40 hasznos e-mailes marketingstatisztika minden marketingszakember számára

Ez a blog néhány e-mail-marketing statisztikán megy keresztül, amelyek minden marketingszakember számára hasznosak lesznek.

Az e-mail marketing rendkívül hatékony módszer a leadek és a konverziók megszerzésére. Rendelkezik a legfrissebb e-mail marketing statisztikáival? És egyáltalán van-e helye az e-mail marketingnek a céged költségvetésében?

Az e-mail marketing a gyorsan fejlődő marketingtechnológia és a közösségi média növekvő népszerűsége ellenére továbbra is él és erős. A legfrissebb e-mail marketing statisztikák alapos vizsgálata ugyanerre a következtetésre jutna.

Forrás

Az e-mail marketing nagyszerű módja annak, hogy azonnal felvegye a kapcsolatot a potenciális ügyfelekkel. Ennek a technikának a hatása meglehetősen lenyűgöző, mivel sokkal többre képes, mint egyszerűen üzeneteket küldeni a beérkező levelek mappába.

Az e-mail marketing hatásainak megismeréséhez számos forrás áll rendelkezésre, amelyek többsége elméleti vélemény. Néhányan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy miért érdemes e-mail marketinget alkalmazniuk digitális marketingstratégiáik részeként. Ebben a blogban összeállítottunk egy listát a naprakész, szemléletes e-mail marketing statisztikákról, amelyek segítenek megérteni ennek a módszernek az előnyeit, valamint felgyorsítani meglévő e-mail marketing kampányát.

40 alapos e-mail marketing statisztika, amelyekről tudni kell

Az e-mail marketing az egyik legrégebbi marketing taktika, amely a változó világ ellenére is aktuális maradt. Az e-mail marketing egyszerűsége abban rejlik, hogy lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt a közönséggel.

Ha jelenleg e-mail marketinget használ, akkor ezekkel a számokkal elemezheti, hogyan áll szemben a többi marketinges. Bármit is keres, itt található a legfrissebb és legátfogóbb lista az e-mail marketinggel kapcsolatos statisztikákról.

 1. A Statista szerint az aktív e-mail-felhasználók száma 2024-re várhatóan eléri a 4,4 milliárdot.
 2. A Statista jelentése szerint a digitális leadgeneráló reklámozásra fordított kiadások 2024-ra várhatóan elérik a 3,24 milliárd dollárt.
 3. A marketingszakemberek 89%-a számára az e-mail a legfontosabb médium a leadek generálásához.
 4. A Statista szerint 2022-ben minden nap 333,2 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak. Ez elképesztően sok e-mailt küldenek és fogadnak minden nap.
 5. A B2B marketingszakemberek 48%-ánál az e-mail marketing hatékonyan növelte a konverziókat és az elköteleződést.
 6. A szakértői ajánlások és az iparág-specifikus gondolatvezetők után az e-mail a harmadik leghatékonyabb információforrás a B2B közönség számára.
 7. Azok a fogyasztók, akik e-mailben vásárolnak dolgokat, 138%-kal többet költenek, mint azok, akik nem kapnak e-mailes ajánlatokat.
 8. A 18-24 évesek körülbelül 73%-a nézi meg e-mailjeit a telefonján.
Olvasni:  10 legjobb szövegíró, akitől ihletet meríthet

Forrás

 1. Egy egymilliárd e-mailre kiterjedő felmérés szerint a videós e-mailek átkattintási aránya (CTR) 96%-kal magasabb, mint a nem videós e-maileké.
 2. Az átlagos e-mail konverziós arány 2021-ben a Barilliance szerint 1,22% volt. 100 e-mailben ez valamivel több, mint egy eladás.
 3. Nemcsak az automatizált üdvözlő e-mailek nyitási és kattintási aránya a legmagasabb, hanem a legtöbb eladást is generálják, 3,02%-os rendelési aránnyal.
 4. A Gartner kutatása szerint a marketingesek 47%-a az e-mail marketinget tartja a leghatékonyabb marketingcsatornának, míg 57%-uk a mobil marketinget részesíti előnyben, ezt követi a SEO (54%).
 5. A GetRespsonse szerint az összes e-mail kampány közel 22%-a az elküldést követő első órán belül megnyílik.
 6. Mivel a kommunikáció az online üzletmenet elengedhetetlen eleme, a fogyasztók több mint 72%-a az e-mailt részesíti előnyben elsődleges kommunikációs módszerként.
 7. A millenniumiak 68%-a hangulatjeleket, GIF-eket és matricákat tartalmazó e-maileket küld és fogad.
 8. A Campaign Monitor szerint a „videó” kifejezés használata 19%-kal növeli a megnyitási arányt és 65%-kal a CTR-t, és 26%-kal csökkenti a leiratkozások számát.
 9. A marketingesek 40%-a szerint az e-mailes hírlevelek elengedhetetlenek a B2B tartalommarketing stratégiákhoz.

Forrás

 1. A marketing automatizálást jelenleg a vállalkozások átlagosan 51%-a használja.
 2. Az okostelefon-használók 88%-a a telefonján ellenőrzi a postaládáját.
 3. A B2C cégek e-mailjei és webhelyei az esetek 52%-ában nem mobilbarátak.
 4. A Content Marketing Institute szerint az e-mail marketing szoftver a B2B cégek tartalommarketing-stratégiáinak 85%-ának kritikus összetevője.
 5. A HubSpot szerint a mobilbarát e-mail a második legkedveltebb taktika, amelyet az e-mail marketingesek alkalmaznak teljesítményük fokozására.
 6. A marketingszakemberek 75%-a e-mail marketingstratégiájának ROI-ját kiválónak vagy jónak minősíti.
 7. A marketingszakemberek mindössze 33%-a gondolja úgy, hogy sikeres e-mailes marketingstratégia a cikkekről vagy eladásokról szóló korai értesítések küldése.
 8. Az e-mailek ellenőrzése egy kiegészítő tevékenység. Az emberek ezt tévézés közben (69%), ágyban (57%) és nyaraláskor (57%) teszik.
 9. A felhasználók 10%-a nem szereti az e-mailek személyre szabásának hiányát.
 10. Az e-mail megnyitási aránya a kisállat- és állatszolgáltatások esetében a legnagyobb.
 11. Azok a márkák, amelyek A/B teszteket futtatnak e-mailjeikhez, 48:1 arányú ROI-t generálnak.
 12. A felhasználók 40%-a szeretné, ha az e-mailek kevésbé reklámoznának és informatívabbak lennének.
 13. Az emberek 76%-a használt már legalább egyszer hangulatjeleket az üzleti e-mailekben.
 14. A márkák 23%-a kísérletezett már interaktív elemekkel az e-mailekben, további 32%-uk pedig azt fontolgatja, hogy előbbiek nyomdokaiba lép.
Olvasni:  Legfontosabb előnyök az AI íróeszközök tartalomkészítéshez

Forrás

 1. A szegmentált és személyre szabott e-mailek a bevétel 58%-át segítik elő.
 2. A fogyasztók 40%-a állítja, hogy legalább 50 olvasatlan e-mail van a postaládájában.
 3. Azok a marketingesek, akik e-mailjeikben szegmentálást alkalmaznak, akár 760%-os bevételnövekedést tapasztalnak.
 4. A globális e-mail marketing 2027-re 17,9 milliárd dollárra nő.
 5. A kisvállalkozások 64%-a használja az e-mail marketinget az ügyfelek eléréséhez.
 6. Majdnem minden ötödik e-mail kampány nincs mobilra optimalizálva.
 7. A szakemberek 86%-a az e-mailes kommunikációt részesíti előnyben.
 8. A B2B tartalommarketingben az e-mail marketinget leginkább lead generálására (85%), lead táplálására (78%) és ügyfélmegtartásra (74%) használják.
 9. A személyre szabott e-mailek három oka a megnövelt nyitottsági arány (82%), a jobb CTR (75%) és az ügyfélélmény (58%).

Az e-mailek adatainak megtekintésekor úgy tűnik, hogy nincs nagy eltérés az e-mailek teljesítményében a különböző napokon. A várakozásoknak megfelelően a hétköznapok teljesítenek a legjobban, a hétvégén a legalacsonyabb az elkötelezettségi mutató.

 • Az e-mailek megnyitási aránya hétfőn a legmagasabb (22%).
 • A kedd a legjobb nap a CTR szempontjából (2,4%).
 • Szerdán és kedden a legmagasabb a kattintási nyitási arány (átlagosan 10,8%).
 • A hét folyamán az e-mailekről való leiratkozások aránya közel azonos (0,1%).

A fenti napokra vonatkozó világszintű átlagok szerint ezek a legrosszabbul teljesítő napok az e-mailek küldésére:

 • Szombaton és vasárnap a legalacsonyabb a CTR (2,1%).
 • A CTR szempontjából a legrosszabb nap a péntek, a szombat és a vasárnap.

Bár ezek az információk tudományos szempontból fontosak, gondosan értékelnie kell közönségét, és e-mailben tesztelnie kell, mielőtt egész napokat törölne a kampány ütemezéséből.

Az e-mail marketing sikerességi mutatói

Az egyik legkiválóbb módja annak, hogy felmérje, működik-e e-mail kampánya, ha megnézi a nyitott árfolyamait. Ez a szám azt mutatja, hogy a célközönségedből hányan nyitják meg az általad küldött e-maileket. Ha a tárgysorok visszhangra találnak az olvasók körében, akkor nagyobb lesz a megnyitási arány. Íme néhány példa a Mailchimp e-mail marketing sikerarányára:

 • 28,77%-os nyitottsági aránnyal a kormányzattal kapcsolatos e-mailek vezetik a listát.
 • A második helyen a hobbiszervezetek által küldött e-mailek álltak, 27,74%-os nyitottsággal.
 • A harmadik helyre a vallással kapcsolatos e-mailek kerültek, 27,62%-os nyitottsággal.
 • Az átlagos nyitási arány az összes vizsgált iparágban 21,33% volt.
Olvasni:  Minden, amit a társadalmi ROI méréséről tudni kell

A kattintási arány vizsgálata egy másik módja annak, hogy megtudja, milyen jól teljesítenek az e-mailek. A kattintási arány egy százalék, amely azt jelzi, hogy hány megfelelően kézbesített e-mail kapott legalább egy kattintást. Ez a statisztika azt jelzi, hogy közönsége eléggé relevánsnak tartja-e e-mailjeit ahhoz, hogy rákattintsanak további információkért.

Hogyan lehet növelni az átkattintási arányt

A kampányanyag kattintási aránya egyszerűen arról tájékoztat, hogy hány feliratkozója tartja értékesnek. Hasznos anyagokat kell készítenie előfizetői számára, hogy növelje kattintási arányát. Ezt alkalmanként megteheti úgy, hogy speciális anyagokat céloz meg egy kisebb, szegmentált közönséget. Kísérletezhet különféle linkszövegekkel és tartalomblokkokkal az e-mailekben.

Gyakorlatként kerülje a „kattintson ide” általános kifejezés használatát. Sokan nem kattintanak rá, mert nem biztosak benne, hogy hova viszi őket. Ezenkívül kihagyja azokat a lényeges információkat, amelyeket bizonyos képernyőolvasók igényelnek, például a látássérült olvasók. Egyes felhasználók úgy találták, hogy az ugyanarra az anyagra mutató számos link beépítése egyetlen kampányba jól működik. Ez különösen olyan kampányoknál hasznos, amelyeknek csak egyetlen cselekvésre ösztönzése van.

Miután elolvasta ezeket a lenyűgöző e-mail marketing statisztikákat, jobban meg kell értenie az e-mail marketing jelentőségét, és azt, hogy ez hogyan hat a digitális marketing számos területére. Ma számos e-mail-marketing-tényhez és eszközhöz férhet hozzá, amelyek segítenek kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb stratégiát. Ezért, ha még nem valósított meg e-mail marketing stratégiát internetes vállalkozása számára, itt az ideje megtenni.

Az iparági trendekről és a legjobb gyakorlatokról tanultakat alkalmazhatja következő e-mail-marketing kampányában. Ezeket az információkat felhasználhatja jelenlegi e-mail marketing kampányainak javítására is.

Olvasni:  Hasznos adatmegjelenítési eszközök a WordPress webhelyekhez

Kulcs elvitelek

 • Az e-mail marketing egy fantasztikus technika a potenciális fogyasztókkal való azonnali kapcsolatfelvételhez.
 • Az e-mail marketing rendkívül hatékony módszer a marketingesek számára.
 • Az e-mail marketing nagy hatással van a vállalkozásokra, mivel nem csak tartalmat juttat el az emberek postafiókjába.
 • A marketingesek 89%-a számára az e-mail a leghatékonyabb médium a leadek generálására.
 • 40%-uk szerint az e-mailes hírlevelek a legfontosabb technikák a B2B marketingesek tartalommarketinges tevékenységében.
 • Magasabb megnyitási arányt kap, ha a tárgysorok visszhangra találnak az olvasók körében.

GYIK

1. Mik azok az e-mail marketing statisztikák?

A marketingben a statisztikákat a piaci trendek felfedezésére, valamint a marketingkampányok lehetőségeinek és teljesítményének nyomon követésére és értékelésére használják. A sikeres marketing kulcsa a célközönség pontos azonosítása, majd a hatékony marketingkommunikációs csatornákon és módszerekkel való megszólítása.

2. Lehet pénzt keresni az e-mail marketinggel?

Ha ráveszi az embereket az Ön termékeinek vagy szolgáltatásainak megvásárlására, ez nagyszerű módja annak, hogy e-mailes marketinggel további pénzt termeljen. Ez egy elterjedt technika, amellyel ügyesen vásárlásra ösztönzi vásárlóját.

3. Hatékony lesz az e-mail marketing 2022-ben?

A Statista szerint 2023-ra világszerte 4,4 milliárd e-mail-feliratkozó lesz. És ha ez nem lenne elég az e-mail marketing hatékonyságának bizonyításához, a marketingesek egyre inkább az e-mailt használják marketingeszközként.

4. Milyen hasznos e-mail marketingstatisztikák vannak 2022-re?

Az alábbiakban néhány hasznos e-mail marketing statisztika található 2022-re vonatkozóan.
1. A szegmentált hirdetést használó marketingesek akár 760%-os bevételnövekedést is láthatnak.
2. A marketingszakemberek 35%-a hetente három-öt e-mailt küld ügyfeleinek.
3. 2020-ban a marketingszakemberek 78%-a azt nyilatkozta, hogy növekedést észlelt e-mail-interakcióiban.
4. Ötből négy marketinges inkább nem használja a közösségi médiát, mint az e-mail marketinget.

Új publikációk:

Ajánlott