5 AI alapú automatizálási eszköz marketingesek és kis- és középvállalkozások számára

A márkaépítés és a marketing elengedhetetlen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) sikeréhez. Egy vállalatnak egyedi márkára van szüksége ahhoz, hogy kitűnjön a fogyasztók előtt, eladásokat generáljon és vásárlói hűséget építsen. A márka fejlesztése és fenntartása meglehetősen időigényes lehet, számos hétköznapi feladattal, amelyek elvonják a cégtulajdonosok figyelmét a fő munkájukról. Ezért AI alapú automatizálási eszközök lépj játékba ma.

A marketingszakemberek, akár házon belül dolgoznak egy vállalkozásnál, egy ügynökség részeként vagy önállóan, mindig keresik a módját, hogy csökkentsék azt az időt, amelyet a munka ismétlődő aspektusaira kell fordítaniuk. A marketingfeladatok automatizálása segítheti a kis- és középvállalkozások tulajdonosait és marketingeseit, mivel több időt fordíthatnak ügyfeleik kiszolgálására.

Segíthet abban is, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak marketingstratégiáikkal kapcsolatban, mivel sokkal több adatot elemeznek sokkal rövidebb idő alatt, mint amennyit ők vagy csapataik képesek lennének kezelni. Ez a cikk a mesterséges intelligencia (AI) automatizálását tárgyalja a marketingben, valamint az Ön számára elérhető eszközök típusait.

Hogyan működik az AI automatizálás a marketingben?

A különféle marketingfunkciókat automatizálni képes technológia évek óta létezik. A mesterséges intelligencia legújabb fejlesztései azonban lehetőségek széles skáláját kínálják. Az új automatizálási eszközök AI és gépi tanulási algoritmusok ismétlődő feladatok kezelésére, amelyek a postai címkék nyomtatásától az alapvető vásárlói kérdések kezeléséig terjedhetnek. Egyes mesterséges intelligencia-szoftverek sokkal többre képesek, például az adatok elemzésével a meglévő marketingstratégiák értékeléséhez és változtatások ajánlásához.

Olvasni:  Denver SEO Marketing Ügynökség: Útmutató SEO menedzserek számára

A legtöbb AI-eszköz, amely segíthet a marketingben, három kategóriába sorolható: prediktív, generatívvagy társalgási AI.

 • Prediktív mesterséges intelligencia: Ez a fajta mesterséges intelligencia előzményadatokat használ a jövőbeli események kategorizálására vagy előrejelzésére. Például egy prediktív mesterséges intelligencia eszköz megvizsgálhatja a vállalat korábbi marketingtevékenységeinek teljesítményére vonatkozó adatokat, összehasonlíthatja ezeket a jelenlegi piaci adatokkal, és változtatásokat javasolhat a vállalat marketingstratégiájában.
 • Generatív mesterséges intelligencia: Ez a fajta mesterséges intelligencia hatalmas mennyiségű tartalmat, különösen szöveget és képeket elemez, és ezeket az információkat új tartalom létrehozására használja fel. Az olyan eszközök, mint a ChatGPT, szöveget hoznak létre a felhasználó által beküldött üzenetek alapján. A Midjourney és más AI művészeti eszközök hasonló funkciót látnak el a vizuális képek esetében. Más eszközökkel videotartalmat vagy zenét hozhatnak létre.
 • Társalgó mesterséges intelligencia: Ez technikailag a generatív AI egy részhalmaza. A társalgási AI-rendszer a természetes nyelvi feldolgozásként és a természetes nyelvi megértésként ismert technológiákat használja az emberi felhasználókkal való közvetlen kommunikációhoz. A kizárólag generatív mesterséges intelligenciára támaszkodó chatbot bizonyos típusú válaszokra vagy témákra korlátozódhat. A beszélgetős mesterséges intelligencia chatbot közel sem annyira korlátozott, és sokkal szélesebb válaszokat kínál.

Az alábbiakban csak néhányat sorolunk fel a sokféle mesterséges intelligencia alapú automatizálási eszköz közül, amelyek segíthetnek a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak és marketingeseinek a különféle marketingfeladatok automatizálásában:

1. Márkaépítési segítség

A mesterséges intelligencia technológia közelmúltbeli fejlődését övező nyilvánosság nagy része olyan kreatív feladatokat végző eszközöket érint, mint a szöveg vagy a képek létrehozása. A mesterséges intelligencia nem képes megkettőzni az emberek kreativitási képességét. Legalábbis még nem – de hasznos lehet az ötletelésben és az ötletek megjelenítésében.

Olvasni:  Hogyan használjuk a GTmetrixet a WordPress-en, és javítsuk a munkáját...

Némi áttekintéssel és szerkesztéssel felhasználhatja a generatív AI-eszközök termékeit a marketingtervben. Kísérletezhet a promptokkal, hogy szöveget generáljon marketingtervekhez, vásárlói e-mailekhez és egyéb írásos munkákhoz. Ezenkívül használhat olyan eszközöket, mint pl AI logó készítő logók és egyéb tervek létrehozásához.

Ingyenesen kipróbálhat néhány AI-eszközt logó készítéséhez.

2. Automatizált szerkesztés val vel AI alapú automatizálási eszközök

A szövegek, képek és egyéb művek létrehozása mellett egyes generatív AI-alkalmazások szerkeszthetik vagy javíthatják a meglévő műveket. Az AI-t számos feladathoz használhatja, például:

 • Javaslatok szerkesztésére a dokumentumokon;
 • Fényképek javítása; vagy
 • Zaj vagy torzítás eltávolítása audio- vagy videofájlokból.

3. Ügyfélszolgálat automatizálása

Ha az ügyfélszolgálati csapata jelentős időt tölt egyszerű kérdések megválaszolásával, egy chatbot felszabadíthatja őket, hogy megbirkózzanak a magasabb szintű segítséget igénylő ügyfelek problémáival.

Ahogy fentebb tárgyaltuk, a chatbotok a meglehetősen egyszerűtől a meglehetősen bonyolultig változhatnak. A legegyszerűbb chatbotok generatív mesterséges intelligencia segítségével választ adnak az ügyfelek kérdéseire egy szabályrendszer vagy egy döntési fa alapján.

A kifinomultabb chatbotok beszélgetős mesterséges intelligencia segítségével szélesebb körű kérdésekben lépnek kapcsolatba az ügyfelekkel. Létrehozhat egy olyan rendszert, amely az ügyfelek megkereséseit az emberi képviselőkhöz irányítja, ha a chatbot nincs felszerelve a segítségnyújtásra.

A chatbot kommunikálhat az ügyfelekkel szöveges üzenetküldéssel, közvetlen üzenetküldéssel egy közösségi média platformon vagy egy dedikált rendszeren keresztül az Ön webhelyén.

Egyes chatbotok, más néven „hangrobotok”, hangfelismerő és hanggeneráló szoftvert használnak az ügyfelekkel való telefonos vagy videokonferencia-szoftveren keresztüli kommunikációhoz.

4. Automatizált tájékoztatási stratégiák

Az AI segíthet a KKV-tulajdonosoknak és marketingszakembereknek marketingstratégiák kidolgozásában és marketingtervek kezelésében. Ezen eszközök közül sok a prediktív mesterséges intelligencia segítségével tesz ajánlásokat a vállalat, a versenytársak és mások múltbeli teljesítménye alapján.

Olvasni:  8 tipp az online hírnévkezeléshez a blogodhoz

Meg tudják határozni a legjobb módszert az új ügyfelek vonzására és a meglévők elégedettségének fenntartására. Példák az AI automatizálás előnyeit élvező feladatokra:

 • Közönségkutatás: A mesterséges intelligencia szoftvereszközei adatokat gyűjthetnek a közösségi médiából, keresőmotorokból és más forrásokból, hogy megtudják, ki keresi az Ön termékeit vagy szolgáltatásait, így értékes információkat nyújtanak a potenciális ügyfelekről.
 • Kulcsszókutatás: Az emberek által használt keresőkifejezések típusainak elemzésével az AI célzott kulcsszavakat adhat a tartalommarketingben és a keresőoptimalizálásban (SEO).
 • Lead-pontozás: Nem minden lead egyforma. Egyes potenciális ügyfelek sokkal nagyobb valószínűséggel válnak ügyfelekké, mint mások. A trükk mindig is az volt, hogy meghatározzák, kik a legerősebb vezetők. A mesterséges intelligencia hatalmas mennyiségű fogyasztói adatot tud elemezni, hogy segítsen kidolgozni egy lead-pontozási modellt, majd gyorsan alkalmazza ezt a modellt, amint új érdeklődők érkeznek.
 • Személyre szabott kampányok: A fogyasztók nagyobb valószínűséggel reagálnak azokra a megkeresésekre, amelyek konkrét aggályaikra választanak. A KKV-tulajdonosoknak és marketingszakembereknek ritkán van idejük vagy erőforrásuk arra, hogy személyre szabott tájékoztatást hozzanak létre minden fogyasztó számára. A mesterséges intelligencia segíthet az ügyfelek egyéni adatainak elemzésével és testreszabott tájékoztatási kampányok létrehozásával e-mail, közösségi média vagy egyéb marketingcsatornák segítségével.
 • CRM: A vállalkozások különféle célokra támaszkodnak ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) rendszerekre. A mesterséges intelligencia segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy a CRM-adatokat kihasználva még több értéket teremtsenek, például az ügyfelekkel való kommunikáció javításával vagy a kielégítetlen ügyféligények azonosításával.

5. Automatizált elemzés és optimalizálás AI alapú automatizálási szoftverrel

Az AI segítségével optimalizálhatja általános marketingstratégiáját azáltal, hogy elemzi, hogyan teljesítenek a különböző marketingcsatornái. Teljesítményadatokkal szolgálhat, és javaslatokat tehet az erőforrások elosztására vonatkozóan.

Olvasni:  19 elkerülendő bloghiba (és hogyan javítható)

A legkifinomultabb AI-optimalizáló eszközök akár önállóan is dönthetnek az erőforrások elosztásáról, az Ön paraméterei alapján. Például egy mesterséges intelligencia rendszer megvizsgálhatja a hirdetési kiadásaiból származó megtérülést, és kiigazíthatja, például:

 • hirdetések mozgatása különböző időpontokra vagy helyekre; vagy
 • A ráfordított összeg növelése vagy csökkentése.

Minden kis- és középvállalkozás-tulajdonosnak szüksége van marketingstratégiára, de a legtöbb ember valószínűleg nem az, hogy a marketing és a márkaépítés apróságaira fordítson sok órát. Az AI-alapú automatizálási eszközök segíthetnek nekik a vállalkozásuk működtetésére és bővítésére összpontosítani.

A marketingesek talán nem bánják, ha az apró részletekkel foglalkoznak. Minél inkább automatizálni tudják ezeket a folyamatokat, annál több időt fordíthatnak a marketing kreatív és intuitív aspektusaira, amelyeket a számítógépek nem tudnak kezelni.

A mesterséges intelligencia automatizálásával mind a kis- és középvállalkozások tulajdonosai, mind a marketingesek nem csak az ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatásokat javíthatják, hanem saját munkájukkal való elégedettségüket is növelhetik.

Minden vállalkozásnak vagy márkának egyedi marketingigényei vannak. A legjobb mesterséges intelligencia automatizálási stratégiák is egyediek lesznek minden egyes vállalkozás vagy márka esetében. A mesterséges intelligencia automatizálási szakértője segíthet a kis- és középvállalkozások tulajdonosainak és marketingszakembereinek eldönteni, hogyan tudják a leghatékonyabban racionalizálni marketingstratégiájukat.

Milyen AI-alapú automatizálási eszközöket használ ma? Szeretnék többet hallani az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott