5 eszköz, amely segíthet a közösségi média tartalomkészítésében

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés
 • Hogyan készítsünk tartalmat a közösségi médiához
 • Öt eszköz a közösségi média tartalom létrehozásához
 • A tartalom közösségi médiában való terjesztésének előnyei
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Míg a közösségi média a legelterjedtebb kommunikációs mód a mai digitális világban, tartalmat létrehozni a közösségi média platformokon nem könnyű. Időt, ötletelést és kutatást igényel. A közösségi média tartalomkészítés feladata sem ér véget a zseniális tartalomötletekkel. A bejegyzéseknek kapcsolódniuk kell a kiválasztott közösségi média platformhoz.

A közösségimédia-tartalom-létrehozási eszközök hasznosak, hogy időt és energiát takaríthassanak meg, és testreszabott bejegyzéseket hozzon létre a különböző közösségi média platformokhoz. Ezek közösségi média tartalomkészítés eszközei segíthet képek, infografikák, történetek, tekercsek, videók és egyéb érdekes közösségi média tartalomformátumok létrehozásában.

Mielőtt megismerkednénk a közösségimédia-tartalom-létrehozás néhány zseniális eszközével, vessünk egy gyors pillantást a közösségi médiában való tartalomra és a tartalom közösségi médián történő terjesztésének előnyeire.

Hogyan készítsünk tartalmat a közösségi médiához

A legtöbb márka manapság kifinomult közösségi média stratégiákat követ annak érdekében, hogy lenyűgöző tartalmat hozzon létre a közösségi média platformokon. Íme egy gyors útmutató a közösségi média tartalom létrehozásához:

1. lépés: Találja ki, mik a közösségi média marketing céljai

A közösségi média tartalom létrehozása előtt meg kell határoznia a céljait és céljait a tartalom közösségi média csatornákon való közzététele mögött. A célok rögzítése később segít a közösségi médiában közzétett bejegyzései teljesítményének felmérésében. Kövesse a SMART (Smart, Measurable, Attainable, Relevant, Time-bound) célkeretet. Az is fontos, hogy a közösségi média céljai összhangban legyenek üzleti céljaival. Kezdje legalább három közösségimédia-céllal, mielőtt tartalomkészítésbe kezd.

2. lépés: Ismerje meg közönségét

Kulcsfontosságú, hogy ismerje azt a közönséget, amelynek tartalmat közzétesz. A közösségi média követőiből nem lehet potenciális vásárlókat csinálni, hacsak a márkának nincs világos elképzelése arról, hogy a közönség milyen tartalmat vár tőlük. A vásárlói személyiségek létrehozása nagyszerű módja annak, hogy alaposan megismerje közönségét. Ez magában foglalja az olyan információkat, mint az életkor, a tartózkodási hely, az érdeklődési kör, a munka típusa, a jövedelem stb. Az adatgyűjtési folyamathoz használhatja a közösségi média elemzéseit.

3. lépés: Versenytárs elemzés

Ha vállalkozása megköveteli, hogy jelen legyen a közösségi médiában, akkor valószínű, hogy versenytársai is ott vannak. A versenytársak elemzése segít megérteni, hogy milyen típusú tartalom működik jól az Ön résén, vagy milyen típusú tartalmakat részesít előnyben a vállalkozása által kiszolgált közönség. Ez egy fontos lépés a közösségi médiával kapcsolatos célok kitűzésében a márka számára. Tudja meg, mit osztanak meg versenytársai a közösségi médiában a közösségi hallgatással. Tartsa szemmel a releváns kulcsszavakat, az új trendeket a közösségi csatornákon, az érdekes bejegyzéseket és kampányokat.

Olvasni:  Új irányzatok a fordításban 2024–2024

4. lépés: A közösségi média auditja kötelező

Ha márkája már jelen van a közösségi médiában, végezzen auditot, hogy számba vegye erőfeszítéseit. Gyűjtsön információkat arról, hogy kik foglalkoznak a legtöbbet a tartalommal, mely platformok szolgálják a legjobban márkáját, mely hálózatokat használja a leginkább a célközönség stb. A közösségimédia-audit segíthet kideríteni az egyes közösségimédia-csatornák használatának egyértelmű célját. amelyet a márkája jelenleg használ.

5. lépés: A közösségi média profilok fejlesztése

Most itt az ideje, hogy egyértelműen meghatározza a különböző stratégiákat minden egyes közösségi médiaplatformhoz, amelyet márkaként használ. Kezdésként jó ötlet lenne minden platformhoz világos küldetésnyilatkozatot írni. Győződjön meg arról, hogy a márkaépítés konzisztens a közösségi média összes kezelőfelületén, hogy vállalkozása könnyen azonosítható legyen az interneten.

6. lépés: Folytassa a tartalmi ötletek felé

Ihletet meríthet a közösségi média sikertörténeteiből, sikeres márkafiókjaiból stb. Győződjön meg róla, hogy közösségi média bejegyzései tükrözik márkája hangját és stílusát.

7. lépés: Hozzon létre egy közösségi média tartalomnaptárt

A közösségi médiában való sikerességhez konzisztens elkötelezettség és posztolás szükséges. A legtöbb márkára jellemző, hogy a folyamatos posztolás lelkes időszaka után, hogy

elveszti a szigort. Így nem tudnak lépést tartani a közönség elvárásaival a közösségi média platformjain. A márkák könnyedén megtervezhetik bejegyzéseiket és egyéb közösségi médiatartalmakat a közösségimédia-naptár segítségével. Ez a naptár rendkívül hasznos marketingkampányok tervezésekor.

Használjon közösségimédia-naptárt, így láthatja, hogy a bejegyzései megfelelően vannak-e elosztva, és a megfelelő időben ütemezték-e a közzétételt. Ne feledje, hogy az idő kulcsfontosságú tényező a közösségi médiában közzétett bejegyzések sikerében.

8. lépés: Győződjön meg arról, hogy a tartalom vonzó

A közösségi médiába szánt posztok készítésekor két fontos dolgot kell szem előtt tartani: egyrészt a tartalomnak igazodnia kell az adott közösségimédia-csatorna céljához, másrészt teljesítenie kell a közösségi média céljait. Ne pazarolja az idejét olyan bejegyzések létrehozásával, amelyek nincsenek kijelölve vagy nem alkalmasak egy adott közösségi média platformra. Tudja meg, melyik tartalomtípus működik a legjobban egy adott közösségi média csatornán. Közvélemény-kutatások készítése, felmérések lebonyolítása, kérdőívek közzététele egyedi módon, amelyet a közönség érdekesnek talál, és érdemes vele foglalkozni. Kísérletezzen különböző tartalomformátumokkal, és ragaszkodjon ahhoz, amelyik maximális nézettséget generál.

Öt eszköz a közösségi médiatartalom létrehozásához

1. Canva (grafikai tervezés)

A Canva az egyik legjobb eszközök a közösségi média tartalom létrehozásához. A Canva által kínált funkciók segítségével közösségi média grafikákat és kiváló minőségű képeket készíthet. A Canva ingyenes verziójában elrendezések, sablonok és érdekes vizuális elemek állnak rendelkezésre. Van egy könyvtár tele sablonokkal, amelyek segítségével személyre szabhatja az ikonokat és a grafikákat az Ön igényei szerint.

Egy csodálatos alkalmazás a közösségi média tartalom létrehozásához, a Canva külön elrendezéssel rendelkezik a különböző közösségi média platformoknak megfelelően. A Canva könyvtár egy szekciója külön grafikus szekcióval rendelkezik a különböző közösségi média platformokhoz – Facebook borító, Pinterest grafika, Tumblr banner, Instagram bejegyzés, Twitter bejegyzés stb.

Forrás

Olvasni:  10. epizód: Hogyan használja a Tata Capital a közösségi médiát és a tartalmakat az ügyfelek kiszolgálására

Infografikákat, képeket, idézeteket és még sok mást meg lehet tervezni a Canva segítségével. Ezzel az alkalmazással közösen is dolgozhat a terveken. A Canva lehetővé teszi akár 20 csapat létrehozását az ingyenes verzióban, és minden csapatnak akár 3000 tagja is lehet.

2. Crello (grafikai tervezés)

Még egy a listán közösségi média marketing tartalom készítés eszközök a Crello. Ingyenes és fizetős változata is van. A Canvához hasonlóan a Crello is egy grafikai tervezési eszköz. A Crello használata során nincs szükség grafikai tervezési ismeretekre.

A Crello használatának fő előnye, hogy több mint 10 000 ingyenes tervezősablont, 11 000 design elemet és több mint 65 millió stock képet kínál. A Crello ingyenes tervezősablonjainak megtekintéséhez lépjen az „Inspiráció” lapra.

A Crello lehetővé teszi a közös tervezést azáltal, hogy csapata akár 10 tagját is meghívja, hogy egyidejűleg dolgozzanak ugyanazon a projekten. Ennek a funkciónak a Crello-ban való használatához azonban elő kell fizetnie a fizetett csomagra. Ezenkívül hozzáférést biztosít egy zenei és animációs könyvtárhoz.

Míg az ingyenes terv korlátozott tervezési elemeket kínál, a profi terv havi 9,99 dollártól indul, és a tervek és animációk szélesebb választékát kínálja.

Forrás

A Crello lehetővé teszi a tervek letöltését többféle fájlformátumban, beleértve a PDF, JPG, PNG, PNG átlátszó, gif, MP4, nyomtatott PDF stb. formátumot. Ne feledje azonban, hogy a Crello ingyenes csomagjával havonta csak ötször töltheti le.

3. Hashtagify.me (hashtagek keresése)

A Hashtagify.me, ahogy a neve is sugallja, egy hashtag keresőeszköz. Noha fizetős kiegészítő funkciók állnak rendelkezésre, ez többnyire egy ingyenes közösségi médiaeszköz. Miután megkeresett egy hashtagot a Hashtagify.me használatával, meghatározhatja, mennyire népszerű a hashtag, és hogyan használhatja.

Kereshet egy hashtaget a keresősávban, és mérheti teljesítményét a különböző közösségi média platformokon. Ez az eszköz az említett hashtag legfontosabb befolyásolóinak listáját is megjeleníti, és más releváns demográfiai adatokat is megjelenít. Ha fizetett felhasználó vagy, feliratkozhatsz a hashtag figyelmeztetésekre is.

4. Prezi és Flipsnack (prezentációk, flipbookok készítése)

Következő az eszközök listájában közösségi média tartalomkészítés a Prezi, amely lehetővé teszi önálló prezentációk létrehozását. Ezen előadások részeként interaktív grafikákat és diagramokat is tervezhet.

Forrás

Együttműködéssel is készíthetők prezentációk. Az alkalmazás integrálható a Zoom-mal és a Microsoft Teams-szel is. Ha nem szeretne új terveket készíteni, a Prezi újrafelhasználható mintákat és sablonokat is kínál. Térképelrendezési formátumot használ a prezentációk létrehozásához, lehetővé téve a prezentáció különböző elemeinek nagyítását és kicsinyítését. Bár a Prezi egy kicsit korlátozottabb, mint a PowerPoint, még mindig kiváló eszköz a közösségi média tartalmak létrehozásához.

Forrás

Egy másik nagyszerű eszköz a közösségi média tartalom létrehozásához a Flipsnack. Ez egy felhő alapú közzétételi eszköz, amely különféle típusú kiadványokat hozhat létre és tölthet fel. PDF-konvertálóval és szerkesztőeszközzel rendelkezik, valamint négy előfizetési lehetőséggel rendelkezik – a Starter csomag havi 14 dollárba kerül. Professzionális, üzleti és vállalati tervek közül választhat a fejlettebb funkciókhoz.

A Flipsnack segítségével online flip-page formátumokat hozhat létre és oszthat meg. Magazinokat, szórólapokat, katalógusokat, prospektusokat és még sok mást is készíthet.

5. Nyelvtanilag (szöveg szerkesztése és lektorálása)

Minden egyben helyesírás-ellenőrző, nyelvtani és szerkesztő eszköz, a Grammarly kiváló választás, ha hibamentes közösségi média másolatokat szeretne készíteni. Az alkalmazás azonban nem korlátozódik a közösségi média tartalom szerkesztésére és javítására. A Grammarly-t más munkákhoz is használhatja, amelyek szerkesztéssel, lektorálással, helyesírás-ellenőrzéssel stb.

A Grammarly nemcsak a nyelvtani hibáktól és a hibás írásmódoktól segít megszabadulni, hanem olyan funkcióval is rendelkezik, amely magyarázatot ad a hibákra. Ingyenes csomaggal rendelkezik az egyéni felhasználók számára. Igényei szerint választhat üzleti vagy prémium csomagot. A közösségi médiás bejegyzéseket kísérő szövegnek hibamentesnek és nyelvtanilag tökéletesnek kell lennie.

Forrás

A tartalom közösségi médiában való terjesztésének előnyei

Forrás

A közösségi média platformokon történő tartalomterjesztésnek számos előnye van. Néhány közülük a következő:

 1. Mivel a világ több mint fele a közösségi média platformokon van jelen, nem is lehetne jobb hely a márkaismertség növelésére. A közösségi média a megfelelő hely arra, hogy elérje a célközönséget.
 2. A vállalkozások intézménymé váltak a mai világban, és az emberek betekintést és információkat keresnek a márkákhoz. A közösségimédia-vállalkozások támogatásával egy márka vezető szerepet tölthet be az adott iparágban vagy résben. A LinkedIn kiváló platform erre.
 3. A közösségi médiában közzétett bejegyzések jelentős forgalmat generálhatnak egy márka webhelyére. Számos márka webhelyének URL-címe hozzáadva az Instagram-életrajzához.
 4. A potenciális ügyfelek generálása a tartalom közösségi médiaplatformokon való terjesztésének másik fontos előnye.
 5. A közösségi médiában közzétett bejegyzések segíthetnek abban, hogy a látogatókat potenciális ügyfelekké alakítsák a márka értékesítési csatornájának különböző szakaszaiban. Így a tartalom közösségi médián történő terjesztése növelheti az eladásokat.
 6. A közösségi média jelenléte azt is lehetővé teszi, hogy a márka együttműködjön vagy partneri viszonyban legyen influencerekkel. A közösségi média befolyásolói erőteljesen jelen vannak bizonyos közösségi média csatornákon, és nagy követőinek örvendnek. Nagyon hasznosak lehetnek abban, hogy felhívják követőik figyelmét fióki szolgáltatásaira és termékeire. A kicsomagoló videók és a videójavaslatok ma nagyon népszerű közösségi médiatartalomtípusok.
 7. Ha egy márka nem rendelkezik konkrét közösségimédia-stratégiával, egyszerűen használhatja a közösségi média csatornáit termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére.
 8. A közösségi média platformok a márka hírnevének kezelésére is alkalmasak.
 9. A tartalom közösségi médián keresztüli terjesztésének legfontosabb előnye, hogy lehetővé teszi a márka számára, hogy kapcsolatba lépjen és kapcsolatba lépjen ügyfeleivel. Ez megtehető úgy, hogy válaszol a megjegyzésekre és említésekre, válaszol a történetcímkékre stb.
 10. Több márka is használja a közösségi médiát ügyfélszolgálati platformként. A hagyományos ügyfélszolgálati módszerek, mint például a szöveges üzenetek és a hívások ma már meglehetősen feleslegesek; A közösségi média jobb és fejlettebb az ügyfélszolgálati művelet végrehajtásához.
 11. A tartalom közösségi médiában való terjesztése kétféleképpen működik. Ez nemcsak lehetővé teszi a közönség számára, hogy személyesebben ismerje meg márkáját, hanem lehetővé teszi a márka számára, hogy több információt gyűjtsön a közönségről. A legtöbben a közösségi média platformokat használják betekintésre és elemzésekre, amelyek megkönnyíthetik az adatgyűjtést.
 12. A tartalom közösségi médián keresztül történő terjesztése lehetővé teszi a márkák számára, hogy naprakészek maradjanak a saját résük legújabb trendjeivel, és tartsák a kapcsolatot a versenytársak tevékenységével.

Kulcs elvitelek

 • A közösségimédia-tartalom létrehozására szolgáló számos eszköz elérhetősége révén időt és erőfeszítést takaríthatunk meg, és mégis sikerül figyelemreméltóan testreszabott közösségimédia-bejegyzéseket készíteni.
 • Ma már számos márka kifinomult közösségimédia-stratégiával és közösségimédia-tartalom-készítő csapattal rendelkezik.
 • A közösségi média tartalom létrehozása előtt meg kell határoznia a céljait és céljait a tartalom közösségi média csatornákon való közzététele mögött. Ezeknek a céloknak összhangban kell lenniük az Ön tényleges üzleti céljaival.
 • Kulcsfontosságú, hogy ismerje azt a közönséget, amelynek tartalmat közzétesz. A vásárlói személyiségek létrehozása nagyszerű módja annak, hogy alaposan megismerje közönségét.
 • A versenyelemzés elvégzésével megértheti, hogy milyen típusú tartalom elfogadható az Ön résén.
 • Ha márka már jelen van a közösségi médiában, akkor közösségi média auditot kell végezni. Győződjön meg arról, hogy a márkaépítés konzisztens a közösségi média összes kezelőfelületén.
 • Győződjön meg róla, hogy közösségi média bejegyzései tükrözik márkája hangját és stílusát.
 • Használjon közösségimédia-naptárt, így láthatja, hogy a bejegyzései megfelelően vannak-e elosztva, és a megfelelő időben ütemezték-e a közzétételt.
 • Ne pazarolja az idejét olyan bejegyzések létrehozásával, amelyek nincsenek kijelölve vagy nem alkalmasak egy adott közösségi média platformra.
 • Öt csodálatos eszköz, amelyek segítenek lenyűgöző közösségi médiatartalmak létrehozásában: a Grammarly, a Canva, a Crello, a Hashtagify.me és a Prezi.

Következtetés

A közösségi média tartalmaival a márkáknak nagyobb esélyük van arra, hogy a mai rohanó digitális világban egy nagyon megcélzott közönséget érjenek el. A tartalom közösségi média csatornákon való terjesztése szinte szükséges, ha nem kötelező, hogy a márkák állandó kapcsolatban maradjanak ügyfeleikkel. Ezért a közösségi média bejegyzéseit gondosan kell elkészíteni.

Az olyan tartalomkészítő eszközök segítségével, mint a Crello, a Canva, a Flipsnack, a Prezi, a Grammarly és a Hashtagify.me, lenyűgöző közösségimédia-bejegyzéseket készíthet, ezáltal jelentős forgalmat irányítva webhelyére. A nagyszerű bejegyzések képesek arra, hogy a közönség közelebb érezze magát a márkához, és jobban megértse a márka hangját.

GYIK

1. Melyek azok az alapvető eszközök, amelyekre egy tartalomkészítőnek szüksége van?

Az alkotók által manapság használt 10 legnépszerűbb tartalomkészítő eszköz közé tartozik a Google Trends, a Sigstr, a Canva, a Giphy, a Grammarly, a Hemingway-szerkesztő, a Pixlr, a Moz kulcsszóböngésző, a Trello, a Microsoft snipping tool stb.

2. Melyek a legjobb tartalomkészítő platformok?

Jelenleg a legnépszerűbb tartalomkészítő platformok az Instagram, a Facebook, a YouTube, a Pinterest, a Twitter, a LinkedIn és a Snapchat.

3. Milyen típusú tartalom a legjobb a közösségi médiában?

Bár a közösségi média tartalma platformonként változik, a legszélesebb körben megtekintett tartalomtípusok a videók, tekercsek, közlemények, élő történetek, fényképes bejegyzések, infografikák, videotörténetek stb.

4. Mi a közösségi média tartalmak hét kategóriája?

A közösségi média tartalmai nagyjából hét kategóriába sorolhatók. Ezek:
1. Interaktív tartalom
2. Inspiráló tartalom
3. Promóciós tartalom
4. Hírértékű tartalom
5. Oktatási tartalom
6. Szórakoztató tartalom
7. Tartalom összekapcsolása

5. Mi a digitális tartalomkészítés?

A digitális tartalomkészítés az a folyamat, amelynek során a közönség számára vonzó témaötletek születnek. Ezt követően ezekre az elképzelésekre alapozva jön létre a vizuális tartalom.

6. Hogyan tegyük érdekessé és lebilincselővé a közösségi média posztjait?

Ahhoz, hogy közösségi média posztjait érdekessé és lebilincselővé tegye a közönség számára, kattintson a saját fényképeire, ne felejtse el megszólítani a bejegyzéseken a saját réséhez kapcsolódó hatásokat és bloggereket, hasznosítsa újra a régi tartalmakat okosan, indítsa el hírfolyamát különféle tartalomtípusokkal. , ossza meg bejegyzéseit népszerűsítő történeteket, használja a megfelelő hashtageket, és hozzon létre interaktív bejegyzéseket.

Új publikációk:

Ajánlott