5 dolog, amit anyukádnak meg kellett volna tanítania a tartalomírásról

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Öt anya által ihletett lecke a tartalomírásról
  1. Értse meg közönségét
  2. A tartalom kontextusa kulcsfontosságú
  3. A tartalom létrehozása előtt tájékozódjon
  4. A tartalomnak előnyösnek kell lennie a vállalat számára
  5. A tartalom bemutatása kulcsfontosságú
 • Életleckék, amelyeket édesanyánktól tanulunk
 • A vég felé
 • GYIK

Forrás

A tartalomírás olyan munka, amelyre világszerte nagy a kereslet. Manapság a cikkíró szektor virágzik. A tartalomírás piaca növekszik, köszönhetően az internetnek és az összes digitális kis és nagy szervezetnek. A kiváló minőségű tartalomírás felbecsülhetetlen értékű eszköz a márkák és ügyfeleik összekapcsolására. A tartalom növeli a közönség részvételét és megtartását. Az ügyfelek továbbra is vissza fognak térni, ha arra ösztönzi őket, hogy vegyenek részt az Ön márkájában, és hasznos információkkal látja el őket.

A SEO területén a tartalomírás viszonylag új gyakorlat. A digitális marketinget manapság használó emberek többsége tartalomszerzést használ webhelye és blogja népszerűsítésére. A tartalomkészítés segíti a felhasználókat a hasznos információk megszerzésében, miközben növeli a webhely forgalmát. A visszamutató linkek a webhelye keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek kiegészítői. Magas minőségű tartalom írásával javíthatja webhelye láthatóságát. A SEO webhely értékelése segít a megfelelő tartalomkészítési utasítások beszerzésében.

Az anya több olyan alapelvet nevel a gyerekekben, amelyek arra ösztönzik őket, hogy jó tartalomíróvá váljanak. Ahogy öregszünk, tisztelnünk kell tanításait és példáit.

Íme öt anya által ihletett lecke a tartalomírásról, amelyeket tudnod kell:

1. Értsd meg a közönségedet, ahogy egy anya megérti gyermeke szükségleteit

Forrás

Amikor tartalomírási leckéket vesz az édesanyjától, mindenekelőtt arra kell összpontosítania, hogy megértse a közönsége igényeit, ahogyan édesanyja is. Az anyukák megtanítják gyermekeiket azokra az információkra, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy túléljenek ebben a világban. Hasonlóképpen, a tartalomírás célja, hogy hasznos információkkal szolgáljon közönségének, hogy több leadet és bevételt generálhasson. A legjobb módja annak, hogy ügyfelei továbbra is úgy térjenek vissza Önhöz, ahogyan Ön a baj első látására visszaszaladt édesanyjához, ha megadja nekik a keresett válaszokat. Találja ki, mi a célközönsége, és összpontosítson az ő kiszolgálására. Ez hűséges ügyfélbázist épít ki. Ehhez azonban meg kell értenie ügyfele igényeit, ezt megteheti ügyfélkörének kutatásával.

Olvasni:  A Nothing Phone (1) nem jelenik meg az Egyesült Államokban és Kanadában

Egy másik okos tartalomírási lecke, amelyet édesanyjától tanulhat, a SEO használata. Hogyan, kérdezed? A keresőoptimalizálás hasonló azokhoz a szabályokhoz vagy tanácsokhoz, amelyeket édesanyja adott neked, amikor felnőttél. Kövesse az olyan SEO-taktikákat, mint az evangéliumok. Tartson meg néhány hasznos SEO tartalomírási tippet, mint például a backlinkek és a kulcsszavak használata, és készen is van. Mindazonáltal az egyik legfontosabb tartalomírási tipp, amelyet észben kell tartania, hogy a tartalommal való elkötelezettség fokozása hiábavaló lesz, hacsak az Ön által készített tartalom nem olyan, amit ügyfelei megértenek.

2. Dolgozz okosabban, ne keményebben; hasznosítsd újra a tartalmat, ahogy anyád újrahasznosította a maradékokat

Szidott valaha az édesanyád, amiért szövegkörnyezetből kiragadva ismételgetsz dolgokat? Nos, gondolj erre úgy, hogy anyukád mindig azt mondta neked, hogy ne emelj ki szavakat vagy mondatokat a ház vendégei előtti beszélgetés kontextusából. Amikor olvasunk egy részt, legyen szó levélből, regényből vagy más írott szövegből, vagy akár szóban elmondott szövegből, meg kell értenünk, mit mond a szövegkörnyezet, ami nagyon fontos vagy legfontosabb, vagyis a konkrét szövegkörnyezetben. körülmények között, a félreértelmezés elkerülése érdekében. Ahhoz, hogy megragadja és megtartsa a közönség figyelmét a mai, mindig összekapcsolt, több eszközt tartalmazó környezetben, a tartalomnak kontextus szempontjából relevánsnak kell lennie. Tedd láthatóvá magad, amikor és ahol a közönséged információt keres. Tegye kereshetővé és felfedezhetővé adatait több platformon, beleértve a mobilt és a hangot is. Győződjön meg arról, hogy a tartalom vizuálisan és szövegesen is megfelel a platformnak.

Az anyukák a világ minden tájáról mindig is nagy erővel bírták az előző esti vacsoramaradékot varázslatos ebéddé varázsolni. Ezért, ha átveszi édesanyja tartalomírási tippjeit, próbálja meg úgy létrehozni a tartalmat, hogy az számos eszközön megtekinthető legyen. Ami a tartalmat illeti, nincs olyan, hogy mindenki számára egyforma megközelítés. Alkalmazhat tartalomírási leckéket: Minden platformhoz hozza létre a tartalom különböző verzióit. Ez a stratégia biztosítja, hogy adatai mindig naprakészek legyenek. A tartalom különböző formáit kell használni. Maximalizálja közönsége méretét és azt a képességét, hogy szabadidőben olvassák tartalmait.

3. Senki sem született tökéletesnek, sem az anyukád, sem a tartalomírási készségeid biztosan nem

Íme a legalapvetőbb tartalomírási tipp, amelyet szem előtt kell tartania; az iskolai munkához hasonlóan gyakorlást igényel, hogy folyamatosan jó minőségű tartalmat készítsünk. Anyukád kezdettől fogva nem volt tökéletes anyaként, ő is küzdött. De kitartott mellette, nap mint nap. Hasonlóképpen, rendszeresen kell írnia és meg kell jelennie az oldalon. Emellett a kiváló minőségű szépirodalmi és ismeretterjesztő irodalom változatos skálájának olvasása javítja az írást. A fikció különösen a karakterekre és a cselekmény felépítésére tanít meg. Valamint a szépirodalom segíti az írói kifejezésmód fejlődését.

Olvasni:  Használhatunk Pythont sikeres MVP létrehozására?

Használható tartalomírási leckék:

 • Kezdje a lehetséges tartalmi témák listájának összeállításával. Mielőtt elkezdené, fejezze be a házi feladatot és a vázlatot. Elősegíti a tartalom fejlesztését. A BRAVO módszerek öt lépését követve jobb ötleteket kaphatunk a tartalomról. Ötletözzön az ötleteken, hagyja pihenni az agyát, értékelje és válasszon ötleteket, tekintse át és értékelje az ötleteket, és vázolja fel az ötleteket.
 • Használja ki a szerkesztői rovatot. Tervezze meg nagy és heti tartalommal kapcsolatos erőfeszítéseit, ahelyett, hogy egész estét húzna, mielőtt a nagy tartalommal kapcsolatos kezdeményezései esedékesek lesznek.
 • Mindenkinek szokássá kell tennie, hogy naponta olvas valamit. Tedd ezt rendszeresen megtenni.

4. A tartalomnak előnyösnek kell lennie a vállalat számára, mint ahogy édesanyja hozzájárulása előnyös volt a családja számára

Forrás

Nem számít, mit csinál az édesanyád, milyen lépéseket tesz, mindig a családod érdekeit tartja szem előtt. Tehát az egyik cikkírási tipp, amelyet édesanyjától tanulhat, győződjön meg arról, hogy az Ön által készített tartalom előnyös a vállalat egésze számára. Tanulva az anyáktól, próbálj tartalmaidon keresztül értéket nyújtani a közönségednek, több bizalmat kapsz tőlük. Ahelyett, hogy csalódottá válnának és távoznának, felkereshetik webhelyét, követhetik a közösségi médiában, vagy akár feliratkozhatnak az e-mail listára. Ezen taktikák mindegyike megtartja Önt az emberek elméjében, anélkül, hogy úgy érezné, mintha el akarna adni nekik valamit.

Értéknövelt tartalomnak minősül minden olyan egyedi, eredeti vagy exkluzív tartalom vagy információ, amelyet közönsége máshol nem szerezhet be. A videóanyagok, az esettanulmányok, a kutatási jelentések, a fehér könyvek, a promóciós ajánlatok, az oktatóanyagok és a blogbejegyzések mind példák az értéknövelt tartalomra.

Jelentkezhet tartalomírás leckékre:

 • Biztosítsa a szükséges erőforrásokat (embereket és pénzt) a tartalom létrehozásához, optimalizálásához és terjesztéséhez. Időt és erőfeszítést igényel a kiváló minőségű anyagok előállítása.
 • Mérje meg tartalommarketingje sikerét. Mutassa be az igazgatótanácsnak, hogy tartalommarketingje előnyös a vállalat számára. Tartalmazzon nyomon követhető cselekvésre ösztönzést, amely releváns a közönség számára.
Olvasni:  5 feliratkozási űrlapsablon, amelyek jól alakítanak

5. A tartalom bemutatása kulcsfontosságú, mint ahogy az anya az étel bemutatása volt

Az anyáktól származó tanulságok értékes áruk, akárcsak az ételeik. Édesanyád nem csak főzött neked, hanem mindent megtett azért, hogy a lehető legjobb módon mutassa be neked az ételt. Édesanyád megértette a jó előadás vonzerejét.

Forrás

Bármely prezentáció nagymértékben függ a tartalomtól. Mielőtt elkezdené a harangok és sípok hozzáadását, győződjön meg arról, hogy az anyag pontos, tényszerű és jól rendszerezett. Ideális esetben a prezentáció előtt teljes mértékben megértené a témáját, de mindannyian tudjuk, hogy ez nem mindig történik meg.

Jelentkezhet tartalomírás leckékre:

 • Formázza a tartalmat úgy, hogy felkeltse az olvasók érdeklődését, és folyamatosan olvassa őket. Ha a tartalom egy nagy szövegtömb vagy egy apró betűtípussal rendelkezik, senki sem fogja elolvasni. Körvonalak és félkövér információk. Béreljen másolásszerkesztőt a munkája lektorálásához.
 • A tartalom javításához új szemre lesz szüksége. Ahhoz, hogy valódi személynek tűnjön, gondosan válassza ki a szavait. A tanulmányok szerint 8. osztályos olvasóközönségnek kell írnia, és rövidebb szavakat kell használnia, amelyek fenntartják a darab értelmét.

Tanulmányok az anyáktól

Az anyáktól kapott tanulságok olyan erényeket csepegtenek beléd, mint az őszinteség és az igazságosság. Fiatal korban a szülők beleoltják gyermekeikbe azt a képességet, hogy jól kijöjjenek másokkal. Az anya első utasítása a kistestvéreimmel való boldogulásról és gondozásról szólt. A szülők mindent megtettek, hogy mindenkivel tisztességesen és egyenlően bánjanak. Az anya azonban felismeri, hogy minden gyermeknek külön erősségei és igényei vannak. Ennek eredményeképpen mindenkit igyekszik kellő ápolásban részesíteni. Miután befejeztük a játékot, anya ragaszkodott hozzá, hogy felvegye a játékainkat és kitakarítsa a szobánkat. Ha evésről van szó, az anyák a táplálkozási rendőrök.

Forrás

Ha figyelembe veszed mindazt, amit édesanyád tanított neked, rájössz, hogy olyan életleckéket adott neked, amelyeket könnyedén alkalmazhatsz a mindennapi életedben tartalomíróként. Adott egy csomó tartalomírási tippet anélkül, hogy észrevennéd. Ahogyan az anyák felismerik a különböző gyerekek eltérő igényeit, meg kell értened, hogy a különböző ügyfelek különböző dolgokat kereshetnek az Ön tartalmaiból. Az Ön feladata, hogy a tartalmat úgy mutassa be, hogy a lehető legtöbb ember igényeit kielégítse a célközönségében.

A vég felé

Édesanyáink értékes tartalommarketing leckéket tanítanak nekünk, még akkor is, ha ezt akkor nem ismerjük fel. Alapvetően a tartalommarketing arról szól, hogy kifejezze, mennyire törődik olvasóival, leendő vásárlóival, ügyfeleikkel, alkalmazottaival és a nagyközönségével, akárcsak egy anya gyermekei iránti szeretete. Tehát ha olyan édesanyáktól tanul, akiket magánál hord a tartalom írása közben, ne feledje az egyik legfontosabb tartalomírási tippet, amelyet valaha kaphat; jó és informatív tartalmat hozzon létre. Édesanyád megadta neked azt a tudást, amely jobb emberré tett, és tájékoztatott a világ csínjáról-bínjáról. Próbáld meg ugyanazt a célt elérni a tartalommal.

Olvasni:  Hány SEO kulcsszót célozzon meg oldalanként?

A tartalom elősegíti, hogy erősebb kapcsolatokat építsen ki a megcélozni kívánt személyekkel. Ezért segíthet a potenciális vásárlóknak azáltal, hogy megadja nekik a megalapozott döntéshozatalhoz szükséges ismereteket.

GYIK

1. Milyen dolgokat tanulunk édesanyánktól?

Íme néhány fontos dolog, amit édesanyánktól tanulunk. Legyen mindig vidám hozzáállás és hálás szív.
• Gondolja át tettei következményeit.
• A nonverbális kommunikáció jelentősége.
• Minden nap áldás.
• Segíts másoknak, akik kevésbé szerencsések.
• Vegye figyelembe mások érzéseit

2. Mik azok a különböző dolgok, amelyeket édesanya tanított neked a tartalomírási leckékről?

Íme néhány dolog, amit anya tanított a tartalomírásról:
• Adjon értéket a tartalomhoz
• Nyelv
• Rövidítések
• Bevezetés
• Kulcsszavak
• Referenciák
• Absztrakt
• Cím

3. Hogyan segítenek a szülők gyermekeiknek jó tartalmat írni otthon?

A szülők a következő módokon segíthetnek a gyerekeknek jó tartalmat írni otthon:
• Készítsen íróteret gyermekének.
• Ösztönözze gyermekét, hogy vezessen jegyzetfüzetet a gondolatokról.
• Engedje meg gyermeke számára, hogy valós írási projektekben vegyen részt.
• Írással mutass példát gyermekeidnek.
• Kezdjen el szókincsfüzetet vezetni.
• Segítsen gyermekének abban, hogy publikálja az írásait.

4. Mik a tartalomírási tippek gyerekeknek?

Az alábbiakban olyan tartalomírási tippeket találunk, amelyeket a gyerekek tartalom írásakor használhatnak –
• A gyerekeknek arra kell használniuk képességeiket, hogy tudást gyűjtsenek a környezetükből.
• Írjon tapasztalataikról és érdeklődési körükről.
• Használja a drámát, hogy életre keltse ötleteit különféle műfajok olvasásával.

5. Milyen készségekre van szükségük a tartalomíróknak?

Íme néhány készség, amelyekre egy tartalomírónak szüksége van –
• Készítsen egyedi és innovatív anyagokat.
• A keresőoptimalizálás (SEO) mélyreható ismerete
• Hatékony kommunikációs készségek
• Közösségi média ismerete

6. Mik a SEO tartalomírás szabályai?

A SEO tartalomírás szabályai a következők:
• Írjon az embereknek
• Kulcsszavak keresése és a Google algoritmusának megértése
• Hozzon létre hosszú formátumú tartalmat
• Adjon meg egy hivatkozást egy jó minőségű webhelyre
• Készítsen meta leírást.
• Használjon sok alcímet.

Új publikációk:

Ajánlott