5 hiba, amit a kisvállalkozások tulajdonosai elkövetnek, és hogyan lehet őket elkerülni 2024-ben

Tudtad az új vállalkozások 20%-a a működés első két évében meghiúsul, és a vállalkozások körülbelül fele nem jut túl az ötödik éven?

Ha elolvasta ezt a statisztikát, és határozottabbnak érezte magát céljai elérésében, akkor megvan a szükséges kitartás, hogy sikeres legyen vállalkozásában.

Mindazonáltal, nem számít, mennyi ideje dolgozik az üzletben, bizonyos pontokon biztosan problémákba ütközik, mivel a félrelépések az üzleti folyamat természetes velejárói.

A sikeres üzlet kulcsa, hogy gyorsan felismerje hibáit, tanuljon belőlük, és ne kövesse el ugyanazokat a hibákat. Az is bölcs dolog, hogy tanulj mások hibáiból, nehogy saját vállalkozásoddal fizesd meg az árát.

Ez azt jelenti, hogy a következőket tárgyaljuk:

A kisvállalkozások tulajdonosai által elkövetett hibák

1. Megpróbálják mindezt saját maguk csinálni

2. Felesleges befektetések

3. Személyi és üzleti pénzügyek keverése

4. Nem rendelkezik online marketingtervvel

5. Alulárazás/árcsökkentés

Nézzük meg alaposabban a fent felsorolt ​​hibákat.

1. Megpróbálják mindent maguk csinálni

A legtöbb vállalkozó úgy érzi, mindent meg kell tennie. Azt hiszik, ők az egyetlenek, akik tudják, hogyan kell a dolgokat helyesen elvégezni. Bár igaz, hogy Ön mindenkinél többet tud a vállalkozásáról, a vállalkozás növekedésével bizonyos felelősségeket másokra kell ruháznia.

Vállalkozástulajdonosként számos területen nem vagy jó. Például az ügyfélszolgálati hívások kezelése, a közösségi média vagy az adók kezelése rossz ötlet lehet, ha nem vagy képes erre.

Olvasni:  Yesmovies Review – Minden, amit tudnod kell

Annak elkerülése érdekében, hogy mindent egyedül csináljon, azonosítsa erősségeit és gyengeségeit, majd toborozzon olyan embereket, akik jók abban, amiben Ön nem jó. Ez segít arra összpontosítani, ahol a legtöbb értéket adhatja hozzá.

Ezenkívül fogadjon fel megbízható, tapasztalt tanácsadókat, hogy megvitassa üzleti stratégiáját, növekedését és kihívásait. Ezek az emberek folyamatos visszajelzést adnak neked, és hosszú távon kevesebb hibát követsz el.

2. Felesleges befektetések

Alapján CBInsightsaz indulók 38%-a azért buki meg, mert elfogy a készpénze.

Ennek egyik oka a túlköltekezés egy új vállalkozás indításakor. Noha pénzt kell költenie, hogy pénzt keressen, ez csak akkor működik, ha a megfelelő dolgokra költi.

A bölcs vállalkozók úgy kezelik az üzleti vásárlásokat, mint bármely más tőkebefektetést – a befektetés megtérülését (ROI) szem előtt tartva.

Például egy webfejlesztő bérbeadása szükségtelen kiadás, ha egy áruházépítő segítségével egyetlen kódsor megírása nélkül hozhat létre online áruházat. A Hostinger StoreBuilder segítségével néhány kattintással testreszabott, gyönyörű és egyedi online áruházat hozhat létre.

Legyen a lehető leggazdaságosabb mindaddig, amíg kisvállalkozása eléggé fel nem nő ahhoz, hogy lehetővé tegye a nagy vásárlásokat, és még mindig marad pénz a megtakarításra.

3. Személyi és üzleti pénzügyek keverése

Ha Ön cégtulajdonos, természetes, hogy a cég vagyonát a sajátjának tekinti. Bár ez bizonyos mértékig igaz, komoly pénzügyi kockázatokhoz vezethet, ha az üzleti pénzügyeket a sajátjaként kezdi kezelni.

Például fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti az érvényes adólevonásokat, ha személyes és üzleti kiadásait ugyanazon a hitelkártyán és bankszámlán keveri.

Ahhoz, hogy tételeket levonhasson az adójából, bizonyítania kell, hogy ezek a költségek levonható üzleti költségek. Összekeveredett pénzügyei miatt nehéz bizonyítani, hogy mi az, ami, és a IRS kidobhatja üzleti költségeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem vonja le a személyes költségeket.

Olvasni:  6 legjobb szószedet-bővítmény a WordPresshez az elkötelezettség fokozása érdekében

Ennek megoldásához nyisson bankszámlát kifejezetten a vállalkozása számára, és igényeljen üzleti hitelkártyát az üzleti kiadások nyomon követéséhez.

4. Nem rendelkezik online marketingtervvel

Sok offline vállalkozással rendelkező vállalkozó nem ismeri a marketinget. A forgalom egy online áruház felé terelése azonban teljesen más állat lehet.

Val vel 32,5 millió kisvállalkozás egyedül az Egyesült Államokban versenyelőnyre lesz szüksége a sikerhez.

Az online marketingterv segítségével azonosíthatja célközönségét, és megkülönböztetheti magát a versenytársaktól. Az ideális vásárló meghatározásával hatékonyan személyre szabhatja marketingstratégiáját, hogy közvetlenül megszólítsa őket.

Ez vonzóbbá teszi marketing taktikáját, és nagyobb valószínűséggel eredményez pozitív ROI-t.

Innentől kezdve optimalizálnia kell a leghatékonyabb online marketing eszközét – a webhelyét. Még ha általában az ügyfelek ajánlásaira is támaszkodik, egy lenyűgöző látványvilágú és értékes tartalommal rendelkező webhely kiemelheti Önt a versenytársak közül, és növelheti az eladásokat.

A Hostinger segítségével felerősítheti webhelyét vagy online áruházát olyan egyedi technológiával, amely a digitális kereskedelem minden aspektusát jobbá teszi.

Tekintse meg tárhelycsomagjainkat a gyorsabb és biztonságosabb webhely érdekében.

5. Alulárazás/Az árak csökkentése

Az egyik gyakori hiba, amelyet az új cégtulajdonosok elkövetnek, hogy aláárazzák termékeiket vagy szolgáltatásaikat. Gyakran teszik ezt azért, hogy meghódítsák az ügyfeleket, növeljék az eladásokat vagy megelőzzék a versenytársakat.

Azonban vége az ügyfelek 80%-a vásárlás előtt hasonlítsa össze az árakat az interneten. Ráadásul egy BigCommerce tanulmány feltárta a vásárlók 80%-a Az állami versenyképes árképzés a vásárlási döntéseiket befolyásoló legfontosabb bolti jellemző.

Így az árak leszorítása végül aláássa vállalkozása kínálatát, és a csökkenő hozamok csapdájába kerül, és nem lesz elegendő nyeresége vállalkozása működéséhez.

Olvasni:  7 egyszerű írási tipp, amit érdemes követni

Például, ha alulárazza termékeit, az általa termelt bevétel nem lesz elegendő a gyártási, promóciós és szállítási költségek fedezésére, így hiányosságok keletkeznek, amelyeket pótolni kell.

Ennek megoldására végezzen versenytárs piackutatást, hogy meghatározza, mennyit kell fizetnie.

A kisvállalkozások leggyakoribb hibák, amikor növekedésnek indulnak

A kisvállalkozások tulajdonosainak leggyakoribb hibája a földrajzi terjeszkedés megfelelő tervezés nélkül.

Vállalkozása sikere főként azon múlik, hogy képes-e elemezni a piacot, és meglátni, hová illeszkedik a terméke, ami még kritikusabb, ha új területre lép.

A vállalkozások 9%-a emiatt bukik meg sikertelen bővítésígy vállalkozása bővítése megfelelő tervezés nélkül nagy hiba lehet.

Utolsó gondolatok: 5 kisvállalkozási hiba és hogyan kerüljük el őket 2024-ben

Bár a vállalkozás építése során kerülnie kell ezeket az indulási hibákat, ne feledje, hogy a félrelépések elkerülhetetlenek, ezért állítson fel reális elvárásokat.

Ne félj a kudarctól. Ehelyett tanuljon a hibáiból, és hajtsa végre a szükséges változtatásokat üzleti modelljén. Teszteljen új ötleteket, és kérjen visszajelzést, hogy javítsa kínálatát és jobban megfeleljen ügyfelei igényeinek.

Ha e-kereskedelmi vállalkozást vezet, fontolja meg a webhely optimalizálását is.

Ezt megteheti, ha regisztrál a Hostinger teljes körűen felügyelt WooCommerce tárhelyére. Kezdje el még ma, és tegye gyorsabbá és biztonságosabbá e-kereskedelmi webhelyét.

Új publikációk:

Ajánlott