5 fő ok, amiért a kulcsszókutatás fontos a SEO számára

Továbbra is fontos a kulcsszókutatás a SEO szempontjából? A kérdésre a válasz határozott igen!

A kulcsszókutatás minden SEO és SEM marketingkampány alapja. Enélkül a keresőoptimalizálók, marketingszakemberek és webmesterek vakon, valódi „üzleti” indoklás nélkül hozhatnának létre tartalmat.

Ebből a cikkből megtudhat 5 okot, hogy miért fontos a kulcsszókutatás a SEO szempontjából. A cikk végén megosztunk néhány hatékony kulcsszókutatási tippet, amelyeket követhet saját kulcsszókutatása során.

Mi az a kulcsszókutatás?

Mielőtt megállapíthatnánk, miért A kulcsszókutatás fontos a SEO szempontjábólelőször is egyértelműen meg kell határoznunk, hogy mi az a kulcsszókutatás.

A kulcsszókutatás olyan népszerű szavak és kifejezések felfedezésének folyamata, amelyeket az emberek beírnak a keresőbe, hogy megtalálják a keresett információt.

Kép forrása: Backlinko

Például, ha van egy személyi képzési vállalkozása, a kulcsszókutatás segít olyan kulcsszavak felfedezésében, mint a “férfi mellkas edzés”legjobb gyakorlatok a zsírégetéshez” stb.

A kulcsszókutatás legyen az első lépés, amelyet minden webmester és marketingszakember követ, amikor új tartalmat hoz létre egy webhely vagy egy ügyfél számára.

Ennek ellenére beszéljük meg, miért fontos a kulcsszókutatás bármely SEO marketingkampányban.

Miért fontos a kulcsszókutatás a SEO számára?

Mivel a SEO olyan sok különböző területe, mint például az alapvető webes vitalok és a visszamutató linkek egyre nagyobb nyilvánosságot kap, könnyen megfeledkezik a kulcsszókutatás fontosságáról a SEO-ban.

Íme azonban 5 ok, amiért minden keresőoptimalizálónak és marketingszakembernek kiemelten kell kezelnie a kulcsszókutatást tartalom létrehozásakor vagy új SEO-kampány indításakor.

Olvasni:  Technikai SEO audit: mi ez és hogyan kell csinálni

Találja meg, amit az emberek online keresnek

Kulcsszavak kutatása során a tartalomkészítő képes rájönni, hogy az emberek mit keresnek az interneten.

Ez az információ létfontosságú, mert azonnali visszajelzést ad a tartalomkészítőknek arról, hogy egy tartalomötlet megéri-e időt és erőforrásokat szánni rá.

Lényegében olyan tartalomcélzó kulcsszavakat szeretne létrehozni, amelyeket az emberek már használnak az online információkereséshez. Hiába hoz létre tartalmat az alapján, hogy Ön szerint mit keres a célközönség.

Ismerje meg a versenyképes tájat

A kulcsszókutatás lehetővé teszi a keresőoptimalizálók számára, hogy megértsék a versenykörnyezetet azáltal, hogy világos képet adnak arról, hogy kikkel versenyeznek.

Tegyük fel például, hogy van egy ötlete egy tartalomra, amelyet szeretne létrehozni. Megfelelő kulcsszókutatással láthatja, hogy mely domainek versengenek már az adott kulcsszó(k)ért.

A kulcsszókutatás betekintést nyújt abba, hogy milyen nehéz vagy könnyű lesz az első helyre kerülni a Google keresőjében és más keresőmotorokban.

Ez elvezet minket a következő okhoz, hogy miért fontos a kulcsszókutatás a SEO szempontjából.

Az alacsony versenyhelyzetű tartalomlehetőségek azonosítása

A kulcsszókutatás során feltárhat olyan tartalmi lehetőségeket, amelyekben alacsony a verseny.

Az alacsony versenyhelyzetű kulcsszavak megcélzásával növelheti annak esélyét, hogy a tartalom több látogatót vonz, és organikus forgalmat vonz a webhelyére a keresőmotorokon keresztül.

Ennek az ellenkezője is igaz, a kulcsszókutatás felfedi, hogy mely kulcsszavak célzását érdemes kerülni, mivel a már bejáratott domainek rangsorolják őket.

A legtöbb kulcsszóeszköz használható alacsony versennyel járó kulcsszavak megtalálására és a nagy versenyt jelentő kulcsszavak kiszűrésére.

Tegyük fel például, hogy a „kulcskifejezés” alapján szeretne tartalmi lehetőségeket keresni.ingyenes kulcsszókutató eszközök”.

A Ahrefs kulcsszóeszköze szerint „közepes” verseny van ezért a kulcsszóért.

Olvasni:  5 SEO tipp a tanulói blog felpörgetéséhez

Ne feledje, hogy alacsony versenyben lévő kulcsszavakat szeretne megcélozni, ezért ehelyett létrehozhat olyan tartalmat, amely kifejezetten a “ingyenes kulcsszókutató eszközök a SEO számára”, amely „alacsony” versenyszinttel rendelkezik.

A keresési szándék megértése

A Google fő küldetés az, hogy “a világ információinak rendszerezése és mindenki számára hozzáférhetővé és hasznossá tétele.

A Google ezt úgy éri el, hogy a legrelevánsabb találatokat jeleníti meg minden egyes keresési lekérdezéshez. Tehát ha az első helyre szeretne kerülni, akkor a legrelevánsabb tartalmat kell létrehoznia, amely illeszkedik keresési szándék.

Tehát a keresési lekérdezés keresési szándékának megértésével olyan tartalmat hozhat létre, amely igazodik ahhoz, hogy az emberek miért használnak kulcsszót a keresett információ megtalálásához.

A kulcsszókutatás segít megérteni a célkulcsszó(k) keresési szándékát. Ha beírja a cél kulcsszót a Google Keresésbe, láthatja, milyen eredmények születnek.

Ez jó jelzést adhat arról, hogy a Google mely eredményeket tartja a legrelevánsabbnak az Ön keresési lekérdezése és célkulcsszavai szempontjából.

Tegyük fel például, hogy olyan tartalmat szeretne létrehozni, amely a „ kulcskifejezést célozza”céloldal-készítő.” Ha rákeres a Google-ban, láthatja, hogyan néznek ki a versengő eredmények, így jobban megértheti a keresési szándékot.

Ha megnézi a kulcskifejezés SERP-jét, észreveheti, hogy az összes versengő domain céloldal-készítő eszköz, és ez a szándék elsősorban azokra irányul, akik olyan szoftvert keresnek, amely segítheti őket a céloldalak létrehozásában.

Tehát hacsak nem olyan eszközt forgalmaz, amely képes nyitóoldalakat készíteni, akkor valószínűleg kerülni szeretné ennek a konkrét kulcskifejezésnek a megcélzását.

Ha azonban létrehozni akar tájékoztató jellegű blogtartalom a legjobb céloldal-készítők összehasonlításával megcélozhatja a kulcskifejezést “legjobb nyitóoldal-készítők” helyette.

Segít új tartalomötletek generálásában

Az utolsó ok, amiért a kulcsszókutatás fontos a SEO számára, az az, hogy segít új tartalmi ötletek generálásában.

Olvasni:  WordPress SEO: Gyakorlati útmutató kezdőknek

Néha kihívást jelenthet új tartalomötleteket kitalálni a blogodhoz. Szerencsére a legtöbb kulcsszókutató eszköz használható új kulcsszavak és tartalmi ötletek keresésére.

A versenytárs domainjének csatlakoztatásával megtalálhatja az összes olyan kulcsszót, amely jelenleg megtalálható a webhelyén, és amelyekre jelenleg rangsorolnak.

Miután elkészítette a talált kulcsszavak listáját, kiküszöbölheti azokat, amelyek alacsony keresési mennyiséggel és magas versenyhelyzettel rendelkeznek.

Kulcsszavak típusai

Mielőtt néhány kulcsszókutatási tippet adnánk, beszéljük meg röviden a kulcsszavak két fő típusát, nevezetesen a hosszú és rövid farkú kulcsszavakat.

Hosszú farkú kulcsszavak

A hosszú farkú kulcsszavak 5 vagy több szóból álló kulcskifejezések közé sorolhatók.

Példa a hosszú farok kulcsszóra: “milyen étel rossz a kutyáknak.”

A hosszú farkú kulcsszavak célzása nagyszerű módja annak, hogy fokozatosan növeli a SEO forgalmat mert ezekért a kulcsszavakért a verseny szintje sokkal alacsonyabb, mint a rövid farkú kulcsszavaké.

Ezenkívül ezeknek a kulcsszavaknak a konverziós aránya magasabb, mert olyan keresők használják őket, akik konkrét információkat, termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek.

Rövid farkú kulcsszavak

A rövid farkú kulcsszavak pontosan olyanok, mint a nevük, rövidek. Ezek a kulcsszavak általában egy és két szó közöttiek.

Példa a rövid farok kulcsszóra: “kutyaeledel”.

Ha kulcsszókutatást végez ebben a témában, észre fogja venni, hogy a verseny ezért a kulcsszóért és a keresési mennyiségért sokkal nagyobb, mint a hosszú farok kulcsszóé.milyen étel rossz a kutyáknak”.

A kulcsszóért folyó magas szintű verseny miatt nagyon nehéz lesz rangsorolni, ami sok időt és erőforrást igényel.

Egy másik dolog, amit a rövid farkú kulcsszavakkal kapcsolatban figyelembe kell venni, hogy ezek a kifejezések általában nagyon tágak és nem céloznak. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a kulcsszavaknak a konverziós aránya nem olyan magas, mint a hosszú farkú kulcsszavaké.

Olvasni:  15 legjobb webhely a visszamutató linkekhez

Általánosságban elmondható, hogy a marketingszakembereknek és a tartalomkészítőknek tartózkodniuk kell a rövid farkú kulcsszavak megcélzásától, különösen akkor, ha a márka nem jelentős szereplő a piacon, már megalapozott hírnévvel.

Kulcsszókutatási tippek

Íme néhány kulcsszókutatási tipp, amelyeket figyelembe kell vennie:

Kulcsszóklaszterek hozzáadása egy oldalon

A kulcsszócsoportok szorosan kapcsolódó kulcsszavak halmazaként definiálhatók, de ezek nem teljesen ugyanazok.

Példa a kulcsszócsoportra:

  • SEO eszközök e-kereskedelmi webhelyekhez
  • SEO eszközök online áruházak számára
  • SEO szoftver online boltokhoz

Amint láthatja, ezek a kulcsszavak definíciójukban nagyjából hasonlóak, de eltérő szóhasználatot használnak.

Nem lenne jó ötlet egyedi tartalomelemeket létrehozni, amelyek kifejezetten ezeket a kulcsszavakat célozzák meg, mert ez kulcsszavak kannibalizálását eredményezheti.

Ehelyett a tartalomkészítőknek hozzá kell adniuk az összes szorosan kapcsolódó kulcsszót egy tartalomhoz.

Nézd meg a Google Suggest Phrases oldalát

A kulcsszókutató eszközök nélkülözhetetlenek a tartalmi lehetőségek megtalálásához, de a webmesterek nem hagyhatják figyelmen kívül a Google Keresés használatát kulcsszókincsek feltárására.

Pontosabban, a Google Suggest nagyszerű hely lehet olyan hosszú farkú kulcsszavak keresésére, amelyeket gyakran használnak az online információkereséshez.

Keresse meg a Gyakran Ismételt Kérdéseket

A Google „Az emberek is kérdeznek” része a SERP egy másik része, amelyet kulcsszókutatás közben is megnézhet.

Ez a rész a Google-felhasználók által feltett kérdéseket fedi fel.

Ha megválaszolja ezeket a kérdéseket, vagy e kérdések alapján tartalmat hoz létre, olyan embereket érhet el, akik választ keresnek ezekre a kérdésekre.

Következtetés

A kulcsszókutatás fontos a SEO szempontjából. Rengeteg értékes betekintést árul el arról, hogy kik a versenytársaid, és milyen tartalmat kell létrehoznod.

A kulcsszókutatás fontosságának legjelentősebb oka az, hogy segít megtalálni, amit az emberek online keresnek. Emiatt a kulcsszókutatásnak kell az első lépésnek lennie, amikor új SEO kampányt indít.

Új publikációk:

Ajánlott