5 csodálatos tartalomírási hack új ügyfelek szerzése érdekében

Tartalomjegyzék

  • Örökzöld tartalomírási tippek kezdőknek és tapasztalt szakembereknek

1. Vírustartalom ötlete

2. Írjon megosztásra érdemes, kattintható címeket

3. Győződjön meg arról, hogy a cselekvésre ösztönző (CTA) gombok a helyükön vannak

4. Írjon jól kutatott tartalmat

5. Legyen naprakész a legújabb trendekkel

  • 5 tartalomírási tipp kezdőknek
  • Elvitelre
  • Következtetés
  • GYIK

Lehet, hogy nagyszerű író vagy, de kihívást jelenthet látogatók megszerzése a legjobb tartalommarketing erőfeszítései ellenére. Ne aggódj, nem vagy egyedül. A legtöbb blogger és cikkíró még nem tökéletesítette az ügyfelek tartalommarketing révén történő megnyerésének művészetét.

Íme, arra törekszünk, hogy megmutassunk 5 csodálatosat tartalomírási hackek amelyek segítségével új ügyfeleket találhat, és hihetetlen szintre növelheti a keresési forgalmat. Ez a blog segít abban, hogy több fogyasztót vonzzon, növelje e-mail-listáját, és visszatérjen webhelyére. Ezek tartalomírási tippek és praktikus SEO tartalomírási tippek a legjobb segítségedre lesz.

Örökzöld tartalomírási tippek kezdőknek és tapasztalt szakembereknek

1. Gondolja át a vírustartalmat

Nem minden ötlet terjed el, a trükk abban rejlik, hogy releváns tartalmat írunk, amely nagyon hasznos, és azonnali kíváncsiságot és érdeklődést vált ki. A legjobb tartalomírási hackek közé tartozik olyan tartalom írása, amely érzelmeket, például nevetést, félelmet, haragot, fájdalmat és örömöt vált ki. Az ilyen kirobbanó tartalmakat alapértelmezés szerint szinte mindig megosztják, és ez segít olvasói körének bővítésében.

Már nem elegendő a Google keresőparamétereinek teljesítése; manapság olyan érzelmi vonzerővel rendelkező tartalomra van szükség, amely arra készteti az olvasókat, hogy osszák meg barátaikkal. Érdemes időt szánni az ötletelésre, ami elősegíti a tartalom terjedését. Készítsen felkapott tartalomötleteket, amelyek viccesek, elgondolkodtatóak, kissé ellentmondásosak, és adjon hozzá figyelemfelkeltő képeket és videókat a tartalomhoz.

Olvasni:  Gyakori vendégblogolási hibák, amelyeket el kell kerülni

2. Írj megosztásra érdemes, kattintható címeket

Amint azt korábban említettük, egy fülbemászó címsor 50%-os sikert biztosít a tartalommarketing erőfeszítései számára. Egy jól kidolgozott címsor köteles megragadni a közönség figyelmét, ezért a tervezettnél tovább koncentráljon a címsorra. Ne feledje, hogy alig van 8-10 másodperce arra, hogy felkeltse a felhasználó figyelmét.

Forrás

Az értékes tartalomírási tippek közé tartozik a címsorok írása, amelyek azonnali megosztásra késztetik az embereket. A főcímnek elég érdekesnek kell lennie ahhoz, hogy az olvasót tovább olvassa, a következő mondatnak pedig elég meggyőzőnek kell lennie ahhoz, hogy az olvasás folytatására késztesse őket. Minden olyan tartalom, amely felkelti a kíváncsiságot az olvasóban, biztosan többször megosztani fog.

3. Győződjön meg arról, hogy a cselekvésre ösztönző gombok (CTA-k) a helyükön vannak

Ügyeljen arra, hogy olyan szavakat válasszon, amelyek azonnali cselekvésre ösztönzik olvasóit. A tartalomírási feltörések közé tartozik az olyan CTA-k használata, mint a „Hívjon most”, „Kattintson ide”, „Nézze meg, hogyan” stb. A megfelelő CTA-k nélküli tartalom szinte haszontalan. A CTA-k elengedhetetlen részét képezik tartalommarketing erőfeszítéseinek; ezért gondoskodnia kell arról, hogy minden cikkben, blogban vagy példányban szerepeljenek. Tesztelje CTA-jait, és meg fog lepődni, amikor megtudja, milyen egyszerű a konverziós arány növelése a hatékony CTA gombokkal. Érdemes megjegyezni, hogy ha az olvasók nem kattintanak az Ön műveletgombjára, akkor valószínűbb, hogy azonnal távoznak, ami hozzájárul a visszafordulási arányhoz.

Forrás

A CTA-t stratégiailag kell elhelyezni, színesen vonzónak kell lennie, és azonnali kattintásra kell ösztönöznie a felhasználókat. Könnyen lefuttatható egy A/B teszt, amely megmutatja, mennyire hatékony a CTA. A cselekvésre ösztönzés egy gyengéd bökkenő, amely arra ösztönzi olvasóit, hogy mit kell tenniük a következő lépésekkel. A jobb CTA-k mindig hozzájárulnak a jobb konverziós arányhoz, így olvasói fizetős ügyfelek lesznek.

Olvasni:  Hogyan készítsünk hatékony e-kereskedelmi tartalommarketing tervet új vállalkozása számára

4. Írjon jól kutatott tartalmat

Az egyik legjobb tartalomírási tipp, amit bárki adhat, az, hogy jól kutatott cikkeket írjon. Nem csak az Ön olvasói, még a Google is szereti a hosszú, informatív cikkeket megfelelő kulcsszavakkal, amelyek a pók vagy lánctalpas észleli. Érdemes odafigyelni a részletekre, ami egy jól kutatott témában tükröződik, amely hosszú formájú tartalomként is bemutatható. Nemcsak javítja a keresőmotorok helyezéseit, hanem vonzóvá és megoszthatóvá is teszi a tartalmat.

A hosszú formátumú tartalom segít a márka tekintélyének építésében, és további linkek megszerzésében. A Marketing Experiments SEO tartalommarketing-tippjei szerint a jól feltárt, hosszú formátumú tartalom 30%-kal magasabb konverziót eredményez, mint a rövidebb formájú rokonaié.

Forrás

A legjobb tartalommarketing-tippek közül néhány megmondja, mennyire fontos egy széles témát kiválasztani, és mélyrehatóan belemerülni rajta. Érdemes megfontolni néhány kiváló SEO tartalomírási tippet is, amelyek azt állítják, hogy hosszú farkú kulcsszavakat kell használni a hosszú formátumú tartalomban. Felesleges megemlíteni, mennyire fontos, hogy videókat, képeket, grafikákat és diavetítéseket adjon a tartalomhoz, hogy érdekesebbé tegye azt.

5. Legyen naprakész a legújabb trendekkel

Legyen Ön az első, aki megosztja a legújabb eseményeket olvasóival. Legyen szó új termék bevezetéséről vagy a Google frissítéséről egy nemrégiben frissített új paraméterrel kapcsolatban, ügyeljen arra, hogy tájékozott legyen, és ossza meg tudását felhasználóival, akik értékelni fogják az Ön által megosztott információkat. Tartalmának egyedinek, informatívnak és hasznosnak kell lennie, és arra kell késztetnie olvasóit, hogy lelkesen várják a következő bejegyzést. Lehetőség van ügyfelei érdeklődésének felkeltésére, ha tartalmain keresztül megosztja a legújabb trendeket.

5 tartalomírási tipp kezdőknek

1. Érezd a közönség pulzusát

Semmi sem lehet olyan fontos, mint a közönség megismerése a csatlakozás előtt. Meg kell értened, mire van szükségük, és ezt a tartalmaddal kell biztosítani. Tanulja meg, hogyan azonosíthatja célközönségét, és hogy hasznot húznak-e a tartalomból.

Olvasni:  8 tartalomírási szolgáltatás, amelyek ár-érték arányt érnek el

2. Végezzen elegendő kulcsszókutatást

Az egyik legjobb SEO tartalomírási tipp, amit kaphat, a kulcsszavak kutatása. Bőségesen meg kell szórnia a kulcsszavakat a tartalomban, de mindig ne feledje, hogy a kulcsszavak túltöltése tabu.

3. Csak a lényeges információkat ossza meg

Koncentrálj a minőségre a mennyiség helyett. Mutassa be a minden fontos információt az elején, mert nincs több másodperce arra, hogy felkeltse a felhasználók figyelmét. Az emberek mindig értékes információk után kutatnak, és mindenkihez fordulnak, aki ilyen tartalmat oszt meg.

4. Ne hagyja figyelmen kívül az érzelmi szöget

Bár a tartalomnak tájékoztató jellegűnek kell lennie, ugyanolyan fontos, hogy visszhangra találjon olvasói körében. Ha olyan személyes hatást adunk hozzá, amely befolyásolja az emberek érzelmeit, akkor kedvezően reagálnak rájuk.

5. Legyen rövid és egyszerű

A mondataid legyenek rövidek és élesek. Az olvashatóság alapvető tényező, amelyet a legtöbb író nem tart szem előtt a tartalom írása során. Kerülje a zsargont és az összetett szótári szavakat. Győződjön meg arról, hogy a tartalom megfelel a Flesch-Kincaid olvashatósági teszt.

Kulcs elvitelek

  • Minden azon múlik, hogy a tartalom mennyire kiemelkedik az internet útvesztőjében.
  • Legyen a lehető legkülönbözőbb, hogy kiemelkedjen a versenytársak közül, és ezt csak úgy érheti el, ha lenyűgöző, minőségi tartalmat ír.
  • Ugyanilyen fontos, hogy figyeljen a cselekvésre ösztönzésére. Ne feledje, hogy a CTA-nak nem az a célja, hogy azonnali vásárlásra ösztönözze a felhasználót; csak arra készteti őket, hogy megosszák az információkat barátaikkal és családjukkal.

Következtetés

A legtöbb tartalommarketing-szakember előtt álló kihívás abban rejlik, hogy elegendő forgalmat generáljon új ügyfelek keresése során. Noha a szájról szájra történő hivatkozások továbbra is működnek, a tartalom optimalizálása a legjobb SEO-gyakorlatok alkalmazásával kulcsfontosságú. Mielőtt azonban optimalizálná a tartalmat, összpontosítson vonzó tartalom létrehozására.

GYIK

1. Hogyan vonzhatok be több ügyfelet a tartalom használatával?

A legjobb tartalomírási hackek közé tartozik, hogy megkönnyítse olvasóinak a tartalom közötti navigálást. Az egyik legjobb tartalomírási tipp a felhasználók számára releváns tartalom írása. Hozzon létre vonzó tartalmat, használjon megfelelő kulcsszavakat, és kövesse az egyéb bevált SEO gyakorlatokat. Ne feledje, hogy a tartalomnak elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy olvasói megoszthassák barátaikkal.

Olvasni:  Minden, amit a webfordításról tudnia kell

2. Hogyan írhatok vonzó tartalmat?

A kezdőknek szóló tartalomírási tippek egyike egy fülbemászó címsor írása, amely a feladat több mint felét elvégzi. Ez a főcím az, ami mindent megváltoztat, és azonnal felhívja a figyelmet. Kutasd alaposan a témát, mielőtt belevágnál az írásba. Találd meg a célt, és az eszközök mindig követni fogják. Írjon határozott hangon, amely könnyen felismerhető. Győződjön meg arról, hogy tartalma optimalizálva van, mielőtt közzéteszi. Az is fontos, hogy szerkesztse a tartalmat, mielőtt azt a felhasználók látnák.

3. Hogyan vonzhatom magamhoz a célközönségem?

A célközönség megtalálása az egyik olyan tartalomírási hack, amelyet nem hagyhatsz figyelmen kívül. A célközönség azonosítása egyszerű, ha ismeri a felhasználó személyét. Tekintse meg, hogy közönsége mely közösségimédia-csatornákon lóg, és célozza meg ezeket a platformokat. Egyéb cikkírási tippek ide tartozik az ügyfelek gondolkodásra késztetése azáltal, hogy releváns kérdéseket tesz fel nekik. Az is alapvető fontosságú, hogy méretezze meg a közönségét és azt a földrajzi helyet, amelyhez tartoznak.

4. Van valami mód arra, hogy olvashatóbbá tegyem a tartalmamat?

A bevezetőnek élesnek és lényegre törőnek kell lennie, hogy megragadja az olvasók figyelmét és folytassa az olvasást. Győződjön meg arról, hogy a célközönség számára releváns tartalmat ír. Tartalmának lebilincselőnek kell lennie, és határozott hangot kell adnia a márka megkülönböztetéséhez. Érdemes hozzáértő tartalmat írni, amely gazdagítja az olvasókat. Mindig készítsen egy vázlatot, mielőtt írni kezd.

5. Hogyan írjak sikeres tartalmat?

A trükk abban rejlik, hogy tartalmat írunk egy szűk közönség számára. Az írás általában soha nem működik, és kulcsfontosságú, hogy megértsük a felhasználó személyét, mielőtt megpróbálnánk írni. Az ilyen konkrét tartalom megírása biztosítja, hogy az elérje a célközönséget, ami jobb konverziókat eredményez.

Új publikációk:

Ajánlott