5 egyszerű módszer az organikus rangsor figyelésére a keresőmotorokban

Webhelye organikus rangjának figyelése kulcsfontosságú SEO kampánya teljesítményének mérése szempontjából.

Ebben az oktatóanyagban elmagyarázom az organikus rangsor figyelésének jelentőségét és az organikus kulcsszópozíció nyomon követésének legjobb módjait a különböző keresőmotorokban.

Kezdjük!

Miért fontos az organikus rangsorok nyomon követése?

Az organikus keresés azokra a keresőmotor-eredményekre vonatkozik, amelyeket a szponzorált hirdetések nem érintenek.

Megkülönböztetik őket más típusú szponzorált eredményektől, például a kattintásonkénti költségű hirdetésektől vagy a vásárlási eredményektől, amelyekben a keresőmotor kompenzációt kap a hirdetés megjelenítéséért, vagy ha valaki az eredményre kattint.

Webhelye organikus rangsorának figyelése segít megérteni, hogyan teljesít webhelye az organikus vagy a nem fizetett keresési eredmények között.

Az organikus forgalom akkor jelenik meg a Google Analytics irányítópultján, amikor az emberek az Ön vállalkozásához kapcsolódó konkrét kulcsszavakra keresnek, és átkattintnak az Ön webhelyére.

Ezért létfontosságú, hogy optimalizálja webhelye SEO-ját, és gondoskodjon arról, hogy a keresési eredményoldalak élén szerepeljen, hogy továbbra is naponta több látogatót szerezzen.

Íme az organikus rangsorok figyelésének néhány előnye:

A keresőmotorok algoritmusai naponta frissül. Ha nem követi az aktuális keresőalgoritmus-trendeket, és nem figyeli versenytársai SEO-tevékenységeit, akkor előfordulhat, hogy átveszik az Ön organikus rangsorolását.

Ha figyelemmel kíséri webhelye kulcsszavainak organikus rangját, betekintést nyerhet abba is, hogy versenytársai milyen stratégiákat alkalmaznak a magasabb organikus helyezés elérése érdekében.

Elemezheti a webhelyükön végrehajtott változtatásokat és az általuk írt tartalom típusát, hogy legyőzze őket a keresési eredmények között.

Ráadásul a Google naponta többször frissíti a keresési algoritmusát. Így amikor nyomon követi kulcsszavai pozícióit, szemmel tarthatja a rangsorok ingadozásait.

Bármilyen jelentős ingadozás további kutatást tesz szükségessé, amely segít a jelenlegi organikus keresési algoritmus trendjein maradni.

Olvasni:  A WordPress beépülő modul kompatibilitási problémáinak tesztelése

Visszajelzést ad a SEO erőfeszítések hatékonyságáról

A munkája hatásának mérése és folyamatos finomítása kulcsfontosságú a SEO sikere, az ügyfelek megtartása és az észlelt érték szempontjából.

Ha figyeli az organikus rangot a keresőmotorokban, tiszta képet kap webhelye teljesítményéről a keresési eredmények között, valamint SEO erőfeszítéseinek hatékonyságáról.

Mivel a keresőmotorok algoritmusai folyamatosan változnak, és más versenytársak is keményen dolgoznak keresőoptimalizálásuk javításán, a rangsorolás nyomon követése proaktívan tartja Önt, és lehetővé teszi, hogy módosítsa keresőoptimalizálási erőfeszítéseit, ha a rangsorolás ingadozása tapasztalható.

5 módszer az organikus rangsorok nyomon követésére

Most beszéljünk néhány intelligens rangkövetési módszerről, amelyek könnyen használhatók és pontos eredményeket biztosítanak.

Íme az 5 legjobb módszer az organikus rangsorok nyomon követésére:

Használja a Google Search Console-t

Használhatod Google Search Console azonosítani, mely oldalak érik el a legtöbb megjelenítést és kattintást, és mely keresések vezetik őket.

Ezzel intelligensen optimalizálhatja webhelyét az organikus keresésre. Íme a Google Search Console használatának lépései az organikus rangsor követésére:

Először nyissa meg a Search Console-t, és válassza ki azt a tulajdont, amelynek rangsorolását követni szeretné.

Most menj a Keresési eredmények alatt Teljesítmény fülön, ahogy az alábbi képen is látható.

Itt láthatja a kattintások teljes számát, benyomásokátlagos CTR és webhelye átlagos organikus pozíciója a Google keresési eredményei között.

Alapértelmezés szerint csak a kattintások és a megjelenítések jelennek meg; a rangsorolási pozíciók megtekintéséhez kattintson a gombra az átlagos pozícióahogy az alábbi képen is látható.

Ezenkívül módosíthatja a dátumot, és összehasonlíthatja az eredményeket a különböző dátumtartományokkal.

Miután kiválasztotta a dátumot, kattintson az Alkalmaz gombra, és látni fogja a legnépszerűbb lekérdezéseket, amelyek kattintásokat és megjelenítéseket generálnak webhelyére, valamint az átlagos pozíciót.

A gombra kattintva azt is ellenőrizheti, hogy a keresési eredmények között melyik oldal rendelkezik a legmagasabb organikus rangú pozícióval Oldalak fülön, ahogy az alábbi képen is látható.

Hasonlóképpen ellenőrizheti webhelye organikus pozícióit is a célország vagy a céleszközök alapján.

Ha pontos és egyszerű módot keres organikus rangsorolásának nyomon követésére, a Google Search Console a legjobb ingyenes eszköz.

Olvasni:  13 módszer, amellyel több értékesítést zárhat le, és több ügyfelet szerezhet WordPress-ügynökségének

Csak annyit kell tennie, hogy webhelyét tulajdonként igazolja a Search Console-ban, és a Google megosztja Önnel a webhelykövetési adatokat.

Google Cégem (helyi vállalkozások számára)

A Google Cégem (GMB) egy ingyenes vállalkozási adatlap-szolgáltatás, amely lehetővé teszi a cégtulajdonosok számára, hogy bejegyzést készítsenek olyan adatokkal együtt, mint a vállalkozás neve, címe, telefonszáma és webhelye.

Ha rendelkezik Google Cégem-profillal, akkor az alábbi használatával ellenőrizheti vállalkozása kulcsszavainak helyi rangsorolását Helyi rangellenőrző. A rangsorok ellenőrzésére és nyomon követésére szolgáló eszköz használata sokkal jobb alternatíva, mint a rangsor kézi ellenőrzése.

A felhasználók a helyi rangsorolásukat is nyomon követhetik az a Helyi rangkövető olyan eszköz, mint a Helyi rangsor. Ezzel az eszközzel vizuálisan megjelenítheti a helyi kulcsszavak rangsorolását városa vagy települése különböző fizikai helyeiről.

Ha még nem hozta létre és igazolta Google vállalkozásának adatlapját, akkor ezt megteheti a következő címen business.google.com.

A vállalkozás adatlapjának létrehozása után ellenőrizheti vállalkozásának helyezését a helyi Google keresési eredményei között.

Nyissa meg a Google Cégem irányítópultját, és nyissa meg a vállalkozás profilját.

Miután megnyitotta profilját, lépjen az „Insights” oldalra, és megjelenik egy teljesítmény szakasz, ahol ellenőrizheti vállalkozása adatlapjának általános teljesítményét a Google helyi keresésében.

Ide kell kattintani Áttekintés > Keresések lebontása.

Igényei szerint módosíthatja a dátumtartományt is.

Ha rákattint a keresési lebontásra, megnyílik egy felugró ablak, amely tartalmazza az összes kulcsszót.

A Google Cégem használata a vállalkozás rangsorolásának nyomon követésére a keresési eredmények között hasznos azon helyi cégtulajdonosok számára, akik aktívan kezelik Google Cégem-profiljukat, és magasabb helyezésekre optimalizálják azt.

Használja a Ahrefs kulcsszórangsoroló eszközét

A Ahrefs egy webhely-auditáló és SEO jelentéskészítő eszköz. Több száz nagy márka bízik benne, köztük az Ogilvy, a Deloitte, a Shopify és a Deloitte.

A Ahrefs kulcsszó-rangsoroló eszköz segít nyomon követni és nyomon követni kulcsszavainak rangsorolását a keresőmotorokban.

Íme a Ahrefs kulcsszó-rangsoroló eszköz legfontosabb funkciói:

  • A szoftver megjeleníti kulcsszavainak valós idejű organikus rangsorát a különböző keresőmotorokban.
  • A rangsorolási pozíciókkal együtt a Ahrefs a kulcsszó keresési mennyiségét, a becsült forgalmat, valamint a versenyt vagy a nehézségeket is megmutatja.
  • A kulcsszavak rangsorolását Excel-, CSV- és PDF-fájlba is exportálhatja, amelyet megoszthat ügyfeleivel.
Olvasni:  10 módszer a blog tönkretételére és javítására

A Ahrefs segítségével a következőképpen figyelheti az organikus rangot a keresőmotorokban:

Hozzon létre egy új Ahrefs fiókot.

Adja meg webhelyének címét a kulcsszó követés mezőbe, és kattintson rá nyomon követheti a webhely kulcsszavait gombot, ahogy az alábbi képen is látható.

A Ahrefs megjeleníti az összes kulcsszót, amelyek alapján a webhely szervesen rangsorol, más kulcsfontosságú mutatókkal együtt, mint például a rangsorolási pozíció, a becsült forgalom, az adott kulcsszóra végzett keresések száma és az általános verseny.

Kulcsszavait manuálisan is hozzáadhatja a Kulcsszókövetőhöz, és az eszköz megmutatja a rangsorolási pozíciókat a rangsorolási URL-lel együtt.

Mivel a kulcsszavak rangsorolása országonként változhat, a Ahrefs Kulcsszóeszköz lehetővé teszi, hogy több mint 70 országból válasszon helyszíneket.

A Ahrefs segítségével figyelheti webhelye organikus rangsorolási pozícióit az összes célhelyre vonatkozóan.

Harmadik féltől származó elemzőeszköz csatlakoztatása a Google Analytics szolgáltatáshoz

Használhat harmadik féltől származó kulcsszókövető eszközt is, mint pl Kulcsszó hős a keresőmotorok organikus rangjának figyelésére.

A Keyword Hero-nak több mint 40 ezer elégedett felhasználója van. Lehetővé teszi, hogy megtekintse azokat a kulcsszavakat, amelyek forgalmat generálnak webhelyére.

A szoftver nemcsak kulcsszavakat és rangsorolási pozíciókat jelenít meg, hanem más hasznos mutatókat is megjelenít, mint például a munkameneteket, a visszafordulási arányt, a munkamenetek átlagos időtartamát és a célkonverziós arányokat.

Megkülönböztetheti a márkás és nem márkás keresési forgalmat is.

Így ellenőrizheti a kulcsszavak rangsorolását a Keyword Hero segítségével:

Először hozzon létre egy Keyword Hero fiókot.

Most válassza ki azt a GA-tulajdont, amelynek rangsorolását nyomon szeretné követni.

Miután befejezte a fenti folyamatot, az eszköz 2 percet vesz igénybe, és hozzáadja az összes kulcsszót az organikus rangsorolásukkal együtt a Google Analytics rendszerhez.

A kulcsszó organikus rangsorolásának nyomon követéséhez látogasson el ide Ügyfélszerzés > Search Console > Lekérdezések. Itt láthatja az összes kulcsszót.

A kulcsszavak jelenlegi pozícióinak megtekintéséhez be kell állítania a pozíciókat másodlagos dimenzióként a Google Analytics szolgáltatásban, amint az az alábbi képen látható.

Olvasni:  Az organikus forgalom és a webhely rangsorolásának növelése

Most láthatja kulcsszavai jelenlegi organikus rangsorolási pozícióit:

A Keyword Hero ingyenesen használható olyan webhelyeken, amelyek havi 2000 munkamenettel (forgalommal) rendelkeznek. Ha azonban webhelye több mint 2000 munkamenetet kap havonta, akkor elő kell fizetnie egy fizetős csomagra.

Használjon ingyenes kulcsszókövető eszközt

Használhat ingyenes kulcsszókövető eszközöket is, mint például a Serprobot, amelyek segítségével pontosan és gyorsan nyomon követheti és figyelemmel kísérheti a keresőmotor kulcsszavainak rangsorolását.

Segítségével Serprobot ingyenes SERP-ellenőrzőakkor automatikus kulcsszóellenőrzést végezhet, és jelentéseket tölthet le.

Íme néhány a Serprobot legjobb tulajdonságai közül:

  • Az eszköz segítségével nyomon követheti a Google, a Bing, a YouTube, a Yahoo és a Google Cégem helyezéseit.
  • Nyomon követheti a kulcsszavak rangsorolását mobiltelefonon, táblagépen és asztali számítógépen.
  • A SERPBOT emellett megjeleníti webhelyének korábbi rangsorolási pozícióit grafikon és diagram formátumban.
  • Felveheti a versenytárs domainjét is, hogy összehasonlítsa rangsorukat a webhelyével.
  • Minden megadott eredmény friss és valós idejű eredményeken alapul.
  • A Serprobot API-hozzáférést kínál, amely lehetővé teszi a kulcsszavak követését az Excelben és a Google Táblázatokban.

A Serprobot segítségével a következőképpen ellenőrizheti a kulcsszavak rangsorolását:

Először is menjen a SERP-ellenőrző és válassza ki azt a helyet, ahol nyomon szeretné követni a kulcsszavak rangsorolását.

Most válassza ki az eszköz típusát (asztali számítógép, mobil és táblagép), és írja be a domainjét a megadott mezőbe, az alábbi képen látható módon.

Ha szeretné ellenőrizni versenytársai URL-címeinek rangsorolását, akkor akár 3 versenytárs webhelyét is megadhatja.

Most írja be a kulcsszavakat a megadott mezőkbe, töltse ki a captcha-t, és kattintson a „SERP ellenőrzése most” gombra. Legfeljebb 10 kulcsszót adhat meg.

Néhány másodperc múlva ugyanazon az oldalon, a jobb oldalon látni fogja az eredményeket, ahogy az az alábbi képen is látható.

Az eredmények megjelenítik a kulcsszavakat, a rangsorolási pozíciókat és a rangsorolási URL-eket.

A SERPBOT ingyenesen használható 10 kulcsszóhoz, de ha 10-nél több kulcsszót szeretne figyelni.

Következtetés

Az organikus kulcsszavak rangsorolásának nyomon követése olyan keresőmotorokban, mint a Google és a Bing, elengedhetetlen a SEO-stratégia méréséhez és megújításához.

Ebben a cikkben a keresőmotorok organikus rangjának figyelésének legegyszerűbb módjait tárgyaltam. Ha nyomon szeretné követni a kulcsszavak helyi rangsorolását, akkor a Google Cégem a legjobb eszköz. Ha azonban több kulcsszó rangsorolását szeretné figyelemmel kísérni különböző helyeken, akkor válassza a SEOptimert.

Új publikációk:

Ajánlott