5 dolog, amit minden digitális marketingszakembernek tudnia kell a GPT-3-ról

A becslések szerint 2024-ra a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (ML) az összes ügyfélkapcsolat 40%-át fogja biztosítani.

Tartalomjegyzék

 • Mi az a GPT-3?
 • Hogyan működik a GPT-3?
 • Öt dolog, amit a SEO és a digitális marketingszakembereknek tudniuk kell a GPT-3-ról
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A tartalom kontextust biztosít, de a kreatív tartalom javít ezen a kontextuson. A marketing a kreativitás kultúrájától függ, hogy vonzza a fogyasztókat. Bár manapság a digitális marketinggel több milliárd embert lehet elérni egyszerre, ezek bevonása ugyanolyan kihívást jelent, mint valaha.

A digitális marketingszakemberek különböző technikákat, eszközöket és technológiákat használnak, például a keresőoptimalizálást (SEO), hogy tartalmukat az olvasó érdeklődésének megfelelően optimalizálják. SEO szakértők és tartalomírók generálják ezt a vonzó és informatív tartalmat digitális platformokon.

Hatalmas technológiai fejlesztés folyik az iparágban, új megoldásokat hozva az emberek által végzett munka nagy részének automatizálására. Elterjedtek a pletykák az embereket felváltó technológiáról, miközben a gépek rohamosan haladnak a tökéletesség felé. A becslések szerint a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (ML) lesz ereje 40% 2024-ra az összes ügyfélkapcsolatból.

Forrás

Bár a fejlett technológia nem fogja teljesen leváltani az embereket, minden bizonnyal számos feladatot elfoglal majd, még az olyan kreatív területeken is, mint a tartalomírás. Generative Pre-train Transformer 3 (GPT-3) tartalomgenerátor az egyik ilyen szövegíró platform, amely lenyűgöző másolatokat készít.

Ez a cikk arra összpontosít GPT-3 szövegírás és a keresőoptimalizálóknak és a digitális marketingszakembereknek tudniuk kell róla.

Mi az a GPT-3?

A GPT-3 a Generative Pre-train Transformer, a 3 pedig az eszköz harmadik verzióját jelenti. Ez az első mesterséges intelligencia nyelv, modell. Bármilyen témáról, bármilyen stílusban és hangnemben tud írni. Egyszerűen fogalmazva, professzionális szövegíróként működik, kollektív ismeretekkel az internetes adatokról.

Olvasni:  A COTU Ventures bejelentette, hogy 54 millió dolláros alapot indít üzemanyag-kezdeményezésekre MENA-ban

GPT-3 SEO által kifejlesztett OpenAI; egy kutatási vállalkozás, amelynek társalapítója Elon Musk. „Transformer” architektúrát használ, amely egy mély tanulási neurális hálózati architektúra, amely nagy mennyiségű adaton és a képzési hosszon alapul. Az OpenAI már 4,6 millió USD-t költött a különböző nyelvek működésének és felépítésének megértésére, miközben a GPT-3 létrehozásához szükséges erőforrásokat fejleszti és számítja ki.

Röviden, a GPT-3 tartalomgenerátor egy fejlett eszköz a szöveg előállításához előre betanított mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével. Cikkeket, esszéket, blogokat, marketinges tartalmakat írhat, különféle kérdésekre válaszolhat, hosszú szövegeket zárhat le, feljegyzéseket készíthet, különféle nyelvekre fordíthat, és számítógépes kódokat hozhat létre az interneten nyilvánosan elérhető információk felhasználásával.

A GPT-3 tartalomgenerátor hamarosan praktikus eszközzé válik a keresőoptimalizálók és a digitális marketingszakemberek számára, mivel úgy gondolják, hogy a tartalomírás nagy része a GPT-3 használatával történik majd, felváltva a kisméretű tartalomírókat. A szakembereknek azonban meg kell érteniük az ilyen tartalom érvényességét egy átfogó marketingstratégiában.

Hogyan működik a GPT-3?

A GPT-3 egy nyelvi előrejelzési modell. A GPT-3 segít megjósolni a következő mondatsorozatot, ami kiváló szövegírást eredményez. A GPT-3 tartalomgenerátor beépített algoritmus-struktúrával rendelkezik, amely egyetlen nyelv formájában veszi fel a bemenetet, és a felhasználói igényektől függően a leghasznosabb információvá alakítja át.

A GPT-3 algoritmus tanítási elemzést használ a hatalmas szövegtörzs előképzésére. Tanulmányozza a mondatok és szavak szövegbeli használatát, és egy gépi tanulási algoritmus segítségével megkísérli újjáépíteni magát egy hasonló szerkezetet. Nak nek optimalizálja a pontosságot A tartalom közül a GPT-3 SEO rendelkezik a valaha létrehozott legnagyobb mesterséges neurális hálózattal.

Öt dolog, amit a SEO és a digitális marketingszakembereknek tudniuk kell a GPT-3-ról

1. A GPT-3 meggyőző szöveget generál, mintha emberek írták volna

A mesterséges intelligencia az emberhez hasonló viselkedést és intelligenciát viszi be a gépekbe, hogy azok eléggé kompetensek legyenek ahhoz, hogy a bemeneten végzett elemzés alapján megértsék, cselekedjenek és döntsenek. Arra tanítják, hogy megértse a körülményeket, a nyelvet és az érzelmeket, és úgy viselkedjen, mint az emberek, kevés felügyelettel vagy felügyelet nélkül.

A GPT-3 tartalomgenerátor egy fejlett verzió, amely legyőzi a korábbi GPT-verziók kihívásait. Különféle másolatokat készíthet, például fehér könyveket, műszaki jelentéseket, cikkeket, blogokat, közösségi média bejegyzéseket és kérdésekre adott válaszokat. A GPT-3 nagyon jó az írás, a válaszadás és az alkalmazkodás terén, mint az emberek.

Olvasni:  Az 5 legjobb drag and drop e-mail-készítő, amelyről minden marketingszakembernek tudnia kell

Bár az egyszerű hibák elkerülése és a szöveg pontossága érdekében még javításra szorul, azt mondják, hogy a GPT-3 szövegíró generátor folyamatos finomítása hamarosan pontos “emberszerű másolatokat” biztosít.

Forrás

2. A GPT-3 végtelen számú alkalmazással rendelkezik

A digitális marketingesek és a SEO szakértők folyamatosan figyelik a kulcsszavakat, hogy optimalizálják másolataikat a különböző platformokon. A GPT-3 tartalomgenerátor keresőmotorként is működhet. A Google természetes nyelvi feldolgozásának (NLP) és gépi tanulási számítási teljesítményének kihívást jelent a GPT-3, amelynek jelentős architektúrája, mintegy 175 milliárd paraméterből áll, a valaha volt legnagyobb! Az erős NLP-vel a GPT-3 új keresőmotor-piacot biztosít a SEO és a digitális marketingesek számára.

A GPT-3 SEO azzal debütált, hogy a fejlesztők és programozók Instagram-szerű alkalmazásokat fejlesztenek, miközben megírták a kódot. A debütáló hét megmutatta a GPT-3 erejét nemcsak tartalom-, hanem kódgenerátorként is. Ezenkívül UI (felhasználói felület)/UX (felhasználói élmény) tervezésére is képes. A kereskedelmi termékként való megjelenést követően a GPT-3 tartalomgenerátort végtelen számú alkalmazáshoz fogják használni.

3. A GPT-3 a legnagyobb nyelvi modell

Különböző nyelvi modellek léteznek, mint például a BERT (kétirányú kódoló ábrázolások a Transformerstől), a RoBERTa (hatékonyan optimalizált BERT-előképzési megközelítés), a GPT-2 (generatív előképzett transzformátor-2), a T5 (transzporter 5), a Turing NLG (természetes). Nyelvgenerálás) és a GPT-3. Az összes közül a GPT-3 tartalomgenerátor a legjelentősebb nyelvi modell, 175 milliárd karakterrel. Egyetlen versenyképes nyelvi modell sem közelíti meg ezt a GPT-3 skálát; A legközelebbi a Microsoft Turing NLG-je, amely tízszer kisebb, mint a GPT-3. 100-szor nagyobb, mint a GPT-2, a GPT-3 előző verziója, amint az az alábbi képen látható.

Forrás

4. A GPT-3 jövőre kereskedelmi termékké válhat

Az OpenAI egy non-profit kutatóközpont, amely arra összpontosít, hogy a mesterséges intelligencia hogyan tehet jót a társadalomnak. De az OpenAI nemrégiben talált egy olyan profitorientált ágat is, amely készen áll a GPT-3 tartalomgenerátor kereskedelmi forgalomba hozatalára. Hihetetlen és hatékony technológiaként az OpenAI azt szeretné, ha a potenciális ügyfelek jó okkal használnák.

Bár hamarosan kereskedelmi termékként is elérhető lesz, a GPT-3-ban számos fejlesztésre van szükség. Például a GPT-3 SEO továbbra sem képes kiértékelni a sértő tartalmat, amely meghatározott vallásokat, rasszokat, nemeket vagy színeket célozhat meg. Ezeket a korlátokat le kell küzdeni, mielőtt engedélyeznénk az ügyfeleknek a GPT-3 termékként történő megvásárlását.

Olvasni:  5 marketinglecke, amit az Adidas Indiától tanulhat

5. A GPT-3 nagy hatással lesz a keresőoptimalizálásra

A GPT-3 tartalomgenerátor teljesen integrált SEO képességeket tartalmaz. Közvetlenül alkalmazható a SEO marketingre. A gépi tanulás és az NLP kombinálható az API-val (Application Programming Interface), és valós idejű SEO kulcsszavakat gyűjthet a tartalomba, például címekbe, alcímekbe, metaleírásokba, a tartalom törzsébe és következtetésekbe. A GPT-3 SEO célja a kulcsszavak optimalizálása és természetes beépítése a tartalomelemekbe, miközben optimalizálja a nyelvet. A GPT-3 kemény versenytárs a Google NLP-képességeinek terén, és nagy indexelő képességgel rendelkezik.

Így a digitális marketing a jövőben nagyban különbözik a jelenlegitől. A Google-nek kb 92% Ha a GPT-3 kereskedelmi forgalomba kerül, az átalakítja a SEO és a digitális marketing gyakorlatát, miközben versenyez a Google-lal.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A GPT-3 (Generative Pre-train Transformer) egy olyan nyelvi modell, amely mély tanulást használ a szöveg létrehozásához.
 • A GPT-3 tartalomgenerátort Elon Musk Open AI-je hozta létre 2020 júniusában.
 • Számos eszköz, például a Peppertype.ai használja a GPT-3 SEO integrált képességeit a tartalom generálására.
 • A GPT-3 Copywriting is lehetséges, mivel olyan szövegeket hoz létre, amelyek szinte hasonlóak az emberek által írt szövegekhez. Képzéselemzést használ, így a felhasználókról információkat szolgáltathat a tartalom előállításához.
 • A GPT-3 új keresőmotor-piacot biztosít a SEO és a digitális marketingesek számára, hatékony NLP-vel.
 • A GPT-3 SEO a Google potenciális versenytársává válik.
 • A GPT-3 tartalomgenerátor megváltoztatja a digitális marketing arculatát a jövőben.
 • A GPT-3 szövegírás nem helyettesíti teljesen az emberi írókat. Segítene nekik.

Következtetés

A GPT-3 a fejlesztés korai szakaszában van, de jelentős potenciált mutatott a meglévő tartalomírás és a kódoláshoz hasonló tartományok helyettesítésére. Bár a jövőben változást hozhat a SEO és a digitális marketing terén, még mindig finomítani kell a nyelv megértésében.

Mivel a legkiterjedtebb és legfejlettebb nyelvi modell, még mindig nem kapható kereskedelmi forgalomban. Mivel megvan a lehetősége arra, hogy professzionális szövegíróként működjön, megváltoztathatja az írók munkakörét és felelősségét, de nincs lehetőség a teljes helyettesítésre.

GYIK

1. Ki használhatja a GPT-3-at?

Elon Musk Open AI 2020 júniusában kiadta a GPT-3 tartalomgenerátort. Korlátozott béta kapacitással adták ki. A fejlesztők várólistára regisztráltak, hogy kihasználják annak lehetőségeit. Sok fejlesztő szerte a világon felismerte a GPT-3 szövegírásban rejlő lehetőségeket, és a várólistát kiegyenlítették. Az Open AI 2021 novemberében bejelentette, hogy azonnal elérhetővé válik a fejlesztők számára. Vannak azonban bizonyos feltételek. Csak bizonyos nemzetek férhettek hozzá. A kubai, iráni és oroszországi fejlesztők nem férhetnek hozzá ennek a teljesen integrált GPT-3 keresőoptimalizálásnak a képességeihez.

Olvasni:  2024-as videómarketing-útmutató? Miért kell elkezdenie a videomarketinget?

2. Mire használható a GPT-3?

A GPT-3 tartalomgenerátort, ahogy a neve is sugallja, valósághű tartalom generálására használják, ahogyan azt tényleges emberek állítanák elő. Az igaz, hogy a kreativitást nem lehet egy gépre betáplálni. De a felhasználói képzés elemzésével a GPT-3 SEO magában foglalja a keresőoptimalizálást. A célközönségre vonatkozó információkat táplálják be, hogy szinte tökéletes másolatokat készítsenek. Már generált cikkeket, verseket, híradásokat, történeteket, párbeszédeket stb.

3. Mennyi ideig tart a GPT-3 betanítása?

A nagy gépi tanulási modellekhez, mint amilyenek a GPT-3 tartalomgenerátor képzéséhez szükségesek, hatalmas számítási teljesítményre (több száz exaflopra) és csökkentett memóriaigényre van szükség. Ezek a modellek nagy beágyazó táblázatokat tartalmaznak. Egyetlen GPU nem elég. Összeomolna, ha milliárd nagy paraméterű nyelvi modellek, például a BERT vagy a GPT-3 futtatásával lenne megbízva. A modellpárhuzamossági technikákat a paraméterek több GPU között történő felosztására használják. Ezek azonban nagyon költségesek, nehezen használhatók és méretezhetők. 36 évbe telik 175 milliárd paraméteres GPT-3 tartalomgenerátor betanítása 8 V100 GPU-val.

4. Milyen adatok vannak betanítva a GPT-3 számára?

175 milliárd paraméterével a GPT-3 SEO a legnagyobb tartalomgenerátor nyelvtanulási modell. Különböző adatkészletekből származó 45 TB szöveges adatokkal van betanítva. Magának a modellnek nincs információja. Nem tények tárolására készült. A GPT-3 tartalomgenerátorok egyetlen célja a szavak vagy mondatok következő sorozatának előrejelzése.

5. Mi a különbség a GPT-2 és a GPT-3 között?

A GPT-2 tartalomgenerátorok nem tudtak zenét és kiterjedt történeteket generálni. A GPT-3 valószínűleg az eddigi legnagyobb nyelvtanulási modell. A GPT-3 SEO nagyon jó mesemondó tartalom generálásában. Szövegeket is összefoglalhat, nyelveket fordíthat, számítógépes kódot generálhat, esszéket írhat, kérdésekre válaszolhat stb. De a GPT-3 csak a következő mondatsorozat előrejelzésére alkalmas. Nem tud információt tárolni.

Új publikációk:

Ajánlott