4 fajta marketing e-mail kisvállalkozások számára

4 e-mail kampány, amelyeknek kiemelt szerepet kell kapniuk a marketingstratégiában, különösen, ha Ön egy kisvállalkozás, amely nem engedheti meg magának, hogy elhanyagolja költséghatékonyságát.

Az elmúlt években sokan megpróbálták kerülni az e-maileket. Örökös rendszernek, a múlt ereklyéjének tekintették. Valami olyasmit, amit fokozatosan megszüntetnének az olyan fényesebb, modern eszközök, mint a Slack, amely azt ígérte, hogy átalakítja a munkahelyi kommunikációt. De 2022-nek már majdnem a felénél járunk, és a szerény marketinges e-mail még mindig erős.

Vegyünk egy példát: a Statista szerint 2022-ben világszerte 4,6 milliárd ember használ e-mailt, ez a szám 2025-re várhatóan 4,6 milliárdra fog növekedni. Ez a világ népességének több mint fele! A puszta mindenütt jelenléte miatt nehéz figyelmen kívül hagyni, mint marketing csatornát.

Forrás

Egy 2018-as Adobe-tanulmány kimutatta, hogy a millenniumi fiatalok közel 6,4 órát töltenek e-mailekkel. 62%-uk még az ágyban is ellenőrzi a postaládáját, közvetlenül ébredés után vagy lefekvés előtt. Ami a megtérülést illeti, az e-mailek 40 dollárt nyernek minden 1 dollár után, ami óriási 4000%-os megtérülést jelent (Kampányfigyelő)! Ezenkívül nehezebb figyelmen kívül hagyni őket, mint az SMS-eket, mivel az e-mailek 21%-a a kézbesítés első órájában nyílik meg.

A falon az írás egyértelmű. Az e-mailnek kiemelt szerepet kell kapnia a marketingstratégiában, és az e-mail marketingeszközök segíthetnek ebben. Főleg a kisvállalkozások nem engedhetik meg maguknak, hogy elhanyagolják, mert nagyon költséghatékony.

Az e-mailes marketingkampányok 4 típusa

Nézzünk meg négy marketinges e-mail-típust, amelyeket egy kisvállalkozás használhat felhasználók megszerzésére, elbűvölésére és megtartására.

Olvasni:  Hogyan előzzük meg a kiégést távoli első csapatok számára

1. Üdvözlő e-mailek

Nem tolhatja le az értékesítési pályáját a felhasználó torkán, amint feliratkozik a szolgáltatására. A Gleanster Research szerint a potenciális ügyfelek 50%-a még nem áll készen a „vásárlásra”, ezért az első interakció során melegnek és barátságosnak kell lennie. Az üdvözlő e-mailek nagyszerű módja annak, hogy új felhasználókat ismertessen meg márkájával, és megalapozza útjuk hátralévő részét.

Ennek az e-mailnek a tartalma az Ön igényeitől függően változhat, de a fő cél az, hogy az új felhasználók otthon érezzék magukat. Az üdvözlő e-mailek általában gyors útmutatást tartalmaznak a kezdéshez és minden működéshez.

Forrás

Azt is kiemelheti, hogy a felhasználók milyen előnyökhöz jutnak, és mit érnek el a szolgáltatás használatával. Az első benyomás számít, így Ön márkaértékeinek és személyiségének bemutatására összpontosíthat. Nyugodtan kössön egy ellenállhatatlan üzletet, hogy a kezdetektől lekösse a felhasználókat.

Forrás

Az üdvözlő e-mailek nagyobb vonzerőt kapnak, ha személyre szabja őket, és teljesen egyértelművé teszik, hogy ez nem csak egy gép által generált formalitás. Ehhez megszólíthatja a felhasználót a keresztnevén, és megkérheti, hogy lépjen kapcsolatba, ha kérdése vagy visszajelzése van.

Előnyök

 • Az ilyen típusú marketing e-mailek erős alapot teremtenek a hosszú távú kapcsolatok előmozdításához. A Neil Patel által megosztott statisztika szerint azok a felhasználók, akik átmennek egy üdvözlő e-mailen, 40%-kal több tartalmat olvasnak el ugyanattól a feladótól a következő 180 nap során, ezáltal növelve az ügyfelek hűségét.
 • Az üdvözlő e-mailek magasabb megnyitási és átkattintási arányt mutatnak be, mint más marketinges e-mailek, így ezek a legjobb módja a legfontosabb üzenetek eljuttatásának.

Hátrányok

 • Az első benyomás az utolsó. Ha rossz megjegyzéseket üt meg az üdvözlő e-mailben, akkor a későbbi kapcsolata egy felhasználóval veszélybe kerülhet, olyannyira, hogy a felhasználó teljesen felborulhat.
Olvasni:  Útmutató kezdőknek a tartalommarketing nonprofit szervezetek számára történő használatához

2. Életciklus e-mailek

Más néven csepegtető e-mail, ez nem egyetlen e-mail, hanem összekapcsolt e-mailek sorozata, amelyek célja, hogy a potenciális ügyfeleket lejjebb tolják az értékesítési csatornán. A Content Marketing Institute jelentése szerint a potenciális ügyfelek generálásán kívül az e-mail marketinget a potenciális ügyfelek táplálására (78%) és a potenciális ügyfelek megtartására (74%) is használják.

Forrás

Az életciklusra bontott e-mail kampány lépésről lépésre, szervezett módon tanítja a potenciális ügyfeleket, és hasznos információkkal segíti őket a vásárlási döntés felé. Ezek mind a célzásról, a szegmentálásról és az eseményekről szólnak. Például beállíthat egy életciklusú e-mail munkafolyamatot a termék 14 napos ingyenes próbaverziója idejére:

 • 1. nap: üdvözlő e-mail
 • 3. nap: Funkcióleíró e-mail
 • 7. nap: „Hogy halad az ingyenes próbaidőszak?”
 • 12. nap: „2 nap van hátra. Siet!”
 • 13. nap: „A próbaidőszak holnap lejár. Ha nem fizet elő, minden adata és a munka előrehaladása elveszhet.”
 • 14. nap: Az ingyenes próbaidőszak lejárt (mi a következő lépés)
 • 18. nap: Korlátozott időtartamú ajánlat fiókja újraaktiválására

Miután a felhasználó feliratkozott, küldhet neki egy „köszönő” e-mailt. A jövőbeni termékfrissítések esetén interaktív e-mailt küldhet nekik. Felhasználói bázisa különböző szegmensekbe sorolható az egyes e-mailekre adott válaszok és tevékenységeik alapján.

Előnyök

 • Időszerűség: A nagy érintési ütem olyan összetett SaaS-termékeknél hasznos, amelyek kézen tartást igényelnek.
 • Mivel ezek automatizált e-mailek, nyugodtan hátradőlhet, miközben a hét minden napján, 24 órában elvégzik a munkát.

Hátrányok

 • Egy kis felügyelet, és ezek az e-mailek robotnak tűnhetnek. Tehát ügyeljen arra, hogy humanizálja a kommunikációt.
 • A túlzások sok leiratkozáshoz is vezethetnek. Kulcsfontosságú az egyensúly megteremtése.
Olvasni:  A 7 legjobb hideg e-mail bemelegítő eszköz 2024-ban

3. Hírlevelek küldése e-mailben

A látótávolságon kívül nincs tudat. A hírlevelek az e-mailes marketingszakemberek legjobb barátja, hogy a felhasználók tudatában maradjanak, és ne sodródjanak a digitális feledésbe. A márkák általában e-mailes hírlevelekben küldenek összefoglalókat a blogokról (a hónap legjobb választásai), cég- vagy termékfrissítéseket, vagy új funkciókról szóló bejelentéseket. Ritkán egyszerű szövegesek, és a vizuálisan tetszetős média (képek, videók, GIF-ek) kombinációjára támaszkodnak, hogy felkeltsék a felhasználók figyelmét.

Forrás

Mivel sok információt tartalmaznak, úgy kell formázni őket, hogy az kíméli a szemet. Jó gyakorlat, ha félkövér betűtípusokat és nagy címsorokat használ egy rácsos elrendezésben, hogy a felhasználók könnyen átugorhassák és megemészthessék az információkat. Az e-mailes hírlevél alján cselekvésre ösztönzést (CTA) is kell tartalmaznia, amely általában egy adott blogra vagy egy dedikált céloldalra irányít át.

Előnyök

 • A rendszeres e-mailes hírlevelek márkafelidézést és márkajellemzőket építenek az előfizetők fejébe.
 • A hírlevelek ideálisak a márkájával esetleg elvesztett felhasználók újbóli bevonására.

Hátrányok

 • Mivel ezek nagy tartalommal bírnak, a CTA elveszhet, és az alapvető üzenet felhígulhat. Ezért a hangtervezés itt rendkívül fontos.

4. Dedikált küld

Ezek egyetlen ajánlatot tartalmazó e-mailek, amelyeket a teljes előfizetői bázisnak kell elküldeni. Ilyenek például a Black Friday ajánlatok, egy új e-könyv vagy tanulmány kiadása, egy webinárium bejelentése, termékfrissítés vagy egy iparági konferencia, amelyet Ön rendez, vagy egy szezon üdvözlete. Abban az értelemben hasonlítanak a nyitóoldalakhoz, hogy egy adott témára összpontosítanak.

Előnyök

 • Könnyebb mérni a teljesítményt és helyesen hozzárendelni a tartalomhoz, mivel csak egy átfogó üzenet van.
 • Rendkívül könnyű létrehozni. Ha a sablon a helyén van, már csak a hirdetéspéldány és a hőskép(ek) módosítása a kérdése. Ezután ideje nagy részét egy kattintásra érdemes tárgysor elkészítésével töltheti.
Olvasni:  Hogyan építsük fel a legjobb SEO csapatot 2024-ben

Hátrányok

 • Ezek az e-mailek ritkán érkeznek, és a felhasználók nem is várják el őket, ami miatt könnyen kihagyhatók.

Számos e-mail marketingeszköz is a rendelkezésére áll az e-mail marketing feltöltéséhez, mint például a Mailchimp, a Moosend, a Sender és a WebEngage. Reméljük, hogy ez a marketinges e-mailekkel foglalkozó blog beindítja a kreatív leveket, és segít konkrét e-mail-marketing stratégiát megfogalmazni kisvállalkozása számára.

GYIK

1. Mi a marketing e-mailek négy típusa?

Néhány e-mail-típus az e-mail marketingben:
Néhány e-mail-típus az e-mail marketingben:
1. Üdvözlő e-mailek
2. E-mailek a kedvezményekről, értékesítésekről és pénzvisszatérítésről
3. Vezessen tápláló e-maileket
4. Elhagyott kosár e-mail
5. Felmérés e-mailjei
6. Ajánló e-mailek
7. Hírlevelek küldése e-mailben

2. Milyen e-mail marketing stratégiák működnek a legjobban a kisvállalkozások számára?

Néhány e-mail marketing tipp, amelyet érdemes megfogadni egy kampány elindítása előtt:
1. Levelezőlista (hálózat) bővítés
2. Tegye személyre ajánlásokkal.
3. Legyen vonzó, tiszta és ropogós.
4. Legyen az első a mobil.
5. Ne felejtse el a platformok közötti integrációt.
6. Kérjen véleményeket és referenciákat.
7. Ne nyomd túl az olvasót. Legyen konkrét és adjon értéket.
8. Kövesse nyomon e-mailjeit.
9. Kövesse nyomon a teljesítményt.

3. Hogyan vonzhatja az ügyfeleket e-mailen keresztül?

Íme öt tipp, hogyan hozhatja ki a legtöbbet e-mail kampányából:
1. Koncentrálj a tárgysoraidra; legyenek rövidek és meggyőzőek.
2. Sürgősség létrehozása.
3. A tények és számadatok, valamint a személyes névmások csodákra képesek.
4. Ügyeljen a fejléc előtti szövegre.
5. Mindig tesztelje e-mailjeit.

Új publikációk:

Ajánlott