5 gyakori tartalommarketing-hiba, amelyet el kell kerülni

Kerülje el a gyakori tartalommarketing-hibákat, és optimalizálja stratégiáját tartalommarketing-platformokkal. Tudjon meg többet blogunkban.

A mai digitális korban a tartalom kulcsfontosságú a hatásos márkaimázs kialakításában. A tartalommarketing-platformok (CMP) használatával javíthatja a tartalmat, javíthatja a megjelenítést és mérheti a megfelelő célközönség elköteleződését. Ezek a platformok (CMP-k) alapvető eszközökké váltak azon vállalkozások számára, amelyek jó minőségű tartalmat szeretnének létrehozni, népszerűsíteni és elemezni, miközben csökkentik az általános erőfeszítéseket.

A kívánt eredmény eléréséhez azonban elengedhetetlen ezek hatékony használata. Akár új a tartalommarketingben, akár tapasztalt tartalomszakértő, a gyakori tartalommarketing-hibák hátráltathatják erőfeszítéseit. Ebben a blogbejegyzésben feltárjuk azokat a gyakori tartalommarketing-hibákat, amelyeket el kell kerülni a CMP használatakor, hogy maximalizálhassa platformbefektetését és elérje tartalommarketing céljait.

5 tartalommarketing-hiba, amelyet el kell kerülni

1. hiba: nem határozza meg a célközönséget

Az egyik leggyakrabban megosztott tartalomhiba, amit a vállalkozások elkövetnek egy tartalommarketing platform használata során, hogy nem határozzák meg célközönségüket. Könnyen feltételezhető, hogy terméke vagy szolgáltatása mindenki számára vonzó, de ez a megközelítés árthat az általános tartalomstratégiának. A célközönség világos megértése nélkül olyan tartalmat hozhat létre, amely senkit sem vonz vissza. Ez idő- és erőforráspazarlást jelent olyan tartalomra, amely csak az elköteleződést és az értékesítést fogja ösztönözni.

Forrás

A hiba elkerülése érdekében kezdje az ideális ügyfélprofil meghatározásával.

 • Vegye figyelembe a korosztályt, a nemet, a helyet, az érdeklődési köröket és a fájdalmat.
 • Azáltal, hogy minden egyes tartalomhoz egy adott személyt szem előtt tart, hatékonyabban szabhatja személyre, és növelheti a siker esélyeit.
 • A célközönség meghatározásakor egy másik döntő szempont, hogy hol tartanak a vevő útján.
 • Csak tudatosulnak benne, hogy milyen problémát kell megoldaniuk? Vagy már fontolgatják a lehetőségeket, és további információkat keresnek bizonyos termékekről és szolgáltatásokról?
 • Ha megérti, hol tartanak a potenciális ügyfelek az útjuk során, akkor célzott tartalmat hozhat létre, amely minden szakaszban közvetlenül szól hozzájuk.
Olvasni:  Hogyan találhatod meg Twitter-befolyásolóidat: Stratégiák az X-en való csatlakozáshoz

Ezért minden sikeres CMP-stratégia szempontjából kulcsfontosságú, hogy előzetesen szánjon időt a célközönség meghatározására. Megalapozza a hatékony célzást, és biztosítja, hogy minden további erőfeszítés összhangban legyen az üzleti célokkal, miközben közvetlenül beszél azokkal, akiket valószínűleg érdekel az Ön által kínált kínálat.

2. hiba Nem hoz létre minőségi tartalmat

Az egyik legnagyobb tartalommarketing-hiba, amelyet el kell kerülni a CMP használatakor, hogy nem hoz létre minőségi tartalmat. Bár könnyűnek tűnik a blogbejegyzések, videók és közösségimédia-frissítések folyamatos feltöltése, ez csak akkor lesz hatékony az ügyfelek vonzására és megtartására, ha a tartalom jó minőségű.

A rosszul megírt vagy előállított tartalom ronthatja márkája hírnevét. Ahogy a fogyasztók egyre jobban rájönnek arra, hogy mi számít jó minőségű tartalomnak, hajlamosak elveszíteni a bizalmukat egy olyan márkában, amely következetesen alulteljesít.

Forrás

 • A jó minőségű tartalom nagyobb elköteleződést vagy érdeklődést válthat ki a célközönségben. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy a tartalom releváns és izgalmas legyen a közönség számára, hogy még többet kereshessenek vissza.
 • A rossz minőség a keresőoptimalizálási helyezéseket is befolyásolja – a keresőmotorok a jó minőségű anyagokat részesítik előnyben az irreleváns információkkal szemben, ami azt jelenti, hogy valószínűleg jó helyezést ér el, ha remek szövegírói készségekkel rendelkezik.
 • Ezért elengedhetetlen, hogy tanulmányozza a termékei/szolgáltatásai kínálatával kapcsolatos témákat, és megértse, ki a közönsége, mielőtt bármilyen írási vagy videókészítési folyamatot elkezdene.
 • Az egyértelmű célok kulcsüzenetekkel történő kidolgozása segít mindent összpontosítani, miközben optimális eredményeket biztosít a CMP használatával.

3. hiba: nem méred az eredményeket

Amikor a gyakori tartalommarketing-hibák enyhítéséről van szó, az eredmények mérése kulcsfontosságú. Mérnie kell kampányai sikerét, hogy megtudja, valóban működik-e, amit csinál. Sajnos sok marketingszakember elköveti azt a hibát, hogy nem követi nyomon fejlődését. Ennek egyik gyakori oka a platformmal kapcsolatos további ismeretek szükségessége vagy a platform eszközeinek kihasználatlansága.

 • Különféle mérőszámok használhatók a tartalommarketing erőfeszítések nyomon követésére, például a webhely forgalmára, a közösségi média elköteleződésére és a lead generálására. Fontos, hogy azonosítsa, mely mutatók számítanak leginkább üzleti céljainak, és ezekre összpontosítson.
 • Egyes marketingszakemberek nem követik nyomon az eredményeiket, mert azt feltételezik, hogy annak időigényesebbnek vagy bonyolultabbnak kell lennie.
 • Az olyan platformok azonban, mint a Pepper CMP, kutatási és nyomkövetési eszközöket kínálnak, amelyek leegyszerűsíthetik a folyamatot, és értékes betekintést nyújthatnak a teljesítménybe.
 • Mérned kell az eredményeidet, hogy kihasználhasd a fejlődés lehetőségeit. Míg az előrehaladás nyomon követése lehetővé teszi, hogy megnézze, mi működik jól, és mit kell módosítani a jövőbeli kampányok optimalizálása érdekében, a tartalommarketing-erőfeszítések mérésének fontosságára való odafigyelés káros lehet az üzleti célok elérésében.
Olvasni:  10 megdöntött digitális marketing mítosz: Minden, amit tudnod kell

4. hiba Nem kutat a versenytársak között

A versenytársak kutatása minőségi tartalom létrehozása közben számos előnnyel járhat. A marketingszakembereknek alaposan meg kell vizsgálniuk, mit csinálnak mások az iparágukban, mielőtt tartalmat hoznak létre. Az lenne a legjobb, ha felkutatja a versenytársakat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden létfontosságú betekintést nyerhet a tartalommarketing-hibák csökkentése és az átfogó stratégia javítása érdekében. Előfordulhat, hogy figyelmen kívül hagyja azokat a kulcsfontosságú témákat vagy formátumokat, amelyek rezonálnak a célközönségével, és ehelyett időt és erőforrásokat nem hatékony taktikákra pazarol.

Forrás

 • Az egyik módja annak, hogy a görbe előtt maradjon, ha rendszeres versenytárs elemzéseket végez. Ez magában foglalja a közösségi médiában való jelenlétüktől kezdve az általuk készített tartalom típusáig és közzétételük gyakoriságáig mindent.
 • A versenytársak kutatásának másik előnye a piaci rések azonosítása. Ha megérti, mi hiányzik a meglévő tartalomkínálatból, valami egyedit és értékeset hozhat létre közönsége számára.
 • Végső soron a versenytársak kutatásának elmulasztása a láthatóság és az elkötelezettség terén lemaradhat.
 • Szánjon időt annak elemzésére, hogy mások mit csinálnak jól – és nem olyan jól –, hogy ennek megfelelően finomíthassák a megközelítésüket.

5. hiba Nem reklámozza a tartalmat

A minőségi és vonzó tartalom létrehozása a CMP-ken keresztül kiváló módja annak, hogy látogatókat vonzzon webhelyére és közösségi médiára. Nem elég azonban egyszerűen nagyszerű tartalmat létrehozni. Hatékonyan kell reklámoznia, hogy elérje a célközönségét. Egyes marketingszakemberek azt feltételezik, hogy munkájukat akkor végezték el, amikor a tartalmat közzétették a webhelyükön vagy a közösségi média csatornáikon. Nem népszerűsítik tovább, elszalasztják a lehetséges megtekintéseket, elköteleződést és konverziókat.

Forrás

 • A tartalmak népszerűsítése számos formát ölthet – a közösségimédia-platformokon, például a Twitteren, a Facebookon és a LinkedIn-en való megosztástól az iparágban működő befolyásolókkal való együttműködésig, akik megoszthatják munkáját követőikkel.
 • A tartalmak reklámozása során az egyik leggyakoribb hiba az, hogy online csatornákra korlátozza magát. Vannak offline lehetőségek, például konferenciákon vagy az iparágához kapcsolódó eseményeken való felszólalások, ahol bemutathatja szakértelmét és márkaüzenetét.
 • Fontos azonban, hogy kiaknázzuk a trendeket és a betekintést, és a tartalmat személyre szabjuk annak hatékonysága érdekében, hogy maximális hatást érjünk el. Fontos annak biztosítása, hogy az összes promóciós erőfeszítés összhangban legyen a marketingkampány céljaival, hogy mérhető eredményeket érjen el minden egyes használt csatornán.
 • Az olyan platformok, mint a Pepper CMP, kiváló módot kínálnak a tartalom megfigyelésére, elemzésére és fejlesztésére az AI-eszközökön keresztül, hogy segítsenek megtalálni a célközönség eléréséhez legmegfelelőbbet.
Olvasni:  Hogyan kapcsolódik a SaaS fejlesztése a felhőalapú számítástechnikához?

Becsomagolás

Összefoglalva, a tartalommarketing platform hatékony eszköz lehet a vállalkozások számára a tartalmak hatékony létrehozásához és terjesztéséhez. Az ebben a cikkben tárgyalt gyakori tartalommarketing-hibák elkerülése azonban maximalizálhatja CMP-befektetését.

Ne felejtse el meghatározni célközönségét, és alaposan kutasson fel versenytársait, mielőtt minőségi és lenyűgöző tartalmat hoz létre. Az eredmények mérése segít megérteni, hogy mely stratégiák működnek a legjobban vállalkozása számára, így megfelelően optimalizálhatja azokat. Ne felejtse el népszerűsíteni a tartalmat különféle csatornákon keresztül, például a közösségi médián, az e-mailes marketingen vagy akár a hirdetésért fizetett módon. Kezdje el tehát ezeket a tippeket még ma, és nézze meg, hogyan változtatják meg a hozzáállását a vállalkozása számára értékes tartalmak létrehozásához és terjesztéséhez!

GYIK

1. Hogyan válasszam ki a vállalkozásom számára megfelelő CMP-t?

Kutasson és hasonlítsa össze a különböző CMP-lehetőségeket, hogy megtudja, melyik illeszkedik az Ön igényeihez és céljaihoz. Tekintse meg az árakat, a funkciókat, a felhasználóbarátságot és az ügyfélszolgálatot.

2. Előnyös lehet egy kisvállalkozás a CMP használatából?

Teljesen! Valójában a tartalommarketing különösen fontos azoknak a kisebb vállalkozásoknak, amelyek online márkajelenlétüket szeretnék megalapozni. A CMP segítségével leegyszerűsítheti a tartalomkészítési folyamatot, csökkentheti a tartalommarketing-hibákat, és biztosíthatja, hogy a legtöbbet hozza ki minden egyes előállított tartalomból.

3. Mi a teendő, ha nincs tartalommarketinggel kapcsolatos tapasztalatom?

Számos CMP kínál erőforrásokat és támogatást a tartalommarketingben kezdő felhasználók számára. Használja ki ezeket az erőforrásokat, hogy megtanulja a legjobb gyakorlatokat, és kezdje el a megfelelő lépéseket.

4. Garantálja-e a CMP használata a tartalommarketing sikerét?

Nem. A tartalommarketing sikere számos tényezőtől függ, beleértve a tartalom minőségét, a célközönség és igényeik megértését, valamint a tartalom megfelelő promócióját.

Olvasni:  Monoprice 110010 áttekintés - minden, amit tudnia kell

Új publikációk:

Ajánlott