41 tweetötlet, amely fokozza a Twitter elköteleződését

Úgy gondolja, hogy rendelkezik azzal, ami ahhoz kell, hogy a közösségi médiát viharba ejtse. Szóval csiripelsz, aztán vársz. Eltelik néhány óra. Újra bejelentkezel, hogy lásd a választ és SEMMIT. Elkezdi azon töprengeni, mit kell tennie, hogy megszerezze csipog‘figyelem? Sokan vannak tweet ötletek amelyeket végrehajthat az elkötelezettség szintjének magasra emelése érdekében. Mielőtt azonban továbblépnénk, nézzük meg, mi az a Twitter, és miért fontos közösségi média platform.

A Twitter Mit és Miért

A Twitter egy közösségi média platform, amelyet rövid üzenetek közzétételére használnak, úgynevezett “Tweets”. Regisztrált felhasználóként tweetelheti bejegyzéseit, újra tweetelhet, kedvelheti vagy megjegyzést fűzhet mások tweetjeihez. Itt magánszemélyek és vállalkozások is kapcsolatba léphetnek más hasonló gondolkodású emberekkel. Ideális a vállalkozások számára is, hogy kapcsolatba lépjenek ügyfeleikkel, ami eladáshoz vezet.

Hogyan segít az elköteleződés?

Nos, az elköteleződés nem azt jelenti, hogy egyedül interakciót folytat egy másik személlyel.

 • Az elköteleződés növeli Ön és márkája ismertségét.
 • Segít az iparágon belüli tekintélyének bélyegzésében.
 • Ez az ügyfélkör növekedéséhez vezethet.
 • Az elköteleződés arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy válaszoljanak az Ön tweetjeire. Ez segít megerősíteni a kapcsolatot.
 • Az elkötelezett ügyfél általában az értékesítés és a bevétel növekedését is jelenti.
 • Segít abban is, hogy a vállalkozások visszajelzést kapjanak az ügyfelektől.

Íme néhány adatpont, amelyek bemutatják, miért fontos a Twitter a mai közösségi média korában.

 1. A Statista szerint mintegy 17,5 millió felhasználóval India a Twitter harmadik legnagyobb piaca az USA és Japán után.

Vezető országok a Twitter-felhasználók száma alapján 2021 januárjában

(millióban):Twitter

 1. A Twitter adatai szerint világszerte több mint 500 millió tweetet tesznek közzé naponta.
 1. 50,6%-os penetrációjával a Twitter az 5. legerősebb közösségi média platform. (Ha a Facebookot és a Facebook Messengert egyetlen egységnek tekintjük)
Olvasni:  A SEO varázslat felszabadítása: Ingyenes alternatívák a sikoltozó béka számára, amely győzött ̵...
 1. A Twitter-felhasználók száma Indiában nőtt 74% évről évre (YoY) növekedés a napi aktív használatban (DAU). Ez teszi Indiát a Twitter leggyorsabban növekvő piacává.

Manapság a Twitter fontos forrása a vállalkozásoknak, hogy vásárlói betekintést nyerjenek. Itt a vállalkozás hűséges ügyfeleket nyerhet, ami az eladások növekedéséhez vezethet.

Most pedig térjünk vissza arra, hogyan lehet fokozni az elköteleződésüket a Twitteren. Íme néhány tweet ötlet.

41 dolog Tweetötlet a további elköteleződéshez

 1. A minőségi tartalom számít: A jó tartalom erősíti a márka imázsát. Tartalmának arra kell ösztönöznie közönségét, hogy még többet keressen vissza.
 1. Legyen igaz a bejegyzéseihez: Az őszinte bejegyzések őszinte közönséget vonzanak. Segít a bizalom kialakításában Ön és a márkája iránt.
 2. Egy kép 1000 szónál többet ér: Confused about mit csiripeljek? A látványelemek, az infografikák és az adatok barátok. Tiszták és vonzóak. A megfelelő hashtagekkel együtt új közönséget szerezhetnek.
 3. Mindenki szereti a videókat: Indiában a YouTube az első számú közösségi platform (85,8%-os penetráció). Ez a videók ereje. Valójában a Research Now 14 országban végzett tanulmánya azt mutatja, hogy még a Twitter is szereti a videókat.
 4. Használjon releváns hashtageket: nagyszerűek beszélgetésindító. A releváns hashtagek szintén segítenek elérni a releváns közönséget.
 5. Optimalizálja tweetjeit: A Twitter akár 280 karaktert is engedélyez egy tweetben. De tudtad, hogy a Buddy Media kutatása szerint a 100 karakter alatti tweetek 17%-kal magasabb elköteleződési arányt élveznek?
 6. Mindig legyen valami célja, amikor posztol: legyen szó tweetről vagy bármilyen más közösségi médiában közzétett bejegyzésről, a bejegyzésnek mindig célorientáltnak kell lennie.
 7. Mindig adjon személyesebbé bejegyzését: A legjobb márkakommunikáció az, amely képes ember-ember közötti kapcsolatot kiépíteni. Gondoskodjon arról, hogy minden tweetje személyiség és emberi elem kapcsolódjon, hogy a közönsége kapcsolódhasson hozzájuk.
 1. Hangulatjelek hozzáadása: segítik a tweeteket a közönség számára rokoníthatóvá tenni. Emellett némi színt és kifejezést adnak a tweetjeihez. Segítenek megtörni az egyhangúságot.
 2. Legyen meggyőző a közönséggel: A meggyőző szavak használata cselekvésre késztetheti a közönséget. Legyen meggyőző, ne agresszív vagy durva.
 3. Ügyeljen a hangnemére is: ne a szavakra; győződjön meg arról, hogy az üzenet hangneme szinkronban van a létrehozni kívánt márka arculatával.
 4. Szabványosítsa a márkakommunikációt: A közönség a bejegyzései alapján ítéli meg a márkáját. Fontos, hogy szabványosítsa a kommunikációt a platformok között. Ez legyen a sarokköve annak, hogy mit tweeteljen.
 5. Alapvető értékei rokoníthatóvá teszik Önt: Ez segít a bejegyzések rokonságában. Adjon hozzá egy használható vizuális segédeszközt, amely segít a közönségnek észrevenni.
 6. Adjon hozzá CTA-t (Call To Action), ahol alkalmazható: Az olyan szavak használata, mint például kattintson ide, foglaljon most, lépjen kapcsolatba velünk stb., működik. Segítik a közönséget a szükséges intézkedések megtételében. Ezeknek mindig a végső cél eléréséhez kell vezetniük.
Olvasni:  7 típusú Instagram-bejegyzés, amely fokozza az elköteleződést
 1. Gyorsan válaszoljon másoknak: Egy tweet közzététele önmagában soha nem garantálja a sikert. Fontos, hogy válaszoljon a közönségnek a tweetjeihez fűzött megjegyzéseire is. Vonja be a közönségét, ha szeretné, hogy visszatérjen hozzád.
 2. Kiemelje mások tweetjeit is: Nem kell mindig közzétennie tweetjeit. Tegyük fel, hogy talál egy tweetet, amely rezonál a márkájával; ugyanazt retweetelje. Mások bejegyzéseinek retweetelése javítja a közösségen belüli kötődést. Ez azt jelenti, hogy törődsz mások véleményével is.
 3. Elköteleződés a közönséggel személyes szinten: A Twitter nagyszerű médium a közönség megismerésére. Időnként ossza meg érdeklődését a közönséggel. Ezenkívül kérje meg tőlük a sajátjukat.
 1. Mindig legyen nyitott a közönség visszajelzésére: A visszajelzés bármilyen formában mindig jót tesz bármely vállalkozásnak. Mindig légy nyitott a közönséged meghallgatására – szívesen fogadjuk a pozitív és építő visszajelzéseket.
 2. Ösztönözze a bejegyzésekben való részvételt: Tweet-véleménykutatások, feleletválasztós kérdések, szavazások. Ez ösztönzi a közönség bevonását.
 1. Tegye változatossá posztjait: Tweeteiben vegyen tartsa a témákat. A felkapott témák, inspiráló tweetek, információs tweetek stb. mind frissebbé teszik tweetjeit.
 2. Csiklandozza a közönség vicces csontját is: a mémek, viccek vagy egy vicces eset feldobja a közönség hangulatát. Meghittté tesznek, és megtörik az egyhangúságot.
 1. Az időzítés számít: Maximalizálja elköteleződését egy meghatározott ütemterv szerinti tweettel. Az Analytics segíthet meghatározni a közzététel optimális időpontját. Tartsd magad hozzá. Soha ne késleltesse az időhöz kötött bejegyzést.
 2. Ossza meg influencer történeteit: Ossza meg tapasztalatait egy influencerrel folytatott beszélgetésből. Segít kialakítani a márka tekintélyét egy rést. Ők is nagyszerű beszélgetésindítók. Kövesd befolyásolóidat. Retweetelje a releváns tweetjeit.
 3. Kérdez! A részvétel legegyszerűbb módja: Kérjen visszajelzést, kérjen véleményt, kérjen javaslatot. Kérdezz bármit, ami releváns, és nézd meg, hogy az eljegyzésed is emelkedik.
Olvasni:  Témák: Meta merész lépése a Twitter dominanciájának kihívására
 1. Tweet a munkán túl is: Soha ne korlátozza elköteleződését egyedüli munkára. Még az utazási naplói vagy hobbijai is nagyszerű módot jelenthetnek a közönség bevonására. Oszd meg, amit érdemes megosztani.
 2. Nyissa meg irodáját mindenki számára: Tweetet küldjön az irodában minden eseményről. Ez segít a közönségnek jobban megismerni a márkáját. Egy kis rendezvény, az eredmények ünneplése stb. nagyszerű tweeteket készíthet.
 3. Ossza meg élete tanulságait: Hagyja, hogy a közönség tanuljon a sikereiből és a hibáiból. Tanulmányaidból nagyszerű történet lehet.
 4. Fenntartson néhány örökzöld bejegyzést: Ezek nagyszerű visszalépést jelentenek, ha nincs új megosztása. Az életleckék nagyszerű örökzöld történetet alkotnak. Így tegye a motivációs idézeteket is.
 5. Ünnepelj a közönségeddel: A fesztiválok remek alkalom arra, hogy kapcsolatba lépj a közönséggel. Oszd meg az ünnepségekről, előkészületekről stb. készült képeket, hogy kihasználd az alkalmat.
 6. Idézet a globális vezetőktől: A globális vezetőktől származó idézeteket tartalmazó tweetek mindig rokoníthatók. Ők is egy nagyszerű örökzöld poszt.
 7. A Twitter analytics az Ön barátja: az Analytics segít optimalizálni tweetje teljesítményét. Segíthetnek a közzétételi stratégiák kialakításában.
 8. Legyen a problémamegoldó a közönség számára: megoldásokat tesz közzé egyszerű napi problémákra. Hőssé tehetnek téged a közönség szemében.
 9. Használja újra régi tartalmait: A legsikeresebb tweetjei több szívet is elnyerhetnek.
 10. Használja ki a hashtag eseményeket: Hozza ki a legtöbbet a hashtag eseményekből. A hashtag-események, például az #events, #Sundayfunday, #party stb. szintén segítenek generálni twitter ötletek.
 1. Használja a GYIK-et (Gyakran ismételt kérdések) hasznos tippként: Alakítsa át a GYIK válaszait kvorává stb., például hasznos tippeket és tweetet küldjön róluk. Hasznosak lehetnek a közönség számára.
 2. A megfelelő kapcsolat kérdése: Kövessen hasonló érdeklődésű embereket. Összpontosítson a szakmára az iparágban. Twitter könyvtárak mint a Twello, a Twibes, Twibs stb., segíthet.
 3. Kísérlet: Nincs mindenki számára megfelelő. Kísérletezzen képeivel és bejegyzéseivel. Használjon A/B tesztelést a nyertesek azonosításához.
 4. Hozzon létre egy saját eseményt: válasszon bármilyen érdekes témát. Hozz létre egy hashtag eseményt körülötte, és bátorítsd a közönséged részvételét.
 5. Legyen sebezhető és kérjen segítséget: Az emberek szeretnek segíteni másokon. Ez egy nagyszerű eszköz a közönség elköteleződésére.
 6. Ne legyen túl technikai: Nem mindenki érti a zsargont. Legyen egyszerű és a közönség számára elérhető.
 7. Mindenki szereti az elismerést: Mindig jó megbecsülni a közönség nyilvános segítségét.
Olvasni:  Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni a tartalommarketingben az érdeklődők generálásához

Oda is indulhatsz Peppertype.ai vonzó tweetötletekhez, valamint furcsa egysoros tweetekhez, amelyek fokozzák az elköteleződést a Twitteren.

Összefoglalni

Ha helyesen játszanak, a Twitter, mint bármely más közösségi média, megváltoztathatja a játékot. Elkötelezettséget, odaadást és tervezést igényel. Kérdezze meg hallgatóságát, amikor úgy érzi, elakadt valahol. Játssz keményen, de játssz igazat, és nem fog megállítani.

GYIK

1. Mit jelent a teljes elkötelezettség a Twitteren?

A Twitter összes elköteleződése azt jelenti, hogy a felhasználó hányszor lép interakcióba az Ön tweetjével tweet, retweet, válasz, kedvelések, követések, linkek, kártyák, hashtagek stb. formájában.

2. Mik a benyomások és elköteleződések a Twitteren?

A megjelenítés azt jelenti, hogy egy tweet hányszor jelenik meg a felhasználók számára az idővonalukon vagy a keresési eredményekben, az elköteleződés pedig azon alkalmak teljes száma, ahányszor egy felhasználó interakcióba lép az Ön tweetjeivel egy adott időszakban.

3. Mit tweeteljek az eljegyzéshez?

A tweetelés néhány stratégiája, amelyek növelik az elkötelezettséget:
– Vegyen részt mások tartalmaival
– Legyen rövid és éles tweet
– Vegyen fel hivatkozásokat
– Mindig válaszolj, ha valaki tweetet ír neked
– Értsd meg a csúcsidőt

Új publikációk:

Ajánlott