkák százai versengenek a vásárlók figyelméért. Minden márka megkülönbözteti magát a többitől a márka-identitás kialakítása révén – olyan elemek gyűjteményével, amelyek együttesen alkotják a márkáról alkotott feltűnő mentális imázst.

A színek, tipográfia, formák és illusztrációk logóhoz való hozzáadásának célja, hogy összhangba hozzák a márka általános imázsához és történetéhez. A logó az első dolog, amit bárki észrevesz a márkáján. Mielőtt megbeszélnénk a legjobb márka logókismerjük meg kicsit részletesebben a logók funkcióját.

A logó egy márkabélyeg, szimbólum, ikon, illusztrációs jel, stilizált szó vagy jelölés – vagy ezek kombinációja –, amelyet a vállalat a márka identitásának kialakítására használ. A logó a márka arculataként szolgál, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy kapcsolatba lépjenek vele.

A logók mentális képet alkotnak arról, hogy miről is szól az Ön vállalkozása. Segíti az ügyfeleket a márka termékeinek és szolgáltatásainak azonosításában és emlékezésében. Bárhogyan is hívja, a logója a márka identitásának elengedhetetlen része, és képviseli Önt. A logó célja a következő.

 • Alapozza meg identitását márkaként
 • Tájékoztassa az embereket arról, hogy mit csinál vagy kínál
 • Megkülönböztetni magát a versenytársaktól
 • Segítsen profinak nézni
 • Segítsen megnyerni a megfelelő ügyfeleket

A logo kifejezés a görög nyelvből származik, és hagyományosan szóként, gondolatként vagy irányító elvként határozták meg. Ez a meghatározás ma is érvényes. Ráadásul a digitális eszközök hozzáadásával a márka lényegét megragadó egyetlen szimbólum fontosabb, mint valaha.

Tehát ha most kapott egy tájékoztatót egy új ügyféltől, és az ujjaival kopogtat, kérdéseket tesz fel és válaszol meg egyedül, vagy új vállalkozást indít, márkaváltást indít, vagy egyszerűen csak logói inspirációt keres, akkor eljött. a megfelelő helyre.

Nem szabad arra számítania, hogy a tökéletes logótervezés teljesen megformálva jelenik meg a fejében. Az ihlet keresése kezdeményezést tesz szükségessé. Minden tervező egy emlékezetes, időtlen logó létrehozására törekszik. Bár minden márka arra törekszik, hogy kimagasló márkaépítéssel lerombolja a versenyt, egy egyedi és egyszerű, mégis előkelő logó megtervezése nem könnyű feladat.

Ha több ötletet magába szív, azok fokozatosan összeállnak, és megalkotják a kívánt logót. Sajnos a logótervezési inspiráció keresése néha félelmetes lehet. Az egyetlen trükk az, hogy tudjuk, hol keressünk ihletet a munka megkezdéséhez. Az alábbi részben megadjuk a végső logóihletet.

35 nagyszerű logópélda, amelyekből ihletet kereshet

Beszéljünk a logótervezés néhány fő eleméről. Mindegyik tervből meríthet ihletet, és alkalmazhatja saját munkájában. Olvasás közben nézzen meg néhány példát is legjobb logók valaha.

Olvasni:  8 Tartalomstratégiai szabályok: Bepillantás a jövőbe

1. Kísérletezzen egyszerű geometriai alakzatokkal

A geometria alapvető fontosságú az emberi megértés szempontjából, és a geometriai formák, mint a körök, négyzetek, téglalapok, háromszögek stb., ismerős érzést keltenek. Ez azért van így, mert úgy nőttünk fel, hogy geometriai formákat látunk és tanulmányozunk. Ezen geometriai formák mindegyike egyedi személyiséggel rendelkezik. Ha beépítik a logótervezésbe, beépül a vállalkozásába.

 • A négyzetek a megbízhatóságot, a stabilitást és a rendet jelentik
 • A körök a teljességet és a harmóniát testesítik meg
 • A felfelé mutató háromszögek az erőt és a növekedést szimbolizálják

A szimbolika vagy jelentés, amelyet a geometria ad a logónak és a márkának, a legszembetűnőbb oka annak, hogy univerzálisan használják a tervezésben. Az egyszerű, kreatív logók alapvető formákon alapulva szimmetrikusan és strukturált megjelenésben részesülnek. Ezek a figurák az alapozást és az egészségességet adják hozzá.

A geometriai és kreatív logók könnyedén és következetesen méretezhetők vagy kicsinyíthetők, és további előnyük, hogy közvetlenül kommunikálják a vállalkozás alapvető tulajdonságait. A geometriai formák örök kedvencek, és beépültek néhányba legjobb márka logók ezen tulajdonságok miatt.

Használhat egyetlen alakzatot, egyesíthet két különbözőt, vagy beépítheti az egyiket a másikba logó létrehozásához. Nincs korlátozás arra, hogy mit tehet az alapvető formákkal. Néhány egyszerű kísérlet a formával, mélységgel, szegélyvastagsággal és sarokmódosítással segíthet számos logótervezés létrehozásában. A HSBC és a Target a kettő legjobb logópéldák tüzet gyújtani benned geometriai formákkal kísérletezni. A National Geographic, a cult.fit és a Pupstar még néhány népszerű márkalogók ebben a kategóriában.

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

2. Maradjon klasszikus a tipográfiával

A népszerű márkalogó egyik elsődleges része a betűtípus és a betűméret; magassága, súlya, magja és stílusa. A tiszta, olvasható és hatásos betűtípus nem lesz elég, ha nem igazodik a logó tónusához.

Egy jó logó megtervezéséhez némi tipográfiai ismerete szükséges. A világ legjobb márkalogói olyan egyszerű betűtípusokat használnak, mint a Helvetica, Univers, Avant-Garde, Gotham, Avenir Next és Futura. Ezek a betűtípusok alapvetőek és kiegyensúlyozottak. Segítenek szép, modern és őszinte személyiség kialakításában márkájának.

Elkezdheti a tervezést ezen betűtípusok egyikével. A tervezés megkezdésekor ragaszkodjon egy betűtípuscsaládhoz. Ne ugorjon gyakran egyikről a másikra. Ehelyett folyamatosan tesztelje logója megjelenését a betűméret és a vastagság változtatásával. A tipográfia logóba való beépítésének különböző módjai vannak.

Az alap betűtípussal írt cégnév logóként jól működhet. Vagy be lehet zárni egy formába. A túl sok szöveg nem ajánlatos a logótervezésben. A logó szójelként vagy szójelben lévő alakzatok kombinációjaként is fejlődhet. Az alábbiakban néhány jó logópélda található, amelyek a tipográfiát ábrázolják.

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

3. Fogadd el az egyszerűséget

Amikor különböző ötleteket gyűjt, kísértést érezhet, hogy mindegyiket teletömje a dizájnnal. Azonban túl sok elem, forma és szín megragadhatja annak univerzális vonzerejét és alkalmazását. A logójának egyszerűnek kell lennie, hogy egy rövid pillantás elegendő legyen a rajta keresztül kivetített kép rögzítéséhez.

Olvasni:  A 9 legjobb WordPress GDPR beépülő modul a jobb megfelelőség érdekében 2024-ben

Az egyszerű, kreatív logótervek lehetővé teszik a szemlélő számára, hogy sokáig emlékezzen rá, miután először látta. A logótervezés egyszerűségének másik előnye, hogy lehetővé teszi a logó különféle alkalmazásokban történő használatát, a digitálistól a nyomtatásig. Ha sok vonalat, színt, színátmenetet és finom részletet használ az emblémájában, akkor az nagy valószínűséggel tönkremegy és elveszíti sértetlenségét a méretezés során.

Ahhoz, hogy próbára tegye a tervezést, illessze logóját egy 1 hüvelykes négyzetbe, és ítélje meg az eredményeket. Időnként nehéz lehet ötleteket találni olyan egyszerű formák használatára, mint a négyzet, kör, háromszög vagy hatszög; próbálja meg beépíteni a tervezésbe az egyensúly elvét.

Ha azt szeretné, hogy logója emlékezetes és sokoldalú legyen, ne feledje a mondást: “A kevesebb több.” Íme néhány legnépszerűbb márkalogó, amelyek egyszerűségükben csábítóak.

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

4. Alkosson drámát negatív térrel

A logótervezés minden eleme, legyen az betűtípus, alapforma, kreatív illusztráció vagy szegély, taktikusan és kreatívan van elhelyezve. E tárgyak között elkerülhetetlenül létrejön némi tér. A negatív tér az üres vagy üres hely egy képen vagy tervben.

Alapvetően a negatív tér döntő fontosságú a logótervezés különböző elemeinek elrendezéséhez. Szándékosan hagyható egy tárgy körül, vagy okosan létrehozható egy rajzon belül. Végül segít meghatározni vagy kiemelni magát az alakzatot.

A laikusok kifejezésével ez a „fel nem használt” terület a tervezésben. Ha túl sok az összetevő, és nincs elég negatív hely, a logó zavaróvá és zsúfolttá válhat.

A negatív tér bőséges lehetőséget biztosít kreativitásod kifejezésére. Ezenkívül a negatív tér felhasználható a logótervezésben, hogy értelmet adjon egy meglévő témának, vagy finom optikai illúziókat keltsen más elemekkel együtt.

Felhívja a figyelmet logójára azáltal, hogy egyedi csavart ad a szabványos tipográfiai, geometriai vagy kreatív dizájnhoz. Kísérletezhet betűkkel és formákkal, hogy olyan logót hozzon létre, amely megragad az emberek elméjében a negatív tér kreatív felhasználásával. Egy okos logó emlékezetesebb, mint egy általános logó, és segíthet cégének kiemelkedni.

A negatív tér különféle optikai trükköket hozhat létre. Ez egy szórakoztató módszer a márka iránti érdeklődés felkeltésére, valamint a vásárlókkal való kapcsolatfelvételre és velük való kapcsolatteremtésre. Ihletet meríthet a következő legjobb logókból, amelyeket valaha is ügyesen, negatív tér használatával készítettek.

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

5. Retro stílusokkal ábrázolja a nosztalgiát

Retro stílusú logót tervezhet, ha olyan márkához tervez logót, amelynek van származása. Például egy ikonikus kávézó, régi pékség, családi étterem, bútorbolt, parfümmárka, italgyártó cég vagy egy régi bár retro stílusú logóval rendelkezhet.

A retro betűk, színek és tárgyak használatának egyik első és legnyilvánvalóbb előnye a nosztalgia megteremtése. Egy logó lényege, hogy kapcsolatot létesítsen ügyfeleivel. Emlékezteti visszatérő vásárlóit, miért szeretik termékeit, és megmutatja nekik, hogy bölcs döntést hoztak. Retro stílusú vagy vintage logót készíthet vállalkozása számára serif betűkkel és megjelenítő betűtípusokkal.

Olvasni:  Smash Balloon Review bloggereknek: A legjobb közösségi média hírcsatornák beépülő modulja?

A kézzel rajzolt logók talán a retro márkaépítés egyik legikonikusabb példája. Gyakran rendkívül részletgazdag virágos, íves, kézzel rajzolt formákat tartalmaz, amelyek a vintage esztétikára emlékeztetnek. Ezek a stílusok autentikusabb megjelenést kölcsönöznek a dizájnnak, és lehetővé teszik, hogy megmutassa művészi képességeit. A természetes tónusok, például a barna, bézs, olívazöld vagy akár halványkék gyakran társulnak az ilyen mintákhoz.

Ezek a színek gyakran elhalványulnak, hogy az általános logónak vintage megjelenést kölcsönözzenek. A vintage logó létrehozásához serif vagy tábla betűtípussal kell kezdenie. Ezután rajzoljon néhány olyan formát, amely jól illeszkedik a márkához: például rajzolhat görbe szárakat vagy szirmokat, amelyek körülvehetik a tipográfiát. Hozzáadhat rusztikus, szemcsés vagy durva textúrát, hogy kiegészítse a logóterv általános hangulatát. Az alábbiakban felsorolunk néhányat nagyszerű logópéldák a vintage design.

Forrás

Forrás

Forrás

6. Játssz a formákkal, színekkel és kézzel írt betűkkel

Játékossá válhatsz a szójátéknak szánt logók tervezése közben. Az alapvető formák egyesítéséhez és csábító képek létrehozásához némi készségre van szükség. Ezek a logók hatásosak és emlékezetesek lehetnek, ha jól illeszkednek a márkanévhez és annak szolgáltatásaihoz.

A legtöbb gyermekbarát márka játékos logóterveket alkalmaz, de a kreativitásnak nincsenek határai. A népszerű márkalogók alábbi példáin észrevehető, hogy a gyerekmárkától a fodrászatig bárki játékos lehet a betűtípusokkal, formákkal, színekkel. Ezek a logótervek elragadóak, és érzelmileg kapcsolatba léphetnek az ügyféllel.

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

7. Tartson a kezdőbetűknél

Ha még mindig nem tudja, hol kezdje, egyszerűen írja be a márka nevét, amelyen dolgozik, alapvető betűtípusokkal. Ha a márkanév túl hosszú, korlátozza a logó tervezését a kezdőbetűire. A hosszú cégnév ronthatja az olvashatóságot. Csak egy pillantás az emblémára segíthet ügyfelének megérteni, mit csinál.

Válassza ki ezeket a kezdőbetűket, és kísérletezzen tovább az első, hátsó, bal és jobb oldali elhelyezésükkel. Akár átfedheti is őket. Tervezhet monogramot, ha a cég neve egynél több szóból áll vagy nehezen kiejthető, például az IBM és a Hewlett-Packard.

A monogramok a legjobban megfelelnek a nemzetközi cégeknek, a luxuscímkéknek és a hosszú vagy nehezen kiejthető nevű márkáknak. Az olyan híres járműmárkák, mint a Tesla, Hyundai, Mahindra stb., márka kezdőbetűi szerepelnek logójukban. Az ebbe a kategóriába tartozó legjobb márkák logói közé tartoznak a divatipar nagy szereplői is, mint például Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton és Calvin Klein.

Ha egy jelentős személyiségnek vagy hírességnek kell logót terveznie, a kezdőbetűkhöz való ragaszkodás a legjobb tanács. A Roger Federernek tervezett monogram logó a legnépszerűbb és legerősebb a személyes márkaépítés kategóriában. Egy hosszú cégnév elriaszthatja az embereket. A vállalkozás nevének kezdőbetűi cselszövést okoznak, és arra késztetik a közönséget, hogy többet szeretnének megtudni vállalkozásáról.

Olvasni:  Az 5 legjobb plágiumellenőrző listája bloggereknek

Ezenkívül olyan logóval kell rendelkeznie, amely egy pillantásra könnyen olvasható, mert a közönség nem töltene túl sok időt a bámulásával (és ezért valószínűleg nem fog emlékezni arra, hogy ki vagy).

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A logó a márka arcaként szolgál, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy kapcsolatba lépjenek vele.
 • Ha több ötletet magába szív, azok fokozatosan összeállnak, és megalkotják a kívánt logót.
 • Az alapvető formákra épülő, egyszerű kreatív logók szimmetria és strukturált megjelenés jellemzi.
 • Az alapvető tipográfia segít elegáns, modern és őszinte személyiség kialakításában márkájának.
 • A tervezés egyszerűsége lehetővé teszi, hogy a logót különféle alkalmazásokban használják, a digitálistól a nyomtatásig.
 • A negatív tér különféle optikai trükköket hozhat létre, és szórakoztató módja a márka iránti érdeklődés felkeltésének.
 • A retro betűk és színek beépítése a logóba nosztalgiát kelt.
 • Játszhat betűtípusokkal, formákkal és színekkel, hogy elragadó dizájnt készítsen.
 • Ha a márkanév túl hosszú, készítsen monogramos logót a kezdőbetűivel.

Következtetés

A logó fő célja a márka identitásának kialakítása, a márka megkülönböztetése a versenytársaktól, és elősegíti a megfelelő ügyfelek vonzását. Néha elakadhat azzal, amit Ön vagy ügyfele pontosan szeretne az emblémában.

A logó megtervezése nem egyszerű feladat még a legeredményesebb logótervezők számára sem. Amikor felfedez és kutat, hogy inspirációt merítsen, megtalálhatja azt a betekintést, amit keresett. A legjobb márkalogók fent említett példái segítenek ihletet és iránymutatást kapni.

A formákkal, betűtípusokkal, színekkel és kombinációkkal játszva számtalan lehetőséget fedezhet fel. Úgy tűnik, 2022-ben a minimalista, egyszerű és áttekinthető dizájn divatos, ezért hozza ki belőlük a legtöbbet.

GYIK

1. Hogyan tervezz logót?

Felbérelhet egy alkotót a Pepper Content-nél, hogy a vállalkozásához tervezett logót készítsen. Kipróbálhat néhány ingyenes logókészítő eszközt is, amelyek elérhetők az interneten.

2. A grafikai tervezés és a logótervezés ugyanaz?

Nem, a grafikai tervezés egy gyűjtőfogalom a grafika létrehozásának leírására. A logó egyfajta grafika; ezért a grafikai tervezés alá tartozik. De a logótervezés alapvetően a márkaépítés része, amelyhez több grafika kidolgozása szükséges.

3. Hogyan lehet geometriai formákat beépíteni a logótervezésbe?

Használhat egyetlen alakzatot, például kört, háromszöget és négyzetet; egyesítsen két különbözőt; vagy egymásba zárjuk logó létrehozásához. Nincs korlátozás arra, hogy mit tehet az alapvető formákkal. Néhány egyszerű kísérlet a formával, mélységgel, szegélyvastagsággal és sarokmódosítással segíthet számos logótervezés létrehozásában.

4. Mi a logótervezés öt alapelve?

A logótervezés öt alapelvét SMART néven ismerik. Az S betű az egyszerűséget, az M az emlékezeteset, az A a megfelelőt, az R az átméretezhetőt és a T az időtlenséget jelenti.

5. Mi a legjobb módja a logó készítésének?

A márka legjobb logójának létrehozásának folyamata azzal kezdődik, hogy tisztában van azzal, hogy mit akar. Tegye fel magának vagy ügyfelének a megfelelő kérdéseket, és merítsen ihletet a népszerű márkalogókból. Ezután vizualizálja az ötleteket, és kísérletezzen formákkal, betűtípusokkal és színekkel.

Új publikációk:

Ajánlott