4 ok, amiért a WordPresst fej nélküli CMS-ként kell használni

Amikor az egész elkezdődött, a WordPress egyszerű blogolási alkalmazásnak számított. Az idő múlásával és a világ minden tájáról érkező technológiai rajongók közreműködésével azonban a WordPress egy teljes tartalomkezelő ökoszisztémává vált.

Csak ők tudják, milyen sokáig és fáradságos munkával váltak egyszerű blogalkalmazásból népszerű tartalomkezelő rendszerré.

A webhely hatásosabbá tételének másik módja az, ha ezt a tartalmat fej nélküli környezetben tároljuk. Ezzel a megközelítéssel a weboldal tartalomadatbázisa leválasztható a weboldaláról, ami azt jelenti, hogy nagyobb rugalmasságot, többcsatornás megközelítést és gyorsabb teljesítményt tesz lehetővé.

Milyen előnyökkel járna a WordPress, mint fej nélküli CMS a webhelyén? Például, hogy miért lesz nélkülözhetetlen a vállalkozása számára. Beszéljük meg ezt ebben a cikkben.

WordPress kódolás

Mit jelent az, hogy a WordPress fejetlen?

Mielőtt elkezdenénk beszélni a fej nélküli WordPress konfigurációról és arról, hogy miben különbözik a hagyományos WordPress-től, először is meg kell értened a fej nélküli tartalomkezelő rendszereket általában.

Vannak olyan CMS-ek, amelyekkel valószínűleg dolgozott, és amelyek kezelik a webhely elejét (úgynevezett webes felület) és a hátulját. A háttérben létrehozhatja, összeállíthatja és rendszerezheti a használni kívánt tartalmat.

Amikor a látogatók megtekintik a webhely elülső részét, akkor azt várjuk, hogy az Ön tartalomkezelő rendszerének hátteréből származó tartalmat látják.

Azt mondhatjuk, hogy ez a fajta beállítás egy „csatolt” CMS architektúra, mivel ugyanazon a telepítésen tartalmaz felhasználói felület szerkesztő eszközöket és felügyeleti eszközöket.

Mivel a háttér és az előtér ugyanazt a nyelvet és keretrendszert használja, ez a beállítás népszerű a kezdők körében. A kezdőknek és a kisvállalkozásoknak is érdemes megfontolni a befektetést adatbányászati ​​eszközök hiszen minden vállalkozás számára megváltoztatják a játékot.

Olvasni:  5 kötelező szolgáltatás, amelyet egy internetes marketing- és webvállalatnál keresni kell

A fej nélküli CMS azonban másként működik. Ez elválasztja az elülső részt (a „fejet”) a háttértől (a webhely „törzsének” többi részétől).

A fej nélküli CMS-szel továbbra is létrehozhat, szerkeszthet, feltölthet és rendszerezhet tartalmait. A fej nélküli CMS-ek nem tolják ki a tartalmat közvetlenül a kezelőfelületre. Ehelyett általában csak egy REST API-n keresztül teszik elérhetővé erőforrásaikat egy külön előtér-alkalmazás számára.

Az utolsó dolog, amire gondolnak, hogy a tartalom hogyan néz ki a látogatók számára.

Ezzel a beállítással az adatbázishoz csak a telepítés hátsó részéből férhet hozzá.

CMS

Annak ellenére, hogy a fej nélküli CMS nem a legjobb megoldás minden WordPress-felhasználó számára, néha ez a konfiguráció tökéletesen illeszkedik. Nézzük meg, miért érdemes néhány vállalkozásnak kipróbálnia a fej nélküli CMS-t.

A fej nélküli WordPress konfiguráció előnyei

Számos oka van annak, hogy valaki a fej nélküli WordPress-telepítést választja a hagyományos telepítéssel szemben. Néhány példa a nem az én udvaromban hatás, a praktikum vagy a méretezhetőség. Íme a fő okok, amelyek miatt egy fej nélküli WordPress architektúra jobb webhelyet hozhat létre:

Jobb teljesítmény

A fej nélküli webhelyre való átállás egyik előnye a gyorsabb webhelybetöltési sebesség. A WordPress hagyományosan PHP-t használ, ami miatt a szerver több adatot kér le, mint amennyi egy webhely létrehozásához szükséges. Így a webhely betöltési sebessége lelassulhat.

Ezenkívül egyes beépülő modulok lelassíthatják webhelyét, és itt talál egy útmutatót, hogy megtudja melyik WordPress bővítmény lassítja.

Másrészt, mivel a fej nélküli WordPress olyan keretrendszereket használ, mint a Vue.js, React.Js stb., a weboldalak nem jönnek létre minden alkalommal, amikor egy felhasználó kérést küld. Ezekben az esetekben az oldalak statikus HTML formátumúak, és csak a frissítendő rész frissül.

Olvasni:  17 legjobb példa a céloldalra (+ Hogyan készítsd el a sajátodat)

Lehetővé teszi az oldal gyorsabb betöltését. Ez sokkal jobbá teszi az ügyfelek felhasználói élményét.

Fejetlen

Front-end rugalmasság

A WordPress számos testreszabási lehetőséget kínál a felhasználói felülethez. Mint ilyen, nagyon sok WordPress-felhasználó szereti a kezelőfelület megváltoztatásának lehetőségét.

Néhányan azonban úgy érzik, hogy a WordPress korlátozza, és a felhasználói felületet teljesen a nulláról akarják felépíteni. Az ilyen emberek kifinomult front-endet érhetnek el a WordPress fej nélküli használatával.

Az ilyen emberek számára a fej nélküli WordPress a legjobb megoldás.

Ezenkívül nincs kötelező képlet egy fej nélküli WordPress webhely felállításakor. A WordPress felhasználók számos Javascript-keretrendszert használhatnak ki. Bármelyik keretrendszert használhatják WordPress-webhelyük előlapjának elkészítéséhez.

Ezért, ha újra szeretné tervezni webhelyét, vagy a semmiből felépíteni, akkor a fej nélküli WordPress-szel ez sokkal egyszerűbb. Nem számít, mennyire változtatja meg webhelye megjelenését, a tartalom ugyanaz marad.

Ha azonban alacsony forgalmú webhelye van, és vállalkozása nem olyan nagy, hogy használnia kell CRMaz idő, a költségek és az energia nem érné meg a váltást.

Többcsatornás kiadó

Kisvállalkozások számára használhat hagyományos WordPress-webhelyet asztali és mobileszközökhöz. Ha azonban nagyobb vállalkozást szeretne, amely több platformra is kiterjedhet, beleértve a közösségi média platformokat, az IoT platformokat stb., akkor előfordulhat, hogy nem tudja megtenni.

A Headless WordPress lehetővé teszi, hogy olyan webhelyet készítsen, amely több csatornán is közzétehető, például közösségi oldalakon, mobilalkalmazásokban, okoseszközökön és olyan virtuális asszisztenseken, mint a Siri vagy az Alexa.

A jó része az, hogy amint végrehajtja a módosításokat a CMS-ben, automatikusan láthatja azokat az összes platformon.

Továbbfejlesztett biztonság

Nem mondjuk, hogy lehetetlen lesz megtalálni és elérni az adatbázist, de garantáljuk, hogy sokkal nehezebb lesz, ha az előtér és a háttér elkülönül. Mivel az előtér független, a hackerek nehezebben közelíthetik meg értékes adatait.

Olvasni:  2,4 GHz vs 5 GHz: melyiket mikor érdemes használni?

Biztonság

Rendben, megtehet néhány dolgot, hogy megakadályozza, hogy az emberek hozzáférjenek az Ön adataihoz és védje meg magát a fenyegetésektől anélkül, hogy fejetlenné válna. A biztonsági előny azonban egy újabb bónusz a fej nélküli beállításban.

A fej nélküli WordPress konfiguráció hátrányai

Ismételten ne felejtsük el, hogy a fej nélküli WordPress nem mindenki számára ideális választás. Nem megoldás, ha ezt a technológiát csak az alkalmazás kedvéért alkalmazzuk.

A WordPress CMS olyan élmény, amely nem igényel kódolást. Ha azonban a fej nélküli WordPressről van szó, ez nem így van. Ha nem érzi magát kényelmesen az olyan front-end programozási nyelvekkel, mint a JavaScript, akkor fel kell vennie valakit, aki meg tudja építeni a fej nélküli részt.

WordPress weboldal

Ezenkívül, ha fej nélküli WordPress-t használ, extra munkaterhelést jelent, mivel egy helyett két rendszerre kell vigyáznia.

Itt láthatja a tíz legjobb helyet, ahol megtalálhatja és szabadúszó fejlesztőket bérelni.

Következtetés

A fej nélküli WordPress egyre népszerűbb a WordPress-t használók körében. De határozottan nem mindenkinek.

Néhány különálló dologban kiváló, és ha hajlandó kísérletezni az új technológiával, akkor ez egy jó kiindulópont. A legtöbb kisvállalkozás és egyéni WordPress-felhasználó számára azonban nem éri meg a beállítást.

Mindazonáltal azoknak a nagyvállalkozásoknak, amelyeknek mobil és asztali platformon egyaránt működő teljes megoldásra van szükségük, mindenképpen fontolóra kell venniük a fej nélküli CMS-be való befektetést.

Új publikációk:

Ajánlott